Työttömyys on halpaa

TulonjakoMalli

Työttömyys on erittäin halpaa ylläpitää.
Tämä ahne tulon- ja työnjako vain osalle kansaa on erittäin tuottoisaa rikkaille.
Tuloerot kasvaa.
Kaikki ns. isot valta puolueet ovat ylläpitäneet massa-työttömyyttä eri hallituksissa jo vuodesta 1990. Siis jo 27v.

Nyt uutuutena on tullut tähän tulonajoko malliin se valtamedian kautta ohjattu julkinen työttömien syyllistäminen, herjaus. Ei siis riittänyt työttömien elintason riistäminen, vaan nyt halutaan vielä nimitellä ja herjata työttömät sairaiksi, osaamattomiksi ja epäkelvoiksi.
Vaaditaan pakko kuntoutusta, yms. pakko mielisairaanhoitoa työttömille ! Taka- ajatuksena varmaan ahneus ilmaistyöhön ja näin sen pakko kuntoutuksen hyödyntämiseen....
Valta media ei nouse ahnetta valtaa vastaan, vaan tukee valtaa.
Ja valta media on rakentamassa verovaroin jotain kummaa murjaanisuomea ! Siihen pakko idealismi touhuun rahaa riittää, verovaroja haaskataan,,,
Outoa aikaa elämme. Super Naivi Idealsimi ja syvä ahneus kukkii, ja oma maa on alasajossa.

31

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 562882

      Työttömyyshän on erittäin kallista. Työssä käyvä maksaa veroja, mutta työtön vaatii elatusta. Haluttomuus puuttua työttömyyteen johtuu lähinnä siitä, että työssä käyvien asemaa ei haluta heikentää työttömien kustannuksella, koska työssä käyvät ovat paljon suurempi äänestäjäryhmä.

      Mitään pakkoa ei kuitenkaan varmasti ole suunnitteilla. Jokainen saa aina päättää aivan itse, meneekö ilmoittautumaan työttömäksi.

      • AhneudenKuvaa

        - työttömyys on liian halpaa, juuri siksi meillä on ollut massa-työttömyys päällä jo 27v.
        - mutta, esim. ek, mtk tuet, ja pakolaisbisnes tuet, kotoutus tuet ovat kalliita ( pakolaisbisnes 3-4 miljardia/ v. !!! ).. samoin asumisella keinottelun tuet ovat liian kalliita, ( jo pari miljardia e vuosi..).
        - myös muu keinottelun tuki, vakuutus kirjekuoret, siis veronkierto, ja rikkaiden vero alet on yhteiskunnalle tuhoavaa ja kallista.


      • 112233445566

        Työttömyys on suhteellisen halpaa ja myös hyvä bisnes kaikenmaailman säätiöille. Työssäkäyvä voisi välillä ilmoittaa viime vuoden verotietonsa vaikka tänne niin nähtäisiin paljonko niitä tuloveroja onkaan maksettu. Työtön maksaa kunnalleen 20% veroja. Muutamalla prosenttiyksiköllä saattaa heittää. Lisäksi työtön maksaa samaa alvia, kiinteistöveroa, autoveroa ynnämuuta jos rahat niihin riittää. Työttömän kokonaisveroaste on aika korkea. Ja ylimääräinenkin menee kotimaan kulutukseen eli kiertoon talouteen. Sen sijaan "veronmaksaja" saattaa vaikka viedä rahansa Thaimaaseen.

        Jokainen voi aivan itse päättää irtisanoutua ja liittyä työttömien iloiseen ja varakkaaseen joukkoon. Sen voi jokainen työssäkäyvä päättää itse. Joissain tapauksissa saattaa työnantaja avittaa kengänkuvalla persauksiin tätä päätöstä.


      • TulonjakoaKaikille

        Työttömänä pitäminen on liian halpaa !! Siksi massa-työttömyys on yhä vieläkin suomen malli ! Joten Työssä olijat hävetkää! - ahneet etuilijat, töitä Jakamaan sieltä.
        Super Ahneen Tulonajoko tilanteen Tervehdyttämiseen Tarvitaan max palkat ja max eläkkeet ! Ja tasa verot pois, tilalle progressio. Samoin lainsäädännöllä synnytetyt eri "korporaatiot, ja bisnekset, eli esim. työn sivukulut alas. Vakuutusyhtiöiden elinkeino ja kiinteistö keinottelu, yms..... keinottelu tuhoaa työmarkkinan !!

        Ettekö te ek, mtk, sak, eturyhmät, ja pakolaisturisti sosiaalipummit ymmärrä edes hävetä? Suomessa jyllää hirvittävä tulonjako ongelma, massa-työttömyys,
        Nyt viimeistään on karsittava kovalla kädellä juuri näiden ahneiden eturyhmien suuria ilmais etu loukkuja ja vastiikkeettomia tukia, vero alea, jne jne....
        Suomalaiset ahneet ek, mtk, sak, ja pakolais turisti vetelykset on kertakaikkiaan saatava ylös sieltä liiasta elintasosta, rukoilemasta, velttoilemasta, sohvalta juomasta kaljaa, takaisn tuottavaan työhön ja jakamaan työtä ja tuloa !!!.


    • AhnettaMenoaON

      Kun jatkuvasti pidetään yli 1)2 miljoonaa suomalaista poissa oikeasta elintasosta, tulon- ja työnjaosta, niin töissä olevat ja rikkaat saavat niidenkin työttömyyteen pakotettujen osuuden !

      • luonnon_kiertokulku

        Työttömänä tietysti pidetään huolta siitä, että jakovaraa ei pääse muodostumaan jos työttömät ei saa osuuttaan. Tästä syystä karenssit ja kortistosta pois tippumiset ovat valtion taloudelle suorastaan hazardeja: Ihmiset eivät tyydy ottamaan enää osaansa, vaan potkivat myös naapurien autot lommoille, vetävät viiruja maalipintaan ja rikkovat yhteistä omaisuutta. Vai pitäisikö tämä toiminta nähdä juuri sinä tuottavana toimintana? Näinhän syntyy lisää työtä työssä oleville - ja he pystyvät taas elättämään maan työttömät massat!


      • yhä_pahenee

        Hotelleissahan tämä on jo pidemmän aikaa ollut - ainakin pohjoisemmassa -tapana. Ensin etsitään työtön jolla tiedetään olevan kiivas luonne ja jolla ei ole rahaa mihinkään vaan pelkästään velkaa. Tämän jälkeen syötetään ja juotetaan hänet oikein kunnolla ja pistetään hotelliin asumaan. Vähän ärsytettynä kännipäissään pistää tämä epäonninen hotellihuoneen remonttikuntoon ja näin on maailma pyörähtänyt taas kierroksen: Työtön saa vankilassa ylöspidon itselleen, hotelli saa uusittua kalustonsa vakuutuksen piikkiin, idean keksinyt rakennusfirman johtaja saa töitä firmalleen. Entäpä ne velat? No ei niitä kukaan pysty maksamaan vaan tulos näkyy siinä, että valtio joutuu ottamaan lisää lainaa pärjätäkseen! Eli pankkisektori saa menettämänsä rahat takaisin valtiolta kierron loppupäässä..


    • dhndhik

      Jos työttömyys on kurjaa, kannattaa mennä töihin. Niin tekee terveistä työikäisistä yhdeksän kymmenestä. Valtio pääsisi maksamasta tukia ja saisi verotuloja. Yhteiskunta hyötyisi myös tehdystä työstä.

      • supervitsipoika

        sä ootkii niin vitsikäs....


    • AhnettaTulonjakoa

      Tulonjako malli.
      Rikkaille enemmän, köyhiltä kaikki pois.

      • kulttuurimarxismia

        tämä on ollut jo monen hallituksen ajan se idea.
        tämä tulonjako malli on sdp-kepu-kokoomus-vihreä politiikkaa.
        samoin on idea verovarojen tuhlaamisesta pakolais turismiin, yms ..
        suuri poliittinen naivismin ja eu seurailu on se suomen tuhon tekijä.


    • Eliittiä ei haittaa työttömyys eikä suomen velka
      Eliitti senkin polskuttelee vaan.
      30 -vuotta takaperin suomen ulkomaan velka oli 10 miljardia. Sitten sekoomuksen eliitti sai vallan ja nyt on velkaa 105 milhardia.
      Työttömiä on paljon mutta se ei eliitille merkaa mitään. Ne hoitelee hyvät hommat ja hyvät liksat toinen toisilleen.
      Sitten se eliitti tuhoaa ja varastaa yrittelijäiden B-luokan kansalaisten perheitä ja omaisuuksia.

      • EturyhmilleJakamisBisnes

        Siksi tämä massa-työttömyys jatkuu, kun ahneiden vallan pitäjien silmissä työttömät ovat arvottomia, ja on bisnesten kannalta halvempaa pitää 1/2 miljoonaa työttöminä kuin töissä jakamassa elintasoa !


    • mediakoneisto

      Jossain oli mielenkiintoinen julkitulo tästä kaikesta uutisoinnista ja yleensäkin keskusteluista jukisuudessa nimittäin se pointti että kaikki toimittajat ja julkiset keskustelijat sekä vieraat ohjelmissa jotka on valittu mukaan ovat ns. hyvätuloisia 4000 €/kk ansaitsevia ja samoin kaikki tutkijat sekä yleisesti kaikki jotka saavat mielipiteensä julikisesti esittää ovat pääsääntöisesti hyvätuloisia joten tästä näkökulmasta katsottuna tulee vain propagandaaa ja valehtelua asioista jotka kuitenkin koskevat suurinta osaa tavallisia ihmisiä.

      Tulee siis vain marginaalin eli hyväosaisten muunneltuja totuuksia joilla ei ole faktan kanssa mitään tekemistä.

      Moni tutkijakin on kallellaan kokoomukseen tai keskustaan joten mihinkään ei voi luottaa kun lähtöasetelma on että hyvätuloinen virkamies tai joku oikeistolainen kertoo mikä on köyhälle hyväksi.

      Media on rikkaiden uutisointia kaltaisilleen, sama kuin Neuvostoliitossa kerrottiin ylhäältä alaspäin mikä on oikein ja mikä väärin.

      • hghghgghgg

        Sitten lisänä vielä nämä silmät kiiluen ei-suomalaisia ihailevat vihervasemmistolaiset tuohon päälle. Muut pitäkööt Suomessa turvat tukossa, kun tuo eliitti (rikkaat ja vihervasemmisto) puhuvat ja päättävät asioista mistä saa puhua ja mitä saa julkaista.


      • PoliittisessaValheessa

        Just noin se on, meillä vallitsee kielto puhua tosi asioista julki ! Ja se Valta media toistelee naiveja valhe mantroja jatkuvasti.


    • laiskatsuomiukot

      Vain työtä tekemällä saamme suomen nousuun. Kannustinloukut on purettava, jotta työn vastaanottaminen saadaan kannattavaksi. Ulkomailta on saatava uutta työvoimaa, koska suomalaisille sohvaperunoille ei työ maistu.

      • stupidotalous

        hoet mantraa joka ei ole tosi.....


    • SuuriVelkaantuminen

      Liian halvaksi tulee pitää 1/2 miljoonaa suomalaista työttöminä,
      ja 100 000 pakolaista lepo lomilla levossa työttöminä, täys ylläpidossa !
      Samoin maanviljelyksen ja omistamisen tuet ovat liian suuret, kuten on yritys tuet.
      Varakkaat yritykset saa verovaroista yritystukea yli 4 miljardia e / vuosi !!!

      • MaksaVeroaAasi

        Yritys tuet ja pakolais bisneksen menot on suuri kuluerä, veron maksajille yhtä suuret rasitteet.. Yritystuet n. 4 miljardia, pakolais bisnes n. 3-4 miljardia.
        Varsinkin pakolais turistien lepo lomat suomessa ovat täysin turhaa rahan haaskausta !
        Verorasitus kasvaa.....


    • Oksettavaa

      Vapaavuorihan mm. Haluaa lisää Helsinkiin maahanmuuttajia. Taka-ajatushan on selvä, että heidät voi helpommin ohjata halpatyömarkkinoille, jossa kaikki työehdot ovat pelkkää riistoa Jan rahavirrat ohjataan yhä enemmän hyvätuloisille. Paskat nämä vallankahvassa olevat välittävät suomalaisista työttömistä, kantaväestöstä, pääasia on, että herrat saavat orjia palvelemaan itseään ja omia tarkoitusperiään.

      • verorahojenRyöstö

        - memossa on ahneen kokomus kepun harjoittama ryöstö bisnes, -se on sitä, että pakolais turistien asuttamisen kautta varastetaan verorahaa yksityisiin bisneksiin !!
        - asuntopajatso toimii näin, se on moraalitonta yhteisten varojen kavallusta !!!


    • suomalaista.innovointia

      Sitä sanotaan myös työreservin ylläpidoksi. Työntekijöiden ylitarjonta suhteessa tarjolla olevaan työhön laskee palkkatasoa, tottakai koska elämme markkinataloudessa. Kun jotain on tarjolla ylimäärin, tottakai se laskee siitä maksettavaa hintaa.

      Suomen maataloudessa tämä huomattiin jo 70-luvulla, jolloin ulkomaantuonti ja kehittyneet lannoitukset ja sun muut teknologiset innovaatiot nostivat niin paljon maataloustuotantoa määrältään, että hinnat uhkasivat laskea alle sen, mitä olivat tuotantokustannukset. Mikä siis avuksi? No, Suomi dumppasi ylimääräiset rasvavuoret Neuvostoliittoon ja jatkoi kalliimman rasvan myymistä kansalle. Kansa hamstrasi halvempaa rasvaa sitten Ruotsista.

      Periaatteessa tilanne ei eroa tuosta edellisestä esimerkistä mitenkään. Työttömyyskorvauksen tarkoitus oli nimenomaan estää se, että työvoiman ylitarjonta johtaa palkka-aleen. Ilmankos se kismittää työnantajia ja suurpääomaa. Varsinainen kanto kaskessa koko työttömyyskorvaus, jonka nimikin on yritetty muuttaa "markkinahenkisempään muotoon", työmarkkinatueksi heijastamaan turhaa työnetsintää työmarkkinoilla, jotka ovat olleet läpisaturoituneita sitten 90-luvun.

      Nyt työttömyyskorvausta sitten yritetään kiertää tällä "vastikkeellisella turvalla". Mikäs siinä, laitetaankos sitten muutkin tuet vastikkeellisiksi lähtien lapsilisistä ja eläkkeistä? Ja mitä ihmeen järkeä on maksella mitään tukia, koska siinä väistämättä tulee tukeneeksi vähän kaikkia? Eiköhän poisteta ne maatalous- ja yritystuetkin siinä sivussa. Näin kenenkään ei tarvitse tukea ketään.

      • VerorahaaHaaskataan

        kaikkein mielettömin ja moraaliton rahan tuhlaus verovaroista on tuo pakolais bisnes !! Vuositasolla yli 3 miljardia e menee pakolais turismin ylläpitoon !!
        Ja tämä verovarojen tuhlaus ja höpö jutut vain siksi, että orpo ja risikko yms. poliittiset pölvästit saa vaikuttaa eu kokouksissa joltain hyväntekijöiltä.....

        Maissa , esim. kuten Puola, Unkari, tsekki, sentään osataan vastustaa pakolais bisneksen aiheuttamaa laajaa korruptiota ja turhaa menoerää !!


      • tarkkailija_näkee

        Työreservin ylläpito on aika monella alalla kuolleena syntynyt idea. Mietipä itse: Kehittyykö ammattitaitosi lonkkaa vetämällä vai työtä tekemällä? Sitä minäkin. Näin ollen työttömäksi jäävä jää jossain vaiheessa lopullisesti pois kelkasta ja arvaapa kuka hänet sitten elättää?
        Työtön kiittää ja pokkaa rahat tekemättä mitään. Vastapalvelukseksi yhteiskunnalle hän muuttaa pois kasvukeskuksista tehden tilaa työtä tekeville ja saa mökkeillä vapaasti vaikka saimaan rannalla lopun elämäänsä - alueelta ei löydy töitä kuitenkaan juuri sille keihäänkärkialalle, jolta koulutus on hankittu. Eikä myöskään yrityksillä ole maksaa uudelleen kouluttautumista alalle, jolla töitä on tarjolla. Jokainen korkeasti koulutettu tietää tämän ja tästä syystä oudoissa paikoissa on yllättävän kalliilla rakennettuja ympärivuoden asuttavia mökkejä. Liitto on tämän toiminnan turvannut aikanaan ja sitä on paha mennä muuttamaan! Varsinkaan näinä massatyöttömyyden aikoina, kun töitä ei riitä tarpeeksi edes hyvin arvosanoin koulusta valmistuneille tulokkaille, saati sitten vanhemman polven kehäraakeille.
        Eli palvelus yhteiskunnalle tässä tapauksessa olisi maksaa näille kuntiin muuttaville hyvin palvelleille ihmisille kunnon erorahat - jotta on myös sitten jotain rahaa tuomisina. Muuten mm. terveydenhoito kaatuu täysimääräisinä kuntien harteille, jotka verorahoja eivät ole euroakaan saaneet. Eli tässä on se suurkuntien ja maakuntahallinnon ajamisen pointti. Kuntaverotus ei sittenkään ole onnistunut ajatus, vai mitä?


    • Eijärkeä

      Onhan tämä niin absurdia että putosin kelkasta 10 vuotta sitten kun koitin poliitikoiden logiikkaa tajuta mutta takana on tuo iänikuinen ahneus, eihän siinä muuta. Ja kansalaiset odottaa seuraavia vaaleja.....

    • MurjaanimaaProjekti

      Itsellä on monta ammattia ja tutkintoa, ja terveys on kaikin puolin hyvä. Ikää 57v ja olen työttömänä,,,,,,, kun rehellisiä töitä palkalla ei ole tarjolla.
      Kaikenlaista vedätystä ja huijjausta kyllä olisi ja hyväksikäytettävän orjan asemaa olisi tarjolla ilman palkkaa .
      Köyhyys vaivaa, kela rahalla ei kuluteta! ruuan saa, juuri ja juuri.
      Tämä on oma tilanne, ja tunnen useita muita joilla sama meno. Hyvää Työvoimaa siis haaskataan suomessa. Ja lisäksi syyllistetään työttömiä ja köyhiä. Valehteleva Valta media harrastaa vihapuhetta työttömiä ja köyhiä suomalaisia kohtaan !
      Verorahaa haaskataan pakolais turismiin ....

    • Jotainlohtua

      Markkinavoimat ajattelee niin. Tosin ulkopuolelta saatavilla on terävämmät puukot mukanaan.

    • TyöVapauttaa

      Suuren Massa-työttömyyden hallinto työllistää hallintoa. Tuleva pakko osallistuva sosiaaliturva sekä pakko kuntoutus työllistää paljon käskyttäjiä;
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapo

    • harkinnan_paikka

      Onkohan työttömyys sittenkään niin halpaa? Korjausvelka kasvaa, valtio joutuu ottamaan lisää velkaa, kun aiemmat tulot kääntyvät miinus-merkkisiksi tuiksi. Terveydenhuolto ei pysty toimimaan, koska ihmisillä ei ole varaa maksaa laskujaan. Tästä syystä mm. kulkutauteja alkaa esiintyä - ne eivät katso ihmisten tulotasoa sitten enää.
      Entäpä sitten ihmiset? Voivat kenties huonosti ja pistävät ravintolaillan jälkeen hajalle yhteiskunnan ja yksityisten omaisuutta. Vakuutusyhtiö kiittää. Tietysti jälkien korjaaminen maksaa kymmenkertaisesti sen, mitä ihmisten palkkaaminen pysyviin töihin. Aina on ollut niin, että kun elintasoerot ovat kasvaneet jossain vaiheessa on tullut käännepiste, jolloin kaikkien elintaso on lähtenyt notkahtamaan. Näistä toipuminen on usein ollut hitaampaa, kuin lamasta toipuminen.

      • KeinotteluTalousMalli

        Käännepiste tai lähellä jo ollaan !!
        esim......Räikeää Suomi korruptiota ovat asumistuet. Niillä ylläpidetään läpi korruptoitunutta asunto pajatsoa Etelä-Suomessa !!!

        Samoin ek tuet, mtk tuet ovat suurelta osin korruptiota. Ne on rikkaiden sosialismia verovaroin !
        mm. sipilän miljoonat ovat yritystuki rahoja, joita on keinoteltu , siis verovaroja !!

        Ja suuri korruptio on palkolais turismi bisneksessä, kun se maksa yli 3 miljardia e vuodessa kaikkine kustannuksineen ja siihen kallis viranomaistyö, se terroristi jahti päälle...

        Kuka muuten antoi tapahtua se n. 35000 turistin tuonnin 2015, läpi ruotsin, ohjattuna toimintana. Kuka ottaa vastuun ? Presidentti, pääministeri, sisäminissteri, ulkoministeri ???
        Ketkä alistuivat eu määräyksiin ja ottivat nuo turistit vastaan, ja nyt maksattavat lomat veronmaksajilla ???
        -----Kukaan ei näytä ottavan vastuuta verovarojen haaskauksesta pakolais turimiin ! Se on korruptiota se !!
        -----Älkää kuitenkaan enää äänestäkö noita ahneen korruption edistäjiä, ja isänmaattomia eu alistujia...!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe