Sopivat voimatasot judossa

Siimakäsi

Voimaahan voi mitata monella tapaa, mutta jos otetaan ne perinteiset perusvoiman mittarit eli penkki, mave ja kyykky, niin millaisia tasoja judokan pitäisi painoonsa nähden saavuttaa?

Esim riittääkö penkki 1,5xomapaino vai pitäisikö nousta 2xomapaino?

Ja hei ei nyt niitä "mielestäni 1000m juoksu ja sata boksihyppyä kertoo enemmän" vastauksia.

22

1106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fasfrwae

      Tätä on ihan tutkittukin. Esim 81 kiloisella ne olis Penkki 72,5/88,5/122,5 Mave 122,5/140/195 Kyykky 97,5/120/163

      Ensimmäinen luku kuvaa harrastajakilpailijaa, toinen kansallista tasoa ja kolmas kansainvälistä tasoa. Taulukko löytyy netistä. Linkittäisin sen, mutta ylläpito poistaa.

      • kiinnostunut32

        Voit varmaankin kertoa mistä kyseinen taulukko löytyy vaikket sitä linkatakkaan voisi. Olisi mielenkiintoista nähdä. Esim brasseissa ja balkanilla näitä tutkimuksia on tehty, mutta niissä saadut tulokset ovat kyllä huomattavasti kv-tason kilpailijoille kuin esittämäsi.


      • kiinnostunut32

        huomattavasti kovempia siis*


      • fasfrwae
        kiinnostunut32 kirjoitti:

        Voit varmaankin kertoa mistä kyseinen taulukko löytyy vaikket sitä linkatakkaan voisi. Olisi mielenkiintoista nähdä. Esim brasseissa ja balkanilla näitä tutkimuksia on tehty, mutta niissä saadut tulokset ovat kyllä huomattavasti kv-tason kilpailijoille kuin esittämäsi.

        No pistä vaikka googlen kuvahakuun: judo power goals. Sitten taulukko muuntimella kiloiksi, on paunoina.


      • korva2

        Tuskin kukaan harrastajakisaajakaan penkkaa liki kymmentäkiloa alle oman painon. Mave 140 on myös aikamoinen vitsi. Satkun syväkyykky varmaan voi olla mahdollinen.


    • jaa-aa

      Yleisesti liitossa on kai pidetty noita penkki ja rive 1.5x oma paino ja kyykky 2x oma paino voimatasoja riittävinä. Toisaalta monia huippujudokoita sosiaalisessa mediassa seuranneena esim 1.5 oma paino penkki näyttää olevan monille kv-kilpakumppaneille aivan paperia. Sen sijaan suomalaisten suosimia painonnostoliikkeitä tekee aika harva. Tarkkoja tuloksia tiedetään aika harvoilta huipuilta, mutta tässä muutamia esimerkkejä:

      -Facebookista löytyy video jossa Zebeda Rekviashvili (81kg) penkkaa 160kg. Taas reilusti yli 1,5x oma paino. Itseasiassa melkein 2x.
      -Hansokun haastattelussa Sagi Muki (73kg) kertoo penkkaavansa 110kg. Tämä on aika tarkalleen 1,5x oma paino. Toisaalta Muki sanoo myös tekevänänsä rinnallevetoa 4x5x100kg. Mikä on ykkösenä varmaankin jotain 120-125kg luokkaa.
      -Instagramista löytyy video, jossa Shohei Ono (73kg) ottaa rinnalle lantiolta 110kg kahden ylösvedon jälkeen.

      Voimatasojen tarve riippunee myös ottelutyyleistä. Toisten ottelutyyli vaatii enemmän voimaa ja toisten vähemmän. Ja toiset tarvitsevat enemmän kyykkyä kuin toiset. Voimatuloksissa on myös hyvä muistaa, että niihin vaikuttaa suuresti eri ihmisten kehotyyppi. Esimerkiksi vaikka Shohei Ono ja Sagi Muki ovat tulosten tekohetkellä molemmat olleet 73kg on Muki paljon pitkäraajaisempi kuin Ono, joka on haitaksi suurimmassa osassa liikkeitä.

      • Tekniikkaa

        Mugilla selkä paskan.......


    • Rrrrräjähtävää

      Monelle kisaajalle lisävoima tuntuu olevan oikotie onneen ja kyllähän se kotimaassa pitkälle viekin. Ikävä kyllä siinä maksimijahdissa usein rakennetaan hidasta ja kömpelöä lihasta. Ketteryys ja räjähtävyys, kyky käyttää voimaa nopeasti kiertävässä koordinoidussa liikkeessä on tärkeämpää kuin hidas maksimi. Ei ole nopeutta ilman voimaa mutta voima ilman nopeutta on turhaa.

      • JumiHki

        No ei aina noinkaan. Suomessa pari omien painoluokkiensa vahvinta kaveria treenaa toinen perinteistä jumipunttia ja toinen hyvinkin pitkälle vietyä ohjelmaa jossa tähdätään mahdollisimman suureen räjähtävyyteen ja nopeuteen. Molemmat kaverit on judossa erittäin nopeita. Ja kv-mittapuullakin tosi vahvoja, mittariliikkeissä toteutuu hyvinkin tuo 1,5-2x oma paino. Ja en sano nimiä, kaikki jotka ovat vähänkin perillä Suomen kilpajudosta tietää keistä on kyse.


      • Soonsiinä
        JumiHki kirjoitti:

        No ei aina noinkaan. Suomessa pari omien painoluokkiensa vahvinta kaveria treenaa toinen perinteistä jumipunttia ja toinen hyvinkin pitkälle vietyä ohjelmaa jossa tähdätään mahdollisimman suureen räjähtävyyteen ja nopeuteen. Molemmat kaverit on judossa erittäin nopeita. Ja kv-mittapuullakin tosi vahvoja, mittariliikkeissä toteutuu hyvinkin tuo 1,5-2x oma paino. Ja en sano nimiä, kaikki jotka ovat vähänkin perillä Suomen kilpajudosta tietää keistä on kyse.

        Perustuuko menestys näillä kavereilla nimenomaan voimaan vai myös muita parempaan taitoon?


      • Lastinen

        Ehdottomasti taitoon ja sähäkkyyteen. Tämän lisäksi rungosta löytyy vipuvoimaa.


      • Kestävyysvoima

        Ja ennen kaikkea haasteena on väsyneen lihaksen voima. Judossa pitää voimaa löytyä vielä 3 min jälkeenkin.


      • kukamitähä1

        Keitä judokoita tässä tarkoitetaan?


    • ikyupippuri

      Judo on taidosta voimaa eli hyvän judotaidon omaava judoka joka painaa 60 kiloa ja nostaa penkistä 55 kiloa voi kukistaa 120 kiloa painavan ja 200 kiloa penkistä nostavan judokan.
      Judo pohjautuu vastustajan voiman hyväksikäyttöön ja täydelliseen liikkeen hallintaan, kovalla harjoittelulla voi tähän päästä.
      Muistelkaapa vaikka 60-70 luvn judoa niin avoimen sarjan voittivat usein pienet ja teknisesti taitavat judokat vaikka vastassa oli ne isot voimamiehet.
      Olipa kerran lehdessä juttu kuinka pieni 47 vuotias judoa harrastava talonmies kukisti iosn ja voimakkaan murovarkaan judoliikkeilla ja hallitsi häntä poliisin tuloon saakka.

      • huru-ukoterikseen

        Nyt on taas semmonen huru-ukko uuvatti/trolli. Osaahan ne isot ja vahvatkin äijät judoa, ei ne ole mitään bodareita. Kato vaikka mitä Onolle kävi All-Japan Championshipseissa. Vaikka olis kuinka hyvä niin kyllä voima vaan on perkule voimaa jos molemmat osaa judoa.


    • Raakaavetoa

      Tässä mainittiin pari vahvaa suomalaista jotkaa pärjää ulkomaillakin. Näillä kavereilla on voimaa, räjähtävyyttä, kestävyyttä - ja taitoa. Heidän takaansa löytyy monen monta kansalliselle tasolle jämähtänyttä, jotka ovat U18-U21 ikäisinä hakeneet oikotien sarjavoittoihin punttisalilta. Kotimaan kisoissa mitaleita satelee, jos ole vahva ja osaat yhden heiton. Sitten nouseekin tie pystyyn edessä, koska sen riittävän voimatason hankkii kyllä kuka tahansa mutta taidon osalta juna meni jo.

    • Hansoku
    • judoka1kyu

      Voima ja voima, kyllä oikeassa judossa taito voittaa voiman, meidän salilla on vanhempi sensei 70 kg ja heittelee helposti randorissa 100 kg voimamiehiä ja senseillä on 40 vuoden kokemus judosta ja se näkyy, otti muuten nuorena sm-kultaa avoimessa sarjassa jossa isot jätkät vastassa.
      Minäkin treenaan judoa ja voima tulee kylkiäisenä lajitreenillä.

      • Judoka16kyu

        Meidän salilla on vanhempi sensei 20kg ja heittelee entisiä 120kg voimanostajia helposti ja senseillä on yli 90 vuoden judokokemus. Voitti olympialaiset avoimessa sarjassa nuorempana kun paino vain 7kg. Luulen että mestarini on vielä taitavampi kuin sinun.


      • korva2

        Kyllä vaan ennen vanhaan ei tarvittu voimaa lainkaan. Mifunen tyhjä takki heitteli kaikki mennen tullen ilman voimaa.. Paitsi, että Mifune oli aikalaistensa joukossa hirviö:

        Mifune vasemmalla.
        http://judomania.no/wp-content/uploads/MifuneBody.jpg

        Vielä etäämmällä historiassa Yokoyama:

        https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/10/2b/19/102b191daf067ce8373ffb095054cfb2.jpg

        Nää kaverit on siis noin 60 kiloisia, mutta pitää ottaa huomioon, että japanilaisten miesten keskipituus tuli yli 161 sentin vasta 1930 ja paino on varmaan ollut siellä jossain 50 kilon kietämissä.


    • räjähtäväänopeutta

      Kun katsoo Suomalaisjudokoiden otteluita YouTubessa niin aika huonolta näyttää. Eniten pistää silmään, että refleksinomaiset hyökkäykset ja kombinaatiot puuttuu käytännnössä kokonaan. Seistään paikallaan, mietitään omaa suoritusta ja kytätään paikkaa. Sitten ajaudutaan voimapainitilanteeseen ja kaatuillaan nipussa. Räjähtävyys näyttäisi miellettävän yksinomaan nopeusvoimaksi, kun se pitäisi mieltää pikemminkin refleksinomaiseksi taitavaksi tekniikaksi niin, että ei itsekään tajua Ipponin julistamisen jälkeen, mitä oikein tuli tehtyä voittosuorituksessa. Voittava judosuoritus on pääsääntöisesti tiedostamaton tapahtuma; jos ehtii miettimään "että nyt minä hyökkään" on auttamatta liian hidas ja häviää matsin. Eikä pidä nyt käsittää tahallaan väärin - kyllä voimaakin tietenkin tarvitaan, mutta sillä ei arvokisoissa matseja ratkaista.

    • jkfad890nmk1234

      Olisi mielenkiintoista lukea Hansokun analyysiä Suomalaisjudokoiden kv oteluista vaikkapa viimeiseltä 5...10 vuodelta. Miten ottelut on päättyneet, ratkesiko pystyssä vai matossa, missä ajassa, minkälaiseen tekniikkaan. minkälaisella otteella, yms. Vertailukohtakin pitäisi olla. Voi olla hieman liian iso pyyntö.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4773
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4572
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4184
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3147
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2691
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      221
      2163
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1775
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe