Joutsan kaupat elättävät juoppoja

suututtaa

Olen seurannut, kuinka kauppiaat lahjoittavat ruokaa paikkaan, josta se jaetaan pääasiallisesti paikallisille juopoille. Onhan se niin, että näiden "avun" saaneiden rahat tulevat silti samoille kauppiaille kaljaostojen kautta.
4.7. ruokia oli lahjoitettu 8 banaanilaatikollista ko. porukalle. Eikö näitä voida lahjoittaa esim. seurakunnalle, josta avustukset ohjautuvat muutenkin kuin, näiden yksityisten ihmisten kautta.
Itse aion boikotoida paikallisia kuppiaita, kunnes tilanteeseen tulee muutos.

21

1526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoinSossukin

      Ruokaa ei pidä lahjoittaa kenellekkään . Miksi osa meistä "joutuu" maksamaan jos takaovella jaetaan ilman maksua ? Tuollainen avustus lisää siipeilijöitä , mitä enemmän avustetaan niin avustettavien määrä nousee , avustus luo avustettavia .

      • UseanVuodenEdunsaaja

        Noin Sossukin kirjoitti ihan täyttä "paskaa" parempi antaa ylimääräinen parasta ennen päiväyden täyttyessä ihmisille ,kun viedä kaatopaikalle. Sinun oma vika ,kun et osta hyllystä aina vaan vanhempaa tuotetta ,kauppoihin ei tulis lahjoitettavaa. Ennen kun alat tämmöisiä kirjoittaa "Vedä vittu päähän ja pakene vuorille "


      • perskele

        VOI VITTU TEITÄ KAIKKIA-###***


    • nöyrrynöyrrykurja

      Lahjoittaminen on hyvä asia, mutta nyt avustukset menevät näiden henkilöiden omalle piirille. Kyllä sieltä saa hakea tai voi pyytää tuomaan kotiin, mutta siihen on linkittynyt voimakkaasti näiden oman sanomansa julistus.
      Joutsassa on paljon vähävaraisia mm. vanhuksia ja lapsiperheitä, joiden olisi varmasti miellyttävämpää hakea apua muualta. Mm. seurakunta ja vapaakirkko antavat ruoka-apua ilman uskonnon ja seuran tyrkytystä. Olen kyllä ymmärtänyt, ettei lahjoituksia riitä heille.
      Voiko kauppaketjuihin liittyvien kauppojen olla edes suositeltavaa, tuoda näin voimakkaasti esiin yhtä pientä yhteisöä.

    • Pööpeti

      Seurakuntaan voi lahjottaa ne homehtuneet paskaruuat nii saa typerät jeesustelijatki vähä ilmasta pöperöä. Voi sit leikkiä et se on jeesuksen ruumista se homepaska ruoka.

      • UseanVuodenEdunsaaja

        Pööpetti kirjoitti asiaa , jos kirkossa kävijät vanhemmat mumot olisi tosi uskovaisia ,heillä olisi halu auttaa heikompi osaisia,mutta kun päästään kirkosta ulos,kyllä täällä joutsassa ainakin eräs mummo jaksaa "paskaa jauhaa" sillä varjolla että on käynyt pyhänä syntinsä pyytämässä anteeksi ja taas voi "hmm ehkä uskovaisena " puhua lööperiä tutuilleen ,se siitä ja piste.


      • Mallukka54

        Kuuluuko kaikki kahdenvälinen kolmansille, ei kommentoitavaksi vai vielä boikotoi,,,,,apuwa. Hyväsydäminen taitaa kauppias olla. Kiitos hänelle !! Inhimillisyys ei saa kadota tältä planeetalta, vielä.


      • JOsHaluat

        Inhimillisyys mahdollistaa mädännäisyyden kyläyhteisössä . Muistathan ? kun tunkiot ja muu komposti siivottiin niin rottaongelma katosi ? Härskin vertauksen ehkä sinäkin ymmärrät .


      • VäkätiVäkäti
        Mallukka54 kirjoitti:

        Kuuluuko kaikki kahdenvälinen kolmansille, ei kommentoitavaksi vai vielä boikotoi,,,,,apuwa. Hyväsydäminen taitaa kauppias olla. Kiitos hänelle !! Inhimillisyys ei saa kadota tältä planeetalta, vielä.

        Tämähän se on pienen paikkakunna pahe. Kun kauppias yrittää auttaa parhaansa mukaan,ja ei tarvitsisi laittaa biojätteisiin vielä käyttökelpoista ruokaa. Niin kyllä heti "puoliuskovaiset " mummut pitää valtavan narinan ,yrittävät "puskaradion " kautta saada kaupan hyvä tarkoitus loppumaan. Onko tälläiset mummut "narsisteja "vai eikö he saa pyhänä tarpeeksi kirkossa "sielunravintoa" Mutta päiväkerraallaan .


    • Todelisuutta

      Avustus luo avustettavia . Tuo on nähty Hurstin järjestämien soosijonojen pituuden kasvussa . Sama ilmiö sinne pikkuiseen jousankylään syntyy ilmaisesta ruokakassista .

      • TosiUskovainen

        Tässä hyvä sääntö,ken käy työssä ,hän ostaa eikä katso hintaa. Sitten kauppiasjoka haluaa myydä laadukkaita tuotteita, ei myy vanhaa . Toinen luokka on sosun aiakkaat ja alkolisoituneet, he saavat tuoteet ilman kuluja,ennemmin kannattaa ostaa olutta ,siitä saa kauppiaskin katteen,näin tiukkana kilpailuaikana ja kauppiaan ei tarvitse viedä hävitettäväksi. Mutta tämä suomalainen kun ei osaa olla "KATEELLINEN" ei ainakaan "PUOLIUSKOVAISET" vaikka polvistuvat kirkossa seurakunnan tarjoamata viiniä "LIPIPITTÄMÄÄN" ilman euron latia korvaamatta.


    • luokkajakoko

      Kolmas luokka. Ne joilla on pienet tulot, isot sairauskulut tms. ei päihdeongelmaa. Tyhjä ruokakaappi ja nälkä.

    • Virkailija

      Neljäs luokka . Hän joka ei tykkää kossusta, saa myös avustusta sossusta .

    • kierrätys.kunniaan

      Senkun boikotoit, ei sota yhtä miestä tai naista kaipaa. Hyvä asia että lahjoittavat syömäkelpoisen ruuan jonnekkin, eivätkä laita biojätteeseen. Se on toinen vaihtoehto.
      Ja kyllä varmaan kaikki joilla ei ole rahaa ostaa ruokaa, eivätkä sossun luukulle kehtaa mennä, voivat hakea ruokaa näiltä jotka jotka juoppoja elättävät, lainaten aloittajan sanoja. Uskon että siltä monet muutkin kun juopot hakevat ruokakasseja.
      Seurakunta muutenkin supistaa toimintojaan ja irtisanoo henkilökuntaa. Kellä sieltä olis aikaa hakea niitä ruokia kaupoista, saatikka sitten päivystää ja jakaa niitä eteenpäin.
      Se mitä ihmiset omilla rahoillaan tekevät, ei taas kuulu kellekkään muulle kun heille itsellee. Sossun luukulla on ruokalappuja hakemassa paljon muutkin kun pelkät juopot.

      • suututtaa

        Voivat kyllä, mutta haluavatko?


      • UseanVuodenEdunsaaja
        suututtaa kirjoitti:

        Voivat kyllä, mutta haluavatko?

        Suututtaa, Suututtaa ,Sano ennemmikin ,että vituttaa,kun toiset osaa hakea ruokakassin itse.Oletko niin uusavuton ettet osaa hakea,tai ilkeä hakea ruokakassia,leikit suotta liian äveriästä , Sano ennenkin vituttaa,kun on niin PA ,mutta leikimpäs äveriästä .


    • OmatSopat

      Hyvä tapa karsia tarvitsijat ja huijarit olisi jakaa kassit vaikkapa klo 0.3 aamuyöstä . Näin laiskemmat ja turhemmat tarvitsijat karsiutuisivat .

    • kylällä

      juu sehän sopii kapakista kun tulee kaipaakin jo hieman hiukopalaa, ja tattispalaakin olisi tarjolla heti pienen ruokatuokion jälkeen jos ei george eli kansaivälisimmin yrjö tule kyläileen yllättäen ja täysin pyytämättä

    • KUPPATAUTI

      NO OLEN JUOPPO EN KASSIN HAKIJA. JA JUOMAT OSTAN ALKOSTA. MIKÄ TÄTÄ PAIKKA KUNTAA VAIVAA TÄÄLLÄ ,KU TUNNUTAAN PITÄVÄN HUOLI SIITÄ SAAKO JOKU JOTAIN ESIM. SOSKUSTA. OLISIKO NUO HUOLEN KANTAJAT NS. VERON MAKSAJIA. NO IKÄVÄ SE ON JOS HYVIN TOIMEEN TULEVAN MENESTYJÄN TÄYTYY OLLA KATEELLINEN KÖYHIEN :LUUSEREIDEN SOSIAALIAVUSTUKSISTA(I). MUUTEN MINUN KÄSITTÄÄKSENI TOIMEEN TULOTUEN KRITEERIT OVAT TIUKAT JA TARKOITETTU PERUSTOIMEEN TULOON ELI RUOKA KATTO PÄÄN PÄÄLLE JA EIPÄ PALJON MUUTA EI AINAKAAN KALJA RAHAAN. PERSUS.???

    • luojaeilaiskaaelätä

      Ja seleväks tuli,hakekaa vaan ruoka-apua ja syökää itsenne yksipuolisella ravinnolla tippaletkukuntoon.En jaksa surra. Oisko omatoimisuudenkin aika joskus.Metsissä marjat/sienet odottavat hakijaa.Järvien sadosta puhumattakaan.

    • Sahti.hinkki

      eikö täällä muuta tapahdu ,kun jos muutama puliukko saa kahdeksan laatikkoa puoli mätiä banaaneja niin haloo ...mitä ei se ole kuin todiste väärä uskoisille jeesustelijoille evoluution toduudesta spugge polveutuu apinasta ja tykkää banaanista...perk.???

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe