Mikä ihmeen *voitelu*?

helluntaifraaseista

Helluntalaisuudessa korostetaan voitelun merkitystä. Onko kyseessä pelkkä fraasi?
Mitä on voitelu ja mistä sen huomaa?
Mitä voitelussa tapahtuu puhujalle ja kuuntelijalle?

#Voitelun sakramentti, jota kutsutaan myös vahvistukseksi, toimitetaan ortodoksisessa kirkossa aina kasteen yhteydessä. Aivan samoin kuin pääsiäiseen liittyy erottamattomasti helluntai, niin kasteeseenkin liittyy voitelu. Ortodoksisessa kirkossa voitelun sakramentti, Pyhän Hengen lahja, toimitetaan voitelemalla kastettu erityisellä öljyllä, pyhällä mirhalla, jonka valmistavat kirkon piispat suurena torstaina aina määräajoin.
Voitelussa kastettu saa Pyhän Hengen lahjat, jotka kasvattavat ja vahvistavat häntä hengellisessä elämässä. Ne antavat voimaa asteittain täydellistyä hengellisesti ja säilyttää ja tunnustaa usko Jeesukseen Kristukseen.#

41

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palautetaan.mieliin

      Tavallaan kyse on nykypäivän perinneoppien hyvätiedonpuu- hedelmää, jossa kirjoitusten merkitys ja Hengen todellinen voima unohtuu. Pyhä Henki kirkastaa Kristusta, sijaista, Uutta Adamia, sitä missä Jumala tekee työtä.

      Helluntalaisuudessa on harhaanjohtavasti otettu nimi - jolla korostetaan lihallisesti omistavan Apostolisen ajan Pyhän Hengen muotoa, muttei se niin mene.

      Minkään kirkon ja kikkokunnan pappeus ei edusta Ylimmäisen pappimme tehtävää, joka voisi ottaa nimenä hallintaan ja esittää jäsenrekisteriä, että me - määrältään näin olemme suurempi, kuin tuo toinen kirkko jne.
      Väestölaskenta oli jopa synti vanhanliitonpuolella ja siksi se on varottava esimerkki meidän aikaan.

      Todenninen seurakunta on Kristuksen kulmakivelle rakennettu eläviksi kiviksi ja heidän nimensä on Elämänkirjassa, jonka todellinen nimilista on taivaallinen.

    • piktäänhellari

      Kun Jeesus lähti taivaaseen hän lupasi opetuslapsilleen voiman korkeudesta ja jopa kielsi lähtemästä evankeliumin työhön ennen sitä.

      Ollessaan heidän kanssaan aterialla Jeesus sanoi: "Älkää lähtekö Jerusalemista, vaan jääkää odottamaan sitä, minkä Isä on teille luvannut ja mistä olette minulta kuulleet. Johannes kastoi vedellä, mutta teidät kastetaan Pyhällä Hengellä. Siihen ei ole enää montakaan päivää." Apt. 1: 4: 4. - 5.

      ... hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta." Luuk. 24: 48. - 49.

      Opetuslapset olivat tulleet vakuuttuneiksi, että Jeesus on Messias ja tulleet uskoon, mutta voima julistaa evankeliumia pahassa maailmassa ja perkeleen valtakunnassa vielä puuttui heiltä. Ihan selvästi Jumalan sana antaa ymmärtää, että uskoontulo, joka tosin on Pyhän Hengen voima ja Sanan teko, on erillinen tapahtuma kuin Pyhän Hengen kaste, voimavarustus evankelioimiseen ja kasvamiseen uskossa.

      • Näinmenee

        Ihmisen oma uskonratkaisu.
        1. Kävellään seurakunnan eteen
        2. Rukoillaan uskoontulorukous
        3. Käydään parin vuoden päästä
        kasteella jossa liitytään srk jäseneksi
        4. Tavoitellaan henkikastetta


    • Riali

      Helluntaissa pasuuna antaa epäselvän äänen voitelusta. Oikeastaan he eivät itsekkään tiedä mitä voitelu tarkoittaa?
      Onko se kielillä puhumista, huutamista ja hyppimistä vai mitä?

      • Fanitan_mersua

        Voitelu-termi tulee formuloista. Termi alkoi yleistyä helluntaiherätyksessä '70 luvulla, kun liinavaatekaapeista alttiin ottamaan ovia pois ja televisiot päästettiin näkyville kotien olohuoneissa.

        Nykyään perus helluntailainen puhuu voittelusta kuin leivästä, sillä kunnon hellarin kuuluu seurata materiaalista F1-sarjaa . Suurimpana sponsorina siellä on ollut Mobioil.


    • markku.lievonen

      Raamatussa on opetus voitelusta,- mutta en usko yhdenkään uskonnollisen puolueen opettavan tätä,- koska sen opetuksen sisältö on puolueitten toiminnan vastainen;

      27. Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.

      • KorvasyyhyäPapeilta

        Kumpiko on parempi Raamatunopettaja?
        A. Helluntalais pastori retoriikan ja tarinoiden keinoin
        B. Pyhä Henki ja Jumalan voitelu

        Siis me emme ole ihmisten opetuksen tarpeessa.
        Jeesus ei antanut arvoa palkkapaimenille ja kirjanoppineille.


      • niinitenonasia

        onko lievosessa pysynyt voitelu miten kauan jo?

        jos on niin missä se näkyy?

        jos ei ole, niin miksi sitten opetat joka asiaa täällä?

        ethän sinä voi mitään opettaa ilman voitelua!


      • markku.lievonen
        niinitenonasia kirjoitti:

        onko lievosessa pysynyt voitelu miten kauan jo?

        jos on niin missä se näkyy?

        jos ei ole, niin miksi sitten opetat joka asiaa täällä?

        ethän sinä voi mitään opettaa ilman voitelua!

        Viestistäsi päätellen , et valitettavasti ymmärrä mitä ihmisen opettaminen Hengellisissä asioisssa on.

        27. Mutta te - teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.

        Vai ymmärrätkö, työpaikan kahvitauko keskustelut,- marketin kassalla keskustelut, kotona keskustelut jne...... opettamisesksi?

        Niin, nämä eri nettifoorumit on tarkoitettu ja toimii ihmisten keskustelu paikkana. Ja oikein laadukas foorumi toimii,- jopa totuuden etsimisen välineenä / paikkana.


      • Jeshua.is.King

        No enpä tiedä siitä totuudesta, jos sinäkin "opetat" ettei kadotusta ole, vaan kaikki pelastuvat. Onko se totuutta?
        Eksyttäjä olet, jos näin puhut.


    • Jobinpostia

      1Joh.2:20. Biblia (1776). Ja teillä on voide häneltä, joka pyhä on, ja te tiedätte kaikki.

    • Näinneuskovat

      Onko "voitelu" äärikarismaattisuutta, hihhulointia tai lahkohenkeä ?(=helluntalaisuutta lähinnä?)

    • Tarkkaväännös

      2Moos.30:25. Biblia. Ja sinun pitää siitä tekemän pyhän voidellusöljyn, parhaan voiteen apotekkarin tavalla: sen pitää pyhän voiteen-öljyn oleman.

    • mihinteoikeinmenette

      Kummallista kun suomalaisia on viissataa vuotta olevinaan opetettu kristityiksi niinsanotusti, mutta karkeasti sanoen kukaan ei tiedä mitään Raamatun opetuksista!

      lähes jokainen luettelee lonkalta kymmenen kalja ja viinamerkkiä mutta kymmentä käskyäkään ei juuri kukaan osaa eikä tiedä niisät mitään.

      omituinen taikakansa.

      • markku.lievonen

        >>Kummallista kun suomalaisia on viissataa vuotta olevinaan opetettu kristityiksi niinsanotusti, mutta karkeasti sanoen kukaan ei tiedä mitään Raamatun opetuksista!<<

        Niin, kuten tiedämme, niin jokaisen sukupolven / ihmisen on se pyörä keksittävä yhä uudelleen je uudelleen eli usko JUMALAAN on ihmisen henkilökohtainen asia eli ei ole siirrettävissä seuraavalle sukupolvelle.

        Niin, eikö ole jo naurettava ajatuskin, miten maamme olisi ollut tai olisi nyt Kristillinen kansa tai miten maamme kansalaiset olisi luopuneet JUMALASTA. Niin, milloin kansa olisikaan ollut uskossa JUMALAN aivoituksiin?
        Tämä luompumisen tunne monissa ihmisissä tuleekin siitä kun luterilauuuden valta ja ohjaus on katoavaa kansan perinnettä. Vesikasteen armon voima on paljastunut.
        Ettei väärää käsitystä syntyisi, niin joka uskonnollisessa puolueessa,- myös lut kirkossa on ihmisiä,- jotka ovat saaneet uskon JUMALALTA. Ei vesikasteen kautta,- vaan Kristuksen sanan kuulemisen kautta.


    • Selkomaavoitelussa

      MARKO SELKOMAA KERTOO VOITELUSTAAN OLEVANSA KANAVOIJA KUTEN ENNUSTAJA TV:SSÄ

      Pyhän Hengen toimintaa kuvataan voimana esimerkiksi seuraavasti:”Tunsin selvänä fyysisenä tuntemuksena, milloin Pyhän Hengen voima virtasi kauttani ulos. Koin virran, lämmön, tulen tai sähkövirran kaltaisen voimavaikutuksen käsissäni. Tunsin monesti, kuinka oikea käteni, käsivarteni ja välillä koko kehoni olivat tuon Pyhän Hengen voitelun väreilyn alla. Samalla kun itse toimin voiman kanavana huomasin humaltuvani Hengestä ja olevani hieman pökkyrässä.” (s.34-35)

      • Huvittunutkin

        Siis Paavo Järvinen samanlainen!


      • Tälläistäpalvotaan

        Arvostettu helluntalaisevankelista Selkomaa edustaa tyypillistä ja tunnustettua helluntalaisuutta.
        Sudet niinkuin lampaat ovat eksyksissä.


      • LakiV

        Kanvaointi on oikea termi. Hengellinen sanastokin hieman kehittyy. Okkulttismilla ei periaateessa tarkoiteta, eikä Buddhalaisella joogallakaan(sikäli kun se Suomessa on vain voimistelua) muutakuin tavallista rukoilua. Okkuttismi on hieman laajempi termi, kuin Kristittyjen rukous, koska siinä on jännitystä aina se, ettei edes tiedetä, otetaanko yhteys hyvään vai pahaan. Buddhan jooga-asennot oli vaikeita, mutta Jeesus näytti, koska oli itsekin valkoisen kaavun pappi Buddhalaisillekin(asiasta kerrotaan nk. Tiibetiläisessä testamentissa), että sormet voi pistää ristiin, ja polvistua Suuren tuntemattoman, joko YHDEN SUUREN PERSOONAN TAKIA; tai PERSOONATTOMAN KAIKKIA ELÄMÄTTÖMIÄ JA KUOLEMATTOMIA sieluja ja henkiä sisältävän TAO-DHARMAMEREN takia. Siitä "merestä" olemme peräsin ja sieltä meidätkin tänne valmistettiin... Periaatteessa Muhamettilaiset omaksuivat osapuilleen samanlaisen "jooga-asennon", kuin Kristityt, mutta he ovat vaikeuttaneet rituaaliaan sillä, että pitää tietää missä on Mekka. Ja polvistumisensa on syvempi, he menevät "nelinkontin" vai miten ne nyt sitten menee, kun rukoilevat Allahiaan... EI ole ehkä merkityksellistä tarvita tietää mikä on Suurimman Jumalan Nimi, koska se minkä bongaamme "Isäksemme", hengellisesti, on sielun ijästämme riippuava asia, ja koska eri kielissä se olisi silti yleensä erikuuloinen sana. Mutta meidän täytyy tietää ehkä, mikä on se MERKITYS, mitä pidämme Jumalanamme. Voisinhan tietenkin jotakin kertoa omasta Jumalastani, se olisi muutamalla täsmälleen samankin, ja muutama ei ymmärtäisi mistä edes puhun, ja muutama hymähtäisi vain että miksi noin Nuori on Jumalasi?


    • TeeUskonRatkaisusi

      Pyhä Henki ei tarvitse helluntalaisia välimiehiä.
      Tähän kun vielä lisätään mammonan ja ihmisten palvonta niin sekametelisoppa on valmis.

      Meille kristityille Pyhä Henki on persoona.

      • Pakkstori

        Jep, jos tarkennamme Pyhän Hengen olemusta, niin jos on Isä(suurempi) Poika(pienempi) niin Pyhä Henki on veljeys ja tasa-arvo, tai sikäli kun nainen on tasa-arvoinen, Pyhä Henki on myös se naaraspuoli hengestä maskuliinihengelle, mutta ihminen on erilainen kuin arkkienkelit eläimenä siinä, että meitä sekä narttuja että uroksia, maan päällisen elämämme ajan ainakin, mutta käsittääkseni enemmistöllä Jumalan enkeleistä EI ole itse päätettävissä olevaa lisääntymistä, eikä heillä ole toista sukupuolta. On helppoa tätä taustaa vasten ymmärtää, miksi Pyhän Hengen pilkkaa saa anteeksi, eli jos SAMANARVOISTA pilkkaa, niin se on ikujnen kostonkierre, jos pilkkasi pahasti, mutta onko hyvääkin pilkkaa silti olemassa? Hyvä pilkka vaan voi olla jotain uskomattoman sietämätöntä, koska tiedämme vielä Hyvän(hyökkäävä pilkka, huh!) olleen aina Pahaa suurempi, koska sillä pysyy itsekin elossa paremmin. Raamattukin varoittaa, että on KAUHEAA(Kauhu tarkoitaa olemattomuuden tuntemista) jos joutuu syntisenä ELÄVÄN Jumalansa Eteen, vaikka Saatana sen jostain syystä kesti useinkin tehdä... Ehkä se johtui siitä, että Jumala tiesi itsekin tehneensä kiirevirheitä, mutta silti Jumala moittii ja lopulta rankaisee ankarasti paholaistakin, jos se vain synnit=>rikkomustensa virheet jokaisen syyttömän päälle heittää... Ilmeisesti paholaisella oli sellaisia oikeuksia mitä ihmisellä ei ole, Ihmiselle on näet sanottu, että Ihminen ei pääse synnin takia koskaan Jumalansa eteen ja suorittamaan tahtoaan jos ei saa niitä syntisiä tekojaan ja sanojaan anteeksi. Pahuus oli oli suuri henkinen teoria silti sekin alussa, mutta sen tarkoitus ei ole aiheuttaa elossa pysymistä, vaan pyrkiä etsimään kaikki viat ja synnit, jotka määrätään kuitenkin pohjimmiltaan kaikki lopulta tuhottavaksi. Se, että joutuisiko se vian etsijä itse sitten tuhottavaksi, niin paha syyttäjä ilmeisesti joutuu, mutta ehkä Jumalalla on silti hyviäkin syyttäjiä, jotka eivät syytä sen vuoksi, että veisivät kaikki mukanaan Hellvettiin, vaan siksi, että ne kertoisivat miten kussakin paikassa ja tilanteessa käyttäydytään, jottei kävisi pahasti lopussaakaan. Eräs Raamatun profeetta halusi uskoa tulevansa kansansa parhaaksi SYYTTÄJÄKSI, Sefanja, mutta emme ole siitä äijästä oikeastaan koskaan kuulleet mitään?! Jesaja on tutuin juutalaisten Profeetoista ja tietysti Mooseskin, ja jotkut saattavat kertoa saavana viestejä häneltäkin, Jesajan kuolema oli vaikea, Hänen kuninkaansa Manasse leikkasi hänet sahalla, kun hänet oli pistetty onton puun rungon sisään. Kyseinen tarina on eräässä Tuomas Leväsen suomentamassa apokryfissä. Mutta ehkä sillä ei ole pohjimmiltaan paljokaan merkitystä myöhemmin, lähdemmekö täältä tuonpuoleiseen kivuttomasti vaiko tuskattomasti vaiko vain olemattomuuden kauhua tuntien? Ymmärrän käyttäväni hiukan erityyppistä kerrontatapaa kuin täällä monilla on tapana, en halua näet mennä henkilökohtaisuuksiin, enkä halua tietää, oletko viisas vai hullu, vaan esitellä vain jonkun asian.


    • Tarkista.rukoillen

      On myös väärin voideltuja. Usein ne luulevat olevansa Pyhän Hengen voitelussa.
      Tarkista asia.

      • Öljykatastrofi

        Onko helluntalaisen Selkomaan voitelu Jumalasta?
        Kuka hullu palvoo voitelua ja mihin ne kuuluvat?


    • Pakkstori

      Voitelu? Kyseessä on tuttu termi. Kristus Messias, joku siihen liittyvä sana tarkoittu juuri "Voideltua vapahtajaa." Voitelu henkisestikin on todella kuin voidetta, ihminen saa kuin ihoonsa, pienen ehosteen, tai suorastaan terveyttä aikaansaavan korostuksen, joka parantaa kaikkea ESIINTYMISTÄÄN muille. Fyysisesti monissa Suomenkin seurakunnissa, kuten alkuseurakunnissa ja Raamatussakin mainitaan, pienillä voidepulloilla voideltiin sairaita, ja rukoiltiin puolestaan, ja Apostolien mukaan sairas parani, jos ei heti, niin edes seuraavana vuonna, riippuen vammansa vakavuudesta. Jeesuksen tapauksessa sanottiin:"Sinut on voideltu ILOVOITEELLA, kanssaveljiäsi enemmän," Jeesus oli tulleessaan vanhempi sieluentiteetti kuin Rakkaus ja Isyys, Hän kykeni nauraamaan oikeasti hassuille asioille, ja opetuslapsille tuo oli jopa uusi käyttäytymismalli: väitetään, ettei köyhä kansa edes aina tiennyt, että kyseessä oli ilo ja nauru! Se on pilailua tietysti omista loogisesti oikein menneistä päätelmistä, tai vain liian hölmöistä käsityksistäkin tai päinvastoin, jos joku paha, hän nauraa, kun jotakuta henkilöä kohtaa hassu tai vaikkapa traaginenkin onnettomuus.

    • Jos tuntee aidosti myötätuntoa jotain kohtaan, voi kokea tunteen, kuin sydän kääntyisi ympäri , sitä voisi sanoa eräänlaiseksi voiteluksi, mutta sitä ei voi tehdä millään rituaaleilla, ainoastaan aidolla myötätunnolla, asettumisella toisen asemaan ja samaistumalla hänen kokemukseensa.

      Se on eriskummallinen ihan fyysinen kokemus, joka purkautuu myös kyynelkanavien kautta. Sitä voisi sanoa myös sydämen ympärileikaukseksi, koska tuntuu kuin sydän muljahtaisi paikoiltaan. Sydän tuntuu myös kevenevän tuosta liikahduksesta.

    • TervettäUskoako

      Etenkin helluntalaisissa on paljon voitelun kalastajia ja voitelun perässä juoksijoita.
      Oma pastori ei riitä!??!
      Tulee mieleen marsu häkissä ja juoksupyörässä.

      • LAkiV

        Tavallista on, että jokainen saa "voitelun" omalta opettajaltaan, vaikka se olisikin lähes kaikilla ollut se "toinen ihminen". Minulla epäonnistui melko pahoin, lopulta opettajieni mielistely, koska en päässyt heitä vielä paljoakaan kehumaan, ihan tavallisten koulujeni opettajista puhun, mutta kyllä Nuori on Jumalani, enkä hyväksy että kypsät sielut kunniansa pienuudessaankin eivät kestä oikealla tavalla ylpeää tai ujoakin henkilöä, kun se kikattaa kunniallisen miehen hassuille hairahduksille, kun HÄN ei enää silloin kykene itse valitsemaan, noudattakaako hyvää vai pahaa, Tiedän kuitenkin, että sama kunniallinen murhe yllättää minutkin, kun minutkin monastikin vielä voitetaan, ja osoitetaan ne asiat missä EN OLLUTKAAN oikeassa. Jumalani näet on se suurin kuningas ja luomistietojenkin hallitsija, joka ei kuitenkaan muiden olentojen anna ylpeillä rinnallaan, vaan osoittaa sangen kärsivällisellä aikataulullaan sen, missä hänen luotunsa olivatkin vielä väärässäkin. Ja myöntää, että pisti muutamat tekemään liian vaikeita asioita, että heidän rakenteensa nöyrtyisivät, kun virheidensä takia häviävät niin monille.


      • laukkuryssä

        Ei se voitelun kalastelu pelkästään helluntailaisuudessa esiinny.
        TV7:n keskustelupalstalla jotkut vapaakirkollliset ovat huudahdelleet jo moniaanni kerran lausetta: "Älä koske voideltuun", kun jotain tiettyä saarnamiestä julkisesti arvostellaan.
        Viimeisin 'voitelukohde' oli V.Piipponen, Ja kun Piipposen tekemisiä sekä puheita arvosteltiin, hänen taustalla vaikuttava huutosakkinsa huuteli kuorossa tuota lausetta.
        Ja samoin huudellaan monien muidenkin kohdalla, vaikka voitelusta ei ole minkäänlaista todistusta kenenkään muun kuin V.Piipposen kohdalla, kun pastori Owuorin voiteli hänet Afrikassa.
        Tapahtuiko V.Piipposen voitelu öljyllä, vai saiko hän voitelun vain Owuorilta käsien päällepanemisen kautta - siitä minulla ei ole tietoa. Ehkä jollakin palstaa seuranneilla on ja he valistavat meitä siitä..


    • Kuninkaat voideltiin tehtäväänsä aikoinaan, se on väärentämätön maito.

      Voitelun hengellistäminen on väärennös.

      Jos haluaa elää oikein, se on valinta ja oma päätös. Jos sitä sanotaan omavanhurskaudeksi, niin mitä sitten, eihän toisen vanhurskas voi olla.

    • Voiteluatämäkin

      Erikoista tämä ylpeily uskovien kasteella ja helluntalaisvoitelulla.

      • Pakkstori

        Suomalaisissa on paljon arvostelun henkeä sun muuta vastaavaa suhteessa saarnamiesten kuulemiseen. Mutta yleensä sellainen on kuin tyhmähkö TV:n katsoja tai Radion kuulija, joka ei itse osaa soittaa edes soitinta tai tehdä puheitakaan, mutta arvostelee vain sitä, että saako mitään erityisen miellyttävää kuulla? No, ei sekään tyhmää pelkästään ole, saahan sitä esittää mielipiteensä, mutta pitäisi edes joskus perustella, mikä oli suorituksessaan huonoa tai ei hyväksikään ylistämisestä ole hyötyä, jos vihollisensa vain silloin kauttansa valehtelee henkilöä virheensä vahvistamaan. Mutta se saa itsenikin toisinaan suutahtamaan, että joku vain tölväsee toista idiootiksi tms, jos sai sellaisen fiiliksen jonkun tekstistä, mikä ei edes ollut alunperin henkilöllä, kun se kirjoitti tekstiään. Syökää Hänen lihansa, miksi tekään silti omaa sieluanne säälitte? Jos tulee vittumaista riipimistä yhtenään, fiilissielusydämeenne niin hyväähän sekin yleensä, miksi ateistin valtaan sielunne jättäisitte, ettette MITÄÄN tunne sielullisesti?


    • LakiV

      ÖÖh, omvanhurskaus? Etkö vielä tiedä, että juuri se oli petosta, ja pedosta. Joku siis vieläkin luulee itse ansaineensa kehonsa ja sen toiminnat, ja kaikki oppinsakin, vaikka sellainenkin kuuli ne etupäässä itseänsä vanhemmilta opettajiltaan, ystäviltään ja rakkailtaan ja vihollisetkin vahvisti. Ja vaikka ihminen olisi muka omaa vanhurskauttaan YKSIN ITSE pönkittänyt, niin KUKA oli se henki, joka ajatatuksillaan Häntäkin vahvisti? Minänsäkö? Mutta silloin olet luullut itseäsi Jehovaksi? Olemme ihmisinä vain eräänlainen radio, josta tulee sitä musiikkia, mikä kasetti pistetään pesään, tai kuin tietkonekin, ilmennämme sitä, mikä on ohjelmistomme. YHTÄKÄÄN hengkistä tomintamalliohjelmaa ei Jumala alunperin halunnut tuhota, vaikkapa juuri TUHON IDEA tuhoutuu, JA SE, tietää sen, ja siksi se tuhoaakin muitakin aikansa, se on SEN enkelin ominaisuus. Ja senkin Enkelinsä Jumala aika ajoin kutsuu esiin uudestaankin, koska sanotaan:"Minkä Jumala silloin tuhoaa, se ei enää koskaan nouse uudestaan."

    • Biblepost

      Jumalan Sanaa voitelusta: Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.
      Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto.
      Mutta teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niin kuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niin kuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.

      • Varokaa tosiaan kaikkea opetusta teistä voi tulla viisaita, eikä kukaan vie teitä enää kuin lammaslaumaa.
        Hoette vain Herra Jeesus Kristus , Herra Jeesus,.....tai Here Krisna Hare Krista. Hare Krisnalla ne intialaisetkin voidellaan.


      • VainValituille

        Ei se kaikki (helluntalainen) voitelu ole oikeaa Jumalan voitelua.


      • LakiV

        Ja tiedätkö miksi? Emme tulisi tietämään kuten Aadam ja Eeva, jos emme edes tietäisi hyyien asioiden lisäksi mikä on väärää ja pahaa, mutta eihän mistään väärin ja pahasti puhuminen vielä pakota tekemään pahoin, pitäkää siis vakavien toimienne ja syntistenne rankaisun rajana sitä, että kuinka paljon ne vaikeita puhuneet todella alkoivat noudattaa pahaa puhettaan. JOS he eivät jostakin syystä halunneet pistää vastaan sille, että suustakin tuli "paskaa", eikä kaunosieluisia ja hyviä puheita ja oikeaa tietoa, niin ei Jeesus heitäkään syytä vielä siitä, koska Hänhän sanoi, että älkää pistäkö PAHALLE vastarintaa, silloin kun paha teiltäkin elämänpelissä todennäköisesti lyö tasapeliin vähintään pyrkien jonkun nappulanne(tulee vamma pahemmaksi, jos pahan helposti kestettäväksi tarkoitetulla iskulle pistää liikaa vastaan), mutta jos joku ihminen halliitsi muka itse kielensä, Jaakob(vai Pietariko se oli?) sanoi kirjeessään, että sellainen ihminen olisi TÄYDELLINEN! Kuitenkin vanha testamentti omituista kyllä, kirosi siltäkin, että puhutaan turhaan pahaakin, koska tällöin menettää pahatkin asiat merkityksensä, jos vain puhuu pahoja, mutta ei noudata itseensä tullutta demonipalvelijansakaan tahtoa? Yrittäkää siis harjoituksen kautta hallita kielenne silti, MAHDOLLISIMMAN vähin sanoin, eikä sitä, että mitään järkyttäviä herjoja joka hetki vain tarvisi kiusaantuneena kostaa täällä muille luullaksesi Pyhän Hengen pilkan tehneille. Se, että Pyhän Hengen "pilkka" silti oikeasti toisiinsa rakastuneiden kilpailijoiden välillä, oli kyllä yleensä molemmille vielä hyvin pieni paha...Jos kuitenkin paha tulee pyhän riesaksi, kostonkierteessä, niin silloin ei riitä isokaan riita vaan tulee peräti sota.


    • Helluntai liittyi jotenkin temppelin tuhoutumiseen, tai sen enteisiin, mutta en nyt muista sitä tarinaa Josefuksen kirjasta.

    • violaluna17

      Mikäli oikein ymmärrän,voiteluon Jumalan Hengestä jotakin tiettyä työtä varten seurakunnassa,esim, opettamista,evankelioimista,profetoimista,kehottamista,todistamista varten annettu Pyhältä Hengeltä. Tässä onkin jo nuo Raamatunkohdat tulleet esille. Valitettavasti se voi joskus tosiaan olla vain fraasi. Tarkoitan,että jos ei puhuja miellytä,voivat haukkua,ettei hän ollut "oikein voitelussa." Silloinhan se on lyömäase. Sitten on erikseen sairaiden voitelu öljyllä. Tästä Raamatussa on Jaakobin kirjeen luvussa 5 jakeet 15....17. Jos joku teistä sairastaa,hän kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat,ja he rukoilkoot hänen edestään voidellen häntä öljyllä Herran nimessä. Ja uskon rukous pelastaa sairaan ja Herra antaa hänen nousta jälleen ja jos hän on syntejä tehnyt,niin ne annetaan hänelle anteeksi. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta,että te parantuisitte,vanhurskaan rukous voi paljon kun se on harras.

    • Pakanallisia.tapoja

      Ihotautiini käytän lääkärin määräämää voidetta.
      Ymmärrän mitä aloitus tarkoittaa, typerää hurskastelua millä ei ole merkitystä.

    • LakiV

      Ei ole yhtään ihmistä maan päällä, joka ei joutuisi tietämään edes jotakin hyvästä tai pahasta? Mutta kyse oli voitelusta, puhutaan myös tulikasteesta ja muista joko henkisistä tai fyysisluonteisista asioista terästys - ja valmistamiskeinoista ja itsetehostustomista. Itsetehostus on tosin lähes kirosana, joissakin kristillisissä piireissä, koska sen ajatellaan liittyvän tuohon melko eteläisen-valtakunnan Israelin vihaamaan ylpeyteen. Mutta jos ymmärrätte Oikean Ylpeän Jumalan käytöstä, niin te ihastelette häntä ikuisesti, koska Hänen käyttäytymisensäkin AINOANA on täydellistä, ja hänen täydellisyytensä muuttaa jopa pahankin käytöksen täydelliseksi. Jeesuskin sai pelastaa maailmaan paljon takaisin myös vanhaa satanistista miesmallia, kun murhanhimo heräsi Jeesuksen ajan Pimeyden Papeillakin uudeleen! He piilottelivat rauhansa aikana, kaikkia luurankojaan sieluissaan ja harhoissaan, ja samojen tekstiensä jankaamisesta tulleita enimmäkseen tekopyhästi puolustatutuvia ajatuksiaan, mutta Jeesus sanoi:"Te sanotte, jos olisimme eläneet profeetojemme aikaan, ME EMME olisi niiden isiemme tavoin tahranneet käsiämme VEREEN? Mutta Jeesus sanoi, että he olivat myöntäneet noiden murhaajaihmisten olleen isiään, ja vihaisesti totesi, että: "Olette silti tietysti tekin isienne kaltaisia, niinkuin MINÄ olen Isäni kaltainen" Se minkä ymmärryksen ja minkä Henkilön ja ominaisuuden myönnätte Isäksenne, siltä Isältänne saatte käskynsä. Sanooko joku nykyajan lapsi, että jos olisin elänyt talvisodan aikaan, eli olisi ollut edes sotaa? No, katotaan, löytääkö Hän muka sen Jumalan Isäkseen, jonka hengessä ainakaan ei olisi koskaan sotaa? "Demari saat silti olla, mutta ET demoni"

    • laukkuryssä

      Voitelu on samankaltainen niinkuin Pyhän Hengen kaste. Se saattaa olla ainoastaan yksi ja ainutkertainen tapahtuma, tai aina tilanteen mukaan. Lähetystyöntekijä saa voitelun tehtäväänsä. Pastori samoin. Se tapahtuu Isä Jumalan Pyhän Hengen kautta. Se voitelu tuntuu siltä kuin öljyä kaadettaisiin päähän, josta se valuu hartioille ja käsivarsiin. Se on tunneperäinen kokemus.

      Vanhan Testamentin Kirjoituksissa kerrotaan, että mm. kuninkaaksi valittu voideltiin öljyllä. Profeetta tuli ja vuodatti öljyruukusta öljyä kuninkaaksi valitun päähän.

      Nykyajanmuodossa seurakunnan pastori ottaa pullosta öljyä sormeensa ja piirtää ristin sairaan otsaan. Koska öljyn on siunannut Isä Jumala Itse, niin asiaa ei ole syytä alkaa vähättelemään eikä naureksimaan. Isä Jumalan siunaama öljy on Pyhä asia ihmiskunnan keskuudessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe