Orimattilan " Pelastusohjelma"

Ranen_frendi

Jos haluaa pelastaa Orimattilan taloudelliselta tuholta ja välttää kuntaliitoksen Lahteen tulee toimia seuraavalla tavalla.

1) Henna-hanke seis! Vaikka rahaa on palanut jo paljon ja vielä palaa miljoona - pari niin hanke on vaan yksinkertaisesti pysäytettävä sillä " KAIKEN VIISAUDEN ALKU ON TOSIAIAIN TUNNUSTAMINEN" Näin on sanonut J.K.Paasikivi ja se on todellista viisautta.
Henna - hankkeessa tosiasioiden tunnustaminen tarkoittaa sitä että on jo uskottava ettei sillä ole kysyntää - tontit eivät tee kauppaa nyt eivätkä tulevaisuudessakaan. Rahaa palaa vielä infraan jota rakennetaan, mutta sitten on vaan kylmästi laitettava kaupungin rahhanat kiinni ja kenkäistävä konsultit ym. suojatyöläiset hankkeesta sivuun.

2) Kehitettävä keskustaa ja sen lähialueita. Metsärinteeseen rakennettava kaikki tiestö ja kunnallistekniikka valmiiksi ja tehokkaasti markkinoitava aluetta etenkin pääkaupunkiseutulaisille lapsiperheille ketkä haluavat rakentaa tulevaisuutensa paikkakunnalle jota ei ole pilattu monikulttuurisuudella. Orimattila on hyvä paikka suomalaisille lapsiperheille jotka haluavat lapsilleen hyvän kasvuympäristön ja harrastusmahdllisuuksia.

3) Jäähalli/monitoimihalli Orimattilaan. Orimattilan kokoisella paikkakunnalla on varmuudella kysyntää jäähallille ja sen yhteyteen olisi rakennettava myös muita harrastusmahdollisuuksia. Vaikka yt tehdäänkin uusi urheilutalo, niin sen lajikirjo jää aika vähäiseksi. Tänne on ehdottomasti rakennettava uusi kunnollinen jäähalli eikä mitään " köyhänmiehen" pressuhallia jollaista joku olikin jo suunnitellut. Kunnolliset liikuntamahdollisuudet ovat hyvä valtti kun tänne haalitaan uusia asukkaita.

4) Virenoja - Pennala akselin kehittäminen. Tuo on se suunta johon Orimattila kasvaa jos on kasvaakseen keskustan lähialueiden lisäksi. Lisää tontteja tollisuudelle ja asunnoille. Infra alueella kuntoon.

On tietenkin plussaa orimattilalle että Hennaan saadaan seisake ja junat alkavat pysähtyä siellä sen aikaa kun pysähtyvät. Mutta esimerkiksi se linja-auto reitti jota on tuettava verovaroin ainakin 250 000 eurolla vuosittain jo yksistään tarkoittaa ettei Henna tule tuomaan lanttiakaan rahaa takaisinpäin. Entäpä tiestö Hennaan? Joka suunnasta katsottuna se on huonokuntoista ja vaatii suuria ja kalliita toimenpiteitä että saadaan siitä liikennöitävä. Salusjärvenristeyksestä
lähtevä tie on perusteellisesti ja kalliisti kunnostettava Hennaan asti.

Muistakaa " Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku"

21

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinkiitollinen

      Minä muistan:
      " Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku"

    • pelastautukaamme

      Sama täällä muistan myös tuon " Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku"

    • Hennaanmuutanminäkine

      Tosiasioiden tunnustaminen on että Henna on ainoa oljenkorsi.Tänään juuri luki etlarissa kuinka Nordean talo puretaan.Tilalle parkkipaikkoja.Kaupungin keskeinen ja ainoa kauppakatukin nääntyy ja puretaan.Rahaa ei pidäkään syytää enään kuolevaan kesustaan vaan urheilutaokin on rakennettava Hennaan.muuten tulee pakkoliitos Lahteen.Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisuden alku voivat kymmenen vuoden päästä tuhannet Hennan asukkaat yhdessä lausua.

    • paljonhyvääluvassa

      Seurakuntakin tiettävästi harkitsee uuden kirkon rakentamista. Henna on myös uuden Helsinkiin suunnitellun suurmoskeijan mahdollinen sijotuspaikka kun Helsingistä ei tahdo löytyä sille sopivaa paikkaa. Islam-uskoisia alkaa olla jo niin paljon Suomessa että tarvitaan alueellisesti kattavaa moskeijaa.
      Jäähalli Hennaan on todella hyvä ajatus sitä vaan ei saa sijottaa liian lähelle moskeijaa ettei eri uskontojen välisiä ristiriitoja synny kannattajien kesken.

    • perushennalainen

      Myös huvi puisto on hyvä ajatus Hennaan kun juna ei pydähdy puuhamaan kohdalla joten se on Hennan etu. Kaikki Lahden suunnasta tulevat lapsi perheet tulisivat Hennaan ja sieltä huvi puistoon. Osa voisi käydä ostoksilla Orimattilalaisissa keskustan kaupoissa kun kaupunki järjestää niitä bussi vuoroja. Myös kehräämön kanssa voisi tehdä silloin yhteis työtä.

    • Ränttylä

      Tosiasioita, tosiasioita!
      Suomessa kuten muuallakineuroopan maissa on asuminen keskittynyt asukaslähtöisesti isoihin taajamiin ja mm. Espoon väkiluku on laskussa, sama kohtalo on korskealla Mäntsälän kunnalla. Tosi isot kaupungit jatkavat kasvuaan. Ei voi mitään.

      Palvelut on keskittynyt isoihin yksiköihin ja sama suuntaus jatkuu aivan viimeaikasten uutisten perusteella. Vähittäiskaupalla ei ole paluuta Orimattilan keskustaan tehdään mitä tahansa. Lahteen tai Helsinkiin mennään kaupoille tai nettikauppa hoitaa asian.

      Miksi Hennassa ei nähdä mahdollisuutena rehellisen haja-asutuksen lisäämistä tyyliin mäkitupalaisia?

      Kannastaisiko panostaa alueille, jotka vetää asukkaita eli Mallusjoen ja Pennalan asuuntaan? Hankkiiko kukaan korvesta eli Hennasta 500 m2 omakotitalotonttia, jonka pihaan ei saa ajaa edes omalla autolla! Tai muuttaisiko joku sinne kerrostaloasukkaaksi? Ehkä, jos alueelle sijoitetaan pääkaupunkiseudun ongelmanuoria ja vastaavia. Pakolaisia ei voi Hennaan sijoittaa sen kieltää kansainväliset määräykset. Pakolaisilla kun on oltava peruspalvelut käytettävissä. Tätä ei toki vaadita, kun muuttaja on ns. . kotoperäinen.

      Palveluista sen verran, että kauppa edellyttää ihan hiton moista asukasmäärää ennen sen sijoittumista Hennaan. Tähän menee hyvässäkin tapauksessa aikaa.

      Henna on hankkeena kunnianhimoinen. Toki yhdessä muiden Orimattilan reuna-aluiden kehittämisen kanssa osa positiivistä suuntaa. Kannattaa kyllä pitää lämpimänä kaikkia mahdollisia ilmansuuntia, jotta muuttoa tulisi.

      • pakaanvikke

        Kuka tahansa keksii tuollaisia älyttömyyksiä kuten Henna kun vaan joku tollo maksaa kustannukset. Vähänkin järkeä ja taloudellista ajattelu kykyä omaava TIETÄÄ että Henna on ihan perseestä oleva homma. Orimattila näyttää nyt tyhmyyttään.


      • juna-meni-jo

        Mistähän sinulle saataisiin järkeä ymmärtää, kuinka hyvä sijoitus tulevaisuuteen tuo Henna on.


      • EnääEnÄänestä.kokoomusta

        Kannattaisikohan pelastaa Orimattila ihan oikeilla toimenpiteillä eikä piiloutua tuollaisen "sijoitus tulevaisuuteen" -verhon taakse, josta on helppo huudella järjettömyyksiään?


    • Ylempi.toimihenkilö

      FAKTAA: Hennaan on sijoitettu jo se mikä sinne oli kaupungintoimesta sijoitettavissa. Kaupunki voi enää menettää rahaa lisää vain sen hennaan menevän tien kunnostamisessa.
      Mitään koulua, päiväkotia tai muutakaan kunnallista kohdetta sinne ei voi rakentaa ennen kun siellä on asujaimistoa joitakin tuhansia. TÄMÄ ON FAKTA!
      Faktaa on myös se että sinne jo tehdyt investoinnit menivät hukkaan.

      Jos olet henna-hankkeen kannattaja, niin kerro mistä saadaan se tärkein sinne eli asukkaat? Jos aiot sanoa että sinne on tulijoita pk-seudulta niin olet väärässä tai jos sanot että pk-seutu kasvaa ekä aikki mahdu sinne niin silloinkin olet väärässä.

      FAKTAA: Nykyisin ihmiset muuttavat suuriin keskuksiin missä on hyvät palvelut nurkan takana. Ei väki muuta pois palveluiden äärestä.

      FAKTAA: Henna hanke meni niin sanotusti vituiksi.

      • järkikirjotus

        Helvatun hyvä kirjotus ylempi.toimihenkilö nimimerkiltä. Siulla ei ole kusta päässä niin kuin monilla Orimattilalaisilla virkamiehillä ja valtuutetuilla.


      • Minusta tämä Henna voi olla oikeasti Orimattilan pelastus! Miten muuten saadaan lapsiperheitä Olaan? Vertailuna Kellokoski, jossa isoja omakotitaloalueita, Järvenpää jne...Tästä voi lähteä uusi nousu, kuten muuallakin!


      • väinämöisenveli
        Tiinakeiju kirjoitti:

        Minusta tämä Henna voi olla oikeasti Orimattilan pelastus! Miten muuten saadaan lapsiperheitä Olaan? Vertailuna Kellokoski, jossa isoja omakotitaloalueita, Järvenpää jne...Tästä voi lähteä uusi nousu, kuten muuallakin!

        Otappa järki päähäsi ja käytä sitä. Järvenpää on sentään lähellä jotain ja Henna on kuin Utsjoella.


    • Jursala

      Ei Ola mitään pelastusta tartte. Etelä puolen ottaa Mänttälä, pohjoisen alueen ottaa Lahti ja Kuivannolla ei kyllä ottajaa ole, mutta Kouvollalle voisi tarjoota.

      Jos Olassa olis edes yhtään ÄLYÄ niin käytettäisiin omqn kylän kauppoja ja muitapalveluja eikä kuskattas rahoja Lahteen. Henna on silleen pikku juttu.

    • Potkittu

      1 . Hernna on -0. Ei tuota pitkään aikaan.
      2 . Keskusta kehitetty piloille jo nyt, rahaa on palanut ja tulos on huononpi nitä alkaessa.
      3 . Jäähallia tai hiihtoputkia täällä ei tarvita, niiden kustannukset vie vararikkoon kaupungin. Jo uusi uimahallihanke nielee varoja tärkeämmästä, vanhassakin voi polskia vielä 30 v. Allas vain on liian lyhyt, mutta samallainen on luvassa. Kun lätkän pelaajat, uimarit ja "potkupalloilijat" ovat valmiit maksamaan todelliset kustannukset, kaikki käy.

    • antisporttari

      Tuossa vanhassa urheilutalossa ei ole mitään vikaa ja se olisi palvellut vielä 10 - 20 vuotta kuntalaisia ihan täysin. Täällä on vain nyt jollakin taholla mielessä uusi ja uljas urheilutalo jota kuntalaisista ei kuitenkaan käytä kun pieni osa. Mitään kunnalllista jäähallia täällä ei tarvita - eikä sellaista pidä yksyisen tekemänä tukea koskaan lantillakaan. Jäähallia kuntalaisista käyttäisi vain jotkut kymmenet maksimissaan sata.

    • kannatan

      Vanha urheilu talo saa kelvata ja uimahalli.
      Jäähallin voisi rakentaa nykysen Norden talon paikalle ja sen alle tori parkin. Kaikissa isommissa kaupunkeissa on tori parkki joten sellaien pitää olla Orimattilassakin. Tietysti myös Hennaan tulee tori parkki mutta sinne muuttavatkin rikkaat.

    • Hennaillaan

      Hennan aika on 20-30vuoden päästä. Ei nyt. Toivotaan että rahat ja usko riittävät.

      • järkeävailla

        Juu, miekin sijoitan Hennaan 100 vuoden päähän ja lapsenlapsenlapseni saavat sitten nauttia niistä tuloista. Toivottavasti syntyy noita mukuloita sitten.


    • jussitoinen

      LADECin aika voisi olla nyt, nimittäin eroon pääseminen tästä kuluerästä! satsataan konkreettisiin asioihin kuten Hennaan

    • Skeptikko81

      Hyviä kirjoituksia, mutta kyllä tuo uusi urheiluhalli on pakollinen koska kuka haluaa lähettää omat lapset homeen sekaan urheilemaan. Ja monella on kirjoituksissa todellakin järkeä kun ymmärretään että kukaan ei metsään pikkutontille muuta, kun on paljon kaupunkeja helsinki-henna välillä missä oikeasti on jo palvelut eikä 7 vuoden päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4550
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2259
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1690
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      298
      1356
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1114
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      72
      1074
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe