Kesälomasi?

Mitäs palsallanorkoilijat ovat tehneet kesälomallaan?

Itse kävin pari viikkoa Espanjassa ihmettelemässä, miten Madridissa ja Barcelonassa voi sataa kaatamalla ja olla alle 20 lämmintä, vaikka uutiset kertovat 45 asteen helteistä ja metsäpaloista. (Rinnakkaistoidellisuus?)

Loppuloman ajattelin istua fleeseissä ja goretexeissä juoppojollassani miettien sukulaisrakkautta.

Ps. Terveisiä Amiraali-Anzzylle ja cevni-kurssikavereilleni!

15

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdgdhdf

      Hienää tehty aina ku sää on sallinu. Ja yleensä se sallii mieluiten lepopäivisin että 3 viimesintä sunnuntaita männy vitukkaasti niitto- tahi paalailuhommissa

    • Ei ole kesälomaa, hyvä jos talvilomaakaan. Töitä on tehty ja arki pyörii akselillaan.💃🕺

      • Kumpaan suuntaan?


      • Ratikkakuski kirjoitti:

        Kumpaan suuntaan?

        Suuntaa vaihdellen. ;)


    • Tämän kesän huippuhetkiin kuuluu takuulla 3:n päivän mökkihelvetti (viime viikolla). Vettä satoi kun saavista kaatais. Sateella siellä ei ole oikein mitään tekemistä. Piti viipyä viikko.
      En kestänyt sitä tylsyyttä, sadetta ja kurjuutta pitempään.

      Eilen Aamu tv:ssä joku sääprofeetta osasi kertoa, että tänä kesänä on ollut vain 12 hellepäivää (yli 25C) ja nekin eri puolilla Suomea, jollain alueilla ei ollenkaan. Ei mene tasan nallekarkit...

    • kaikkivoipainen-----

      .

      "Opettelen Jeesus Halla-ahon, anteeksi *Imaami Oha-allahin* puheita ulkoa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

      har!1

      .

      • RAUHOITTUKAA_----

        .

        "Ei ole mitään syytä # HYPERVENTILOIDA # hygieenisssä interiööreissä

        har!111

        .


    • Immu_ja_Pessi

      Koska kisaat kumiankan kanssa Kolera-altaassa? Optimistijolla vs. kylpyamme tulee olemaan kova otatus.

    • safasdgag

      Lähinnä kotosalla vaan elokuvia ja pornoa katsoen sekä pelaillen, kun ulkonakin vaan vähän väliä sadellut enkä ole mitään reissaajatyyppiä.

    • Sitten kun ruoho lakkaa kasvamasta puutarhoissa, alkaa loma

    • Minulla oli ensimmäinen kokonainen neljän viikon kesäloma seitsemään vuoteen. Vuonna 2011 ei ollut minkäänlaista lomaa ja vuosien 2012-2016 välillä minulla on ollut päivätyön ohella osa-aikainen iltatyö jossa olen sitten päivätyön kesälomankin aikana käynyt vähintään kolmena iltana viikossa.

      Loman alettua otin ensialkuun ankarasti alkoholia kaksi viikkoa, en kuitenk<aan ollut aamusta iltaan kännissä vaan aloittelin dokailun aina pitkällä iltapävän puolella.

      Sitten loman puolivälissä matkustelin lapsuusmaisemiin Keski-Suomeen vanhalle kotitalolle jonka nykyisin omistamme velipojan kanssa puoliksi. Velipoika kävi päivisin töissä joten minä sitten tein päivävn mittaan talon töitä, tuli muunmuassa tehtyä 15 mottia halkoja. Siinä vierähti sitte loman toinen kahden viikon puolisko

      Loman viimeisenä viikoloppuna kävin vielä morjestamassa yhtä tätiäni Nakkilassa josta sitten viime Lauantai iltana linjurilla taikaisin helsinkiin.

      No tästä alkaa loman mielnkiintoisin osio, nimittäin kotiin tullessani Lauataina alkuyöstä huomasin, että tiskipöytä ja keittiön lattia olivat ketsupissa.

      mietin, että mitä tämä on onko pullo jotenkin itsestään lossahtanut vai onko joku ilkivallantekijä murtautunut töhrimään asuntoani. Soitin ensin broidille ja sanoin arvaapa mitä joku kai on murtautunut kämppääni. Velimeis oli sitä mieltä että ketsuppi vain on ruvennut käymään ja pullo on losahtanut omia aikojaan.
      No eipä mitään siivosin jäljet ja olin Sunnuntain normaalisti kotona ilman sen kummempia tapahtumia.
      Mutta mitäpä sitten kun tulin Maanantai iltana kuuden maissa kotiin. EI HELVETTI keittiö taas ketsupissa! Tässä vaiheessa mietin, että varmasti jonkun huligaanin aikaansaannosta ja kutsuin poliisin paikalle. Tuli mieleen, että kenties jollain Lassila&Tikanojan miehellä on lakanut viirata päässä ja on alkanut tehdä tällaista ilkivaltaa ihmisten asunnoissa.

      Poliisi tutki asunnon sisäänkäynnit ja totesi ettei mitään murtojäikiä löydy ja lisäksi kun ei mitään oltu vrastettukaan niin todennäköisesti on tapahtunut Ketsupin käymisräjähdys.
      Siis samanlainen kuin velipoikakin epäili tapahtuneen.
      Hyväksyin itsekin tämän selityksen suurimmalti osin mutta vähän tässä on pompulla, että mitä siellä kämpässä tapahtuu seuraavaksi.
      Tässä Iltalehden juttu vastaavasta tapauksesta joten kai sellaisia räjähdyksiä sitten tapahtuu.

      http://m.iltalehti.fi/fiidifi/201706062200188738_fd.shtml

    • Italian pohjoises viikko oltiin. Ihqu ol.

    • murriwurst

      mun kesäloma on vasta lopuillaan..
      ennen lomaa kerkesin jo käydä parillla festareilla,
      ite kesäloma alko elokuun alussa, ensin mun nuorin veli oli meillä muutaman päivän mökkeilemässä. sit vietiin kissat anoppilaan ja lähettiin mun kotiseuduille pohjoiseen reiluksi viikoksi, missä ulkoiltiin paljo porukoiden koirien kanssa, kyläiltiin sukulaisilla, kierreltiin kirppareilla, käytiin vielä merellä uimassa (vaikka iha saakelin kylmä vesi jo oli!) ja ihan vaan olla öllöteltiin.. sieltä takas tullesa käytiin ensin kämpillä yks päivä pesemässä pyykkiä ja pakkaamassa uudelleen kastelemassa kukat lajittelemassa postit.
      sit ajettiin anoppilaan lyhyelle visiitille, poimittiin kissat mukaan ja palattiin lähtöpisteeseen, eli omalle mökille. ja siitä eteenpäin se sit oliki lähinnä marjanpoimintaa, mehustusta, pakastusta, sienestystä, ryöppäystä, säilömistä, kuivaamista, kitkemistä, ruohimista, niittämistä, kaatamista, sahaamista, pilkkomista, kantamista, saunomista, kaljomista, akuankanlukemista, kaikellaista..
      eilen tultiin taas kämpille ja nyt ois taas pyykkäämistä ja ehkä vähän kaljomista ja vaan sohvanraossa ässehtymistä..

    • eioleeeollu, mutta jos olis niin en tykkäis reissata vaan olla kotona.. säällekki se ja sama minkälainen on ku ei hirveesti vaikuta kameleontin olotilaan. pelailua, töllöä, kynttilöitä, ruokaa ja juomaa, vaikka silleen se menee nykyäänki jos tahtoo jotain ns. spesiaalia :) ulos ku lähtee niin tahtoo takaisin kotia, muutamia tapauksia lukuunottamatta jolloin vauhti päällä.. kamala mikä kotihiiri tullu.

      enivei, kiva nähellä tuttua sakkia täällä yhäki!

    • työlomalla

      Tässä tulee kaikenkattava selostus minun kesälomasta.
      Lomilla 6 viikkoa ja koko aika meni tasan tarkkaan mökillä.
      Joka ikinen ilta lämmitin saunan, uimassa kävin keskimäärin 2 krt päivässä. Järviveden lämpötila vaihteli 15-19 asteen välillä.

      2 ensimmäistä viikkoa päällimmäisinä vaatteina aina märät työvaatteet ja turvakengät ja kädessä työhanskat. Muilla viikoilla löysää ja kuivaa vaatetta.

      Soutamassa ja kalassa kävin joka päivä, siis katsomassa veneellä katiskat noin 30m päässä laiturista. Kalaa tuli syötyä lähes joka päivä jossain muodossa.

      2 ensimmäistä viikkoa kaadettiin velipojan kanssa metsää minun kesäkämpän tontilta tulevien uusien rakennusten tieltä. Vettä tuli taivaalta kiitettävästi, mutta haitannut tippaakaan, sateella ei ole mäkäräisiä eikä itikoita. 20 kiintokuutiota pienittiin kimpassa koneella 45 cm pitkiksi klapeiksi Itse omin pikku kätösin pinosin klapit 2m korkeiksi pinoiksi. Sitten rakennettiin toisen veljen kanssa polttopuille peltikatos, siinä meni pari päivää kolmannelta viikolta. Poltin risut ja siivosin samalla hehtaarin verran vesakoita raivaussahalla. Tässä oli näin pienelle naisihmiselle kuin minulle, enemmän kuin tarpeeksi. Kolmannen viikon olo oli sellainen kuin joku olisi pieksenyt jokaikisen lihaksen.

      Neljännellä lomaviikolla tontille tupsahti viikoksi kaivinkone.
      Sen viikon ruokin ja kahvitin kaivinkone- ja kuorma-autokuskia. Kaivoi ja ajoivat pois 5 kuormaa kantoja. Tekivät tietä 80m. Nostivat 4 kuormallista kiviä järvestä venevalkaman ja uimapaikan kohdalta ja siirsivät ne väliaikaiseen varastoon. Kaapivat puhtaaksi kalliota vähän sieltä ja täältä tontilta ja ajoivat maamassat väliaikaiseen varastoon.
      Tekivät rakennusten pohjat, sen verran jeesasin, että autoin kankaiden ja salaojaputkien laitossa. Laittoivat väliaikavarastosta miun polkujein viereen yhteensä lähes 200m niitä järvestä ja tontilta kerättyjä kiviä. Kavereille jäi kasaan 9 kiveä, joita eivät suostuneet minnekkään laittamaan. Sanoivat miettivänsä missä niillä olisi hyvä paikka.
      Kun kävin suurella kirkolla rakennuslupahakemuksia viemässä ja kaupoilla vaateostoksilla, olivat tehneet pyytämättä minulle nuotiopaikan itsevalitsemaansa kohtaan. Ne 9 kiveä oli siellä ympyrän muodossa ja keskelle oli laitettu huvilan nurkilla joutavana pyörinyt kaivonrengas. Kaivon renkaan sisälle oli ladottu kivipohja ja renkaan päälle olivat omista varastoistaan tuoneet vielä kunnon ritilän. On muuten nätti, itse en olisi ikinä osannut siihen paikkaan notskipaikkaa laittaa.

      Viides viikko meni toipuessa edellisestä ja ihastellessa lopputulosta.
      Kuudes viikko meni lakkasoilla könytessä. Keräsin 20 kiloa. Harmitti kun piti lähteä töihin. Marjoja olisi ollut vaikka ja kuinka. Mutta eiköhän noilla pärjää.

      Ruokana kunnon sapuskaa. Itsetehtyä, en ole muuten ikinä laittanut ruokaa niin paljon kuin näinä viikkoina. Kaupan pullaa meni pitko päivässä. Arkena en syönyt yksin lounasta enkä päivällistä vissiinkään kertaakaan, aina oli yksi tai useampi mies pöydän ääressä vaikkei yhtään sellaista kotonani asukkaan.

      Mielestäni lomani oli erittäin antoisa ja myös kunnon ylläpitämisen kannalta terveellinen.
      Ensi kesä menee rakennellessa :). Sitä odotellessa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe