vähävaraisen ulosotto

täys.tuho

Miten ulosotto suoritetaan alle 600 euron kuukausituella elävälle sairaalle seniori-ikäiselle?
Olen elänyt köyhyysrajan alapuolella jo useita vuosia, koska en ole saanut minulle kuuluvaa työkyvyttömyyseläkettä, vaikka erikoissairaanhoidon näyttö etenevästä sairaudesta on selvää. Olen täysin työkyvytön, mutta eläkeyhtiön ja Kelan mukaan täysin terve. Olen yli 60-vuotias.
Nyt olen joutunut ottamaan hätäapuna pikavippejä saadakseni laskuni maksettua ja ruokaakin, koska Kela ei suostu myöntämään edes toimeentulotukea kuin vain silloin tällöin, ja nekin vain pari kymppiä. Laskut ovat alkaneet kasautua ja oloni on epätoivoinen.

Miten ulosotto maksamattomista lainan lyhennyksistä tehdään? Onko jokin tulojen raja, mikä tulee jäädä minulle kuukausittain vai viedäänkö kodistani ihan kaikki? Joudunko kerjuulle?
Mitä tavaraa kelpaa ulosottoon? Kodinirtaimistoa?
Omistan vanhan korjausta kaipaavan syrjäseudun talon, jossa asun. Meneekö kotikin alta muutaman tuhannen lainan vuoksi?

9

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 96RowV9E4COnh2e0lsb5tSw2

      Ei mitenkään. Suojaosuus on isompi.

    • jkghkgh5

      "Omistan vanhan korjausta kaipaavan syrjäseudun talon, jossa asun. Meneekö kotikin alta muutaman tuhannen lainan vuoksi?"

      Talo lähtee myyntiin oli se missä kunnossa vaan.

    • gtsv

      Velkasi siirtyvät ensin perintäyhtiöille, jotka nopeassa tahdissa lisäävät niihin satoja euroja perintäkuluja. Perinnän kanssa voi tehdä maksusuunnitelmia, mutta jos olet jo nyt tiukilla, et pysty noudattamaan niitä. Jo ensimmäisestä viivästyksestä velka siirtyy ulosottoon.
      Ulosoton suojaosuus yhdelle henkilölle on 672,30 eikä sosiaaliavustuksia voi ulosmitata. Talo kyllä ulosmitataan, mutta on sitten ihan voudin harkinnassa, lähteekö hän yrittämään pikkuvelan takia pakkomyyntiä huonokuntoisesta ei-kaupaksikäyvästä rakennuksesta, varsinkin kun velallisen koti on viimesijainen ulosmitattavissa oleva omaisuuserä.
      Suosittelen, että olet toimeentulotuen asioissa yhteydessä sekä oman kuntasi sosiaalitoimeen että alueesi sosiaaliasiamieheen. Kela laskee kategorisesti ja toistuvasti väärin ja tekee vääriä päätöksiä, joita paikallinen sosiaalitoimi sitten tarkistaa ja oikaisee. Sosiaaliasiamies auttaa kaikkien selvitysten ja päätösten oikeudenmukaisuuden kanssa sekä ohjaa sinut hakemaan juuri niitä tukia, joihin olisit oikeutettu. Oletko esimerkiksi hakenut asumistukea? Onko sairautesi invalidisoiva, saisitko sen johdosta vammaistukia? joitakin Entä käynyt diakonin juttusilla seurakunnassa?

      • dfhdfh5

        "Velkasi siirtyvät ensin perintäyhtiöille, jotka nopeassa tahdissa lisäävät niihin satoja euroja perintäkuluja"

        Höps, maksimi on nykyään 52e jos oikein muistan, eikä tuotakaan kun laittaa heti pyynnön perinnän keskeytyksestä...toki jos velkoja on kymmeniä niin onhan se sitten satoja euroja..yhteensä..


      • gtsv

        Et muista oikein. Parinkympin pikkuvipeille tuo pätee, mutta heti satasesta isommat velat keräävät satasia. Enimmäismäärät ovat:
        60 €, jos velan pääoma enintään 100 €
        120 €, jos velan pääoma 100–1000 €
        210 €, jos velan pääoma yli 1000 €
        Suoraan ulosottokelpoisen saatavat 51 €.
        Perinnän keskeyttäminen siirtää asiat ulosottoon, tai sitten ei, riippuen velkojien intresseistä. Ulosotto tarkoittaa tässä tapauksessa kodin menettämisen vaaraa pikkuvelan takia.


      • fghfgh54
        gtsv kirjoitti:

        Et muista oikein. Parinkympin pikkuvipeille tuo pätee, mutta heti satasesta isommat velat keräävät satasia. Enimmäismäärät ovat:
        60 €, jos velan pääoma enintään 100 €
        120 €, jos velan pääoma 100–1000 €
        210 €, jos velan pääoma yli 1000 €
        Suoraan ulosottokelpoisen saatavat 51 €.
        Perinnän keskeyttäminen siirtää asiat ulosottoon, tai sitten ei, riippuen velkojien intresseistä. Ulosotto tarkoittaa tässä tapauksessa kodin menettämisen vaaraa pikkuvelan takia.

        Joo mutta noi tulee vaan jos ei reagoi mitenkään perintään, heti kun tulee ensimmäiset kirjeet niin pyytää perinnän keskeytystä, perintäkulut loppuu siihen. Sitten ne vievät sen käräjille kun jaksavat.. Sieltä tulee sitten pari sataa kuluja. Muut kutu on sitten se viivästyskorko, onko se nyt se 7.5%


    • hidasta

      Vaikuttaako koronjuoksun alkamispäivään maksajan vai saajan päivämäärä? Siis tarkoitan tilannetta, jossa vipin maksaja on aikataulussa, mutta saajan pankkiyhteyden takia maksusuoritus tulee vasta viiveellä. Nordean pankista sanottiin 4 arkipäivää kuluvan tilisiirtoon! Johan on.

      • fghg6

        Eräpäivä mikä on laskussa.


    • älävippaile

      Älä vaan rupea ottamaan vippejä, koska joutuisit valehtelemaan tulojasi saadaksesi niitä. Hae ekaks asumistukea. Omakotitaloon pitäisi tukeasaada n 80 eur kk. Jos kulusi esim sairauskulujesi tai äkillisten asumiskulujen takia nousevat kovin suuriksi kannattaa mennä kelaan hakemaan toimeentulotukea, sulle pitäis kumminkin jäädä n.500 eur ruokaan ja muihin jokapäiväisiin kuluihin. Yksi asia mitä voi tehdä on hakea osittaista varhaiseläkettä OVE a. Voit saada 50% tulevan työeläkkeen määrästä kunhan olet täyttänyt 61v. Ja kannattaa hakea tuota työkyvyttömyyseläkettä toistamiseen, Kela ja työeläkelääkärit ei juurikaanpäästä ketään eka yrittämällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe