Kotka AMK kokemuksia

Iibauu

Löytyykö kokemusta Kotkan yksikön logistiikka - koulutuksesta? Minkälaista porukkaa ja saako ko. koulutuksella töitä?

4

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Genbeleenmies

      Kivaa porukkaa, töitä löytyy ja oppilasasuntotilanne on loistava. Linja-autonkuljettaja/kaukoliikenne on monen nuoren haaveammatti ja se toteutuu vajaa 2-vuoden koulutuksella. Ajat uudella puoliautomaativaihteistolla varustettua bussia esim Helsinki- Jyväskylä reittiä, katselet kauniita maisemia, nautit hyvästä työasennosta, ilmastoinnista jne.
      Palkaa saat 2000€ käteen kuukaudessa ja paljon arkivapaita.

    • Iibbaa

      No, en ajatellut bussikuskiksi ryhtyä inssin papereilla.

    • werwrwerwer

      Logistiikkainssiksi opiskelen täällä Kotkassa. Suurin osa opetuksesta ollut ihan hyvää ja koulu on ihan viihtyisä, vaikka ei ole mikään huippumoderni. Ryhmätöitä tosin on miljoona kpl, kuten varmaan jokaisessa muussakin AMKissa. Ei vaan jaksaisi vääntää ryhmätöitä muiden vaativien kurssien ohella, vaikka tiimityötaidot kyllä kehittyy. Kotka kaupunkina on kaunis jne. mutta en ole itse ainakaan vielä sopeutunut tänne tai tunne tätä omaksi paikaksi. Onhan täällä jokunen menomestakin jne. mutta ei kovin kummoista yöelämää. Tuleepahan sitten opiskeltua kunnolla kun ei tule liikaa ryypättyä. Vaikka voihan täällä alkoholisoitua kotonakin, kuten moni on valitettavasti tehnyt.

      Ekat vuodet on pelkkää teoriaa. Seuraavia kursseja mm. hankinnan perusteet, logistiikan perusteet, markkinoinnin perusteet, insinöörimatematiikka 1, kemia, fysikan perusteet ja atk- kursseja. Ryhmätöitä on valtavasti, joita pitää tehdä vapaa-ajalla. Jos on huono fysiikka/matematiikka sektorilla niin tulee olemaan rankkaa aluksi. Ammatilliset kurssit sinällään ovat aika läpihuutojuttuja jos vähänkään jaksaa kuunnella tunneilla ja tehdä vähän muistiinpanoja. Näidenkin kurssien powerpointit ovat aina katsottavasti moodlessa ja monesti tehdään nettitentti, jossa on aikaraja ja saa käyttää apuna muistiinpanoja. Sinällään aika helppoa, mutta itse rämmin toden teolla matikan/fysiikan kanssa. Läpi olen kaikki päässyt toistaiseksi. Kaiken rämpimisen keskellä älyttömän turhauttavaa kaivaa jostain kirjasta itsestään selvyyksiä johonkin ryhmätyöhön, jonka tekemättä jättäminen johtaa hylättyyn kurssiin. Lisäksi osa ammatillisista kursseista pidetään auditoriossa, jossa mennään aika vauhdilla. En itse ainakaan jaksa enään keskittyä mihinkään kun on tullut laskettua fysiikkaa/matikkaa. Nämä kurssit läpäisee kun tekee, jonkin yhden tentin ja se on siinä. Eipä tule rehellisesti sanottuna opittua mitään. Työelämässä tosin oppii parhaiten.

      Logistiikkainssiksi tai liiketoiminnan logistiikka tradeksi on viime vuosina päässyt tosi helposti. Suurin osa pääsi sisään kun saivat pääsykokeesta minimipisteet ja oli vielä jälkihaku syksyllä. Työtä kyllä löytyy hyvin todennäköisesti ja vielä täältä Kotkasta. Kotka-Hamina satama on rahtitonneissa laskettuna Suomen vilkkain satama. Sataman alueeltä ja lähiympäristössä toimii yli sata logistiikka-alan yritystä.

      Itse en tosin tiedä mihin hommiin sitä suuntautuu opintojen jälkeen. Voi olla esim. huolitsija, logistiikkapäällikkö, varastopäällikkö tai hankkija. Logistiikan alalla onkin juuri parasta se että jos jokin homma rupee tökkimään niin voi vaihtaa toisenlaiseen työhön.

    • Metsola4ever

      Ammattikorkeakoulujen yleiseen tasoon en nyt ota kantaa. Mielestäni Kotka on näistä logistiikan AMK-tasoista koulutusta tarjoavista laitoksista paras valinta jos sua kiinnostaa: merikuljetukset, satamatoiminnot, Venäjä, ja tietty ne "kansainväliset kuljetukset". Jyväskylä on enempi kumipyöriin ja ehkä sisälogistiikkaan suuntautunut, Metropoliasta löytyy kuljetustekniikan (eli autojen rakenne) tai tuotantotalouden näkökulmaa ja Turku - en tiedä.

      Ei ole kauaa kun tuolta valmistuin, mutta jotenkin tuntui menneen vähän pilipaliksi tuo koulutuksen toteutus uudemmilla ryhmillä. Oman aktiivisuuden ja kiinnostuneisuuden merkitys korostunee entisestään. Toisaalta yritysyhteistyö on käsittääkseni parantunut. Pelkkä koulussa kuultu riittää tentissä, muttei elämässä. Älä usko jokaiseen myyntipuheeseen (ettet pety) ja ole valmis tekemään asioita myös vähän laatikon ulkopuolelta (suurin osa ei tee). Sillä tavalla saat tuolta ihan käypäiset paperit.

      Porukkaa on erilaisista taustoista ja erilaisilla motivaatioilla (lukio, amis, nuori, alanvaihtaja, kokenut, kokeilija, hikari, bilettäjä), mutta suurin osa paikallisia tai lähikunnista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe