laittomat Suomessa

ihlam

Minun oikeustajuun ei sovi, että täällä kannetaan huolta ns laittomien matujen toimeentulosta. Heidänhän on poistuttava maastamme, koska he eivät ole pakolaisia.
Toisaalta rikollisen suojelukin on rikos ja Diagonilaitos pitäisi muiden palautettavaksi määrättyjen suojelijoiden kanssa on tuomittava rikollisen suojelusta.
Nyt jopa suunnitellaan lakien muuttamista siten, että maastapoistettaville tulisi oikeus tehdä töitä Suomessa. Vaaditaan jopa ammattiliittoja ajamaan niiden asiaa. Jos näin käy, se on varma kuoli-isku ammattiliitoille.

46

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kieltenope

      Diakonia, mielestäni ei "diagonia"

      • ihlam

        Pilkunnussija, kuten opet ovat.
        Pitääkö kirjoittaa; pilkun nussia, aivo kääpiö


      • taaskosepätee

        Kieltenope koittaa päteä täällä, koska häntä harmittaa, kun virassaan ei ole monien vuosienkaan jälkeen osannut opettaa kieltämme maahanmuuttajille.
        Mutta alan huomaamaan loppuunpalaamisen, kun noin laiskasti käy nykyään korjailemassa. Voimia kuitenkin.


      • ihlam

        Opettajalta taisi jäädä huomaamatta se yksi n-kirjaimen puuttuminen ja turha väliviiva


      • ihlam

        Tämä ei ole mikään faktapalsta, sellaista ei ole olemassakaan. Tämä on meidän normaalien Suomen kansalaisten mielipidepalsta. Ei siis ole Wikipedia, vaikka sekin on vain ihmisten ilmoittamien tietojen varassa ilman todistettua tieteellistä faktaa. Tekisi mieli kirjoittaa noiden kielivartijoiden vuoksi factaa.


      • outosanajuntilta
        ihlam kirjoitti:

        Pilkunnussija, kuten opet ovat.
        Pitääkö kirjoittaa; pilkun nussia, aivo kääpiö

        Veikeästi "Diagonilaitos". Mikä se on?


    • toinenkieltenope

      Kyllä vain oikeinkirjoitusvirheet vievät tekstistä tehon pois kokonaan; ei siihen eikä kirjoittajaan voi luottaa ollenkaan. Kouluttamattomuus paljastuu heti.

      • Jo.riittää.tämä

        Opettajiinkaan ei voi nykyään luottaa ollenkaan.

        Sallivat koulukiusan. Vievät miesmatuja pikkutyttöihin tutustumaan kouluissa ja kerhoissa. Eivät puutu matujen väkivaltaan. Vaativat lesbohomotransu-oppeja kouluun.

        Opettajiin olen pettynyt. Ettekö lainkaan seuraa mitä väkivaltaa matut eussa ja ympäri maailman harrastaa?


      • ihlam

        Ei myöskään pilkunnussijoihin, heillä ei ole elämässä muuta kuin kiroitus, siis kirjoitusvirheiden kyttääminen.
        Ps. Molemmat vanhempani olivat opettajia, mutta he olivat kuitenkin normaaleja ihmisiä, eivät itseään korostavia alemmuuden tuntoisia ja itseään kehuvia, yksinkertaisilla aivoilla varustettuja nykyajan opettajia. Olen myös itse opiskellut paljon enemmän kuin opettajilta vaaditaan.


    • Luutija

      Yle käyttää kielellistä valtaa, laittomista tehdään paperittomia. Kaikkea sontaa yle jauhaa verovaroin a-studiossa.

      Miksi ihmeessä laittomille pimeää työtä tekeville pitäisi maksaa sopimusten mukaista palkkaa?

      Laiton tilanne saadaan kuntoon, kun laittomat pannaan lähtemään maasta. Onneksi edes Zyssellä on vielä järkeä päässä ja lakiopinnot muistissa.

      • 2579254386

        Alkoi beni kuullostaa yllättävän järkipäiseltä tämän miehekkään miehen sekä yylen toimittelijan seurassa. Toivottavasti Beni ei saa huutia kokkareita näinkin isänmaalliselta kuullostavalta kommentoinnistaan.


      • helenashemu

        Zysseä tässä minäkin arvostan!
        Jos on laittomasti maassa, niin ulos vaan? Mikä tässä on niin vaikeaa Risikolle. Yritetäänkö kansan oikeudentajua hämärtää.


    • suomenpuolesta

      Laittomasti maassa olevista ei kannata pitää huolta koska muutkin saavat singnaalin että Suomessa pidetään kaikista huolta vaikka ei turvapaikkaa edelyttävät faktat täytykkään. Jos nykytyylillä jatketaan kohta täällä on satojatuhansia ja laittomasti olevien määrä kasvaa räjähdysmäisesti ja sen jälkeen on todelliset vaikeudet edessä. Ei Suomi ole elintasopakolaisten sossu ja SE PITÄÄ OSOITTAA SELVÄSTI JA HETI.

    • juntiltaeikirjoitussuju

      Aloitukselta putoaa merkitys pois kokonaan kirjoitus- ja asiavirheiden takia. Eihän siitä tule mitään kun kouluttautuneen lukijan ainoaksi tehtäväksi jää arvioida, onko kirjoittaja kännissä, idioottai tai kumpaakin yhtäaikaa.

      • ihlam

        Imehtelen, onks joillain järki jääsä, eivä osoo ottaa kanta asijaan vuan kiroitusvireitä kyttävät. Heillä ei oo kaekk tallel.


      • Jo.riittää.tämä

        Sillä aloittajalla ei ehkä ole ollut niin hyvää koulunkäynnin avustajaa kuin mitä brittien opet itselleen haalii.

        https://www.jihadwatch.org/2017/07/uk-islamic-state-supporter-who-mocked-jihad-victims-has-worked-in-numerous-state-schools

        Oikeinkirjoituksen lisäksi tämä avustaja kykeni ohjeistamaan isisin mantraa.

        Sitäkö Suomen opetkin kaipaa?

        Ps. Lukihäiriö on yleinen juttu. Eikä kerro häiriön omaavan älystä yhtään mitään.


    • EnVoiSietääTätäValhetta

      Älkääs nyt takertuko lillukanvarsiin, kun kyseessä kuitenkin vakava asia.

      Äsken juuri A-studiossa joku ärkoopeeläinen esitti, että niille henkilöille, jotka eivät suostu lähtemään maasta, pitää myöntää tilapäinen oleskelulupa.

      Toisena keskustelijana Ben Zyskowicz edusti järjen ääntä. Sanoi, että koko meidän turvapaikkajärjestelmämme Migreineen ja valitusoikeuksineen joutaa romukoppaan, jos tänne saa jäädä kielteisestä päätöksestä huolimatta.

      Sanoi myös, että viidakkorumpu kertoo reaaliajassa kaikkialle maailmaan, että siellä pohjoisessa on yksi maa, jonne voi jäädä, vaikka saisi kielteisen päätöksenkin.

      Ärkoopeeläinen keskustelija ei kuitenkaan kertonut, että mitä sen jälkeen tehdään, jos palautettava saakin tilapäisen oleskeluluvan (josta Luoja varjelkoon...)

      Eiväthän he lähde täältä siinä tapauksessa koskaan.

      Taas kerran pitää ihmetellä, miksi meidän suomalaisten pitää kantaa koko maailman vastuu ihmisistä, jotka ovat tänne tulleet väärin perustein, ja miksi meidän pitäisi kantaa vastuu siitä, että he eivät VOI tai HALUA palata? MIKSI???

      Jos he ovat ilmoittaneet tulleensa Afganistanista, ja ovatkin tosiasiallisesti tulleet Irakista, niin heitä ei kuulemma voi palauttaa Irakiin.

      Miksi ei? Hehän ovat valehdelleet ihan itse oman henkilöhistoriansa, ottakoot myös itse vastuun jatkosta.

      Kaikki on yhtä suurta puhallusta.

      Mutta suomalaiset ne paapoo ja silittää ja sanoo voi voi, kyllä me varmaan pidetään sinusta huolta. Eivät halua uskoa kenestäkään mitään pahaa. Maailman tyhmin ja lapsellisin kansa.

      Menkää asumaan muutamaksi vuodeksi ulkomaille ja oppikaa, millaisia ihmiset oikeasti ovat. Itse jo kävin, ja opin.

      • Rajatkiinniheti4

        Seuraan nykyisin satunnaisesti aika monen maan keskustelupalstoja.

        Ei se paljon lohduta, että matuinho on kasvussa, kun poliitikot jatkaa kuitenkin tätä hullutusta. Tavisten järjellä ja tahdolla tämä maturumba olisi jo lopetettu.

        Mitä siis tehdään? Kerro.


      • ihlam

        Poliitikot eivät uskalla ilmaista todellista mielipidettään pelätessään rasistin leimaa. Oletan ja uskon suuren osan poliitikoista vastustavan nykyistä menoa, mutta se pelko.
        En ole suuri Halla-Ahon kannattaja, mutta nostan hattua hänelle rohkeudesta ja rehellisyydestä.


      • EnVoiSietääTätäValhetta
        Rajatkiinniheti4 kirjoitti:

        Seuraan nykyisin satunnaisesti aika monen maan keskustelupalstoja.

        Ei se paljon lohduta, että matuinho on kasvussa, kun poliitikot jatkaa kuitenkin tätä hullutusta. Tavisten järjellä ja tahdolla tämä maturumba olisi jo lopetettu.

        Mitä siis tehdään? Kerro.

        Käsittääkseni muuta ratkaisua ei ole kuin se, että laittomasti maassa oleskelevat henkilöt palautetaan pakolla, koskapa eivät tunnu haluavan vapaaehtoisesti lähteä. En voi käsittää niitä suomalaisia tahoja, jotka väittävät että se ei ole mahdollista.

        Vetoavat siihen, että "jos henkilö kokee, että ei voi palata..." Mitä sillä henkilön kokemuksella on sen asian kanssa tekemistä, että hän on laittomasti maassa ja on jo tullessaan ollut tietoinen siitä, että ei ole oikeutettu turvapaikkaan?

        En edes ymmärrä tuota argumenttia, jota laittomasti maassa olijat käyttävät sanoessaan etteivät voi/halua lähteä. Itselläni herää heti se sama, vanha kysymys: miksi eivät voi/halua?

        Osa ihmisistä palaa kuitenkin vapaaehtoisesti, jopa kokonaiset perheet ovat lähteneet, joten en jaksa uskoa siihen selitykseen, mitä nämä vastahakoiset tarjoavat, eli että heidät tapetaan viikon sisällä.

        Miksi tapettaisiin? Täytyyhän siihen joku syy olla. Eikä voi edes ajatella niin, että jos on kotimaassaan syyllistynyt rangaistavaan rikokseen, voi rangaistusta jäädä pakoilemaan tänne laittomasti.

        Olen sitä mieltä, että Suomessa tehtiin valtavan iso virhe silloin, kun "suuri invaasio" alkoi sijoittamalla tulijat vastaanottokeskuksiin.

        Olisi säästytty monilta ongelmilta, jos nuo vastaanottokeskukset olisivat olleet turvasäilöjä, joissa ihmiset olisivat odottaneet päätöstä siitä, ovatko turvapaikkaan oikeutettuja. Säilöstä olisi ollut helppoa palauttaa ne, joilla ei turvapaikkaoikeutta ole.

        Tällä hetkellä noiden "maan alle" menneiden löytäminen on työn ja tuskan takana. Mahdollista, mutta vaatii järjestelmällistä työtä, ja useiden tahojen yhteistoimintaa.

        Nämähän ovat vanhoja palstalla esitettyjä ajatuksia. Mutta voisihan niitä yrittää tehostaa kirjoittamalla kansanedustajille, poliisihallinnolle, sisäministerille, joka paikkaan mihin keksii.

        Olen kirjoittanut - ei vastausta.

        Kun laittomien hyväksikäyttö tuli ilmi yhden "hyväksikäytetyn" haastattelussa, ja kun kuuntelin mitä meistä suomalaisista puhuttiin, nousi niskakarvat pystyyn.

        Yksi henkilö sanoi, että tulijat eivät ole tulleet tänne nöyryytettäviksi, mutta sitä suostuu lopulta siihenkin, jotta saisi jäädä...

        En tiedä, mitä itse ajattelisin jos asuisin maassa, jossa minua omasta mielestäni nöyryytetään, mutta sen tiedän, että sellaisessa maassa en pystyisi elämään. Hirvittää vähän ajatella, mihin tämä väitetty nöyryyttäminen yhdessä yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen kanssa voi johtaa.

        Siksi kannatan ehdottomasti laajaa etsintäoperaatiota, jonka tuloksena tämä sirkus saadaan lopultakin loppumaan. Samalla saadaan siihen viidakkorumpuun uusi sävel välitettäväksi lähtömaihin - aikaisemminhan se soitti ja soittaa edelleenkin täyttä tuubaa ja lälläriä.

        Sinusta ei muuten ole kuulunutkaan pitkään aikaan mitään. Palsta on käynyt melko ikäväksi varmaan osittain siitäkin syystä, että sensuuri iskee herkästi ja on ajanut monet hyvät kirjoittajat muualle.


      • StananTunarit
        ihlam kirjoitti:

        Poliitikot eivät uskalla ilmaista todellista mielipidettään pelätessään rasistin leimaa. Oletan ja uskon suuren osan poliitikoista vastustavan nykyistä menoa, mutta se pelko.
        En ole suuri Halla-Ahon kannattaja, mutta nostan hattua hänelle rohkeudesta ja rehellisyydestä.

        Rasismilla ratsastaminen on tullut tiensä päähän. Sitä lyömäkirvestä käytetään nykyään alkuperäisen merkityksensä vastaisesti, ja varsinkin "hyvät ihmiset" turvautuvat siihen heti, jos ja kun omat argumentit loppuvat.

        Tyhmähän se poliitikko on, joka ei ymmärrä pitää oman kansansa puolia. Noh, vaalit ovat tulossa, ja silloin punnitaan miehet ja naiset.


      • Rajatkiinniheti4
        EnVoiSietääTätäValhetta kirjoitti:

        Käsittääkseni muuta ratkaisua ei ole kuin se, että laittomasti maassa oleskelevat henkilöt palautetaan pakolla, koskapa eivät tunnu haluavan vapaaehtoisesti lähteä. En voi käsittää niitä suomalaisia tahoja, jotka väittävät että se ei ole mahdollista.

        Vetoavat siihen, että "jos henkilö kokee, että ei voi palata..." Mitä sillä henkilön kokemuksella on sen asian kanssa tekemistä, että hän on laittomasti maassa ja on jo tullessaan ollut tietoinen siitä, että ei ole oikeutettu turvapaikkaan?

        En edes ymmärrä tuota argumenttia, jota laittomasti maassa olijat käyttävät sanoessaan etteivät voi/halua lähteä. Itselläni herää heti se sama, vanha kysymys: miksi eivät voi/halua?

        Osa ihmisistä palaa kuitenkin vapaaehtoisesti, jopa kokonaiset perheet ovat lähteneet, joten en jaksa uskoa siihen selitykseen, mitä nämä vastahakoiset tarjoavat, eli että heidät tapetaan viikon sisällä.

        Miksi tapettaisiin? Täytyyhän siihen joku syy olla. Eikä voi edes ajatella niin, että jos on kotimaassaan syyllistynyt rangaistavaan rikokseen, voi rangaistusta jäädä pakoilemaan tänne laittomasti.

        Olen sitä mieltä, että Suomessa tehtiin valtavan iso virhe silloin, kun "suuri invaasio" alkoi sijoittamalla tulijat vastaanottokeskuksiin.

        Olisi säästytty monilta ongelmilta, jos nuo vastaanottokeskukset olisivat olleet turvasäilöjä, joissa ihmiset olisivat odottaneet päätöstä siitä, ovatko turvapaikkaan oikeutettuja. Säilöstä olisi ollut helppoa palauttaa ne, joilla ei turvapaikkaoikeutta ole.

        Tällä hetkellä noiden "maan alle" menneiden löytäminen on työn ja tuskan takana. Mahdollista, mutta vaatii järjestelmällistä työtä, ja useiden tahojen yhteistoimintaa.

        Nämähän ovat vanhoja palstalla esitettyjä ajatuksia. Mutta voisihan niitä yrittää tehostaa kirjoittamalla kansanedustajille, poliisihallinnolle, sisäministerille, joka paikkaan mihin keksii.

        Olen kirjoittanut - ei vastausta.

        Kun laittomien hyväksikäyttö tuli ilmi yhden "hyväksikäytetyn" haastattelussa, ja kun kuuntelin mitä meistä suomalaisista puhuttiin, nousi niskakarvat pystyyn.

        Yksi henkilö sanoi, että tulijat eivät ole tulleet tänne nöyryytettäviksi, mutta sitä suostuu lopulta siihenkin, jotta saisi jäädä...

        En tiedä, mitä itse ajattelisin jos asuisin maassa, jossa minua omasta mielestäni nöyryytetään, mutta sen tiedän, että sellaisessa maassa en pystyisi elämään. Hirvittää vähän ajatella, mihin tämä väitetty nöyryyttäminen yhdessä yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen kanssa voi johtaa.

        Siksi kannatan ehdottomasti laajaa etsintäoperaatiota, jonka tuloksena tämä sirkus saadaan lopultakin loppumaan. Samalla saadaan siihen viidakkorumpuun uusi sävel välitettäväksi lähtömaihin - aikaisemminhan se soitti ja soittaa edelleenkin täyttä tuubaa ja lälläriä.

        Sinusta ei muuten ole kuulunutkaan pitkään aikaan mitään. Palsta on käynyt melko ikäväksi varmaan osittain siitäkin syystä, että sensuuri iskee herkästi ja on ajanut monet hyvät kirjoittajat muualle.

        Juttelin Zyssen kanssa keväällä metrossa.

        Vannoi ja vakuutti että laittomat lähtee ja että uutta matutulvaa ei Suomeen sallita.

        Vilpittömältähän tuo silloin vaikutti ja muissakin esiintymisissään on matuasioissa usein järkevä.

        Mutta kun se ei riitä, muu kokoomus mamuttaa.

        Samoin olen kirjoittanut kaikkialle, puhunut myös. Mitä hyötyä? Omaa kiukkua saa hieman purettua, yhtään matua en saa ulos maasta.

        Ps. Ulkomaanlinkkini sensuroidaan säännöllisesti, luen palstaa mutta turha kirjoittaa.


      • epistä_edelleen
        EnVoiSietääTätäValhetta kirjoitti:

        Käsittääkseni muuta ratkaisua ei ole kuin se, että laittomasti maassa oleskelevat henkilöt palautetaan pakolla, koskapa eivät tunnu haluavan vapaaehtoisesti lähteä. En voi käsittää niitä suomalaisia tahoja, jotka väittävät että se ei ole mahdollista.

        Vetoavat siihen, että "jos henkilö kokee, että ei voi palata..." Mitä sillä henkilön kokemuksella on sen asian kanssa tekemistä, että hän on laittomasti maassa ja on jo tullessaan ollut tietoinen siitä, että ei ole oikeutettu turvapaikkaan?

        En edes ymmärrä tuota argumenttia, jota laittomasti maassa olijat käyttävät sanoessaan etteivät voi/halua lähteä. Itselläni herää heti se sama, vanha kysymys: miksi eivät voi/halua?

        Osa ihmisistä palaa kuitenkin vapaaehtoisesti, jopa kokonaiset perheet ovat lähteneet, joten en jaksa uskoa siihen selitykseen, mitä nämä vastahakoiset tarjoavat, eli että heidät tapetaan viikon sisällä.

        Miksi tapettaisiin? Täytyyhän siihen joku syy olla. Eikä voi edes ajatella niin, että jos on kotimaassaan syyllistynyt rangaistavaan rikokseen, voi rangaistusta jäädä pakoilemaan tänne laittomasti.

        Olen sitä mieltä, että Suomessa tehtiin valtavan iso virhe silloin, kun "suuri invaasio" alkoi sijoittamalla tulijat vastaanottokeskuksiin.

        Olisi säästytty monilta ongelmilta, jos nuo vastaanottokeskukset olisivat olleet turvasäilöjä, joissa ihmiset olisivat odottaneet päätöstä siitä, ovatko turvapaikkaan oikeutettuja. Säilöstä olisi ollut helppoa palauttaa ne, joilla ei turvapaikkaoikeutta ole.

        Tällä hetkellä noiden "maan alle" menneiden löytäminen on työn ja tuskan takana. Mahdollista, mutta vaatii järjestelmällistä työtä, ja useiden tahojen yhteistoimintaa.

        Nämähän ovat vanhoja palstalla esitettyjä ajatuksia. Mutta voisihan niitä yrittää tehostaa kirjoittamalla kansanedustajille, poliisihallinnolle, sisäministerille, joka paikkaan mihin keksii.

        Olen kirjoittanut - ei vastausta.

        Kun laittomien hyväksikäyttö tuli ilmi yhden "hyväksikäytetyn" haastattelussa, ja kun kuuntelin mitä meistä suomalaisista puhuttiin, nousi niskakarvat pystyyn.

        Yksi henkilö sanoi, että tulijat eivät ole tulleet tänne nöyryytettäviksi, mutta sitä suostuu lopulta siihenkin, jotta saisi jäädä...

        En tiedä, mitä itse ajattelisin jos asuisin maassa, jossa minua omasta mielestäni nöyryytetään, mutta sen tiedän, että sellaisessa maassa en pystyisi elämään. Hirvittää vähän ajatella, mihin tämä väitetty nöyryyttäminen yhdessä yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen kanssa voi johtaa.

        Siksi kannatan ehdottomasti laajaa etsintäoperaatiota, jonka tuloksena tämä sirkus saadaan lopultakin loppumaan. Samalla saadaan siihen viidakkorumpuun uusi sävel välitettäväksi lähtömaihin - aikaisemminhan se soitti ja soittaa edelleenkin täyttä tuubaa ja lälläriä.

        Sinusta ei muuten ole kuulunutkaan pitkään aikaan mitään. Palsta on käynyt melko ikäväksi varmaan osittain siitäkin syystä, että sensuuri iskee herkästi ja on ajanut monet hyvät kirjoittajat muualle.

        " Hirvittää vähän ajatella, mihin tämä väitetty nöyryyttäminen yhdessä yhteiskunnan ulkopuolelle jäämisen kanssa voi johtaa."
        Samaa minäkin pelkään, kun pohjalla on jo äidinmaidossa nautittu annos vihaa länsimaita kohtaan. Ei saa työtä ja vaikka saisikin, ei saa ainakaan palkkaa. Kun ei ole saanut sitä oleskelulupaa. Ja kun ei ole kerta kaikkiaan töitä kuin metsurina, marjanpoiminnassa ym. mitä suomalaiset eivät enää viitsi tehdä. Ja pitseriathan tunnetusti riistävät työntekijöitään, edes omiin ei voi luottaa.


    • 43uy8t65

      Ben puhui asiaa minkä pitäisi mennä jakeluun jokaiselle . Toimittaja lähti viemään asiaa aivan sivuraiteille.

      • PaholaisenPentu

        Niin lähti, keskeytti useamman kerran ja halusi antaa enemmän puheaikaa sille "toiselle".

        Mutta kun se "toinen" ei osannut kertoa ongelmaan muuta ratkaisua kuin tilapäisen oleskeluluvan laittomasti maassa olijoille.

        Mitäköhän hän oli ajatellut ratkaisuksi sitten myöhemmin? Oliko mitään?


    • Järkikäteen

      Kyllä Zysko oli täysin oikeassa, ei meidän tule paapoa kaiken maailman huijareita eikä loiselukoita.Me eletään nyt hyvin poikkeuksellisia aikoja , maapallo on erittäin hektisessä tilassa ja kansainvaelluksia tapahtuu. Näitä hyväksikäyttäjiä kyllä riittää, onhan käenpoikasia maailmassa monta miljardia. Nyt kysytäänkin,että kenellä on MUNAA työntää nämä käenpoikaset ulos. Laittomat maahanmuuttajat ulos ja näiden suojelijat oikeuden eteen, olkoot he sitten piispoja tai pappeja tai muuten tyhjänpäiväisiä vouhakkeita. Näille uusempaattisille koko maailman syleilijöille minä haistattasin pitkän veellä alkavan, nämä tyypit pitäisi lähettää pullopostina Afrikan rannikolle. Ei armoa maanpettureille eikä isiemme työn häpäisylle.

    • spörjeg

      Suomi hyysää kohta koko maailman rikolliset ,eikä poliisilla ole mitään sanomista ??? Omien vanhojen hoitoon ei ole varaa mutta näihin rikolisiin käytetään verorahat !! Mihin maa on menossa voi kysyä ??

    • ihlam

      Näyttää täällä olevan myös sellaisia kirjoittajia, joilla on mielipide aloitukseeni.
      Olen valmis hyväksymään pakolaisleireiltä valitut pakolaiset ja toivotan tervetulleiksi myös vapaisiin työpaikkoihin laillisesti tulevat maahanmuuttajat.
      Niihin en laske mukaan kaukoidästä tuotettuja "terveydenhoitoalan" työntekijöitä, enkä myöskään rakennusalan Baltian tuonteja. He vievät suomalaisilta työllistymisen mahdollisuuden.

    • eisoviei

      Zysko a-studiossa korosti vapaasti lähtevien kotoutusrahaa, joka on 1000-1500e. Tämäkin raha on mielestäni turha, mutta Zysko ja moni muukin ymmärtää tämän olevan todella pieni raha siihen verrattuna, mokä heistä aiheutuu pidemmällä aikavälillä. Houkutin lähtemään on hyvä , vastaa paikallista keskivuosiansiota.
      Kumpa loytyisi joku laskamaan maahanmuutosta aiheituneiden kustannusten ja kotoutusrahan suuruuden välinen sopiva suhde.

      • KikySitäJaKikyTätä

        Maahanmuutosta aiheutuneita kustannuksia on hallitukselta tivattu jo kuukausien ajan, ellei enemmänkin.

        Ensinhän luvut luvattiin julkistaa keväällä, mutta uusi aikataulu onkin syksyllä.

        Taitaa olla kovat rätingit tulollaan. Kansa varmaan repeää riemusta.


      • tarkkanäköinen
        KikySitäJaKikyTätä kirjoitti:

        Maahanmuutosta aiheutuneita kustannuksia on hallitukselta tivattu jo kuukausien ajan, ellei enemmänkin.

        Ensinhän luvut luvattiin julkistaa keväällä, mutta uusi aikataulu onkin syksyllä.

        Taitaa olla kovat rätingit tulollaan. Kansa varmaan repeää riemusta.

        Sipilä ja Orpo, lukuja kehiin , se on teidän tetävänne . TE olette tämän riesan ja rahareijän takana, tosin sossujen ja suvakkien kovassa paineessa, mutta kun olette tämän aikaan saaneet, NE KUSTANNUKSET JULKISIKSI, Nollatoleranssi nopeus-sakoissa, 200 tutkakameraa, rikesakot pois , kautta linja liikenteeseen kovemat kustannukset. Hallituksen normien purku jatkuu. Energiatodistus pakolliseksi kulut 500-900 euroa Saksassa sama todistus 20 euroa ja netistä. Kun sähkölämmitteisestä talosta esittää 20 tuhannen kilovatin vuosikulutus laskut, viherpiipertäjä energiatodistuksen laatia kirjaa todistukseen LASKENNALLISEN luvun joka on rapit tupla määrä. Aika näyttää kuka menee mokomaan ansaan ja hyväksyy ko. paperin , mitä kuluja todistuksesta tulevaisuudessa seuraa Näihin vääristeltyihin energia todistuksiin tullaan perustammaan tulevaisuuden asumisvero, jolla pyritään maaseutu tyhjentämään. Hallitus tekee nämä riistot , että saisi polisit pois liikenteestä käupunkien keskustoihin , missä mamut valtaavat tilat itselleen ja sakkorahoilla mamu kuluja maksuun , hävetkää rotta-politiikot.


      • HerrammeOnTurvamme
        KikySitäJaKikyTätä kirjoitti:

        Maahanmuutosta aiheutuneita kustannuksia on hallitukselta tivattu jo kuukausien ajan, ellei enemmänkin.

        Ensinhän luvut luvattiin julkistaa keväällä, mutta uusi aikataulu onkin syksyllä.

        Taitaa olla kovat rätingit tulollaan. Kansa varmaan repeää riemusta.

        "Taitaa olla kovat rätingit tulollaan. Kansa varmaan repeää riemusta."

        - Luuletko että Sipilän-Orpon klikki heittää pöydälle ja avoimen keskustelun pohjaksi sellaiset laskelmat joissa on edes siteeksi totta näistä asioista ? Eiköhän sieltä tule , jos yleensä ottaen mitään tulee , sitä samaa sössöä missä on hukattu suurin osa kuluista "johonkin"...


    • Jotainjärkeätähän

      Lakia pitää noudattaa Suomessa muuten kohta kukaan ei noudata lakia - tulee
      niin sanotusti kaaos, tulee "ruuhkaa".

      • Rajatkiinniheti4

        Turvapaikkahylyn saaneet ovat iso ongelmaryhmä. Heistä lienee jotain faktantapaista, nimi, vaikka feikkikin, joku hlötodistus. Tietävät että täältä pitää lähteä.

        Mutta kuinka suuri on se matumäärä joka ei edes ole hakenut turvapaikkaa? Ne sadat tuhannet jotka ovat kateissa eri eumaiden viranomaisilta? Tuolla matujoukollahan ei ole mitään tarkoitusta edes yrittää turvapaikkaa, tietävät etteivät sitä saa ja ovat jo tullessaan sitoutuneet alamaailman ympyröihin.

        Huumekauppa, prostituutio, varkaudet, ryöstöt- siinä niiden elinkeino.


    • tarkkanäköinen

      rkp on 4% roskasakki , ei pitäisi kuulua tuolle porukalle SUOMEN mamu politiikka pätkän vertaa. tuntuu kuin yle yrittäisi ehdoin tahdoin keljuilla veronmaksajille. rkp joka kielsi karjalan evakkojen sijoittamisen yhteenkään ruotsin kieliseen kuntaan, tuolta rkp:n rasist isakilta pitäisi ommella turpa tukkoon, jos vielä kerrankin puuttuvat ko. asiaan, he ovat todelliset karvansa näyttäneet, tämä nyky tilanne ja hurskastelu on vain ja ainoastaan sitä, että saataisiin SUOMI vieläkin hankalampaan tilanteeseen , mitä nyt on . Se on merkillle pantavaa, että rkp haluaa nyt mamuja ruotsista , ei toki "omille alueilleen", mutta Suomeen kylläkin

      • Rajatkiinniheti4

        Lähi-itä ulkoistanut pahimmat rikollisensa euhun. Ruotsikaan ei niitä kestä. Nytkö ne aikoo työntää rikosammattilaisensa Suomeen?

        Missä rkp on niitä halunnut? Eilen tvssä vai missä?


    • ihlam

      Täytyy ihmetellä näiden palautustuomion saaneiden verukkeita täällä olemiseen. Väittävät, että heidät tapetaan viikossa, jos palaavat lähtömaihinsa. Lomaileminen kotimaassaan ei kuitenkaan ole vaarallista.
      Kysyn vain, että minkälaisia rikoksia he ovat tehneet ennen pakoon lähtöään. Ainakaan asepalveluksen pakoilusta ei olettaisi kuoleman tuomiota tulevan. Taustalla täytyy olla kytkökset terroristijärjestöihin tai joku muu vakava rikos laillista yhteiskuntaa vastaan.

      • PaholaisenPentu

        Sama ajatus on herännyt monilla. Yhdessä maakuntalehdessä oli taannoin humanismiin tukehtuvan kirjoitus, jossa hän paheksui sitä, että lähtömaassa rikoksiin syyllistyneitä palautetaan ja kysyi "mitä rikoksia he ovat Suomessa tehneet"?

        Tällä ajatustavalla Suomesta tulee, ellei jo ole tullutkin, kovien rikollisten turvasatama. Kun lisäksi tietää, millainen ajatusmaailma kyseisillä henkilöillä on, ei voi kuin ihmetellä suu auki, miksi meikäläiset ovat niin hyväuskoisia.

        Yksi selitys lienee se, että suomalaiset ovat eläneet suhteellisen turvallista elämää keskenään ja oppineet luottamaan toisiinsa. Sitä luottavaisuutta käytetään nyt törkeällä tavalla hyväksi.

        Toinen selitys on ehkä perusteeton usko siihen, että jokaisesta yksilöstä saadaan muokattua ns yhteiskuntakelpoinen, kunhan sen eteen tehdään töitä.

        Kukin unelmoikoon tavallaan, itse en usko hetkeäkään tuollaiseen unelmahöttöön. Ainoa keino saada pahuus lähtemään ihmisestä on lobotomia.


    • epistä_edelleen

      Suomi voi olla "rikas maa" jos vertaa muuhun maailmaan, mutta toimeentulo täällä ei ole koskaan ollut helppoa. Paitsi niille, jotka heittäytyvät elämään sosiaaliturvan varassa. Puhutaan ihmisten oikeuksista, mutta jossakin pitäisi määritellä myös ihmisten velvollisuudet maataan kohtaan. Samoin kuin esim. asevelvollisuus on määrätty.

      • Fftuuookj

        Eduskunta säätää.

        Maksa, tai itke ja maksa.

        Siinä sitä velvollisuutta taviksille.


      • IdioottienMAA

        Ollaanko me mukamas rikkaita, jos velkaa on yli 100 miljardia euroa ja joka vuosi pitää ottaa 6,5 miljardia lisää? Minusta se tarkoittaa, että meillä on negatiivista rikkautta eli olemme köyhempiä kuin täysin varattomia. Velaksi voidaan toki elää todella rikkaastikin, mutta ei kovin kauaa ja sitten se velka on maksettava tavalla tai toisella. Annammeko maamme velkojen vastikkeeksi, niin pääsemme kuiville? Silloin meillä ei ole todellakaan enää mitään.


    • HerrammeOnTurvamme

      No näinpä.

      No nyt sitten ihmetellään että mitä tehdään tämän porukan kanssa , joilla ei ollut perustetta turvapaikalleen ja eivät poiskaan halua.

      Mitä enemmän näiden paperittomien ja palautusten kanssa tulee ongelmia , sitä varmemmin tällainen tulee rapauttamaan ja lopulta romuttamaan koko tämän turvapaikkajärjestelmän , siinä muodossa kun sen nyt tunnemme.

      Tämä kasvava paperittomien ja etenkin "kadonneiden" turvapaikanhakijoiden joukko tulee muodostamaan koko ajan kasvavan irtolaisjoukon kaikkiin EU-maihin , joten näiden mukana tulee sitten ne kaikki erilaiset lieveilmiöt mitä rikollisuuteen ikinä voikin laskea mukaan.

      Nyt on tilanne se että on nähty vasta pieni murto-osa tulevista ongelmista , mitä tulee perusteettomiin hakemuksiin , sillä tämä kasvava afrikkalaisten muuttoliike on käytännössä kokonaan sellaista millä ei nykyisten perusteiden pohjalta kyllä turvapaikkaa tule irtoamaan. Mitä siis tehdään sadoilletuhansille .. tai miljoonille palautettaville afrikkalaisille tulevaisuudessa ??

      Varkauksia,tappoja,murhia,kiristystä,pahoinpitelyjä,prostituutiota,paritusta,..No enpä edes jaksa luetella mitä kaikkea tämän väen myöstä Eurooppaan tulee varmuudella lisääntymään entisten rosvojen lisäksi . Nämä ihmiset tulevat olemaan näissä sekä uhrin - että tekijän osassa.

      Että silleen. Loppujen lopuksi kaikkien on vain myönnettävä että nykyinen systeemi ei yksinkertaisesti toimi ja tuottaa tällä tavalla toteutettuna aivan ilmiselvän turvallisuusriskin Euroopan Unionin jäsenmaille . Tulevaisuudessa EU-herrasväki , mikäli haluaa vielä turvapaikanhakijoita edes yrittää ottaa vastaan, joutunee hakemaan oppinsa unkarilaisilta.

    • epistä_edelleen

      Miksi eivät Espanja ja Kreikka laivaa tulijoita takaisin ja sano, että Euroopan kiintiö on täynnä? Ei ole meidän vikamme, ettei muu maailma pysty elämään rauhassa toistensa kanssa. Mitä on tehty esim. Boko Haramin kanssa?

      Vastaisuudessa kaikki paperittomat on käännytettävä heti tullessa, muuten ei tulokasvirta lopu. Ja tehokkaasti tiedotettava lähtömaihin, että turha vaiva, sisään pääsee vain pakolaisleirien kautta, ja niistäkin vain pieni osa.

    • Hoplaax

      Suomessa rikollisten helliminen ylipäätään on mennyt liiallisuuksiin.

    • italianidea

      "Miksi eivät Espanja ja Kreikka laivaa tulijoita takaisin ja sano, että Euroopan kiintiö on täynnä?"
      Siinähän se onkin.
      Ennen kaikkia muita, Italia pitää kovaa meteliä kuinka sinne tulee valtavasti pakolaisia Afrikasta mutta ne lukuista pakolaiset EIVÄT JÄÄ ITALIAAN.
      Italia tekee uitsestään uhria mutta se on vai läpikulkua.
      Jollain lailla Italia hyöyyy, koska ei oikeasti tee mitään liikenteen pysäyttämiseksi. Ja täällä ollaan taas valmiita "taakan jakamiseen" sen sijaan että se torjuttaisiin ja voimavarat bsuunnattaisiin sinne missä ongelman alkusyy on.

    • Hoplaax

      Hyvää tarkoittavat pakolaisten oikeuksia säätelevät sopimukset ovat aikansa eläneitä. Niitä laadittaessa ei osattu odottaa, että kokonaiset kansakunnat tai jopa maanosat alkavat käyttää niitä hyväkseen. Puhumattakaan siitä, että eräs valtio nimeltä Suomi rupeaa niitä ylitulkitsemaan, kuten tässä laittomien matujen tapauksessa.

      Islamin eri suuntausten keskinäiset kaulankatkomiset, ilmastonmuutoksen eri alueille aiheuttama elinkelvottomuus, hillitön väestönkasvu kehitysmaissa ja EU:n naiivi pakolaissäännösten soveltaminen ovat jo nyt aiheuttaneet hallitsemattoman pakolaistulvan lähinnä Euroopan alueelle.

      Nykyinen tulva on kuitenkin vain esimakua tulevasta hyökyaallosta, joka on odotettavissa nykyisellä pakolaiskäytännöllä.

      Eipä käy kateeksi tulevia sukupolvia...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3913
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      92
      2039
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      306
      1241
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe