Onko parvekkeellasi parvekelasit?

Lasiton.parveke

Nykyään melkein kaikilla parvekkeilla on lasit. Itse en ole ottanut koska tykkään istua kesällä parvekkeella niin että kaikki ulkoilma tulee suoraan parvekkeelle. Syön ja juon kahvia sekä lueskelen parvekkeella kauniilla ilmalla. Se on terassi, ei mikään lasiseinäinen huone. Kotona sisällä voi kyllä istuskella jos on huono ilma, mutta että ainoan ulkotilanikin lasittaisin, niin en ole siihen innostunut.
Ainoa on talvella ja sadesäällä, niin lasit kyllä suojaisivat parveketta ja pitäisivät pölyt ja havunneulaset poissa kun lähellä kasvaa mäntyjä.
Muutama vuosi sitten meillä uusittiin parvekkeet, ja harmittaa kun on niin epäkäytännöllinen, kun on kyllästetyt lankut joissa isot raot joista roskat pääsee alla olevaan pohjaan, joka on jotain galvanoitua aaltopeltiä tms. Pitäis aina välillä nostaa parvekkeen pituudelta lankut jollain kuusiokoloavaimella ja putsata roskat pois, mutta kertaakaan ei ole sitä tullut tehtyä. Jossain laatikon pohjalla se avain on, joka jaettiin parvekkeiden vaihdon yhteydessä:( Kohtuuttoman hankala homma tällaiselle 65 naisihmiselle. Huoltomiestäkään tuskin voi pyytää tekemään sitä vai kuuluuko parveke talouyhtiölle jos asuka ei pysty tekemään tuota huoltotyötä. Parveke on melkei 4 metriä pitkä ja lankut saman pituisia. Ei siis ole esim. kahta 2 m pitkää lankkua peräkkäin vaan pitkä yhtenäinen lankku.
Parvekelasien säännöllinen huolto sitäpaitsi tulisi kalliiksi jatkuvasti jo kalliiden lasien hinnan lisäksi.
https://lumon.com/fi/kuluttajat/huolto

32

1816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OlenTyytyväinen

      On ja olen niihin tyytyväinen. Lasit voi siirtää sivuun, ellei halua/tarvitse niiden suojaa tuulelta, pölyltä, sateelta, lumelta, linnuilta ja niiden kakalta ym. Tuuletusaukkoja voi avata mieleisiinsä väleihin työntelemällä ikkunalaseja paikalta toiseen.

      Joissain taloyhtiöissä on päätetty hankkia kaikille parvekelasit ja nykyisin ne taitavat olla valmiina uusien talojen parvekkeilla.

      • Lasiton.parveke

        Linkissäni on parvekelaseista että ne pitäisi huollattaa 5:n vuoden välein, eikä varmaan mitään halpaa huoltoa ole. Huollatatko säännöllisesti ne? Sehän niiden firmojen juonena varmaankin että myyvät laseja ja sitten huoltavat muutamalla satasella. joka toimenpide ja nippeli hinnoiteltu "mukavaan hintaan".


    • kohtuus.kesässäkin

      Parvekkeellani on parvekelasit, kaksi pölyyntynyttä tuoppia ja kahdet lukulasit mahdollisia vieraita varten. Siitepöllystä lukien vieraita ei ole käynyt herran vuonna 2017.
      On myös iso lasipurkki tuhkakuppina.
      Mitä tulee parvekelasituksiin, en ole tuntenut hyödyn väärtiä, koska en ole kukkien imppaaja saati partsi loisija, kun vapaa-ajan mökkikin on lämpöineen ja mökkiherkkuineen, tarkoittaa pientä puuhastelua lisukkeena.
      Parveke kasveillekin olisin ankara kouluttaja, elleivät alkaisi nousta niin karttakepillä että multa roiskuu.

      • MummeliMia

        Tässä uudessa talossa oli valmiina parvekelasit ja pidän niistä.

        Kun istun aamuisin juomassa kahviani,
        koen sen aina jollain tavalla parempana kuin sisällä nauttimisen.

        Liiat tuulet ja linnut jävät ulkopuolelle, silti olen kuin ulkona.


      • Parvekelasit-

        ovat lumipyrylläkin tarpeelliset.


    • ö-Öö

      Ei ole

      Koska ei ole parveketta. Muutamissa kämpisä ollut lasittamaton parveke. Mitä kokemuksia lasitetuista parvekkeista, on niille perusteita. Pöly, melu, sää, energia. Aina ei tarpeen ja huonojakin puolia.

      Ois selkeintä, että kaikilla olisi sama varustetaso, silloin huollotkin ois helppo junailla yhtiön puolesta. Tollanen tilanne vähän sekava, taitaa olla osakkaan vastuulla. Jos jokainen tilaa erikseen, tulee kalliiksi.

      Siivous juu sun vastuulla. Kokeile imuria ja vettäkin voi käyttää. Joskus lukenut, ollut tukosta vesiputkissa ja vedet naapurin partsille. Noh, menee tukkoon, jos ei pese. Lankkujen irrotus ei ole jokapäiväinen siivousasia, ehkä kuitenkin hyvä tehdä joskus. Milloin on joskus, liekö koskaan.

      Utele taloyhtiöstä, naapureilta, tollasissa voi olla kovin monia käytäntöjä.


      =DW=

    • flegmaatti

      Kahdessa on. Molempiin jälkiasennettuna. Pääosoitteeseen taloyhtiön päätöksellä ja olemme erittäin tyytyväisiä. Lasit jatkavat parvekkeen käyttöaikaa eikä se talvella täyty lumesta.

      Vapaa-ajan asunnon suhteen asia on kaksijakoinen. Siellä taloyhtiö ei määräile tuollaisia asioita ja markiisin mentyä huonoon kuntoon teetätin parvekkeelle uudet kaiteet ja lasitutin sen.
      Touko- syyskuussa lasiton parveke olisi mukavampi mutta vuoden muuna aikana lasitus on erittäin mukava. On suojana tuulta ja koleutta vastaan.

    • 167-176

      On lasit, asennettu jälkikäteen muutama vuosi sitten, ei ole edes kokonaan vielä maksettu. Puolia on sekä hyvä että jopa joitain huonojakin.
      Eilen putsasin 2 linnunpaskaa laseista ja oli siellä höyheniäkin laseissa, muuten nuo paskat olisi kai olleet parvekkeella. Talvella ja tällaisina vähälumisina kesinä ei lunta tule parvekkeelle joten lumilapiolle ei ole käyttöä ja sen voisi myydä vaikka mustal... öh romaaneille, vaikka tuskin se heitä kiinnostaisi.
      Asunto on kerrostalossa maan tasalla ja ennen parvekkeella oli vain puuaita jossa portti, parvekeremontin yhteydessä kulkuyhteys ulos tuota kautta poistui. Aita ei ylettynyt alas saakka vaan siinä oli n. 20 cm rako alhaalla josta kissat, siilit ja muut jaloilla kulkevat luontokappaleet pääsivät vapaasti parvekkeelle. Meinasi yhtenä kesäyönä tulle reikiä jalkapohjiin kun menin parvekkeelle ja siili oli siinä oven takana, onneksi huomasin kun tuhahti ja kerkesin väistää. Siilit joskus paskoivat parvekkeelle, kissat ei mutta ruoka kelpasi kissallekin jos sattui oleman sopivaa ja jäähtymässä parvekkeella.

    • Heikunkeikku

      Ei ole lasitusta ja ei voisi laitaakaan, koska se on semmonen kuin on. Kolme ja puoli metriä pitkä ja vähä yli kaks metriä leveä. Viisto pleksi kattona. Kaiteet raolliset, aitamainen.
      Talvella tosiaan lumi tuiskuuntuu ikävästi parvekkeelle, kuten puiden lehdet syksyisin. Huitelen niitä harjalla sitten pois, mikä on aika helppoa, koska aidan alimman laudan ja parvekkeen lattian välissä on noin ehkä 15 sentin rako. Siitä on helppo työntää kaikki hus helkuttiin, alas takapihalle.

      Parvekelasit olisivat ok, vaikkei mun parvekkeelle voikaan laittaa. Lasitus estäisi lumen tulot ja syksyisin olisi pikkusen lämpösempää. Tai jos ei lämpösempää, niin tuuli pysähtyisi laseihin.
      Mieluummin oon kahvikupin kans parvekkeella, kuin takapihalla terassilla. On parempi tuoli ja rahille voin kinttuni nostaa. Plus takapihan terassi on ikävän vanha ja kuluneen näköinen.
      Laitan uuden terassin komposiiteista, vaan koska se tapahtuu on vielä auki. Riippuu mun pojan työkiireistä. Hän ja veljeni sen laittavat. Sitten kun se asettuu paikalleen, niin ehkä sitten viihdyn pihalla paremmin.
      Parvekkeellekin ajattelin laittaa komposiittia, vaan en enää, koska kyseinen tavara on huikean kallista. Takapihan terassista tulee n.35 neliötä. Parvekkeelle en enää malta ostaa ainuttakaan laudanpätkää. Tavallista puutavaraakin ynnä muita tukipilareita menee aikamoisesti.

      • New-age

        On. Kätevät. Suojaa, ehkä energiasäästöäkin. Turvallisuus?
        Aika hankalat pestä puhtaaksi, koska ovat korkeat ja oma ulottuvuus rajallinen. Jakkaratoimet ei oikein nappaa, mutta pakko on niinkin työskennellä.
        Loppulausunto: tyytyväinen, en kadu.


      • kokem.laseillaJailman
        New-age kirjoitti:

        On. Kätevät. Suojaa, ehkä energiasäästöäkin. Turvallisuus?
        Aika hankalat pestä puhtaaksi, koska ovat korkeat ja oma ulottuvuus rajallinen. Jakkaratoimet ei oikein nappaa, mutta pakko on niinkin työskennellä.
        Loppulausunto: tyytyväinen, en kadu.

        Linnut törmäilevät parvekelaseihin niin paljon että niitä saisi puhdistaa joka viikko verijäljistä ja linnunkakoista. Tupakoitsijoidenkin savut lähtevät paremmin taivaan tuuliin kun ei ole laseja, ehkä tämä nykyinen viha parveketupakointia kohtaan johtuu juuri parvelaseista kun savut ohjautuvat helpommin naapurin puolelle.
        Parvekelasituksen rungot tehty Alumiinista joka vanhettuu tuulessa ja tuiskussa ja menettää lujuutensa aikaa myöten joten lasien tippuminen alas pihalle jonkun päähän hyvin todennäköistä.
        Tekevät myös parvekkeesta melkoisen pätsin helteellä kun ilma ei kierrä eikä jaksaisi availla niitä tulevan kesämyrskyn takia. Helpompi vaan puhdistaa parveke lehdistä ja lumesta talvisin ja nauttia kesästä ja kärpäsistä ilman laseja.


    • Parvekkeellani on lasit ja olen tyyväinen.

      Aloittaja kertoo parvekkeen lattian raoista aiheutuvista ongelmista.
      Mielestäni ne voisi ratkaista helposti levittämällä lattialle vihreän terassikäyttöön tarkoitetun kokolattiamaton. Näin juuri äsken niitä myytävän jossain tosi halvalla. Olisikohan ollut Lidlissä. Samanlaisia, mutta tiiviimpiä, paksumpia ja laadukkaampia saa monista huonekalu- ja mattokaupoista eri värisinä.

      • MummeliMia

        Minulla on sementin päällä puuritilämatto, osista asennettu,
        ja sen päällä paimentolaismatto, iso, valkoinen.


      • bessie-

        Puinen parvekkeen lattia on jalan alla huomattavasti miellyttävämpi kuin märkä terassimatto. Kysymyksessähän on lasittamaton parveke. Jos ulkona sataa, niin melkoisella varmuudella myös parvekkeelle sataa vähän.
        Eräässä kyläilypaikassani parvekkeen matto oli melkein aina ihan litsmärkä heti siinä kun ovesta astui parvekkeelle. Ilmeisesti vesi levisi, koska ei päässyt maton lateksipohjasta läpi, lähti sitten sinne mihin helpoimmin pääsi. Pohjan takia matto ei myöskään hevin kuivu.
        Jos kuitenkin maton laittaa, niin kannattaa laittaa pienemmistä paloista ja miettiä miten ja mihin niistäkin veden valuttaa pois. Tässä kyläilypaikassani olivat laittaneet yhden valtavan ison, metritavarana ostetun terassimaton. Kun huomasivat koko maton huonoksi ideaksi ja päättivät poistaa sen, niin kaksi miestä oli tarvittu nostamaan se rullalle käärittynä kaiteelle, niin oli painava. Rullan toisesta päästä oli tullut heti alussa vettä kuin saavista kaataen alas pihalle, ja toisesta päästä ehti tulla kuin saavista kaataen parvekkeelle, sitten saivat sen jotenkin viritettyä niin, että kaikki valui pihalle.

        Hyvällä tehokkaalla imurilla imuroimalla saa pahimmat pölyt ja pikkuroskat pois lattiaritilöitä tai lautoja poistamatta. Omalla parvekkeellani on helposti pois nostettavat puiset lattialaatat. Vaikka pidänkin siitä, että on siistiä ja puhdasta ja saan joskus siivouskohtauksiakin, niin en noita läheskään joka vuosi ole katsonut tarpeelliseksi nostaa pois paikoiltaan. Viimeksi ehkä joskus 4 vuotta sitten, korvakorua olin alunperin etsiskelemässä.


      • Lasiton.parveke

        Pitääpä etsiä jos löytyisi jotain mattoa, mutta se ei saa olla sellaista ainetta joka homehtuu kostuessa.


      • Ei-kastu-matto
        bessie- kirjoitti:

        Puinen parvekkeen lattia on jalan alla huomattavasti miellyttävämpi kuin märkä terassimatto. Kysymyksessähän on lasittamaton parveke. Jos ulkona sataa, niin melkoisella varmuudella myös parvekkeelle sataa vähän.
        Eräässä kyläilypaikassani parvekkeen matto oli melkein aina ihan litsmärkä heti siinä kun ovesta astui parvekkeelle. Ilmeisesti vesi levisi, koska ei päässyt maton lateksipohjasta läpi, lähti sitten sinne mihin helpoimmin pääsi. Pohjan takia matto ei myöskään hevin kuivu.
        Jos kuitenkin maton laittaa, niin kannattaa laittaa pienemmistä paloista ja miettiä miten ja mihin niistäkin veden valuttaa pois. Tässä kyläilypaikassani olivat laittaneet yhden valtavan ison, metritavarana ostetun terassimaton. Kun huomasivat koko maton huonoksi ideaksi ja päättivät poistaa sen, niin kaksi miestä oli tarvittu nostamaan se rullalle käärittynä kaiteelle, niin oli painava. Rullan toisesta päästä oli tullut heti alussa vettä kuin saavista kaataen alas pihalle, ja toisesta päästä ehti tulla kuin saavista kaataen parvekkeelle, sitten saivat sen jotenkin viritettyä niin, että kaikki valui pihalle.

        Hyvällä tehokkaalla imurilla imuroimalla saa pahimmat pölyt ja pikkuroskat pois lattiaritilöitä tai lautoja poistamatta. Omalla parvekkeellani on helposti pois nostettavat puiset lattialaatat. Vaikka pidänkin siitä, että on siistiä ja puhdasta ja saan joskus siivouskohtauksiakin, niin en noita läheskään joka vuosi ole katsonut tarpeelliseksi nostaa pois paikoiltaan. Viimeksi ehkä joskus 4 vuotta sitten, korvakorua olin alunperin etsiskelemässä.

        Jos on parvekelasitus, ja parveke on iso, neliönmuotoinen,,

        niin ainakaan siellä ei paimentolaismatto kastu,

        ja kun sen alla on puuritilät,
        niin se on hyvä jalkojen alla.


      • MummeliMia

        Ja talveksi tuuletetaan matto, sitten isoon muovipussiin
        ja häkkikomeroon , samoin parvekkeen pehmusteet.


      • O-Orvokki
        MummeliMia kirjoitti:

        Ja talveksi tuuletetaan matto, sitten isoon muovipussiin
        ja häkkikomeroon , samoin parvekkeen pehmusteet.

        Muovipussi ei ole hyvä pakkausmateriaali, mieluummin pahvikääre tai voimapaperi. Jos on pakko käyttää muovia, jätä käärön yläpää kokonaan auki.

        Muovi hikoiluttaa ja homekin lisääntyy mielellään muosipussissa.

        Pehmusteet voisi latoa muovin päälle ja peittää myös muovilla, mutta jättää hengitysaukkoja. Muoviset peitteet ovat käteviä sekä alla että päällä.


      • bessie-
        Ei-kastu-matto kirjoitti:

        Jos on parvekelasitus, ja parveke on iso, neliönmuotoinen,,

        niin ainakaan siellä ei paimentolaismatto kastu,

        ja kun sen alla on puuritilät,
        niin se on hyvä jalkojen alla.

        " Jos on parvekelasitus, ja parveke on iso, neliönmuotoinen,,"
        Lasittomasta parvekkeesta oli kysymys...

        Parvekkeen muodosta tai tyypistä ei kerrottu mitään. Oli se millainen tahansa, määräysten mukaan se on rakennettu, myös parvekkeiden tarkastamisten ja huoltojen aikaväleistä on määräykset.

        Jos parvekkeelle tulee männynneulasia, niin kaipa sinne joskus tulee myös vettä ja luntakin.


    • Olen ottanut asunnokseni kerros-talon.
      Siksi on parveke minulle se ja sama.
      Parveke on tavallaan kuin maatalossa kasvattaisi tarhassaan muovisia Kanoja.
      Keino-tekoista luontoa.
      -
      Käytän parvekettani vuode-vaatteiden jne. tuuletukseen.
      Ravautan ohi-mennen pari mattoa jne.
      -
      Jos haluan tuntea luontoa, otan autoni ja ajelen jonnekin mistä puuttuvat toiset ihmiset.
      Tietäen kyllä ihan hyvin että erä-oppaat ja pelastus-Heli-Kopterit ovat jo tuhonneet kaikkialta sen luonto-luonnon.
      Huomautan että en asu Espoossa.

      H.

    • Ketku.firma.on

      No onpa aloittajalla iso ja elämänkestävä ongelma. Olen asunut parissa lasitetussa, mutta moista en ole kuullutkaan. Onkohan asentajafirma tehnyt tarkoituksella, että saisi huoltohommia säännöllisesti? Oletko valittanut asiasta firmalle? Takuuaikana et varmaan huomannut asiaa ja se lienee mennyt.
      Onko sinulla taloyhtiössä jotain kilttiä miestä tai riuskaa naista, joka homman voisi tehdä pienellä rahalla tai ilmaiseksi? Jos olisin lähellä, tekisin hetkessä, sen verran on tapana naapureita auttaa.
      Ilman muuta pitää putsata, muuten alkavat roskat maatumaan, tulee tunkkainen haju ja matoja. On kokemusta rivarin sisääntulokorokkeesta, että melkoinen moska kertyy alle etanoineen päivineen.

      • New-age

        Hih /kiltti mies = riuska nainen.
        Voisihan huoltoyhtiöstä kysyä, josko tekisivät varsinkin, jos maksat työstä.
        Mulla on ensin sementtilaatat, kivetyt js sen päällä puulaatat ja niiden päällä
        terassimatto. Imuroin pikkuroskat pois. Keväisin pesen sekä kivilaatat että puulaatat ja maton. Pysyy siistinä, mutta täytyy itse tehdä jotain myös.
        Sitten jos asennutat, tutki edellyttääkö maa routatapit ja montakin. Maa kohoaa ylös talvella ja liian kova jännite voi rikkoa lasit.
        Aika vähän tulee ölliäisiä terassille.

        Kannattaisi käydä tutustumassa jossain messuilla tms.
        Tulevat käymään paikanpäällä ja arvioivat hinnan samalla. Kyllähän nuokin firmat asentavat vaikka tanssilavan, mutta maksaa sitten maltahia.


      • Lasiton.parveke

        Ei onneksi tule etanoita kun asun sen verran korkealla mutta ne monen vuoden männynneulaset kyllä ovat varmaan maatuneet. Pitää kysyä huoltoyhtiöltä. En ole edes varma löydänkö sitä pitkävartista metallista avainta jolla ne lankkujen ruuvit kuuluu avata . Muistan että sellainen oli pistetty vain postiluukusta eikä mitään selitystä että mikä se on, mutta hoksasin että on parvekkeen lankkujen avaamista varten.
        Muistan kun joku oli laittanut omansa ilmoitustaululle ja laittanut lapun ettei tarvitse sitä. Oli luullut varmaan että joku kiusallaan laittanut sen metallipuikon luukusta. Outoa toimintaa oli kun ei oltu laitettu minkäänsaatekirjeen kanssa vaikka kirjekuoressa sitä.
        Jos edes vain voisi nostaa lankut mutta se hankala lankkujen ruuvien avaaminenkin. Vaikka paksuja raskaita lankkuja ovat. Ennen parvekkeiden uusimista oli sementtilattia. Se olis ollut paljon helpompi kun olis voinut laittaa puuritilöitä lattialle joita olis helppo nostella ja pyyhkiä lattia.


      • ö-Öö
        Lasiton.parveke kirjoitti:

        Ei onneksi tule etanoita kun asun sen verran korkealla mutta ne monen vuoden männynneulaset kyllä ovat varmaan maatuneet. Pitää kysyä huoltoyhtiöltä. En ole edes varma löydänkö sitä pitkävartista metallista avainta jolla ne lankkujen ruuvit kuuluu avata . Muistan että sellainen oli pistetty vain postiluukusta eikä mitään selitystä että mikä se on, mutta hoksasin että on parvekkeen lankkujen avaamista varten.
        Muistan kun joku oli laittanut omansa ilmoitustaululle ja laittanut lapun ettei tarvitse sitä. Oli luullut varmaan että joku kiusallaan laittanut sen metallipuikon luukusta. Outoa toimintaa oli kun ei oltu laitettu minkäänsaatekirjeen kanssa vaikka kirjekuoressa sitä.
        Jos edes vain voisi nostaa lankut mutta se hankala lankkujen ruuvien avaaminenkin. Vaikka paksuja raskaita lankkuja ovat. Ennen parvekkeiden uusimista oli sementtilattia. Se olis ollut paljon helpompi kun olis voinut laittaa puuritilöitä lattialle joita olis helppo nostella ja pyyhkiä lattia.

        Ihan sivuun

        Jotenkin tuli mieleen yks tapaus ajat sitten duunissa. Noh, firmassa oli sihteeri, jotain sukua pomolle. Se teki juu sihteerin hommia. Kerran sillä oli hirvee huolenaihe ja karsee duuni, kun sen piti jostain syystä puhdistaa kirjoituskoneen näppäimistön näppäinten alapinnat pumpulipuikolla. Ihan ite oli stressinsä kehittänyt, ei tollata hommaa kukaan tee ikinä.

        =DW=


    • aika_kivat

      Joo on. Otin ne heti kun muutin.

    • Kerrostalossa asuin 43 vuotta sitten. Parveke on yli 30m2 ja lasiovet maahan matkaa 60cm. Tavallinen ulkopaikka myös 30m2 puro-altaineen. Parveke on eristetty katto sekä lattia jonka päällinen on muovimatto. Tontti n. 850 m2. Kasvihuone ulkopaikan vieressä 18m2.

      Olen ajatellut uimallasta mutta hyvä maksaa liikaa näin minun pienellä eläkkeellä.

    • On lasit vaikka asun ihan maan tasalla, parvekkeeltakin pääsee ulos.
      Talvella ei tarvitse luoda lunta eikä sade pääse sisään. Lasit ovat auki hyvällä ilmalla.

      • Mutta kun on lasit siellä on monta kertaa liian lämmintä jos ei tuule. Lasit ovat hyvät, nykyään käyttö ympäri vuotinen.


      • Talossani on kellari ja ikkunat.


    • Miksi olisi?
      Asuntoni on tarpeeksi iso yhden ihmisen asua. Avattavat ja suljettavat ikkunat joka ilmansuuntaan. En kaipaa enää mitään lasista lisähuonetta.
      Kun menen parvekkeelle, niin olen ulkona, vain taivas kattona. Annan tuulen ja sateen pieksää itseäni, jos säätila sillä tuulella on. Aurinkoisella ilmalla annan auringon lämmittää vanhoja luitani ihan suoraan eikä lasien läpi kuin kasvihuoneessa. Yöllä istuskelen siellä (ulkona) ja katselen tähdenlentoja ...
      Joskus helteisinä kesinä olen nukkunut parvekkeellani avotaivaan alla. Nyt on ollut vähän viileää ja välin sateistakin sellaiseen. Ei varmaan oikein hyvin nukuttaisi litimärkänä.

    • flegmaatti

      Jotkut vastaajista asunevat omakotitaloissa?
      Rinnetalomme toisen kerroksen parveke oli olohuoneen levyinen, 7,5m. Katto jatkui parvekkeen yli 0,5m ja sivut olivat tiiliseinin suojatut. Ilmansuunta lounaaseen. Näköala puistoon ja kaavoittamattomalle alueelle metsään.
      Lasittaminen ei käynt mielessänikään. Joskus joku lintu päräytti oh:n ikkunaan mutta muuta ei sitten tullutkaan. Luntakin hyvin vähän.

    • Käytännollisyys

      Tarpeellinen aloitus. Tuttavani muutti juuri esteettömään (??) asuntoon, jossa ei pääsekään parvekkeelta pois korkean kynnyksen takia, huonokuntoinen kun on pyörätuolissaan. Nyt hän mietti, että laitattaa laudoituksen kynnyksen ja olohuoneen lattian tasalle, joku toinen oli jo laitattanut. Hän mietti myös palasista ralleja.
      Yleensä olisin todennut - vainiin, mutta nyt heti opettamaan, että kohta lurautat siihen kahvit, pudottelet tupakantuhkaa tai ystäväporukka kaataa punaviinilasit. Siitä sitten vimittämään, ettei peräti höyläämään ja odottelemaan matojen ilmestymistä märkään punaviiniin laudoituksen alle.
      Joku muu ratkaisu pitäisi olla, ehkä toimiva liuska vain juuri sen oven kohdalle. Tällä hetkellä maalattu sementti, sen sentään pystyy mopittamaan mäntysuopavedellä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe