tietojen kalastelu s-postia

pankkiviestien-turva

Alkuviikosta sain s-postia mukamas Danske bankista mutta kun tarkemmin tutkin lähettäjätietoja paljastui että se on tullut jostain aivan muualta. Vetosivat tietosuoja juttuihin miksi oli pitänyt klikata viestissä ollutta linkkiä ja tehdä ne temput mitä kehoitetaan. Myöskin ko. linkki osoitti aivan muualle kuin Dansken web-sivuille. Tekstit olivat suomeksi ja ei ollut kovin montaa "kirjoitus"-virhettä/hoono-soomi varoitusta.

Joten olkaahan varovaisia näiden pankkiviestien kanssa.

6

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläuskokaikkea

      Vastaavia huijauksia tulee varmaan kaikkien pankkiryhmien ja monien kauppojen nimissä.

      Minulle tulee näitä sellaiseen sähköpostiosoitteeseen, mitä en ole ikinä käyttänyt enkä kenellekään ilmoittanut. Olen saanut "pankkien tietoturvapäivitysilmoituksia" huijauksina ainakin Nordean, OP:n, Dansken, S-pankin ja Aktian suunnalta. Lisäksi tulee viestejä jostain "arvonnoista johon olet osallistunut". Ne vahvistamalla voi voittaa esim. 1000 euron lahjakortin valitsemaansa kauppaketjuun (K-market, S-market, Lidl). Sitten jotkut kertoo arvonnassa osuneen kohdalle iPhone-voitto, pitää vain maksaa luottokortilla 1 euro vahvistaakseen olevansa aikuinen. Ei kannata osallistua, sieltä kortilta voi lähteä useampikin euro ja tavaraa ei näy ikinä.

      Huijaussivut on nykyään varsin hyvää suomenkieltä. Luultavasti katsottu mallia aidoilta sivuilta. Varomattomalle tällaiset voi vielä vaikuttaa jotenkin uskottavilta, kun ei luvata miljoonaperintöjä.

      Sähköposteissa pystyy muuten väärentämään jopa sen "Lähettäjä"/"From" kentän. Jos lähettäjän sähköpostipalvelin on suostuvainen, voi oman osoitteen sijaan laittaa ihan minkä tahansa. Esimerkiksi noissa pankkihuijauksissa voi olla "[email protected]". Katsomalla sähköpostin lisätiedot/otsikkotiedot/headerit voi löytää viitteitä huijauksesta. Sieltä näkyy tietoja viestin matkasta ja hämäristä IP-osoitteista.

      Jos tuollaiset "pankkien tietoturvaviestit" aiheuttavat huolta nettipankin toimivuudesta, kannattaa mieluummin vaikka soittaa suoraan pankin asiakaspalveluun ja kysellä. Tulee halvemmaksi maksaa muutama sentti puhelusta kuin nähdä pankkitilinsä tyhjentyvän.

    • Olisi huvittava sellainen kansanliike, jossa miljoonat ihmiset innolla vastailisivat näihin kalasteluyrityksiin antamalla väärät tilinumerot ja keksityt tunnusluvut huijareille.

      Huijarit hukkuisivat postiin ja yritykset kaivaa esille miljoonan viestin seasta sitä yhtä oikean ääliön vastausta tukehtuisivat mahdottomuuteensa.

      • äläuskokaikkea

        Kävin kerran nimettömänä (Tor-verkon kautta) tutkimassa yhtä Nordean näköistä huijaussivua. Siellä kysyttiin käyttäjätunnusta, salasanaa, PIN-koodia ja sitten piti vielä lähettää pankkikortista skannattu kuvatiedosto. Laitoin sinne "ohsh-t", "f-ckyou", "0666" ja liitetiedostoksi vanhan Windows3.1-logon. Kun lähetin ne, niin selain siirtyi aidon Nordean nettipankin etusivulle.

        Toivottavasti tietojen kerääjällä on yhtä hauskaa kun mulla.


      • Anonyymi

        Tosiaankin niille paskiaisille pitäis antaa jollain kurjalla tempulla takaisin kun aiheuttavat niin paljon haittaa monelle ihmiselle.


    • muidenviestien-turva
    • Anonyymi

      S-ryhmä harrastaa vieläkin tätä että tulee sähköpostiin jotain bonustietoja ja siinä on linkki joka vie kirjautumissivulle jossa pitää antaa tunnuksia. Ei näin! Tätähän on varoitettu monta kertaa ettei sähköpostissa olevan linkin kautta saa mennä kirjautumissivuille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe