Wlan....Onko se turvallinen enään?!

Ghost2016

http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001672117.html

Tuossa linkissä mainitaan, että Kiinassa on myynnissä laite jolla saadaan salaus eli salasana puretuksi eikä laite maksa juuri mitään ja joka jannu ja kimma voi ostaa sen Kiinassa perus kaupan hyllyltä joka mahdollistaa esim. Suomessa kiristyskirjeiden lähettämisen ja kun kirjeen saa esim. yksin asuva on hänellä todella vaikea todistaa sen, että ei ole ladannut mitään laitonta mistään laittomasta verkosta ja näin ollen joutuu hyvin todennäköisesti maksumieheksi ja menettää luottotietonsa hyvin pitkäksi aikaa kun kerran joku on murtautunut hänen verkkoonsa ja ladannut laitonta materiaalia.
Eikö Wlan salaus ole vieläkään kaksivaiheinen joka mahdollistaisi turvallisemman net selailun ilman pelkoa, että joku mahdollisesti selailee/latailee sinun verkossasi, sinun ollessasi samaan aikaan verkossa....Ilmeisesti sekään ei ole mahdollista kun kerran kukaan ei ole vieläkään keksinyt tuplasalausta modeemiin joka Kiina on valmistanut ja Kiina myöskin kun nyt laitteita tekee valmistaa se myöskin laitteen jolla voi laitteen sisälle toisella ohjelmalla mennä muitta mutkitta.
Täällä Suomessa on mahdollista rikkoa lakia ilmeisesti ihan laillisesti kun Wlaniin voidaan murtautua tuosta vaan tosin niin, että pitää olla varma, ettei kohde ole ihan kuka vaan....Vaan kohde pitää olla helppo esim. yksin asuva vanhus tai nuori jolla on mahdoton todistaa, ettei ole ladannut tai jakanut mitään laitonta!?
Kehoitan pitämään WLAN pois päältä jos se on mahdollista eteenkin yöllä ja silloin kun itse ei pysty todistamaan sen käyttöä ollenkaan koska muutoin voit joutua kiristyskirjeen kohteeksi laillisesti ja näin ollen voit menettää luottotietosi hyvin pitkäksi aikaan vaikka et olisi rikkonut Suomen lakia ollenkaan ja siitä isot kiitokset WLAN murtolaitteelle.
Jos omistat modeemin josta Wlania ei saa pois päältä kehoitan vaihtamaan sen ja nopeasti sellaiseen josta sen saa pois päältä nappia painamalla, tosin sekään ei välttämättä pois sulje sitä seikkaa, että sen voi saada päälle ilman sinun tietämättäsi tosin uskallan epäillä sitä, mutta niin kauan kun on olemassa viiruksia, on olemassa mahdollisuus siihen, että wlan voidaan saada päälle niin, että se näyttää sellaiselta kuin se ei olisi ollutkaan päällä ollenkaan joten kaksivaiheinen salaus pitää saada modeemeihin ja toinen salaus pitää olla asiakkaan ihan oma salaus, muutoin kaikki on mahdollista.
Tuo alussa oleva linkki julkaistiin 2010 ja silti me emme ole tehneet asialle yhtään mitään, emme salauksen parantamisen hyväksi ainakaan joka päivityksen avulla olisi ollut mahdollista uutisen jälkeen tai valmistaen uuden modeemin tuplasalauksella joten rikos on mahdollista edelleen.

4

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vcndjbvhbznc

      Eihän se ole koskaan ollut turvallinen, eikä siksi tule.

    • KairakoneKoira

      Nykypäivänä pitäisi jo kaikki WLANit käyttää WPA salausta, artikkeli sanoo ettei WPA ole murrettavissa, vaan perinteisellä bruteforcella rikottavissa. Tähän auttaa vain vahva salasana, joten pistä 20 merkkiä ja kirjota johonkin lapulle. Ei aukea pariin vuoteen bruteforcella. Ja tälläisissa "latasit jotain laittomasti" tilanteissa on se syyttäjän vastuulla todistaa, että se olit juuri sinä. Pelkkä IP osoite joka kuuluu sinulle ei ole riittävä todiste oikeudessa.

      • Bersel

        Edelleen löytyy pitkään toiminnassa olleita reitittimiä, joissa on wep-salaus päällä/käytössä.

        Toinen heikko vaihtoehto on WPS. Sekä WPS että WEP ovat nykyään lähes sama asia, kuin ei salausta ollenkaan.

        Kaikkien pitäisi käyttää vain WPA2:sta ja pitkää salasanaa.

        Viimeisin lukemani suositus salasanan minimipituudeksi on lähteestä riippuen 14-16 merkkiä. Erikoismerkkien käyttö vaikeuttaa murtamista, mutta olennaisinta on silti salasanan pituus ja se, että sitä tai kaikkia siinä olevia sanoja ei löydy suoraan mistään sanakirjasta.

        Jos ei muuta keksi, voi käyttää vaikka sanakäännöksiä:

        Talousjuusto 250 grammaa -> jaloustuusto 250 g -> JalousTuusto(250g). Siinä on 18 merkkiä pitkä, erikoismerkkejä, isoja ja pieniä kirjaimia, sekä numeroita sisältävä salasana, josta ainakaan suurinta osaa ei löydy mistään sanakirjasta


      • syyttävätsilti

        "Ja tälläisissa "latasit jotain laittomasti" tilanteissa on se syyttäjän vastuulla todistaa, että se olit juuri sinä. Pelkkä IP osoite joka kuuluu sinulle ei ole riittävä todiste oikeudessa. "

        Mutta jos Hedman partners tai joku muu silti lähettää sinulle jostakin 1,5 - 2 vuotta vanhasta heidän mielestään tapahtuneesta merkittävästä jakamisrikoksesta uhkauskirjeitä tonnin laskuja ja uhkauksia oikeudenkäynnistä, eikä sinulla ole rahaa puolustaa itseäsi, niin mitä teet? Millä todistat, että sinulla oli suojaamaton tai huonosti suojattu WLAN silloin? Sen aikainen modeemikin on elektroniikkakeräyksessä kun mennyt rikki ja uudessa on suojaukset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe