TV-kuva videotykille!

jojola

Miks ei saa tv-kuvaa videotykille?
Kumpikin on yhdistetty HDMI-kaapelilla ykkösliittimiin. Tykki hakee ja hakee, ei löydä signaalia.
Tv on litteä Toshiba, ja tykki uusi Benq.

14

5062

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RobottiKatsooTelevisiota

      Televisio on pelkkä näyttölaite. Et saa signaalia ulos. Sinun pitää liittää videotykki digiboksiin. Jotkut telkkarit antavat kuitenkin signaalia ulos scart-liittimestä videonauhuria varten. Kokeilepa Scart-johtoa.

      • Videolähtö_riittänee

        Ohuen ohuissa televisioissa (esim. Samsung) ei enää ole Scart-liitintä, sillä se on mekaanisesti kookas ja kolho liitin. Se pilaisi koko vastaanottimen ulkonäön. Nykyisin televisioihin on laitettu monitoimiliitin, johon tarvitaan (usein lisähintaan saatava) adapterikaapeli. Parempaa kuvan laatua varten saattaa videolähtö olla komponenttivideolle (YPbPr). HDMI-lähtö vaatii HDCP -kopiontisuojauksen, jonka toteutus nostaisi tarpeettomasti TV:n hintaa.


    • xcdsertg

      Ei se kuva telkkarista tule, sun tarvii laittaa antenni siihen Benqqiin, tai joku muu tulolähde.

    • vfdesd

      Eikö vehkeiden mukana ole ohjeita?

      • Säästetään_paperia

        TV:n mukana tulevat ohjeet ovat lähinnä turvallisuusohjeita. Ohjekirjan paperiversiota ei ole enää moneen vuoteen ollut laitteen mukana, sillä oletuksena on, että tv:n katsoja osaa käyttää tv:n sisäistä i-manualia. Laitevalmistajan tukisivulta löytyy ohjekirja pdf-tiedostona muutaman vuoden ajan, mutta vanhoille laitteille suomenkielisen ohjekirjan löytäminen teettää työtä ja tiedoston imurointi joltain maksulliselta palvelimelta saattaa aiheuttaa muutaman euron kustannuksiakin.

        EU:n direktiivit ilmeisesti määrää, että suomenkielisiä ohjekirjoja ei turhaan jaeta laitteen mukana, vaikka moni on sitä vaatinut kuluttajasuojan nimissä heikolla menestyksellä.


      • ohje_opas_manual

      • vfdesd
        Säästetään_paperia kirjoitti:

        TV:n mukana tulevat ohjeet ovat lähinnä turvallisuusohjeita. Ohjekirjan paperiversiota ei ole enää moneen vuoteen ollut laitteen mukana, sillä oletuksena on, että tv:n katsoja osaa käyttää tv:n sisäistä i-manualia. Laitevalmistajan tukisivulta löytyy ohjekirja pdf-tiedostona muutaman vuoden ajan, mutta vanhoille laitteille suomenkielisen ohjekirjan löytäminen teettää työtä ja tiedoston imurointi joltain maksulliselta palvelimelta saattaa aiheuttaa muutaman euron kustannuksiakin.

        EU:n direktiivit ilmeisesti määrää, että suomenkielisiä ohjekirjoja ei turhaan jaeta laitteen mukana, vaikka moni on sitä vaatinut kuluttajasuojan nimissä heikolla menestyksellä.

        Toki olisit voinut kertoa laitteiden tyypit/mallit. Näillä tyypeillä täällä palstalla on aika kovat hakukoneet löytämään kaikenlaista.


      • Säästetään_paperia
        ohje_opas_manual kirjoitti:

        Asiasta voi hieman eri mieltä, eli kannattaa kysellä myyjältä!

        http://www.tukes.fi/Tiedostot/julkaisut/Tuotteiden_kaytto-ohjeet_opas.pdf

        Siis mitä se myyjä asiaan vaikuttaa? Kun ostat tv:n, niin se tulee yleensä kotiin toimitettuna suoraan maahantuojan varastosta. Liikkeet eivät enää varastoi kuin osaa laitteista, sillä ne jäävät helposti vanhenemaan varastoon, josta ne myydään sitten halvalla pois jos joku suostuu vanhaa tekniikka vielä ostamaan.

        Monet laitteet, kuten tv:t, on tehty esim. koko EU:n alueelle eikä laitteen valmistuessa tiedetä, mihin maahan se lopulta toimitetaan.

        Esim. muutaman vuoden vanhan tv:n mukana tuli (Malli oli tarkoitettu koko EU-alueelle):
        - Turvallisuusohje 11 kielellä, ja tätä Tukes varmaan esittää pakollisena infona: iso lakana, jossa muutamia pienikokoisia kuvia ja tekstiä pienellä fontilla turvallisesta asennuksesta. Tuo Tukesin ohje on jo monen vuoden takaa, ja EU näitä vaatimuksia ja tulkintoja sorvaa jatkuvasti uusiksi.
        - Viiteopas 21 kielellä: Tekniset tiedot ja vianetsintäopas, 4 sivua suomeksi
        - Pikaopas 21 kielellä: Lyhyt ohje tv:n käyttöönotosta, ja teksti, jossa kerrotaan, että "Tämä pikaopas säästää paperia eikä käyttöohjetta enää toimiteta. Käyttöohjeet ja muut tiedot löytyvät joko laitteen sisäisestä i-manualista tai Internetistä"
        - Pieni lappunen, jossa on 22 kielellä teksti, jonka mukaan laitteella on Euroopassa voimassa oleva takuu. Takuutiedot löytyy laitevalmistaja sivulta.

        Olen tullut toimeen tv:n sisäisellä oppaalla. Netistä löytyy i-Manualin opas selainversiona ja siinä on päivitetyt ohjeet, jos kaipaa tarkempaa tietoa. Pitää muistaa, että paperille painettu ohjekirja on vanhentunut jo painosta tullessaan eikä niistä ole iloa muutenkaan, sillä ne ovat koneellisia käännöksiä ja tekstivirheitä riittää.

        Jos joku niitä kaipaa, niin olkaa hyvä vaan.. Helpointa on silloin jättää se televisio ostamatta. Television käyttöönotto on nykyään helppoa, jos osaa siihen kytkeä antennin ja verkkovirran. TV opastaa ensimmäistä asennusta koko ajan, mutta senkin saa sotkettua hätäilemällä. Jos kielivalinta menee alussa pieleen, niin sitten onkin ihmeteltävää, mistä saa tehdasasetukset palautettua. Näin kävi naapurille, kun näytön kieleksi meni asennuksessa hollanti;)


      • En_ole_töissä_teillä

        Myyjällä on vastuu myymästään tuotteesta ja siihen kuuluvasta ohjeistuksesta!

        Jos tämä "Säästetään_paperia" onkin "nero" joka selviää hommasta kuin hommasta niin kaikki eivät sitä ole. Maksavalla asiakkaalla on oikeus vaatia ja saada palvelua.
        Ellei myyjä sitä ymmärrä niin ei välttämättä kauan ole myyjänä.

        Juuri siksi kannattaa vaatia ne ohjeet ym. ja käyttää palveluita eikä tehdä kaikkea myyjäpuolelle kuuluvaa työtä itse ilmaiseksi.

        Varmaan ko. paperinsäästäjä vie julkiseen vessaankin omat paperit, pesee lattian kahviosta ja vie astiat pois ilman pyyntöä ja maksaa iloiten saamastaan ns. palvelusta...


    • jojola

      Jep! Telkkari on senverran vanha, että opas on kadonnut aikaa sitten. Täytyypä koittaa etsiä netistä.
      Benq on ihan uusi, mutta ohjekirjasessa lukee että tarkemmat ohjeet ovat mukana tulleessa CD:ssä. Harmi vain että CD katosi muuton yhteydessä. Netistä yritin etsiä, vaan eipä löydy, ainakaan Suomen kielellä.

      • vfdesd

        Sinulta kysyttiin laitteiden mallit.


    • jojola

      Toshiba LCD colour tv. BenQ W2000.
      Tuossa telkkarissa on DVD-soitin. Pitäähän siitä signaali kulkeutua töllöttimeen, siis ruudulle. Miksei sitä saa ulos, kun takana on kaksi kappaletta HDMI-liitäntää?

      • Säästetään_paperia

        Lyhyesti TV:stä, vaikka mallia et laittanutkaan näkyviin: TV:n HDMI:t ovat vain sisäänmenoja ulkoisten laitteiden kytkemiseen, kuten läppäri tai DVD-soitin. Tässä mallissa on integroitu DVD-soitin, jota pystyt katsomaan vain sillä tv:llä. TV:n scart-lähdössä näkyy yleensä vain virittimen antama kuva ääni. Tätä virittimen antamaa kuvaa voit hyödyntää videotykin kanssa.
        Jos koko tämän kyselyn tarkoitus oli saada tv:n DVD:n kuvaa videotykille, niin vaikeaksi menee. DVD-soittimia myydään lähinnä marketeissa, sillä TV-liikkeet lopettivat jo muutama vuosi sitten niiden myynnin. Tarjolla on vain Blu Ray -soittimia ja niistäkin halvimmat ovat alle 50 euroa. Suosittelen, että unohdat tv:n oman DVD:n virittelyn ja ostat videotykin kaveriksi BD-soittimen, niin saat homman kerralla kuntoon ja kuvan laatu on HDMI:llä omaa luokkaansa.


    • jojola

      OK! Kiitos tiedoista. On minulla Blu-Ray-soitin, mutta mikä on BD-soitin? Vai tarkoitiko samaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe