Kunnossapitotarveselvitys

kysyvä

Onko kunnossapitotarveselvitys sitä että siinä luetellut asiat pitää toteuttaa 5 v kuluessa ?Vai voidaanko niitä aina vaan siirtää kun pihtarit ei raski mitään uudistuksia tehdä?Voiko kutsua palotarkastajan käymään ja ottaa kirjallisen lausunnon jos joku asia ei ola asukkaan mielestä paloturvallinen ikänsä puolesta,ja vaatia sen uudistamista kun ei se muuten toteudu?

8

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaikkeaVoiVaatia

      Kunnossapitoselvitys on vain ja ainoastaan "hahmotelma", mitä mahdollisesti tehdään tulevaisuudessa. Jokaisesta korjauksesta pitää vielä päättää erikseen. Yleensähän siinä on lueteltu vain isompia korjauksia, jotka vaativat rahaa. Ja ylimääräisen rahan (lainan) hankkimisesta päättää yhtiökokous.

      http://www.taloyhtio.net/korjausjaremontointi/kunnossapitotarveselvitys/

      "Voiko kutsua palotarkastajan käymään ja ottaa kirjallisen lausunnon jos joku asia ei ola asukkaan mielestä paloturvallinen ikänsä puolesta,ja vaatia sen uudistamista kun ei se muuten toteudu?"

      Omalla kustannuksellasi saat kutsua kenet tarkastajan tahansa, mutta korjauksista päätetään kuitenkin yhtiökokouksessa. Eli kirjallinen vaatimus taloyhtiön hallitukselle, että asia otetaan esille seuraavassa yhtiökokouksessa.

    • eiosata

      Suurta osaa rakennuksista huolletaan ja ylläpidetään vastuuttomasti ja taitamattomasti, koska As Oy.n hallitukset ovat yleensä alalle taidottomia amatöörejä.
      Lisäksi isännöitsijä ei omaa riittävästi tietoja jotta seuraavat asiat käsiteltäisiin hallituksissa.
      - Rakennusten katot vuotavat vettä ja aiheuttavat siten kosteusvaurioita rakenteille.
      - Ikkunoiden kunnostuksesta tai tiivistyksistä tingitään ja täten aiheutetaan melkoiset ja turhat lämmityskustannukset, sekä ikkunoiden enneaaikaiset uusimistarpeet.
      - Asunnoista puuttuu korvausilmaventtiilit ja niissä joissa on venttiilit niin venttiileistä puuttuu pienhiukkas-suodattimet
      - Näin altistetaan asukkaat tahallisesti sisäilman aiheuttamille allergioille ja hengitystiesairauksille.
      - Lisäksi huono ilmanvaihto altistaa aina rakennuksen kosteusongelmille.

      • isännöitsijä

        Taloyhtiöiden hallituksissa puuhailevat ovat paitsi taitamattomia ja yhtiön lainmukaisesta toiminnasta täysin tietämättömiä, niin myös "vallan" juovuttamia ikääntyneitä joutoukkoja (vain hiukan kärjistäen).
        Isännöitsijät taas yrittävät näitä hallituksen puheenjohtajia ja jäseniä mielistelemällä päästä mahdollisimman helpolla. Usein isännöitsijät ovat laiskoja selittelijöitä.
        Tuntuu tosi kurjalta ajatella missä asemassa osakkaat, siis maksajat, ovat. Heillä ei ole käytännössä mitään sananvaltaa , vaan hallitus ja isännöitsijä sanelevat kaiken ja omaksi edukseen.
        Onneksi tilanteelle voi tehdä paljonkin. Osakkaiden täytyy ottaa ohjat omiin käsiinsä ja valita hallitukseen henkilöitä, jotka ovat oikeudenmukaisia ja kuuntelevat osakkaiden toiveita.
        Eikä hallitukseen valittavista henkilöistä keskustelua kannata jättää yhtiökokoukseen, vaan "vaalityö" hyvien henkilöiden puolesta on etukäteen kannatettavaa.
        Vieläkin on yhtiöitä, joissa luullaan, että hallitus ja isännöitsijä on nimitetty ikuisiksi ajoiksi ja että hallitus valitsee itse tilalle jonkun jos joku "jää pois"!
        Jos tilanne on niin huono, että hallitusta ei toiveista huolimatta saada vaihtumaan, osakkaiden tulee ponnekkaasti vaatia hallitusta hoitamaan yhtiön asioita hyvin ja oikeudenmukaisesti osakkaita kuunnellen.
        Laiska, tietämätön ja huonosti käyttäytyvä isännöitsijä kannattaa vaihtaa pois.
        Isännöitsijä on osakkaiden , ja sitä kautta hallituksen palveluksessa , ei toisin päin!


      • SuuntaOnHuono

        Perimmäinen ongelma on, ettei osakkaat ole halukkaita (eikä usein kiinnostuneita) osallistumaan taloyhtiön tehtävien hoitamiseen. Yleensä kokoonpano on, että hallituksessa on varsin vaatimattomalla motivaatiolla varustettu porukka ja siihen päälle kun laitetaan saamaton isännöitsijä, se on tosi tappava yhdistelmä. Yhtään asiaa ei paranna sekään, että hallitukseen valitaan se riidan haastaja (joka tosin ei ole yleensä halukas ottamaan itse vastuuta ja jjoka löytyy lähes jokaisesta taloyhtiöstä).

        Ei sekään vielä mitään takaa, että hallitus on aktiivinen ja osaava. Hallitus voi vaihtaa saamattoman isännöitsijän ja huoltoyhtiön mutta se, että asiat etenee edes tähän vaiheeseen edellyttää kohtuullista yhteistyökykyä ja kirkasta visiota siitä, mikä on hallituksen tehtävä ja tavoite.

        Sitten tuosta isännöitsijän ja huoltoyhtiön vaihtamisesta. Mikään ei 100% takaa, että uudet kumppanit hoitaa asioita paremmin.

        Haikeudella muistelen aikoja, jolloin meillä oli isännöintiä hoitamassa vanhempi mies (itse yrittäjä jolla oli pari muuta työntekijää) ja huoltohommat teki vastaava pikkuyritys. Tällaisia yrityksiä ei valitettavasti ole enää näillä kulmilla. Työt tuli tehdyksi hyvin ja sopimuksen mukaan ja jos jotain reklamoitavaa tuli, se otettiin tosissaan.


    • yksitietävä

      "eiosata". Taisit sohaista ampiaispesää. Kiitos siitä.
      Osakkaan näkökannalta tuohon ei ole mitään lisättävää eikä pois otettavaa.
      Ihmettelen vain eikö taidottomia AsOy hallituksia ja isännöitsijöitä saada millään vastuulliseksi taitamattomuudestaan?
      Vain yksi ajatteleva osakas ei siihen pysty.

      • HyväHei

        On se kyllä kumma, että niissä teidän taloyhtiöissä on koko porukan taidottomimmat ihmiset hallituksissa ja isännöitsijöinä ja osaajia ei sinne ole valittu. Meillä kun ongelmana on, ettei oikein tahdota saada kasaan minkäänlaista hallitusta osakkaista.


    • yksitietävä

      Lisäksi ihmettelen mitä näiden hallitusten jäsenten ja isännöitsijöiden päässä oikein liikkuu?
      Kiinteistöliiton VASTUUNJAKOTAULUKKO luetaan kuin raamattua.

      Ikkunoiden vauriot, rakennuksen energiatehokkuus, vedontunteen poisto, huoneen lämpötila, ilmanvaihdon toimivuus, sisäilman laatu ja kosteusongelmien ylläpito on asetettu välinpitämättömän ja täysin taitamattoman osakkaan vastuulle. Osaamaton vatuullinen.

      Osakkaan pitäisi tietää ja osata vaikka hyvin harva ammattilainenkin tietää tai osaa näitä asioita.

    • MarsHallitukseen

      Tässä, ja vastaavissa muissakin ketjuissa ihmetyttää yksi asia:
      Haukutaan hallitusta osaamattomaksi, mutta ei kuitenkaan itse haluta osallistua hallitustyöskentelyyn.

      Ainakin meidän yhtiössä on ongelmana se, että halukkuutta ei hallitustyöskentelyyn ei ole. Hyvä, että saadaan porukkaa tulemaan edes yhtiökokoukseen. Osakkaita yhtiössä on noin 60 ja yhtiökokouksissa paikalle vaivautuu 10 - 15.
      Mutta kyllä kokouksen jälkeen eräät jaksaa valittaa päätöksistä.

      Onneksi meillä on aktiivinen hallitus. Vaihtuvuutta ei pahemmin ole, vaikka joka yhtiökokouksessa suorastaan houkutellaan osallistumaan hallitustyöskentelyyn, että saataisiin uusia ideoita esiin. Mutta kun ei. Ei muka ehdi, vaikka normivuonna kokoonnutaan vain muutaman kerran, ja asiat hoidetaan pääasiassa s-postin avulla.
      Ja palkkiokin on rivijäsenelle 800€/vuosi. PJ:lle 1000€/vuosi.

      Ja sitten vielä korjauksista. Niitä vaaditaan, mutta kun tulee rahasta kyse, niin jo vastustusta löytyy. Onneksi ollaan saatu lopulta läpi kaikki hallituksen ehdottamat korjaukset pienen keskustelun jälkeen. Ja yhtiö on siten hyvässä kunnossa, eikä korjausvelkaa ole.

      Joten neuvoksi valittajille: Pyrkikää hallitukseen, niin saatte paremmin näkemyksenne esille. Puskista on niin helppo huudella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe