taivaallinen kello!

hilirimpsisdingdoing

Kyllä sen löytää, kun etsii. Minäkin ostin vanhan iänikuisen kaappikellon, jonka ääntä en alkuun sietänyt yöllä kuunnella. Niinpä laitoin soiton pois päältä joka ilta ja joka aamu väänsin soiton päälle vipua nostamalla. Kello oli vedettävä seinäkaappikello. Olen petellut kuuntelemaan kelloa kymmenen vuotta ja huomaan kaipaavani kellon soittoa, jos sitä ei kuulu. Muutaman kerran olen unohtanut kelloni yöksi soittamaan. Yöllä kolmen aikoihin ovikello soi, joku naapuri potki ovea, joku koputti, yksi huusi postiluukusta, koirani aloitti raivoisan haukun, kello soi kolmen aikaa ja minä nukuin väsyneenä. Koska en herännyt, unettomin naapuri pli soittanut mustan maijan partion kanssa kelloa ja meteliä yöllä kuuntelemaan ja tehnyt ilmoituksen metelöinnistä ja järjestyshäiriöstä. Poliisi kuunteli, mutta kuuli hiljaisen, melkein mitättömän äänen, kellon soiton, johon he eivät reagoineet. He käskivät rouvan tai neitikö lie ollut, nukkua ja antaa muidenkin nukkua. Tämän jälkeen rouva meni isännöitsijän puheille ja valitti, mutta isännöitsijä ei ottanut valitusta vastaan, vaan sanoi, että ei ketään kaappikellon soiton vuoksi voi ulos talosta ajaa. Hän kehoitti tätä rouvaa ostamaan oman kellon. Rouva meni kellosepän liikkeeseen ja tilasi kellon, jonka laittoi seinälleen soimaan joka tunti. Nykyään toinen naapuri kyttäilee, mistä kuuluu hilirimpsis dingdingding diudiudiu. Samoin minäkin seurailen, mitä tapahtuu talossa ja iloitsen kellon soitosta.

12

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lopetajosatusi

      Idiootti.

    • kukaankukaan

      Kiitos samoin. Kyllä täällä meillä asiat on puhumalla aina selvinneet. Ei koskaan ole muuta, kuin juteltu. Nyt vain unettomin talon asukkaista häiriytyi, mutta nukkuu nykyään kuunnellen omaa kelloaan ja ihmettelee ovikellon soittajia, joita ei kuulemani mukaan päästä sisälle, enkö myöskään minä, sillä asiansa voi kertoa ovellakin. Kukaan ei ole tullut koskaan sisälle kellon takia, mutta panettelijoita riittää. Muutamalle miehelle antaisin hameen lainaksi, niin akkamaisia juorukelloja riittää vaikka muille jakaa.

    • seinäkelloilla

      Parhaita miehiäkin on, jotka kunnioittavat toista, eivätkä tarjoudu heti ovikellon soiton jälkeen sänkyyn, eivätkä lähentele, vaan kunnioittavat naisia ihmisinä. Kun kyselin kelloista, kukaan ei tunnustanut omistavansa sellaista, mutta kuuntelemalla kyllä kuuluu, kun seinäkello lyö tasatuntilyöntejä. Kuului kerran tyynyn läpi makuuhuoneeseen, miten alakerran kello soi kahtatoista. Lisäksi seinän taakse kuului minun kelloni ja naapurirapussa seinän takana asuvien kellot, joita hermostunut naapuri ei voinut kuunnella. Hän valvoo, jos kuulee kellon soiton asuntoonsa ja seuraa kelloa aamuyön tunneille asti. Toinen ei enää valvo, kun tietää, että kelloni ei lyö tasatuntilyöntejä kymmenen jälkeen ja aloittaa soittamisen aamulla kuudelta. Kukaan ei ole enää valittanut. Päästiin yhteisymmärrykseen koko porukka.

    • seinävälissä

      Niinpä, tänä aamuna huomasin, etten ollut kuullut, enkö tajunnut kaappikelloni olevan soittamassa tasatunnein ja puolitunnein. Kolme päivää taisi olla soittamassa tunneittain. Aamulla heräsin kahdeksan aikoihin ja silloin huomioin, että en kuullut enää toistakaan kaappikelloa, joka soi aikaisin aamulla, enkö vedettävää vanhanaikaista kaappikelloani. Vedin kelloni uudelleen aikaan ja päätin olla tarkempi seuraavan kerran. Kun kello on verkkainen vanhanaikainen kaappikello, jonka ääni ei ole kova, siihen ei hetken kuluttua enää kiinnitä huomiota, kuten en minäkään huomioinut kelloa. Paras keino pitää ilkeä naapuri hereillä, on vetää vanhat kellot aikaan ja laittaa soittamaan läpi.yön sopivaan kohti kerran puolessa tunnissa. Kun ilkeä naapuri kuuntelee kelloa, hän yleensä ei ole tottunut soittavaan kelloon läpi yön. Tämän minä tein ja sain aikaan paremmin suhtautumisen, en ystävyyttä. Jos ilkeily jatkuu, vanhan ajan junghans ja rhytm-kaappikellot menevät päälle ja soittavat läpi yön muutamana yönä, ei jatkuvasti. Jos tämäkään ei auta, puhun ensi kerran isännöitsijän kanssa. Kelloista en saa huomautusta, koska mikään laki ei velvoita minua, etten saa kuunnella kelloani läpi yön ja pitää sitä päällä. Laki sallii kaappikellon soittamisen myös yön aikana, oli kello patterikello tai vedettävä seinäkello. Hiljaisuuteen ei yksi kaappikello vaikuta, koska ainakin asumassani taloyhtiössä on vankat 20 cm betoniseinät. Lattiakello on jollakin taloyhtiössämme, eikä kukaan ole.valittanut vielä.

      • kauankoJAKSATleikkiä

        Olet nätisti sanottuna hieman outo hyypiö.


    • samanarvoiset

      Miksikäs en saisi kirjoitella, samoin kuin sinäkin. On ennen kuulumatonta sinun röyhkeytesi, jonka mukaan muut kuin sinä eivät ole mitään ja kukaan ei sinua vähäisempi arvoinen saisi ilmaista rehellisiä mielipiteitään ja kirjoitella, mitä milloinkin sattuu mieleen. Mikäs ihme otus sinä olet. Et muita parempi. Jokaisella täällä on oikeus kirjoitella.

      • haistaaHeti

        Osasto on muoti/kellot, sopiiko älyttömät kappikellojutut tänne. Ja mielestäni kirjoitat noita ihan vaan kieroillaksi, ei sulla mitään kaappikelloa edes ole.


    • kannattaakatsella

      Olen ostanut rahalla, omilla, antiikkikellon ja kirpputorilta täysin ehjän , hyvin käyvän kaappikellon, pöytäkelloja kirpputorilta ja pohjanmaalla sijaitsevasta liikkeestä, aivan muuta käyvää kaappikelloa, osto ja myyntilikkeestä ja kellosepältä. Olen kelloihini tyytyväinen, enkä luovu niistä vähässä pakossa. Kelloista joko pitää tai sitten ei. Käymässä on yksi tai kaksi kerrallaan ja patterikellot. Niitä on mukava kuunnella. Jos mieliteko tulee, on olemassa sellainen liike, jonka nimi on kellotukku hautaniemi. Löytyy netistä ja myy myös vedettäviä kelloja sekä lattiakaappikelloja edullisesti. En tiedä sinusta, mutta itse pidän kellojen tikittämisen äänestä, kertoo, että olen kotona. Aivan kuin ennen vanhaan mummon luona.

      • jatkaTunnelmoitiaItsekse

        Tuo tunnelmallinen idylli ei oikein avaudu tänne asti, valitettavasti.


    • kuminakumina

      Kellotkin ovat muotiin kuuluva ilmiö. Niin myös kaappikellot. Toisen kerran jokainen ostaa kaappikellon ja se soi joka kodissa. Toisen kerran kukaan ei halua kuunnella niitä. Sitten on äänimuisti, joka vaikuttaa joka ihmisessä. Mukavat muistot ja äänet miellyttävät, kun taas ikäviin muistoihin kuuluvia ääniä pyritään karttamaan. Kun kaappikello tai lattiakaappikello soi, sen äänestä joko pitää tai sitten ei, riippuen kokonaan ihmisestä. Yksilön kanta ratkaisee, millaisen kellon hankkii kotiinsa.
      Minulla on kello ja tämä kello on hiljainen soitoltaan. Sen kuminaa kuuntelen mielelläni. Soisin ihmisten käytävän hiljaisen tai voimakasäänisen kellon, joka häntä miellyttää.

    • unetonunentarve

      Kello soi taas aamuyöllä kolmelta, kuten kerran, kun painoin pääni tyynyyn. Kello soi alakerrassa ja sen jälkeen olenkin ihmetellyt, että onpa valittaja kummallinen, valittaa vain muutaman kellon soitosta yöllä, mutta ei kaikkien kellojen soitosta. Niinpä otin oppia ja annoin kellon olla päällä koko yön ja soittaa puolitunti ja tasatuntilyönnit. Itse kärsin eniten, en nukkunut koko yönä, eikä mikään auttanut. Seuraavana yönä, kun kaappikello oli soimassa, heräsin puolitunti soittoon. Niinpä nappasin kellon kiinni ja uni tuli taas.

    • kellonääni

      Kelloni meni epäkuntoon. Se tarvitsee huoltoa. Silloin huomasin, miten tärkeä kelloni on minulle. Kun olen yksinäinen ja pelkään yksin oloa, vieraita ym. mietin asioita ja silloin huomasin, että se kellon pieni rohkaiseva ääni oli hiljentynyt, eikä kajahtanut korviini rohkaisevasti ja turvaa tuoden. Tämä kello on minulla ollut yli kymmenen vuotta. Siksi se on rakas esine minulle. Näin saattaa joku ihminen yksinäisyydessään kokea.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4460
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      243
      2218
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1630
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      159
      1427
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      285
      1292
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1127
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1084
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      55
      980
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      118
      957
    Aihe