Lahtareiden TAPPAMAT nuoret

Hausjärveläkkii

Missä pojat lepää Teloitettiin Niinimäelle mentäessä vajaa kilometri Hautuumaan risteyksestä.
Muistohaudat hautuumaalla Kylällä pojat olivat 17-19 vuotiaita rikollisia! Kertoo vanhempi polvi.

9

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aseseppä

      Eipä olleet, tavallisia poikia, jotka eivät suostuneet aikanaan niinimäen isännille palkattomiksi rengeiksi, näin heille kostettiin moinen röyhkeys. Siellä ne murhasuvun jälkeläiset elelevät asearsenaalinsa kanssa edelleen, pelännevätkö?

      • OikaistaanHetiAlkuun

        Kyllä siellä yksi mies ammuttiin vuoden 1918 aikana.

        Niinimäen asukkailla tosin ei ollut tapahtuman kanssa mitään tekemistä. Niin teloitettu, kuin häntä etsinyt partiokin olivat muualta kotoisin.

        Eikä tapahtumalla myöskään ollut mitään tekemistä valkoiset/punaiset vastakkainasettelun kanssa.


      • nitrodomus

        Kyllä nimenomaan Niinimäkisiä oli mukana, ja tarkoitus oli kyseinen R.L. viedä kuulusteluun Suojalle, mutta maanviljelijöille tyypillinen laiskuus ja ahneus panivat nämä kolme urhoa ampumaan miehen. Suojalle kun oli pikä matka, lapikkaat ja aikaa olisi kulunut liikaa, ja maataloustoimiston seteliautomaatti ei silloin vielä ollut ympärivuorokautisessa käytössä kuten nykyään.


      • khhygtrderesses

        "...pojat olivat 17-19 vuotiaita rikollisia!"


        Höpö, höpö.

        Kyseessä oli keski-ikää lähestyvä mieshenkilö. Hän pakoili tsaarinvallan aikana ja tsaarin pahamaineisen urkintajärjestön pelotteella tekemiään rikoksia.

        Muistutettakoon, että siihen aikaan Kiuruveden ja Pyhäjärven välinen maantie kulki Niinimäen kautta. Tästä syystä pitäjien rajaseudulla sijaitseva Niinimäki joutui tapahtumien näyttämöksi... ja jälleen näiden revanssihenkisten vasemmistokiihkoilijoiden esiin vetämäksi.

        Niinimäkisillä ei todellakaan ole asian kanssa ollut mitään tekemistä. Yhtä vähä asialla on tekemistä työväenaatteen kanssa.


    • Tiedonantajaaa

      ".... mutta maanviljelijöille tyypillinen laiskuus ja ahneus panivat nämä kolme urhoa ampumaan miehen. "

      Niin avaajan Nitrodomuksen, kuin muidenkin olisi syytä hieman tutustua paikallishistoriaan, ennen kuin alkavat kirjoittaa läpiä päähänsä. Oikeaa tietoa kyllä löytyy, jos sitä haluaa etsiä.

      Ja miksi tätä oikeaa tietoa ei haluta "etsiä", saattaa tässä tapauksessa johtua teloituksen toteuttaneen partion jäsenen yhteiskunnallisesta taustasta. Kyseessähän ei suinkaan ollut talollinen, vaan työläistaustainen mies. Hän kuului työväenluokkaan niin ennen sisällissotaa, kuin sen jälkeenkin. Sattui vieläpä kuulumaan siihen samaan ammattikuntaan, mitä nämä pahasuisimmat vasemmistokiihkoilijatkin Kiuruvedellä sukutaustoiltaan edustavat.

      Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että teloittajan perheenjäsenet, kuin myös monet sukulaisetkin esiintyivät sodan jälkeen julkikommunisteina; siis ne, jotka jotain poliittista aktiivisuutta julkisesti osoittivat.

      Vaan eikö olisi mukava tonkia lähihistoriaa, jos sieltä löytyisi vain oman poliittisen aatteen kannalta myönteistä löydettävää ja vastapelurin kannalta pelkästään kielteisiä tekoja...

    • nitrodomus

      Mtk-ikl sumutus- ja pimityspataljoona toimii edellenkin tomerasti, ja veronmaksaja maksaa kun törsäylimys porskuttaa ja pimittää! Mikään ei ole sataan vuoteen muuttunut!

      • hyggftftfrddss

        No tämä on jo nitrodomukselta niin surkea sepustus, että epäilyttää, onko joku varastanut päätrollin nimimerkin.

        Vaan jos ei ole, niin paljastitpa itsesi. "Kielen rajat ovat mielen rajat..."


    • hyf

      olen ollut 1980 vuodesta Kiuruvedellä kesäisin ja lapseni oli myös. Ostimme unelman, joka oli laho. nyt ei ole kuin musta hiili jäljellä ja outo käyttäytyminen , kun mies ei enää ryyppää ja ei ole siten uusia juoruja. Yritetään etsiä vaikka mitä ja se tapahtuu tavalla joka olisi hyvä tutkia. Olen perussuomalainen ollut vuosia ja johtuu isäni taustasta, kun hän oli näitä sodassa haavottuneita ja toimi siellä lääkintämiehenä. Politiikassa minua kiinnostaa nuorten asiat, koska tulevaisuus on heidän ja turhat vanhojen asioiden penkominen saattaa puhkaista vain sukuvihoja ja jokaisessa suvussa on varmasti pimeitä tekoja ja moni johtuu viinasta ja köyhyydestä. Olemme liian pieni kansa voidaksemme kiusata toisiamme. Meillä on paljon eri kansallisuuksia ja paljon väärin käsiteltyjä asioita kun ei ole yhtenäistä kielitaitoa ja nyt omat nuoret on kielitaitoisia ja meidän tulee olla yhtenäinen porukka , LAPSET,NUORET,ÄIDIT ISÄT,MUMMIT,MUMMIT, UKIT , jotka tukee terveellä järjellä, ei ahneudella ja ystävällisyydellä. Se on varmasti vaikeaa, kun olemme vähän aikaa saaneet nauttia yhteiskunnan tuomista etuisuuksista, ei ne ollut minun lapsuudessa arkipäivää. Isoäitini Kiihtelysvaarassa antoi monille vanhuksille kerran viikkoon leivän ja ruuan kun näillä ihmisillä ei ollut yhtään mitään. Suomi oli tosi köyhä ja ei meidän nyt tarvitse esittää erikoista olemme ja tuemme toisiamme kun huomisesta emme voi olla varmoja. Kiittäkäämme joka ilta hyvästä päivästä, se varmasti kantaa vaikeuksien jälkeen hedelmää. Ette savolaisetkaan ole kuin tavallisia ihmisiä. Savolainen mies on lasteni isä ja lastenlasteni ja sodan jälkeen menettänyt isän ja se näkyy elämässä ja en osaa ymmärtää vaikka koetan mitä on ollut elämä vähän siellä sun täällä.

    • SissiSiso

      Rajapyykkejä siirretään ja EI AMMUTA, saattantan lahtarit onneksi työlääsillä on asseita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe