Miten voi olla niin erilaiset päätökset? Kuubalais

Pottuu

Kyllä jokin mättää Suomen "oikeuslaitoksessa", jos toinen katsoo toisen syylliseksi raiskaukseen ja toinen vapauttaa syytetyn, koska hänen mielestä hän on syyttä istunut vuoden vankilassa. Nyt kuubalaispelaaja vaatii korvauksia 1000 euroa/päivä. Miten tälläinen touhu voi olla mahdollista?
Kallista lystiä. Onko oikeuslaitoksilla ja päätöksen tekijöillä mitään vastuuta? Kuka uskoo, kuka ei? Aina kannattaa valittaa ja lystin maksaa valtio.
Miten näistä tuomioiden eroavaisuuksista päästään eroon. Sama tapaus, sama henkilö-tuomio vaihtui??? Hän on syytön!!!

4

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gggggtt

      Rikosoikeus ei ole mitään matematiikkaa, vaan mielipiteitä. Toisten mielestä syyllinen, toisten mielestä syytön. Monasti vielä äänestetään. Viimeisen sanan sanoisi KKO, jos juttu sinne kelpaa, ellei niin HO.
      Onko Anneli Auer mielestäsi syyllinen, vai syytön ?? Juttuahan veivattiin viisi eri kertaa. KO tuomitsi, HO vapautti, KKO palautti KO:hon, joka taas tuomitsi ja taas HO vapautti. Se jäi loppulliseksi.

      • 00530

        Entäpä tämä?

        HS 4.7.
        "Niin sanotussa Kultalampi-jutussa tapahtui täyskäännös hovioikeudessa. Kaikki syytteet ja korvausvaatimukset olivat menneet nurin käräjäoikeudessa, mutta Helsingin hovioikeus tuomitsi maanantaina tapauksen perusteella useita pitkiä vankeusrangaistuksia. Pisimmän vankeusrangaistuksen, viisi vuotta ehdotonta, sai kiinteistöyrittäjä ja entinen espoolainen kokoomusvaikuttaja. Hän on toiminut myös Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajana."

        Oikeuden jumalatar on sokea, sanotaan. Taitaa lisäksi olla melko ailahteleva.


    • oikeusjakohtuusko

      Oikeustiede ei ole sen epävarmempaa kuin esimerkiksi lääketiede. Saman potilan oireista eri lääkärit voivat tehdä hyvinkin erilaisia diagnooseja.

      Mielenkiintoista olisi pohtia että onko hovioikeudessa pätevämpiä tuomareita kuin käräjäoikeudessa. Nimittäin jos vakava rikosasia käsitellään niin käräjäoikeudessa että hovioikeudessakin kolmen ammattituomarin kokoonpanossa, ja käräjäoikeus vapauttaa mutta hovioikeus tuomitsee, ja yleensä hovioikeuden tuomio jää pysyväksi, niin onko siinä oikeus toteutunut? Vai voidaanko ajatella että on täysin sattumanvaraista kuka tuomari juttua päätyy käsittelemään ali- ja ylioikeuteen, ja käräjäoikeuden kanta on ihan yhtä validi kuin hovioikeudenkin?

      Perusteluistaan tuomio tunnetaan, ja minusta usein hovioikeuden perustelut ovat käräjäoikeutta kattavammat. Toki asiaan varmasti vaikuttaa sekin että hovioikeuteen valitetaan käräjäoikeudesta, jossa on tehty jo ''pohjatyö''. Hovioikeus voi esimerkiksi todeta päätöksessään että ''tältä osin hyväksytään käräjäoikeuden perustelut, kun taas tässä toisessa ei''. Mutta usein myös asian oikeudellinen arviointi on hovissa parempaa. Ja tietysti sekin, että hovissa on aina 3 tuomaria, kun taas käräjäoikeudessa pikkujutuissa usein vain yksi tuomari, joka ehkä joskus kirjoittaa tuomioita vasemmalla kädellään tetristä pelatessaan? No ei sentään!

    • oikeuspelle

      Meillä ainakin käräjätuomari kirjoitti paljon perustellumman tuomion kuin hovioikeus. Siinä oli sekä kirjain että henki huomioitu. Hovi taas kirjoitti tuomiossaan ihan liibalaabaa ja vähän siihen suuntaan. Oikeuskansleri antoi varoituksen. – Mitä tähän muuta sanomaan kuin että ollaan vaarallisen systeemin kanssa tekemisissä, kun arpapelillä asioita ratkotaan. Itsellä meni täysi usko oikeuslaitokseen ja oikeudenmukaisuuteen tässä kuviossa. Epärehellisyys näemmä kannattaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe