Lähtisitkö kultaa kaivamaan?

XM-Hannu

Suunnitelma 1: Suuntana Lemmenjoki, liiton valtaus "Karuoja 2". Lähtö Kouvolasta 31.07. tai 1.8. Matkareitti koukkii tarpeiden mukaisesti. Seuraavana päivänä Njurgulahteen, johon auto jätetään, ja venekuljetus Ravadas-putoukselle. Siitä varusteet kantaen 8-10 km valtaukselle. Mökkimajoitus, jos on tilaa. Luultavasti on. Muuten teltta. Ohjelmassa kullankaivuuta :D , filosofointia 8-) , tulistelua :evil:( jos ei pääkopan kuumuus riitä, käytetään nuotiota) , 90-luvun sitikoiden tekniikan puintia :mrgreen: (uudempiahan en ymmärrä), patikointia :o , arkiaskareita, valokuvausta ;) , ym tarpeellista. Perillä 5-10 päivää, ja sitten paluu arkeen. Sekä meno, että paluumatka vievät n. 24 h kumpikin. :roll: (Ja sulkuihin lisättäköön, ei mitään taka-ajatuksia, olen umpihetero)

Suunnitelma 2: Edullinen rivitalomajoitus Saariselällä, josta monipuoliset luonto- ja kulttuurilomailumahdollisuudet, Päiväkäyntejä liiton kaivupaikoilla. Kiilopään savusauna ehdottomasti.

Saa kommentoida. Ja jopa ilmoittautua, jos oikein alkaa innosta puhkua.

8

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • XM-Hannu

      Kuten arvelinkin, innostus on valtaisaa. Loppuunmyyty, ei enää varauksia.Kiitos.

      • SM-Samppa

        juu ehdin ensin!


    • XLLLIrma

      Aloittelin itse viime vuonna pienesti (pelkkä vaskooli) kultahommat ja tänä vuonna meni lajiin jo pari kolme työpäivää. Ja lopputulemana se, että sain ensimmäiset satiaiseni...

    • XM-Hannu

      Vaihtoehto 1 reissu tehty. Kaverin rannetietokoneen mukaan patikointia vajaan viikon aikana yli 60 km, nousua yhteensä yli 450 m. Kaverini käveli tuntureilla vielkin enemmän, minun jäädessäni kaivuuhommiin. Hyttysiä oli vieläkin vesisen äärellä enemmän kuin omaksi tarpeeksi. Edellisvuosien kaivureissuilla ei itikoista ole ollut harmia enää heinäkuun puolen välin jälkeen. Mustikkaa ei Lemmenjoella nähty lainkaan, ei myöskään juolukkaa eikä variksenmarjaa. Hillaa oli raakileina jonkin verran, mutta kypsiä vasta parin viikon päästä, jos silloinkaan. Yksi tuore mahdollinen suden jälki nähtiin kaivuupaikan polulla, johon ei normivaeltajat eksy. Merkityillä reiteillä kohtuullisen paljon vaeltajia. Annoin oman karttani kahdelle Tsekkiläiselle vaeltajalle, jotka olivat ilman karttaa liikkeellä merkittyjen polkujen ulkopuolella.
      Kokonaisuutena hieno reissu!

    • Anonyymi

      melko rohkeita tai tyhmiä ovat ulkomaalaiset jos ilman karttaa ja kompassia liikkeellä. harvoin niistä pintamaista kultaa, jostakin vanhoista kaivannoista ehkä. tahtoo olla vedestä vaan pulaa niin ei voi rännittää. mukava siellä maisemilla on liikkua vaikka ei rikastuskaan! niin ja lemmenjoen latvoilta etsiä sitä jaskan kultajemmaa!

      • Anonyymi

        Jospa heillä oli navigaattori...


    • Anonyymi

      Tota noin. Kultaahan ei noin vain pääse kaivelemaan. Vuokrasysteemi? Ajankohta on jo melko syksyinen pohjoisessa.
      Vuokramökit on muuten arvokkaita/rivarikämpät. Ja valtauksilla ON aina, jos jonkun oma vähänkin pidempään ollut, jonkunlainen majoitusratkaisu.
      Ettet nyt siis tarkoita Petronella opistoa? Itse huvikseni kesäloman lähestyessä etsin kys systeemin hintoja/per vrk, tms) mutta? Mistään mitään ei netistä löydä, pitäisi ottaa yhteys yrittäjään itseensä. Kivampi olisi, jos tieto perushinnoista per vuorokausi olisi olemassa, esimerkiksi mikäli olisi menossa Petronella opistoon, kullankaivuuta ja huuhdontaa oppimaan- huuhtoa se pitää, kaivaa maasta tai vaskooliin muljuttaa joesta. semmoista tietoa kyllä löyty, mitä on myytävänä, aito kultahippujuttu pussissa/joku vaskoolijuttu. Ja hirmuinen on hinta! Muttei kultakaivun oppijutun vrk hintaa!
      Pohjoisessa alkaa pahin räkkä. Täällä itäsuomessa voisi jo sanoa olevan ötökkää. Pohjoisessa alkeellisestakin mukavuudesta voi olla ihan yhtä iloinen kuin itäsuomessaki- toimivasta ötökkäsuojauksesta.

    • Anonyymi

      Tuohon yllä olevaan, 25.06.2019 kirjoitukseen vastauksia.
      Olet oikeassa, kullankaivuu on luvanvaraista. Siksi olenkin jo 9 vuotta kuulunut Lapin Kullankaivajain Liittoon. Liitolla on useita valtauksia, joissa JÄSENET, kuten minä, saavat kaivaa, ja pitää kaiken löytämänsä. 2 näistä kullankaivuu-luvista (sama, kuin valtaus aikaisemmin) sijaitsee Lemmenjoen Kansallispuiston alueella, ja sinne olen menossa tänäkin vuonna, reilun viikon päästä. Nuo paikat ovat tiettömien taipaleiden päässä. Kulku niihin venekuljetuksella joko Ravadakselle, tai Kultahaminaan, ja patikointi varusteet mukana 7 ja 12km. Toisessa on mökki, toisessa on tyydyttävä omaan telttaan.

      Kulta-alueita ovat myös mm. Ivalojoki, Palsinoja, Sotajoki, Laanila, Tankavaara, ja monet muut. Useimmat LKL:n kullankaivuupaikat ovat tällä alueella, Valtatie 4:n läheisyydessä, niihin pääsee autolla. Mökit tai asunnot löytyvät näiltä alueilta myös, kesäaikaan vuokra liikkuu 350-1500€/viikko, koosta, varustuksesta, ja kunnosta riippuen. Paljon on myös yksityisiä kaivuulupien haltijoita, jotka tarjoavat kaivuupaikan, sekä välineet ja vähän opastusta, hintahaarukassa noin 35-120€/päivä. Tuon Petronella-opiston luokittelisin lähinnä korkeatasoiseksi elämysmatkailu-paikaksi. Hintakin lienee sen mukainen, ei ainakaan ihan halvimmasta päästä.

      Itikoista sen verran, että yleensä niistä ei kullankaivuupaikoilla ole merkittävää haittaa. Sen sijaan järvien ja lampien rannoilla, sekä soilla niitä on varmasti riittävästi. Missä vain on seisovaa vettä, siellä hyttyset lisääntyvät. Mutta kuivat, puuttomat tunturit, sekä paikat, joissa vain puro virtaa solisten, eivät hyttyset ole hyttysten kannalta otollisia.

      Taas, jos joku oikeasti on kiinnostunut lähtemään mukaan, vaikka oppimaan alkeita, niin pari päivää tästä hetkestä lukien, on aikaa ilmoittaa kiinnostuksesta. Pari kertaa olen reissuun lähtenyt ennestään tuntemattoman kanssa. Ehdottomasti parasta antia on ollut tutustuminen uuteen ihmiseen. Viikon reissulla ehtii pinnallisen huulenheiton lisäksi jo keskustella syvällisemminkin. Kertoa omat ja kuunnella toisen kokemukset, ilon ja vähän surunkin aiheet, menestymiset ja takaiskut, ym. Oikeiden IHMISTEN keskusteluja.
      Sekä todistaa itselle, että selviää edes viikon erämaassa, ilman puhelin- ja nettiyhteyttä, ilman kaljakuppilaa nurkan takana.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe