Sijaisvanhemmuus ?

ö-Öö

Kesäfestareita kesäisin paljon

Sattui silmiin omanlaisensa uutisointi omanlaisestaan asiasta. En ollut tiennytkään, että on olemassa sellainenkin jutska, kuin "sijaislapsi". Siis tarkoitetaanko tässä lastenuojelun huostaanottamaa lasta, joka sijoitettu sijaisperheeseen?

Jos noin, ihan hyvä varmaankin lapselle, monissa asioissa. Mutta toi systeemi jotenkin kuulostaa tässä yhteydessä omanlaiseltaan kummallisuudeltaan noin lapsen oikeuksien ja legatiiviseikkojen takia. . Miks vaan muikille hormoonihoitoja, Miks ei adoptiota. Miks ei naapureitten lastenhoitoa, jne...

Jos ei itellä kakaraa, eikä saa adoptiota, miks keikata jokin kakara ja poseerata siitä lehdessä ylpeänä?

Oisko alemmuuskompleksi, yhteidön paine(etenkin), ja kaikista etenkin, oisko fyrkka??

Tunnen useammankin sijaisperheenä toimivaa pariskuntaa. Joillain ei lapsia itellä, joillain on. Net kuitenkin toimii väliaikaiskoteina, kun selvitellään lapsen loppusijoitusta. Ei ketään saa lopullisesti sijoittaa sijaislapseksi, se ei mitenkään perusteltavaa lapsen edun kannalta.

Mitä hittoa net lestaatit oikei hommailee ton asian kanssa? Onkohan lapsi onnellinen, kun sylivauvana päässyt jonkin uskonnollisen äärijärjestön mannekiiniksi? Paljonkohan muuten sijaisvanhemmat tienaa sijaisvanhemmuustoiminnasta? Mitenkä se lapsen etu menee pitemmän päälle, taloudellisesti ja juridisesti? MIkä lie lapsen kohtalo vauvaiän jälkeen? Entä jos lapsesta ei kasva lestaati?

Yleensäkin, mitä hittoa tollanen tarkoittaa, mulla tuli lähinnä mieleen ihmiskauppa, myyjänä valtio, ostajana lestaatit.

Kommentteja kannattaa lähettää rauhanyhdistykselle, etenkin lastensuojeluviranomaisille, myös oikeusasiamiehelle, myös sosiaali ja terveysministeriöön, myös "sijaisvanhemmille". Toki myös tälle huuhaapalstalle.

Hyi helevetti.


=DW=

29

531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikähän sua nyt riipoo? Olisit edes sen linkin laittanut. Itse joskus aikoinaan ollut jonkin aikaa sijaisvanhempana. Lestaadioista ei tietoakaan, saati tienesteistä. Kaikki ei aina ole kykeneväisiä lapsestaan huolehtimaan vaikka sellaisen ovat aikaan saaneet. Eikös se nyt lapsen etu kuitenkin ole, että joku hänestä jonkinlaista huolta pitää.

      • ö-Öö

        Sortsi, linkki jäi pois. tässäpä se:

        https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/suviseuroissa-perheen-lapsettomuus-korostuu-on-tuntunut-silta-etta-meilta-puuttuu-jotain-suurta-200239420/

        Mua siis kiinnostaa, miks tollasille annetaan kakara rahastuskeinoksi ja uskishommeleiden takia. En sitä sano. ihan varmasti lestaatit kakaroita on kasvattaneet. Mutta toi perusjuttu, siis hankitaan lapsi, kun kaikilla muillakin on ja siihen liittyvät raha- jne asiat. etenkin lapsi ihmisenä.

        Jotenkin oksettaa, itse lapsesta ei puhuttu, kuin objektina. Lestaatimeininkiä.

        Hyi helevetti.

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Sortsi, linkki jäi pois. tässäpä se:

        https://www.lapinkansa.fi/kotimaa/suviseuroissa-perheen-lapsettomuus-korostuu-on-tuntunut-silta-etta-meilta-puuttuu-jotain-suurta-200239420/

        Mua siis kiinnostaa, miks tollasille annetaan kakara rahastuskeinoksi ja uskishommeleiden takia. En sitä sano. ihan varmasti lestaatit kakaroita on kasvattaneet. Mutta toi perusjuttu, siis hankitaan lapsi, kun kaikilla muillakin on ja siihen liittyvät raha- jne asiat. etenkin lapsi ihmisenä.

        Jotenkin oksettaa, itse lapsesta ei puhuttu, kuin objektina. Lestaatimeininkiä.

        Hyi helevetti.

        =DW=

        Mitäs lestaattimeininkiä se tuollainen rahankeruu on, että laitetaan linkki, minkä pääsee lukemaan vain jos maksaa 20€/kk ja kirjautuu sisään?


      • Eihän lapsia voi heitteille jättää, jos esim. toinen vanhemmista on kuollut ja toinen istuu vankilassa tai alkoholistiparantolassa.
        Ei ketään lapsia laiteta sijaiskotiin vain siksi, että sijaisvanhemmat haluavat lapsia tai haluavat tienata sijaislapsilla.


    • ö-Öö

      Kah, klikkasin tonne Amppareista. Sieltä linkki toimi, kopsattuna linkki menikin sitten maksusaitille. Noh, kopsaan tähän koko jutun;



      "Suviseuroissa perheen lapsettomuus korostuu – "On tuntunut siltä, että meiltä puuttuu jotain suurta"
      LAPIN UUTISET30.06.  21.25
      VESA SAIVO


      Juha Kaita-aho
      Seitsemän kuukauden ikäinen tyttövauva hymyilee ja rummuttaa pöydän reunaa Suviseura-alueella Porin Kirjurinluodossa. Vanhemmat Maija jaMarko Koivula katsovat lastaan hymyillen.
      Seinäjoella asuvista vanhoillislestadiolaisista Koivuloista tuli pikkutytön sijaisvanhempia huhtikuussa pitkän odotuksen jälkeen. Aviopari yritti saada omaa lasta pitkään, mutta turhaan.
      Koivulat tapasivat, kun Maija oli 17- ja Marko 25-vuotias. Vuosi kihlauksen jälkeen mentiin naimisiin. Avioliitossa he ovat olleet kohta 17 vuotta.
      –Olemme halunneet ottaa lapset vastaan, jos niitä meille annetaan, mutta emme ole saaneet biologisia lapsia, pariskunnan äänenä toimiva Maija kertoo.

      Ensimmäisinä avioliittovuosina lapsettomuus ei ollut parille vielä iso ongelma. Koivulat ovat molemmat isoista perheistä, joten he ajattelivat, että lapsia tulee jossain vaiheessa.
      –Mutta ei niitä vaan alkanut kuulumaan. On se ollut kipeä asia. Se on vaatinut parisuhteessa paljon keskustelua, tukea ja ymmärrystä. Lapsettomuus on sitonut meitä yhteen. Se ei ole ollut meitä erottamassa vaan vahvistamassa, Maija kertoo.
      VESA SAIVO

      Pariskunta on ajatellut, että lapsettomuus on Jumalan päätös ja koettaneet hyväksyä sen. Helppoa se ei aina ole ollut. Maija erityisen vaikeita ovat olleet Suviseurat.
      –Kyllä Suviseuroissa aina oma erilaisuus on korostunut. On tuntunut siltä, että olemme erilainen perhe, ja meiltä puuttuu jotain sellaista suurta, mitä olisimme halunneet.
      Keinohedelmöitystä pari ei ole miettinyt, mutta Maija kävi kahteen otteeseen hormonihoidoissa. Niistäkään ei ollut apua. Maija on se käsitys, että vanhoillislestadiolaisissa piireissä ei katsota pahalla hedelmöityshoitoja.
      –Ne ovat ensinnäkin jokaisen avioparin keskinäinen asia. Jos lääketiede pystyy auttamaan, niin miksei sitä apua ottaisi vastaan. Kuitenkin se elämän antaja on Taivaan isä, jos hän on niin tarkoittanut.
      Koivuloiden perheet ovat olleet heidän tukenaan ja lohduttaneet silloin, kun sitä on tarvittu. Tukea on tullut myös omasta seurakunnasta, eli koti-Siionista.
      –Kyllähän ihmiset välillä ihmettelevätkin, mutta ne ovat olleet sellaisia yksittäisiä tapauksia. Helposti saattaa myös käydä niin, että joku tokaisee, että teillä on niin helppoa, tai te joudatte, kun teillä ei ole lapsia.
      Koivulat olivat koti-Siionissaan pitkään ainut lapseton aviopari. Nyt Maija on seurakunnassa myös naisystävä, jolla ei ole biologisia lapsia avioliitossaan.
      Vaikka Koivulat eivät ole saaneet omaa jälkikasvua, ovat lapset aina olleet iso osa elämää.
      –Meillä on paljon kummilapsia ja tukilapsia, jotka ovat olleet meillä viikonloppuja. Sisarusten lapset ovat myös todella rakkaita ja läheisiä. He ovat olleet iso voimavara, Maija sanoo.
      Sijaisvanhemmuus alkoi itää pariskunnan mielessä jo viime vuosikymmenellä.
      –Meillä on monta kertaa ollut sellainen läheltä piti -tilanne. On soitettu, että nyt olisi lapsi, mutta sitten aina on käynyt niin, että lapsi on sijoitettu lähisukuun, Maija sanoo.
      Viidennellä kerralla onnisti, ja Koivulat saivat perheeseensä neljän ja puolen kuukauden ikäisen lapsen. Heti kun sosiaalityöntekijä soitti, Maija tiesi, että nyt kaikki onnistuu.
      –Jossain vaiheessa tuli sitten kova pelko, että jos käykin niin, että huostaanotto peruuntuu. Se olisi ollut kova paikka.
      Lapsen tapaaminen ensi kertaa on jäänyt parin mieleen elävästi.
      –Hän oli Markon sylissä, alkoi jokellella ja katsoi pitkään. Siinä jotenkin tuli varmuus, että tämä on meidän lapsemme ja meille tarkoitettu. Hän nukahti siinä Markon käsivarsille sitten.
      Vaikka Koivulat eivät juridisesti ole lapsen vanhempia, ei sillä ole vaikutusta suhtautumisessa lapseen.
      –Rakkaus lapseen on niin vahva, ettei ajattele hetkeäkään, etteikö tämä olisi meidän lapsemme, Minna sanoo.
      Tyttövauvan saaminen on muuttanut Koivuloiden elämän. Pienen ihmisen ehdoilla eläminen on tuonut arkeen enemmän hetkessä elämistä. Maija on myös jäänyt töistä kotiin.
      –Tämä on ollut elämäni hienointa aikaa. On tullut sellainen rauha.
      Myös Suviseuroissa käyminen on muuttunut lapsen myötä. Tyttövauva ei ole ollut moksiskaan asuntovaunussa yöpymisestä ja suurista ihmisjoukoista.
      –Hänen ehdoillaan mennään, ja se on aivan ihana juttu, Maija naurahtaa"

      =DW=

      • ö-Öö

        Koko juttu on paikasta, minne aurinko ei paista.

        Tiivistyy virkkeseen:

        "–Jossain vaiheessa tuli sitten kova pelko, että jos käykin niin, että huostaanotto peruuntuu. Se olisi ollut kova paikka."

        Ja siis:

        "Vaikka Koivulat eivät juridisesti ole lapsen vanhempia, ei sillä ole vaikutusta suhtautumisessa lapseen."

        Jutussa pari kuvaakin. Mutta, net ei ole adoptoineet kakaraa, net sijaisvanhempina. Syy touhuun, pääsee geegoileen suviseuroille kakaran kanssa. Ei niinkuin yhtään sanaa lapsen asiasta ja mikä on huostaanottojen tarkoitus. Eikä riviäkään, paljonko sijaisvanhemmuudesta maksetaan. Het vaan pelkää, että lastensuojelu palauttaa kakaran omille vanhemmilleen, eikä heillä sitten olekkaan kivaa seuraavilla suviseuroilla.

        Mä koitan tarkoittaa, sijaisvanhempia tarvitaan, valitetavasti.

        Tuli mieleen hikiän koiratarha. Lestaatilla on tarha. "Rescue koiria". Suuri koirien hyväntekijä. Hankkii kulkukoiria ulkomailta ja myy niitä suomessa. Tässä sijaisvanhemmuudessa haisee nyt ihan samanlainen pisnes.

        Hyi helevetti.

        =DW=


      • New-age

        Päätökset sijoittamisista tehdään kuntatasolla. Paikallinen sosiaalivirasto tekee lakiin perustuvat päätökset. Päätökset/esitykset kiertävät sosiaalilautakunnassa ns. salattuina listoina. Lautakunta on vaitiolovelvollinen
        tapauksista. Keskustelua voi käydä. Lautakunnassahan on eri puolueista jäsenet. Se voisi puuttua asian kulkuun perustellusti, jos tahtoa olisi.
        Mutta kun jäsenet eivät tunne lasta, ei lapsen vanhempia, ei sijaiskotia, ei käytäntö oikein auta ketään. Täyttyy jokin merkillinen avoimuuspykälä.

        Olet tuohduksissa siitä, jos lapsi sijoitetaan lestadiolais pariskunnalle, perheeseen, mitä en ihan ymmärrä. Jos lähtökohta on alkoholisti-, narkki- tai rikolliset vsnhemmat, missä ei huolehdita lapsesta ruoasta, hygieniasta, levosta, ympärillä vellovista muista aikuisista, väkivallasta, ollaan lähellä heitteillejättöä, mikä ei liene lapsen paras. Jos nyt lämpenevät ilmat ja vanhemmat juuttuvat päiviksi terasseille, jää moni lapsi hoidotta.

        Miten sitten junaillaan jokin lapsi jonnekin, voi olla tarkastelukohteena.
        Täytyyhän sosiaalitoimistolla olla tarjokkaina lasta "hakevia" pariskuntia/perheitä. Kyllähän näistä jokin korvaussysteemi voi olla.
        Perustuuko se vastaanottajien varallisuuteen, kunnan varallisuuteen vai onko se lapsikohtainen. Kuvion voisi kuvitella näin, että kunta maksaa lakiin perustuen jtkn, mihin se saa valtionapua.

        En ota kantaa johonkin lehtipatsasteluun: lehden ja toimittajan ethos??


      • ö-Öö

        Korostan

        Lehtijutussa korostettiin sijaisvanhempien tarkoitusperia alkaa sijaisvanhemmiksi. Lapsi oli pelkkä objekti. Tarkoitusperissä ei mainintakaan lapsen auttamisesta, asioista tulevaisuudesta tms. Lasta käsiteltiin objektina, jota sijaisvanhemmat käyttävät saavuttaakseen tietyn statuksen tietyssä uskonnollisessa yhteisössä.

        Lestaatien perinteinen elinkeino on pirttiviljely. Voisko joku edes kerran selittää, miten rakennusalalla epämääräisiä pisneksiä tekevä mies ihan itse elättää muijan ja 16 lasta? Noin mainiten, sosku antaa kyllä maksusitoumuksen ruokaan. Mutta aina ei muista antaa rahaa jätemaksuihin. Hikiällä löydetty metsistä usein vaippakasoja, jotka kuljettu sinne henkilöautoilla.

        Se, että sijaisvanhemmuuden motiiviksi, perusteeksi, ei ollenkaan mainittu lapsen auttaminen, humanitärismi lasta kohtaan, ei moraaliset, eettiset syyt, mainitaan vaan, että kiva olla seuroissa, kun on lapsi näytillä.

        Hyi helevetti.

        =DW=


      • New-age

        Edelleen olen sitämieltä, että toimittajalta olisi voinut edellyttää enemmän.
        Teksti on, mitä on ja varsinainen elämä muuta.
        Tämä kuohahdus olisi kannattanut laittaa ko. lehteen lukijakommentiksi, koska muutkin ovat lukeneet sitä.
        Sitten tuo, että nainen ryhtyy tänä päivänä synnytyskoneeksi tai mies alistaa siihen tai lahko alistaa, onkin sitten ihan toinen juttu. Tärkeämpi.
        Kyllä "pullonkorkin voi laittaa kiinni", jos ei pysty ruokkimaan useampaa ja tämä on oma ahdas mielipiteeni. Perverssiä alistaa nainen v 2017. Aiemmin ehkäisyvaihtoehdot olivat niukassa ja maataloudessa tarvittiin tekijöitä, lapsikuolleisuus eri tautien jne. takia korkea. Toisaalta silloinkin oli toisenlainen perintölaki: yksi sai tilan ja muut saivat lähteä mierontielle.
        Mikä lahja?


      • hmpff

        Olen samaa mieltä tuosta, minkä kirjoitit lauseesesta "–Jossain vaiheessa tuli sitten kova pelko, että jos käykin niin, että huostaanotto peruuntuu. Se olisi ollut kova paikka."

        Sijaisvanhemmuus ei ole mikään adoptointi, enemmän sellainen ensiapupakkaus muksulle. Onnellisin sijaisvanhemmuus on kaiketi se, että lasta voidaan palauttaa omille vanhemmilleen turvallisesti. Lapselle sen omat vanhemmat ovat aina tärkeät, hylkääminen jättää haavoja. Tuosta jutusta tuli mieleen että lapsi onkin ensiapua sijaisperheelle.

        Mutta, voihan tuokin olla vain lehtikirjoittajan oma tulkinta tilanteesta. Ne mokomat osaa joskus vääntää juttua ihan toiseen valoon kuin mitä itse haastattelu on mennyt.

        Tietty hienoa että ihmiset auttaa, on vissiin suuri pula sijaisvanhemmista. Mutta joissakin tapauksissa voi käydä lopulta niin, että lasta revitään kahden perheen välillä, biologisen ja sijaisperheen. Uskoisin että mitä paremmin sijaisperhe ymmärtää tilanteen, sitä helpompaa se on lapsellekin.


      • ö-Öö

        Muistelin.

        Mulla kolme tuttavaperhettä, joilla ollut/on sijaislapsia.

        Yhdellä perheellä se tavallaan kuului toimenkuvaan, net oli/on duunissa lastenkodissa. Net sitten aina joskus ottaneet huostaanotettuja kotiinsa, siksi aikaa, että sijoituspaikka löytyy. Ei uskiksia.

        Toisella samantyyppistä, kundi lastentarhanope, sijoittelee, jos pyydetään.

        Kolmas ei lastenhoitoalalla. Takana omat lapsuutensa.

        Niillä kikilla ei motivaationa kuitenkaan ei raha, ei seuroissa käyminen. Jotain muuta. Mä en nyt tiedä, onko yleensäkään olemassa mitään pyyteetöntä. Mut noilla mun tutuilla siinä on mukana just humanismia jne erittäin paljon. ei ne esittele sijaislapsiaan medioissa, ei net kersku niillä mitenkään. Ne on niillä, koska jossainhan huostaanotettujenkin pitää olla. Sen tiedän, pikkasen korvausta net siitä saa, ei net mersuilla ajele, eli ei oo pisnes, jotain muuta.

        Mua vaan syljettää toi juttu. Aivan turha syyttää toimittajaa, ite on lestaatipariskunta lausuntonsa ihan ite antaneet.

        Hyi helevetti.

        =DW=


      • hmpff kirjoitti:

        Olen samaa mieltä tuosta, minkä kirjoitit lauseesesta "–Jossain vaiheessa tuli sitten kova pelko, että jos käykin niin, että huostaanotto peruuntuu. Se olisi ollut kova paikka."

        Sijaisvanhemmuus ei ole mikään adoptointi, enemmän sellainen ensiapupakkaus muksulle. Onnellisin sijaisvanhemmuus on kaiketi se, että lasta voidaan palauttaa omille vanhemmilleen turvallisesti. Lapselle sen omat vanhemmat ovat aina tärkeät, hylkääminen jättää haavoja. Tuosta jutusta tuli mieleen että lapsi onkin ensiapua sijaisperheelle.

        Mutta, voihan tuokin olla vain lehtikirjoittajan oma tulkinta tilanteesta. Ne mokomat osaa joskus vääntää juttua ihan toiseen valoon kuin mitä itse haastattelu on mennyt.

        Tietty hienoa että ihmiset auttaa, on vissiin suuri pula sijaisvanhemmista. Mutta joissakin tapauksissa voi käydä lopulta niin, että lasta revitään kahden perheen välillä, biologisen ja sijaisperheen. Uskoisin että mitä paremmin sijaisperhe ymmärtää tilanteen, sitä helpompaa se on lapsellekin.

        Siihenhän pitäisi jo alun alkaen olla varautunut, eikä vain pelätä, että huostaanotto aikanaan peruuntuu.
        Vaarallista alkaa pitämään sijaislasta liikaa omanaan, mitä hän ei ole lain edessä.
        Aika kinkkistä se on, kun toisaalta lasta täytyisi pitää kuin omaansa, mutta toisaalta ymmärtää lapsen olevan vain lainassa, kunnes olosuhteet muuttuvat. Mutta ymmärtääkö lapsi sen?

        Pikkuvauva alkaa tuntea sijaisvanhemmat enemmän vanhemmikseen kuin omat biologiset vanhempansa ja sitten tuolla kymmenen vuoden korvilla oma äiti (joka ei koskaan suostunut adoptioon) alkaakin tarvitsemaan lasta itselleen ja hänellä on oikeus siihen.

        Niitä sattuu varmaan useinkin, mutta yksi niistä sattui tässä meidän kylällä (no aika kauan sitten, kun oli lasteni koulukaveri), kun poliisivoimin tultiin hakemaan vauvasta saakka sijaiskodissa ollutta lasta omalle äidilleen, kun lapsi ei olisi suostunut lähtemään. Tai vietiinkin sijaisvanhempien toimesta takaisin omalle äidilleen, mutta karkasi sieltä kerta toisensa jälkeen takaisin "kotiin". Lapsi tunsi, että häntä oltiin viemässä omasta kotoaan pois, missä hän viihtyi ja missä hänellä oli omat "sisaruksensa", koulunsa ja kaverinsa.

        Mielestäni jossain pitäisi olla raja (aika lyhytkin) kuinka kauan katsotaan olevan sijaislapsi ja missä vaiheessa tulisi kysymykseen pakkoadoptointi. Etupäässä lapsen takia, ettei häntä riepotella väkisin edestakaisin.


      • ö-Öö kirjoitti:

        Muistelin.

        Mulla kolme tuttavaperhettä, joilla ollut/on sijaislapsia.

        Yhdellä perheellä se tavallaan kuului toimenkuvaan, net oli/on duunissa lastenkodissa. Net sitten aina joskus ottaneet huostaanotettuja kotiinsa, siksi aikaa, että sijoituspaikka löytyy. Ei uskiksia.

        Toisella samantyyppistä, kundi lastentarhanope, sijoittelee, jos pyydetään.

        Kolmas ei lastenhoitoalalla. Takana omat lapsuutensa.

        Niillä kikilla ei motivaationa kuitenkaan ei raha, ei seuroissa käyminen. Jotain muuta. Mä en nyt tiedä, onko yleensäkään olemassa mitään pyyteetöntä. Mut noilla mun tutuilla siinä on mukana just humanismia jne erittäin paljon. ei ne esittele sijaislapsiaan medioissa, ei net kersku niillä mitenkään. Ne on niillä, koska jossainhan huostaanotettujenkin pitää olla. Sen tiedän, pikkasen korvausta net siitä saa, ei net mersuilla ajele, eli ei oo pisnes, jotain muuta.

        Mua vaan syljettää toi juttu. Aivan turha syyttää toimittajaa, ite on lestaatipariskunta lausuntonsa ihan ite antaneet.

        Hyi helevetti.

        =DW=

        """ Aivan turha syyttää toimittajaa, ite on lestaatipariskunta lausuntonsa ihan ite antaneet."""

        Pitäisi sinun jo tuossa iässä tietää kuinka johdattelevia kysymyksiä toimittajat osaavat esittää ja millä tavalla, että saavat mieleisensä jutun aikaan, mistä haastateltava ei sitten itsekään tunnista itseään.


      • ö-Öö

        ?

        Miten kommentti liittyy aloitukseen ja sen aiheeseen?

        =DW=


      • hmpff
        Tellukka kirjoitti:

        Siihenhän pitäisi jo alun alkaen olla varautunut, eikä vain pelätä, että huostaanotto aikanaan peruuntuu.
        Vaarallista alkaa pitämään sijaislasta liikaa omanaan, mitä hän ei ole lain edessä.
        Aika kinkkistä se on, kun toisaalta lasta täytyisi pitää kuin omaansa, mutta toisaalta ymmärtää lapsen olevan vain lainassa, kunnes olosuhteet muuttuvat. Mutta ymmärtääkö lapsi sen?

        Pikkuvauva alkaa tuntea sijaisvanhemmat enemmän vanhemmikseen kuin omat biologiset vanhempansa ja sitten tuolla kymmenen vuoden korvilla oma äiti (joka ei koskaan suostunut adoptioon) alkaakin tarvitsemaan lasta itselleen ja hänellä on oikeus siihen.

        Niitä sattuu varmaan useinkin, mutta yksi niistä sattui tässä meidän kylällä (no aika kauan sitten, kun oli lasteni koulukaveri), kun poliisivoimin tultiin hakemaan vauvasta saakka sijaiskodissa ollutta lasta omalle äidilleen, kun lapsi ei olisi suostunut lähtemään. Tai vietiinkin sijaisvanhempien toimesta takaisin omalle äidilleen, mutta karkasi sieltä kerta toisensa jälkeen takaisin "kotiin". Lapsi tunsi, että häntä oltiin viemässä omasta kotoaan pois, missä hän viihtyi ja missä hänellä oli omat "sisaruksensa", koulunsa ja kaverinsa.

        Mielestäni jossain pitäisi olla raja (aika lyhytkin) kuinka kauan katsotaan olevan sijaislapsi ja missä vaiheessa tulisi kysymykseen pakkoadoptointi. Etupäässä lapsen takia, ettei häntä riepotella väkisin edestakaisin.

        Kamala tilanne lapselle. Joo, joku säätö tuohon hommaan, kun sijoitustarve tuntuu kuitenkin yleistyvän. Viranomaisten pitäisi laatia jotkut säännöt tuosta, ettei lapsi joudu heittopussiksi, jos kerta vanhemmat ei tajua mikä on omalle lapselle parasta.


      • hmpff kirjoitti:

        Kamala tilanne lapselle. Joo, joku säätö tuohon hommaan, kun sijoitustarve tuntuu kuitenkin yleistyvän. Viranomaisten pitäisi laatia jotkut säännöt tuosta, ettei lapsi joudu heittopussiksi, jos kerta vanhemmat ei tajua mikä on omalle lapselle parasta.

        "hmpff"

        Maa-pallon suurin ongelma on yli-kansoitus.
        Unohda siis yleinen lasten-suojelu.
        Anna kuolla vaan.
        -
        Mutta yritä kuitenkin pitää huolta Kanta-Suomalaisista lapsista.
        Kanta-Suomalaisella lapsella on satoja vuosia vanhat, Suomalaiset suku-juuret.
        Nuo suvut saavat olla Ruotsin-kielisiäkin.

        H.


      • hmpff
        hunksz kirjoitti:

        "hmpff"

        Maa-pallon suurin ongelma on yli-kansoitus.
        Unohda siis yleinen lasten-suojelu.
        Anna kuolla vaan.
        -
        Mutta yritä kuitenkin pitää huolta Kanta-Suomalaisista lapsista.
        Kanta-Suomalaisella lapsella on satoja vuosia vanhat, Suomalaiset suku-juuret.
        Nuo suvut saavat olla Ruotsin-kielisiäkin.

        H.

        Ei mulla ollut mielessäkään kuin kanta-suomalaiset. Niissäkin suuri ahdinko, huumeet ja alkoholi-ongelmat yleistyneet.


      • hmpff kirjoitti:

        Ei mulla ollut mielessäkään kuin kanta-suomalaiset. Niissäkin suuri ahdinko, huumeet ja alkoholi-ongelmat yleistyneet.

        "hmpff"

        Niin, valitettavasti koulutimme lapsemme myyjiksi ja taiteilijoiksi.
        Kaikki työt myivät he Kiinaan ja niin piti alkaa keksiä muuta tekemistä.
        Katu-myyjiksi ja katu-soittajiksi.
        Monet heistä ostavatkin kaduilta kaiken-laista kamaa.
        Ännestämällä olet sinäkin suonut heille sen mahdollisuuden.
        Pitäen huolta että Poliisimme on pakotettu katselemaan ainostaan viinan ja juoppojen suuntaan.
        Eihän nuorten huumeista saa verottaa, eihän?
        Aikuisten vain.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "hmpff"

        Niin, valitettavasti koulutimme lapsemme myyjiksi ja taiteilijoiksi.
        Kaikki työt myivät he Kiinaan ja niin piti alkaa keksiä muuta tekemistä.
        Katu-myyjiksi ja katu-soittajiksi.
        Monet heistä ostavatkin kaduilta kaiken-laista kamaa.
        Ännestämällä olet sinäkin suonut heille sen mahdollisuuden.
        Pitäen huolta että Poliisimme on pakotettu katselemaan ainostaan viinan ja juoppojen suuntaan.
        Eihän nuorten huumeista saa verottaa, eihän?
        Aikuisten vain.

        H.

        Älä ännestä, äänestä.

        H.


      • hmpff
        hunksz kirjoitti:

        "hmpff"

        Niin, valitettavasti koulutimme lapsemme myyjiksi ja taiteilijoiksi.
        Kaikki työt myivät he Kiinaan ja niin piti alkaa keksiä muuta tekemistä.
        Katu-myyjiksi ja katu-soittajiksi.
        Monet heistä ostavatkin kaduilta kaiken-laista kamaa.
        Ännestämällä olet sinäkin suonut heille sen mahdollisuuden.
        Pitäen huolta että Poliisimme on pakotettu katselemaan ainostaan viinan ja juoppojen suuntaan.
        Eihän nuorten huumeista saa verottaa, eihän?
        Aikuisten vain.

        H.

        Se on totta, hunksz. Suomessa on eniten palveluja, vaikka insinöörejäkin koulutetaan, heidän tieto-taito viedään ulkomaille. Joku sanoikin, että se on se Suomen vientivaltti.

        Lasten huumeet pitäisi eritoten verottaa. Se polku alkaa jo koulussa, jopa 7-8 luokilla.


      • ö-Öö kirjoitti:

        ?

        Miten kommentti liittyy aloitukseen ja sen aiheeseen?

        =DW=

        Aloitukseen?
        Se oli vastaus sinun typerään kommenttiisi: """ Aivan turha syyttää toimittajaa, ite on lestaatipariskunta lausuntonsa ihan ite antaneet."""


    • Ei liity sijaislapsiin, mutta tuli mieleen kun tätä ketjua luki
      eräs tarina eräästä viisaasta miehestä Albert nimeltään,
      opettaessaan oppilaat ihmettelivät miksi hän aina kysyy tenteissä samoja kysymyksiä,
      siihen oli Albert vastannut, mutta, mutta kysymykset samoja vaan vastaukset ovat aina erilaisia. Suhteellista.
      Niin helposti lukitumme yhteen ja samaan ajatukseen...
      oli sitten kyse potunviljelystä tai sijaisllapsista.

      • ö-Öö

        Jostain asioista syytä kysellä samoja kysymyksiä, vastausten perusteella syytä tehdä johtopäätöksiä. Jos vastaukset kovin muuttuvat, syytä tehdä uusia kysymyksiä. Lestaatiasiassa kysymykset tai vastaukset ei ole vielä muuttuneet.

        =DW=


    • hehehehee

      Mistä aloittaja voi tietää, ettei tuo sijaislapsi ole lestadiolaisten vanhempien lapsi?
      Lapsen vanhemmat voivat jopa hartaasti toivoa, että lapsensa pääsee lestadiolaisperheeseen.
      Lestadiolaisethan ovat lapsirikkainta ryhmää Suomessa. Joten laskemalla saa aikas suuren todennäköisyyden, että on lestadiolaisten lapsonen.
      Mietipä sitä :)

      Sitäpaitsi adoptiovanhemmiksi haluavia testataan kovasti ja jos kertovat adoptiohalunsa syyksi halun parantaa maailmaa ottamalla lapsen kotiinsa, niin EI EI. Ei kelpaa tuollaiset haaveilijat vanhemmiksi.
      Sensijaan lasta haluavat kelpaavat. Joten tuolla pariskunnalla oli aivan oikeanlainen motiivi.

      • Maa-pallon suurin ongelma on yli-kansoitus.
        Unohda siis yleinen lasten-suojelu.
        Anna kuolla vaan.
        -
        Mutta yritä kuitenkin pitää huolta Kanta-Suomalaisista lapsista.
        Kanta-Suomalaisella lapsella on satoja vuosia vanhat, Suomalaiset suku-juuret.
        Nuo suvut saavat olla Ruotsin-kielisiäkin.

        H.


      • hehehehee
        hunksz kirjoitti:

        Maa-pallon suurin ongelma on yli-kansoitus.
        Unohda siis yleinen lasten-suojelu.
        Anna kuolla vaan.
        -
        Mutta yritä kuitenkin pitää huolta Kanta-Suomalaisista lapsista.
        Kanta-Suomalaisella lapsella on satoja vuosia vanhat, Suomalaiset suku-juuret.
        Nuo suvut saavat olla Ruotsin-kielisiäkin.

        H.

        @hunksz

        Niih, ja lestadiolaiset ovat kantasuomalaisia ja uutterasti lisäävät kantasuomalaisten lukumäärää.


      • hehehehee kirjoitti:

        @hunksz

        Niih, ja lestadiolaiset ovat kantasuomalaisia ja uutterasti lisäävät kantasuomalaisten lukumäärää.

        Yes.
        Hekin.

        H.


    • Revisiitä

      Aloittaja on ymmärtänyt jotain nyt totaalisen väärin eli puurot ja vellit ovat kunnolla sekaasin.

    • kylmätotuus

      Sijaishuollon tilanne on tosi sekava ja sen valvonta aivan retuperällä.

      Monissa kommenteissa on mainintoja korvauksista, joita sijaisperheille maksetaan.

      Korvaukset 1.1.2017 lähtien:
      -käynnistämiskorvaus enintään 2922€
      - hoitopalkkio väh. 784,03€/kk
      -kulukorvaus väh. 411,52€/kk

      http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kuntainfo-perhehoidon-palkkiot-ja-korvaukset-vuonna-2017

      Vertailun vuoksi lisään , että ensimmäisestä omasta-tai adoptiolapsesta maksetaan lapsilisää 94,88€/kk.

      Pientä epäsuhtaa noissa rahamäärissä minun mielestäni on.

      Laitoshoidossa summat hipovat pilviä tai menevät jo niiden yläpuolellekin. Vaan se ei aloitukseen kuulukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe