Unettomuus kuulemma tappaa

FitunMasis

Vitun hieno uutinen. Vaan kauanko kestää ennen kuin unettomuuteen kuolee? Ilmeisesti kidutus kestää aika kauan, koska elän vielä.

14

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohta.pois

      Yli 10 vuotta olen nukkunut vain pari-kolme pätkää yössä, maximissaan 1,5 tuntia kerrallaan.
      Yhteensä 2-4 tuntia max/yö.
      Nuppi on alkanut hajota jo vuosia sitten. Pääsin eläkkeelle kuolemaa odottamaan.

    • no_fun

      Minua paha unettomuus vaivannut rapiat 19 vuotta.Nyt alkaa fysiikka lopulta pettää.Alle 50-kymppisenä hautaan.

      • chcghgh

        Aika moni kuolee enneku näkee synttärkaakun josta joutuu puhaltamaan 500 kynttilää. Aatamilla tosin ja aika monilla muullakin vanhojen hyvien aikojen sällillä oli puhkuttavinaan yli 900 tuikkua sammuksiin


    • bvbv

      Unettomuus aiheuttaa muitakin sairauksia, esim. erilaisia sydänoireita ja psyyken ongelmia.

    • FitunMasis

      Kommenteista päätellen asiat ovat juuri niin kuin ajattelinkin. Unettomuus vain kiusaa ja tappaa kituliaan hitaasti. Kaikennäköistä paskamaista vaivaa se kyllä tuo tullessaan hyvinkin äkkiä.

    • einukkumiselle

      Pötyä,

      Unettomuus ei tapa vaan riskeeraa.
      Itse henkilökohtaisesti en ole nukkunut n viiteen vuoteen. Ei haittaa mitään. Ihmettelen kun tutut nukkuvat.
      Elämä on elämää vaikka ei pysty nukkumaan, nauttikaa siitä. Olen kaikille sanonut että ei kannata kuunnella hörhöjä vaan elää täysillä ja olla itsensä herra.

    • näin.on

      Unettomuudesta/vähäisestä nukkumisesta voi tulla niin paljon oireita, että eläpä siinä "täysillä" !
      Alituiset rytmihäiriöt, muut sydänvaivat, jatkuva väsymys, muistin haperoituminen ja keskittymiskyvyn aleneminen 10 vuotta jatkuneen unettomuuden seurauksena ovat yhdet oireistani.

    • Monelle_tuttu_vaiva

      Netistä voi löytää joitakin apukeinoja unettomuuteen ja sen itsehoitoon. Unentarve on jokaisella yksilöllinen. Lääkäreiden määräämistä unilääkkeistä on apua vain vähän aikaa. Koska pidempään niitä käytettäessä niiden teho häviää.
      Tärkeintä olisi tarkastella omia elämäntapojaan ja päivärytmiin liittyviä tekijöitä. Esim. ruoka ja juoma, sekä liikuntatottumuksilla on paljon vaikutusta asiaan. Unettomuus toki helposti voi kroonistua. Yhtenä niksinä pidetään siinä sellaista konstia, että ensin laskee, miten paljon yön aikana suurinpiirtein nukkuu. Sitten ei mene nukkumaan, kuin vasta sitten, kun alkaa se nukutun yön kestävä jakso heräämisaikaan nähden. Aluksi se ei tepsi. Mutta jonkin ajan kuluttua kyllä. Omaan päivärytmiin ja sen aikana oleviin omiin tekemisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Iltalenkki noin kaksi, kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa väsyttää luonnollisella tavalla. Lisäksi omat ajatukset kannattaa rauhoittaa tietoisesti. Että ei ala vatvoa asioita ja ongelmia yöaikaan.
      On myös muistettava, että unentarve vähenee iän myötä. Se ei suinkaan ole sama läpi elämän ja eri ikäisenä. Unenmäärä ei niinkään ole olennainen, tai tärkeä, vaan sen laatu. Unitutkimuksien avulla voitaisiin nähdä, miten ja kuinka paljon ihminen nukkuu ja millaista unen laatu on ja toteutuvatko siinä kaikki unennäkemiseen liittyvät vaiheet.

      Elämäntavoista alkoholi haittaa merkittävästi nukahtamista ja unen laatua. Siksi sen ainakin vähentäminen ja käyttäminen ennen klo 22.00 on parempi nukkumisen kannalta.

      Unettomuus on monen vaiva. Lähes joka toinen, tai kolmas suomalaisista kärsii ainakin ajoittain unettomuudesta ja erilaisista unihäiriöistä. Työ ja perhe-elämän ongelmat, tai stressi vaikuttavat paljon myös nukahtamiseen. Moni pelkää kuolevansa unettomuuteen. Useimmiten pelko on täysin turha, tai perusteeton. Keho, tai hermosto voi olla ylijännittynyt, jonka ainakin itsestäni olen joskus huomannut. Silloin alkaa se tuttu sängyssä pyöriminen ja kyljeltä toiselle kääntyminen.

      Rentoutumismenetelmien ottaminen omaan elämään voi tuoda apua niin stressiin, paniikkioireisiin, masennukseen ja unettomuuteen. Jokaiselle sopii jokin niistä. Se voi olla rauhoittavan musiikin kuuntelemista, hengitysharjoituksia, meditoimista, rukoilemista, kuvien katselemista tai luonnossa kävelemistä.

      En sano, että kaikkien kohdalla unettomuus paranisi täysin. Mutta toivon, että näistä pienistä vinkeistä olisi edes jotakin apua, ja oireet lievittyisivät edes vähän,

    • df34

      Kiitos paljon. Jokainen uneton on 1000000 kertaa lukenut nämä samaiset ohjeet.
      Unettomuus välttämättä ei tarkoita, että ihminen on typeräkin.

      • Niin_arvelinkin

        Niin, olen arvellutkin, että moni on jo lukenut kaikenlaisia ohjeita. Joskus jotkut sairaudet valitettavasti kroonistuvat. Itse kärsin unettomuudesta aikoinaan vain kaksi-kolme viikkoa. Sen jälkeen en ole koskaan nukkunut ilman Ketipinoria ( annos 100 mg/ilta). Syytä unettomuuteen en tiedä.
        Liikunnan lisääminen auttaa hieman. Mutta usein käyn ylikierroksilla. Kroppa ja hermosto on jännittynyt. Arvelin, että edes jokin noista edellä mainituista voisi edes vähentää unettomuutta, tai ainakin parantaa unen laatua.


    • kummastitasoittaa

      Kannattaa kokeilla pakurikääpää, kamomillateetä ja korvakynttilää. Tasoittaa kummasti illasta.

    • vitunväsynyt

      Kaikki tappaa ennemmin tai myöhemmin. Ikävä kyllä unettomuus ei tapa, se vaan lisää tuskaa.

    • Jaakonsaari

      Olen kärsinyt unettomuudesta jo nuoruudessani. Unettomuuteni syy on tutkittu ja syy on eläimellinen, aika monimutkainen selittää mutta on tuolla hippokampuksen alueella.

      Ennen oikeaa diagnoosia asiaa hoidettiin keskustelemalla, josta luonnollisesti ei ollut mitään apua. Saatoin valvoa useita vuorokausia putkeen ja se päätyi aina tajuttomuuteen, psykoosiin ja kouristuksiin. Sairaalassa minut sitten aina nukutettiin ja sain unta jotta selviäisin. Valvomisen maailmanennätys on 11 vrk nuoren Yhdysvaltalaisen nuoren 21v miehen nimissä. Hänkään ei tempauksensa jälkeen kyennyt enää nukahtamaan omin avuin, vaan olisi kuollut ilman nukutuslääkäriä. Tuota ennätystä ei kannata yrittää rikkoa. Elimistö ei sitä kestä. Valvottaminen on yksi vanhimmista kidutusmuodoista. Viiden vuorokauden jälkeen tuskainen olo on monelle liikaa, noin 80% haluaa lopettaa tuolloin päivänsä.

      Minulle kokeiltiin monenlaista lääkettä, mutta käytännössä kaikista tuli muuta ongelmaa. Mielialalääkkeet aiheuttivat mielialaongelmia, mutta eivät ne uneen auttaneet. Käytännössä yritettiin syöttää lähes kaikkea "kakkaa", mutta ei unilääkettä, koska siitä jää riippuvaiseksi. Ennen pitkää mikään muu ei auttanut ja minulle määrättiin stilnoct merkistä lääkettä. uniongelmat poiruivat heti. Koko elämäni muuttui kuin olisin uudesti syntynyt. Olin niin tarmokas, että aloitin uudelleen keskeytyneet opinnot ja valmistuin. Jatkoin vielä opintoja, koska energiaa on ja onhan sitä kun sipasen joka yö yhdeksän tunnin unet.
      Naimisiin on menty, omakotitalo ukon kanssa tehty ja odotan kolmatta lasta.

      Tuota stilnoct lääkettä olen syönyt nyt 19 vuotta. Olen riippuvainen, mutta nukun joka yö ilman tiedostettuja haittavaikutuksia. Kustannus noin 10,-/kk. Lääkärini on sitä mieltä että minun kannattaa syödä näitä loppuelämä. Ei ole mitään järkevää syytä aloittaa viroitusta, lopettaa lääkkeen käyttöä ja palauttaa niitä helvetinmoisia ongelmia, joista nyt on voinut olla erossa 20 vuotta.

      Kuten lääkärini sanoi; "usein riippuvuudesta ei ole mitään haittaa, pelkkää hyötyä". Vrt. vesi.

      • sdvbsdv

        Hyvä ja hyvä,

        Jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi. Tuo on uni ja hulluuslääke.
        Voisiko pahempaa kaverilleen toivoa. Elämä on hullunkirjoilla tuolla lääkkeellä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2693
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1452
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1208
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe