Ylen uutiset

ehkäisyäennalta

Äsken ylen uutisissa Marja Kuronen oli haastateltavana ja toisteli samoja asioita, jotka kaikki tällä palstalla käyvät luultavasti tietävät: lastensuojelu ei ole valinnanvapauden piirissä ja tulisi satsata ennaltaehkäisyyn.

Miksi muuten lastensuojelu ei voisi olla enemmän valinnanvapauden piirissä. Esimerkiksi sijaisvanhemman valintaan voisivat asiakkaat osallistua haastatteluilla.

Ennalta ehkäisyä ei joko anneta tai sitten se on vääränlaista, kun lastensuojelupaikat ovat tupaten täynnä. Sitä on kuitenkin hoettu jo vuosikaudet, ehkä vuosikymmenet.

Lastensuojeluun satsataan valtavasti rahaa - näin ainakin väitetään. Esim. pesäpuun työntekijät kertovat sivuillaan saavansa kunnon korvausta yms. kehittämistyöstään.

Miksei mitään tapahdu, vaan vuodesta toiseen hoetaan samaa.

37

574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • justniinjoo

      Missä se ennaltaehkäisy sis viipyy; ei ole 10 vuoteen näkynyt, klikkaa nappia- apua ja vastausta jo seiuraavana päivänä EI RAISION KAUPUNGISSA EDELLEENKÄÄN TOIMI LASTEN-SUOJELUPALKINNOISTA HUOLIMATTA ???

      RAISION KAUPUNGIN ANTAESSA PERÄTTÖMÄN "VIRAN- OMAIS-" SELVITYKSEN, LAUSUMAN TUOMIOISTUIMESSA LAPSEN OLOSUHTEISTA; VIERAANNUTTAESSAAN LAPSET YHTEISTYÖSSÄ ÄIDIN KANSSA OMASTA ISÄSTÄÄN, ISOVANHEMMISTAAN YM. ISÄNPUOLEISESTA SUVUSTAAN PERUSTEETTOMASSA "VIRANOMAIS-" MENETTELYSSÄ !!!

    • eiymmärrystä

      Luultavasti nuo keskiluokkaiset kehittäjät elävät niin kaukana vähävaraisten lapsiperheiden todellisuudesta, että on oikeastaan selvä, ettei mitään tapahdu. Istutaan hienoissa seminaareissa, syödään yltäkylläisiä lounaita, hengaillaan hegemonisessa yhteistyössä toisten kehittäjien kanssa. Kuilu todelliseen elämään on valtava.

    • hyvälaatu

      Sitten jos järjestöön palkataan (hyvällä palkalla) esimerkiksi kokemusasiantuntijoita, näiden pitää muuttua järjestän kaltaisiksi - tai he ovat jo valmiiksi järjestön kaltaisia (esim. hyvässä keskiluokkaisessa sijaisperheissä kasvaneita lahjakkuuksia). Järjestö ei halua liata käsiään vähävaraisten tai "ei keskivertoelämää elävien" elämään mukaan menemisessä. Riittävän suuri hajurako tulee olla.

    • puolueettomuusmaksaa

      He esittävät empaattista, mutta eivät laita tikkua ristiin, jos pyytää apua esimerkiksi sijaisperheen väkivaltaan. Se on aivan liian vaarallista noissa piireissä. He esittävät empaattista ja kertovat, että emme ole kenenkään puolella emme ketään vastaan. 5000 euroa kk / luultavasti.

    • Marshommiin

      Kuka hyvänsä voi hakea noihin järjestöihin töihin, politiikkaan päättämään tai vaikka perustaa oman järjestön. Kun teillä on niin selvät sävelet kuinka asiat tulisi olla pistäkää tikut ristiin ja käykää töihin. Tällä palstalla valittaminen ei auta ketään. Jos haluatte muutosta, teidän on se itse tehtävä. Töihin vaan.

      • kiiltäväätouhua

        Valtaa pitävät haluavat kiiltokuvia edustamaan systeemiä, joka ei toimi. Rahavirrat suunnataan kiillolle, joka osaa puhua kielillä, pukeutua kauniisti, miellyttää yms. Tavallinen rahvas ei kelpaa noiden rahavirtojen ääreen, jollei sitten ala jäljitellä kiiltoa ja muuta arvojaan. Arvomaailmaa ja elämänkokemusta ei pidä vaihtaa. Oikeudenmukaisuutta maailmaan!


      • Marshommiin

        Aivan; MARS HOMMIIN RAISION KAUPUNKI LAPSEN EDUN, OIKEUKSIEN, LAINSÄÄDÄNNÖN TOTEUTTAMISEKSI KÄYTÄNNÖSSÄ !!!


    • mikseiauteta

      Mikä tuon järjestön arvomaailma oikein on? Jos yrittää pyytää apua sijaisperheen kaltoin kohteluun yksi haukkuu ja halveksii, toinen on empaattinen, muttei välitä tehdä mitään. Uskoo ennemmin rikkaan järjestön johtajaa. Miksi näin? Kun rahvas pyytää apua, ei auteta. mutta kiertueilla on glamouria, lapsiasiavaltuutettuja, menevää musaa yms. tapahtuuko tuollaisessa pintaliidossa oikeaa kohtaamista?

    • SivustaSeurannut

      En onneksi ole koskaan ollut missään tekemisissä lastensuojelun kanssa. Elämäntapani on sen verran normaalit, että lapseni ovat omassa kodissaan.

      • hienojuttukyllä

        Olet onnekas!


      • apuatarvitaan
        hienojuttukyllä kirjoitti:

        Olet onnekas!

        Elämäntapa ei aina ole oma valinta. Saattaa esimerkiksi olla, että yksi perheestä vaikuttaa voimakkaasti lapsen elämään tai sitten on köyhyyttä, päihdeongelmaa tms. Elämäntapa saattaa olla perheen jäsenillä keskenään erilainen. Leimaaminen on turhaa.

        Kuitenkin järjestö saattaa elää liian kaukana todellisuudesta omassa maailmassaan. Näin ollen järjestön hankkeet eivät tavoita etenkään kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia.


      • Sivustaseurannut

        Älä nuolase ennenkuin tipahtaa. Tuo on juuri se asenne mikä on pielessä. Aina se ongelman aiheuttaja ei olekaan perheen sisällä mutta lapsi purkaa oloaan luotettavalle ihmisille eli kotona. Moni erityislapsi on myös joutunut sijoitukseen kun muuten ei ole annettu hoitoa.
        Vähänpä tiedät lastensuojelun asiakkaista.


      • niinpänäytättietävän
        Sivustaseurannut kirjoitti:

        Älä nuolase ennenkuin tipahtaa. Tuo on juuri se asenne mikä on pielessä. Aina se ongelman aiheuttaja ei olekaan perheen sisällä mutta lapsi purkaa oloaan luotettavalle ihmisille eli kotona. Moni erityislapsi on myös joutunut sijoitukseen kun muuten ei ole annettu hoitoa.
        Vähänpä tiedät lastensuojelun asiakkaista.

        Raision kaupungin perätön lausuma, selvitystyö; tarkoitushakuinen "viranomais-" vieraannuttaminen
        omasta isästään- ja suvustaan perättömin lausumin,
        selvityksin, vieraannuttamisin tuomioistuyimessa
        lapsen olosuhteista, vastoin mitä oikeasti on tapahtunut;
        lapset, viranomaiset ja vanhemmat itse lapsen edun
        mukaisena oikeasti selvitystyössä lausuneet ennenkuin
        alkoivat "viranomais-" menettelyssä yhteistyössä äidin
        kanssa sekoilemaan ja valehtelemaan erityisesti lasten
        lausunnot sekopäisenä viranomaisena. Lapset ohjeistivat
        viranomaisia lähtemään kotiinsa; "me haluamme asua ja
        olla isän kanssa"-


    • väkivaltaavastaan

      Työtä on kyllä tehtykin, mutta raharikkailla ja asioista päättävillä / miellyttäjillä (esim. järjestöt)ovat omat näkemyksensä, joita eivät ole valmiita muuttamaan. Työ muuttuisi ihan liian kovaksi työksi, jos alkaisi hengailla esim. sijaishuollossa kärsivien kanssa.

      Ei ole kymmentä vuotta siitä, kun kaikki sosiaalityöntekijät eivät suostuneet edes myöntämään, että sijaisperheissä on väkivaltaa. Asiasta ei saanut edes puhua. Ikään kuin puhumattomuus olisi puhaltanut väkivallan pois.

      Tällaista muutostyötä teen koko ajan - jos en muualla pysty, niin ainakin näillä palstoilla. Sijaisperheissä - huonoissa sellaisissa - on väkivaltaa!

      • väkivaltaaaaa

        Välinpitämättömyyttä, halveksuntaa, lasten eristämistä, huonon ruuan syöttämistä ja ruualla kiristämistä. Kun luin, että seminaarissa oli puhuttu oman avaimen tärkeydestä, alkoi miltei "naurattaa". Tuollaista pikkuasiaa huonolaatuinen sijaishuoltopaikka edes vaivautunut miettimään. Kun 11 vuotias tuli koulusta ja vanhempi oli 3 alle kouluikäisen kera kaupoilla (myöhästyi reilusti) odotti poika kiltisti pakkasessa pihassa, kunnes valtiatar oli valmis palaamaan. Odottelin näet itse yhtä noista kaupassa olevaa lasta - ja 2 tunnin tapaaminen alkoi näin myöhässä.
        Oli pakkanen ja minulla oli talvipuku mukana (laukussa). Kun valtiatar saapui pienten kanssa (kun vaivautui), koulupoika pääsi sisälle. Kysyin, voisinko vaihtaa ulkoilupuvun heidän eteisessään, valtiatar vastasi että et, meille ei odotettu vierasta. Tapaaminen (6 x 2 tuntia vuodessa valvotusti) oli kyllä sossun kanssa sovittu. Lapseni huusi. "Mennään retkelle, retkelle". Valtiatar totesi, että ette sitten poistu pihasta. Tuolloin oli korkeat nietokset ja "oleilualuetta" vain noin 5 neliömetriä.
        Sitten valtiatar vei pienet lapset sisälle ja tuli ulos ja sanoi, nyt voimme lähteä retkelle. Eli valtiatar jätti 2 alle kouluikäistä juuri koulusta tulleen (ja noin 5 kilometriä koulumatkaa kävelleen 11 vuotiaan sijoitetun ) kanssa. Oli tärkeämpää valvoa aikuisen ja lapsen tapaamista, kuin hoitaa juuri koulusta tullutta ja kahta alle kouluikäistä, joista toinen oli noin 2 vuotias.
        Siinä sitten käveltiin metsätietä, kuin aikuinen ja kaksi lasta, Ilmeisesti naapurin ukko (jollei rakastaja) ajoi kuorma-autolla metsätietä, jolloin valtiatar pysähtyi juoruilemaan. Minä ja 2 vuotias lapsi sitten seisottiin siinä kiltisti ja odotettiin, kun valtiatar juorusi. Siinä meni noin 10 minuuttia tapaamisesta.

        Tunnelma oli koko tapaamisen ajan jäätävän kammottava tunnelmaltaan, valtiatar näet oli kammottavan ilkeä ja pelottava. Sossut tekivät tapaamisten suhteenjuuri niin kuin tuo valtiatar halusi.

        Väkivalta voi kuulostaa myös tällaiselta. Avain on yksi pieni pieru tuollaisessa paikassa, jossa yksi päättää kaiken kaikesta. ja lapsia oli todella paljon enemmän, tällä kertaa näin vain nuo 4. Talossa oli tuon tuosta myös kriisisijoitettuja ja tukilapsia.

        Sijaisperheellä oli niin paljon salattavaa, että kaikki pyöri täysin valtiattaren kautta.


      • sähköäkäytössä

        Olen myös kuullut, että lasten ulos- ja sisään pääsyä kontrolloitiin myöhemmin sähkölukolla.


      • tiedänsenkin
        sähköäkäytössä kirjoitti:

        Olen myös kuullut, että lasten ulos- ja sisään pääsyä kontrolloitiin myöhemmin sähkölukolla.

        että lasten isälle pääsyä kontrolloitiin, estettiin alusta alkaen Raision kaupungin- ja äidin harjoittamalla "viranomais-" vieraannutuksella perättömin "viranomais-" lausumin,
        selvityksin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista


      • väkivalllttaaaa
        väkivaltaaaaa kirjoitti:

        Välinpitämättömyyttä, halveksuntaa, lasten eristämistä, huonon ruuan syöttämistä ja ruualla kiristämistä. Kun luin, että seminaarissa oli puhuttu oman avaimen tärkeydestä, alkoi miltei "naurattaa". Tuollaista pikkuasiaa huonolaatuinen sijaishuoltopaikka edes vaivautunut miettimään. Kun 11 vuotias tuli koulusta ja vanhempi oli 3 alle kouluikäisen kera kaupoilla (myöhästyi reilusti) odotti poika kiltisti pakkasessa pihassa, kunnes valtiatar oli valmis palaamaan. Odottelin näet itse yhtä noista kaupassa olevaa lasta - ja 2 tunnin tapaaminen alkoi näin myöhässä.
        Oli pakkanen ja minulla oli talvipuku mukana (laukussa). Kun valtiatar saapui pienten kanssa (kun vaivautui), koulupoika pääsi sisälle. Kysyin, voisinko vaihtaa ulkoilupuvun heidän eteisessään, valtiatar vastasi että et, meille ei odotettu vierasta. Tapaaminen (6 x 2 tuntia vuodessa valvotusti) oli kyllä sossun kanssa sovittu. Lapseni huusi. "Mennään retkelle, retkelle". Valtiatar totesi, että ette sitten poistu pihasta. Tuolloin oli korkeat nietokset ja "oleilualuetta" vain noin 5 neliömetriä.
        Sitten valtiatar vei pienet lapset sisälle ja tuli ulos ja sanoi, nyt voimme lähteä retkelle. Eli valtiatar jätti 2 alle kouluikäistä juuri koulusta tulleen (ja noin 5 kilometriä koulumatkaa kävelleen 11 vuotiaan sijoitetun ) kanssa. Oli tärkeämpää valvoa aikuisen ja lapsen tapaamista, kuin hoitaa juuri koulusta tullutta ja kahta alle kouluikäistä, joista toinen oli noin 2 vuotias.
        Siinä sitten käveltiin metsätietä, kuin aikuinen ja kaksi lasta, Ilmeisesti naapurin ukko (jollei rakastaja) ajoi kuorma-autolla metsätietä, jolloin valtiatar pysähtyi juoruilemaan. Minä ja 2 vuotias lapsi sitten seisottiin siinä kiltisti ja odotettiin, kun valtiatar juorusi. Siinä meni noin 10 minuuttia tapaamisesta.

        Tunnelma oli koko tapaamisen ajan jäätävän kammottava tunnelmaltaan, valtiatar näet oli kammottavan ilkeä ja pelottava. Sossut tekivät tapaamisten suhteenjuuri niin kuin tuo valtiatar halusi.

        Väkivalta voi kuulostaa myös tällaiselta. Avain on yksi pieni pieru tuollaisessa paikassa, jossa yksi päättää kaiken kaikesta. ja lapsia oli todella paljon enemmän, tällä kertaa näin vain nuo 4. Talossa oli tuon tuosta myös kriisisijoitettuja ja tukilapsia.

        Sijaisperheellä oli niin paljon salattavaa, että kaikki pyöri täysin valtiattaren kautta.

        Jos me lasten vanhemmat ja sukulaiset olisimme koskaan myöhästyneet "määrätystä" (ei voi puhua sopimisesta), aika olisi otettu meitä takuuvarmasti pois. Otettiin joskus muutenkin. Mutta valtiatar tuli milloin halusi ja lopetti tapaamiset milloin halusi. Meillä ei ollut minkäänlaista oikeusturvaa. Sossut pelkäsivät valtiatarta, joten antoivat hänen pyörittää kaikkea ja tehdä niin kuin halusi. Talossa oli lajiltaan monenlaista väkivaltaa. Tämä ei vaan kelvannut kaltoinkohteluselvitykseen, kun tapahtui 2000 - luvulla. Jotta ei ole väkivalta minnekään hävinnyt!


    • Marshommiin2

      Tällä palstalla itkeminen on ajan hukkaa. Ainoa mitä tästä saat on illuusion että olet tehnyt jotain. Yhtään lasta tai perhettä tämä ei auta. Jos olet tosissasi auttamisesta, käy töihin. Kerää adresseja, tee vapaaehtoistyötä, perusta oma järjestö jossa voit toteuttaa sellaista auttamista jonka koet oikeanlaiseksi... Kyllä näitä riittää. Jos teitä on täällä palstalla niin samanmielisiä, niin pistäkää päät yhteen, ruvetkaa oikeasti tekemään jotain.

      • pesäpuuko

        Turha neuvoa, komennella ja asettua yläpuolelle. En tarvitse noita neuvoja. Kirjoitukseni ovat muuten kaukana itkusta.
        Näille palstoille tietääkseni voi kirjoittaa kuka haluaa.


    • kertokaapa

      Olisi kiva kuulla, onko joku saanut apua Pesäpuulta sijaishuollon kaltoin kohteluun tai sijaishuollon väkivaltaan?

      • kertokaapa

        Olisi kiva kuulla, onko joku saanut apua RAISION KAUPUNGILTA LASTENSA ASIASSA; RAISION KAUPUNGIN VIERAANNUTTA ESSA LAPSET TARKOITUSHAKUISESTI OMASTA ISÄSTÄÄN, ISOVANHEMMISTAAN YM. ISÄNPUOLEISESTA SUVUSTAAN PERÄTTÖMIN "VIRANOMAIS-" SELVITYKSIN, LAUSUMIN, TUOMIOISTUIMESSA LAPSEN OLOSUHTEISTA PERUSTEETTO MASSA "VIRANOMAIS-" MENETTELYSSÄ YHTEISTYÖSSÄ LAPSEN "ÄIDIN-" KANSSA.???


    • Marshommiin3

      Tottakai tänne saa kirjoittaa kuka vaan mutta jos haluat oikeasti auttaa tai muutosta johonkin niin tämä on ajan hukkaa. Esim tukihenkilönä voisit toimia ennaltaehkäisevästi tai huostaanottoja estävästi, tai vaikka perhekahvilassa vapaa-ehtoisena, tai vaikka satutunteja antaen auttaa. Tai sitten vaikka adressit.comissa ajaa asiaasi ja tehdä kunnon kampanja. Tai asettua ehdolle seuraaviin kunnallis tai kirkollisvaaleihin aiheinasi lastensuojelu ja vaikka varhainen tuki tms.

      Ei nämä asiat täällä etene.

      • tyttärenpyllät

        Sinä voisit toimia vaalipäällikkönä kylällänne (jossa olette heh! kovin arvostettuja / niin ainakin luulette). Kun tytär on esteellinen kuitenkin osallistumasta vaalihommiin, äiti voi toimia päällikkönä. Ja tietty tarjota tyttären näm - pylliä. Piikillä äinettä pyllään.


      • täppäväkoipeilija
        tyttärenpyllät kirjoitti:

        Sinä voisit toimia vaalipäällikkönä kylällänne (jossa olette heh! kovin arvostettuja / niin ainakin luulette). Kun tytär on esteellinen kuitenkin osallistumasta vaalihommiin, äiti voi toimia päällikkönä. Ja tietty tarjota tyttären näm - pylliä. Piikillä äinettä pyllään.

        Töinen tytär vöi tärjötä kylttyyriä. Täppävä koipeilija.


    • oikeudenmukaisuuseloon

      Marshommiin näytti olevan "paksusormi", jolta sijoitetut lapset otettiin pois.

      Minulla on muuten oikeus kansalaisena esittää toiveita miten yhteiskunnan varoja käytetään. Väkivaltainen sijaishuolto on viimeinen, jonne euroja kannattaa laittaa. Osa huonolaatuisista sijaishuoltopaikoista rakastaa oikeuslaitosta ja haluaa pyörittää viimeiseen saakka esim. aiheuttamaansa kärsimystä ja harjoittamaansa väkivaltaa oikeusistuimissa. ja sosiaaliasiamieskin rientää kuin Suomen Joutsen auttamaan kaltoin kohdellutta sijaisperhettä (kun on kärsinyt vääryyttä, kun lapset on otettu pois). Sosiaaliasiamies oli muuten valmis menemään oikeuteen kaltoin kohtelua harrastaneen sijaisperheen puolesta.

    • kysynvaanteiltä

      Harmittaa tässä systeemissä sekin, että sosiaaliasiamies ei juuri vaivautunut auttamaan meitä (kaltoin kohtelun ja väkivallan uhreja), ei uskonut selvästikään kertomaamme. Mutta kun viimein lapset otettiin pois pitkäaikaisen väkivallan kourista, riensi sosiaaliasiamies auttamaan "raukkaparka" sijaisperhettä ja oli jopa valmis menemään oikeuteen sijaisperheen puolesta.

      Missä täällä on oikeus ja keneltä saa apua?

    • paksusormiRAISIO

      Oletko paksusormi myös Raisio? Haluat aina sekotta keskustelut, kun puhutaan sijaishuollon väkivallasta tms.

      • vieraannuttajasossRAISIO

        Oletko narsistisormi myös Raisio? Haluat aina sekottaa keskustelut, kun puhutaan "viranomais-" väkivallasta, tarkoitushakuisesta "viranomais-" vieraannuttamisesta perättömin "viranomais-" lausumin, selvityksin lapsen olosuhteista tms.


    • onnäköäjakokoa

      Juuri niin. Raisio=entinen kaltoin kohteleva sijaisvanhempi= paksusormiRaisio.

      • onnäköäjakokoa

        Juuri niin. Raisio=Lapsia tarkoitushakuisesti isästään- ja suvustaan vieraannuttava "lastensuojelu-" viranomainen
        entinen kaltoin kohteleva sijaisvanhempi= narsistisormi
        Raisio.


      • halveksuntaaa

        Juuri noin pimeä entinen kaltoin kohteleva sijaisvanhempi oli ja on. Multipersoona, joka on opettanut lapsensa esiintymään: niiata niksauttamaan, nostamaan pitkää koipea (korot kattoon) ja polvistumaan : "Ah, olen suomalainen taiteilija, olen feminismin kannattaja ja haluan paljon ulkomaalaisia Suomeen, kunhan ne eivät tule meidän tontille (silloin vedän tukasta ja halveksin)".

        Esiintyminen hallussa. Rakastamme muualta muuttavia "kunhan pysyttelevät poissa meidän omilla rahoilla ostetulta tontilta!" Jos tulevat tontillemme (jollei hienot ihmiset näe) he siivoavat yötä myöten ja saavat kuulla, miten ovat veronmaksajien rahoilla maassamme.

        Sitten entinen yritti lahjoa nuorukaista. "tule tänne, saat mopon!" Yritti, että voisi lahjoa halveksitun nuoren hiljaiseksi.

        Jälkikasvu kovasti yritti tukea kaltoinkohtelijaa toimissaan. "Mä voi äkkiä viedä lapsen piiloon ja pois autolla".

        Järkyttävä porukka. Tästä lähtien paikka on nimeltä RAISIO.


    • raisiotapukkaa

      Entisen SUURROUVAN Raisio. Näpsykän, koppavan taiteilijan ja tossukan Raisio.

      • raisioraisioraisio

        Käykäähän ihmeessä kirjoittamassa nimiänne listoihin, jossa ilmaisette sen, että toivotatte muualta muuttavat tervetulleiksi.

        Olen todella sitä mieltä, mutta en kehota halveksijoita kirjoittamaan nimiään. Jos on pitänyt yhtä nuorukaista halveksia ja kaltoin kohdella, on turha esittää ja esiintyä missään listoissa nimillään. Ei vakuuta, olitte sitten olevinanne niin koppavaa taiteilijaa tai mitä tahansa. "Räkästän liertihätyn hylmyntää tuulessä".

        Juuri sellaista on tuon kammottavan RAISION touhu.


      • siisvainsinun

        Raision kaupungin "lastensuojeun-" vieraannuttaja "viranomaisten" touhu..


      • Raisioonraisio

        Niinpä muka.


      • Raisioonsossuuuuuuu
        Raisioonraisio kirjoitti:

        Niinpä muka.

        Raision kaupungin "lastensuojeun-" vieraannuttaja "viranomaisten" touhu..


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4604
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2294
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1710
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1462
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      309
      1399
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1131
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      985
    Aihe