Kuolen Muonio

Muoniolainenjokatietää

Mitä Muoniolaisille vaivaa. Kiinteistötilat vapaat koko kylässä, koska kuulema ei kannata pittää. Miksi Muoniolaiset eivät käyttääneet paikkallista palvelua. Muonio näytää kuolelta. Ei hyvää

11

703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjatyötmenossa

      Onko näin? Pirkantielle kuuleman mukaan rakennetaan saksalainen kauppa?

      • Muoniolainenjokatietää

        minkälläinen kauppa pitäisi tulla, olisivat aivan hulluja, ja muuten tästä taas kerran näkyy että Muoniolaiset eivät osa yritä, kummasta syystä Muoniosta löytyy vain ulkomaalaisia yrityksiä


    • D.iagnoosi

      Mikä sinua vaivaa?

    • tyhjäälyö

      Kallu, Kallu

    • köppel

      Joo peyttoniin saksalainen kauppa josta sais halpaa olutta ,teillä muilla paikkakuntalaisilla ei sais olla putiikkiin asiaa ilman passia.

    • Kalliosalmesta

      Muonion liiketoiminta on lujilla. Kunnan asukasmäärä on Muonion kunnassa vähäinen noin 2500. Liikeyritysten on tarkoin laskettava minkälaisia palveluyrityksiä Muonioon kannattaa perustaa ja paikkakuntalaisten ostovalmiudesta yleisesti tutkitaan, asukkaiden työtulot henkilöä kohti, sekä mistä ammateista ja yrityksistä saavat tulonsa. Merkittävää onkin tutkia mitä käyttävät tuloistaan Muoniossa ja tarkasti tiedettävä. Eräitä yrityksiä tulisi voimakkaasti kehittää, tai uudenlaisia yrityksiä rinnalle. Oloksen rinteelle ei ole noussut yhtään sellaista lomaosake kerrostaloa, josta voisi ostaa vaikka omaksi asunnoksi osakehuoneiston. Muonioon rakennettiin osakehuoneisto rivitalo ja kaupaksi menivät. Monet liikeyritykset ja niiden lopettamisen seuraamisina ovat iäkkäät lopettaneet eläkkeelle jäädessää, eikä uusia yrittäjiä löydy. Pallaksen, Jerisjärven, Harriniva ja niin edelleen Muonion matkailun yritykset ja kehittämisen lisääminen. Voisi rinnalle kehittää myös vapaa- ajan loma asuntoja. Pelkän ravintolan ylläpitäminen ei riitä, koska turismit ja paikalliset vaativat sellaisia palveluja, että viihtyy. Monet ravintolaan mennessä etsii sellaisen ravintolan, jossa on vaikka tanssimusiikkia. Nyt, kun olen ollut Kalliosalmessa olen parin viikon aikana ollut viisi kertaa ravintolassa Levillä, Äkäslompolossa ja kerran Pallaksella. Ehtona meillä oli ravintoloissa tanssi musiikki, koska näin, samalla ravintolissa ruokailimme. Ravintolassa palveluna ensin musiikki palvelua halusimme Muoniossa tai Enontekiön Hetassa ja ei ollut tanssimusiikkia. Eräs muoniolainen sanoin, että olisi kiva käydä ravintolassa tanssimassa. Hän selitti, että tulonsa katoaa sairastellessa kalliisiin lääkkeisiin, eikä saa korvausta. Kertoi, että joutuu kohta lopettamaan lääkkeiden käytön rahattomuudella. Tästä kauhistuin, että mainitusti voi tapahtua ja ihminen voi menehtyä, jos ei ole varaa omiin lääkkeisiin. Valtion on ehdottomasti otettava merkittävästi suuremman vastuun ilmaislääkkeisiin, ettei vastaavaa pääsisi tapahtumaan. Pelkäänkin, että potilas voisi tulla monin kerroin kalliimmaksi yhteiskunnalle, ellei riitä varat omiin lääkkeisiin.

    • setvinselvätkin

      Heti kun aletaan kehittämään yhteiskuntaa positiivisen iloisella asenteella tulee tapahtumaan jotain. Lapin turistikeskusten käyttö ja rakentaminen tulisi tehdä siten, että siellä voisi asua myös paikallisia esim eläkkeellä olevia ihmisiä. Sellaisia jotka eivät halua elää synkkämielistä elämää vaan nauttia kaikesta hauskasta. Elämän pitää olla hauskaa vaikka välillä vähän vastustaisikin. Miksi eläkeläisiä muuttaa paljon ulkomaille. Juuri siksi että siellä on vapaampi ja hauskempi elää. Kunnan murjottavat ja uskovaiset ihmiset saavat elää omaa elämäänsä kunhan eivät sotkeudu muiden elämään.

    • Kalliosalmesta

      Muonion kunnan tulisi todennäköisesti satsata hyvinkin paljon, eläkeläisten hyvinvointiin ja viihtyvyyteen omassa kunnassa. Yleensä ei haluta muuttaa omasta kunnasta pois. Yksinkertaisesti on usealla ollut, että kunta on vastuun ottamisissa retuperällä. Muonion terveyskeskuksessa aikanaan todettiin eräällä alueella homeongelmia syntyneen. Syyt ovat selkeät, ettei heti teetetty erittäin perusteellisesti terveyskeskuksen peruskorjausta ja tarvittavaa laajennusta, sekä toiminnan saneeraamista päivityksen nykykäyttöön. Uskallan sanoa, että ketä syyllistä laiminlyönnistä epäillään merkittävän vahingon aiheuttamisesta, eli luottamustehtävissä olemisesta. Sitten ollaan rakentamassa uutta erittäin hyvin toimivaa terveyskeskusta. Suit sait, ei tapahdu mitään. Te ajatte ja syyttelen perusteella oikein Terveyskeskuksen terveydenhoitopalveluja ajatte alas kuntalaisten luottamustehtävissä olevat. Erittäin pitkään on ollut mitättömällä korolla rahaa kuntaan saatavissa, kuntalaisten palvelujen kuntoon saamiseksi, miksette rakentaneet palveluja kuntoon. Onko toiminta ollut kelvotonta. Kunnassa saatetaan huonolla toiminnalla suuntana alas ja hyvin useat pelkäävät iän myötä, että heidän kunnalliset vastuu palvelut kiinnostuneina ajetaan lähes alas. Näin kiireen vilkkaan siirrytään siihen kuntaan, missä Sinulle palvelu ja viihtyvyys vastuusta vastataan. Jokaisen peruskuntalisen menetys on aina kunnan alasajoa, oli hänellä eläkettä tai ei. Seuratkaa mihin kuntiin muoniolaisia katoaa kunnasta ja julkistakoon, todelliset syyt miksi on kyllästynyt kuntaansa. Muonion kunnassa on hyvin koulutettuja kunnan virastossa, mutta pahana jarruna on kuntalisten valitsemat luottamustehtävissä olevat, miksette toimi oikein ja anna kunnanvirastolle laillista valtaa kehittämiseksi.

      • Pulinatpois

        Luottamusmies on virkamiehen esimies. Virkamies on luottamusmies ja hänellä puoliso virkamies,ynnä lähisukulaiset,miten tällainen yhtälö toimii? Johtajaa ei ole ollut pitkään aikaan,onko nytkään,mene ja tiedä? Kuntalaiset ovat valinneet viisaat päättäjät vika on heissä. Ennen oli yhteistyötä yli puoluerajojen ja pääkallopaikalta haettiin kohteisiin rahaa, käytettiin vierailulla paikan päällä. Huops heijaa, nyt pressakin käväsi euron kahvilla seolla. Näin asioita hoidetaan,varmaan riideltiin kuka joutuu kahvin keittään ja pesemään astiat?


      • Lähteekenvoi
        Pulinatpois kirjoitti:

        Luottamusmies on virkamiehen esimies. Virkamies on luottamusmies ja hänellä puoliso virkamies,ynnä lähisukulaiset,miten tällainen yhtälö toimii? Johtajaa ei ole ollut pitkään aikaan,onko nytkään,mene ja tiedä? Kuntalaiset ovat valinneet viisaat päättäjät vika on heissä. Ennen oli yhteistyötä yli puoluerajojen ja pääkallopaikalta haettiin kohteisiin rahaa, käytettiin vierailulla paikan päällä. Huops heijaa, nyt pressakin käväsi euron kahvilla seolla. Näin asioita hoidetaan,varmaan riideltiin kuka joutuu kahvin keittään ja pesemään astiat?

        Muonion luottamusmiehistä vain hyvin hyvin harva pystyisi olemaan kenenkään muoniolaisen virkamiehen esimies. Me kaikki sen tiedämme. Taso ei paljon parantunut entisistä vaikka vaihto oli kova. Muutamia uusia hyviä on mutta se ei auta asiaa. Mätiä munia jäi edelleen koriin seuraavaksi neljäksi vuodeksi.
        Harva todellla taitava virkamies edes hakeutuu Muonioon. Tänne otetaan kehnosti koulutettuja ja vailla työkokemusta olevia oman kylän puuolivillaisia veli-siskovirkamiehiä ja se näkyy myös. Mitään parannusta ei ole näkyvissä. Ymmärrän hyvin Muoniosta pois muuttavia. Ne lähtee joilla on vara lähteä eikä kiinnikkeitä Muonioon. Terveydenhoito on monelle hyvin tärkeä asia.


      • Uuttatuultatarvitaan

        Puhut osaksi kyllä asiaa Kallu mutta et ole muoniolainen, joka kokee nämä asiat joka päivä.
        Sinun ajasta Muoniossa on aikaa etkä ole ihan ajantasalla missä nyt mennään.
        Muonio kuihtuu.
        Toivo asioiden parantumiseksi ei ole edes näköpiirissä.
        Tiedät hyvin, että osa päättäjistä on niitä samoja kuin sinun aikanasi ja tiedät myös mitä se tarkoittaa.
        Omaanpussiin pelataan ja räikeästi.
        Lue esim. uudet puheenjohtajat lautakunnissa. Lautakunnat olisi hyvin voinut lopettaa. Pieni kunta. Kaikki olisi voitu hoitaa kunnanhallituksessa. Tyhjät istujat samoja.
        Vanhat päättäjät, suvut ja kirkonväki hoitaa omia etujaan edelleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3839
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2298
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1694
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      301
      1228
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe