Valamon talkoolaiset nuoret

KunhanPohdin

Pitääkö paikkansa, että polttavat siellä kannabista? Mikä on ortodoksien suhde kannabikseen? itse olen nähnyt talkoo-poikien kantavan kauppa-autolta kaljaa ja siideriä ja tupakkaa aina kun Tarmo-auto pihaan vain ajaa. Onko Valamossa oikein viljelys-paikka tälle kasville? Toisessa ketjussa puhuttiin.

Onko kannabiksen satunnainen polttaminen muuten synti ortodokseille? Vaikuttaako maallisen lain kanta siihen, onko synti vai ei?

9

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pohtijakans

      Minäkin pohdin. Eikö tämäkin alotus ole jo ollut kauan sitten??? Jotkut polttaa kukkaa. Luonnontuote. Alkoholikin on periaatteessa mutta yleensä jalostettu. No munkit kyllä sitäkin tislaavat. Viinaa. Kukka on kukka, viina on viina..sitten nämä keinotekoiset joilla ihminen saatetaan koukkuun. Tosin alkoholi on yks maailman pahimmista koukuttajista myöskin tuhoisa. Tuhoaa järjen, sielun, sisuskalut ja sitten itketään maksakoomassa sairaalassa. mutta alkoholi on sallittu.

    • kullattu_mopo

      Valamon talkoolaiset ja sivarit eivät yleensä edes ole ortodokseja, joten ketjun aloittaja on aika sekaisin. Mitä lienee pössytellyt.

    • yrmyt

      ei siellä näy kun vanhoja mummoja ykskin kynttilänmyyjä ja yks lampukan myyjä niin nyrppynaamaisia mutta jos sergein näkevät niin kumartavat nenät lattiaan

    • yx-ex-talkoolainen

      Aurinkoisten kauniiden marjapuskapeltojen keskellä on helppo kasvattaa vähän muutakin. Joten pitkäaikaistalkoolaisten ja sivareitten on helppo pitää itsensä omavaraisina tai jopa tehdä bisnestä viljelyksillään. Vielä 20 vuotta sitten sitä kasvatettiin vain siinä rantasaunan nurkilla, nyt ovat huomattavasti suuremmat viljelykset luostarissa, kun jokaista marjapuskaa ei edes poliisi viitsis enää nuuskia. Eikös luostariki voisi kuitenkin tkea yksityisyrittelijäisyyttä, ja panna laput silmille. Ja Ottaen huomioon, mitä kaikkea tieetyjen veljenstön jäsenten IP-osoitteilta löytyy, niin turha nostaa esiin talkoolaisten cannabiksen viljelyä luostarin pelloilla.

      • bonomarid

        IP osoite on kylläkin vain osoite ei sieltä mitään muuta tietoa kyllä löydy.Taasko se yks pipipää on aloittanut viskinjuonnin ja hourailee täällä palstalla.Häpeäisit sika ja kiinnittäisit omaan netinkäyttöösi ja muuhunkin käytökseesi huomiota jos on pakko kirkon palvelutehtävissä ja luottamustoimissa roikkua itsetunnon kohottamiseksi ja sairastilan tyydyttämiseksi.


      • se-sama-pönöttäjä
        bonomarid kirjoitti:

        IP osoite on kylläkin vain osoite ei sieltä mitään muuta tietoa kyllä löydy.Taasko se yks pipipää on aloittanut viskinjuonnin ja hourailee täällä palstalla.Häpeäisit sika ja kiinnittäisit omaan netinkäyttöösi ja muuhunkin käytökseesi huomiota jos on pakko kirkon palvelutehtävissä ja luottamustoimissa roikkua itsetunnon kohottamiseksi ja sairastilan tyydyttämiseksi.

        Tämä herra ei kyllä whiskyä juo, joten olet tainnut erehtyä kohteessa.


    • Hipppi

      Itse olen ollut Valamossa talkoolaisena paljonkin, ja erottaisin 101% varmuudella, jos kukka siellä käryäisi. Kaljaa jotkut talkoolaiset kyllä juovat mutta ei siellä känniläisiä / rähinöitsijöitä katsella ja krapulaa ei hyvällä katsota.

      Sitten ulkokasvatus. En usko. Nimittäin kyllähän sen hampun voi saada kasvamaan mutta ei se kuki, paitsi ulkomailta tilattavat laatusiemenet, joita niitäkin pitää kasvattaa ensin sisällä ja koulia ja vasta sitten siirtää ulos, mieluiten kasvihuoneeseen. Sade tuhoaa nuput äkkiä. Lisäksi viinimarjapensaat ja hamppu eivät viihdy samassa paikassa. Mutta mitäpä sitä hyvää tarinaa Valamon kannabis-viljelyksistä faktoilla pilaamaan.
      Varsinkin tuo juttu, että ennen vanhaan olisi saunan nurkalla kasvatettu niin hohhoijaa. Pohjoiseen tarkoitettuja auto flower -lajikkeita ei oltu edes kehitetty. Onhan se hamppu voitu saada kasvina kasvamaan mutta kuka lehtiä haluaa polttaa.

      T. Vanha hippi

    • Wiskisieppo

      Yksi luostarin tärkeimistä kohtauspaikoista, on sen viihtyisä 260-paikkainen A-oikeuksin varustettu Kahvila-Ravintola Trapesa. Tervetuloa Valamon viinimyymälään ( Viiniherman).

    • Bbxxxcc

      Olin nuorempana Valamon luostarissa yöpymässä silloisen miesystäväni kanssa,ostettiin pullo viiniä ja join sen kaikki,varmaan meteli kuului vähän niinkuin kauemmaksikin,aamulla kun menimme aamiaispöytään niin vähän hävetti.Jokatapauksessa minulle jäi niin lämmin muisto näistä ihmisistä Valamossa,ystävällisiä ja iloisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe