Puolet motelliasumisesta onnistui

UnetonSuomessa

Vietin yön suomalaisessa motellintapaisessa maaseutukartanossa, jossa ei ollut henkilökuntaa (pelkkä numero johon voi soitaa 24/7), mutta en saanut nukuttua, koska siellä oli aamuun asti kestävät örvellysbileet. Lisäksi huoneessa piti olla peseytymismahdollisuus, mutta ei toiminut, kun veden tulo ehtyi kokonaan.

Huone oli booking.com:in kautta varattu ja maksetaan omistajalle laskulla, koska lähtiessä ei voinut maksaa.

Kaksi yötä olin ja ensimmäinen oli OK, toinen meni munilleen. Reklamaatio ongelmista tehtiin heti ongelmien yhteydessä (24/7 numeroon). En haluaisi maksaa kuin puolet laskusta, mutta paikan omistaja ei halunnut neuvotella hinnasta.

Kun lasku tulee, niin voisin maksaa vain puolet. Olenko kuitenkin velvollinen maksamaan koko hinnan?

5

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PidäPuolesi

      Kuluttajaneuvontaan yhteys ensin. Sieltä saatat saada ohjeen maksaa puolet ja toisesta puolesta reklamointi pitää sun tehdä palvelun tarjoajalle. Jos ei suostu alennukseen niin sitten kuluttajariitalautakuntaan asia!
      Monenlaisia yrittäjiä riittää ja heistä turhan monella on väärä luulo että voivat veloittaa koko hinnan vaikka rahalle ei saanut luvattua vastinetta.
      Näitä löytyy niin autokorjaamoiden, LVI-liikkeiden, remonttifirmojen kuin monien muidenkin alojen joukosta yllättävän paljon.

    • klrtaturha

      Kuluttajariitalautakunta on aika turha. Koska sillä ei ole valtaa, se ei voi antaa saktioita.
      Mustaa listaa lukuunottamatta. Ja siitä ei juuri yksikään yritys välitä, toki joku voi välittääkin

      Kuluttajariitalauta voi antaa vain suosituksia jota osapuolet sitten noudattavat tai eivät noudata. Ja se on siinä.
      Toki jotkut yritykset noudattavat lautakunnan ratkaisuja, mutta esim. tunnettu iso yritys Finnair, ei juuri noudata ja moni muu samoin.

      Ainoa oikea ratkaisupaikka on oikeus. Mutta itse on turha olla aktiivinen asiassa oikeuden suhteen.
      Maksat vain puolet, eli sen mikä sinusta on oikein. Ja reklamoit lopusta yritykselle.


      Perintätoimistot voivat siinä välissä lähetellä uhkailulappujaan, mutta ei niillä ole väliä, vastaat ja kiistät saatavan.

      Jos oikeuteen mennään sitten vastaat kanteeseen, kiistät saatavan. Muistat toki lisä kaikki omat kulut. Käytetty aika, puhelin, tietoliikenne, kopiointi ja mahdolliset muut kulut vastaukseesi.

    • UnetonSuomessa

      Kiitokset asiallisista kommenteista, PidäPuolesi ja klrtaturha.

      Ei haluttaisi ottaa yhteyttä kuluttaja-instannseihin, saati nostaa kannetta, kun kyseessä ei ole rahallisesti merkittävä ongelma, vaan ainoastaan periaatteellinen asia. (Ei saisi periä rahaa palvelusta, joka ei toteudu.) Siksi ajattelin kysyä, mikä on asemani, jos en maksa kuin toteutuneesta 'palvelusta', vaikka laskuttavat koko tilatun 'palvelun'.

      Ylimääräistä vuodatusta:

      Henkilökohtainen ketutus tapahtuneesta oli suuri, kun koko maksullisen yöpymisen tarkoitus oli nukkua hyvä yö ennen satojen kilometrien ajomatkaa, joka oli käytännösä pakko kuitenkin suorittaa tiettynä aikana omien työvastuiden takia.

      Välittömän puhelinreklamaation tulos oli sellainen, että omistaja kuittasi kerrotut ongelmat (ei voinut nukkua, ei voinut peseytyä) väittämällä, että olen väärässä veden tulon suhteen (mitä hän ei voinut itse todeta) ja muutenkin maksaa pitää, koska elämässä voi sattua tällaista. Jotenkin ei helpottanut ketutusta.

    • LaitaHanttiinVaan

      Sen verran on omaa kokemusta että kuluttajaneuvojan antama ohjeistus maksaa vain se, mikä on oikea osuus kokonaislaskusta esim. sun tapauksessa vain toinen yö eli puolet, pätee niin että tuon osuuden maksettuasi ei voi palvelun myyjä saati mikään perintäfirma vaatia sinulta koko summaa. Jos kuluttaja neuvojan yhteydenotto laskuttavaan osapuoleen ei tuo toivottua sovintoa jossa siis maksat vain 50 prosenttia niin sitten asian voi riitauttaa ja viedä kuluttajariitalautakuntaan. Heidän suosituksensa on sitten aika iso valtti mahdollisessa oikeudenkäynnissä eikä näin ollen mikään mitätön asia vaikkei laskuttajan olekaan pakko totella heitä. Sen voin kuitenkin luvata että tuossa vaiheessa aika harva alkaa katsoa peliä loppuun asti kun tappio ja isot oikeuskulut häämöttää. Viimeistään tuolloin saat alennuksen jonka fiksu yrittäjä olisi mainitsemistasi syistä antanut jo heti. Aikaa voi kulua yli vuosi helpostikin tässä mutta on ehdottomasti kannattavaa koska et A. Maksa siitä mistä ei kuulukaan maksaa ja B. Taas yksi yrittäjä oppii ettei pidä rahastaa kun ei omalta osalta mennyt ihan putkeen. Yrittäjä voi örveltäjiltä vaatia korvausta aiheuttamistaan häiriöistä muttei sinulta täyttä hintaa kun toinen yö meni valvomisen merkeissä.

    • LaitaHanttiinVaan

      Eli kiteytys unohtui: jos et ota yhteyttä kuluttajaneuvojaan tai hänen jälkeensä -riitalautakuntaan vaan jätät omin päin osan maksamatta, olet hyvin heikossa asemassa mutta ottamalla em. tahoihin yhteyttä (Mikä on erittäin vaivatonta) tulet olemaan erittäin vahvoilla. Juuri tuota jäätä ahneet yrittäjät koputtelevat toivoen ettei kukaan käyttäisi oikeuksiaan vaan maksaisivat tyhjästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe