Riika nykypäivää 2017 kesällä

Railikki

Oletko käynyt nyt Riiassa, olisi kiva kuulla uusia kuulumisia. Olemme menossa sinne 19.07 ja asumme Mercure Riga Centerissä. Kivoja elämyksiä neljän päivän reissulle, ruokapaikkoja, musiikkia/teatteria yms. ilmeisesti siellä on myös jokiristeilyjä, historiapaikoista olemme selvillä. Shoppailu jne. hintataso ? Aurinkoista kesää!

10

1330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pianmatkassa

      Täällä myös yksi innokas kuulija :)

    • eikoskaanenää

      Kaunis kaupunki, mutta töykeä suhtautuminen turisteihin. Latvia on rutiköyhä, takana loistava menneisyys, niin että ei ihme jos latvialaiset ovat katkeria. Ymmärrettävästi turisteilta myös puristetaan kaikki raha mikä irti lähtee. Neuvostoliiton sulkeutuneisuus ja "palvelu"kulttuuri eivät ole sieltä vielä mihinkään poistuneet.

      Latvialaisten töykeys on yleisesti tunnettu juttu.
      https://www.tripadvisor.co.za/ShowUserReviews-g274967-r15316490-Riga_Riga_Region.html

      Sen myöntävät jopa latvialaiset itse, ainakin ne jotka ovat asuneet ulkomailla. Jos jotain positiivista etsii, niin onhan se tavallaan mukavaa, että jossain on vielä vähemmän käytöstapoja omaava ja kolkompi kansa kuin suomalaiset.

      Huomiona kuitenkin, että minulle oltiin huomattavasti kivempia, kun minua erehdyttiin pitämään virolaisena.

      • justers57

        Tämä pitää paikkansa vain Riikassa.......jossa palvelukulttuuri venäläistyylist---muualla Latviassa siedettävämpää...ja virolaisuus ei ole mikään etu Latviassa.....suomalaisia arvostetaan enemmän.....

        jo 20 vuotta kokemusta..


      • komments

        arvostelut olivat vuodelta 2008 ja brittituristeilta, joiden kuseskelua kukaan ei katso hyvällä Riikassa...


    • Eaglet

      Kävimme joitakin vuosia sitten Riiassa. Tykästyimme Lido ravintolan ruokiin. Iso valikoima ja edullista. Jurmalaan menimme junalla . Uimme meressä ja Jurmalassa on vesipuisto, jossa koko perhe viihtyi. Hotelli Blue Radissonin skybaarista hyvät näkymät kaupungille.

    • Uzavas

      Tulin pari päivää sitten pikku piipahdukselta Riiasta. Erityisesti vanhakaupunki on kaunis. Vanhastakaupungista ei tarvitse etsiä elävää musiikkia, sitä on lähes joka baarissa (ainakin Tuomiokirkon aukiolla) arkipäivinäkin. Ruokapaikkoja on monenhintaisia, vanhassakaupungissa on selvästi vähemmän edullisia paikkoja kuin sen ulkopuolella. Kävin monen hintaisissa ja -tasoisissa paikoissa, kaikissa ruoka oli hyvää. Lidossakin söin yhtenä päivänä (Origossa). Hintataso on selvästi Suomea edullisempi.
      Zeppeliinihalleissa ja niiden vieressä olevalla isolla torilla kannattaa piipahtaa, ihan sen vuoksi, että siellä näkee tavallisten riikalaisten elämää. Voi siellä shoppaillakin, laatu on toki mitä on, mutta naisten mokkasiinit ja sandaalit maksoivat halvimmillaan 3,5 euroa ja miesten boxerit 2 euroa.
      Minusta palvelukulttuurissa ei ollut isompaa moittimista, meitä palveltiin asiallisesti. Torimummot eivät puhuneet englantia, mutta muulla sitä osattiin ainakin auttavasti joka paikassa.
      Latvialainen olut on juotavaa, itse pidin Uzavasista. Jos latvialainen olut ei kelpaa, kaupungista saa eriomaista liettulaista Valmiermuiza-olutta useista ravintoloista ja Bon Vivant Marstalu ielalla tarjoaa hyvän valikoiman belgialaisia oluita (http://bon-vivant.lv/en/home/).
      Riikassa on myös sirkus, tällä kertaa emme käyneet siellä. Joskus 10 vuotta sitten olimme siellä, ohjelma oli tasokas, mutta itse paikka haisi hevosen kuselle. (http://www.rigathisweek.lv/object/tourism-info/event-venues/riga-circus/1224).
      Risteilyjä kaupungin läpi virtaavaan kanavaan myydään kanavan sillalla vähän ennen keskustan isoa toria (linja-autoasemaa vastapäätä). Myös risteilyjä Daugavajoelle on myynnissä.

      • beerman

        SE sinun Valmiermuiza olut on tosiasiassa latvialaista Valmieran olutta, ei siis liettualaista


    • Riikailija

      Tarkkana saa olla kyllä syömisten kanssa. Viime viikolla Riikassa, yhtenä päivänä olimme syömässä, ei Raatihuoneen aukea, vaan se toinen isompi alue siinä lähellä. Ravintolan nimikään ei tule nyt mieleen. Menussa luki englanniksi ainoastaan Pepper stake, kaikki muu pienempi teksti oli vain latviaksi. Yllätys oli kyllä melkoinen, kun tuotiin melko kauan odotettuamme pelkkä pihvi pöytään, siis ei mitään lisukkeita, ainoastaan pihvi. Hintaakin tällä oli 16,50.
      Nooh, olisihan sitä voinut kysellä tilatessa, mitä tuohon kuuluu. Luultiin vain että tuohon hintaan tulee kaikennäköistä lisuketta. Omaa tyhmyyttä kaiketi. Mäkkärin kautta jatkettiin sitten iltaa :)

      • justeris

        jees omaa tyhmyyttä....lisukkeet eli perunat tilataan aina erikseen.....

        ja voi pyhää sylvi , eikö suomalainen osaa tilata muuta ulkomailla kuin peppersteakin joka on usein vanhaa lihaa maustettuna pippurilla


    • Olen_asunut

      siellä yli 15 vuotta. Mukavaa on ollut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe