tietoisuus syntyy vuorovaikutuksessa

tiedon_alkuperä

Syntyessään ihminen on biologinen olento geeniperimnän mukaisesti.
Lähde: Materialistinen filosofia.

Tietoisuus kehittyy vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Esim. puhe- ja lukutaito ei ole geeniperimässä. Ne opitaan.
Uskonnolliset ja poliittiset aatteet opitaan elämisen mukana. Syntyessään kukaan ei ole uskovainen ja materialistisen filosofian taitaja.
http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240211-lapsiko-luontainen-kreationisti

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedon_alkuperä

      Idealismin filosofian uskonnollisissa virtauksissa ihmisen oletetaan saavan syntyessään jonkinlaisen aineettoman sieluolion ja joka sisältäisi salattua tietoa aineellisen maailman ulkopuolelta.
      Niin sanotut uskonnolliset kreationistit hyväksyvät mm. raamatusta poiketen tieteellisen tiedon mutta asettavat todelliseksi tiedoksi sekä ilmiöiden syysuhteeksi materiattoman henkiolennon tahdon.
      Kreationisti hyväksyy esim. painovoimalain mutta asettaa sen toimittajaksi ja ohjaaksi taivaallisen hengen.

      Lääketiede tai biologia ei ole löytänyt sieluoliota etsinnöistä huolimatta. Jäljelle jää luonnolliset ilmiöiden selitykset ja jossa otetaan huomioon luonnossa vaikuttavat reaaliset syysuhteet.
      Niin sanotut uskonnolliset puolueet voivat tunnustaakin jotain uskontoaatetta mutta joutuvat politiikassa toimimaan reaalisten ehtojen puitteissa.

    • eläväkoulu

      "Jokainen lapsi kehittyy ja kasvaa aina vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa jopa kohdussa tapahtuvan kehityksen aikana. Vuorovaikutuksen mekanismit ovat suoria tai epäsuoria ja niiden toteutumien voidaan katsoa muodostavan varsin monimutkaisen tiedostettujen ja tiedostamattomien tapahtumien kudelman. Lapsen henkinen kehitys on aina sidoksissa tähän kudelmaan."

      Louekoski vastannee kreationisti Mikael Torpalle. Torppa on ahkera kreationistikristitty, kirjoittelee usein US:n blogipalstalla ja Suomi 24 uskontopalstoilla. Hän "opettaa" jopa ateismipalstalla.
      Kreationisti on tietävinään että nimenomaan kristinuskon Jumala on luonut materian, säätänyt luonnonlait ja ohjaa niiden avulla kaikkia avaruuden tapahtumia.
      Torppa menee näköjään pidemmälle. Hän ottaa esiin kuolemattoman sielun ja jossa olisi jokaiselle ihmiselle ominaiset uskonnollisen ideologian siemenet. Ihmisten keskinäinen vuorovaikutus olisi merkityskeltään nolla.
      Piispa Berkeley 1 800 luvulla oli eri mieltä. Hän totesi, että ihmiset kasvavat luonnollista tietä materialisteiksi, oppivat syy-yhteydet ilman jumalien olemusta. Berkeley sanoi, että kirkon tehtävä on kasvattaa ihmiset pois materialismista ja antaa heille idealismin filosofia uskonnon avulla. Berkeley kertoi tosiasiat. Ihminen ei omaa mitään katsomuksia syntyessään. Ihmisten välinen vuorovaikutus antaa kansalaisille katsomukset olivatpa ne mitä hyvänsä.
      Nykyaikainen tiede perustuu pelkkiin todennettuihin tosiasioihin ja siten materialismiin.

    • perpis

      http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239308-suomen-tulisi-seurata-turkkia-ja-hylata-evoluutioteoria

      Kreationisti Torppa yhtyy Turkin hallintoon, joka aikoo poistaa luonnonvalintateorian opetuksen lukioista. Darwinista tehdään Turkissa lainsuojaton. Torppa toivoo Suomeen samaa linjaa.
      Torppa vetoaa muihin kreationisteihin tai tulkitsee väärin biologien tutkimuksia.
      Vastauksia 159, joista lähes puolet Torpan. Muut vastaajat torjuvat yksiselitteisesti Torpan näkemykset.
      Uskonnollinen fundamentalismi näyttää rantautuvan Suomeen pyrkien rajoittamaan tieteellistä tutkimusta.

    • pro-aku

      "Lapsen tiedollinen skeema, joka täydentyy kaiken aikaa, on riippuvainen niistä aineksista, joita ympäristö hänelle tarjoaa. Mitään sellaista eksplisiittistä tietoa skeema ei voi sisältää, jota vuorovaikutuksen myötä lapsi ei ole saanut."

      Louekoskelta täysin materialismin filosofian mukainen kannanotto.
      Ihminen saa geeneissä biologisen perimän. Olemassaoleva informaatio saadaan vuorovaikutuksessa toisten kanssa. Ensimmäisten joukossa opitaan se puhekieli mitä ympärillä puhutaan.
      Höpöjututkin opitaan muilta ja omia ehkä keksitään lisää.

    • dmen

      Mikael Torppa yrittää olla tieteilijä. Hän väittää, ettei informaatio tarvitse energiaa ja että sekä informaatio että energia ovat jotain irtonaista ja irtonaisuus olisi kristillisen Jeesus-jumalan asettama.

      Informaation edellytys on nimen omaan energia jonka avulla informaatio syntyy. Sehän on datan tulkintaa eikä ole mahdollista ilman energiaa. Data taas on havaintoja reaalimaailman kohteista (objekti) ja niiden ominaisuuksista (attribuutit) eikä sen havaitseminen ole mahdollista ilman energiaa.
      Elämää ei ole ilman energiaa. Luonto on täynnä energiaa. Energia on materian toinen muoto aineen lisäksi.

      Torppa siis esittää, tosin johdonmukaisesti, että aineettomia henkiä, ajattelua voisi olla ilman materiaa itsenäisinä olioina. Uskonnossa se tarkoittaa materian ulkopuolisia kuvitteellisia olioita ja joita mikään tiede ei ole koskaan havainnut eikä voi havaita. Torppa on johdonmukainen uskonnollinen idealismin filosofia. Hän ei ole edes kreationisti. Kreationisti tunnustaa luonnonlait mutta tulkitsee niiden takana olevan henkien maailman.
      Kokoomuslainen Louekoski on tuhannesti oikeassa puolustaessaan Darwinin luonnonvalintateoriaa.

    • Partacus

      Tiedostus on ympäristön ja subjektin välistä vuorovaiktusta.
      Kreationistit ja kaikki sellaiset jotka asettavat informaation syntyväksi materiaalisen maailman ulkopuolelta ovat väärässä. Tiedostus tarvitsee aina materiaalisen olion joka voi tiedostaa ympäristöään.
      Subjektiivinen tiedostus voi luoda kaikenlaista todellisuuden sijasta. Kaikki ns. hömppä ei ole vaarallista. Sadut ja tarinat osaltaan kasvattavat todellisten seikkojen lähteille.

      Kulttuuriin kuuluu informaatiotoiminta. Kulttuuri syntyy informaation hankkimisesta, sen lisääntymisestä ja se muuttuu yhä paremmin koko ihmiskunnan yhteiseksi aarteeksi.
      Suosittelen materialistisen filosofian oppikirjojen lisäksi tutustumista Pekka Kuusen teokseen "Tämä ihmisen maailma" (1 982.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4359
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1819
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1560
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1341
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1335
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1215
    Aihe