Kissa ei syö eikä juo kunnolla.

Huolestunutomistaja

Hei! Omistan 1 vuoden ikäisen uros kissan. Kissa on alkanut syömättömäksi(saattaa syödä, mutta silloinkin kun syö ei syö kovinkaan paljoa aikaisempaan verrattuna) eikä myöskään juo kovinkaan paljon. Karvaakin lähtee aika runsaasti, sekä laihtuu ja on hieman väsyneen puoleinen. Tänään aamulla oli oksentanut kaksi "karvapalloa". Kisu on madotettu säännöllisesti. Osaisiko joku antaa jotain neuvoja tässä tilanteessa?

18

4118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestunutomistaja

      Ja vielä lisäksi että kissa on ulkokissa.

      • Miksimiksii

        Kissojen irtipitäminen on lainvastaista.Kissat ovat lemmikkejä ja kuuluvat olla sisällä kotonaan turvassa autoilta ja muilta eläimiltä.Miksi kissasi on ulkokissa?


      • Kissat123412
        Miksimiksii kirjoitti:

        Kissojen irtipitäminen on lainvastaista.Kissat ovat lemmikkejä ja kuuluvat olla sisällä kotonaan turvassa autoilta ja muilta eläimiltä.Miksi kissasi on ulkokissa?

        Haloo ulkokiisa rodultaan ei viihdy sisällä eikä ole lainvastaista pitää kissaa omalla pihalla


    • voijumalauta

      Olethan trolli? Jos olet, niin mene hoitoon, ja jollet ole, niin anna kissa parempaan kotiin ja vähän äkkiä. Syömättömyys ja varsinkin juomattomuus tappaa kissan hyvinkin nopeasti. Jollei kissanomistaja sitä tiedä ja siten suhtaudu asiaan sen vaatimalla vakavuudella ja nopeudella, niin kissaa ei pidä olla ollenkaan. Tänne kirjoittelun sijaan puhelin pitäisi jo olla kourassa ja puhelimen toisessa päässä eläinlääkäri. On eläinsuojelurikos olla hankkimatta eläinlääkärin apua noin vakavassa tilanteessa. Kissa voi olla kohta hengetön.

    • Niinsairasta

      Aloittaja on sairas riippumatta siitä pilaileeko vai ei. Kissat eivät tosiaankaan kestä paastoilua kuten vaikkapa koirat, joten vähänkin aikaa kestänyt syömättömyys/juomattomuus johtaa herkästi kivuliaaseen kuolemaan munuaisten pettäessä. Eläimiä ei pidä olla, jos niitä ei viedä tarvittaessa hoitoon siinä missä itse olisit jo kiirehtinyt hoitoon, jos olisit niin kipeä ettet pysty syömään/juomaan. Pilanakin aloitus olisi järjettömän julma, joten olet ihan oikeasti hoitoa vailla pilailit tai et.

    • äkkiäapuakisulle

      Yleensä kun kissa lopettaa syömisen ja juomisen lähes kokonaan ja laihtuu, on väsynyt ja menettää karvojansa, on jokin tosi pahasti vialla. Ottaisin yhteyttä lääkäriin, ennen kuin on liian myöhäistä sillä tilanne voi paheta vaivasta riippuen tosi nopeasti.

    • Huolestunutomistaja

      Taisin aiheuttaa aikamoisen paskamyrskyn näin suomeksi sanottuna, vaikken sitä halunnutkaan. Nyt illallan mittaan tarkkailin kisun vointia se juo vettä ja syö kuivia raksujakin, mutta märkäruoka ei kelpaa (veikkaan nirsoutta, sillä on kokeiltu aika monta merkkiä aikaisemmin. Eikä myöskään toiselle kissoistani märkäruoka kelpaa). En ole ihan niin tyhmä ettenkö hankkisi kissalleni apua. Siinä asiassa kylläkin saatan olla tyhmä etten huolitellut aiemmin kirjoittamaani teksitiä. Kissa ei laihdu kokoaikaisesti vaan on laihtunut siitä mitä se minulle tullessani oli. Se juo vettä, muttei syö märkäruokaa, vaikka se aiemmin sitä söi.
      Haluan vielä selventää:
      Olen todellakin varaamassa kissalle lääkäri ajan, jos sen tila menee yhtään huonommaksi.
      En halua enää aiheuttaa paskamyrskyjä, joten toivon että tämä sai teidän vihanne(minun "saamattomuuttani" kohtaan laantumaan.

    • syöpä

      Oman kissani tilanne meni huonoksi, laihtui ja laihtui.
      Kokeita otettiin ja ultraa. Mutta ei paljastunut syy, ja sai kissojen sateenkaarelle piikin lopulta.
      Avauksessa paljastui vatsan imusolmukesyöpä.

    • helluvaa

      Jospa se kissa ahmii hiiriä ja myyriä niin että litzlazit ei sen jälkeen enää maistu. Ja varsinkin kun molemmat kissat on ulkoruokinnalla.

      • älähölötä

        Ja meinasit, että kissa pikkujyrsijöitä ahmittuaankin LAIHTUU? Ei hyvää päivää. Jätä vastaamatta, jollet vaivaa ensin järkikultaa.


      • kalaniehenmuija

        Voi laihtuakin kun joutuu näkemään vaivaa ruoan pyydystämiseen. Se on paljon työläämpää kuin odottaa valmista litzlatz annosta kuppiin. Ei voi tietää. Mitä sun järkikulta siitä sanoo.


      • lopetahöpinät
        kalaniehenmuija kirjoitti:

        Voi laihtuakin kun joutuu näkemään vaivaa ruoan pyydystämiseen. Se on paljon työläämpää kuin odottaa valmista litzlatz annosta kuppiin. Ei voi tietää. Mitä sun järkikulta siitä sanoo.

        Höpö höpö! Niinhän ne kaikki luonnon pedotkin olisivat sitten sinun idiootinlogiikallasi luurangonlaihoja, jos saalistaminen veisi energiaa enemmän kuin saaliseläimestä saa. Älä siis viitsi hölmöjä jauhaa. Mikään eläin ei myöskään laihdu yhtäkkiä normaalista ja ole siten nälkäinen täytetyn kupin äärellä. Jos kupissa on ruokaa, jota on aikaisemminkin syöty, mutta kissa laihtuu silti, niin jotain on vialla. Lopeta nyt ihan oikeasti toisten "neuvominen", jos neuvot ovat noin älyvapaita. Eläinlääkäriin laihtuva kissa pitää viedä tutkimuksiin eikä vain olettaa, että sehän on vain saalistaessaan kuluttanut enemmän kuin syö. Höpö höpö. Eläimet eivät normaalitilanteessa koskaan laihduta itseään, vaan osaavat ihan luonnostaan kyllä syödä tarpeeksi.


    • touholiini

      Jollain foorumilla, jota en enää löydä, kissan omistaja kysyi neuvoa kissan synnytyksen varalle, joku taas halusi astuttaa kissansa mahdollisimman pian. Olisin vain halunnut kysyä, onko kunnon koti ja hyvät olot taatusti tuleville kissanpennuile, mutta tietokone poisti tekstini. Minullakin on kissa, nimeltään Soolo. Olin varannut sen noin vuosi aikaisemmin, en maksanut siitä mitään ja se oli hyvin hoidetusta perheestä,kissojahan saa ihan ilmatteeksi. siksi kysyisin, onko viisasta tahallaan teettää maatiaiskissalla pentuja, joista on o nyt ylitarjontaa.Meillä kissani Soolo ei pääse koskaan ulos, koska pelkään sen auton alle jäämistä, mutta hyvin on sopeutunut sisäkissaksi ja onhan sillä leikkikaveri koirani,chiuaua, kaverinaan. Todella hyvin tulevat keskenään toimeen.

    • tarkistusparempi

      Ulkokissa voi saada tarttuvia tauteja muilta kissoilta,ja siksi ruoka ei maistu.Jotkut tarttuvat taudit ovatkin kohtalokkaita,jos hoitoon ei pääse ajoissa.Rokotuttamalla kissan, se ei saa ihan kaikkia tauteja muilta.
      Ulkokissalla voi olla myös loisia, sisä ja ulko.Ja kissalla voi olla myös karvapalloja suolistossaan, tai suolistotukos .Jos kissalla on virtsatieongelmia, se on sairas,ja sairaalle kissallehan ei ruoka maistu.Kissalle e i pidä antaa pelkkää kuivaruokaa, koska kissat juovat yleisesti liian vähän.Kuivaruokaa syövillä kissoilla on helposti virtsatieongelmia.Kissalle ei kannata myöskään antaa halvimpia märkäruokia,vaan sellaisia joissa on paljon lihaa.

      Jos kissan käytös, sisäsiisteys tai ruokahalu muuttuvat.Kannattaa kissa tarkistuttaa eläinlääkärillä.Ja on parempi viedä kissa tarkistukseen ajoissa, eikä silloin kun kissa on jo heikossa kunnossa, ja sen pelastamiseksi ei ole enää mitään tehtävissä.

      Virtsatulehdus voi tuhota munuaiset. Niin kävi tuttavan 1,8v ikäiselle kissalle, ja he vaan pitkään luulivat että se protestoi jotain, ja pissailee siksi sängyille ja sohville.Tuttavan kissa pääsi lääkäriin vasta kun sen yleiskunto oli huomattavasti heikentynyt.Kahden tehohoitopäivän jälkeen kissa menehtyi.Kissa olisi hengissä, jos omistajat olisivat tajunneet,ettei kissa ole terve, eikä se protestoi,vaan tarvitsee eläinlääkäriltä antibioottikuurin pissatulehdukseen.
      Antuibioottikuuri ja kissantarkistus ajoissa ei olisi paljoa maksanutkaan.
      Mutta tehohoidot maksoivatkin sitten hurjan paljon,ja niistä huolimatta kissa menehtyi, kun omistaja ei ajoissa kissaa hoitoon vienyt.Eivät ole ottaneet uutta kissaa enää,ja ehkä parempikin niin.

    • eieläintäeieläinlaskuja

      Kissasi on sairas,mikset vie sitä eläinlääkärille?
      Olet huomannut,ettei ksisa syö ja juo normaalisti,eikö se ole sairas silloin?

      On outoa,että kissoja ei viedä helposti eläinlääkäriin,odotetaan ihmeparantumista,ja toivotaan että joku vieras parantaisi kissan keskustelupalstan kautta.

      Rahaa yritetään säästää kissojen kohdalla paljon useammin kuin koirien,niidenkin kohdalla jotkut pihistelee,ja eläin kärsii siitä.
      Omistajat ei viitsi viedä eläinlääkäriin, vaikka itse huomaavat kissan sairastuneen, huomaavat ettei kissa syö ja juo normaalisti.Mutta kyselevät apua sen sijaan että veisivät kisun eläinlääkäriin.Mitä se kertoo omistajasta?
      Neuvojen pyytäminen on ilmaista, siksi siihen pystytään.
      Kissa raukat, kärsivät,kun omistaja säästää rahaa, ja kissa jää usein ilman hoitoa ;/

      Ei pitäisi ottaa eläimiä,ellei voi viedä eläinlääkärille tarkistukseen jo silloin, kun huomaa kissassan tai koirassan vikaa,sairautta.Tai kun ne ei enää juo tai syö edes normisti.

    • Reteesti_vaan

      Voi olla, että näin kuumalla ei oikein ruoka maistu. Oletko kokeillut keskikaljaa, sillä lähtee.

    • meidänkisulla

      Omalla kissallani oli hieman samantapaisia oireita aikoinaan, eläinlääkärissä selvisi että oli munuaisissa vikaa, olisi johtanut kuolemaan hoitamattomana, parannuskeinoahan siihen ei ole, mutta oikeanlaisella ruokinnalla kissan elintaso on kuitenkin kohentunut.

      • 345678909

        Niin, lääkärillähän se selviää.Mutta kaikki ei viitsi viedä, kun se MAKSAA -_-


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2884
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      536
      2733
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1885
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1867
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      302
      1698
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1352
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1144
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe