Hybridi talvella seisonnassa

Miikkiis

Hei, minulla on uusi Toyota Yaris Hybridi. Tuleeko ongelmia, jos auto seisoo talven ilman ajoa? Autoa ei käytetä lokakuusta huhtikuuhun noin puoli vuotta, ja auto on koko ajan ulkona. Pelkään, että akut tyhjenee, tai muuten auto vahingoittuu.

17

2406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paha.rasti

      Metallihybridiakun itsepurkautuminen on kai luokkaa 15-20% kuukaudessa eli tyhjäksihän se tuossa ajassa menee. Paha sanoa mitä sille pakkasella tapahtuu. Kannattaa kysyä maahantuojalta.

      • fdfsdfasdfds

        Se on metallihydridiakku ei metallihybridiakku.


    • ToyotasetääKusetetaan

      Kannattaakin ostaa uusi ja mahdollismman pienikulutuksinen auto jos ajaa vain muutaman kuukauden vuodessa, siinä säästää ihan vitusti.

    • Autoa kyllä pitäisi käyttää pari–kolme kertaa talven aikana moottori lämpimäksi ja akut täyteen, ellei muuta latausmahdollisuutta ole.

    • Miikkiis

      Selvä, joudun sitten käymään parin kuukauden välein lämittämässä ja varaamassa akkuja. Kaksi kertaa varmaan pitää tehdä talven aikana.

    • ei.kuulu.muille

      Tuollaiset asiat kannattaisi selvittää ennen kuin ostaa auton seisomaan talven ulkona.

    • Auto_tykkää

      kun sillä ajetaan. Lämmin talli olisi kova sana, oli auto minkälainen hyvänsä.

    • 12TUUMANWEBA

      Sähkö webasto lyö kipinöitä kovasti ajaessa ei pysty istuu penkin lämmitin räpsii munille hydri TOYOSA.

    • Hybridi-start

      Toyotan metallihybridiakut saa mennä tyhjäksi, ei mitään vaaraa. Jos myös pieni käynnistysakku tyhjenee niin silloinkin ei hätiä mitkä, koska pienellä kickstart tai booster lisäakulla auto voidaan käynnistää ilman ongelmia. Itselläni auto oli kerran lentokenttäparkissa muutaman viikon, sisävalo oli jäänyt päälle ja kaikki akut tyhjinä. Kickstartilla auto käyntiin, viiden minuutin tyhjäkäynnin jälkeen akuissa niin paljon virtaa että voi lähteä turvallisesti ajelemaan.

      • outo.juttu

        Miten nykyautossa voi vielä ylipäätään jäädä mitkään valot pitkäksi aikaa päälle. Niissähän on toiminto, joka pistää auton standby tilaan jo n 20 min kuluttua sammutuksesta, jolloin sähkölaitteet sammuvat automaattisesti.


      • akut_tyhjänä

        Tojopotta ei ole nykyauto. Tojopotassa menee akku tyhjäksi, kun joku ovi jää kesämökin pihalla viikonlopuksi raolleen ja sisävalo päälle. Tämä asia on useampaankin kertaan testattu kotimaisten lehtien koeajoissa - ja testikappaleena juurikin hypetysauto.

        Kun hypetysauton lyijyakku/käynnistysakku on tyhjennettu, matka jatkuu hinausauton lavalla. Lyijyakkua ei saa ladattua ajoakusta, kun autoa ei saa käyntiin.

        Lyijyakun pitää talvipakkasilla olla liki täyteen ladattuna. Varauksen purkautuessa akkuhappo laimenee ja akku voi jäätyä, mikä yleensä tarkoittaa sen täystuhoa autokin voi vaurioitua, jos hapot valuvat ulos haljenneesta akusta.

        Nykyautoissa (no, tojopota voi kyllä olla poikkeus) on sen verta elektroniikkaa, että pientä kulutusta on aina eikä autoa uskalla kovin moneksi viikoksi jättää parkkiin.


      • Toyota123

        Mihin Hybridi-startin tiedot, että metallihybridiakut saa mennä tyhjäksi ovet peräisin?


      • tietämättömyys_jyllää

        Tojoteron tietämys autotekniikasta on mallia tyhjä tynnyri. Se on perusedellytys ajastaan jälkeen jääneen itäauton ostamiselle.


      • sokeatSiat

        Toyotavaarin ja perusteron tiedot perustuvat Toyotan asiakaslehden riippumattomiin ja raakaan faktaan perustuviin tietoihin.


    • qtg345ff34

      Lyijyakku pitää ladata 2 kertaa talven aikana.

    • exexextoy

      Pulassa olet sen autosi kanssa. Ilmeisesti sinulla ei ole edes talvirenkaita siihen, kun olet ajatellut ettei talvella ajeta?
      Toinen ongelma mikä tulee puolen vuoden käyttämättömyyden takia, on bensiinin vanheneminen. Joten varaudu myös siihen että polttoainejärjestelmä menee tukkoon töhnästä. Eikä ne onglmat siihen lopu, voi meinaan olla jarrut ruostuneet jumiin kevääseen mennessä.
      Autot on tehty käyttöä varten.

      • Miikkiis

        Liioittelet kyllä, ei bensa puolessa vuodessa mene vanhaksi. Lisäksi päätin, että käynnistän ja lataan akut kaksi kertaa talven aikana, samalla ajan muutaman kilometrin. Tällä tavalla en usko, että tulisi ongelmia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe