Köyhyys on ihmisen tyhmyyttä.

yrittääpoissssss

Köyhyys on omalta osaltaan ihmisen tyhmyyttä ja sellaisien jotka eivät osaa tehdä asioidensa parantamiseksi mitään. Tätä palstaa seurannut niin monellakin johonkin harjoitteluun meno tai työkkärin muu ehdotus ni ei ei mikään kiinnosta, harjoittelusta saisi 9 eur päivä ja se tekis kuukaudessa jo ni 180 eur ni hitto tuollakin rahalla jo pärjäis kummasti ja siihen päälle kelan päiväraha vaikka. Tyhmät tietenkin sanovat että työstä pitää maksaa palkka mutta juupa juu mikäs on työkunto jos vaikka 10 vuotta maannut kotona.
Kehitysmaissa missä köyhyyttä köyhyyttä niin perkele ihmiset yrittävät muuttaa pois sieltä paremman toivossa mutta suomalaiset läskiperseet jonottavat ilmaista leipyä jonoissa räkäposkella ja lyllertäen puuh puuuh kotio.

71

2547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 357835

      Vanha totuus on se, ettei Suomessa ole köyhiä. Itsenään köyhinä pitävät ovat aika hyväosaisia ihmisiä, jotka saavat melkein aina syyttää itseään siitä, etteivät ole vielä parempiosaisia.

    • justiintuotatar

      Justiin tuota tarkoitin että kyllä tässä maailmassa voi ja pystyy kohentaan taloudellista tilannettaan

    • katosauliikatosipilää

      ei kukaan pysty itekseen yhtään mihinkään, vai mikäs pelle se sinä olet, sielä saarnailet joutavia?

      t.jätkä, haista vittu. :)

      • Revisiitä-jososaat

        Kyllä se olet tasan sinä joka oman elämäsi handlaat. Turha syytellä sauleja ja sipilöitä, jos omat taidot ovat vähäiset ja oma elämänhallinta hukassa. Yhdenkään poliitikon ei niitä sulle kuulu opettaa ja jos vanhempasi eivät osanneet tai pystyneet ja olet jo iältäsi aikuinen, niin oma mokasi, jos et löydä punaista lankaa elämästä ja arjesta.


      • enmämikäänmummo.ole

        punainen lanka, punaisen langan nyt löytäisin, niin sukkaset kutoisin? en syytä mitään, vaan tahdon huomioita, korkeita krakojansa kohtuullisesti kiristävien esimerkilliseen toimintaan, miten ryöstetään toiselta, päälle selvitetään toista. sä olet varmaan joku käsi, mikä näpyttää, kun ei olekkaan yhtäkkiä mitään ämmää, mää sulle.:)

        t.höpinäää pöpinää...kokeile olla rauhassa. hei veli, kirjotettu on:linnustajan ansasta, pahan sanan vallasta.


      • Eijunalauta

        Nii-ih, mitä tuli sanottua: jos sanonta "punainen lanka" ei tarkoita sulle muuta kuin sitä lankaa josta kudotaan, niin ... antaa olla. Tai: mitä muuta on jäänyt väliin?


    • klrjkrjgtijhyuh

      Kateutta suomalaista keskiluokkaisuutta kohtaan, ymmärrän, mutta ymmärätkö sinä, että kantasuomalainen työtön jos vastaanottais pienipalkkaisen työn, siitä ei menisi mitään rahaa mihinkään "somaliahomalioihin" ja vieraiden kulttuurien edustajille? Katos,kun meillä oikeilla suomalaisilla on ainoastaan yhden maan kansalaisuus, eli rakastamamme maamme Suomen kansalaisuus. Meillä Suomessa muuten käsite "työ" tarkoittaa sellaista käsitettä, josta ihminen työssä tekemällä tekee elannon, ja alle kahdentonnin kuukausityöpalkkaa maksava mikään yrttys ei ole työllistäjä. Meillä Suomessa ei ole kovin paljoa työpaikkoja: ulkomaalaiset kilpailevat vähäisen osaamisen työstä, korkeasti koulutettuja nuoria on nykyisin jopa liikaa, eli ulkomaalaisia ja sellaisia myös yrittäjät palkkaavat mieluummin, koska me suomalaiset vaaditaan korkeita palkkoja, joita te ulkomaalaisetkin vaatisitte, jos elantonne ei muodostuisi pääosin maani Suomen teille ulkopuolisille antamasta sosiaaliturvasta ajatuksenanne, että oma maanne teille kuitenkin rakkaampi kuin Suomi. Luuletko, että ilman EU:a vaikka joku Viro olisi kehittynyt maa? Jonkun Puolan kansatalous kokenut nousun? Niinkö? Miksi muuten väität kantasuomalaisten työttömien olevan köyhiä? Työttömissä on hyvin erilaisia ihmisiä, ja jos tuntisit maani sosiaaliturvajärjestelmää, tietäisit edes sen, että ei maassani kukaan pysy työttömyystuilla hengisssä. Joillekin vitun Afrikan sarven nilkeille Suomi varmaan on hieno maa sosiaaliturvan osalta, mutta ei kannata joitakin maalattiakämppiin syntyneitä häränpäiden ja hyönteisten syöjä-ihmishirviöitä rinnastaa sivistykseen. On ainoastaan sosiaalisen median olemassaolon vika, että jostakin toiselta puolen maailmaa ja kehitysmaista jotkut haluaa änkiä Suomeen asumaan: mikäs siinä, jos asuvatkin, mutta sillä tavalla tässä maassa ei saa asua, että jos on niin röyhkeä ettei opettele tai osaa edes maani kieltä. Olen aivan varma, että jos itse koskaan muuttaisin ulkomaille, osaisin viimeistään viidessä vuodessa asuinmaani kielen. Mutta me suomalaiset ei vaan ikinä muuteta ulkomaile muiden kansallisuuksien elätettäviksi.

    • mietinmihinkäääää

      Ihme ettei poliitikot saa aikaiseksi pysäytettyä tuota pakolaisten vastaanottamista kun Suomen tilanne mitä on tai laitetaan heti töihin 3 eur tuntipalkalla.

      • jshdjrkfhktrgkthgty

        Niinpä. Se, että jos kielteisen turvapaikkapäätöksen jääneet kuitenkin haluaa ja vaativat saada jäädä Suomeen, sellainen tulee luomaan rikolliset isot hämärät työmarkkinat joita meillä Suomessa ei, ei onneksi ,vielä ole, ja jossa sitten nämä ulkomaalaiset kv- sopimusten perusteella syyttävät Suomea halpatyömaaksi ja vaativat maalta yhä enemmän, vaikka Suomessa syntyneistäkin maassa koko ikänsä eläneistä iso osa, mm. työttömistä suurikin osa, joutuvat tekemään monet halpatyötä olemattomalla työsuhde-eduilla minimisosiaaliturvan saamista, eli hengissä pysymistään vastaan. Mikä on ihan sama asia, kuin palkattoman työn teettäminen ulkomaalaistaustaisilla, että jos suomalaiselle työikäiselle ei työstä makseta elinkulut kattavaa palkkaa työsopimuksella, ne "kuntouttavat" työpajat ja muu paska, mitä tässä yhteiskunnassa on.... En tarkoita sellaista, että pitäisi käännyttää maasta mitään ihmisiä, jotka oikeasti olisivat hengenvaarassa kotimaahansa palauttamisen vuoksi. Mutta ihan oikeasti iso osa "turvapaikanhakijoista" on hyvinkin hyväosaisen näköisiä, joiden jopa naamoista näkee, että mitään sotakokemuksia tai traumoja ei kotimaastaan ole, ja rolexit ranteissa ja merkkivaatteisssa sitten astelevat Suomen katuja. Satun näkemään niitä päivittäin paljon alueella, jossa itse asun, kertomatta aluetta, siis ulkomaalaisia, joista näkee, että eivät ole opiskelijoita, mutta eivät myöskään työssäkäyviä ja silti jostakin syystä tässä meidän maassa "asumassa". On hirveän vaikea tilanne, että kun tottakai Suomi haluaa auttaa ihmisiä jotka ovat hädässä kotimaissaan, mutta elintasosiirtolaisuus on ihan totta, se että köyhistä maista halutaan mieluusti paremman sosiaaliturvan maihin, kuten tänne Suomeen. Ja, luonnollisestikin, halveksun esimes mitäniitä rajakkiäärimielisiä, mutta silti sitä mieltä, että on järjettömyyden huippu, jos Suomi ei valtiona auta niitä ihmisiä, jotka oikeasti kokevat sotaa ja hätää omissa maissaan, ja että jos esimerkiks kehitysapu karsitaan, vaan että jos vaan lasketaan joku x määrä mamuja ja niiden tuotto mahdollisesti "joskus" maalle. Ei me ketkään suomalaiset tietenkään toivota maailmalta ryntäystä tähän maahan. Jotkut Intiat ja Bangladeshit sais itse käsitellä omat väestölisääntymisongelmansa, mutta toki länsimaiden valtioina taloudellisella avulla. Itseäni ärsyttää vielä enemmän itä- Euroopan köyhimysvaltioiden EU:n jösenvaltioiden rikastuminen EU:n avulla ja vaikkapa Suomen kustannuksella, kuin edes oikeastaan se, että jossakin Afrikan savanneilla nekin kansantaloudet kehittyy.


      • suomihannnnn

        Suomihan on eu maista hoitanut asiansa pakolaisjutuissa parhaiten ni kyllä nyt vois laittaa stop, ei talous kestä mitenkään että loisia tulee lisää.
        Heti vaan töihin tekeen paskahommia ruokapalkalla.


      • fdftyuijk
        jshdjrkfhktrgkthgty kirjoitti:

        Niinpä. Se, että jos kielteisen turvapaikkapäätöksen jääneet kuitenkin haluaa ja vaativat saada jäädä Suomeen, sellainen tulee luomaan rikolliset isot hämärät työmarkkinat joita meillä Suomessa ei, ei onneksi ,vielä ole, ja jossa sitten nämä ulkomaalaiset kv- sopimusten perusteella syyttävät Suomea halpatyömaaksi ja vaativat maalta yhä enemmän, vaikka Suomessa syntyneistäkin maassa koko ikänsä eläneistä iso osa, mm. työttömistä suurikin osa, joutuvat tekemään monet halpatyötä olemattomalla työsuhde-eduilla minimisosiaaliturvan saamista, eli hengissä pysymistään vastaan. Mikä on ihan sama asia, kuin palkattoman työn teettäminen ulkomaalaistaustaisilla, että jos suomalaiselle työikäiselle ei työstä makseta elinkulut kattavaa palkkaa työsopimuksella, ne "kuntouttavat" työpajat ja muu paska, mitä tässä yhteiskunnassa on.... En tarkoita sellaista, että pitäisi käännyttää maasta mitään ihmisiä, jotka oikeasti olisivat hengenvaarassa kotimaahansa palauttamisen vuoksi. Mutta ihan oikeasti iso osa "turvapaikanhakijoista" on hyvinkin hyväosaisen näköisiä, joiden jopa naamoista näkee, että mitään sotakokemuksia tai traumoja ei kotimaastaan ole, ja rolexit ranteissa ja merkkivaatteisssa sitten astelevat Suomen katuja. Satun näkemään niitä päivittäin paljon alueella, jossa itse asun, kertomatta aluetta, siis ulkomaalaisia, joista näkee, että eivät ole opiskelijoita, mutta eivät myöskään työssäkäyviä ja silti jostakin syystä tässä meidän maassa "asumassa". On hirveän vaikea tilanne, että kun tottakai Suomi haluaa auttaa ihmisiä jotka ovat hädässä kotimaissaan, mutta elintasosiirtolaisuus on ihan totta, se että köyhistä maista halutaan mieluusti paremman sosiaaliturvan maihin, kuten tänne Suomeen. Ja, luonnollisestikin, halveksun esimes mitäniitä rajakkiäärimielisiä, mutta silti sitä mieltä, että on järjettömyyden huippu, jos Suomi ei valtiona auta niitä ihmisiä, jotka oikeasti kokevat sotaa ja hätää omissa maissaan, ja että jos esimerkiks kehitysapu karsitaan, vaan että jos vaan lasketaan joku x määrä mamuja ja niiden tuotto mahdollisesti "joskus" maalle. Ei me ketkään suomalaiset tietenkään toivota maailmalta ryntäystä tähän maahan. Jotkut Intiat ja Bangladeshit sais itse käsitellä omat väestölisääntymisongelmansa, mutta toki länsimaiden valtioina taloudellisella avulla. Itseäni ärsyttää vielä enemmän itä- Euroopan köyhimysvaltioiden EU:n jösenvaltioiden rikastuminen EU:n avulla ja vaikkapa Suomen kustannuksella, kuin edes oikeastaan se, että jossakin Afrikan savanneilla nekin kansantaloudet kehittyy.

        Menikö Pötkikseltä puolen yön jälkeen pitkäänkin pohtiessa näitä asioita:

        "Mutta ihan oikeasti iso osa "turvapaikanhakijoista" on hyvinkin hyväosaisen näköisiä, joiden jopa naamoista näkee, että mitään sotakokemuksia tai traumoja ei kotimaastaan ole, ja rolexit ranteissa ja merkkivaatteisssa sitten astelevat Suomen katuja. "

        Se, että naamasta näkyy kun lakkaa saamasta, on yleisesti tiedossa. Se tuli kuitenkin yllätyksenä jopa Pötkiksenkin suusta, että naamasta näkee myös sen, onko ihmisellä traumaa ja oikeus pakolaisstatukseen vai ei. Pötkiksen pitäisi tämän loistavan ja Suomen rahavaroja säästävän kykynsä takia hakeutua välittömästi Suomen rajalle erottelemaan jyvät akanoista pelkällä katseellaan ja käännyttämään elintasopakolaiset pois.


      • sinullavarmaan

        Sinulla varmaan menee aikaa pohtiessa mitä ihmiset kirjoittavat mutta ensin alkuun opettele suomi24 keskustelun säännöt.


    • sipilänomavika

      SE ON TOTTA, SIPILÄ ON NIIN TYHÄ IHMINEN ETTÄ ON AIHEUTTANUT SUOMEN KANSAN KÄYHYYDEN JA TEHNYT SILLÄ ITSELLEEN BISNESTÄ.

      Täysin sipilän vika, hn on niin tyhmä ihminen.

      • sekoittaajooo

        Sekoittaa jo mielipiteissään uskonnonkin politiikkaan kun viimeisin että eduskunta rikkoo 8 tta käskyä.


    • jeejoojee700

      Juu, kyllä kaikki voi printta raha - kirjaston tulostimella.

    • entinenäänestäjä

      SE koskee kansaa vain silloin kun valitsevat tyhmät päättäjät joilla ei näytä olevan paljoakaan järkeä esim lainsäädännössä. Oma etu kansan edun edellä. Jos eläkeläinen mksaa veroa 30 prosenttia ja miljoonia tienaava 18 prosenttia puhumattakaan sähköytiöstä joka maksaa 1,5 prosenttia 5 miljoonan tuloista mihinkähän tämä johtaa jos parnnusta ei saada Tasa arvoon ei tule parnnusta

      • kyllääänestinnnn

        Kyllä äänestin viimevaaleissa mutta puolue mitä äänestin niin ei hallituksessa, sellaiselle puolueelle annoin äänen joka ajaa tavallisen palkansaajan etuja.


      • köyhä_äänestää
        kyllääänestinnnn kirjoitti:

        Kyllä äänestin viimevaaleissa mutta puolue mitä äänestin niin ei hallituksessa, sellaiselle puolueelle annoin äänen joka ajaa tavallisen palkansaajan etuja.

        Minä puolestani äänestin puoluetta, joka on hallituksessa ja olen ollut tyytyväinen. Leikkauksia on toki ollut, mutta talous on lähtenyt nousuun ja uusia työpaikkoja on tullut, niitä tulee vielä lisää. https://www.uusisuomi.fi/aiheet/suomen-talous
        http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005108381.html


    • sgddgdssdg

      Mistä lähtien työkkäristä on saanut töitä ? Hulluko nää oot.

    • Hehhehheeee

      Eikö teillä tyhjäpäillä ole kavereita, kun tänne kirjoittelette yhden romaanin verran paatostanne!!

      • sinunongelmaaaa

        Sinun ongelmahan tuo näkyy olevan mitä kirjoitit


    • SimoHillonen

      kylny on ni et käyhyys on laskenu liki kaikkie mittareiden keskitasoon.
      nimittäi sotie jälkeen tiatokonneet oli harvojen herkkuwa janynni saapi herkut heleposti tilattua kelasta käyhä ja maltillinen lusikoija.

      entinen laivanvarustaja Ernest lainas multa ussei rahhoo ja vastineeks en saanunna ku odottaa takasin maksua satamabaarissa ni nysse tekkee mulle makaronilaatikkowa kun opetin sille kelan pc naputtelut. KLINK!

    • sgrfgfr

      Se työpaikkahan löytyy ilmiselvästi aloittajan persereiäsä. Pannannko sinne suosittelijaks se pikavippi firman johtaja vai? Käkä.

      • bvcfrtyuhjk

        Oikeesti mietin, että on kauheeta kun noin pienellä älykkyysosamäärällä kuin sgrfgfr joutuu pärjäämään tässä kovassa maailmassa. Mahtaa olla rankkaa!


      • sdfdfs

        Ei tuu kuule työpaikat silläkään vaikka missä sä asuisit.


    • ddfdfdf

      Oikeesti mietin että miten toimeentulotuella oleva voisi edes vaihtaa sitä paikkakuntaansa niin ei mitenkään. Kaksin asuvat voi täälläkin kähistä mitä haluavat.

    • fggfgfg

      Ei kukaan ota mihinkään töihin jos on ollut vuosia työtön vaikka kuka sanois mitä. Se on täys fakta.

    • eipaljokiin

      Sehän se vasta tyhmää oliskin jos aina tekis niinkun joku muu sanoo että sellaset tyypit vois joskus itse kokeilla vaihtaa sitä paikkakuntaansa ja sanoa sitten oliko helppoo ja tuliks työpaikkaa. Minä en ole mitään muuttoapuja koskaan saanut joten muutot jää tekemättä sitte. Se on voi voi.

    • sgsddgsdg

      Eräskin täällä kehuskeli että on niin paljon velkaa ettei tarvitse p taipua..eipä taida nuo luottotiedottomat kulipäät juuri mitään enää tehdäkään..kummallista asioiden ryssintää...

    • jaaeimitäään

      Aha jaa ei mitään pysty tekeen kun on toimeentulotuella höh menkää harjoitteluun ni tulee rahaa lisää, eihän tuollainen mistään kotoisin että passiivisessa tilassa ja odottaa sossunrahaa. Itse kävin aikoinaan ammattikoulutukset, kurssit ja harjoitteluissa olin, sitten loppuvaiheessa työkyvyn arviointi yliopistosairaalassa ja eläkepaperit.

    • huvinsa-kullakin

      "Aha jaa ei mitään pysty tekeen kun on toimeentulotuella höh menkää harjoitteluun ni tulee rahaa lisää"

      Toi töihin / työharjotteluun meno on poissuljettuja vaihtoehtoja
      Mä tarvisin lisää rahaa jotta mulla ois vara ryypätä enemmän No jos menee töihin / harjotteluun niin toki olis rahaa enempi ryypättäväks mut tulee aika vastaan ne kun ei salli ryyppäämistä töissä / työ harjottelussa

      • tyuhjk

        Työharjoittelu on yhdyssana.


      • ei-yhdyssana
        tyuhjk kirjoitti:

        Työharjoittelu on yhdyssana.

        Tarkoitanet nykyisin?
        Ennen työ ja harjoittelu oli 2 eri asiaa


      • tyuikjhgvc
        ei-yhdyssana kirjoitti:

        Tarkoitanet nykyisin?
        Ennen työ ja harjoittelu oli 2 eri asiaa

        "ne kun ei salli ryyppäämistä töissä / työ harjottelussa"

        Yhdellä vinoviivalla erotetaan usein kahta samanarvoista sanaa. Tällöin kyseessä on kahden eri vaihtoehdon korostaminen. Jos vaihtoehtoja on esim. kolme, käytetään kolmea sanaa erottamaan kahta vinoviivaa. Esim.:

        "ne kun ei salli ryyppäämistä töissä / työharjoittelussa"

        "ne kun ei salli ryyppäämistä töissä / harjoittelussa"

        "ne kun ei salli ryyppäämistä töissä / harjoittelussa / työharjoittelussa"

        Kirjoitit muuten sanan "harjoittelu" väärin eli "harjottelussa" 21.7.2017 klo 9.18.


    • dxfhg

      Kännissäkö töitä tehdään...just

    • josee-vai

      Usein juuri näin jos näkee et joltakin tippuu kukkaro niin aika hölmöö jos palauttaa eikä ensin katso miten voi hyötyy.
      Köyhyys on oikeastaan sitä kun jättää tilanteet hyödyntämättä?
      Joku tajuttomana kadulla ruvetaan antaan ensiapuu hälytetään apuu jne?
      (selvis tajuton ihminen tai ei niin oma talous ei sillä parane?)
      Joku vähemmän köyhä "rullais" tajuttoman siis hyödyntäs tilaisuuden.

      • roletaari

        Käyttämättä jätetyt tilanteet köyhyyden syynä? Riippunee tilanteista mutta esimerkkisi kielivät moraalittomuudesta eivätkä pelasta köyhyydeltä.

        Köyhyyttä on sekä valinnaista, että kateuteen perustuvaa, tunneperäistä köyhyyttä.
        Edesmenneet spurgukaverini edustivat valinnaista köyhyyttä. Kaverit olivat valinneet elämäntapansa ja eleivät varsin tyytyväisinä heille tarjotuissa puitteissa.
        Yleisintä lienee kateuteen perustuva, tunneperäinen köyhyys. Aina jollakin on enemmän jotain mitä minäkin haluaisin!

        Minä kuulun tuohon moralistiköyhien joukkoon.
        Esimerkiksi toissa joulun vetimme erään kasinon kylpylässä. Maksoimme majoituksen erikseen ja varauduimme maksamaan valitsemamme ateriat omana pottinaan. Lähtiessämme meitä laskutettiin vain majoituksesta koska suurin osa vieraista oli "joulupaketissa". Huomautin respan naista väärästä laskusta ja korjasimme sen sekä tietenkin maksoimme.
        Minulle varsinaisesti kuulumattomina olen jättänyt käyttämättä yhden Karibian risteilyn, minulle tarjotu kahden viikon kiertomatkan Ranskassa vaimoni kanssa, lukuisia kevättalven Lapin pitkän viikonlopun seminaareja yms.
        Tuskin köyhyyteni kuitenkaan johtuu noista "laiminlyönneistä"!


      • moraalia-peliin

        "Huomautin respan naista väärästä laskusta ja korjasimme sen sekä tietenkin maksoimme."
        Mä en ois huomauttanu oisin ottanu ylimääräset hillot ja lahjottanu ne nälkää näkeville lapsille.
        Ymmärrän toki ihmisii joiden mielestä rahat ois kuulunnu ennemmin rikkaalle hotelliketjun omistajalle.


      • roletaari
        moraalia-peliin kirjoitti:

        "Huomautin respan naista väärästä laskusta ja korjasimme sen sekä tietenkin maksoimme."
        Mä en ois huomauttanu oisin ottanu ylimääräset hillot ja lahjottanu ne nälkää näkeville lapsille.
        Ymmärrän toki ihmisii joiden mielestä rahat ois kuulunnu ennemmin rikkaalle hotelliketjun omistajalle.

        Olisitko lahjoittanut? Jos olet noin moraaliton hyötymistilanteessa niin älä yritä uskotella lahjoittavasi mitään mihinkään!


      • roletaari

        Tilanteen hyödyttäminen.
        Eikö sekin ole tilanteen hyödyttämistä kun valitsee halvimman vaihtoehdon joka tyydyttää oman todellisen tarpeen?
        Esimerkkinä eilinen joulumarkkinavaraus.

        Marras- joulukuun vaihteessa5 päivää Hannoverin joulumarkkinoilla. Katson vaurastuneeni valitessani halvat lennot ja hotskun.
        Tosin suorien lentojen asemesta molempiin suuntiin yksi koneen vaihto. Kokonaisajat 4,5h/suunta. Säästöä mutta kelpaa meille.
        Hotsku markkina-alueen vieressä. Ei sisälly aamiaista. Tähtiä vain kolme mutta ne ovat saksalaisia. Sijainnista johtuen ei tarvitse lunastaa liikennekorttia. Siis säästöä.

        Lennot ja hotsku kahdelta henkilöltä yhteensä 568,89€ = 284,45€/hlö.
        Harmittaa hirveästi kun ihmiset reissaavat kalliimmin ja mukavemmin mutta säästetty euro jää verottomana tilille.


    • pysyväolotilaaa

      Eihän köyhyyden mikään pysyvä olotila tarvi olla kun tilannetta pystyy korjaan mutta tietyn prosessin se vaatii ja itse ne ratkaisut täytyy tehdä.

      • roletaari

        Ryysyistä käytettyihin vaatteisiin.
        Usean vuorokauden kranavesikuurista ylipainoon. Metsäsienillä nälän turruttamisesta mullin fileeseen.
        Kaikki tuo on käyty läpi ja sienivuodet vieläpä pienten lasten kanssa. Tosin silloin sieniä jatkettiin jauhelihalla. Toinen pentu ei ole sen jälkeen syönyt mitään sieniä

        Suunnitelmallisuutta, kärsivällisyyttä ja realistisia tavoitteita.
        Tärkeintä kaikesta on analyysi omista tarpeista ilman ulkoisia vaikutteita.


    • Siitätyhmyydestä

      eroarahasta.fi

    • Varmuuttaelämään

      Yhteiskunnan köyhyys on sen alkutekijöissä.

      • Oppiajaohjaustavailla

        Yeap, köyhyys johtuu myös paljon löyhyydestä. Siitä että 'perustukset' eivät ole kunnolla 'lasketut'.


    • Herrayksinantaa

      Voi parkaa. Elämä on. Ja mitä se maksaa?

    • loiko.ilija

      Säästötilille rahhoo aina jonkun verran niin ei ole niin päivän päälle kelakorvaukset.Tämä tulisi jo alakoulussa opettaa lapsille,ettei törsäile,

      Mulla säästötilillä monta tonnia ainoastaan työmarkkinatuista talletettuna.
      Lainailen sieltä ilman korkoa laite ym hankintoihin itselleni tarvittaessa,
      Jääkaapissa aina ruokaa runsain mitoin sekä pakastimessa ja kelpo vaatteet löytyy myös.

      suunnittelua ja matematiikkaa hei Suunnittelua

    • funtsi.ite

      Paitsi ettei saa säästää jos on toimeentulotuen asiakas. (ainakaan tilille)

      • Avaatoinentili

        Kukahan hemmetin höttöpää sen voi kieltää?


      • kokeile.ite

        Kokeile itte miten ne kattelee noi hommat.


    • HarkinnanvaraisuusSucks

      No ei säästäminen kielletty ole, mutta ei siitä mitään hyötyäkään kyllä ole, jos saa toimeentulotukea. Toimeentulotuki on viimesijainen tuki, jota saa vain, jos ihminen ei voi muista varoistaan kustantaa elantoaan. Jos tiliotteessa näkyy, että on rahaa, niin se vähennetään toimeentulotuesta.

      Olisi parempi, että muut ensisijaiset tuet - esim, työttömyyskorvaus tai eläke - olisi sen suuruisia, ettei niiden lisäksi tarvitse toimeentulotukea. Aivan helposti lasten määrän, puolison tulot ja asumiskulut voisi huomioida jo ensisijaisessa tuessa nykyistä paremmin.

      • tyhmäsysteemi

        Joo noi asumiskulut onkin sellanen kohta tossa että parantelepa siinä asioitaan jos vielä asutkin yksin...Pian oletkin syrjäytynyt kaljan kittaaja ja joka homma *ituttaa kun edes kuulet mitä se pitäis pystyä tekemään kun oletkin tajunnut että mitään ei vain pysty.


    • kylläsääästäää

      Kyllä säästää saa jos vaikka tuloja marjojen myynnistä, kirpputoritoiminnasta ja kalastelee itse.
      Eikä edes haen mitään toimeentulotukea.

      • sossupummi-

        No ei haeta kyllä tyhmiä Pikavippejäkään prkl...Lopettakaa ne touhut jo.


    • SelvisinSiitäkin

      Olen osittain samaa mieltä aloittajan kanssa. Kyllä köyhyys minustakin (Suomessa ainakin ja nykyään) usein johtuu ihmisen tyhmyydestä ja siitä, ettei osaa tehdä asioidensa eteen tarpeeksi.

      Mutta minusta tyhmyys tai kyvyttömyys ei kuitenkaan läheskään aina ole ihmisen omaa syytä.
      Kaikilla ei ole yhtä hyvät lähtökohdat, ei yhtä paljon lahjakkuutta tai älyä. Jos ei voi saada kotoa mitään eväitä menestymiseen, niin pitää olla monin verroin ahkerampi ja fiksumpi, että saavuttaa edes keskinkertaisen elintason. Kun köyhästä kodista lähtee opiskelemaan ja ponnistamaan kohti parempaa elämää, niin on todella köyhä, ja tarvitsee rahan lisäksi usein muutakin tukea, jotta voisi oppia sitä elämänhallintaa, mitä ei ehkä kotona saanut oppia.

      On kyllä niitäkin, jotka ovat vain nautinnonhakuisia laiskureita. Ovat perintönsä jo hummannet ja nyt ovat käsi ojossa sossun suuntaan, ja rahat menee kurkusta alas, pöllynä ilmaan, ellei sitten suoraan suoneen tai rahapeleihin. Tuhlaajapoikia ja hummaajatyttöjä on ollut maailman sivu ja oma asiahan se on niin kauan kuin elävät omilla rahoillaan eikä kuvioon liity lapsia.. Jos eivät vieroitukseen lähde, niin ei heille minusta mitään yhteiskunnan rahaa tarvitsisi antaa. Onhan leipäjonot, hakekoon sieltä. Ja lapset ehdottoamsti huostaan ja sijoitukseen.

      Omat vanhempani ovat juuri näitä kultalusikka suussa syntyneitä laiskureita ja tyhjäntoimittajia juoppoja, jotka alle parikymppisinä alkoivat pukata tenavia maailmaan. Olen nähnyt nälkää kun ruokarahat meni vanhempien päihteisiin. Tiedän mistä puhun.

    • lähtökohdattttt

      Se on kylläkin kanssa mitkä lähtökohdat kun asuu vielä kotona ja pitäisi opiskella, latistava ilmipiiri ja vaikka sosiaalisia ongelmia niin kyllä siinä nuorella täytyy löytyä tahtoa. Tiedän henkilöitä jotka lähtenyt sekameteli lähtökohdista ja menestyy elämästä.

    • eläkulaha

      Kyllästytkö kiistämisiin. Köyhdyttämällä entistään köyhääkin sellaisesta saa tyhmemmänkin, kuin siitä itsestään olisi. Ai niin, ja tietysti masentuneen

    • pyöritteleepeukaloita

      Juu kyllä sitä köyhänä pysyy jos pyörittelee kotona peukaloita ja elämän kohokohta se koska työkkäriraha tai sossunraha tulee niin toi on sellainen oravanpyörä mitä monet ei tajua, avioliitot hajoaa, syrjäytymistä, päihdeongelmat.
      Sillon vielä kun liitonrahoilla ni alkaan toimiin ja vaikka kursseille. Mennä harjoitteluun niin saa 9 eur päivä ja se tekee melkein 200eur lisätuloa kuukaudessa.
      Ihmiset hyvin hakoteillä toimeentulotuen suhteen että se nyt joku mukamas perusraha ja ajatukset voi vietävä kun pieni.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe