Sapatilla meuhkaajat

SAPATILLAMEUHKAAJAT

Sapatilla meuhkaaminen ja usko tulevaan sunnuntai pedonmerkkiin on parhainta alkuperäisintä uskoa suoraan Amerikasta.

154

1073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sapatillaanmeuhkaajat

      Adventistit vääristelevät Raamattua siilä UT:sta ei löydy sapattikäskyä mutta muut käskyt kyllä.
      Adventistit "tulkitseva" sapatin olevan sinetti.
      Myöskään enkeleiden ei sanota viettävän sapattia.

      • Miksi sapattikäsky pitäisi löytyä UT:sta? Se on kyllin selvästi jo annettu VT:ssä, neljäs käsky kuuluu muista pyhittää sapatinpäivä ja VT:n laki on edelleen voimassa, kuten Jeesus asian vahvistaa sanoessaan että laista ei katoa pieninkään piirto.


    • Piilo_uskovainen

      Onko synti tatuoida pednmerkki perseeseen. Tietenkään en menisi enään vanhemmiston saunailtaan sen jälkeen.

    • teidän.vanhurskautenne

      Sapatista puhuu raamattu. Jumalan pyhittämä ja Jumalan erottama.
      Sunnuntaista ei puhu raamattu, vaan on Luterilaisuuden hapattama mielenne.
      Sen pyhittää Baabeli- uskonto, sen kautta katoliset, ja luterilaiset, sekä perinnäishapatteiset -- meuhaajat- käytän sanavalintaasi - muhaaja, jotta ehkä kielellellisesti ymmärrät viestin sisällön paremmin.

      Mutta, palataan takaisin sapattiin. Jumala erotti ja pyhitti sapatinpäivän. Adam- luotiin ja ensiimäiseen päiväänsä heräsi ja se oli sapatinpäivä - kaikki oli sangen hyvää, se oli Jumalan työtä. Siis siksi sapatti on """""lepoa""""".

      Raamattu puhuu taas perusteista, miksi sapatti ON olemassa.

      1 MO 2:1-2 Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa ---kaikkine joukkoinensa. Ja Jumala päätti työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. ---- siis ei ollut tarpeen tehdä enempää, kaikki oli täydellistä, voitiin panna tehtävät sivuun ja nauttia tuloksista - se on sitä lepoa. Jumalantyö - se on aina loppuunsaatettuna se todellinen sapatinlepo. --- tämä täytyy ymmärtää merkitykseltään.
      Se on viesti - jossa voimme kertoa, että Jumala tekee ja antaa siunauksensa Aadamia varten. Siksi --iankaikkinen elämä - armolahjana-- on sapattia. Jumala saattaa työnsä lopulliseen päätökseen, kun Uusi taivas ja maa on sijoillaan ja Sapatin Herra - Jeesus on Kuninkaana ja kansansa kumartaa Häntä, joka on luonut tämän.

      Ilmestyskirja puhuu - kumartakaa Häntä, joka on luonut taivaan ja maan. Siksi luotu voi kumartaa Luojaansa tässä ajassa sen todistusarvon tähden -sapatissa.

      Armo ja pelastus on jokapäiväistä Herran omille, ja langenneessa tilassa, tässä ajassa, missä otsahiessä leipää ansaitaan on lupa pitää sapatti - Luoja pelastaa - Kristuksessa
      Se on Herran työtä, Hän palvelee luotuaan ja se on lepoa se. Siksi kumarran Häntä, joka on luonut valmiiksi pelastuksenkin.

      2Mo 20:11 muistuttaa kirjoituksissa, ettemme eksyisi.
      Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntena päivänä hän lepäsi; ------- sen tähden [Hän teki mitä?] , Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.... [pyhitys on erottamista pyhää käyttöä varten ]

      Me voimme näin Sapatista lukea Raamatusta, kirjoituksista ja ymmärtää se merkitys, ettemme tekisi tyhjäksi perinnäissääntöinemme Jumalan sanaa, sapatti on Jumalan työ ja lepo meille. Se on viesti aikain alusta, sen loppuun Herran omalle kansalle, joka Hänen nimeään kunnioittaa ja polvistuu Nimensä eteen.
      Siinä tunnustetaan tällekin ateistiselle ajalle Luojasta - Luoja Jumalasta. Se on viesti ketju meilläkin ----- sapatinlepo tulee vain Jumalan työnä--- ja se viestii jopa tulevasta Uudesta luomisesta - Uuden Adamin - Kristuksen siemenstä, joka sovitti meidät Goltatan ristillä, - ristillä, jonka me rakensimme ja me naulasimme hänet ja kruunasimme orjantappurakruunulla. Hän on Sapatin Herra ---- sapattiko pitäisi unohtaa?
      Sapattiko on meuhkaamista. Ehkä meuhkaaminen onkin perinnäissääntöjen muotouskonnollisilla, jotka käyskentelevät lukien, mitä isien kirkkosäännöt sanovat ja tekevät tyhjäksi Jumalan Sanan.

      Sapatti tuli Edenissä, kuten esimerkiksi miehen ja naisen liittosuhde.

      Miltä näyttäisi perinnäisoppi? Eikös juuri sitä, että juuri tänään tätä molempia näkemyksiä vastaan, joka on Jumalan sanaa, niin sitä vastaan hyökätään.!

      Siksi kun Jumalalla on vain yksi kansa, aikain alusta - sen loppuun, niin HE kumartavat -sapatinkin merkityksen äärellä - ---- muotuskovaiset kultaisen vasikkansa edessä, joka on ympäröivien kansojen jumalankuvia, sääntöjä ja kirjoituksia.
      Sitten kysymys - tunteeko Taivaissa Jumala heidän nimensä?? Hehän ovat kumonneet Herran sanan? Oletteko vieraan jumalan alttarilla?

      Mat 5:17 Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään.
      Mat 5:18 Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut.

      Mat 5:19 Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman;

      mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.


      Mat 5:20 Sillä minä sanon teille: ellei "teidän vanhurskautenne" ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.

      • todetaan.matkanvarrelta

        kirjanoppineisuus ja farisealaisuus voi olla meidänkin aikamme muotojumalisuutta, sen tapoineen ja oppeineen.
        SE muodoltaan vesittää sen sanoman, mikä kirjoituksien sisältö haluaisi meille opettavan. Jos meidän vanhurskautemme ei ole näitä tämänpäivän fariseusten ja muotouskonnollisten opettajien kohdan suurempi ----- niin Herra ei tunne meitä.
        Meillä on eri sanoma ja eri jumala.

        Mutta, joka sydämeltään haluaa tutkia oppia syvempään Herran suorittamaan pyhitykseen, niin taivaissa kutsutaan häntä suureksi, koska hän kumartuu Jumalan työn johdettavaksi ja sen tunnustajaksi.

        Tie on kaita. Tietämättömyyden ajoista kansansa keskellä Herra kärsii, oikein kirjoitusten mukaan. Siksi opettajat joutuvat kovemman tuomion alaiseksi.

        Keskustelin aikoinaan erään johtavan helluntaiveljen kanssa tästä asiasta.
        Hän myönsi, että näinhän ne kirjoitukset opettavat. Sitten tuli se MUTTA.
        Hän pitäytyi leipäpappina siihen helluntalaisten pitämään perinnäissääntöön, ei halunut heiluttaa venettä.
        Olisiko kannattanut, vai ei? Hänelle ei jäänyt pidempää etsikkoaikaa. Puolisoni kuunteli, kun hälytysajoneuvot ajoivat tuon papin luo - hän oli kuollut, surullista.
        Hänet otettiin pois julistamasta perinnäisoppia ja hän menee tietoisena Sanasta Herransa eteen. Mitä Herra sitten sanoo - Hän on tuomari, en minä.
        Olen saman kirkon penkkejä kuluttanut 30- vuotta. Minulla ei ole varaa kieltää kirjoituksia ja kun Pyhä Henki avasi Sanansa - tein valinnat.
        Apostolinen helluntaiseurakunta - kansainvälinen, seitsemännepäivän seurakunta - heille kirjoitukset on tosi. Maassammekin on liuta uskovia, jotka kumartavat kirjoitusten mukaan Vapahtajaa ja kunnioittava Herran sapattia, eivätkä kumarra perinnäisopin muotoajumalisuutta.

        ps. en ole adventisti - enkä nykyään muunkaan seurakunnan jäsen, helluntaistakin toivotettiin hyvää julistusta siellä ovien ulkopuolella. Perinnekirkkoon ei ole asiaa.
        No, en ole sitten käynyt kahvillakaan, etten horjuta sanoillani papin elämää.
        Eräs muu pappi hieman hermostui sunnuntaina, se siitä.


    • Saanko.nauraa

      Lasten satutunti alkoi niin myös täälläkin aikuiset ovat tulleet jälleen lapsiksi.
      Satu aatamista ja eevasta alkoi, käärme veikeä jutteli palavan pensaan kanssa josta Liisa ihmemaassa aivan äimistyi.

      • lähden.muuttojuttuihin

        Onko se alkulimaisuus - ja apinaisä parempi juuriltaan, kuin, että raamatunkertomuksen opin sisällön idea on opettaa, että Herra on Luoja, sekä ihmisen tarkoitus on Jumalan luomisen mukaan olla Jumalan kuva.

        Jumalan lain päämäärä on rakkaus - eli siemenen tarkoitus on Luojan ajatuksissa se, että kumarrumme Hänen eteensä. Se luo sen rakkaudellisen lähtökohdan jokaisen ihmisen välille.

        No, sinä et kumarra näköalaa.

        Toinen näköala - se hyvän ja pahantiedonpuu. Sekin on siemenenä viestinä ihmisen asettumista mielipiteineen valtaistuimelle, jossa hän julistautuu olevansa jumala.
        Siis kertomuksen tarkoitus on istuttaa meidän kuvastimen, eli peilin eteen, kaikkina aikakausina - ja ymmärtää se.

        Tuo jälkimmäinen, jota sinä kumarrat, on sinun jumaluuttasi ja sinä oman lainalaisuuden kautta jaat sen tekosi ja halusi tähän aikaan. No, onko se sangen hyvää - mitä maailma tarjoaa tänään?

        Se kertoo sodista - riistosta kaikesta pahasta - se on todellisuutta, ei tarua.

        Siksi on ymmärrettävä kertomusten tuoma sisältöisyys - miksi ja ketä varten se on kirjoitettu ja juuri tuokin totuus kertoo Luojasta. Hän haluaa, että jokaisella meillä olisi tasapuolinen hyvyys.

        Mutta, nyt pitää lähteä muuttojuttuja ajamaan, tähän aika loppuu. klo 10. autonkanssa oltava paikalla.


    • Joka ei vietä sapattia oikein ei näe isää. Jeesus

    • TaasUusiPäev

      Minä ainakin sain voiman ja voitelun beettel-kirkossa. Siellä oli rakastava ilmapiiri. Pedon merkkiäkin käsiteltiin myös. Minusta se on hyvä asia

      Jokaiselle 666

    • humbuuki

      Kun ihmisen nuppi viritetään tiettyyn asiaan vakuuttelemalla niin lopulta se on totta. Sapatti on eräs sellainen, joka on adventisteille elintärkeä asia. Jeesus on sivuseikka, joka ei viettänyt sapattia.

      • Jeesus ei viettänyt sapattia? ”Ja hän (Jeesus) saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan; ” (Lk. 4:16) Tietysti Jeesus vietti sapattia. Jos Jeesus ei olisi viettänyt sapattia, hän olisi rikkonut lakia eikä olisi voinut olla synnitön uhri ja virheetön karitsa meidän puolestamme.

        Tietenkään sapatti ei saa olla Jeesusta tärkeämpi. Mutta kyse on tärkeästä asiasta. Jos rikkoo sapattia tekee syntiä. Sapatin vastustajat yllyttävät syntiin. Siksi tähän asiaan on tärkeä puuttua.


      • HuMBuuki
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jeesus ei viettänyt sapattia? ”Ja hän (Jeesus) saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan; ” (Lk. 4:16) Tietysti Jeesus vietti sapattia. Jos Jeesus ei olisi viettänyt sapattia, hän olisi rikkonut lakia eikä olisi voinut olla synnitön uhri ja virheetön karitsa meidän puolestamme.

        Tietenkään sapatti ei saa olla Jeesusta tärkeämpi. Mutta kyse on tärkeästä asiasta. Jos rikkoo sapattia tekee syntiä. Sapatin vastustajat yllyttävät syntiin. Siksi tähän asiaan on tärkeä puuttua.

        Ei Jeesus viettänyt koska kulki sapattina viljapeltojen poikki ja paransi sairaita. Sapattina ei saanut edes liikkua joten sapatista vouhkaajat ovat uskonnollissen aivopesun uhreja. Sääli joka siihen tilanteeseen on itsensä saattanut.


      • HuMBuuki kirjoitti:

        Ei Jeesus viettänyt koska kulki sapattina viljapeltojen poikki ja paransi sairaita. Sapattina ei saanut edes liikkua joten sapatista vouhkaajat ovat uskonnollissen aivopesun uhreja. Sääli joka siihen tilanteeseen on itsensä saattanut.

        Raamatussa ei missään kohtaa kielletä parantamista sapattina tai liikkumista. Joten Jeesus ei rikkonut sapattia.


      • Sapattilainkerskaajat

        Sinä "kristitty" olet sapatilla meuhkaaja.
        Jeesus ei käskenyt jumaloimaan sapattia.

        Sinulle sapatti on "sharia laki" ja väität ettet ole koskaan rikkonut sapattia.


      • Sapattilainkerskaajat kirjoitti:

        Sinä "kristitty" olet sapatilla meuhkaaja.
        Jeesus ei käskenyt jumaloimaan sapattia.

        Sinulle sapatti on "sharia laki" ja väität ettet ole koskaan rikkonut sapattia.

        Minä en jumaloi sapattia, mutta vietän sitä. Siinä ei ole mitään jumaloimista että noudattaa kymmentä käskyä. Ja tästä aiheesta on tärkeä meuhkata, koska niin monet opettavat julkeasti rikkomaan Jumalan antamaa käskyä. En tietenkään väitä etten ole koskaan rikkonut sapattia. Mutta tahallaan en tietenkään riko sapattia. Sapatti on Jumalan antama käsky eikä mikään sharia laki.


    • Biblepost

      Sapatinpalvojat yhdistävät kaksi eri asiaa toisiinsa, fyysisen, tätä maailmaa koskevan ja hengellisen. Heillä on kahdenlaisista langoista kudottu vaate, hengellinen ja tätä maailmaa koskeva. Jumalan Sana varoittaa: Älä pue yllesi vaatetta, joka on kudottu kahdenlaisista langoista, villaisista ja pellavaisista sekaisin.
      Israelilaiset ovat fyysinen Israel ja Jeesukseen uskovat ovat hengellinen Israel.
      Vanhan Liiton sapattia vietettiin, jotta israelilaiset muistaisivat Egyptin fyysisen orjuuden. Tämä maailma on synnin ja himojen orjuudessa. Jeesukseen uskova on vapautunut synnin orjuudesta.
      Uuden uskova, hengellinen israelilainen, viettää sapattia, niin ettei hän palvele syntiä eikä hän tee niitä tekoja, joita teki silloin kuin oli synnin orja.
      Sanassa on kirjoitettu: Yksi päivä on Herran edessä niin kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niin kuin yksi päivä.
      Jumala loi maailman ja kaikki mitä siinä on kuudessa päivässä. Sitten hän lepäsi seitsemännen päivän.
      Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt.
      Jumala antoi ihmisille tuhat vuotta kutakin hänen luomispäiväänsä kohden, kuusi tuhatta vuotta. Seitsemäs tuhat vuotta on pyhitetty levon ajaksi.

      • Kirjoitat jälleen täyttä hölynpölyä. Jumala siunasi luomisviikolla seitsemännen päivän, Raamatussa ei sanota että Jumala pyhitti seitsemännen vuosituhannen, vaan PÄIVÄN. Neljäs käsky kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä", ei mitään mainintaa vuosituhansista.

        Missään kohtaa Raamattua ei kumota sapattikäskyä.

        Aiotko hengellistää muutkin käskyt? Että aviorikos tulee ymmärtää hengellisesti, käsky kunnioittaa vanhempia tulisi tulkita myös hengellisesti? Näin voit kumota kaikki käskyt. Missä kohtaa Raamattua annetaan ohje tästä sinun hengellisestä sapatin vietosta? Ei missään kohtaa.


      • Biblepost

        Kristitty.net, no, meni sitten vaikka valloittamaan luvattua maata ja taistelemaan amalekialaisia vastaan.
        Sanassa on kirjoitettu: Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        Olet jumalaton valehtelija, joka ei voi ymmärtää hengellisiä totuuksia etkä voi ottaa niitä vastaan, sillä on kirjoitettu: luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        Oletko koskaan ajatellut, että jos et ymmärrä hengellistä sanomaa, niin vika ei olekaan sanomaan tuojassa, vaan sinussa?


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, no, meni sitten vaikka valloittamaan luvattua maata ja taistelemaan amalekialaisia vastaan.
        Sanassa on kirjoitettu: Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.
        Olet jumalaton valehtelija, joka ei voi ymmärtää hengellisiä totuuksia etkä voi ottaa niitä vastaan, sillä on kirjoitettu: luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        Oletko koskaan ajatellut, että jos et ymmärrä hengellistä sanomaa, niin vika ei olekaan sanomaan tuojassa, vaan sinussa?

        Et voi mielivaltaisesti hengellistää Raamatun käskyjä. Raamatussa on selvä käsky "Muista pyhittää sapatinpäivä" joka tulee tulkita kirjaimellisesti. Sinun metodillasi voi kumota kaikki käskyt.

        Jokainen joka tekee syntiä on synnin orja. Miten tämä muka liittyy sapattiin?


    • SDAmeuhkaajat

      Jeesus ei kehoittanut sapatilla meuhkaamiseen eikä Raamatussa löydy mainintaa sunnuntai pedonmerkistä.

      Suurin osa adventisti pastoreista uskoo väärän profeetan Ellen Whiten olevan Jumalan Sanansaattajan.

      • 1234567---

        Oletko viisas ja ymmärtäväinen, kokeilen ymmärtäväisyyttäsi kysymykselläni: Kuka on Ilmestyskirjan peto ja mikä hänen merkkinsä ?

        Kellä viisaus ja ymmärrys on !


      • 1234567--- kirjoitti:

        Oletko viisas ja ymmärtäväinen, kokeilen ymmärtäväisyyttäsi kysymykselläni: Kuka on Ilmestyskirjan peto ja mikä hänen merkkinsä ?

        Kellä viisaus ja ymmärrys on !

        Ainakaan Raamatun mukaan se merkki ei ole sunnuntai.


      • 1234567---
        Kristitty.net kirjoitti:

        Ainakaan Raamatun mukaan se merkki ei ole sunnuntai.

        Tässä pysyn enkä muuta näkemyksiäni. Sunnuntai on pedonmerkki.

        Kolmannen enkelin varoitussanomaa tulee julistaa pedosta ja merkistä. Tuoda totuus esille.


      • Biblepost
        1234567--- kirjoitti:

        Oletko viisas ja ymmärtäväinen, kokeilen ymmärtäväisyyttäsi kysymykselläni: Kuka on Ilmestyskirjan peto ja mikä hänen merkkinsä ?

        Kellä viisaus ja ymmärrys on !

        Ilmestyskirjan peto jumalaton maailmanvalta ja sen jumalaton hallitsija.


    • 7.PÄIVÄNMEUHKAAJAT

      SDA 7. päivän meuhkaajilla suurin missio on SYYYTTÄJÄN rooli, syyttää uskovia sapatin rikkojiksi.

      • Totuus tekee kipeää. Jos rikot sapattia teet syntiä. Tätäkö ei saisi sanoa ääneen, ettei kukaan vain loukkaannu?


    • viljapellolla

      Pakanoille ei ole annettu käskyjä muutenkaan, ne kaikki olivat tarkoitettu israelilaisia varten vanhassa liitossa. SDA on huijariliike jonne menevät rahat ja terve järki.

      • Väännetäänratakiskosta

        Muuttuva adventismi kertoo lahkolaisuudesta

        Adventtikirkon jäsenmäärästä suurin enemmistö on jo nyt värillistä porukkaa, joten valkonaamat ovat jo nyt vähemmistönä ja se "viidakkoelämään" tottunut enemmistö muokkaa ja on muokannut täysin omanlaisensa adventismin. Monissa USA:n etelävaltioiden adventtikirkoissa touhu on lähempänä voodoo touhua, kuin Ellen Whiten viitoittamaa ja edustamaa tiukkapipoista ja synkkämielistä fundamentalismia.


      • Jos käskyt oli kaikki annettu vain Israelille vanhassa liitossa, eikö se tarkoita että saa vapaasti tappaa, varastaa ja tehdä huorin?

        Vaan kun Mooseksen lain mukaan laki on sama niin juutalaisille kuin pakanoillekin:

        "Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

        "Kuusi päivää tee työtäsi, mutta lepää seitsemäs päivä, että härkäsi ja aasisi saisivat hengähtää ja orjattaresi poika ynnä MUUKALAINEN saisivat virkistyä." (2. Moos. 23:12)

        Kenelle sapatti annettiin? Huomaa että israelilaisten lisäksi se annettiin myös muukalaisille. Huomaa myös, että sapatti annettiin jo luomisessa, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista:

        ”Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt." (1. Moos. 1:33,34)

        Myös Jesajan mukaan sapatti on muukalaista varten:
        ”Ja MUUKALAISET, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.” (Jes. 56:6-7)

        Sapatti on voimassa tuhatvuotisessa valtakunnassa ja kaikki liha eli myös pakanat viettävät sapattia:
        "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22,23)

        Jeesuksen mukaan sapatti on ihmistä, eli siis koko ihmiskuntaa varten, ei ainoastaan juutalaisia varten:
        ”Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.” (Mk. 2:27)


      • Biblepost

        Kristitty.net, sinulta pimennossa koko Uusi Testamentti. Nyt eletään Uuden Liiton aikakautta. Lisäksi väännät adventistien oppien mukaan Sanaa ja hoet sitä niin kuin mantraa.
        Oletko huomannut edes, että Jeesus oli juutalainen ja eli lain alaisena? Jeesus lähetettiin vain Israelin kadonneitten lammasten tykö.


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, sinulta pimennossa koko Uusi Testamentti. Nyt eletään Uuden Liiton aikakautta. Lisäksi väännät adventistien oppien mukaan Sanaa ja hoet sitä niin kuin mantraa.
        Oletko huomannut edes, että Jeesus oli juutalainen ja eli lain alaisena? Jeesus lähetettiin vain Israelin kadonneitten lammasten tykö.

        Olen useasti aiemmin jo sinulle selittänyt, että uudessa liitossa Toora on edelleen voimassa. Laitetaan kertaukseksi tänne:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        ”Ja minä annan heille yhden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne, ja minä poistan kivisydämen heidän ruumiistansa ja annan heille lihasydämen, niin että he vaeltavat minun lakieni mukaan ja noudattavat minun säädöksiäni ja toimivat niiden mukaan ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa.” (Hes. 11:19-20)


    • 777777777777777

      Pedon merkki otetaan otsaan tai käteen, siru. Vain sen kanssa joskus saa ostaa tai myydä.
      Hankkikaa maata elääksenne sen ajan yli.
      Pedon merkki vastaa rahaa. Näkeehän jo nyt, miten rahalla hallitaan. Se saa huippunsa kerran, kun joku julistautuu jumalaksi ja vaatii palvomista.
      Sunnuntai on kristityillä lepopäivä, koska se muistuttaa ylösnousemuspäivästä. Sillä kunnioitetaan uhrikaritsaa. Se on siis meillä lepopäivä.
      Jeesus sanoi kerran, että jokupitää toista päivää parempana. Viitaten juuri tähän tulevaan. Tärkeintä ei ole se päivä, vaan lepo. Sitä tulisi kansan viettää.
      On kirkkomme piispoilla parannuksen tekemisen aika. Pitäisi opettaa, kuten Jumalan sana sanoo.

      • 1234567---

        Sunnuntai menee suurella osalla vauvasta vaariin otsan sisäpuolelle. Pyhäkoulussa opetetaan sunnuntai pyhää. samoin kodeissa ja kouluissa kaikuu sunnuntain kohdalla pyhä pyhä pyhä. Jopa monilta uskomattomiltakin kuulee kävin pyhänä kalassa jne...

        Jumalan antama sapatti tulee pitää pyhänäpäivänä. Jumalan kymmenenkäskyn lakiinkin kuuluu sapatti.
        1700-luvun Luterilaiset virret kertovat. Virsi 135. 1. Nää KÄSKYSANAA KYMMENEN, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda. 136.1. Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.


      • >> Sunnuntai on kristityillä lepopäivä, koska se muistuttaa ylösnousemuspäivästä. Sillä kunnioitetaan uhrikaritsaa. Se on siis meillä lepopäivä. <<

        Raamatussa ei missään kohtaa sanota että sunnuntai tulisi pitää lepopäivänä koska se muistuttaa ylösnousemuksesta. Jeesus lepäsi viikon seitsemäntenä päivänä haudassa ja kääri hihat ja ryhtyi töihin viikon ensimmäisenä päivänä noustuaan haudasta. Siksi viikon seitsemäs päivä on lepopäivä ja sapatti, meidän kalenterissamme siis lauantai.


    • Biblepost

      1234567---, minulla ei ole sunnuntaita otsan sisäpuolla.
      Sinun oppaana ovat vanhat virret, oho!!!

      • toteaisin.matkalta

        Teillä on peittovaate silmillä, jonka nimi on adventismi. Mutta, paljon ennen adventismia sapattin sanoma on julistettu. Se julistettiin jo ennen Siinaitakin, aivan Eedenissä.

        Bibleposi ei ole muistanut keskustella kirjoituksissa rukouskammiossa, vaan on uskoaan pönkännyt perinneopeissa ja ammentaa sieltä pyhyytensä.

        Itse en ole adventisti, vaikka vastaan 123456 ja seitsemän kirjoittajalle osoittamaan viestiisi.

        Et oikein ole sisäistänyt merkkiä otsalla ja kädessä kirjoitusten sanomallisuuteen.
        Kain - kun kävi keskustelua Jumalan kanssa, Jumala sanoi, että sinun mielesi synkistyy - hallitse sitä. Tiedämme, että Kain ei kunnioittanut Jumalan sanomallista neuvoa, joka olisi varjellut hänet. Hän mielessään vastusti Jumalan neuvoa, ja kätensä merkkinä murhasi veljensä. Jumala pani vielä hänen otsaansa merkin, ettei Kainia tapetta.

        Raamattu puhuu silmän synnistä, repäise se pois, tai käden teoista, katkaise se.
        Se on opetuksellisesti se, että ei jatketa tekoa vaan katkaistaan mieleyhde asiaan.
        Se on sen merkki "päässä" - että on ollut kuulainen sanalle ja varjeltuu tekemisistä.

        Jos ei tottele, ajatus, päässä - saa aikaiseksi tekemisen, sen merkitys nousee teoissa.
        Ja tämä lähtökohta on ollut aina pedon käyttämä kanava ihmisessä kautta aikain.
        Siinä ihminen joko kumartaa Jumalaa - tai petoa.

        Tämä siruoppi - jota lanseerataan uskonnollisissa kuvioissa, ei toimi, koska se siru toimii jo kaikessa kaupankäynnissä. Viivakoodit toimivat jo kaikessa kaupankäynnissä. Eli se ostaa ja myydä on jo meillä.
        Mutta, se siru ei koskaa tule kansainväliseksi, jokapaikan jutuksi. Eli aina ihminen voi ostaa ja myydä ilman sirukortteja. Kyse on vain länsimaitten uskonnollisuuksien yhdestä hekumasta joka sokeuttaa "hyvänpuun hedelmänä" ihmistä.
        Ko. uskonnollisuuksen harhoja on ollut yhdessä sun toisessa vuosikymmentenkin saatossa. Suomen Raamattuopiston (Kauniaisissa) pari opettajaa aikoinaan kirjoitti helluntailaisuuden harhoista - jota viljeltiin Ristin Voiton painattamaissa kirjoissa, että nuo harhat helluntailaisuus tuntee paremmin kuin raamatun ja opettavat vaikka Jeesuksen paluusta ko. salaisten tempaamisien suhteen.
        Minulle aisan opetus tietenkin oli tuttu, koska edustin helluntailaisuutta.
        Totean vain, että harhaahan se oli ja Suomen Raamattuopiston opettajat olivat oikeassa. Opetettiinhan meillä Israel- Jeesuksen paluu 1988- oppiakin.
        Israelin itsenäistyminen, siihen 40- vuotta ja se oli siinä. Sitäkin opetusta kuuntelin korvat höröllä, koska jo 1973 jälkeen olin helluntaissa.
        Muttei Jeesus tullut. Porukka ei vain mielellään muistele opetuksia.
        Idean matematiikka oli Egyptistä - 40-vuotta ja luvattu maa.
        Ko. arvosia opettaja on vieläkin elossa, helluntaissa, vasta näin hänet leirikeskuksessa. Muisti hänellä pätkii.
        Luen tämän sirujutun samaan langenneeseen ideaan, jota moni hyvänpuun hedelmänä maistelee ja kun se maistuu hyvältä ja näyttää hyvältä, ei oikein tiedä moni, että ei se raamatullinen ole. Sitä ei raamattu selitä, sen selittää ihminen.
        Mutta raamattu opettaa merkin paina se mieleesi ja olkoon se merkkinä kädessäsi kirjoituksissa. Eli hieman kannattaa miettiä, mihin laittaa painotuksen. Siihenkö, minkä raamattu opettaa, vai siihenkö, mitä ihminen opettaa. Sirujutut saa heittää roskiin, vaikka se saa monelle paljon mielihyvää, koska liikutaan meidän ajassa.


      • 40-vuotta.hellutaissa

        2Mo 13:9,16 Ja se olkoon merkkinä sinun kädessäsi ja muistutuksena sinun otsallasi, että Herran laki olisi sinun suussasi; sillä Herra vei sinut väkevällä kädellä pois Egyptistä.

        Lähdetäänkö tutkimaan raamatullista merkkiä niin kädessä, kuin otsassa. Kelpaisiko raamatullinen opetus meitä varten.

        Kun Herra pelastaa Kristuksessa ihmisen. Se on Jumalantyö -.
        Pyhä Henki kirkastaa sovitustyön mitä Golgatalla tapahtui. Se oli synnin tähden.

        Synti raamatullisena määritelmänä ON laittomuus - eli Jumalan tahdon väheksymistä, sillä lain päämäärä on rakkaus. Ihmisen mieli ei kumarru Herran eteen, eikä sydän liity samanmielisenä Jumalan tahtoon. Se ei muistuta hänen "otsallaan" mielessään totuutta. Hänen kättensä teot ei merkkinä ole Herran palveluksessa. Ihminen ei ole synnissä vapautunut "orjuuden ikeestä/ orjuuden Egyptistä"!

        Joka yhtyy sydämestään Herran tahtoon, se on merkkinä Hengen voimasta, joka erottaa ihmisen maailmasta - hän on vapaa synnistä - eli ei ole lain alla.

        Lain alaisuus on synnin lukemista ihmiseen. Jos rikot maailmallistakin lakia - niin olet varmasti lain alla, eli laki tuomitsee ihmisen teoista. Se laki ei ole ollut sydämessä varjelemassa, että ihminen olisi kulkenut vapaana, ja laki ei olisi painanut ja syyttänyt häntä.
        Meidän on ymmärrettävä.... HUOM" ! ymmärrettävä, milloin ihminen ON lain alla.
        Sillä Sana viimeisellä tuomiollakin tulee tuomitsemaan ja Sana on silloin mittaamassa.
        Perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.
        Joka Hengessä on elänyt Herrassa, ei ole lain alla tuomittuna, mutta joka uskovaisuudessa on elänyt riettaasti, heittänyt Jumalan laille rukkasta, antanut mielensä haluille vallan ja kätensä tehnyt sitä, hän on silloin sen lain tuomisema.
        Ei auta Herran hokeminen. Menkää pois Minun tyköäni te laittomuuden ihmiset, Minä en tunne teitä - on kirjoituksiin muistiinmerkitty varoittava opetus.

        On lain suhteen opittava käyttämään sitä opetusta sen Sanan opetuksen kautta.

        Toinen lain kumoaminen on seremonialaki. Se oli varjolain aikaa Jumalan kansalle, Israelille. Eläinuhrit päättyivät kertakaikkiseen uhriin. Me emme enää elä seremonialain aikakautta. Seremonialain asioista voi vilkasta Lutter- säätiön sivuilta.

        Raamatussa on lakien suhteen opetusta. Mutta synnin osoittava laki on kymmenenkäskyn laki. Se ei pelasta - mutta sen tehtävä on saattaa synti tietoisuuteen ja sen kesto on ajan loppuun asti. Jos tuo laki kumottaisiin, ei tarvita ristiäkään.
        Mutta, kun kymmenen käskyn laki on ja se on kirjoitettu Herran omien sydämeen tässä liittosuhteessa, Uudessa liitossa, kuten kirjoitukset opettavat, niin silloin tiedämme mikä on oikein ja väärin, sekä Pyhän Hengen voimasta tiedämme taistella pahaa vastaan. Voimme kumartua Luojamme eteen ja mielemme on merkitty Jumalan sinetillä, joka kestää ja kätemme on merkitty tekoihin, mikä Jumalan nimeä kantaa.

        Emme ole enää orjuudessa. se siis on merkkinä sinun, minun ja jokaisen Herran oman kädessä, joka Herran nimeä mainitsee, sekä muistutuksena meidän otsalla, että se olisi sinun, minun ja jokaisen suussa, todistuksena Herra vapauttaa.

        Näin pääsemme näkemään se, mikä on se merkki otsassa ja kädessä.

        2Mo 13:9 Ja se olkoon merkkinä sinun kädessäsi ja muistutuksena sinun otsallasi, että Herran laki olisi sinun suussasi; sillä Herra vei sinut väkevällä kädellä pois Egyptistä.

        Painakaa siis nämä minun sanani sydämeenne ja mieleenne ja sitokaa ne merkiksi käteenne, ja ne olkoot muistolauseena otsallanne. ja opettakaa ne lapsillenne, niin että puhut niistä kotona, istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi.

        Eikös paljon suuremman arvon saa raamatun sanan opetus, merkistä kädessä ja otsassa.??!!!! Kyllä. Rienaaja vain haluaa sekottaa pakkaa ja tuo kaikennäköisiä hyväntiedonpuun hedelmäsoppaa- siruoppia ja voi kuinka se sokeuttaa monen silmät.


      • jatkan.vielä

        ts. Jumalan armon kansalainen Kristuksessa, jonka synnit on sovitettu ristillä, ts. laittomuuden aika. Hän uudestisyntyy Uuden Adamin, Kristuksen sovitusuhrin kautta.
        Silloin Herra panee lakinsa, eli tahtonsa sydämeen. Se kirjoitetaan mieliin.
        Se kirjoitetaan siksi, ettemme enää olisi laittomuuden lapsia, vaan vapauden lapsia.
        Kertakaikkinen uhri riittää, enää ei tarvita seremonialakia, eläinuhreja.

        Näin Kristus ympärileikkaa sydämemme maailmaan, ettei tahtoelämämme enää syntiä tekisi, vaan Hengen voimasta vaeltaisimme tietoisesti Jumalan tahdon tietä ja Henki saisi kirkastaa Isän kauttamme tälle ajalle.
        Laulujen laulu ihanasti kirjoittaa - 8:6 Pane minut sinetiksi sydämellesi, sinetiksi käsivarrellesi. .... eikö ole ihana merkitys sinetistä. Rakkaussuhde Herraan on sinetöimässä meidän suhteemme.. jae jatkuu. Sillä rakkaus on väkevä kuin kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus, sen hehku ja tulen heku, on Herran liekki.

        Jumalan sanan rakkaus - se on lihalle kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus., sen heku ja tulen hehku . Mielettömän syvällisesti ilmaistu, joka polttaa meissä jaloja astitoita Herran liekin avulla. Se on rakkautta, taivaallista rakkautta.

        Rakkaussuhde Herraan on henkilökohtainen. Siinä ollaan suljetun oven takana omassa rukouskammiossa Herran edessä. Siinä seurustellaan Isän kanssa ja mennään sieltä arkeen ja sapatinPyhään. Ei niin, että se muotomenoisena tehdään lihan käsivarrella. Ei, vaan Hengen voimasta ja kammiosta. Sen Isä maksaa meille, jossa ei julisteta katujenkulmilla omaa minää - muotuskonnollisuuksia - kirkkokuntia - ei.

        Vaan Jumalan tahto - sydämessä. Siten Jumalan tahto - eli lain päämäärä toteutuu - se rakkaus. Ja siinä on se sapatin lepokin olemassa. Jumalan työ.

        Näin saa merkit otsalla ja kädessä aivan uuden ulottuvuuden. Sirut saa jättää muotouskonnollisuuksien roskakoriin, tyhjänpäiväisinä jaarituksina.


      • Biblepost
        toteaisin.matkalta kirjoitti:

        Teillä on peittovaate silmillä, jonka nimi on adventismi. Mutta, paljon ennen adventismia sapattin sanoma on julistettu. Se julistettiin jo ennen Siinaitakin, aivan Eedenissä.

        Bibleposi ei ole muistanut keskustella kirjoituksissa rukouskammiossa, vaan on uskoaan pönkännyt perinneopeissa ja ammentaa sieltä pyhyytensä.

        Itse en ole adventisti, vaikka vastaan 123456 ja seitsemän kirjoittajalle osoittamaan viestiisi.

        Et oikein ole sisäistänyt merkkiä otsalla ja kädessä kirjoitusten sanomallisuuteen.
        Kain - kun kävi keskustelua Jumalan kanssa, Jumala sanoi, että sinun mielesi synkistyy - hallitse sitä. Tiedämme, että Kain ei kunnioittanut Jumalan sanomallista neuvoa, joka olisi varjellut hänet. Hän mielessään vastusti Jumalan neuvoa, ja kätensä merkkinä murhasi veljensä. Jumala pani vielä hänen otsaansa merkin, ettei Kainia tapetta.

        Raamattu puhuu silmän synnistä, repäise se pois, tai käden teoista, katkaise se.
        Se on opetuksellisesti se, että ei jatketa tekoa vaan katkaistaan mieleyhde asiaan.
        Se on sen merkki "päässä" - että on ollut kuulainen sanalle ja varjeltuu tekemisistä.

        Jos ei tottele, ajatus, päässä - saa aikaiseksi tekemisen, sen merkitys nousee teoissa.
        Ja tämä lähtökohta on ollut aina pedon käyttämä kanava ihmisessä kautta aikain.
        Siinä ihminen joko kumartaa Jumalaa - tai petoa.

        Tämä siruoppi - jota lanseerataan uskonnollisissa kuvioissa, ei toimi, koska se siru toimii jo kaikessa kaupankäynnissä. Viivakoodit toimivat jo kaikessa kaupankäynnissä. Eli se ostaa ja myydä on jo meillä.
        Mutta, se siru ei koskaa tule kansainväliseksi, jokapaikan jutuksi. Eli aina ihminen voi ostaa ja myydä ilman sirukortteja. Kyse on vain länsimaitten uskonnollisuuksien yhdestä hekumasta joka sokeuttaa "hyvänpuun hedelmänä" ihmistä.
        Ko. uskonnollisuuksen harhoja on ollut yhdessä sun toisessa vuosikymmentenkin saatossa. Suomen Raamattuopiston (Kauniaisissa) pari opettajaa aikoinaan kirjoitti helluntailaisuuden harhoista - jota viljeltiin Ristin Voiton painattamaissa kirjoissa, että nuo harhat helluntailaisuus tuntee paremmin kuin raamatun ja opettavat vaikka Jeesuksen paluusta ko. salaisten tempaamisien suhteen.
        Minulle aisan opetus tietenkin oli tuttu, koska edustin helluntailaisuutta.
        Totean vain, että harhaahan se oli ja Suomen Raamattuopiston opettajat olivat oikeassa. Opetettiinhan meillä Israel- Jeesuksen paluu 1988- oppiakin.
        Israelin itsenäistyminen, siihen 40- vuotta ja se oli siinä. Sitäkin opetusta kuuntelin korvat höröllä, koska jo 1973 jälkeen olin helluntaissa.
        Muttei Jeesus tullut. Porukka ei vain mielellään muistele opetuksia.
        Idean matematiikka oli Egyptistä - 40-vuotta ja luvattu maa.
        Ko. arvosia opettaja on vieläkin elossa, helluntaissa, vasta näin hänet leirikeskuksessa. Muisti hänellä pätkii.
        Luen tämän sirujutun samaan langenneeseen ideaan, jota moni hyvänpuun hedelmänä maistelee ja kun se maistuu hyvältä ja näyttää hyvältä, ei oikein tiedä moni, että ei se raamatullinen ole. Sitä ei raamattu selitä, sen selittää ihminen.
        Mutta raamattu opettaa merkin paina se mieleesi ja olkoon se merkkinä kädessäsi kirjoituksissa. Eli hieman kannattaa miettiä, mihin laittaa painotuksen. Siihenkö, minkä raamattu opettaa, vai siihenkö, mitä ihminen opettaa. Sirujutut saa heittää roskiin, vaikka se saa monelle paljon mielihyvää, koska liikutaan meidän ajassa.

        toteaisin.matkalta kirjoitat valheita ja pilkkaa, että kehtaatkin!!!
        Todista ja edes herjauksesi: Bibleposi ei ole muistanut keskustella kirjoituksissa rukouskammiossa, vaan on uskoaan pönkännyt perinneopeissa ja ammentaa sieltä pyhyytensä.
        MITÄ SINÄ PAHA JA JUMALATON SAPATINPALVOJA TIEDÄT MINUN JUMALA SUHTEESTANI, JA MINUN ELÄMÄSTÄNI???
        KIRJOITIT TÖRKEÄMMÄN VALHEEN KUIN MUUT PILKKAAJAT KOSKAAN OVAT KIRJOITTANEET!!!
        PALVELE SINÄ OMAA JUMALLASI, SAPATTIA, MUTTA MIN'Ä KUULUN JA PALVELEN ELÄVÄÄ JA TODELLISTA HERRAA JA JUMALAA, JEESUSTA!!!


      • 40-vuotta.hellutaissa kirjoitti:

        2Mo 13:9,16 Ja se olkoon merkkinä sinun kädessäsi ja muistutuksena sinun otsallasi, että Herran laki olisi sinun suussasi; sillä Herra vei sinut väkevällä kädellä pois Egyptistä.

        Lähdetäänkö tutkimaan raamatullista merkkiä niin kädessä, kuin otsassa. Kelpaisiko raamatullinen opetus meitä varten.

        Kun Herra pelastaa Kristuksessa ihmisen. Se on Jumalantyö -.
        Pyhä Henki kirkastaa sovitustyön mitä Golgatalla tapahtui. Se oli synnin tähden.

        Synti raamatullisena määritelmänä ON laittomuus - eli Jumalan tahdon väheksymistä, sillä lain päämäärä on rakkaus. Ihmisen mieli ei kumarru Herran eteen, eikä sydän liity samanmielisenä Jumalan tahtoon. Se ei muistuta hänen "otsallaan" mielessään totuutta. Hänen kättensä teot ei merkkinä ole Herran palveluksessa. Ihminen ei ole synnissä vapautunut "orjuuden ikeestä/ orjuuden Egyptistä"!

        Joka yhtyy sydämestään Herran tahtoon, se on merkkinä Hengen voimasta, joka erottaa ihmisen maailmasta - hän on vapaa synnistä - eli ei ole lain alla.

        Lain alaisuus on synnin lukemista ihmiseen. Jos rikot maailmallistakin lakia - niin olet varmasti lain alla, eli laki tuomitsee ihmisen teoista. Se laki ei ole ollut sydämessä varjelemassa, että ihminen olisi kulkenut vapaana, ja laki ei olisi painanut ja syyttänyt häntä.
        Meidän on ymmärrettävä.... HUOM" ! ymmärrettävä, milloin ihminen ON lain alla.
        Sillä Sana viimeisellä tuomiollakin tulee tuomitsemaan ja Sana on silloin mittaamassa.
        Perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää.
        Joka Hengessä on elänyt Herrassa, ei ole lain alla tuomittuna, mutta joka uskovaisuudessa on elänyt riettaasti, heittänyt Jumalan laille rukkasta, antanut mielensä haluille vallan ja kätensä tehnyt sitä, hän on silloin sen lain tuomisema.
        Ei auta Herran hokeminen. Menkää pois Minun tyköäni te laittomuuden ihmiset, Minä en tunne teitä - on kirjoituksiin muistiinmerkitty varoittava opetus.

        On lain suhteen opittava käyttämään sitä opetusta sen Sanan opetuksen kautta.

        Toinen lain kumoaminen on seremonialaki. Se oli varjolain aikaa Jumalan kansalle, Israelille. Eläinuhrit päättyivät kertakaikkiseen uhriin. Me emme enää elä seremonialain aikakautta. Seremonialain asioista voi vilkasta Lutter- säätiön sivuilta.

        Raamatussa on lakien suhteen opetusta. Mutta synnin osoittava laki on kymmenenkäskyn laki. Se ei pelasta - mutta sen tehtävä on saattaa synti tietoisuuteen ja sen kesto on ajan loppuun asti. Jos tuo laki kumottaisiin, ei tarvita ristiäkään.
        Mutta, kun kymmenen käskyn laki on ja se on kirjoitettu Herran omien sydämeen tässä liittosuhteessa, Uudessa liitossa, kuten kirjoitukset opettavat, niin silloin tiedämme mikä on oikein ja väärin, sekä Pyhän Hengen voimasta tiedämme taistella pahaa vastaan. Voimme kumartua Luojamme eteen ja mielemme on merkitty Jumalan sinetillä, joka kestää ja kätemme on merkitty tekoihin, mikä Jumalan nimeä kantaa.

        Emme ole enää orjuudessa. se siis on merkkinä sinun, minun ja jokaisen Herran oman kädessä, joka Herran nimeä mainitsee, sekä muistutuksena meidän otsalla, että se olisi sinun, minun ja jokaisen suussa, todistuksena Herra vapauttaa.

        Näin pääsemme näkemään se, mikä on se merkki otsassa ja kädessä.

        2Mo 13:9 Ja se olkoon merkkinä sinun kädessäsi ja muistutuksena sinun otsallasi, että Herran laki olisi sinun suussasi; sillä Herra vei sinut väkevällä kädellä pois Egyptistä.

        Painakaa siis nämä minun sanani sydämeenne ja mieleenne ja sitokaa ne merkiksi käteenne, ja ne olkoot muistolauseena otsallanne. ja opettakaa ne lapsillenne, niin että puhut niistä kotona, istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi.

        Eikös paljon suuremman arvon saa raamatun sanan opetus, merkistä kädessä ja otsassa.??!!!! Kyllä. Rienaaja vain haluaa sekottaa pakkaa ja tuo kaikennäköisiä hyväntiedonpuun hedelmäsoppaa- siruoppia ja voi kuinka se sokeuttaa monen silmät.

        >> Raamatussa on lakien suhteen opetusta. Mutta synnin osoittava laki on kymmenenkäskyn laki. <<

        Ja kymmenestä käskystä neljäs kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Jos noudatamme kymmentä käskyä, pidämme myös sapatin.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Raamatussa on lakien suhteen opetusta. Mutta synnin osoittava laki on kymmenenkäskyn laki. <<

        Ja kymmenestä käskystä neljäs kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Jos noudatamme kymmentä käskyä, pidämme myös sapatin.

        Kristitty.net, Minä olen Uuden Liiton uskova ja olen uskossa Jeesukseen : Sanan mukaan Mooseksen Laki ei kuulu minulle. Sanassa on kirjoitettu: Tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        Minun täytettäväkseni ei ole pantu nitä kymmentä käskyä, siis lain pääkohtia. Mikään Mooseksen laki ei kuulu minulle.
        Sinulta on jäänyt huomaamatta, ettei Mooses ole yhtä kuin Jeesus ja että nyt eletään Uuden Liiton aikaa. Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, Minä olen Uuden Liiton uskova ja olen uskossa Jeesukseen : Sanan mukaan Mooseksen Laki ei kuulu minulle. Sanassa on kirjoitettu: Tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        Minun täytettäväkseni ei ole pantu nitä kymmentä käskyä, siis lain pääkohtia. Mikään Mooseksen laki ei kuulu minulle.
        Sinulta on jäänyt huomaamatta, ettei Mooses ole yhtä kuin Jeesus ja että nyt eletään Uuden Liiton aikaa. Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu.

        Missään kohtaa Raamattua ei sanota että Mooseksen laki ei kuuluisi uudessa liitossa uskoville. Jeremian profetian mukaan uudessa liitossa Toora on edelleen voimassa:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        Jos Mooseksen laki ei ollenkaan kuulu sinulle, tarkoittaako se että saat tappaa, varastaa ja tehdä huorin?

        Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)


    • violaluna17

      Alussa seurakunta kokoontui viikon ensimmäisenä päivänä ainakin Apt 20.jae 7. Ja kun viikon ensimmäisenä päivänä olimme kokoontuneet murtamaan leipää,niin Paavali,joka seuraavana päivänä aikoi matkustaa pois,puhui heidän kanssaan ja pitkitti puhettaan puoliyöhön saakka.
      Siis sunnuntai,ei juutalaisten sapatti,oli heillä kokoontumispäivä jo alussa. En sitten tiedä,jos tämä sapattiopetus on myös tullut Amerikasta. Sieltä paljon kaikenlaista tulee. Ei kaikki silti ole hyvää. Ja muuten,minun Raamatussani käsky. Muista pyhittää lepopäivä. On kolmas. Neljäs on Kunnioita isääsi ja äitiäsi. Katsoin tuon ,se on 2Moos. 20. Jae 8. Eli luulen,että tuo päivä vaihtui jo Uuden liiton alkuseurakunnissa. Ehkä se oli joku erottautuminen entisestä juutalaisten laista. Pakanoille siitä ei käskyä annettu,vain verestä,verisestä lihasta ja epäjumalista. Apt. 15. Jae20.

      • Raamatusta löytyy tasan yksi jae (Apt. 20:7) jossa seurakunnan kerrotaan olleen koolla viikon ensimmäisenä päivänä, sunnuntaina. Kirjoitin tästä jo alempana. Syykin kokoukselle kerrotaan tuossa jakeessa, Paavali oli seuraavana aamuna lähdössä matkalle, joten kyse oli Paavali läksiäisbileistä. Toisaalla apostolien teoissa kerrotaan seurakunnan useasti kokoontuneen sapattina:

        ”Mutta he (Paavali seuralaisineen) vaelsivat Pergestä eteenpäin ja saapuivat Pisidian Antiokiaan; ja he menivät synagoogaan sapatinpäivänä ja istuutuivat.” (Apt. 13:14)

        ”Kun he (Paavali ja Barnabas) lähtivät ulos, pyydettiin heitä puhumaan näitä asioita tulevanakin sapattina. Seuraavana sapattina kokoontui lähes koko kaupunki kuulemaan Jumalan sanaa.” (Apt. 13:42,44)

        ”Ja sapatinpäivänä me (Paavali, Timoteus ja Luukas) menimme kaupungin portin ulkopuolelle, joen rannalle, jossa arvelimme olevan rukouspaikan, ja istuimme sinne ja puhuimme kokoontuneille naisille.” (Apt. 16:13)

        ”Ja tapansa mukaan Paavali meni sisälle heidän luoksensa ja keskusteli kolmena sapattina heidän kanssansa, lähtien kirjoituksista,” (Apt. 17:2)

        ”Ja hän (Paavali) keskusteli synagoogassa jokaisena sapattina ja sai sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskomaan.” (Apt. 18:4)

        Emme voi täten yhden jakeen peruusteella väittää, että kokoontuminen viikon ensimmäisenä päivänä olisi ollut vakiintunut tapa alkuseurakunnassa.

        >> Ja muuten,minun Raamatussani käsky. Muista pyhittää lepopäivä. On kolmas. Neljäs on Kunnioita isääsi ja äitiäsi. Katsoin tuon ,se on 2Moos. 20. Jae 8.<<

        Luterilaisen laskukaavan mukaan sapattikäsky on kolmas, Raamatusta jos itse lasket sapattikäsky on neljäs, ja se kuuluu alkukielen mukaan kirjaimellisesti "Muista pyhittää sapatinpäivä". Raamatussa ei ole ainuttakaan käskyä pyhittää lepopäivä tai sunnuntai. Ainoastaan sapatti, viikon seitsemäs päivä, eli meidän kalenterissamme lauantai, käsketään pyhittää.

        >> Pakanoille siitä ei käskyä annettu,vain verestä,verisestä lihasta ja epäjumalista. Apt. 15. Jae20. <<

        Vastasin tähänkin jo alempana. Apt. 15 sisältää vain neljä käskyä, kukaan ei väitä että ne olisivat ainoat käskyt jotka koskevat pakanoita.


      • 1234567---

        Wikipedia SUNNUNTAI.
        Juutalaisen sapatin vieton merkitys on myöhemmin siirretty sunnuntaihin. Tämä tapahtui Roomalaiskatolisen kirkon toimesta Laodikean kirkolliskokouksessa 400-luvun alkupuolella. Tätä ennen, sekä juutalaiset, että kristityt viettivät pyhäpäivänään sapattia lauantaita.

        Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisellä vuosisadalla myös KAIKKI kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua Valtion kirkko, mikä sai loppuhuipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se, että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja jumalanpalveluspäivänään sunnuntaita, jonka Keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman valtakunnan viralliseksi lepopäiväksi.
        Monet tutkijat, myös katolinen kirkko sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364 Jkr. jolloin katolisessa Laodikean konsiilissa Paavi Liperiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita.


    • violaluna17

      Ei ympärileikkaamisesta,sapatista,epäpuhtaista ruuista,vain lihasta,joka oli uhrattu epäjumalille,verisestä lihasta,verensyönnistä ja haureudesta. Apt 15, jae 20. Ja sanottiin,että kun ei itse olla kyetty sitä lain pitämisen taakkaa kantamaan,ei sillä pidä vaivata pakanuudesta kääntyneitäkään. Näin ymmärsin tuon luvun. Olen nyt lukenut noitsta Apostolien teoista. Ja Paavali ainakin tiesi mistä puhui,olihan hän jyrkkä fariseus ennen kuin Jeesus hänet pelasti. Ettei se sunnuntai suinkaan vain katolisten paavien antikristillinen keksintö ollut. Amerikasta on tietysti tuollainenkin Lopunajan opetus tullut. Lukekaa paljon Raamattua.

      • >> Ja sanottiin,että kun ei itse olla kyetty sitä lain pitämisen taakkaa kantamaan,ei sillä pidä vaivata pakanuudesta kääntyneitäkään. <<

        Apt. 15 ei sanota mitään tällaista. Taakka johon tässä viitataan ei ole Mooseksen laki. Raamatun mukaan Mooseksen laki ei ole raskas taakka:

        ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

        ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)

        Seuraavassa jakeessa, Apt. 15:21 Jaakob jatkaa: "Sillä Mooseksella on ammoisista ajoista asti joka kaupungissa julistajansa; luetaanhan häntä synagoogissa jokaisena sapattina."

        Miksi Jaakob sanoo näin? Tämä jae jää useimmilta huomiotta. On selvää, että Jerusalemin kokouksessa päätettiin, että nämä neljä käskyä tulee teroittaa uskoville heti ensi kättelyssä, mutta Tooran muut käskyt opitaan kyllä ajallaan, sillä luetaanhan Moosesta jokaisessa synagogassa jokaisena sapattina. Missään kohtaa Apt. 15 ei päätetä, että Mooseksen laki ei ole enää voimassa.

        Usein kuulee väitettävän, että Apt. 15 sapatti ei kuuluu pakanoille annettuihin käskyihin. No ei kuuluu moni muukaan käsky! Ei sanaakaan vanhempien kunnioittamisesta, tappamisesta tai varastamisesta. Onko siis pakanoiden luvallista tappaa tai varastaa? Ei tietenkään! On selvää että Apt. 15 annetut neljä käskyä eivät ole ainoat käskyt jotka kuuluvat pakanoille. Ne ovat käskyjä, jotka tulee omaksua samantien. Muu Mooseksen laki opitaan kyllä ajallaan, kuten Jaakob sanoo, luetaanhan Moosesta jokaisessa synagogassa jokaisena sapattina. Apt. 15 ei kumoa sapattia eikä Mooseksen lakia.


      • >> Ettei se sunnuntai suinkaan vain katolisten paavien antikristillinen keksintö ollut. <<

        Missään kohtaa Raamattua ei käsketä viettää sunnuntaita, viikon ensimmäistä päivää, lepopäivänä. Ei missään kohtaa.

        >> Amerikasta on tietysti tuollainenkin Lopunajan opetus tullut. <<

        Mitä väliä sillä on, mistä opetus on tullut? Onko kaikki opetus mikä Amerikasta tulee eksytystä?


      • 1234567---

        Sunnuntai KEKSITTY pyhäksi !
        Arvostettu Piispa Eero Huovinen kirjoitti Ilta Sanomissa 5.11.99 Vapaa Sana seuraavasti: Vuoden 1973 Alusta virallinen maallinen viikkokalenterimme on alkanut maanantaista. Vielä 1970-luvun alussa viikkomme alkoi sunnuntaista. Kristityt olivat jo varhain KEKSINEET TEHDÄ sapatin jälkeisestä päivästä varsinaisen juhlapäivän, vaikka yleinen lepopäivä siitä tuli vasta 300-luvulla.

        Jesaja kirjoittaa: Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt hyljänneet iankaikkisen liiton.


    • Biblepost

      Leivän murtamiseen kokoonnuttiin alkuseurakunnan aikaan lauantai-iltana, sapatin päätyttyä. Erityisen tärkeä syy juuri lauantai-iltaan, oli että Jeesus nousi voittaja kuolleista heti sapatin päätyttyä, siis lauantai-iltana. Jeesus oli kaikista ensimmäinen, uutislyhde. Uutislyhde vietiin papille ja heilutettiin sapatin päätyttyä.

      • Juutalaiset laskevat vuorokauden alkavan auringonlaskusta. Apt. 20:7 mainittu viikon ensimmäinen päivä olisi alkanut kuten oikein Biblepost kirjoitat sapatin päätyttyä lauantai-iltana. Sapatin viettoa siis jatkettiin sunnuntain puolelle. Luukas kertoo myös syyn kokouksen pitämiselle - Paavali oli seuraavana aamuna lähdössä matkalla, joten kyse oli Paavalin jäähyväisbileistä. Raamattu ei kerro meille että kokousta olisi pidetty ylösnousemuksen kunniaksi.

        Raamatussa kerrotaan tasan yhden kerran (Apt. 20:7) että seurakunta kokoontui viikon ensimmäisenä päivänä, versus lukuisia kertoja sapatinpäivänä. Emme voi tästä tehdä johtopäätöstä, että kokoontuminen viikon ensimmäisenä päivänä olisi ollut vakiintunut tapa.

        Olkoon Jeesus uutislyhde, se ei liity mitenkään sapattiin. Jeesus lepäsi viikon seitsemännen päivän haudassa, mutta viikon ensimmäisenä päivänä hän kääri hihat ja ryhtyi työhön ylösnoustuaan. Viikon seitsemäs päivä on siis edelleen lepopäivä ja sapatti. Missään kohtaa Raamattua ei käsketä viettää viikon ensimmäistä päivää lepopäivänä, ylösnousemuksen kunniaksi tai mitenkään muutoin.


      • kristittylle.K.Matti

        Näinhän se on. Oikein näet. Mutta, tuo perinnäisoppien harha ja opetus vesittää tarkoitushakuisesti ihmisten silmät. Siksi tuo käärmeen lumous on hyvätiedonpuun hedelmää, että sen syöjä ei hoksaa ongelmaa, se näyttää hyvältä ja maistuu hyvältä ja sitä puuta on hyvä katsella.
        Mutta, se juuri tekee tyhjäksi Jumalan oman sanan.

        Kohdaltani, kun en kanna minkään kirkkokunnan perinnäisoppitaakkaa harteilla, on "helppo" seurata kirjoituksista opetusta, ja kysellä rukouskammiossa Herralta, että kuinka on tämä ja tämä paikka.


    • Biblepost

      Kristitty.net, taas näkyy hyvin selvästi sinun jumalattomuutesi ja etten ole uskossa Jeesukseen etkä kristitty, vaan pakana.
      Sinulle Jeesuksen elämä ja ylösnousemus ei merkitse mitään. Sinun kirjoitelmasi mukaan Paavalin bileet olivat tärkeämpi syy kokoontua, kuin Herran Jeesuksen ylösnousemus. Bileet tärkeämmät kuin Jeesus tosin kuvastaa nykyisiä seurakuntia, mutta ei alkuseurakuntaa.
      Jeesus nimenomaan asetti ehtoollisen sanonen:
      Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni.
      Yleinen tapa on, että merkittävää tapahtumaa juhlitaan juuri sillä hetkellä kuin se joskus on tapahtunut.

      • Katsos kun Raamatussa annetaan syy kokoukselle viikon ensimmäisenä päivänä, ja se oli se että Paavali seuraavana päivänä oli lähdössä pois eikä enää näkisi seurakuntaa pitkään aikaan. Raamatussa ei sanota että kokoonnuttiin juhlistamaan Jeesuksen ylösnousemusta. Missään kohtaa Raamattua ei käsketä viettää sunnuntaita ylösnousemuksen muistoksi. Missään kohtaa Raamattua ei lepopäivää siirretä sapatilta sunnuntaille.


      • Biblepostille.K.Matti

        Saanko kertoa Biblepost, että sinun perustuksesi ei ole raamatullinen, vaan hyväntiedonpuun hedelmäsekoituksena, että pyhäsapatti olisi nimetty Jeesuksen ylösnousemuspäiväksi ja siksi se on PYHITETTÄVÄ - erotettava Herran käyttöön.

        Siis sunnuntain perusta on ihmisopillinen pyhitys - joka nimetään hyvältämaistuvaksi. Sillä kumotaan todellinen sapatti, joka onHerran erottama ja PYHITTÄMÄ siunauspäivä - kaikki on Jumalan työtä tässä ajassa ja siksi on sapatti.

        Siinä ne opetukset ovat. Ihmisen perinnäisoppi ja Herran Sana.

        Entä se ylösnousemupäivä?

        Siinä menen Herran kuoleman muisto-aterialle, jossa sovitus "Se on täytetty"! Sanomana kuuluu korvaani. Jumalan työnä, Hän sovitti ja Pyhä Henki kirkastaa tämän sovituksen ja se on ylösnousemukseni perusta. Sen vietto on Herranpöydässä, kun murramme leivän.
        Se on niin usein, kun olemme koolla jne. Mutta tällä, mitä raamattu opettaa, sillä ei ole KIRJOITUSTEN suhteen esiintuotu, että Sapatti pitäisi siirtää Jumalan erottamalta paikalta mihinkään.

        Tavallaan mitä Jumalan omille on Uudessaliitossa opetettu pitämään, on "sapatti",
        Sillä on ajan loppuun asti sanomallinen merkitys.
        (tulihan sapatille ja miehen, sekä naisen väliselle liitolle merkitys Edenissä). Kumpaakin vastaan hyökätään tänään kirkoissa.

        Herran kuoleman muistopöytä, joka julistaa sitä uhria, jonka perusteella on ylösnousemus. Se on toinen "juhla" uudenliiton uskovalle.

        Myös julistuksen perusteella he, jotka uskovat, heidät kastetaan, se on kolmas juhla -mitä meidän pakanuudesta Herran omiksi kääntyneillä on "juhlia". Mitään muuta "pyhitettävää" päivää ei ole olemassakaan tässä maallisen matkan kestäessä.

        Kaikki tavallaan kirkkopyhät ja muut ovat ulkopuolelta tulevaa perinnäisoppia ja perinnäisopin merkitys, kun se astuu lihan sanomaksi, muuttuu Kirjoituksiin niin, että se tekee tyhjäksi Jumalan Sanan.

        Eli Biblepost. Sinä et ole rukouskammiossasi viipynyt Sanan opetuksessa. Sinä viihdyt perinnäisoppien pappi- opetuksessa ja he maalavat sinulle yhtä ja toista pyhää, jota kunnioitat. Mietipä näitä Herran edessä, ja kysy, että saanko minä muuttaa tuon Herra sinun, Sapatin Herran - Jeesuksen sapatin ominlupineni - ylösnousemuspäiväksi. Annan sille tuon merkityksen, eikä niin ole väliä, että suuni puhuisi Luojasta, siitä, että kaikki on Sinun Herra työtäsi, että me pelastuisimme, jne. jne. mitä nyt sapatti julistaa.

        Adamhan herätessä ensimmäiseen aamuunsa, jossa kaikki oli valmista oli sapatti Herran siunaama päivä ja siinä Adam käyskenteli Herran opetuksessa, sekä siunauksissa. Oli elämänpuu, oli kaikkinaisia muita puita, jotka olivat ravinnoksi, mutta jotain oli, jonka Herra oli erottanut itselle, Hänellä oli valta Hyvän ja Pahantiedon puun suhteen, että sen hedelmät ei Herraan vaikuttanut, sillä Hän tiesi kaiken.
        Adamilla ei siihen ollut valtaa.
        Sapatti oli julistamassa Edenissä Adamille - jolle Herra antoi Pyhänsä - kaikki on valmista.

        Biblepost. Sinä et halua herätä siihen sapatti-aamuusi, että Sapatin Herra olisi läsnä, käyskentelmässä armon kautta kanssasi. Kaikki on valmista. Tuleva Sapatinlepokin on valmistettu, kun Uusi taivas ja maa tulee luotavaksi, Uusi Jerusalem lasketaan taivaista Kansansa keskuuteen. Sinulla on omat muotouskonnolliset pyhäsi.
        Edustat kultaista vasikkaa, joka on meillä ympäröivillä muotuskovaisilla eri uskonnollisilla perinnäisopeissa. Se on sanomasi, kun Pyhä Hengen opin ja kirjoitukset olet hyljännyt ohjaamasta mieltäsi.

        Sen teet, ja niin opetat. Rakastat perinnäisoppia ja väheksyt "pienintä" Herran oppia.
        Siis haluat, että sinut taivaissa pienimmäksi oppiesi suhteen kutsutaan.
        Tavallaan raamattuun on muistiinmerkitty Herran oppi. Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden ihmiset. ---- En tunne teitä ----- .. Siis muotouskovaisuus. Se ei tunne Luojaansa - Sapatin Herraa! Miksi sitten perinnäisoppia viitsii edes puhua - ylösnousemuspäivästä. No tavallaan onhan tuolle päivälle lisätty ajatus Herran päivä!
        Oletko huomannut, että julistatte tuomionne juuri suullanne.
        Herran PÄIVÄ on tuomion päivä! Siis voisi sanoa, että sunnuntai on tuomionne päivä.

        Kiitän siitä, että ateistisessa kodissa kasvaneena, minulla ei ole perinnäisoppien kirkkotaakkoja. Siten voin rukouksessa lukea Sanaa ja sieltä löysin Vapahtajani, Pelastajani ja sijaiseni. Herran pöytä julistaa minulle sen ylösnousemuksen I- paluussa.
        II- on sitten tuomion ylösnousemuspäivän osallisten osa. Heille on tunteman Herra.

        Kiitän, että kaikki työ on Herran puolelta VALMIS- siksi se on minulle julistamassa Sapatin Herra - Luoja, jonka aivoituksen takia olen tässä ajassa. Hän palvelee näin minua - luotua - kaikki on valmista.

        Jaa- onko se sunnuntai- perinnäisoppien tapa - että he menevät palvelemaan jumalaansa, sunnuntaina on jumalanpalveluspäivä. Perinnäisoppien herransa jota kumarretaan.

        Toivottavasti saat silmävoidetta, että perinnäisoppien peittovaate silmiltäsi poistuu, sillä juuri noilla opeilla ulkoistatte itsenne Aabarhamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan edestä itsenne ja er


      • vielä.sapatista

        Toivottavasti saat silmävoidetta, että perinnäisoppien peittovaate silmiltäsi poistuu, sillä juuri noilla opeilla ulkoistatte itsenne Aabarhamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan edestä itsenne ja erotatte palvelemaan omien hiilipannujenne kanssa jumalianne tänään.

        Vanhanliiton aikana, jossa sijaista julisti varjolaki, sen ajan kansan "varjolainkansa/Israel" - teki epäuskossa monta virhettä, palvellessa ympärillä olevien kansojen jumalia.
        SE erotti heidät Herrasta, ilmeisesti käyttettiin nimeä Jahve, eli JHWH.

        Israelin epäuskoisuus on varoittava esimerkki MEILLE, kirjoitusten mukaan, jotka elämme lopun aikaa. Näin kertoo Uusi testamentti. No, otammeko me vaarin varoituksista? - Ei oteta! Helluntaissakin on pastoria todellut, että tottahan se on kirjoitukset näin opettaa - MUTTA, he eivät aio ohjata sinuakaan oikealle tielle.
        Miksi eivät halua ohjata - on painolasti - perinnäisoppi ja leipä, joka maksaa pastorin palkan. Pelko panee paulan. Ei löydy ihmistä, jolla Herran pelko olisi todellisuutta.
        Siksi he joutuvat kovemmalle tuomiolle viimeisellä tuomiolla.
        Tämäkin pastori - jota ohjeistin pitäytymään kirjoituksiin, niin hänet Herra otti pois kesken työkauden ja aika lyhyellä varoitusajalla.
        Pelkään kirjoitusten valossa hänen tulevaa kohtaloaan, tunsikohan Herran taivaissa hänen nimensä, oliko todellisuudessa hänen nimensä Elämänkirjassa, vai olisiko se vain ollut helluntaiseurakunnan jäsenrekisterissä.

        Maallisen kirkon rekisteritiedot, niin niillä ei ole perillä mitään merkitystä, Olkoon se vaikka naapurikirkon piispanistuimen paikka ja nimi suurena sen kirkon kirjoissa, tai jonkun pienemmän vapaansuunnan pastori, vanhin, tai muu, jäsenluoettelo kasteista ei auta. Vain se, että Elämänkirja on TOSI kohdallamme.

        Jumalanpelko ja kunnioitus Herraa kohtaan on se, että armonkansalainen ymmärtää Kuninkaansa ja Herransa arvon. Pitää sen korkeampiarvoisena kuin kirkkokuntien holvit.
        Jerusalem - joka tavallaan opetuksellisesti kuvastaa paikkaa, jossa kumarretaan Herraa - sinne rakennettiin temppeli - jonka mittoja ihailtiin, jopa Jeesukselle.
        Katso! --
        Mitä raamattu opettaa meille tuosta?? Ei jää kiveä, ei kiven päälle.
        Näin Herran huone rakentuu elävistä kivistä, jonka Herra on - siis sapatin Herra tehnyt. so. Jumalantyö. Siksi ei enää ole temppeleitä ajassa.
        Siksi vasta Uudessa maassa, se Jerusalem lasketaan - Jumalan temppeli taivaista.

        Tämä kertoo, että silloin Jerusalem - toimii - siis se palvonta on todellista.
        Kaikki on valmista - sapatinlepo on kaikenkattavaa - langennutta maata ei enää ole. Se on Jumalan työ..... Ymmärtäkää sapatin sanoma. Aikain alusta - sen loppuun.
        Kaikki on Jumalantyötä ja sen Jumala pyhitti meille, erotti sanomallaan opettamaan luotua, että voimme käyskennellä tässä Elämänpuun, Kristuksen Sapatin Herran kanssa eedenissämme - joka vielä on katoavaisuuden alaisuudessa.
        Sitten kerran rampa- hän hyppii kuin peura ja mykän kieli riemuun ratkeaa.


      • >> Yleinen tapa on, että merkittävää tapahtumaa juhlitaan juuri sillä hetkellä kuin se joskus on tapahtunut. <<

        Katsotaanpas, Jumala pyhitti seitsemännen päivän lepopäiväksi, minä päivänä meidän siis tulisi levätä? Jeesus lepäsi haudassa seitsemännen päivän, minä päivänä meidän siis tulisi levätä? Miten ihmeessä voit tällä logiikalla väittää, että koska Jeesus nousi kuolleista viikon ensimmäisenä päivänä, että meidän tulisi levätä viikon ensimmäisenä päivänä?


      • Biblepost
        Biblepostille.K.Matti kirjoitti:

        Saanko kertoa Biblepost, että sinun perustuksesi ei ole raamatullinen, vaan hyväntiedonpuun hedelmäsekoituksena, että pyhäsapatti olisi nimetty Jeesuksen ylösnousemuspäiväksi ja siksi se on PYHITETTÄVÄ - erotettava Herran käyttöön.

        Siis sunnuntain perusta on ihmisopillinen pyhitys - joka nimetään hyvältämaistuvaksi. Sillä kumotaan todellinen sapatti, joka onHerran erottama ja PYHITTÄMÄ siunauspäivä - kaikki on Jumalan työtä tässä ajassa ja siksi on sapatti.

        Siinä ne opetukset ovat. Ihmisen perinnäisoppi ja Herran Sana.

        Entä se ylösnousemupäivä?

        Siinä menen Herran kuoleman muisto-aterialle, jossa sovitus "Se on täytetty"! Sanomana kuuluu korvaani. Jumalan työnä, Hän sovitti ja Pyhä Henki kirkastaa tämän sovituksen ja se on ylösnousemukseni perusta. Sen vietto on Herranpöydässä, kun murramme leivän.
        Se on niin usein, kun olemme koolla jne. Mutta tällä, mitä raamattu opettaa, sillä ei ole KIRJOITUSTEN suhteen esiintuotu, että Sapatti pitäisi siirtää Jumalan erottamalta paikalta mihinkään.

        Tavallaan mitä Jumalan omille on Uudessaliitossa opetettu pitämään, on "sapatti",
        Sillä on ajan loppuun asti sanomallinen merkitys.
        (tulihan sapatille ja miehen, sekä naisen väliselle liitolle merkitys Edenissä). Kumpaakin vastaan hyökätään tänään kirkoissa.

        Herran kuoleman muistopöytä, joka julistaa sitä uhria, jonka perusteella on ylösnousemus. Se on toinen "juhla" uudenliiton uskovalle.

        Myös julistuksen perusteella he, jotka uskovat, heidät kastetaan, se on kolmas juhla -mitä meidän pakanuudesta Herran omiksi kääntyneillä on "juhlia". Mitään muuta "pyhitettävää" päivää ei ole olemassakaan tässä maallisen matkan kestäessä.

        Kaikki tavallaan kirkkopyhät ja muut ovat ulkopuolelta tulevaa perinnäisoppia ja perinnäisopin merkitys, kun se astuu lihan sanomaksi, muuttuu Kirjoituksiin niin, että se tekee tyhjäksi Jumalan Sanan.

        Eli Biblepost. Sinä et ole rukouskammiossasi viipynyt Sanan opetuksessa. Sinä viihdyt perinnäisoppien pappi- opetuksessa ja he maalavat sinulle yhtä ja toista pyhää, jota kunnioitat. Mietipä näitä Herran edessä, ja kysy, että saanko minä muuttaa tuon Herra sinun, Sapatin Herran - Jeesuksen sapatin ominlupineni - ylösnousemuspäiväksi. Annan sille tuon merkityksen, eikä niin ole väliä, että suuni puhuisi Luojasta, siitä, että kaikki on Sinun Herra työtäsi, että me pelastuisimme, jne. jne. mitä nyt sapatti julistaa.

        Adamhan herätessä ensimmäiseen aamuunsa, jossa kaikki oli valmista oli sapatti Herran siunaama päivä ja siinä Adam käyskenteli Herran opetuksessa, sekä siunauksissa. Oli elämänpuu, oli kaikkinaisia muita puita, jotka olivat ravinnoksi, mutta jotain oli, jonka Herra oli erottanut itselle, Hänellä oli valta Hyvän ja Pahantiedon puun suhteen, että sen hedelmät ei Herraan vaikuttanut, sillä Hän tiesi kaiken.
        Adamilla ei siihen ollut valtaa.
        Sapatti oli julistamassa Edenissä Adamille - jolle Herra antoi Pyhänsä - kaikki on valmista.

        Biblepost. Sinä et halua herätä siihen sapatti-aamuusi, että Sapatin Herra olisi läsnä, käyskentelmässä armon kautta kanssasi. Kaikki on valmista. Tuleva Sapatinlepokin on valmistettu, kun Uusi taivas ja maa tulee luotavaksi, Uusi Jerusalem lasketaan taivaista Kansansa keskuuteen. Sinulla on omat muotouskonnolliset pyhäsi.
        Edustat kultaista vasikkaa, joka on meillä ympäröivillä muotuskovaisilla eri uskonnollisilla perinnäisopeissa. Se on sanomasi, kun Pyhä Hengen opin ja kirjoitukset olet hyljännyt ohjaamasta mieltäsi.

        Sen teet, ja niin opetat. Rakastat perinnäisoppia ja väheksyt "pienintä" Herran oppia.
        Siis haluat, että sinut taivaissa pienimmäksi oppiesi suhteen kutsutaan.
        Tavallaan raamattuun on muistiinmerkitty Herran oppi. Menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden ihmiset. ---- En tunne teitä ----- .. Siis muotouskovaisuus. Se ei tunne Luojaansa - Sapatin Herraa! Miksi sitten perinnäisoppia viitsii edes puhua - ylösnousemuspäivästä. No tavallaan onhan tuolle päivälle lisätty ajatus Herran päivä!
        Oletko huomannut, että julistatte tuomionne juuri suullanne.
        Herran PÄIVÄ on tuomion päivä! Siis voisi sanoa, että sunnuntai on tuomionne päivä.

        Kiitän siitä, että ateistisessa kodissa kasvaneena, minulla ei ole perinnäisoppien kirkkotaakkoja. Siten voin rukouksessa lukea Sanaa ja sieltä löysin Vapahtajani, Pelastajani ja sijaiseni. Herran pöytä julistaa minulle sen ylösnousemuksen I- paluussa.
        II- on sitten tuomion ylösnousemuspäivän osallisten osa. Heille on tunteman Herra.

        Kiitän, että kaikki työ on Herran puolelta VALMIS- siksi se on minulle julistamassa Sapatin Herra - Luoja, jonka aivoituksen takia olen tässä ajassa. Hän palvelee näin minua - luotua - kaikki on valmista.

        Jaa- onko se sunnuntai- perinnäisoppien tapa - että he menevät palvelemaan jumalaansa, sunnuntaina on jumalanpalveluspäivä. Perinnäisoppien herransa jota kumarretaan.

        Toivottavasti saat silmävoidetta, että perinnäisoppien peittovaate silmiltäsi poistuu, sillä juuri noilla opeilla ulkoistatte itsenne Aabarhamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan edestä itsenne ja er

        K.Matti, OLET EPÄJUMALAN PALVELIJA JA PILKKAAJA, YMMÄRRÄTKÖ????
        SINULLA ON SAPATTI NIMINEN EPÄJUMALA.
        SANO JA VASTAA YHTEEN KYSYMYKSEEN, KYSYTÄÄNKÖ VIIMEISELLÄ TUOMIOLLA MITEN ONNISTUT PITÄMÄÄN SAPATN, VAI MITÄ OIKEASTAAN KYSYTÄÄN???
        OLET TÄYNNÄ LIHALLISTA PÖHÖTYSTÄ JA SAASTAISUUTTA!!! OLET TÄYNNÄ ITSEÄSI JA PAHUUTTA, NÄETKÖ NYT KUKA SINÄ OLET!!!


      • VARO-EKSYTYKSIÄ

        Valheveli joka teketyy "kristityksi" väittää

        - sapatti olisi sinetti
        - sapatti olisi Luomisen muistomerkki (ihminen on luomisen muistomerkki koska Jumla teki ihmisen omaksi kuvakseen)
        - sapatti olisi ainoa oikeaoppinen lepopäivä

        Huom. Jeesus ei kiellä lepäämästä minään muuna viikonpäivänä.


      • 1234567---
        VARO-EKSYTYKSIÄ kirjoitti:

        Valheveli joka teketyy "kristityksi" väittää

        - sapatti olisi sinetti
        - sapatti olisi Luomisen muistomerkki (ihminen on luomisen muistomerkki koska Jumla teki ihmisen omaksi kuvakseen)
        - sapatti olisi ainoa oikeaoppinen lepopäivä

        Huom. Jeesus ei kiellä lepäämästä minään muuna viikonpäivänä.

        Vaikka sinä leppäisit sängyssäsi kaikki päivät aamusta iltaan, niin Jumalan antama sapatti on pyhäpäivä. Pyhyys pysyy sapatin yllä.


      • kirjoitukset.kertovat
        VARO-EKSYTYKSIÄ kirjoitti:

        Valheveli joka teketyy "kristityksi" väittää

        - sapatti olisi sinetti
        - sapatti olisi Luomisen muistomerkki (ihminen on luomisen muistomerkki koska Jumla teki ihmisen omaksi kuvakseen)
        - sapatti olisi ainoa oikeaoppinen lepopäivä

        Huom. Jeesus ei kiellä lepäämästä minään muuna viikonpäivänä.

        Lähden tässä viemään pojan pesukonetta 50 km. päähän, että aikani on rajattu nyt.
        Miettikää, kuka pyhitti ja erotti sapatinpäivän. Vieläpä kansalleen sanoi, että muista ja perusteli muistettavan syyn. Lukekaa ja kirjoittakaa raamatusta se perusta. Katostaan se sitten.
        Voihan ihminen levätä päivänä ja toisena, sekä päivällä, iltapäivällä ja yöllä.
        Sapatti taas on kokoontumispäivä - jossa Herra saa palvella ihmistä tässä ajassa, kun olemme tämän arjen ja Pyhän välistä aikajaksoa elämässä.
        Eli seitsemänpäiväinen viikko perustuu Sanan ideaan.

        Mutta, ymmärrän hyvin hengen, mikä sisäistää ajatuksesi.


      • K.Matti.vastaa
        Biblepost kirjoitti:

        K.Matti, OLET EPÄJUMALAN PALVELIJA JA PILKKAAJA, YMMÄRRÄTKÖ????
        SINULLA ON SAPATTI NIMINEN EPÄJUMALA.
        SANO JA VASTAA YHTEEN KYSYMYKSEEN, KYSYTÄÄNKÖ VIIMEISELLÄ TUOMIOLLA MITEN ONNISTUT PITÄMÄÄN SAPATN, VAI MITÄ OIKEASTAAN KYSYTÄÄN???
        OLET TÄYNNÄ LIHALLISTA PÖHÖTYSTÄ JA SAASTAISUUTTA!!! OLET TÄYNNÄ ITSEÄSI JA PAHUUTTA, NÄETKÖ NYT KUKA SINÄ OLET!!!

        Rakastan Sapatin Herraa - sijaistani, Jeesusta. Hänen kauttaan on kaikki luotu ja valmitsta. sapatti on Eedenin- lähtöinen siunaus - opetuksellisesti.

        Ilmeisesti Sanan miekka herättää sinut "huutamaan". Sinun Biblepost on parempi tutkia sydäntäsi rukouskammiossasi.

        Kysyisin, että onnistuuko elämäsi - jos tieten rikot Herran tahtoa, eli lakia vastaan.?
        Etkö juuri silloin olekin lain alla. Laki osoittaa synnin, se on Herran työkalu - osoittaa Hänen tahtonsa, valtakuntansa tahdon ja se tahto on rakkaussuhde - lain päämäärä on rakkaus.
        Rakastammeko sitä samaa mielenlaatua, mikä Herralla on?

        Hänhän esim. erotti sapatinpäivän ja pyhitti sen, eikös vain?
        Vieläpä kansalleen muistutti, kun antoi tahtonsa tietoon.
        MUISTA. Eikös vain ja perustelutkin on siellä sanassa.
        Olisiko tämä vaikea sisäistää, vai onko perinnäisopin peittovaate tiukassa silmien edessä.

        Tuossa, kun äsken haravoin kasvokirjoja tuttujen saarnamiesten, vanhojen ja uusienkin kohdalla. He eivät huomaa ehkä jotkut kirjansa sivuilta, mistä he opetuksensa sisällön ammentavat, se tulee esiin sieltä. Toisaalta, tänään juuri mietin sitä, että kun tämä ystäväpiiri on näin verkottunut, sen ja sen hinkilön kohdalla, niin paha siitä verkosta on irtaantua. Mitä ne kaveritkin sanovat, jos minä alkaisin Kirjoitusten perusteella kunnioittamaan Sanaa ja ottaisin osaa sapatin siunauksiin armon kautta.

        Niin, mitä ne "kaverit" siellä verkossa sanovat???

        Se tänään katsellessani heidän, tuntemieni kasvoja. Oli siellä Vapaakirkonkin edustajaa.

        Nyt on mentävä, eräs tehtävä odottaa.


      • Eriseura.adventistit

        KRISTITYN JA VALHEJUUTALAISEN ERO

        Me oikeat kristityt palvomme Jeesusta, emme sapattia tai sunnuntaita.
        Me kristityt Jumaloimme Jeesusta emmekä sapattia.


      • 1234567---
        Eriseura.adventistit kirjoitti:

        KRISTITYN JA VALHEJUUTALAISEN ERO

        Me oikeat kristityt palvomme Jeesusta, emme sapattia tai sunnuntaita.
        Me kristityt Jumaloimme Jeesusta emmekä sapattia.

        2.Moos.31:13. Puhu Israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on MERKKINÄ meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, ETTÄ MINÄ OLEN HERRA, JOKA PYHITÄN TEIDÄT.

        Jumala pyhittää sapatin pitäjät.


      • Biblepost

        1234567--- , ja sinä sitten kuulut israelilaisiin???
        Eikö olekin hienoa kulkea rinta rottingilla lihallisessa pönötyksessä, toisilla on sunnuntai, pedon merkki otsissaan ja saastaisia ties mitä ovat ja sinä hieno Jumalan pyhittämä???
        YLPEYTESI JA LIHALLISUUTESI PAISTAA TÄNNE ASTI JA TAITAA NÄKYÄ TAIVAISIIN!!!


      • 1234567---
        Biblepost kirjoitti:

        1234567--- , ja sinä sitten kuulut israelilaisiin???
        Eikö olekin hienoa kulkea rinta rottingilla lihallisessa pönötyksessä, toisilla on sunnuntai, pedon merkki otsissaan ja saastaisia ties mitä ovat ja sinä hieno Jumalan pyhittämä???
        YLPEYTESI JA LIHALLISUUTESI PAISTAA TÄNNE ASTI JA TAITAA NÄKYÄ TAIVAISIIN!!!

        Hesekiel 20:19. Minä olen Herra, teidän Jumalanne, minun käskyjeni mukaan vaeltakaa, minun oikeuksiani noudattakaa, ne pitäkää.
        20. Ja pyhittäkää minun sapattini, ne olkoot merkkinä välillämme, minun ja teidän, että tulisitte tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne.

        Psalmi 119: 6. Silloin minä en joudu häpeään kun katselen kaikkia sinun käskyjäsi.


      • Biblepost kirjoitti:

        K.Matti, OLET EPÄJUMALAN PALVELIJA JA PILKKAAJA, YMMÄRRÄTKÖ????
        SINULLA ON SAPATTI NIMINEN EPÄJUMALA.
        SANO JA VASTAA YHTEEN KYSYMYKSEEN, KYSYTÄÄNKÖ VIIMEISELLÄ TUOMIOLLA MITEN ONNISTUT PITÄMÄÄN SAPATN, VAI MITÄ OIKEASTAAN KYSYTÄÄN???
        OLET TÄYNNÄ LIHALLISTA PÖHÖTYSTÄ JA SAASTAISUUTTA!!! OLET TÄYNNÄ ITSEÄSI JA PAHUUTTA, NÄETKÖ NYT KUKA SINÄ OLET!!!

        >> SINULLA ON SAPATTI NIMINEN EPÄJUMALA. <<

        Olet jo useasti väittänyt että sapatti on epäjumala. Vaan kun sunnuntai on epäjumala, se perustuu valheeseen ja ihmisten perinnäissääntöön, kun taas sapatin vietto on Jumalan käsky. Se ei ole mikäään epäjumala, sitä ei palvota, ainoastaan vietetään käskyn mukaan. Sapatinpäivän on jumala pyhittänyt meille lepopäiväksi. Joka rikkoo sapattia se tekee syntiä. Sapatin viettäjä noudattaa vain kymmentä käskyä, ei todellakaan palvo mitään epäjumalaa.


    • Biblepost

      Kristitty.net, opettelehan lukemaan ja opettele luetun ymmärtämistä. Minä en ainakaan ole kirjoittanut mistään seitsemännen päivän levosta. Enkä ole kirjoittanut sitä mitä väität minun kirjoittaneen. Kirjoitin ainoastaan tulevasta tuhannen vuoden jaksosta.
      Kaikki päivät käyvät lepäämiseen, ymmärrätkö jo niin olen kirjoittanut??? Uuden liiton sapatinlepo on lepo Jeesuksessa, niin ettei tarvitse antaa jäseniään synnin palvelukseen eikä syntiä palvella, eikä tehdä niitä tekoja joita teki tietämättömyyden aikana, ennen uskoontuloa.
      Jeesus haudattiin keskiviikkona vähän ennen pääsiäiseen liittyvän sapatin alkamista. Kirjoitusten mukaan Hän oli haudassa kolme päivää ja kolme yötä. Siis Jeesus nousi haudasta heti viikkosapatin päätyttyä, siis lauantai-iltana, heti kun aurinko oli laskenut.
      Emmauksen tien kulkijat lähtivät matkaan heti sapatin päätyttyä. Heillä oli riittävästi aikaa palata Jerusalemiin sana iltana.
      Niin kuin on kirjoitettu: Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, myöhään illalla, kun opetuslapset olivat koolla lukittujen ovien takana, juutalaisten pelosta, tuli Jeesus ja seisoi heidän keskellään ja sanoi heille: "Rauha teille!" Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen ylös nousseena viikon ensimmäisen päivän iltana, siis nyky kalenterin mukaan lauantai-iltana. Sunnuntai-ilta olisi ollut jo viikon toinen päivä. Päivä vaihtui aina illalla.

      • Kirjoitat että kaikki päivät käyvät lepäämiseen, mutta Jumala on erityisesti seitsemännen päivän pyhittänyt lepopäiväksi. Sapatti on Raamatun mukaan lepopäivämme, kuusi päivää tulee tehdä työtä mutta seitsemäs levätä. Sitä ei sinun vuosituhannet ja ylösnousemukset ja uudet liitot muuta miksikään.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        Kirjoitat että kaikki päivät käyvät lepäämiseen, mutta Jumala on erityisesti seitsemännen päivän pyhittänyt lepopäiväksi. Sapatti on Raamatun mukaan lepopäivämme, kuusi päivää tulee tehdä työtä mutta seitsemäs levätä. Sitä ei sinun vuosituhannet ja ylösnousemukset ja uudet liitot muuta miksikään.

        Mooseksen lakia ei ole koskaan pantu pakanain täytettäväksi.
        Jos ja kun sinä näytät elävän juutalaisena ajassa ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ja ylösnousemusta, niin noudata kaikkia käskyä ihan viimeiseen piirtoon asti. Mutta minä elän aikaa tässä päivässä, ei ajantajuni ole kadonnut, vaan tiedän ja olen täysin varma siitä, että on vuosi 2017 ja on kulunut jo pari tuhatta vuotta Jeesuksen maanpäällisestä elämästä.


      • Biblepost kirjoitti:

        Mooseksen lakia ei ole koskaan pantu pakanain täytettäväksi.
        Jos ja kun sinä näytät elävän juutalaisena ajassa ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ja ylösnousemusta, niin noudata kaikkia käskyä ihan viimeiseen piirtoon asti. Mutta minä elän aikaa tässä päivässä, ei ajantajuni ole kadonnut, vaan tiedän ja olen täysin varma siitä, että on vuosi 2017 ja on kulunut jo pari tuhatta vuotta Jeesuksen maanpäällisestä elämästä.

        >> Mooseksen lakia ei ole koskaan pantu pakanain täytettäväksi. <<

        Mooseksen lain mukaan laki on sama niin juutalaisille kuin pakanoillekin:

        ”Seurakunnassa olkoon laki sama teillä kuin muukalaisellakin, joka asuu teidän luonanne. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen. Se, mikä koskee teitä, koskekoon myös muukalaista Herran edessä.” (4. Moos. 15:15)

        "Sama laki ja sama oikeus olkoon sekä teillä että muukalaisella, joka asuu teidän luonanne." (4. Moos. 15:16)

        "Sama laki olkoon teillä, niin muukalaisella kuin maassa syntyneelläkin; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne." (3. Moos. 24:22)

        Ja Jeremian profetian olen jo postannut tänne monta kertaa, jonka mukaan uudessa liitossa Toora kirjoitetaan meidän sydämiimme. Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto. Missään kohtaa Raamattua ei sanota että Mooseksen laki on kumottu.

        >> Jos ja kun sinä näytät elävän juutalaisena ajassa ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ja ylösnousemusta, niin noudata kaikkia käskyä ihan viimeiseen piirtoon asti. <<

        Lain noudattaminen ei ole mikään ongelma. Raamatun mukaan laki ei ole raskas taakka:

        ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

        ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)


      • selvää.kirjoitusta
        Biblepost kirjoitti:

        Mooseksen lakia ei ole koskaan pantu pakanain täytettäväksi.
        Jos ja kun sinä näytät elävän juutalaisena ajassa ennen Jeesuksen ristinkuolemaa ja ylösnousemusta, niin noudata kaikkia käskyä ihan viimeiseen piirtoon asti. Mutta minä elän aikaa tässä päivässä, ei ajantajuni ole kadonnut, vaan tiedän ja olen täysin varma siitä, että on vuosi 2017 ja on kulunut jo pari tuhatta vuotta Jeesuksen maanpäällisestä elämästä.

        Kannattaa kirjoituksissa ensin miettiä sitä, ketkä olivat Herrankansaa - juutalaiset.
        Miksi? Siksi, että Herra antoi heille lakinsa, eli tahtonsa.
        Ketkä olivat sitten pakanoita? Epäjumalanpalvelijoita. He palvoivat vieraita jumalia.

        Ketkä sitten pakanoista liittyivät Jumalan, ts. Herrankansaan.? Eikö juuri he - jotka halusivat niistä siunauksista osalliseksi, mitkä Herran lupausista omilleen tuli esiin.

        Pelastuiko Israelilaiset, syntymällä juutalaisuuteen? Ei, vaan uskolliset pelastuivat.
        Epäuskoiset, jotka lankesi, ovat raamatun mukaan varoittava esimerkki meille, jotka elämme lopun aikaa. Elääkö bibleposti lopunaikaa?
        Mikä on epäusko? Onko epäusko sitä, ettei usko perinnäisoppeihin, vai siihen, mitä Herra sanoo?
        Sanotaan vielä. Laki ei pelasta, Jeesus pelastaa. Laki osoittaa synnin, ja kun Jeesus on pelastanut synnistä, niin pitääkö "rikkoa" Jumalan lakia - vai haluaako kilvoitella Pyhän Hengen voimasta - Jumalan tahdon mukaisesti.! Se on Hengen työ, ei lihantyö- Lihan mukaan elävä voivottelee, että laki olisi jotenkin raskas täyttää ja tottahan se on.
        Jos liha ei taivu Jumalan tahtoon, se on kuoleman oma. Jos taipuu - Hengen voimasta, se ristiinaulitaan haluineen. Näin on Kristuksen risti ja minunkin ristini.
        Maailma sitä ei ymmärrä, eikä muotouskonnollisuus.

        Otan hieman mietittävää raamatusta.

        Rom 2:26 Jos siis ympärileikkaamaton noudattaa lain säädöksiä, eikö hänen ympärileikkaamattomuutensa ole luettava ympärileikkaukseksi?
        Rom 2:27 Ja luonnostaan ympärileikkaamaton, joka täyttää lain, on tuomitseva sinut, joka lainkirjaiminesi ja ympärileikkauksinesi olet lainrikkoja.
        Rom 2:28 Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;
        Rom 2:29 vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.


      • tätäkin.voi.katsoa

        Rom 2:11 Sillä Jumala ei katso henkilöön.
        Rom 2:12 Sillä kaikki, jotka ilman lakia ovat syntiä tehneet, ne myös ilman lakia hukkuvat, ja kaikki, jotka lain alaisina ovat syntiä tehneet, ne lain mukaan tuomitaan;
        Rom 2:13 sillä eivät lain kuulijat ole vanhurskaita Jumalan edessä, vaan lain noudattajat vanhurskautetaan.

        Vanhanliiton Jumalankansa onkuin peili meille elämään. Mitä tapahtuu, kun kunnioitetaan tai ei kunnioiteta Herran tahtoa.
        Muistetaan 5Mo 5:1 Mooses kutsui kokoon kaiken Israelin ja sanoi heille:
        Kuunellaan mekin, mistä oikeuksista ja mitkä Herra ON, niin sanotaan.

        Kuule Israel, nämä käskyt ja OIKEUDET, jotka minä tänä päivänä julistan teidän korvienne kuullen. --Oppikaa ne ja noudattakaa niitä tarkoin.
        -Siis oli kyse kuulaisuudesta.
        Hes. 20:11 jatkaa. niin minä annoin heille käskyni ja tein heille tiettäviksi OIKEUTENI: se ihminen, joka ne pitää, on niistä elävä.
        - Siis Hengessä kulkeva ei tarvitse laittomuuden kirouksiin sotkeutua.

        Mat 7:21 on muistiinmerkitty opittavaksi.
        Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', PÄÄSE taivasten valtakuntaan,
        ------ eikö ole kova paikka tässä Uudessa liitossa. .. ei jokainen pääse.. NO kuka pääsee?
        VAAN se, joka TEKEE minun taivaallisen Isäni tahdon.
        No, jae 22 kertoo tämän ihmisten uskovaisuuden puhujien väitteet Herralle. Mitä Herra siihen vastaa. TArkakaan on luettava ja ymmärrettävä armonkansaisen.
        jae 22 puhuu pelottavasti tälläkin palstalla lain purkajille ja laittomille.
        muistakaa on kyse tuomiopäivästä, joka lähtee Herran huoneesta.
        Ei kait sinua koske tämä lauseke.??
        Ja silloin sanan heille JULKI: ' Minä --en-- ole koskaan teitä tuntenut;;; voi, taivaassa on uskovakristityn nimi tuntematon.. Miksi, miksi se on tuntematon --- kirjoitukset kertokaa se meille, että tiedämme totuuden.!

        Menkää pois minun tyköäni te laittomuuden tekijät. lukekaa nuo jakeet 24-27 asia on vakava. Jumalan rakkauden laki - siitähän on kyse, joku poistaa käskyn ja opettaa niin ja taivas ei tunnekaan siten heitä laittomuuden opettajia. Heitä, jotka kerskaavat täälläkin tuosta hengestä.

        Ollaanko ymmärtäväisiä miehiä vai ei olla. Siinäpä kysymys.

        Kun meille luetaan Kristuksessa vanhurskautus - silloin pitäisi Jumalan tahto kirjoittautua sydämeen, että tiedämme tien, jota käydä Hengessä.
        Rom 3:31 Teemmekö siis lain mitättömäksi uskon kautta? Pois se! Vaan me vahvistamme lain.
        Suomeksi: " Jumalan tahdon, johon sydämemme yhtyy, sekä Henki toteuttaa."
        Sitä se on Herrassa. Samanmielisyys Häneen.
        Eikä laittomuuden henki elä, eikä muotouskonnollisuuksien oppikirjot.
        Kun Kristus on kuollut tähtemme, me rakkaudestaan olemme kuuliaisia viisita neitsyitä, joilla on öljyä lampussa. Jolla ei ole, niin nyt kannattaa käydä öljyt täyttämässä lamppuun, että Herran tulemuksessa ei lamppu sammuisi.

        Pelastus on kerraten Herran työ, Laki myös on hengellinen, se on vanhurskas ja pyhä.
        Tämä on hyvä muistaa, eikä tehdä siitä kauppaa, kuin hernerokasta yleensä tehdään.
        Hengellinen nälkäkin voi olla niin, että sitä syö mitä eteen annetaan.


    • Adv.jaKristityn.Ero

      Kristityt ovat Jumalan luomia ja luomisen muistomerkkejä (adventisteille palvottu sapatti on luomisen muistomerkki).

      • Raamatun mukaan sapatti on "muistomerkki" luomisesta:

        "Muista pyhittää sapatinpäivä. Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi; mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on. Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen." (2. Moos. 20:8-11)

        Kyse ei ole mistään adventistien opista, eikä sapattia kukaan palvo, sitä vietetään koska se on Jumalan käsky.


    • YlistysHerralle

      Tietysti sapatinvietosta voi tulla legalistinen ansa. Fariseukset ripustivat Jeesuksen ristille ja juoksivat sitten kotiin viettämään hänen sapattiaan. He tunsivat sapatin mutta eivät sen Herraa,näin voi käydä tänäkin päivänä. Uudistuneen sielun sapatinvietto ei ole legalismia eikä vastoin pelastusta, joka perustuu armoon. Itse asiassa sapattikäsky on lain ainoa käsky, joka on merkkinä synnistä vapautumisesta ja yksin armoon perustuvasta pyhityksestä.

    • ttkkl
      • Totuus sapatista seisoo ilman Ellen Whitea. Tällä palstalla sapattimeuhkaajat eivät ole adventisteja.


      • Asiallisiavastauksia

        Voisitko kertoa minkälainen on oikea profeetta ? osaa heti kaikki, on täydellinen kaikissa asioissa ? Ei tee virheitä ? ja niin edespäin. Otetaan Raamatusta vaikkapa Johannes Kastaja. Sanoihan Jeesus itse, että Johannesta suurempaa profeettaa ei ollut. Voisitko kertoa minkälainen käsitys sinulla on hänestä ?


      • 1234567---

        Jeesus vie toisessa tulemisessa omansa 1000-vuodeksi taivaaseen. Sinne synti ei pääse yksin autuaat vaan.
        Kaikki jumalattomat ja myöskin tietoisesti sapatin hyljänneet saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään. Tämä kertoo siitä, että kaikki eivät ole viettäneet sapattia.


      • zzxzzzzzzzzzzzzzzzxxx
        1234567--- kirjoitti:

        Jeesus vie toisessa tulemisessa omansa 1000-vuodeksi taivaaseen. Sinne synti ei pääse yksin autuaat vaan.
        Kaikki jumalattomat ja myöskin tietoisesti sapatin hyljänneet saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään. Tämä kertoo siitä, että kaikki eivät ole viettäneet sapattia.

        1234567---, taidat psykiatrisen arvioin tarpeessa. Oletko harkinnut käydä asiantuntevan lääkärin vastaanotolla? Puhut jostain merkistä otsan sisäpuolella, hyvin outoa...


    • YlistysHerralle

      Vaikka sapatti alunperin asetettiin luomisen merkiksi, syntiinlankeemuksen jälkeen se tuli vertauskuvaksi lunastuksesta Kristuksessa. Se opettaa vanhurskauttamista, työtä, jonka Kristus on tehnyt hyväksemme, ja pyhitystä, työtä, jota hän tekee meissä. Sapatti todistaa Herramme lunastustyöstä kokonaisuudessaan. Vanhurskaaksi julistamisen merkkinä sapatti osoittaa täydellisen riippuvuutemme Jumalan pelastusteosta. Sapattina lepäämme omista teoistamme ja luotamme niiden sijasta työhön, jonka hän on tehnyt puolestamme.
      Luomisviikon sapattina esivanhemmillamme ei ollut mitään tekoja tarjottavana Jumalalle. He eivät voineet muuta kuin levätä työssä, jonka hän oli tehnyt heidän hyväkseen. Me olemme samanlaisessa asemassa, riippuvaisia ei ainoastaan Jumalan luomistyöstä vaan myös hänen lunastustyöstään. Kun ymmärämme sapatin riisuvan meidät teoistamme ja riippumattomuudestamme Jumalan edessä emme voi käyttää sitä itsevanhurskautuksen välineenä. Sen sisin olemus sotii tällaista käyttöä vastaan. Sapatti on todellakin merkkinä Jumalan armosta ja kaikkivaltiudesta sekä ihmisen vastaanottavuudesta ja riippuvuudesta.

    • sapatti123

      Sapatti on vain juutalaisille, ettäs tiedätte.

      • "Kuusi päivää tee työtäsi, mutta lepää seitsemäs päivä, että härkäsi ja aasisi saisivat hengähtää ja orjattaresi poika ynnä MUUKALAINEN saisivat virkistyä." (2. Moos. 23:12)

        Kenelle sapatti annettiin? Huomaa että israelilaisten lisäksi se annettiin myös muukalaisille. Huomaa myös, että sapatti annettiin jo luomisessa, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista:

        ”Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt." (1. Moos. 1:33,34)

        Myös Jesajan mukaan sapatti on muukalaista varten:
        ”Ja MUUKALAISET, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.” (Jes. 56:6-7)

        Sapatti on voimassa tuhatvuotisessa valtakunnassa ja kaikki liha, eli myös pakanat tulevat viettämään sapattia:
        "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22,23)

        Jeesuksen mukaan sapatti on ihmistä, eli siis koko ihmiskuntaa varten, ei ainoastaan juutalaisia varten:
        ”Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.” (Mk. 2:27)


      • 1234567---
        Kristitty.net kirjoitti:

        "Kuusi päivää tee työtäsi, mutta lepää seitsemäs päivä, että härkäsi ja aasisi saisivat hengähtää ja orjattaresi poika ynnä MUUKALAINEN saisivat virkistyä." (2. Moos. 23:12)

        Kenelle sapatti annettiin? Huomaa että israelilaisten lisäksi se annettiin myös muukalaisille. Huomaa myös, että sapatti annettiin jo luomisessa, ennen kuin maailmassa oli ainuttakaan juutalaista:

        ”Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt. Ja Jumala siunasi seitsemännen päivän ja pyhitti sen, koska hän sinä päivänä lepäsi kaikesta luomistyöstänsä, jonka hän oli tehnyt." (1. Moos. 1:33,34)

        Myös Jesajan mukaan sapatti on muukalaista varten:
        ”Ja MUUKALAISET, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.” (Jes. 56:6-7)

        Sapatti on voimassa tuhatvuotisessa valtakunnassa ja kaikki liha, eli myös pakanat tulevat viettämään sapattia:
        "Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra." (Jes. 66:22,23)

        Jeesuksen mukaan sapatti on ihmistä, eli siis koko ihmiskuntaa varten, ei ainoastaan juutalaisia varten:
        ”Sapatti on asetettu ihmistä varten eikä ihminen sapattia varten.” (Mk. 2:27)

        Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa. Kaikki jumalattomat pedon kumartajat kuolleina sen 1000-vuotta odottamassa tuomion ylösnousemusta 1000-vuoden jälkeen. Tuli tekee heistä lopun.

        Huom ! tämän jälkeen Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan omilleen, jossa vanhurskaus asuu.


    • Biblepost

      Kristitty.net on pimeydessä ja kirjoittelee tänne pilkatakseen ja vääristää totuutta.
      Sanassa on kirjoitettu miksi israelilaiset piti viettää sapattia:
      että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niin kuin sinäkin.
      muista, että itse olit orjana Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. Sen tähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.
      lisäksi myös maalle kuului sapatti: maa pitäköön sapattia Herran kunniaksi
      RAAMATUSSA EI OLE MITÄÄN LUOMISEN MUISTOMERKKIÄ!!!
      HUOMAA KRISTTY.NETIN PIMEYS JA SIELUNVIHOLLISEN OPIT.
      KRISTTY.NET ON SYNNIN JA PAHAN ORJA EI YMMÄRRÄ YHTÄÄN MITÄÄN JUMALAN SANASTA. HÄN YMMÄRTÄÄ AINOASTAAN VALEHDELLA JA JA KIRJOITTAA VALHEITA.

      • uskonkilvoitus

        Rauhoitu hyvä veli! ateistit taas nauravat ja sanovat katsokaa nyt mitenkä uskovaiset tappelevat keskenään.


      • "Se on oleva ikuinen merkki minun ja israelilaisten välillä; sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti." (2. Moos. 31:17)

        Sapatti on siis selvästi Raamatun mukaan luomisen muistomerkki. Tietysti on se on annettu siksi että saisi levätä. Se on myös Egyptin orjuuden muistoksi. Onko pakko huutaa? Huomaan että alat olla aika heikoilla tässä väittelyssä.


      • Biblepost

        Vänkkäät vaan tuota adventistien luomisen muistomerkkiä, olet typerä kun menet adventistien harhoihin. Jos lukisit Raamattua, niin huomaisit, ettei sillä palvota mitään muistomerkkejä. sillä kirjoitettu on: Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.


      • Biblepost
        uskonkilvoitus kirjoitti:

        Rauhoitu hyvä veli! ateistit taas nauravat ja sanovat katsokaa nyt mitenkä uskovaiset tappelevat keskenään.

        Krittitty. net ei ole Jeesukseen uskova, eikä hän ole mitenkään edes kommentoinut vaikka olen monesti huomauttanut, että hän on jumalaton maailman ihminen.


    • Historiaan

      Hyvää tekevä Luoja lepäsi seitsemäntenä päivänä kuuden luomispäivän jälkeen ja asetti sapatin kaikille ihmisille luomisen muistomerkiksi.

    • SapatillaMelskaajat

      Seurakuntapastori Toivo Hillberg ja vaimonsa Raili kertovat kokemuksiaan.Hän ja hänen Toivonlinnassa palvellut vaimonsa kertovat rehellisesti miksi jättivät Adventismin harhat?
      Monia samoja syitä on täälläkin valotettu...?

      Sitaatteja; sivulta 96. Hänen vaimoltaan:
      "Yritin viimeiseen asti uskoa, etä adventtisanoma on pyhä ja loukkaamaton. Kun kypsyminen oli tapahtunut, oli kaikki aivan selvää ja kirkasta; Juuri sanomassa , adventismissa, oli vika, ei ihmisissä."

      • SinikkaMargit

        Minä olin Toivon adoptiolapsi. Ensimmäinen vaimo Toivolla oli Liisa. Toinen vaimo Mirjami ja kolmas vaimo Raili. Olin paljon Toivon äidin Siirin Ja isäpuolen Martin luona. Erinäisistä syistä oikeat vanhempani purkivat adoption oikeusteitse. Näin pääsin takaisin alkuperäiseen kotiin ollessani 7-vuotias. Minä olen kaiken tämän jälkeen adventisti. En ole kenellekään katkera. Olen lukenut kirjaa : Miksi jätin adventismin. Toivo on jo muutama vuosi sitten kuollut, rauha hänen sielulleen. Sukunimiäni ovat olleet Pulkkinen- Hillberg-Pulkkinen Ja Rajala.


      • 1234567---

        Kyllä harhaoppeja riittää. Tässä muutamia.
        1. Sunnuntain muuttaminen viikon seitsemänneksipäiväksi v.1973. Sitten vielä monet julistajat julistavat, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille.
        2. Naispappeus on Raamatun vastaista.
        3. Homo ja lesboliitot ei hyväksyttäviä. Avioliitto miehen ja naisen välinen liitto.
        4. Jeesuksen salaisen tulemisen oppi.
        5. Seitsenvuotinen vaivanaika, jota Raamattu ei tunne.
        6. 1000-vuotinen rauhanvaltakunta maan päällä harhaa. Pyhät ovat 1000-vuotta taivaassa, ja jumalattomat kuolleina sen 1000-vuotta odottamassa tuomion ylösnousemusta tuhannenvuoden jälkeen.
        7. Sielun kuolemattomuusoppi, samoinkuin ikuisen piinanoppi on harhaa.
        8. saastaiset eläimet luokitellaan syötäviin kuuluvaksi, kuten sika.
        9. Kehitysoppi.
        10 vauvakaste

        Pedonmerkki on sunnuntai, ihmiskäsky pyhäksi. . .Jumalan merkki on sapatti. . Näitä ei monet halua ymmärtää.


      • SapattiLAINalla

        LAIN ALLA JA ÄNKYRÄADVENTISMI

        Adventisteille sapatin vietto ei ole mikään vapaaehtoinen, sillä se on yhtenä ehtona jo adventistikasteelle ja jäseneksi pääsyyn. Kastelupauksessa lukee: ”Minä uskon, että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä, jota Vapahtajan ja alkuseurakunnan antaman esimerkin mukaan tahdon rakastaa ja pyhittää.” (kohta 7.) Niinpä hänen on pakosta vietettävä sapattia, jotta ei tulisi erotetuksi. Tämän sanoi myös adventistipastori Timo Flink (24.10.2005): ”Sapatin jatkuva rikkominen ovat myös syy seurakunnasta erottamiselle”. Eikä lain alla olla vain ulkoisen valvonnan takia, vaan mikä pahinta omatunto on orjuutettu ja mielen syövereissä kaikuvat ne monet uhkaukset, mitä Ellen Whiten kirjoituksissa ja adventistien puheissa on uhkana sapatin pitämättömyydestä tai siitä kokonaan luopumisesta.

        Raamatussa sanotaan, että ihmisen on tultava uskoon eikä hän enää sen jälkeen saa vaipua lain alle eikä orjuuttaa omaatuntoaan päivillä (Gal 4:4-11). Lain alle meneminen ja omantunnon orjuuttaminen on synti. Uudestisyntymätöntä ihmistä ei myöskään laki pelasta (Gal 2:16, 3:11-12, Ef 2:8-9).

        Ei Jeesus sanonut "joka uskoo, kastetaan ja pitää sapatin, se pelastuu, mutta joka ei pidä sapattia se tuomitaan kadotukseen", vaan "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" (Mark 16:16).

        Uskovilla on jokapäiväinen lepo Kristuksessa täältä iankaikkisuuteen, ei enää vanhan liiton varjosapatissa (Room 10:4, Kol 2:16-17, Gal 3:11,19,23-25; 5:1,18; Heb 4:9-10, Fil 3:9-10).


      • 1234567---
        SapattiLAINalla kirjoitti:

        LAIN ALLA JA ÄNKYRÄADVENTISMI

        Adventisteille sapatin vietto ei ole mikään vapaaehtoinen, sillä se on yhtenä ehtona jo adventistikasteelle ja jäseneksi pääsyyn. Kastelupauksessa lukee: ”Minä uskon, että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä, jota Vapahtajan ja alkuseurakunnan antaman esimerkin mukaan tahdon rakastaa ja pyhittää.” (kohta 7.) Niinpä hänen on pakosta vietettävä sapattia, jotta ei tulisi erotetuksi. Tämän sanoi myös adventistipastori Timo Flink (24.10.2005): ”Sapatin jatkuva rikkominen ovat myös syy seurakunnasta erottamiselle”. Eikä lain alla olla vain ulkoisen valvonnan takia, vaan mikä pahinta omatunto on orjuutettu ja mielen syövereissä kaikuvat ne monet uhkaukset, mitä Ellen Whiten kirjoituksissa ja adventistien puheissa on uhkana sapatin pitämättömyydestä tai siitä kokonaan luopumisesta.

        Raamatussa sanotaan, että ihmisen on tultava uskoon eikä hän enää sen jälkeen saa vaipua lain alle eikä orjuuttaa omaatuntoaan päivillä (Gal 4:4-11). Lain alle meneminen ja omantunnon orjuuttaminen on synti. Uudestisyntymätöntä ihmistä ei myöskään laki pelasta (Gal 2:16, 3:11-12, Ef 2:8-9).

        Ei Jeesus sanonut "joka uskoo, kastetaan ja pitää sapatin, se pelastuu, mutta joka ei pidä sapattia se tuomitaan kadotukseen", vaan "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" (Mark 16:16).

        Uskovilla on jokapäiväinen lepo Kristuksessa täältä iankaikkisuuteen, ei enää vanhan liiton varjosapatissa (Room 10:4, Kol 2:16-17, Gal 3:11,19,23-25; 5:1,18; Heb 4:9-10, Fil 3:9-10).

        Jumalattomilla ei ole rauhaa, eikä lepoa.

        Raamatut vuosilta 1642 ja 1903 Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka Hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.

        Joka ei pidä Hänen käskyjänsä, ei ole Hänen omansa, ja myöskin: Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


      • kysynpävaa
        SapattiLAINalla kirjoitti:

        LAIN ALLA JA ÄNKYRÄADVENTISMI

        Adventisteille sapatin vietto ei ole mikään vapaaehtoinen, sillä se on yhtenä ehtona jo adventistikasteelle ja jäseneksi pääsyyn. Kastelupauksessa lukee: ”Minä uskon, että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä, jota Vapahtajan ja alkuseurakunnan antaman esimerkin mukaan tahdon rakastaa ja pyhittää.” (kohta 7.) Niinpä hänen on pakosta vietettävä sapattia, jotta ei tulisi erotetuksi. Tämän sanoi myös adventistipastori Timo Flink (24.10.2005): ”Sapatin jatkuva rikkominen ovat myös syy seurakunnasta erottamiselle”. Eikä lain alla olla vain ulkoisen valvonnan takia, vaan mikä pahinta omatunto on orjuutettu ja mielen syövereissä kaikuvat ne monet uhkaukset, mitä Ellen Whiten kirjoituksissa ja adventistien puheissa on uhkana sapatin pitämättömyydestä tai siitä kokonaan luopumisesta.

        Raamatussa sanotaan, että ihmisen on tultava uskoon eikä hän enää sen jälkeen saa vaipua lain alle eikä orjuuttaa omaatuntoaan päivillä (Gal 4:4-11). Lain alle meneminen ja omantunnon orjuuttaminen on synti. Uudestisyntymätöntä ihmistä ei myöskään laki pelasta (Gal 2:16, 3:11-12, Ef 2:8-9).

        Ei Jeesus sanonut "joka uskoo, kastetaan ja pitää sapatin, se pelastuu, mutta joka ei pidä sapattia se tuomitaan kadotukseen", vaan "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" (Mark 16:16).

        Uskovilla on jokapäiväinen lepo Kristuksessa täältä iankaikkisuuteen, ei enää vanhan liiton varjosapatissa (Room 10:4, Kol 2:16-17, Gal 3:11,19,23-25; 5:1,18; Heb 4:9-10, Fil 3:9-10).

        Kysyisin sinulta minkälaisia advareita olet tavannut ? ja toinen kysymys ovatko sinun mielestä kaikki samanlaisia ?


      • SapattiLAINalla kirjoitti:

        LAIN ALLA JA ÄNKYRÄADVENTISMI

        Adventisteille sapatin vietto ei ole mikään vapaaehtoinen, sillä se on yhtenä ehtona jo adventistikasteelle ja jäseneksi pääsyyn. Kastelupauksessa lukee: ”Minä uskon, että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä, jota Vapahtajan ja alkuseurakunnan antaman esimerkin mukaan tahdon rakastaa ja pyhittää.” (kohta 7.) Niinpä hänen on pakosta vietettävä sapattia, jotta ei tulisi erotetuksi. Tämän sanoi myös adventistipastori Timo Flink (24.10.2005): ”Sapatin jatkuva rikkominen ovat myös syy seurakunnasta erottamiselle”. Eikä lain alla olla vain ulkoisen valvonnan takia, vaan mikä pahinta omatunto on orjuutettu ja mielen syövereissä kaikuvat ne monet uhkaukset, mitä Ellen Whiten kirjoituksissa ja adventistien puheissa on uhkana sapatin pitämättömyydestä tai siitä kokonaan luopumisesta.

        Raamatussa sanotaan, että ihmisen on tultava uskoon eikä hän enää sen jälkeen saa vaipua lain alle eikä orjuuttaa omaatuntoaan päivillä (Gal 4:4-11). Lain alle meneminen ja omantunnon orjuuttaminen on synti. Uudestisyntymätöntä ihmistä ei myöskään laki pelasta (Gal 2:16, 3:11-12, Ef 2:8-9).

        Ei Jeesus sanonut "joka uskoo, kastetaan ja pitää sapatin, se pelastuu, mutta joka ei pidä sapattia se tuomitaan kadotukseen", vaan "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" (Mark 16:16).

        Uskovilla on jokapäiväinen lepo Kristuksessa täältä iankaikkisuuteen, ei enää vanhan liiton varjosapatissa (Room 10:4, Kol 2:16-17, Gal 3:11,19,23-25; 5:1,18; Heb 4:9-10, Fil 3:9-10).

        >> Ei Jeesus sanonut "joka uskoo, kastetaan ja pitää sapatin, se pelastuu, mutta joka ei pidä sapattia se tuomitaan kadotukseen", vaan "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" (Mark 16:16). <<

        Jeesus sanoi "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." (Joh. 14:15) ja ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3) Jos siis rakastamme Jeesusta, pidämme Jumalan käskyt ja siihen kuuluu myös neljäs käsky, "Muista pyhittää sapatinpäivä".


    • Lukekaapa

      Sapatti vei tämänkin erän sata-nolla! Amen ja kiitos Herralle!

    • Raamatunsalaisuus

      Tiedätkö sinä edes, kuinka pitkä oli Jumalan yksi luomispäivä?
      Jumalan luomispäivän pituus oli satojatuhansia vuosia!

      Jumala pani kaiken alulle ja sitten hän odotti, että koko maapallo täyttyi luomisen teoista, ei hän luonut kerralla koko maapalloa täyteen, koska hän rakensi lisääntymisen elämän jatkumiseksi ja lisääntymiseksi, vasta sitten, kun koko maapallo oli täynnä täydellistä Jumalan luomistekoa, Jumala voi levätä.

      Jumalan sapatti oli myös satojatuhansia vuosia!

      Jumala ei ole mitenkään salannut luomistekojensa aikakausia luonnossa ja maakerrostumissa, vaan päinvastoin säilyttänyt niitä, että ihmiset löytäisivät hänen ajanjaksojensa pituuden.

      Kokonaan toinen asia on se, milloin Adam ja Eeva siirrettiin paratiisiin esikuvana Jeesuksen tuhatvuotisesta valtakunnasta. Adam on Jeesuksen kantaisä, mutta ei koko ihmiskunnan kantaisä.

      1 Moos 1 luku ja 1 Moos 2 luku ovat kaksi täysin erillistä tapahtumaa!

      • Luotetaan.luomispäivään

        Näinhän ne ateismin jutut selittää tyhjäksi Jumalan Sanaa. Ei riitä uskoa kirjoituksiin, höystetään, kuin darvinistit omaa luomiskertomustaan.

        Luomistapahtuman kertomuksella on opettava viesti ja kieli. Sen kun ymmärtää, käsittää sen Hengellisen sisällön.


    • poistattajat

      Sapatin viettäjät poistattivat hyvän kirjoituksen tuolta välistä? Miksi te niin teitte?

      Pelkäättekö te Jumalan armon suuruutta ja valtavuutta?

      Onko Jeesuksen täydellinen sovitustyö teille mahdottomuus käsittää?

      • mikähän.mahtoi.olla

        Kuka on poistanut ja mitä kirjoitus koski.


    • Sunnuntai on auringon päivä, johan sen nimikin sanoo. Tai sitten sunni-en.

    • Sol Inviktus oli syyrialaisten jumala ja palvonta siirtyi myös Roomaan , siis auringon palvonta, Egyptissä nimi oli Ra tai Re.

      Sol Inviktus- kuva on ihmisen kuva, jolla on sädekehä pään taustana. Kristinuskon kieltolakien jälkeen kuva esiteltiin jeesuksen kuvana. Planeetoja ei saanut palvoa.

    • armostapelastettu

      Onkohan taivaassa sapatinviettäjille ihan oma osastonsa?

      Eiväthän he suostu tulemaan samaan taivaaseen, jossa armosta pelastetut ovat; hehän kiukuttelevat Jeesukselle muutoin, että miten nuo ovat tänne tulleet, kun eivät ole viettäneet sapattia.

      Mitä Jeesus heille vastaa?

      Sapattiko sinut pelasti vai Jeesuksen veriuhri?

      Oliko Jeesuksen uhri täydellinen vai puutteellinen?

      Voitko sinä omilla teoillasi lisätä pelastukseen jotain? Jos et voi, miksi kerskaat omista teoistasi?

      Tämän viestin myös sapatinviettäjät poistattavat - se on selvä; he eivät kestä tällaisia sanoja!

      Tämän palstan vartijana pitäisi olla kypsä kristitty helluntailainen, ei jumalaton, joka poistaa kaiken pyydetyn, koska hän ei ymmärrä hengellisiä asioita.

      • Hanki foliohattu, sapatinviettäjät eivät mitään viestejä poistele.

        Se että meidät on pelastanut Jeesus eikä sapatti, ei tarkoita etteikö sapattia pitäisi viettää. Onkohan taivaassa oma osasto heille, jotka kunnioittavat isää ja äitiä? Sanoisitko että henkilö joka uskoo että ei saa tappaa, yrittää omilla teoillaan lisätä pelastukseen jotakin? Kerskaavatko mielestäsi henkilöt, jotka uskovat että ei saa tehdä huorin, omilla teoillaan? Sapattikäsky on kymmenestä käskystä neljäs ja kuuluu "Muista pyhittää sapatinpäivä". Sapatin viettämisessä on kyse yksinkertaisesti kymmenen käskyn noudattamisesta, ei yhtään sen enemmästä.


    • Lukekaapa

      Lain rikkominen (kymmenen käskyä) saa lopun aikana äärimmäisiä muotoja puolustuksekseen!
      ... Vaan kuinka sanoo Sana? Jeesukseen uskovat pitävät Jumalan käskyt.. Kaikki kymmenen! - Ei synnittä, vaan Armon alla!

    • Biblepost

      Mooseksen Laki on paljon enemmän kuin ne kymmenen käskyä. Kymmenen käskyä ovat pääkohdat Laista. Adventistit ja muut Lain vouhkaajat eivät ainoastaan melskaa kymmenen käskyn noudattamista, vaan myös muuta mm. sianlihan syöntikieltoa.
      Sana mukaan käskyjen meuhkaajat ovat kirottuja, sillä kirjoitettu on:
      Niin kuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.
      Paavali Julisti Jeesus Kristusta.
      Sapatin meuhkaajista on kirjoitettu:
      Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sen tähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.
      Saapi nähdä kuka haluaa olla kirottu, ja taas meuhkata sapatin pyhyyttä ja pitämistä ja noudattamista? Katsotaan, kuka on ensimmäinen.

      • Itse et usko edes kolmiyhteiseen Jumalaan, joten et ole kristitty alkuunkaan. Usko että kymmenen käskyä on kokonaisuudessaan kumottu, vastoin Jeesuksen selvää opetusta että laista ei katoa pieninkään piirto. Neljännessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, eikä tätä käskyä kumota missään kohtaa Raamattua. Sinulla ei ole esittää mitään argumentteja Raamatusta, joiden mukaan sapattia ei tulisi viettää. Olet pelkkä rienaaja ja panettelija.


      • Biblepost
        Kristitty.net kirjoitti:

        Itse et usko edes kolmiyhteiseen Jumalaan, joten et ole kristitty alkuunkaan. Usko että kymmenen käskyä on kokonaisuudessaan kumottu, vastoin Jeesuksen selvää opetusta että laista ei katoa pieninkään piirto. Neljännessä käskyssä meidän käsketään pyhittää sapatinpäivä, eikä tätä käskyä kumota missään kohtaa Raamattua. Sinulla ei ole esittää mitään argumentteja Raamatusta, joiden mukaan sapattia ei tulisi viettää. Olet pelkkä rienaaja ja panettelija.

        Kristitty.net, mikä sinä jumalaton pakana olet minua tuomitsemaan? Sinä uskot pakanauskontojen tapaan kolmeen jumalaan. Sitähän kolmiyhteinen jumala tarkoittaa.
        Minä uskon Sanan mukaan yhteen Jumalaan. Niin kuin Sanassa on kirjoitettu: Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa. Minä vyötän sinut, vaikka sinä et minua tunne, jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi minua ei ole yhtäkään: minä olen Herra, eikä toista ole. Puhutaanko tässä kolmiyhteisestä jumalasta???
        Sanan mukaan teen oikein, kun uskon että Jumala on yksi. Mutta sinä jumalaton pilkkaaja syytät minua siitä, että teen oikein.
        Sanassa on kirjoitettu sinusta sapatin ja käskyjen vuohkaaja: Sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        Kun et tunnusta Jeesusta ja ristin työtä, melskaat sapatista. Sapatti on sinun jumalasi.


      • Biblepost kirjoitti:

        Kristitty.net, mikä sinä jumalaton pakana olet minua tuomitsemaan? Sinä uskot pakanauskontojen tapaan kolmeen jumalaan. Sitähän kolmiyhteinen jumala tarkoittaa.
        Minä uskon Sanan mukaan yhteen Jumalaan. Niin kuin Sanassa on kirjoitettu: Minä olen Herra, eikä toista ole, paitsi minua ei ole yhtään jumalaa. Minä vyötän sinut, vaikka sinä et minua tunne, jotta tiedettäisiin auringon noususta sen laskemille asti, että paitsi minua ei ole yhtäkään: minä olen Herra, eikä toista ole. Puhutaanko tässä kolmiyhteisestä jumalasta???
        Sanan mukaan teen oikein, kun uskon että Jumala on yksi. Mutta sinä jumalaton pilkkaaja syytät minua siitä, että teen oikein.
        Sanassa on kirjoitettu sinusta sapatin ja käskyjen vuohkaaja: Sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
        Kun et tunnusta Jeesusta ja ristin työtä, melskaat sapatista. Sapatti on sinun jumalasi.

        Säälittävää, että nyt loukkaannut siitä että minä "tuomitsen" sinut, itse pidät oikeutenasi pilkata ja solvata muita rajattomasti.


    • sapattinrikkovat

      Miten Mooseksen laki käski sapattia viettää?

      Kukaan sapatin viettäjä Suomessa ei vietä sapattia Mooseksen käskyn mukaan?

      Miksi te sanotte viettävänne sapattia, mutta ette kuitenkaan tottele Moosesta? Ettekö te silloin ole valehtelijoita?

      Israelin juutalaiset sentään noudattavat Mooseksen käskyä pilkulleen sapatinvietosssa. Katsopa miten he viettävät sapattia ja tee samoin.

      • Minä ainakin vietän sapattia Mooseksen lain mukaan. Vaan juutalaisista meidän ei tule ottaa mallia, sillä he eivät noudata Mooseksen lakia, vaan omia fariseusten perinnäissääntöjään.


    • oikeasapatti

      Juutalainen sapatti
      'Sapatti koskettaa kaikkia ihmisiä. 95 prosenttia paikoista menee kiinni, ja kaikki työntekoon tai symbolisesti luomistyöhön viittaava on kielletty.

      − Sapatin aikana ei saa esimerkiksi piirtää, kirjoittaa, kutoa tai lähteä kävellenkään kauas kotoa. Säännöt antavat raamit sille, kaikkien tulee oikeasti levätä, Riekko kertoo.

      Työnteon ohella sapattia viettävä ei saa myöskään istua auton rattiin.

      − Jerusalemissa on ortodoksijuutalainen asuinalue, jonne laitetaan ajoesteet, ettei kukaan vahingossa hurauta sinne sapatin aikaan autolla. Muuten ne heittelevät kuskia vaikka millä.
      Sapatin vietto vaikuttaa myös moniin arkisiin toimintoihin. Sapatin aikana on kiellettyä pistää sähkövirtaa päälle tai pois tai tehdä tulta. Jerusalemissa on hotelleja, joihin on rakennettu erityinen sapattihissi.

      − Hissi pysähtyy automaattisesti ilman napin painallusta jokaisessa kerroksessa, ja siten sapatin viettäjä voi käyttää sitä, Reikko kertoo.

      Sähkönappuloiden välttäminen vaikuttaa osaltaan ruokailuun. Sapattiaamiaisella ei saa tarjota mitään kovin kuumaa suuhunpantavaa.
      − Kahvi, teevesi ja ruuat on tehty edellisenä iltana ja laitettu lämpöastioihin, jotta kenenkään ei tarvitse sapattiaamuna painaa kahvinkeitintä päälle.'

      Studio55/Jenni Kokkonen

      No otatko sinä huomioon Mooseksen lain käskyt sapattia viettäessäsi, vai selitteletkö sinä, ettei ne nyt koske nykyaikaa!

      Oletko todella oikea sapatin viettäjä vai sanotko vain viettäväsi ja olet valehtelija. Sanot noudattavasi Mooseksen lakia, etkä kuitenkaan noudata!

      • kuoleman.viesti

        Hyvähän se sapattina on kristityn käydä paitakaupassa ostamassa orjatyönä teetetty paita.
        Paita, jonka on valmistanut joku äiti, joka ei päässyt synnyttämään tuotanollisista lasta, eli pitää pientä äitiysvapaata. Lapsi syntyi kuolleena ja seuraavana päivänä työntantajan edustaja tuli vaatimaan tuotantoon vedoten äitiä töihin.
        Ei puhettakaan siitä, että saisi sapattia, edes Herran sanan kuuloon.
        Eli - tätä on maailma ja tätä TE kristityt kannatatte farisealaisittain, kunhan itse saa sapattina tehdä mitä lystää, sitä kauppaakin.

        Sodoma nousee tuomitsemaan teidät. Se sai tuomionsa, eikä sillä ollut raamattua.
        Teillä on raamattu, mutta vanhanliitonpuolen varoittava esimerkki lopunaikaa eläville, ei teitä kiinnosta. Miksi? Siksi, kun laittomuus lisääntyy, kylmenee useimpien rakkaus.

        Kiittääkö Herra tekojanne, tunteeko Hän nimenne, että kirkastatte Hänen sanomaansa, eli Pyhyyttä, minkä Hän on erottanut Itseään varten.

        Ei, ette te tee - te olette kiristittyjä. Tavallaan kristiyt ovat vainonneet uskovia.
        Kristittyjen vainot ovat Jumalan kansaa kohtaan kohdistaneet vainot, jopa niin, että heitä tapettiin kaasukammioissa.

        Siksi on tutustuttava avoimin silmin asioihin ja tunnustettava ne.

        Martti Luther- mistä nyt on luterilainen kirkko tehnyt parannusta - niin hänen verisistä käsistään löytyy ihmisuhrit. Hän hukututti Anabaptisteja - siis tämä silmävoiteeksi, tahtaksi että kristillisyyden karseuskin näkyisi.
        Luther opetti lapsikasteen. Siis epäraamatullisen muotomenon. Lopputulos.
        Maassammekin itki äitejä - kun lapsi kuoli synnytykseen ja ei keritty kastaa. Tämä 1930- luvulla, kun hiiliä hellassa kohentelivat. Siinä itkivät, kun ne vauvat kärsivät helvetissä, kastamattomina.
        Kastehan pelastaa kirkonopin mukaan ja se on perinnäissääntöä se.
        Ja kunka paljon tuonkin kirkon kirkkokäsikirjat ovat harhauttaneet ihmiset uskomaan lihalliseen pappisvaltaan, jossa perinnäisoppipappien on vain oikeus jakaa ehtoollista.
        He ovat välimiehiä. Siinäpä miettimistä


      • täydennän.historiaa

        Luterilainen kirkkko tietää syntinsä tuoltaosin. Eräs kirkonvaikuttaja kirjassaan totesi, että voi nimetä suuren määrän nimeltä, ketkä kuolivat. He tekivät todella yleistä parannusta, ja se oli hyvä se, ettei Martin tekoja siinä peitelty.
        Tuohon harhaiseen kummi - lapsikaste ja synnytykseen, niin historia kertoo sen, että tavallisesti kirkon mies- pappi kastoi lapsen, mutta kun mies ei voinut mennä pappina synnytykseen, niin nämä kirkontoimesta lapsipäästäjät, mitä he nyt olivatkaan ammattinimikkeeltään, niin siinä naisille annettiin kirkon valta suorittaa hätäkaste, että lapsi pelastuisi taivaaseen.
        Siis kaste pelastaa - tekona.


      • perinnäisoppi.puhe

        Nämä kommentoimiset ovat siksi, että meidän kirkkojen holvit - kantavat perinnäisoppien kirjoa, joilla tehdään tyhjäksi Jumalan sana ja sitä se on vapaissakin suunnissa, hapatteina.


      • >> No otatko sinä huomioon Mooseksen lain käskyt sapattia viettäessäsi, vai selitteletkö sinä, ettei ne nyt koske nykyaikaa!

        Oletko todella oikea sapatin viettäjä vai sanotko vain viettäväsi ja olet valehtelija. Sanot noudattavasi Mooseksen lakia, etkä kuitenkaan noudata! <<

        Tietysti noudatan sapattia Mooseksen lain mukaan. Juutalaiset eivät vietä sapattia Mooseksen lain mukaan, he noudattavat isien perinnäissääntöjä, joilla he kumoavat Mooseksen lain. Raamatussa esimerkiksi ei kielletä sähkölaitteiden käyttöä sapattia tai nappien painamista. Joten juutalaisista meidän ei tule ottaa mallia sapatin vietossa.


    • mitenvietätte

      Kukaan tällä palstalla kirjoittava sapatin viettäjä ei nyt tunnustaudukaan todelliseksi sapatin viettäjäksi, vaan tekopyhäksi sapatinviettäjäksi, joka kerskaa sapatilla, mutta hylkää Mooseksen selkeät käskyt siitä, miten sapattia pitää viettää!

      Kertokaa nyt sapatin viettäjät, vietättekö sapattia Mooseksen käskyn mukaan vai ette?

      Olkaa nyt kerrankin rehellisiä!

      Miksi yhtäkkiä te alatte puhua muusta kuin sapatista? Osuiko omaan nilkaan niin pahasti, että piti alkaa etsiä muita haukkumisen kohteita?

      • 1234567---

        Yleensä en kirjoittele sapattisin kuin vasta illalla myöhemmin silloin tällöin. Jos joku haluaa pitää sanaa esillä sapattisin, niin en mene tuomitsemaan.
        Raamattu: Astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla ja julista sanaa. Sapattisin kirkossakin on joillain muistiinpano vihkosia, joihin kirjoittelevat kuulemaansa.


      • No minä voin omalta kohdaltani sanoa, että vietän sapattia Mooseksen käskyjen mukaan. En noudata juutalaisten perinnäissääntöjä sapatinmatkasta tai sähkölaitteiden käytöstä, joista ei anneta Raamatussa mitään käskyä. Sanon vielä kerran, että juutalaiset eivät vietä sapattia Mooseksen lain mukaan, vain fariseusten perinnäissääntöjen mukaan.


    • tikapuillaparimetriäylös

      Sapattikiivailija tarvitsee paljon selityksiä omille sapattipykälilleen jotka on itse suunniteltu ihan kuin räätälin tekemä puku, minulle sopivat mitat.

      • Kaikki tarvittavat sapattipykälät löytyvät Raamatusta, mitään räätälöityjä ratkaisuja ei tarvita.


    • Jeesusontärkeä

      Omia tulkintoja. Mooseksen aikana ei ollut sähkölaitteita, joten ruoka ja valo saatiin tulella. Nykyisin vastaava tehdään sähköllä, joten ei siinä ole mitään tulkinnanvaraa. Et sytytä sähköä mihinkään, et käännä hellin tai keittimien katkaisimia, etkä koske valonappulaan.
      Ei ollut silloin autoja, vaan matka tehtiin hevosella ja tietysti matkaa sapattina koskee kaikkia nykyisiäkin kulkuvälineitä.

      Neh 13:
      19 Ja niin pian kuin oli tullut pimeä ennen sapattia Jerusalemin porteissa, käskin minä sulkea ovet ja kielsin avaamasta niitä ennen kuin sapatin jälkeen. Ja minä asetin palvelijoitani porteille, ettei yhtään kuormaa pääsisi kaupunkiin sapatinpäivänä
      2. Moos. 16:23
      Niin hän sanoi heille: "Tämä tapahtuu Herran sanan mukaan; huomenna on levon päivä, Herralle pyhitetty sapatti. Mitä leivotte, se leipokaa, ja mitä keitätte, se keittäkää; mutta kaikki, mitä tähteeksi jää, pankaa talteen huomiseksi."
      2. Moos. 20:10
      mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on
      2. Moos. 31:14
      Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa.
      2. Moos. 31:15
      Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä tekee työtä sapatinpäivänä, rangaistakoon kuolemalla
      3. Moos. 23:32
      Se on oleva teille levon päivä, kurittakaa itseänne paastolla. Kuukauden yhdeksäntenä päivänä illalla, illasta iltaan, pitäkää tämä sapatti."
      4. Moos. 28:10
      Tämä on sapatin polttouhri, joka uhrattakoon kunakin sapattina jokapäiväisen polttouhrin ja siihen kuuluvan juomauhrin ohella.
      5. Moos. 5:14
      mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi (autosi) älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niinkuin sinäkin.
      Neh. 10:31
      Me emme osta sapattina tai pyhäpäivänä maan kansoilta, jos ne tuovat kauppatavaraa tai viljaa mitä tahansa kaupaksi sapattina.
      Jes. 58:13
      Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta (et siis liiku mihinkään), niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia,

      Näitä sapatinsäädöksiä ei kukaan tällä palstalla kirjoittava noudata, eikä kukaan muukaan. Nämä löytyvät Raamatusta. Jos ei näitä noudata, miksi kehuskelee sapatin vietollaan?

      Jokainen täällä Suomessa ja muuallakin ei juutalainen viis veisaa Raamatun sapattisäädöksistä, vaan viettää sapattia oman mielensä mukaan. Eihän siinä mitään pahaa ole, jos etsii Jeesuksen kasvoja sapatinpäivänä, pikemminkin päinvastoin.. aina on tärkeä etsiä Jeesuksen läsnäoloa elämäänsä kaikkina päivinä.. me tarvitsemme Jeesusta ja siksi tällaiset 'kiistat' tuntuvatkin kovin tekopyhiltä kaikin puolin.

      Katso Jeesukseen. Pidä hänestä kiinni.

      • >> Näitä sapatinsäädöksiä ei kukaan tällä palstalla kirjoittava noudata, eikä kukaan muukaan. <<

        Minä noudatan. Mitä ajat takaa? Ovatko nämä säädökset mielestäsi mahdottomia noudattaa?


      • 1234567---

        Herra pyhittää. 2. Moos.31:13. Puhu Israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on MERKKINÄ meidän välillämme, minun ja teidän, SUKUPOLVESTA SUKUPOLVEEN, TIETÄÄKSENNE, ETTÄ MINÄ OLEN HERRA, JOKA PYHITÄN TEIDÄT.

        Psalmi 119:6. Silloin minä en joudu häpeään kun katselen kaikkia sinun käskyjäsi. 21. Sinä nuhtelet julkeita, kirotuita, jotka poikkeavat pois sinun käskyistäsi. 53. Minut valtaa palava vihastus jumalattomien tähden, jotka hylkäävät sinun lakisi.
        92. Ellei sinun lakisi olisi ollut minun iloni, olisin menehtynyt kurjuuteen.


    • mahdotontehtävää

      'Minä noudatan. Mitä ajat takaa? Ovatko nämä säädökset mielestäsi mahdottomia noudattaa?¨'

      Ne ovat täysin mahdottomia noudattaa - tiedät sen varmasti itsekin!

      Sinä valitset niistä joitakin, joita yrität noudattaa ja hylkäät muut, jotka eivät sinusta sovellu nykyaikaan tai joista nykyajan keksinnöistä Raamattu ei puhu. Et tainnut edes lukea niitä Raamatunkohtia, jotka aiheesta esille nostettiin.

      Olet siis täysin tekopyhä teeskentelijä. Sanot, että Mooseksen laki on voimassa, mutta et itsekään sitä noudata, etkä hyväksy! Tulkitset noita Mooseksen lain käskyjä oman lahkosi oppien mukaisesti ja pidät sitä oikeana tapana.

      Miksi sinusta on niin vaikeaa olla rehellinen Jumalan ja ihmisten edessä?

      Juuri siksi Jeesus tuli, koska yksikään ihminen ei voi noudattaa Jumalan lakia!

      • Raamatun mukaan näitä sapattisäädöksiä kuten muutakaan lakia ei ole vaikea noudattaa:

        ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

        ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)

        Ne eivät siis Raamatun mukaan ole mahdottomia noudattaa.

        Minä en valitse Mooseksen laista mukavia kohtia ja hylkää toisia, vaan noudatan sitä kokonaan. En tulkitse Mooseksen lakia minkään lahkon oppien mukaisesti, koska en kuulu mihinkään lahkoon. Tietysti lain tulkinta on aina tulkintaa. Ihmiset tulevat aina olemaan eri mieltä lain tulkinnasta, se ei tietysti muutu miksikään.

        Väität että Jeesus tuli siksi koska kukaan ei voi noudattaa Jumalan lakia. Tarkoittaako se että saamme tietoisesti ja tahallamme rikkoa lakia? Ei tietenkään! Meidän tulee pyrkiä kaikin voimin noudattamaan lakia, kuten Paavalikin sanoo:

        "Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room. 6:15)


    • pidätkökäskyt

      2 Moos 20:
      1 Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:
      2 "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3 Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.
      4 Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      5 Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;
      6 mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.
      7 Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.
      8 Muista pyhittää lepopäivä.
      9 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;
      10 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi tai juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on.
      11 Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi lepopäivän ja pyhitti sen.
      12 Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.
      13 Älä tapa.
      14 Älä tee huorin.
      15 Älä varasta.
      16 Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.
      17 Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa."

      Miten me rikomme ensimmäisen käskyn?
      - emme kykene pitämään Jumalaa Jumalana, me teemme hänestä monessa kohtaa itsellemme palvelijan tai taikurin, jonka toivoisimme antavan meille hyvän elämän
      Miten rikomme toisen käskyn?
      - me emme lähesty Jumalaa sillä kunnioituksella, että hän on Jumala, me pidämme häntä jonain hyväntekijänä tai ystävänä, joka voisi antaa meille kaikkea hyvää, jos tahtoisi
      Miten rikomme kolmannen käskyn?
      - me emme kykene yhtäkään päivää pitämään niin, että pyhittäisimme sen kokonaan Jumalalle, ajattelisimme ainoastaan ja vain häntä, puhuisimme vain hänestä ja tekisimme vain hänen tahtonsa mukaisia hyviä tekoja
      Miten me rikomme neljännen käskyn?
      - me emme kykene kunnioittamaan niitä, jotka on asetettu meidän vastuulliseksi kasvattajiksi, joita ovat monet eri ihmiset meidän elämämme matkalla, vaan me arvostelemme heitä sumeilematta tietämättä lainkaan heidän tarkoitusperiaan tai motiiviaan meidän parhaaksemme
      Miten me rikomme viidennen käskyn?
      - me emme kykene rakastamaan ihmisiä, hyviä ja pahoja samalla rakkaudella, jota tuon käskyn sisimmältään noudattaminen tarkoittaa; arvostelemalla ja rakkaudettomuudella me 'tapamme' lukuisia ihmisiä elämämme aikana
      Miten me rikomme kuudennen käskyn?
      - me emme mitenkään kykene olemaan ajattelematta seksiä, jos olemme terveitä ja sillä tavalla me rikomme tuon käskyn sydämessämme jatkuvasti
      Miten me rikomme seitsemännen käskyn?
      - me varastamme monin tavoin lähimmäiseltämme, me otamme voittoa kaupoissamme sen mukaan, kuin onnistumme saamaan, emme suinkaan ajattele kohtuullisen ansion riittävyyttä, me otamme työpaikan, jonka saamme, emmekä suinkaan ajattele, että toinen tarvitsisi tuon työpaikan meitä paremmin, me emme suinkaan anna lähimmäisellemme sitä apua, jonka voisimme hänelle antaa, emme siis ajattele toisten parasta, vaan omaamme
      Miten me rikomme kahdeksannen käskyn?
      - me suorastaan saatamme kadehtia lähimmäistämme, jolla mielestämme menee paremmin ja mielellämme puhumme ihmisten heikkouksista, heidän sanomisistaan väheksyen tai muutoin puhumme heistä pahaa, vaikkemme edes tiedä onko kyseessä vain valheellinen juoru tai muu puhe ja me emme puhu lähimmäistemme onnistumisista, hänen hyvistä sanoistaan tai hänen hyvistä teoistaan, jätämme siis kertomatta positiiviset asiat ; pahinta kaikessa, puhumme niinkuin meidän mielipiteemme olisi ainoa oikea ja muiden mielipide väärä
      Miten me rikomme yhdeksännen käskyn?
      - me mielellämme hankimme edullisesti kaikkea itsellemme ajattelematta, että saako lähimmäisemme siitä oikean ja hyvän hinnan, me mielellämme teemme sijoituksia ajattelematta, että meidän voittomme maksaa joku toinen, me mielellämme perimme ylisuuria vuokria lähimmäiseltämme ajattelematta, että se juuri on lähimmäisemme omaisuuden tavoittelemista ja suorastaan hänen ajamistaan kurjuuteen ja puutteeseen ja köyhyyteen
      Miten me rikomme kymmenennen käskyn?
      - meidän mieleemme tulee usein lähimmäisemme kaunis tai komea aviopuoliso ja ajatukseemme nousee, miksi minä en saanut tuollaista puolisoa, me mielellämme otamme hyvän työntekijän toiselta firmalta itsellemme ajattelematta, että tuo firma joutuu nyt etsimään ja kouluttamaan itselleen uuden työntekijän, ja kuinka usein me huomaamme kadehtivamme jotakin, joka lähimmäisellämme on, emmekä edes tajua että rikomme jo sillä tämänkin käskyn

    • täydellineolet

      Jos siis pystyt edellä olevat käskyt noudattamaan, olet täydellinen ihminen, etkä tarvitse Jumalaa pelastajaksi - sinä olet jo Jumala!

    • pyrkimyshyvään

      Vaikka meillä siis on pyrkimys hyvään, me emme siihen kykene kuin ajoittain!

      Pyrkimys hyvään on oikea asenne, ei siinä ole mitään vikaa.

    • eksyttäjä.nikki

      Tämä "kristitty.net" on täysi valehtelija ja huijari !

      Hän esim. täällä kirjoitti olevansa pakana !

      Omilla sivuillaan hän sen sijaan sanoi olevansa messiaaninen juutalainen !

      On täysin mahdotonta olla sekä pakana että juutalainen !!!

      Eli silkkaa valehtelua ja Totuuden vääristelyä on koko touhunsa, hän on judaisti joka yrittää käännyttää uskovia vanhaan liittoon lain alle orjiksi !!!

      Varokaa tätä eksyttäjää, hän vääntää kieroon kirjoituksia omaksi kadotuksekseen !

      2. Piet. 3:16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.

      10 Sillä paljon on niskoittelevia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä, varsinkin ympärileikattujen joukossa;
      11 semmoisilta on suu tukittava, sillä he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton vuoksi.

      Suomalaisilla on perus taipumus mennä lain alle itse suorittamaan sitä ja tätä, eli näiden judaisitien valheet menevät helposti perille juuri suomalaisiin, olen sen käytännössäkin nähnyt !

      Usea vilpitön uskova kääntyi juutalaisuuteen ja sitten sytyteltiin "kipa" päässä jo sapatti kynttilöitä !

      Ja vaikka nämä judaistit eivät sitä heti paljasta, niin juutalaisuuteen eli vanhaan liittoon he haluavat johdattaa uskovia, ja lopulta on edessä ympärileikkaus jopa, ja Raamattu kertoo mitä se tarkoittaa:

      Galatalaiskirje 5
      1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
      2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
      3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.
      4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

      Tämä on siis vakava asia ja vakava eksytys !!!

      VAROKAA NÄITÄ EKSYTTÄJIÄ !!!

      • Vastasin sinulle pidemmin toisessa ketjussa. Kiitoksia liikuttavasta ja koskettavasta varoituksesta. On se hyvä että varoitetaan ihmisiä eksyttäjistä, suurin osa kun ei osaa omilla aivoillaan itse arvioida kirjoituksia!


      • Selvitä vielä itsellesi mitä tarkoittaa ad hominem.


      • lopeta.jo.antikristus
        Kristitty.net kirjoitti:

        Selvitä vielä itsellesi mitä tarkoittaa ad hominem.

        Todellisen uskovan ei tarvitse omilla aivoillaan arvioida kirjoituksia, vaan meillä todellisilla uudestisyntyneillä Uskovilla on Pyhä Henki opettamassa !

        Joten emme ole oman ymmärryksemme ja "viisautemme" varassa, kuten sinä olet !

        3 Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,
        4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
        5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
        6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
        8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
        9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

        Eli sinä et voi Hengellisiä käsittää, kun et ole Hengellinen eli et ole uudestisyntynyt, ja siksi eksyt pahasti, kun yrität omalla "viisudellasi" selvittää Hengellisiä Totuuksia.

        Kuten jakeessa 7 sanotaan Jumalan viisaus on kätkettyä kaltaisiltasi:

        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,

        Tuolla ad hominemjutulla et minua hiljennä, sillä Raamattu kehoittaa tutkimaan niin opit kuin opettajat:

        Ilm. 2:2 Minä tiedän sinun tekosi ja vaivannäkösi ja kärsivällisyytesi, ja ettet voi pahoja sietää; sinä olet koetellut niitä, jotka sanovat itseänsä apostoleiksi, eivätkä ole, ja olet havainnut heidät valhettelijoiksi;

        15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?

        Siis tekosi eli valheesi(hedelmäsi) paljastavat sinut ja niitä siis on tutkittava, eihän muuten kaltaisiasi taitavia eksyttäjiä voi paljastaa !!!


      • lopeta.jo.antikristus kirjoitti:

        Todellisen uskovan ei tarvitse omilla aivoillaan arvioida kirjoituksia, vaan meillä todellisilla uudestisyntyneillä Uskovilla on Pyhä Henki opettamassa !

        Joten emme ole oman ymmärryksemme ja "viisautemme" varassa, kuten sinä olet !

        3 Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa,
        4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
        5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.
        6 Kuitenkin me puhumme viisautta täydellisten seurassa, mutta emme tämän maailman viisautta emmekä tämän maailman valtiasten, jotka kukistuvat,
        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,
        8 sitä, jota ei kukaan tämän maailman valtiaista ole tuntenut-sillä jos he olisivat sen tunteneet, eivät he olisi kirkkauden Herraa ristiinnaulinneet-
        9 vaan, niinkuin kirjoitettu on: "mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat".
        10 Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin.
        11 Sillä kuka ihminen tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Samoin ei myös kukaan tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.
        12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
        15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan.
        16 Sillä: "kuka on tullut tuntemaan Herran mielen, niin että voisi neuvoa häntä?" Mutta meillä on Kristuksen mieli.

        Eli sinä et voi Hengellisiä käsittää, kun et ole Hengellinen eli et ole uudestisyntynyt, ja siksi eksyt pahasti, kun yrität omalla "viisudellasi" selvittää Hengellisiä Totuuksia.

        Kuten jakeessa 7 sanotaan Jumalan viisaus on kätkettyä kaltaisiltasi:

        7 vaan me puhumme salattua Jumalan viisautta, sitä kätkettyä, jonka Jumala on edeltämäärännyt ennen maailmanaikoja meidän kirkkaudeksemme,

        Tuolla ad hominemjutulla et minua hiljennä, sillä Raamattu kehoittaa tutkimaan niin opit kuin opettajat:

        Ilm. 2:2 Minä tiedän sinun tekosi ja vaivannäkösi ja kärsivällisyytesi, ja ettet voi pahoja sietää; sinä olet koetellut niitä, jotka sanovat itseänsä apostoleiksi, eivätkä ole, ja olet havainnut heidät valhettelijoiksi;

        15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?

        Siis tekosi eli valheesi(hedelmäsi) paljastavat sinut ja niitä siis on tutkittava, eihän muuten kaltaisiasi taitavia eksyttäjiä voi paljastaa !!!

        >> Todellisen uskovan ei tarvitse omilla aivoillaan arvioida kirjoituksia, vaan meillä todellisilla uudestisyntyneillä Uskovilla on Pyhä Henki opettamassa ! <<

        Myönnät siis että et käytä omia aivojasi. Kiitos, tämä riitti minulle.


      • lopeta.jo.antikristus
        Kristitty.net kirjoitti:

        >> Todellisen uskovan ei tarvitse omilla aivoillaan arvioida kirjoituksia, vaan meillä todellisilla uudestisyntyneillä Uskovilla on Pyhä Henki opettamassa ! <<

        Myönnät siis että et käytä omia aivojasi. Kiitos, tämä riitti minulle.

        Niin arvelinkin, eli et käsitä Hengellistä Todellisuutta pätkääkään, sillä olet luonnollinen ihminen, eli uskosta osaton vain.

        Sen kertoo sinun rakentamasi oppi rakennelmat myös ja toimintasi, eli huoleton valehtelusi !


      • lopeta.jo.antikristus kirjoitti:

        Niin arvelinkin, eli et käsitä Hengellistä Todellisuutta pätkääkään, sillä olet luonnollinen ihminen, eli uskosta osaton vain.

        Sen kertoo sinun rakentamasi oppi rakennelmat myös ja toimintasi, eli huoleton valehtelusi !

        Raamattu ei ole mikään mystikoiden opas hengellisiin totuuksiin, vaan maalaisjärjellä tulkittavissa oleva kirja. Hengellisillä totuuksilla voit perustella mitä tahansa älytöntä oppia.


    • Biblepost

      Suuresti ihmettelen, miksi ylläpito sallii sen, että kristty.net käyttää nikkinä omien nettisivujensa osoitetta. Niin valehtelija ja pilkkaaja kristitty.net on tehnyt tästä palstasta omien sivujensa jatkeen.

      • Mikä ei ole säämnöissä kielletty, se on sallittua.


    • JeesusvaiMooses

      MESSIAANINEN JUUTALAISUUS Väinö Hotti

      Väinö Hotin alkuperäisessä kirjoituksessa on esitelty noiden väärien oppien ongelmakohtia ja tässä on vain niihin lyhenne. Kannattaa kuunnella TV7 arkistosta tuo ohjelma, jossa Israel Herel ottaa kantaa väärään messiaaniseen juutalaisuuteen.

      ASIANTUNTIJALAUSUNTO
      Koska nämä kaikki neljä (4*) vannovat MESSIAANISEN JUUTALAISUUDEN nimiin, lienee oikeus ja kohtuus, että annetaan asiantuntijalle viimeinen puheenvuoro. Kukapa olisi pätevämpi ratkaisemaan asian kuin Messiaanisen seurakunnan johtaja Israelista! Ohessa kooste Israel Harelin haastattelusta TV7:sta..............................
      Israel Harel, Messiaanisen seurakunnan johtaja Israelissa KRISTITYT KONTRA MESSIAANISET JUUTALAISET Kooste: TV7: Kuningaskunnan tuuli (osa 17); Jyrki ja Mia Valkeakari
      Väliotsikot ja tehosteet: Väinö Hotin------------------------Erilaista messiaanisuutta
      Tänään messiaanisessa juutalaisuudessa ovat vastakkain: amerikkalainen ja israelilainen. ”Kun kuulen, mitä Amerikassa opetetaan, saan kylmiä väreitä. Mistä he oikein keksivät kaiken epäraamatullisen opetuksen?”
      Juutalaisuus –varottava oja” Israel Harel on huolissaan siitä, että osa kreikkalais-roomalais pakanuudesta vapautumaan pyrkivistä kristityistä näyttää olevan kaatumassa suoraan toiseen ojaan eli juutalaisuuteen” (Mia Valkeakari). Tänään osa kristityistä näyttää olevan kaatumassa toiseen ojaan eli juutalaisuuteen. Kristityt luulevat, että juutalaisuus on oikea suunta.
      Rabbiinien tulkintoja?
      Kristityt eivät voi perustaa kristillistä elämäänsä rabbien opetuksille ja juutalaiselle perimätiedolle. Rabbit ovat ilmoittaneet olevansa Jumalan auktoriteetin yläpuolella. Se löytyy Talmudista. Tarinan mukaan rabbit keskustelevat asiasta Jumalan kanssa. Jumala myöntää, että rabbit ovat etevämpiä kuin hän. Kristityt luulevat, että juutalaisuus on oikea suunta. Tämän päivän juutalaisuus on kuitenkin kaukana Raamatusta. Se ei perustu Raamattuun, vaan rabbien tulkintoihin. Rabbit ovat muuttaneet Raamattua. Näin ihmiset eivät näe totuutta. Aiheesta liikkuu paljon väärää tietoa.
      Ihmiset alkavat etsiä vanhurskautta lakeja noudattamalla sen sijaan, että he luottaisivat Jeesukseen, joka täytti koko lain...Me sanomme, että Messias on jo tullut. Emme tule vanhurskaiksi lakeja noudattamalla, vaan olemalla henkilökohtaisessa suhteessa Israelin Messiaaseen.

      Tooran ongelmallisuus
      Hebrealaiskirje opettaa, että uuden pappeuden myötä toora muuttui. Toora-sanan käyttäminen on ongelmallista. Juutalaisille toora voi tarkoittaa:
      -rabbien opetuksia, jotka eivät ole raamatullisia -tai viittä Mooseksen kirjaa -tai koko Raamattua
      Jos sanot noudattavasi Tooraa, mitä sillä tarkoitat?
      Muuttuvat liitot
      Vain Jumalan ja ihmisen välejä säätelevät lait pysyvät liitosta liittoon. Meidän kaikkien on paras rakastaa Jumalaa kaikesta sydämestämme...Jokaisessa liitossa on eri lait. Toora siis on muuttunut ja me elämme Uuden liiton lakien aikaa, -emmekä aikaisempien liittojen lakien aikaa...
      Jumala pyytää meitä siirtymään uuden liiton täyteyteen. Uusi liitto ei ollut Jeesuksen keksintö: ”Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet” (Jer.31:31,32).Jae 33:” Minä panen lakini heidän sisimpäänsä.” Hes.36:26 puhuu siitä, kun Jumala poistaa kivisydämemme ja antaa meille lihasydämen: ”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen” (Hes.36:26). Hän antaa meille Henkensä ja auttaa meitä kulkemaan hänen tahdossaan

      jatkuu..

      • >> Kristityt eivät voi perustaa kristillistä elämäänsä rabbien opetuksille ja juutalaiselle perimätiedolle. Rabbit ovat ilmoittaneet olevansa Jumalan auktoriteetin yläpuolella. <<

        Tästä olen aina ollut samaa mieltä.

        >> Emme tule vanhurskaiksi lakeja noudattamalla, vaan olemalla henkilökohtaisessa suhteessa Israelin Messiaaseen. <<

        Aamen.

        >> Vain Jumalan ja ihmisen välejä säätelevät lait pysyvät liitosta liittoon. Meidän kaikkien on paras rakastaa Jumalaa kaikesta sydämestämme...Jokaisessa liitossa on eri lait. Toora siis on muuttunut ja me elämme Uuden liiton lakien aikaa, -emmekä aikaisempien liittojen lakien aikaa... <<

        Mutta laki on uudessa liitossa edelleen voimassa, kuten Jeremia sanoo:

        ”Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.” (Jer. 31:33)

        >> ”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen” (Hes.36:26). <<

        Vaan miten Hesekiel jatkuu?

        "niin että he vaeltavat minun lakieni mukaan ja noudattavat minun säädöksiäni ja toimivat niiden mukaan ja he ovat minun kansani, ja minä olen heidän Jumalansa.”

        Eli uudessa liitossa noudatetaan edelleen Tooran käskyjä!


    • JeesusvaiMooses

      Uusi liitto vanhan tilalle
      Pyhä Henki auttaa noudattamaan uuden liiton lakia. Hebrealaiskirjeen mukaan uusi liitto on parempi kuin vanha ja se korvaa vanhan: ”Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään” (Hebr.8:13). Mikä sitten saa ihmiset kaipaamaan ulkoisia sääntöjä? (Mia Valkeakari) Ihmiset kaipaavat helposti ymmärrettäviä sääntöjä ja -käyttäytymiskaavoja. Käyttäytymiskaavat antavat turvallisuudentunteen. Jumala kuitenkin haluaa, että haemme turvaa suhteestamme Häneen...”sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi” (2. Kor.3:6).
      Juutalaisten juhlien tarkoitus Jos uskot, että lakeja pitämällä pääset lähemmäksi Jumalaa, toivotan onnea yrityksellesi. Raamatun mukaan se ei kuitenkaan onnistu. On hienoa, että kristityt etsivät juutalaisia juuriaan ja haluavat siirtyä Rooman öljypuusta Israelin öljypuuhun. Juutalaiset juhlat ovat hieno asia, mutta ne eivät ole itsetarkoitus. Niiden tarkoitus on vahvistaa yhteyttämme Jeesukseen. Molemmilla oma (yhtävertainen) traditio Kristityt ovat siirtymässä kristillisen tradition piiristä rabbiinisen tradition piiriin. He etsivät väärästä paikasta. Oma pelastuskokemus Tajusin, tiesin Jumalasta paljon, mutta en tuntenut Häntä...Kun olin hukkumaisillani, lääkärit antoivat minulle neuvoja, mutta Jeesus hyppäsi veteen ja veti minut kuiville.
      Uusi liitto = suhde Jumalan kanssa ”Uusi liitto ei ole kokoelma sääntöjä, vaan suhde Jumalan kanssa” (Mia Valkeakari). Jumala ei tahdo, että näytämme hengellisyytemme määrätyin menoin. Hän haluaa olla yksin meidän kanssamme kaikkein pyhimmässä. Meidän ei tarvitse tehdä mitään tämän eteen. Meidän tarvitsee vain hyväksyä, mitä Jumala on jo tehnyt. Ja astua Israelin Jumalan läsnäoloon Juutalaisen Messiaan kautta... Kumpikin pysyköön omassa kastissaan!
      Jeesus sanoo, että ei-juutalaisten tulisi pysyä ei-juutalaisina. Juutalaisten tulisi pysyä juutalaisina. Hän ei halua, että ei-juutalaisista tulee juutalaisia. Hän haluaa, että tulemme tuntemaan Hänet henkilökohtaisesti. Se on evankeliumin sanoma. Risto Santala (1929-2012) ”Kun hän palasi kristinuskon juurille, hän ei palannut Mooseksen lakiin, vaan juutalaisten Messiaan luo” (Mia Valkeakari).
      Jeesus riittää
      Jeesus riittää. Hän on Jumala. Hän tuli tuomaan meille elämän ja yltäkylläisyyden.
      Jos elämäsi ei ole täynnä iloa ja rauhaa, elämästäsi puuttuu Jeesus.
      Mitä sapatti on?
      Kun hebrealaiskirjeessä puhutaan sapatista, sillä tarkoitetaan paikkaa, jossa meidän on elettävä koko elämämme. Sapatti muistuttaa meille, ettemme voi ansaita Jumalan lahjaa. Voimme vain
      ottaa sen vastaan. Ensimmäinen päivä, jonka ihminen vietti maan päällä, oli sapatti. Kun ihminen luotiin, hänen piti heti alkaa levätä. Hänen täytyi ensin oppia lepäämään ennen kuin hän pystyi tekemään jotain Jumalalle.
      Kristinuskon todelliset juuret (Mia Valkeakari) Kristinuskon todelliset juuret eivät siis ole juutalaisuudessa tai Mooseksen laissa, vaan kristinuskon todellinen juuri on Messias, joka on ilmoitettu juutalaisissa Vanhan testamentin kirjoituksissa. Juurille paluussa on siis kysymys paluusta tämän Jeesus-Messiaan luo ja astumisesta Hänen kauttaan sisään koko uuden liiton rikkauteen.-------------------

      -LOPPUPÄÄTELMÄ Väinö Hotti
      Noiden väärien julistajien oppi on voimakasta harhaoppia. Kuinka kristillinen mediavoi moista levittää?! Allekirjoittanutta eivät esitykset ainakaan vakuuttaneet. Lisäksi Israel Harelin asiantuntijalausunto, josta siis referaatti yllä vei kaikilta ”maton alta”. Vielä vakavampi asia on se, että raamattu perustelut ovat perin hatarat. Raamatunlauseista ei tosin ole puutetta, mutta se selitys: kuin piru raamattua!
      SYNKRETISMIÄ Yksin Kristus Uskontojen sekoitus on ilmeinen. Lahjakkaasti tässä sekoitetaan Kristus ja Mooses. Kristustakaan ei kielletä, mutta painopiste on Mooseksessa. Puuttuu paavalilainen ”yksin Kristus”–asenne.” Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne, veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan. Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna” (1. Kor.2:1,2). ”Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana -että voittaisin omakseni Kristuksen ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella”(Fil.3:8,9).
      Raamattu kehottaa ”katsomaan Kristukseen. Nämä opettajat sanovat; Katso Moosekseen! Katso Tooraan! Katso Talmudiin! "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailmansynnin!” (Joh.1:29). ”silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen” (Hebr.12:2).Jeesuksen ”veren ääni”ei kuulu ollenkaan.

      jatkuu ..

      • >> Nämä opettajat sanovat; Katso Moosekseen! Katso Tooraan! Katso Talmudiin! <<

        Minä olen aina opettanut että meidän ei tule katsoa Talmudiin, joka on suoraan fariseusten perinnäissääntöjä. Mutta Tooraa meidän on tärkeä katsoa, koska Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)


    • JeesusvaiMooses

      SYNERGISMIÄ Kaikkikin nämä ”lainopettajat” pitävät pelastusta Jumalan ja ihmisen yhteisyrityksenä. Lakia ei käytetä siten, että syntinen riisuttaisiin omista ponnistuksistaan, vaan häntä innostetaan kiipeämään lain tikapuita kohti taivasta. Tällä tiellä ei saavuteta koskaan pelastusta, joka perustuu yksin armoon. Väärä lain tulkinta Paavalin teologian mukaan lain tehtävä ja virka on saattaa ihminen synnintuntoon –ja sitä kautta Kristuksen yhteyteen. Tässä laki on opetusväline, jolla suruttomia opetetaan ja kasvatetaan taivaskelpoisiksi –ohi Kristuksen.
      Kirjoituksissa ei ole elämääTooraan ja Talmudiin luotetaan ”kuin pukki suuriin sarviin”.”Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta;ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän”(Joh.5:39,40).
      Peruskivet pettävätUskomme peruskivet ovat: yksin Kristus, yksin armo, yksin usko ja yksin Raamattu.
      1.Yksin Kristus. Kristuksen rinnalle jopa Hänen yläpuolelleen vängätään Moosesta. Kristus kyllä mainitaan, mutta hänellä ei ole käyttöä. Kristuksen sovitustyö korvataan Mooseksen antamilla eväillä.
      2.Yksin armo. Tekojen oppia alusta loppuun. Kristukselle ei ole käyttöä, koska lakia käytetään väärin.Lailla ei pyritämurtamaan ihmisten kivikovia sydämiä, jotta pääsisi syntymään uusi ihminen.
      3.Yksin usko. Aabrahamista puhutaan, mutta ei ”Aabrahamin uskosta”. Ismaelia ei rohjeta karkottaa pois, vaan luullaan, että hän voi periä yhdessä Iisakin kanssa.”Sanokaa minulle te, jotka tahdotte lain alaisia olla, ettekö kuule, mitä laki sanoo? Onhan kirjoitettu, että Aabrahamilla oli kaksi poikaa, toinen orjattaresta, toinen vapaasta.Mutta orjattaren poika oli syntynyt lihan mukaan, vapaan taas lupauksen voimasta.Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar;sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen.Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, onvapaa, ja se on meidän äitimme”(Gal.4:21-26).”Mutta niinkuin lihan mukaan syntynyt silloin vainosi Hengen mukaan syntynyttä, niin nytkin.Mutta mitä sanoo Raamattu? "Aja pois orjatar poikinensa; sillä orjattaren poika ei saa periä vapaan vaimon pojan kanssa."Niin me siis, veljet, emme ole orjattaren lapsia, vaan vapaan”(Gal.4:29-31).

      Yksin Raamattu. Raamattua lainataan, mutta aivan väärin. Sen avulla pyhitetään väärä oppi ja tuodaan esille sitä, mitä Pyhä Henki ei koskaan ole tahtonut sanoa. Ei Keijo Lindemanin maininta ”armon pohjalta”, ”uuden liiton armon ja vapauden pohjalta” mitään pyhitä. Joutavanpäiväistä harhautusta ja sanoilla kikkailua! Koko esitys osoittaa, ettei liikuta armon varassa, vaan ihmisyritysten ja lain tekojen tiellä.
      Ei Hengen vapautta ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen”(Gal.5:1).”Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus”(2. Kor.3:17). Mooseksen evankeliumin julistajat ovat ”kireitä tyyppejä”. He toimivat ”messiaanisen jäykkäkouristuksen vallassa”. Heillä on paljon sanottavaa, kuten aikoinaan Elihulla: ”Sillä minä olen sanoja täynnä, henki rinnassani ahdistaa minua. Katso, minun rintani on kuin viini, jolle ei reikää avata, se on pakahtumaisillaan niin kuin nuorella viinillä täytetyt leilit” (Job 32:18,19).Ollessaan lain orjuudessa he eivät voi johtaa ketään evankeliumin vapauteen, vaan tekevät ”käännynnäisiä”. Tällaisilla julistajilla on kuitenkin oma kuulijakuntansa. Ihminenhän on luonnostaan: 1. Syntinen. 2. Juutalainen (haluaa teoillaan pelastua).3. Katolinen (seremonioihin mielistynyt).4. Lahkolainen (me yksin oikeassa). Sauluksen teologiaa Näiden mooseslaisten opettajien opetusta on mahdotonta sovittaa Paavalin teologiaan, mutta Sauluksen teologiaan se kyllä sopii. Kaikki he uhkuvat jäätävää kylmyyttä kristittyjä kohtaan. He eivät tunnnusta kristillistä identiteettiä. He eivät tunnusta, että kristityillä on oma koti; kristityt ovat ”mieron tiellä”. Heidät on saatava Israel-juurille, Jerusalemiin, Tooran ääreen. Mieletöntä! ”Mutta Saulus raateli seurakuntaa, kulki talosta taloon ja raastoi ulos miehiä ja naisia ja panetti heidät vankeuteen”(Apt.8:3). ”Mutta Saulus puuskui yhä uhkaa ja murhaa Herran opetuslapsia vastaan ja meni ylimmäisen papin luoja pyysi häneltä kirjeitä Damaskon synagoogille, että keitä hän vain löytäisi sen tien vaeltajia, miehiä tai naisia, ne hän saisi tuoda sidottuina Jerusalemiin”(Apt.9:1,2). ”Luulin minäkin, että minun tuli paljon taistella Jeesuksen, Nasaretilaisen, nimeä vastaan, ja niin minä teinkin Jerusalemissa. Paljon pyhiä minä suljin vankiloihin, saatuani ylipapeilta siihen valtuuden, ja kun heitä tapettiin, annoin minä ääneni sen puolesta. Ja kaikkialla synagoogissa minä usein koetin rankaisemalla pakottaa heitä herjaamaan Jeesusta, ja menin niin pitkälle vimmassani heitä vastaan, että vainosin heitä aina ulkomaan kaupunkeihin saakka” (Apt.26:9-11).

      • Hengessä.sanan.sanomassa

        JeesusvaiMooses 26.7.2017 9:16 kirjoittaja tavallaan on hyvin ottanut hyväntiedonpuusta hedelmää, minkä rienaaja on silkkihansikkain antanut opetukseksi ja neuvoksi.
        Ja tuo hedelmä on monen suussa hyvänmakuinen ja antaa ymmärrystä, mutta - se ei perustu Kirjoitusten Taivaalliseen kokonaisopetukseen, jossa valtaistuin ja kunnia on Herralla.

        Eli kyse on harhasta. Siksi pitää pitäytyä kirjoitusten Hengelliseen sisältöön armonkansalaisen.
        Emme voi hylätä Vanhurskasta ja PYHÄÄ Jumalan tahtoa, eli lakia. Se on valkeus teillämme ja Henki on se, joka toteuttaa kuulaisuuden kautta elämän.
        Raamatun Uusitestamentti opettaa, että joka hylkää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan, siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana. Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkohinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty ja häpäisee armon henkeä.

        Aika selvää opetusta - että kun Kristuksessa vaelletaan, meidän on ymmärrettävä lain merkitys, siksi se on tässä armonliitossa sydämessä, jonka Herra sinne laittaa. Ne eivät ole tikapuita, että lihassa niitä kiivetään, vaan kun armonkansalaisia ollaan, niin olkaamme vaelluksessamme Jumalan tahdon mukaisia, samanmielisiä. Tätähän vastaan kirjoit. Jätät vapaan toleranssin ja valtajakkaran ihmiselle, mutta ei se niin mene.
        Muistetaan se, Sanan opetuksesta, että tuomio lähtee Jumalan huoneesta. Ei siellä ateisteja ole, vaan heitä, jotka tunnustavat uskoa. Se on Jumalan huone, ja sen Jumala sanoo tuomitsevansa.
        Jatkan tuosta armon hengen häpäisyn jälkeen seuraavaja jae.
        Mehän TUNNEMME hänet, joka on sanonut:
        - Minun on kosto, minä olen maksav, sekä myös :
        - Herra on tuomitseva kansansa. ja jae 31 jatkuu. On kauhea joutua elävän Jumalan käsiin.

        Tämä oli raamatun otsakkeen Älkää lyökö laimin seurakuntaanne.

        Jos seurakunnassa on Herran Sanan valo - joka opettaa armonkansalaista, meidän on nähtävä myös Jumala- Jumalana, jonka Valtakunta on Jumalan valtakunta, jossa Hänen lakinsa on tosi. Siksi HÄN kansalleen painaa lakinsa sydämeen tässä liitossa.

        Siis älkää antako rienaajan silkkihansikkaitten tarjoama hyvänpuun hedelmän sekoittaa mieltänne.

        Opettaahan äsken lainaamaani kohtaa pari jaetta ennen ja tämä koskee Herran huonetta - Hänen omiaan. Tässä ei puhuta ateisteista, muistakaa se.
        Synti, muistetaan se määritelmä, se on raamatullisesti Jumalan lain rikkomista, niin ei synny vääränmitan ajatuksia kenellekään.
        Jatkan jakeeseen.
        Jos me näet teemme syntiä --ehdon tahtoin -- senkin jälkeen, kun olemme oppineet tuntemaan totuuden, ei ole enää mitään uhria syntiemme sovitukseksi.

        Eikö aika kohti käyvä ole jokaiselle se, mitä Valtakunnan Jumalan valtaistuimen istuin näyttää? Ei luodun ole varaa säveltää mitä säveltää. Vaan Kristuksen seuraaminen on hänen askeleissaan ja mitkä oli Kristuksen askeleet? KUULIAISUUS - Isän sanalle. Sitä se oli ja HÄn sanoo - seuratkaa MINUA.
        Siinä ei seurata muotouskonnollisa oppeja, vaan Sanaa. Elämänkirja kertoo perilläolevat, ei muu.

        Varokaa siis, veljet, ettei kukaan teistä ole sydämessään paha ja epäuskoinen ja näin luovu elävästä Jumalasta. (jokunen luku taaksepäin opetusta)..
        Mehän olemme osalliset Kristuksesta, kun vain loppuun asti pidämme kiinni siitä todellisuudesta, jonka yhteyteen jo alussa olemme päässeet.
        Sitten kerrotaan Israelin kapinasta Jumalaa vastaan, eivätkä päässeet perille, epäuskon tähden. Meille opetetaan, että jotka elävät lopun aikaa, meille on opetus tuolta vanhanliitonpuolelta, että meidän vaelluksessa on oltava Hengen kautta tarkkoina, ettemme eksy ja vieläpä sanotaan se, että Herra laittaa lakinsa tässä liitossa sydämeen.

        Ei luulisi asian olevan vaikea ymmärtää. Tavallaan lihalle ei anneta tilaa raamatussa, ja siksi se tie on kaita, ja portti ahdas.
        Se lavea tie vie kadotukseen.

        Kun olemme armonkansalaisia, siis ketkä nyt haluavat olla, ja Hengen voimasta vaeltaa siinä Herran pyhyydessä, tämä on vapaehtoinen. Siksi myös pidämme kiinni Jumalan tahdosta ja erkanemme laittomuuden opeista. Koska laittomuus kadottaa, Herra ei tunne ko. elämäntapaa, eikä sen kansan jäseniä. Käskee kirjoitusten mukaan pois luotaan.

        Siksipä - minkä tien valitaan on sen sydämen asia, ketä kumartaa ja kelle antaa vallan


      • Lain noudattaminen ei ole yritys pelastua omin voimin. Jos me armosta pelastetut rakastamme Jeesusta, me noudatamme Raamatun käskyjä:

        "Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni." (Joh. 14:15)

        Jeesuksen mukaan laista ei katoa pieninkään piirto:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Uudessa liitossa siis pelastumme yksin armosta, mutta laki on silti voimassa. Laki ei ole armoa vastaan, eikä Raamatussa missään kohtaa sanota että laki olisi kumottu.


    • KartaHarhaoppista

      KRISTITYN JA HARHAOPPISEN ERO

      Sapatilla meuhkaavat luulevat pääsevänsä Taivaaseen koska vain he kehuvat pystyväsä noudattamaan kymmentä käskyä nimenomaan sapatin hengessä.

      He myös uskovat harhaoppisesti että sapatti olisi sinetti ja peräti luomisen muistomerkki.
      Jeesus ei kehoittanut palvomaan sapattia.

      Raamatussa luomisen muistomerkki (Jumalan oma kuva) on ihminen

      "Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät".

      • Kukaan ei luule pääsevänsä taivaaseen koska viettää sapattia. Sapattia vietetään koska se on Jumalan käsky. Sinetistä en tiedä, mutta tietenkin sapatti on luomisen muistomerkki:

        "Sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan ja meren ja kaikki, mitä niissä on, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi; sentähden Herra siunasi sapatinpäivän ja pyhitti sen." 2. Moos. 20:11


      • palataan.kirjoituksiin

        Kirjoittamisen viesti on väärä.
        Kirjoitat sapatilla meuhkaamisesta, sitten harhautat, että kehuvat pystyvänsä noudattamaan kymmentäkäskyä nimenomaan sapatin hengessä.

        No, ensi käyttämällä pientä h- kirjainta, se onkin sinun voimasi.
        Mutta, jos Herran omat vaeltavat ja Herra on laittanut tahtonsa Kirjoitusten mukaan sydämeen, niin he eivät kiellä Jumalan Valtaa ja valtasuurruutta, ja siksi he vaeltavat ja nyt käytetäänkin isoa kirjainta Hengessä matkaa.

        Siis kyse onkin Jumalan Henki ja Hengen armolahja vaeltaa Hengessä ja se on Jumalan työ, ei oma työ. Eli oli hyvä nähdä näkemyserot.

        Sinä mittaat lihankautta hengessä ja Jumalan omat elävät Jumalan tahdon mukaan Hengessä.

        Sitten olet unohtanut raamatun ja kirjoitukset TAAS.
        Raamattu itse kertoo, että Herra erotti ja pyhitti sapatinpäivän.
        Sitten opetti manna- opetuksessa sapatista.
        Myös Jumalan kansalleen antama ohje MUISTA - Eli sapatissa on tämä luomisen muistopäivä, jolla tuodaan ilmi se, että kaikki on Jumalan työtä, ei ihmisen.

        Mutta, jotka omassa hengessä käyvät, voivat vesittää tuon LUOMISEN omin lupineen Darviniseen siunaukseen omalle kohdalle ja sentähden he itse hengessään hakevat Sapatin purkua ja hävitystä Raamatun kielenkäytön opetuksesta. Voivat hakea pyhitystään 9- käskyn muodossa. Siksi tämä hämmentäminen palstalla.


    • Billy Graham: "Uudessa testamentissa kirjoittajat käyttävät sanaa laki kahdessa merkityksessä. Joskus se viittaa Vanhan testamentin seremonialakiin, joka koskettelee rituaalikysymyksiä ja sääntöjä syömisestä ja juomisesta ja muista tämän kaltaisista asioista. Tästä laista kristityt todella ovat vapaita. Mutta Uusi testamentti puhuu myös moraalilaista, joka on pysyvä, muutumaton luonteeltaan ja josta tehdään yhteenveto Kymmenissä käskyissä." -Associated Press Dispatch,
      Dwight L. Moody, jota pidetään kristikunan kaikkien aikojen suurimman herätyksen aikaansaajana: "Jumalan käskyt, jotka anettiin Moosekselle Hoorebin vuorella, ovat yhtä sitovat tänään, kuin ne ovat aina olleet, siitä lähtien, kun ne julistettiin kansalle kuultaviksi,--Jos Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämeesi, olet kykenevä täyttämään lakia."- Weighed and Wanting. s.15

      Charles Haddon Spurgeon:"Uusi syntyminen on työ,jonka kautta laki täytetään, sillä kun ihminen uudestisyntyy, hän saa uuden luonnon, joka rakastaa Jumalan lakia ja on täydellisessä sopusoinnussa sen kanssa."- Saarna lain muuttumattomuudesta.
      Aapeli Saarisalo: "Jeesus täytti lain noudattamalla sen siveellisiä vaatimuksia, opettamalla ihmisille niiden täyden tarkoituksen ja osittamalla ne Jumalan iankaikkisen vanhurskauden vaatimuksiksi."

      • Raamatussa ei missään kohtaa erotella lakia seremonia- ja moraalilakeihin, sellainen on täyttä mielikuvitusta. Näin voidaan kätevästi valita Mooseksen laista itselle mieluisia lakeja, kutsua niitä moraalisäädöksiksi, ja hylätä toiset käskyt seremonialakina. Laki on yksi yhtenäinen kokonaisuus. Jeesus sanoi että laista ei katoa pieninkään piirto, hän ei jaotellut lakia seremonia- ja moraalisäädöksiin.


      • YlistysHerralle1

        T.B.Barratt Helluntaiherätyksen uranuurtaja Euroopassa, jonka julistus johti helluntailiikkeen tuloon myös Suomeen: "Onko Jumala määrätyssä muodossa ilmaissut tahtonsa ja vaatimuksensa meille ihmisille ? On, hänen vaatimuksensa tulee erikoisesti esille niissä kymmenessä käskyssä, jotka hän antoi Moosekselle. 2 Moos. 20:1-17--Voiko ihminen pitää käskyt ? Ei, ihminen ei voi pitää niitä omassa voimassaan. Laki johtaa meidät tuntemaan syntimme ja kadotetun tilamme. Kuinka ihminen voi pelastua ? Me pelastumme uskon kautta Jeesukseen ja hänen sovintokuolemaansa ristillä. Ja sitten hän antaa meille voiman Jumalan tahdon tekemiseen."- Jumalan sanan ohjeita, s.18


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4944
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      66
      912
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe