Ruokaan riittää 25 egee viikossa

TässäTuleeTotuus

Olen nyt kahden kuukauden ajan säästänyt kaikki kauppakuitit ja laskenut, paljonko siihen ruokaan oikein menee rahaa. Menee keskimäärin 24,40 €/viikko. Mukana on myös ne vessapaperit, shampoo, hoitoaine, suihkusaippua, keittiöluutut, wc-harja, tiskiharja, tiskiaine ja leivinpaperi, mitä olen tämän 2 kk:n aikana ostanut.

Ostoksilla käyn 1-2 kertaa viikossa, tarjouksia hyödynnän, jos tarjouksessa on sellaista mitä muutenkin ostaisin. Käyn yleensä S-marketissa, joskus Citymarketissa ja harvoin Lidlissä. Kerran tänä aikana olen käynyt Tokmannilla. Ruuat ostan pääasiassa kaupasta. Missään ruokajakeluissa en käy. Metsässä olen käynyt, kuusi ateriaa olen tehnyt nokkosista (neljä ateriaa nokkoslettuja, kaksi nokkosmunakasta) ja onkiahvenia olen syönyt kahdesti. Yrttejä kasvatan itse keittiön ikkunalla.

Syön päivässä neljä kertaa: aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Aamupalalla on yleensä pikapuuroa tai leipää margariinin ja juuston tai marmeladin kanssa, tai joskus jogurttia ja marjoja, joskus kananmuna, lisäksi kahvia, maitoa, lasillinen tuoremehua. Töissä on eväät, yleensä ruisleipää tai juustosämpylä ja jotain ruokaisaa salaattia. Siis jokin itse tehty lohisalaatti/tonnikalasalaatti/kanasalaatti. Kotona iltapäivällä jotain itse tehtyä ruokaa kuten keittoa tai pastaa tai munakasta tai nokkoslettuja lisukkeineen. Iltapalaksi teetä, leipää, pähkinöitä, joskus suklaata tai pari keksiä.

62

967

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dszrf

      Ruokavaliosi kuulostaa monipuoliselta, mutta käyttämäsi rahamäärä erittäin pieneltä. Oletko hyvin pieniruokainen eli syötkö hyvin pieniä annoksia?

      • TässäTuleeTotuus

        Syön ihan normaalikokoisia täysiä lautasellisia tai normikokoisen eväsrasiallisen. Aamulla juon kahvin isosta mukista ja lorautan sekaan puoli desiä maitoa, jos syön leipää niin sitä menee pari palaa, tai jos jugurttia niin n. 2 dl (ostan litran purkeissa ja kaadan siitä) ja joitakin ruokalusikallisia marjoja, jos teen munakkaan niin laitan siihen yleensää 2 munaa. Salaatin tai keiton kanssa on reilu sämpylä tai yhden Reissumiehen molemmat puoliskot. Salaatissa/pastassa/keitossa on yleensä noin 100 g kalaa/kanaa/muuta proteiinia annosta kohti.

        Herkkujen suhteen olen niukemmalla linjalla. Illalla otan vain pari keksiä tai pari palaa suklaata, niin keksipussi kestää kuukauden ja suklaalevy pari viikkoa. Pähkinöitä syön n. 30 g annoksina, niin esim. 200g Pähkinäsekoitus kestää viikon.

        Harrastan työmatkaliikuntaa ja painan n. 85 kg. Päivässä kulutan noin 3500 kcal.


      • tahtoolisääruokaa

        Eikö muka tule nälkä? Ite en pärjäisi noin pienellä syömisellä. Olet fakiiri.


      • tahtokoon
        tahtoolisääruokaa kirjoitti:

        Eikö muka tule nälkä? Ite en pärjäisi noin pienellä syömisellä. Olet fakiiri.

        Aloittaja kirjoitti: "Aamupalalla on yleensä pikapuuroa tai leipää margariinin ja juuston tai marmeladin kanssa, tai joskus jogurttia ja marjoja, joskus kananmuna, lisäksi kahvia, maitoa, lasillinen tuoremehua. Töissä on eväät, yleensä ruisleipää tai juustosämpylä ja jotain ruokaisaa salaattia. Siis jokin itse tehty lohisalaatti/tonnikalasalaatti/kanasalaatti. Kotona iltapäivällä jotain itse tehtyä ruokaa kuten keittoa tai pastaa tai munakasta tai nokkoslettuja lisukkeineen. Iltapalaksi teetä, leipää, pähkinöitä, joskus suklaata tai pari keksiä."

        Ei taatusti tule nälkä. Nimimerkki tahtoolisääruokaa ei osaa lukea.


    • roletaari

      Eläkeläispariskunalla samaa luokkaa / henkilö.
      Kahden ruokatalous on helpompi suunnitella ja hoitaa kuin sinkun. Eläkeläisten kulutus on myös pienempi. Varsinkin vaimoni.
      Loven tekee saliharrastukseni. Käyn 6krt/vko. Rasvaton painoni on InBody720:n mukaa 76,2kg joten lasken vuorokauden protskutarpeekseni noin 150g.
      Halpoja valintoja.
      Vihannesten hinnat inhottavat. Teen päivittäin reilun karvahatullisen tuoresalaattia jonka pohjana on jäävuori, lisänä tomaatti, sipuli, vv-etikka, ripaus sokeria, neitsytoliiviöljyä ja dijonin sinappia.
      En tingi siitä koska varsinaista tarvetta ei ole.
      Koipireidet tarjouksesta ja kananmunat ovat halpoja. Maito on sikamaisen kallista. Käytän sitä noin 1,5l/vrk.
      Läkerolit ovat ylellisyyttä mutta tarpeen kurkkuni vuoksi.
      Kaikkinensa talousmenomme ovat noin 240€/kk/2hlöä.
      Ostan ajatuksella mutta pihistämättä!

    • pienelläkinpärjää

      Ei oikea ruoka maksa mahdottomia, jos 50€ ruokkii perheen viikossa, niin tuskin on ongelmaa yhdellä henkilöllä 25€ kanssa.
      http://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000637938.html

      Eikä ne pesuaineet ja wc-paperit ym. myöskään maksa, jos katsoo yksikköhinnat edullisimman mukaan. Moni vaan ostaa em. tuotteet pienissä pakkauksissa mahdollisimman kalliisti. Köyhän ei kannata ostaa pientä pulloa saippuaa 3€:lla, kun samaa saippuaa saa samalla rahalla 3litraa kanisterissa. Miksi ostaa wc-paperia pieni pakkaus, kun samalla rahalla saa ison paalin samaa tavaraa. Siinä sitä samaa, kun menee ostamaan sitä jäätelöä kioskilta 16€ neljä tuuttia ja samalla rahalla saa marketista jäätelöä yli 30 litraa!!!

    • miettikäää

      Se pitää paikkansa perus raakaaineet ovat todella halpoja, ruokaa ei ole einekset ne ovat palvelua, myös kaupassa on päivittäistavaraa samalla kuitilla, ja sehän lasketaan aina ruuaksi myöskään mehut yms, eivät oikeastaan ole mitään ruokaa.

    • soppaatehdä

      Itse pyrin tekeen soppaa kerran viikossa ja huomenna perjantaina taidan tehdä jauhelihakeiton, laitan 700 grammaa jauhelihaa ja tuota sitten syön viikonlopun tai toinen vaihtoehto jauhelihakastike,perunaa,kurkkua tomaattia lisäks.
      Eihän ruoka nyt mitään maltaita maksa.

    • fishandships

      Kesällähän ruoka ei maksa juuri mitään. Kuorin "vanhaa" Melody perunaa, jotka keitän höyrykattilassa ja paistan ne pannulla. Vanha peruna ei maksa enään mitään, kun vain hakee pois. Kalaa saa ongella, ahvenet paistuu pannulla.

    • sillä.lailla.juupajuu

      Ja olet ollut siis köyhä kuinka kauan?

      Kai sinä urpo tajuat että kuka tahansa voi elää vuoden pari köyhänä ilman suuria ongelmia ja elätellä illuusioita kuinka osaa niin erinomaisen nerokkaasti pistää vähät rahat riittämään.

      Että mitä vittua ne kaikki muut köyhät valittaa, en minä ainakaan valita koska olen niin erinomainen köyhä että osaan syödä monipuolisesti köyhänäkin. Kaalissakin on vaikka mitä vitamiineja.

      Parinkin vuoden köyhyys (esim. opiskelujen aikainen tai lyhyempi työttömyysjakso) on vielä siedettävää varsinkin jos tietää että se joskus loppuu. Mutta kun köyhyys alkaa kestää ja kestää eikä loppua näy, alkavat myös tarpeet kertyä. Vaatteet menevät rikki, kodinkoneet menevät rikki, sairauksia tulee, laskuja erääntyy ja karhulaskuja alkaa tulemaan myöhästymismaksujen kera, ja kohta huomaat olevasi jonkinlaisessa kierteessä josta et vähillä tuloilla pääse koskaan nousemaan pinnalle. Tällaisen kierteen käynnistymiseen ei minimituloilla tarvita kuin yksi isompi pakollinen menoerä ja pitkittynyt köyhyys. Sitten ihmetellään kun ei se nerokas erinomaisuus riitä keksimään miten saisi rahat riittämään edes siihen kaaliin.

      Ja sitten joudut kuuntelemaan kun joku kaksi kuukautta minimituloilla elänyt pällistelee tyhmänä että mitä helvettiä, kyllähän näillä tuloilla ihan hyvin präjää. Pärjäänhän minäkin!Koska olen niin erinomainen ja esimerkillinen yksilö noille kaikille muille tyhmille köyhille jotka eivät osaa käyttää rahojaan oikein.

      • pienelläkinpärjää

        Me ollaan eletty viimeiset 17 vuotta pienillä tuloilla, eikä me ainakaan olla missään kierteessä. Se vähäinen raha mikä tulee, sillä pärjätään. Meillä on kaikilla kunnolliset vaatteet ja ainakin vielä äsken perukone toimi, kun kävin pesuhuoneessa. Eikä meistä kukaan ole puutostaudeistä kärsivä. Laskutkin on saatu maksettua, kun ei käytetä rahaa holtittomasti.


      • 898908089

        Pienituloisen pitää budjetoida kaikki. Ilman budjettia pärjääminen voi olla haastavaa. Kun on suunnitellut sen rahankäytön tarkasti, ei lipsahduksia väärään suuntaan satu. Yllättäviä menoja varten on myös siis budjetoitava rahaa. Esim 20€/kk on jo vuodessa 240€, sillä sevittää juurikin ne pyykinpesukoneen ostot. Joulua varten, kun budjetoi joka kuukausi ylimääräistä, vaikka 5€, on jouluna ylimääräistä 60€. Niistä pienistä puroista on itse ohjailtava se oma kulutus. Vaatii se suunnitelmallisuutta ja monesta asiasta kieltäytymistä, mutta se on vaan niin tehtävä. Ja siihen budjettiin on listattava ihan kaikki tulot ja menot.


      • Suomalaisuuttako

        Listaasi voi lisätä monet köyhät pieneläkeläiset. Lääkäri- ja lääkekulut voi olla suuriakin. Jostakin täytyy varmasti pinnistää ja monet jättää jopa lääkkeensä ostamatta. Jos syö yksipuolista ruokaa tulee helpommin sairauksia. Vanhat ja sairaat eläkeläiset ei jaksa enää poimia marjoja, kasvattaa juureksia tai kalastaa. Hyvin monilla ei ole siihen mahdollisuuksiakaan. Pieneläkeläiset voi olla kaikkein heikommalla. Lisämenoja tulee kodinkoneiden mennessä rikki mutta eläke on jokainen kuukausi yhtä pieni. Tietokoneet, kännykät, tv:t ja muut ei kestä ikuisuuksiin. Pankkitoiminnot ovat menneet nettiin ja eläkeläinen jolla ei pankkiasioiden hoitaminen suju netissä tai joka ei omista tietokonetta, maksaa suuria palvelumaksuja pankin tiskillä. Näin Suomi kohtelee pieneläkeläisiään. Ei suomalainen köyhyys koske vain opiskelijoita tai työttömiä vaan heikoimmat on jätetty oman onnensa nojaan.


      • Epäonnistunutyksilö

        Niin, kyllä köyhälläkin on mahdollisuus syödä ihan hyvin, jos ostaa perusruokaa eikä mitään eineksiä ja mättöjä. Jopa minimitoimeentulotukeen lasketaan ruokamenojen osuudeksi tuplasti tuo 25 euroa viikossa, mitä aloittaja kertoi käyttävänsä. Itse käytän vielä vähemmän, koska ostan iltaisin -30% ja -50% tuotteita. Yleensä mulla riittää 20 euroa viikossa. Syön monipuolisesti ja käytän siistejä vaatteita, omistan tietokoneen ja älykännykän. En omista telkkaria tai pyykkikonetta. Pesen pesutuvassa.

        Epäilen että nuoret kuitenkin yleensä on köyhempiä kuin eläkeläiset. Ainakin mitä itse tiedän, niin eläkeläisillä on yleensä enemmän rahaa verrrattuna meihihin nuoriin. Jos joku jättää lääkkeet ostamatta, syy ei voi olla rahan puute, koska reseptilääkkeet kuuluu toimeentulotuen piiriin. Syy voi olla ettei kaikki hae toimeentulotukea tai että asunto on liian iso ja kallis. Itselläni nyt pari vuotta ollut työmarkkinatuki asumistuki. Tätä ennen olin opiskelijana 4 vuotta. Turhauttaa kun ei saa töitä alalta, mitä opiskelin. TE-toimisto patistaa opiskelemaan toisen ammatin, mutta tuskin se enää auttaa. Olen 25 vuotta enkä koskaan ollut töissä, jos vielä opiskelen, olen sitten 28-29 vuotta enkä koskaan töissä ...


    • jhgyudfhjsbcnx

      NIMIMERKKI JUUPAJUU VALEHTELEE:

      "Vaatteet menevät rikki, kodinkoneet menevät rikki, sairauksia tulee, laskuja erääntyy ja karhulaskuja alkaa tulemaan myöhästymismaksujen kera, ja kohta huomaat olevasi jonkinlaisessa kierteessä josta et vähillä tuloilla pääse koskaan nousemaan pinnalle. Tällaisen kierteen käynnistymiseen ei minimituloilla tarvita kuin yksi isompi pakollinen menoerä ja pitkittynyt köyhyys. "

      Toimeentulotuki on viimesijainen yhteiskunnan taloudellinen tuki, joka turvaa kohtuullisen elintason. Toimeentulotuki koostuu perustoimeentulotuesta, täydentävästä toimeentulotuesta ja harkinnanvaraisesta ehkäisevästä toimeentulotuesta. Sana "ehkäisevä" tarkoittaa tässä yhteydessä, että sillä ehkäistään syrjäytymistä ja eriarvoisuutta.

      Yksinasuvalle pitää jäädä käyttöönsä ruokaa, vaatteita, hygieniaa yms. varten noin 490euroa kuussa. Jos muut tuet tai tulot (esim. palkka, eläke, asumistuki jne.) ovat niin pienet, että tätä summaa ei jää käyttöön, jäljelle jäävä osuus maksetaan perustoimeentulotuesta. Kun laskelma tehdään kelassa, hyväksyttyvinä menoina otetaan huomioon esim. sähkölasku ja kotivakuutus. Jos on pienituloinen työssäkäyvä eikä palkka turvaa kohtuullista elintasoa, otetaan hvyäksyttävänä menona huomioon esim. työmatkakulut halvimman kulkuneuvon mukaan. Jos julkista liikennettä ei ole, maksetaan työmatkoista verottajan antaman ohjeistuksen mukaan km-korvaus.

      Vaatteet ostetaan perustoimeentulotuen perusosasta.

      Kodinkoneet korvataan tarvittaessa ehkäisevästä toimeentulotuesta.

      Kun on pienten tulojen takia oikeutettu perustoimeentulotukeen, saa täysin ILMAISEN TERVEYDENHUOLLON JA LÄÄKKEET.

      Laskunsa tietenkin vastuullinen ihminen hoitaa hyvin eli sopeuttaa menonsa tulotasoonsa. Kun elää toimeentulotuen varassa, ei voi ostaa ihan mitä tahansa ihan miten kalliilla hinnalla tahansa, mutta voi ostaa tarvittavan kohtuullisella hinnalla.
      KAIKKI nämä asiat on väännetty tällä palstalla rautalangasta monen monta kertaa, ja aina vain juupajuut valehtelevat niistä.

    • ainajäätävä

      "Yksinasuvalle pitää jäädä käyttöönsä ruokaa, vaatteita, hygieniaa yms. varten noin 490euroa kuussa."
      Pitääkö jäädä senkin jälkeen kun on nostannut 490 tililtä ja "hukannut" nostamansa rahat
      Niin ja kyllähän nykyisin tulee myös ryöstetyksi noin 3x vuodessa ja vaattekaapit palaa yllättäen jolloin tarvii kaikki vaatteet kerralla uusiksi jne jne

    • kun_ei_vaan_riitä

      Sitten kun yksiasuva on tuhlannut tai hukannut perusosansa 490euroa johonkin muuhun kuin ruokaan, vaatteisiin ja hygieniatuotteisiin yms. niin hän menee ilmaisen ruuan jonoon ja kertoo iltapäivälehden haastattelijalle, miten tuet ei vaan yksinkertaisesti riitä ruokaan.

      • aivanoikeinnnn

        Justiin noinhan se menee ja sätkää palaa ja kunnon annos kaljaa 24pack viikonloppuna, niin eihän rahat tosiaankaan riitä tuon kulutuksen jälkeen.
        10 eur per päivä ni komeesti pärjää.


    • mumu59

      Suomi on maliman kallein maa .asua ja ruoka. Ja lääkeet .repikää siitä.!

      • mömö95

        mumun kirjoitus on oiva esimerkki tämän palstan enemmistö kirjoittajien älykkyys- ja koulutustasosta ;D


    • toimitsija

      Tulen toimeen hyvin jopa alennetulla miinus 40% tuella.
      Laskutaitoni ja suunnitteluni hipoo neroutta.

    • mahtavaa.olla.köyhä

      Hämärän peittoon jää aina se, miksi sellainen ihminen kirjoittelee tällaisille köyhyys- palstoille, jolla tuntuu olevan kaikki elämässä mallillaan ja alhaisista tuloista huolimatta elämä oikein loistavan ihanaa?`

      Jos oma elämäni olisi aivan mahtavaa köyhyyden vuoksi, en kokisi tarvetta kuluttaa aikaani täällä, vaan nauttisin elämästäni täysin siemauksin jossain ihan muualla.

      • todellakin.hyvä.kysymys

        Joo todellakin. Miksi pyöriä köyhyyspalstoilla kun voi nauttia köyhyydestään täysin siemauksin jossain muualla?


      • belåten

        Jospa sellainen ihminen haluaa kertoa, että kyse on kulutusvaihtoehdoista ja omasta asenteesta suhteessa toisten ulkoiseen varallisuuteen ja omiin vaatimuksiin?
        Onko palsta varattu vain valittajille?
        Sellainen ihminen ei ymmärrä, että toisenlainen ihminen valittaa köyhyyttään jos pubeissa kaljoittelu ja savukkeiden imeminen rajoittaa joidenkin muiden tarpeiden tyydyttämistä.
        Kun sellainen ihminen suhteuttaa omat tarpeensa pieniin tuloihin niin ei tarvitse käsiä vatsanväänteistä kun ei vertaa omaa olemistaan parempituloisiin.


      • esimerkillinenköyhä
        belåten kirjoitti:

        Jospa sellainen ihminen haluaa kertoa, että kyse on kulutusvaihtoehdoista ja omasta asenteesta suhteessa toisten ulkoiseen varallisuuteen ja omiin vaatimuksiin?
        Onko palsta varattu vain valittajille?
        Sellainen ihminen ei ymmärrä, että toisenlainen ihminen valittaa köyhyyttään jos pubeissa kaljoittelu ja savukkeiden imeminen rajoittaa joidenkin muiden tarpeiden tyydyttämistä.
        Kun sellainen ihminen suhteuttaa omat tarpeensa pieniin tuloihin niin ei tarvitse käsiä vatsanväänteistä kun ei vertaa omaa olemistaan parempituloisiin.

        Sitä minäkin olen ihmetellyt. Onko palsta varattu vain valittajille? Heille jotka valittavat kokopäivätoimityönä jossain s24.fi- foorumilla siitä että toisille köyhyys on ikävä asia, koska valittajien mielestä köyhyyden ikävistä puolista ei saisi valittaa. Köyhyys on vain asennevamma. Köyhät ovat köyhiä siksi koska ovat niin tyhmiä etteivät tajua olla rikkaita.

        Koska tokihan jokainen paremmin toimeentuleva tiedostaa, että se oma hyvinvointi on vain omaa ansiota. että yhtään avuja ei ole siinä omassa elämässä ollut. Ja ne esimerkilliset köyhät sen, että minimituloilla mukavasti toimeentuleminen yleensä perustuu siihen ettei lähemmässä tarkastelussa oikeasti olekaan varsinaisesti köyhä. Kun taustalta löytyy kaikenlaista varaverkkoa johon pudota kun kriisi iskee.

        Köyhiltä pitäisi siis kieltää kaikki normaaleille ihmisille itsestäänselvät ilonpidot ja paheet kuten alkoholin käyttö ja tupakka? Myös jäätelöt kesäisin ja kaikki mahdolliset normaaleille ihmisille itsestäänselvät huvitukset. Jos olet köyhä ja kulutat jonkin pienen osan vähistä tuloistasi myös alkoholiin ja jopa tupakkaan, niin siinä tapauksessa köyhyyden ikävyys on omaa syytäsi? Viisaat ja esimerkilliset tietävät määräillä, että köyhä ei saa koskaan pitää hauskaa, vaan hänen tulee elää kuin munkki tai nunna askeesissa. Ainoa sallittu ilo on ilo siitä, kuinka taas tässäkin kuussa osasin kuluttaa vähäiset rahani oikealla tavalla perunoihin, kaaliin ja kaurapuuroon. Siinäpä sitä mielenylennystä kerrakseen. Niitä mussuttaessa on sitten tosi hyvä mieli. Vuodesta toiseen.

        Tässä kohtaa tietysti kuuluu kysyä: no miksi et opiskele itsellesi hyväpalkkaista ammattia ja mene töihin? Koska minulle itsellenikin kaikki ovet aukenivat tuosta noin vain, niin toki sama pätee kaikkien elämässä. Että ei tarvi ku MENNÄ vain kouluun ja MENNÄ vain hyväliksaiseen duuniin. Mutta ku ei viitti, ku köyhyys on niin paljon kivempaa.

        Kun kesä tulee ja terassien iloiset ihmiset alkavat näkyä katukuvassa, sanellaan köyhille että älä edes vilkuile sinne päinkään. Tuo ilo on muita varten olemassa. Ainoa sallittu sinulle kuuluva ilo on ilo siitä kuinka sait taas tässäkin kuussa rahat niin kertakaikkisen nerokkaasti riittämään sekä perunoihin, maitoon että saippuaan.

        "Jospa sellainen ihminen haluaa kertoa, että kyse on kulutusvaihtoehdoista ja omasta asenteesta suhteessa toisten ulkoiseen varallisuuteen ja omiin vaatimuksiin?"

        Kun köyhä kokee oman köyhyytensä ikäväksi asiaksi, sinä vedät johtopäätelmän että hänellä on "asennevamma toisen ulkoiseen varallisuuteen" eikä hän "tajua että kyse on kulutusvaihtoehdoista"? Ja että köyhällä on kohtuuttomia vaatimuksia, jos hän kokee joskus haluavansa juoda pari lasia viiniä ja polttaa kaksi tupakkaa per päivä.


      • belåten
        esimerkillinenköyhä kirjoitti:

        Sitä minäkin olen ihmetellyt. Onko palsta varattu vain valittajille? Heille jotka valittavat kokopäivätoimityönä jossain s24.fi- foorumilla siitä että toisille köyhyys on ikävä asia, koska valittajien mielestä köyhyyden ikävistä puolista ei saisi valittaa. Köyhyys on vain asennevamma. Köyhät ovat köyhiä siksi koska ovat niin tyhmiä etteivät tajua olla rikkaita.

        Koska tokihan jokainen paremmin toimeentuleva tiedostaa, että se oma hyvinvointi on vain omaa ansiota. että yhtään avuja ei ole siinä omassa elämässä ollut. Ja ne esimerkilliset köyhät sen, että minimituloilla mukavasti toimeentuleminen yleensä perustuu siihen ettei lähemmässä tarkastelussa oikeasti olekaan varsinaisesti köyhä. Kun taustalta löytyy kaikenlaista varaverkkoa johon pudota kun kriisi iskee.

        Köyhiltä pitäisi siis kieltää kaikki normaaleille ihmisille itsestäänselvät ilonpidot ja paheet kuten alkoholin käyttö ja tupakka? Myös jäätelöt kesäisin ja kaikki mahdolliset normaaleille ihmisille itsestäänselvät huvitukset. Jos olet köyhä ja kulutat jonkin pienen osan vähistä tuloistasi myös alkoholiin ja jopa tupakkaan, niin siinä tapauksessa köyhyyden ikävyys on omaa syytäsi? Viisaat ja esimerkilliset tietävät määräillä, että köyhä ei saa koskaan pitää hauskaa, vaan hänen tulee elää kuin munkki tai nunna askeesissa. Ainoa sallittu ilo on ilo siitä, kuinka taas tässäkin kuussa osasin kuluttaa vähäiset rahani oikealla tavalla perunoihin, kaaliin ja kaurapuuroon. Siinäpä sitä mielenylennystä kerrakseen. Niitä mussuttaessa on sitten tosi hyvä mieli. Vuodesta toiseen.

        Tässä kohtaa tietysti kuuluu kysyä: no miksi et opiskele itsellesi hyväpalkkaista ammattia ja mene töihin? Koska minulle itsellenikin kaikki ovet aukenivat tuosta noin vain, niin toki sama pätee kaikkien elämässä. Että ei tarvi ku MENNÄ vain kouluun ja MENNÄ vain hyväliksaiseen duuniin. Mutta ku ei viitti, ku köyhyys on niin paljon kivempaa.

        Kun kesä tulee ja terassien iloiset ihmiset alkavat näkyä katukuvassa, sanellaan köyhille että älä edes vilkuile sinne päinkään. Tuo ilo on muita varten olemassa. Ainoa sallittu sinulle kuuluva ilo on ilo siitä kuinka sait taas tässäkin kuussa rahat niin kertakaikkisen nerokkaasti riittämään sekä perunoihin, maitoon että saippuaan.

        "Jospa sellainen ihminen haluaa kertoa, että kyse on kulutusvaihtoehdoista ja omasta asenteesta suhteessa toisten ulkoiseen varallisuuteen ja omiin vaatimuksiin?"

        Kun köyhä kokee oman köyhyytensä ikäväksi asiaksi, sinä vedät johtopäätelmän että hänellä on "asennevamma toisen ulkoiseen varallisuuteen" eikä hän "tajua että kyse on kulutusvaihtoehdoista"? Ja että köyhällä on kohtuuttomia vaatimuksia, jos hän kokee joskus haluavansa juoda pari lasia viiniä ja polttaa kaksi tupakkaa per päivä.

        Jokunen poiminta.

        Oraliset nautinnot.
        Keittelin pontikkaa, valmistin kotiviiniä tuttavan pensaista poimituista marjoista, luonnon marjoista ja kuivatuista luumuista.
        Uuteolut oli myös listoilla.
        Maistuivat myös kavereilleni.

        Niin kauan kuin tupakoin niin käärin sätkiä.

        Terassilla istumista pidin liian kalliina tulohini nähden.
        Jne.

        Vankkumaton käsitykseni on, että moni tuntee itsensä köyhäksi jos ei ole varaa kaikkiin niihin kulutuskohteisiin kuin vähemmän köyhillä.
        Onko todella vaikea hyväksyä tosiasia, ettei omat eväät riitä siihen mihin joillakin muilla.
        Aina löytyy epäkiitollisia vertailukohteita joten "köyhät" eivät koskaan saavuta tyytyväisyyden olotilaa.


      • valivalivlivali
        esimerkillinenköyhä kirjoitti:

        Sitä minäkin olen ihmetellyt. Onko palsta varattu vain valittajille? Heille jotka valittavat kokopäivätoimityönä jossain s24.fi- foorumilla siitä että toisille köyhyys on ikävä asia, koska valittajien mielestä köyhyyden ikävistä puolista ei saisi valittaa. Köyhyys on vain asennevamma. Köyhät ovat köyhiä siksi koska ovat niin tyhmiä etteivät tajua olla rikkaita.

        Koska tokihan jokainen paremmin toimeentuleva tiedostaa, että se oma hyvinvointi on vain omaa ansiota. että yhtään avuja ei ole siinä omassa elämässä ollut. Ja ne esimerkilliset köyhät sen, että minimituloilla mukavasti toimeentuleminen yleensä perustuu siihen ettei lähemmässä tarkastelussa oikeasti olekaan varsinaisesti köyhä. Kun taustalta löytyy kaikenlaista varaverkkoa johon pudota kun kriisi iskee.

        Köyhiltä pitäisi siis kieltää kaikki normaaleille ihmisille itsestäänselvät ilonpidot ja paheet kuten alkoholin käyttö ja tupakka? Myös jäätelöt kesäisin ja kaikki mahdolliset normaaleille ihmisille itsestäänselvät huvitukset. Jos olet köyhä ja kulutat jonkin pienen osan vähistä tuloistasi myös alkoholiin ja jopa tupakkaan, niin siinä tapauksessa köyhyyden ikävyys on omaa syytäsi? Viisaat ja esimerkilliset tietävät määräillä, että köyhä ei saa koskaan pitää hauskaa, vaan hänen tulee elää kuin munkki tai nunna askeesissa. Ainoa sallittu ilo on ilo siitä, kuinka taas tässäkin kuussa osasin kuluttaa vähäiset rahani oikealla tavalla perunoihin, kaaliin ja kaurapuuroon. Siinäpä sitä mielenylennystä kerrakseen. Niitä mussuttaessa on sitten tosi hyvä mieli. Vuodesta toiseen.

        Tässä kohtaa tietysti kuuluu kysyä: no miksi et opiskele itsellesi hyväpalkkaista ammattia ja mene töihin? Koska minulle itsellenikin kaikki ovet aukenivat tuosta noin vain, niin toki sama pätee kaikkien elämässä. Että ei tarvi ku MENNÄ vain kouluun ja MENNÄ vain hyväliksaiseen duuniin. Mutta ku ei viitti, ku köyhyys on niin paljon kivempaa.

        Kun kesä tulee ja terassien iloiset ihmiset alkavat näkyä katukuvassa, sanellaan köyhille että älä edes vilkuile sinne päinkään. Tuo ilo on muita varten olemassa. Ainoa sallittu sinulle kuuluva ilo on ilo siitä kuinka sait taas tässäkin kuussa rahat niin kertakaikkisen nerokkaasti riittämään sekä perunoihin, maitoon että saippuaan.

        "Jospa sellainen ihminen haluaa kertoa, että kyse on kulutusvaihtoehdoista ja omasta asenteesta suhteessa toisten ulkoiseen varallisuuteen ja omiin vaatimuksiin?"

        Kun köyhä kokee oman köyhyytensä ikäväksi asiaksi, sinä vedät johtopäätelmän että hänellä on "asennevamma toisen ulkoiseen varallisuuteen" eikä hän "tajua että kyse on kulutusvaihtoehdoista"? Ja että köyhällä on kohtuuttomia vaatimuksia, jos hän kokee joskus haluavansa juoda pari lasia viiniä ja polttaa kaksi tupakkaa per päivä.

        Huvittavinta on se että kaiken tämän köyhille vittuilun lisäksi, kirsikaksi kaakun päälle vittuilijat yrittävät määrätä että köyhille pitää langettaa myös valittamiskielto. Köyhyydestä ei saisi puhua mitään muuta kuin positiivisia asioita koska se häiritsee hyvin toimeentulevien mukavaa elämää. Köyhyyden ihanuuden jokaikinen päivä nahoissaan kokevalta kielletään vielä valittaminenkin. Niinku pisteeksi iin päälle.

        Hyvin toimeentulevilla se sijaan on lupa valittaa ja naukua iankaikkisuudesta iankaikkisuuteen siitä että köyhiä on olemassa.

        Minulle opetettiin jo lapsena että jos omat asiat on hyvin, sitten se turpa kiinni.


      • haista.paska
        belåten kirjoitti:

        Jokunen poiminta.

        Oraliset nautinnot.
        Keittelin pontikkaa, valmistin kotiviiniä tuttavan pensaista poimituista marjoista, luonnon marjoista ja kuivatuista luumuista.
        Uuteolut oli myös listoilla.
        Maistuivat myös kavereilleni.

        Niin kauan kuin tupakoin niin käärin sätkiä.

        Terassilla istumista pidin liian kalliina tulohini nähden.
        Jne.

        Vankkumaton käsitykseni on, että moni tuntee itsensä köyhäksi jos ei ole varaa kaikkiin niihin kulutuskohteisiin kuin vähemmän köyhillä.
        Onko todella vaikea hyväksyä tosiasia, ettei omat eväät riitä siihen mihin joillakin muilla.
        Aina löytyy epäkiitollisia vertailukohteita joten "köyhät" eivät koskaan saavuta tyytyväisyyden olotilaa.

        "Vankkumaton käsitykseni on, että moni tuntee itsensä köyhäksi jos ei ole varaa kaikkiin niihin kulutuskohteisiin kuin vähemmän köyhillä.
        Onko todella vaikea hyväksyä tosiasia, ettei omat eväät riitä siihen mihin joillakin muilla."

        Vankkumaton käsitykseni on että köyhyysasiantuntijoina määkivät isoäänisesti ylimieliset narsistit joilla

        ei ole hajuakaan mistä puhuvat

        on suuret luulot itsestään

        luulevat koko ajan kaikenlaista, mutta eivät tiedä mistään mitään

        omaavat sadistisia luonteenpiirteitä ja nauttivat toisten ahdingosta


      • pienelläkinpärjää
        todellakin.hyvä.kysymys kirjoitti:

        Joo todellakin. Miksi pyöriä köyhyyspalstoilla kun voi nauttia köyhyydestään täysin siemauksin jossain muualla?

        Pitääkö tällä palstalla vain valittaa ja olla katkerana? En minä ainakaan valita köyhyyttäni, se vähäinen raha riittää ja tullaan perheemme kanssa toimeen ihan hyvin. Eikös tämän palstan aiheena ole köyhyys ja mielestäni silloin voi kaikki köyhät ottaa osaa keskusteluun.
        Missään nimessä en nauti toisen ahdingosta ja osaltani olen koettanut auttaa neuvoillani tälläkin palstalla muita köyhiä selviytymään ongelmiensa kanssa ja saada vähän rahan riittämään.
        Olemme köyhinä voinneet auttaa konkreettisestikin muita köyhiä ja joskus rikkaitakin, kun olemme voinneet viedä toistenkin lapsia mm. huvipuistoon omien lapsien kaveriksi tai ottaa matkoille mukaan, kun he eivät muuten olisi päässeet näihin paikkoihin.


      • jalo.ihmistimantti
        pienelläkinpärjää kirjoitti:

        Pitääkö tällä palstalla vain valittaa ja olla katkerana? En minä ainakaan valita köyhyyttäni, se vähäinen raha riittää ja tullaan perheemme kanssa toimeen ihan hyvin. Eikös tämän palstan aiheena ole köyhyys ja mielestäni silloin voi kaikki köyhät ottaa osaa keskusteluun.
        Missään nimessä en nauti toisen ahdingosta ja osaltani olen koettanut auttaa neuvoillani tälläkin palstalla muita köyhiä selviytymään ongelmiensa kanssa ja saada vähän rahan riittämään.
        Olemme köyhinä voinneet auttaa konkreettisestikin muita köyhiä ja joskus rikkaitakin, kun olemme voinneet viedä toistenkin lapsia mm. huvipuistoon omien lapsien kaveriksi tai ottaa matkoille mukaan, kun he eivät muuten olisi päässeet näihin paikkoihin.

        Siltäkö tämä palsta vaikuttaa että täällä vain vaihdetaan kivasti kokemuksia köyhyydestä ja annetaan hyväntahtoisesti vinkkiä miten pärjätä ja muuta hyvistelyä?

        Siltäkö tämä vaikuttaa oikeasti?

        Täällähän ei saa mitään muuta köyhän elämästä puhua kuin sitä miten vähälläkin pärjää ja kuinka kukaan ei oikeastaan edes ole köyhä. Jos erehtyy mainitsemaan ettö köyhyys on ahdistavaa, hyökkää heti viisastelijoiden parvi moralisoimaan ja vittuilemaan kuinka tyhmä paska olet koska olet vähävarainen.

        Kukaan ei kerjää sääliä ja sympatiaa. Mutta olen sitä mieltä, että köyhyyttä käsittelevillä foorumeilla pitää olla yhtenä tärkeänä tarkoituksena se, että köyhä voi välillä tulla sanomaan että KÖYHYYS ON SYVÄLTÄ PERSEESTÄ ilman että siihen änkeää heti kymmenen vittuilijaa ärsyyntymään siitä, että toista se köyhyys oikeasti vituttaa.

        Köyhyyshän ei jalosta kaikista ihmisistä yhtä jaloja ihmistimantteja kuin sinusta.


      • anni.s_
        jalo.ihmistimantti kirjoitti:

        Siltäkö tämä palsta vaikuttaa että täällä vain vaihdetaan kivasti kokemuksia köyhyydestä ja annetaan hyväntahtoisesti vinkkiä miten pärjätä ja muuta hyvistelyä?

        Siltäkö tämä vaikuttaa oikeasti?

        Täällähän ei saa mitään muuta köyhän elämästä puhua kuin sitä miten vähälläkin pärjää ja kuinka kukaan ei oikeastaan edes ole köyhä. Jos erehtyy mainitsemaan ettö köyhyys on ahdistavaa, hyökkää heti viisastelijoiden parvi moralisoimaan ja vittuilemaan kuinka tyhmä paska olet koska olet vähävarainen.

        Kukaan ei kerjää sääliä ja sympatiaa. Mutta olen sitä mieltä, että köyhyyttä käsittelevillä foorumeilla pitää olla yhtenä tärkeänä tarkoituksena se, että köyhä voi välillä tulla sanomaan että KÖYHYYS ON SYVÄLTÄ PERSEESTÄ ilman että siihen änkeää heti kymmenen vittuilijaa ärsyyntymään siitä, että toista se köyhyys oikeasti vituttaa.

        Köyhyyshän ei jalosta kaikista ihmisistä yhtä jaloja ihmistimantteja kuin sinusta.

        Ne ketkä köyhiä mollaa ei ihan oikeasti ole niitä aitoja köyhiä. Terv. 4 v työttömänä ollut ikääntynyt työnhakija (59-v).


      • roletaari
        anni.s_ kirjoitti:

        Ne ketkä köyhiä mollaa ei ihan oikeasti ole niitä aitoja köyhiä. Terv. 4 v työttömänä ollut ikääntynyt työnhakija (59-v).

        Minun työsopimukseni purettiin ollessani 53v. Sitä edelsivät kahden työnantajan konkurssit. Toinen reilun vuoden työsuhteen jälkeen 250km:n päässä kodistani. Toinen tapahtui parin kuukauden puuhastelun jälkeen kotipaikkakunnallani.
        Sitten pätkiä milloin issäkin ja työttömyyttä mutta se sentään kotona.
        Silloin tavoitin sentään putken pään 57 vuotisena. Nyt sekin taitaa olla historiaa.
        Tilanteet ovat heikentyneet vuosi vuodelta.


    • mumu59

      Nyt hiljaa märkä korvat. Mummolla ei raha riitä eläkkeellä ja lääkkeisin rahat ei riitä katto tli vastan,!

    • tarviikotuhlata

      Tarviiko ne rahat tuhlata jonninjoutavaan ja sitten mankua täh.

    • mumu59

      Pötkkis tääl kirjottaa raha riittää 200 euroo koko vuosi ruokaan. Miksi täälä fekit kirjottaa ,?

    • aikafagiiriii

      Heh aikas fagiiri saa olla olla jos 55centillä per päivä ruokkii itsensä kaupasta ostettavilla elintarvikkeilla.

    • enolemikään

      En ole toimeentulotuen asiakas, mutta niillä käsittääkseni noin kuusi euroa on summa, joka päivittäin pitää riittää kaikkiin arjen menoihin, eli ruoan lisäksi matkustamiseen ja hygienia-ja siivousvälineisiin .Itsellä menis sormi suuhun jo siinä vaiheessa, jos pitäis valita vessapaperi tai salaatti ja itsellä ainakin ruokaan menee kymmenisen euroa joka päivä, valtio ei tietenkään sitä maksa enkä ole pyytänyt. Mitä esimerkiksi kuudella eurolla saa päivässä ruokaa kaupasta, kun aikuisen energian tarve on noin kaksituhatta kaloria miniminä? En vihaa sossutanttoja, mutta omalla kohdallani asuinkaupunkini sossutantat olis voineet reilusti laittaa päätöksiinsä, että suurin osa "tuesta" tuli mun omilta sukulaisilta, eikä yhteiskunnan mukamas maksamana "toimeentulotukena"., koska koin loukauksena, että yhdisteltiin mulle annettuja veroila jo maksettuja rahoja johonkin rupiseen viimesijaiseen sosiaaliturvaan, jota saitäkin sain 40% alennettuna ilman mitään olemasaolevaa lakisääteistä perustetta. Kaukaisilta toimeentulotukiajoilta mulla on yhä vielä se trauma, että koen syyllisyyttä, jos päivän ruoka ja kaikki menot liikkuminen yms. maksaa päiväkohtaisesti yhteensä yli kuusi euroa. Ja oikeasti: toimeentulotukiasiakkaat näkee nälkää. Jos katsotte ruoan hintoja, niin saavuttaakseen kahden tuhannen kilokalorin ravinnon, ainoa mitä ne köyhät voi ostaa, on makkara ja ranskanperunat. Kun ajattelu maan minimisposiaaliturvassa on siten, että ainoastaan kuusi euroa on päivittäiskulutus. Etenkään nainen ei pysty elämään kuudella eurolla per päivä, eikä pidäkään pystyä. Itse koen raivoa, että minusta odotetaan uutta veronmaksajaa, siis tukien maksajaa(!) töissä käymällä
      kaikenlaisille työikäisille, jotka toisin kuin minä, saavat vastikkeetonta sosiaaliturvaa.

      • hohhoijjjaaa

        Pötköpölvästi ei enää malttanut naamioitua vaan palasi omaan tuttuun tyyliinsä: Asiavirheitä ja epäloogista huuhaata.

        Yksinasuvalle pitää jäädä käyttöönsä ruokaa, vaatteita, hygieniaa yms. varten noin 490euroa kuussa. Tämä tekee yhteensä noin 16 euroa päivässä eli kolminkertainen määrä rahaa Pötköpölvästin "oletukseen" verrattuna. Sillä summalla ei normaalijärkinen asiansa hoitava ihminen näe nälkää.

        Pötköpövösti myös valehtelee. Viimeisimmästä toimeentulotuen asiakkuudesta on hänellä aikaa noin 1,5 vuotta. Tämä tuli ilmi aiemmista Pötköpölvästin kirjoituksista.

        Pötköpölvästi myös jaksaa jankuttaa joutuneensa epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi sossun taholta. Sossu noudatti lakia, joka velvoittaa hakemaan ensisijaiset etuudet mm. työttömyysetuuden ennen kuin voidaan alkaa jakaa toimeentulotukea. Tämä Pötköpölvästille kerrottiin, mutta ei mennyt perille. Siispä Pötköpölvästi jatkaa valehteluaan.


      • jkefhkerhgktught
        hohhoijjjaaa kirjoitti:

        Pötköpölvästi ei enää malttanut naamioitua vaan palasi omaan tuttuun tyyliinsä: Asiavirheitä ja epäloogista huuhaata.

        Yksinasuvalle pitää jäädä käyttöönsä ruokaa, vaatteita, hygieniaa yms. varten noin 490euroa kuussa. Tämä tekee yhteensä noin 16 euroa päivässä eli kolminkertainen määrä rahaa Pötköpölvästin "oletukseen" verrattuna. Sillä summalla ei normaalijärkinen asiansa hoitava ihminen näe nälkää.

        Pötköpövösti myös valehtelee. Viimeisimmästä toimeentulotuen asiakkuudesta on hänellä aikaa noin 1,5 vuotta. Tämä tuli ilmi aiemmista Pötköpölvästin kirjoituksista.

        Pötköpölvästi myös jaksaa jankuttaa joutuneensa epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi sossun taholta. Sossu noudatti lakia, joka velvoittaa hakemaan ensisijaiset etuudet mm. työttömyysetuuden ennen kuin voidaan alkaa jakaa toimeentulotukea. Tämä Pötköpölvästille kerrottiin, mutta ei mennyt perille. Siispä Pötköpölvästi jatkaa valehteluaan.

        Perättömän tiedon internetissä levittäminen on rikos. Paina se kaaliisi surkea nimimerkkien takaa mun itsellesi tuntemattoman ihmisen asiaton herjaaja. Ensinnäkään, minun nimeni ei ole "Pötköpölvästi", ja sellainen tuskin on yhtään kenenkään muunkaan nimi. Siksi toisekseen, en todellakaan ole ollut toimeentulotuen asiakaskaan hyvin moneen vuoteen. Kolmanneksi, kaikki mitä kommentoit minun teksteihi on sinulta tietoista vääristelyä. Sinut ja kaltaisesi pitäisi saada sellaisesta mieluiten edesvastuuseen, vaikka nimimerkkikirjoittelupalsta onkin lieventävä asianhaara. Sinä tuntematon nimimerkin takaa herjaaja kun et voi vedota edes mihinkään someystävyyteen minuun kohdistuvassa herjauksessasi, en ole avautunut internetissä enkä missään en sinulle enkä kenellekään, mitä yhteiskunnan tukia olen saanut tai en ole saanut, ja se että jatkuvasti käyttäydyt asiattomasti kommenteissasi minulle, on häirintää. En tiedä onko teillä joillakin tänne Suomi24-palstoille kirjoittavilla keskinäisiä yhteisöjä, mutta minä en sellaisiin kuulu ja se tekee herjaamisestasi vielä rumempaa.

        Jos olet mielestäsi - kuten vaikuttaa tekstien perusteella- joku erityinen "kokemusasiantuntija" toimeentulotukiasioissa(?), opettele lukemaan ja kirjoita niille, jotka kirjoittavat olevansa kyseisen tuen asiakkaita, eikä asiattomia herjauksia esimerkiksi minulle. Lisäksi suosittelisin, että jos tänne palstoille joskus joku erehtyy itsestään jotakin sanomaan, olet kirjoittamatta, jos ja mikäli sinulla ei ole mitään asiallista tai ystävällistä sanottavaa. Minua ällöttää tuntemattomien uteliaisuus ja herjaamisen halu jopa tällaisella nimimerkkipalstalla, jossa en ole edes yhteisöjäsen koskaan ollut. Ja jos ja mikäli olet rikollinen, ilmoittadu poliisille: sosiaalituet on sitä alhaisempia, mitä enemmän on esim. niitä huijaavia. Onneksi valtaosa on rehellisä ihmisistä, onneksi kuitenkin. Tänne kirjoittavista en tiedä sanoa.


      • ihmisiäottaaa

        Ihmisiä ottaa päähän se kun jollakin on mielipiteitä ja eikä itse pärjää keskusteluissa joko netin palstoilla tai oikeessa elämässä.


    • toimtukiiiii

      Toimeentulotuki yksinäiselle n, 500 eur kk ja siinä varattu 8 eur per pv ruokaan. Tietenkin jos itse sössinyt asiansa niin pienempi määrä voi voi.

      • ffhfghxdf

        Miten sössii jos työtä ei edes tarjota ?? Pelaamalla kenties rahansa?


      • cfdrtygh
        ffhfghxdf kirjoitti:

        Miten sössii jos työtä ei edes tarjota ?? Pelaamalla kenties rahansa?

        Ihmiset ottaa esim. pikavippejä, vaikka ei ole tuloja velkojen poismaksamiseen. Mm. sellainen on sössimistä.


      • fgfggfgf

        Joo ja sitten muita haukutaan täällä perä suolisto palstoilla. Tyhmäähän se on.


    • pa.pernaa.paljo

      Tuo menekki on suhteellista kun esm. kevyt 50 kilonen tyoton tarvii 2/5 osaa siita mita liikkuva 130 kg.n karju.

      • jotainjärkeätähän

        Ei, vaan se läski pärjää jopa kuukauden ilman ruokaa, joten tukea pitäisi leikata, joku 70kg rajaksi.


    • EhkäisyKunnossa

      Ostin säästöpaketin kortonkeja etten nyt vain paukahtaisi paksuksi, kun elämä ei ole mallillaan. Teinkö väärin?

    • Riittaraivio

      Keskiverto 30v. käyttää 2200 kcal- 2400 kcal / vrk. Kun laskee tuon annos painoksi se on 2,2 kg - 2,4 kg/vrk 7 x vk on se 15,4 kg - 16,8 kg ruokaa viikossa. Eli sun ruokasi ei maksa 1,54 € kg .
      Synnyit varmaan tosi tyhmänä , mutta jokaisella on oikeus koulunkäyntiin [ Suomessa ilmaista] Jos olet 36 vuotias olet elänyt yhtä kauan lapsuutta kuin aikuisuutta ja pitäisi kyetä elämään vastuullisesti arkea?? Tynnyrissäkö olet kasvanut?

    • kurnivamaha

      Asun yksin ja mulla menee n. 50 euroo/ kk ruokaan. Ei siinä mitää gurmee aterioita kyllä syödä, mutta ku on pakko riittää. Makaroonia ja jauhenlihaa pääasias, joskus kaupan pitsoja 1,45€ kpl.

      • nuukuuskunniaan

        Osta hyvä ihminen vaihteeksi vaikkapa perunoita ja kananmunia. Tomaatit ja kurkutkin ovat nyt niin halpoja, että yhden tomaatin ja kurkunpätkän voi syödä päivittäin. Ajattele terveyttäsi.


    • aamualottaa

      Aamu tai päivä aloittaa kaurapuurolla ja justiin perunoita,kananmunia,tomaatti,kurkku

    • Ihantarpeeksiruokaamulle

      3 nuudelia saa eurolla cittarista, syön 2 nuudelia päivässä en muuta. Eli 56 nuudelia kuukaudessa, tekee alle 20 euroa kuukaudessa.

    • Lörppäsuu

      Tietämättömien ja ymmärtämättömien puheissa ei määrä asiaa paranna.

    • menee.enemmän

      Mun mielestä 25euroa viikossa ruokaan on aika vähän. Mut kai sillä selviää. Varmaan puuroo ja sellasta joutuu syömään usein. Multa menee enemmän varmasti kun haluan syödä hyvin.

      • eimene_enempää

        Jos ei 25€ saa yhdelle ihmiselle ruokaa kaupasta, on jossain vikaa, yleensä korvien välissä!
        Ja ihan terveellistä ruokaa saa tuolla rahalla.
        Tarjoukset vielä erikseen, jos niitä hyödyntää, niin saa melkoisesti ruokaa.
        Jos joku on laskenut, että 200€ saa koko vuoden safkat yhdelle henkilölle, niin ei luulisi tekevät tiukkaa tuolla 25€ ostaa safkaa viikoksi yhdelle! Ja IS jakaa joka viikko ruokaohjeet, kuinka ruokit perheesi 50€ viikko. http://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000643528.html
        Rikkaatkin aloittaa aamunsa kaurapuurolla, voi sitä silloin köyhäkin syödä. Lautasellinen kaurapuuroa maksaa n. 2cnt.


    • te.kaksi.käytte.hermoon

      Tässäkin ketjussa joku kirjoittelee pitkiä jaarituksia ja toinen nimittelee. Kummallista touhua, eikö voisi lyhyemminkin kirjoittaa, ja eikö nimittelijä voi lopettaa.

      • aivoprööööt.pötkis

        Sulla on tekstin sisällön ymmärtämisessä haasteita, jos et näe Pötkiksen tekstissä muita ongelmia kuin pituuden.


      • hankiomael

        Hanki oma elämä äläkä nyt jotain kirjoittajaa morkkaa tai sammuta tietokone ja mene ulos.


      • hankihanitse
        hankiomael kirjoitti:

        Hanki oma elämä äläkä nyt jotain kirjoittajaa morkkaa tai sammuta tietokone ja mene ulos.

        Juurihan morkkasit väittämällä, että ei olisi omaa elämää. Omaan nilkkaan, niin sanotusti, meni.


    • o0o0o0o0o

      Autuaita ovat ruuanlaittotaitoiset ja sopivasti säästeliäät,raittiit,tupakoimattomat,autottomat.
      Helepottaa palion elämänhallintaa.

      • näilläpärjää

        Siinäpä se! Tuolla ohjeella pärjää tosi pitkälle elämässä, oli sitten köyhä taikka rikas. Köyhäkin voi jopa rikastua tuolla ohjeella!

        Lisäisin vielä, että koulutus ja lukeminen kannattaa aina!


    • töytön

      250e kk menee mulla
      makkaraa
      pihvejä
      lohta
      kokonaisia kanoja
      ruisleipää
      runsaasti voita
      juustoja
      olutta pari
      viinejä 1pll/vk

      en tupakoi ja pyörällä ajelen kesät talvet,työtön
      mukavempi olla kun on herkkuja kaapissa juu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe