Yrittäjän sota vessa-asiakkaita vastaan

SekkaPuorsa

Jalonhelmessä taistellaan kalliita kusi-asiakkaita vastaan. Ymmärrän täysin yrittäjän kannan ja kannatan maksullista veesee toimintaa. Eihän siinä ole mitään järkeä, että pohjoisesta tulevat kohmeloiset käyvät kusemassa vessan märäksi ja jatkavat matkaa jättämällä yrittäjälle pelkän siivous urakan.

Suomalaisilla tulisi alkaa jo oppia eurooppalainen bensa-asemakäytäntö jossa JOKAINEN vessapaikka on maksullinen. Parhaissa on jopa vaksi ovella keräämässä rahat ja ylläpitämässä siisteyttä. Monissa on myös automaattiportti joka aukeaa vasta maksun jälkeen. Eikä tarvi varoa kusinoroja valuvan vastaan, kun niissä asioi. Ovat poikkeuksetta hyvin siistejä.

Veikalle propsit. Pysy tiukkana tämän homman kanssa!

https://yle.fi/uutiset/3-9724033

98

8050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TörkimyksetOjennukseen

      En tunne tuota kyseistä tapausta, mutta olen vilpittömästi yrittäjän puolella.
      Jos joku näistä vessankäyttöoikeutta itsestäänselvyytenä pitävistä kävisi joskus tuolla kaukomailla niin ehkäpä hekin jotain tajuaisivat. Siellä vessan käytöstä pitää maksaa jo et ole asiakas. Tosin moni suomalainen "kusmopoliitti" kokeilee sielläkin päästä livahtamaan maksamatta.
      Mitä helvettiä yrittäjä tekee sellaisella kävijällä joka porsastelee ja josta on vain kustannuksia.
      Ja tuon lisäksi, vielä erikseen - tuppikullit ja läskimahaiset seinille kukseskelijat kuskoot kotonaan tai pusikoihin, etteivät sotke asiakasvessoja.

    • Paperimaksaa

      Entäs toinen wc, joka toimisi kolikoilla ja toinen, jota ravintolan asiakkaat saavat käyttää ilmaiseksi.

      • Kuka sitä olis vahtaamassa? Kyllä ne asiattomat aina ilimasen kusipaikan löytää.


      • kohtuus

        Kolikkovessa muille ja asiakkaille avain tiskiltä. Niin oli jo ennen vanhaan.


      • ilmanen_sontiminen

        Ota lapio mukaan ja mene kyykkypaskalle. Peitä toki jätöksesi.

        ...kukkuu kukkuu kaukana kukkuu saimaan rannalla ruikuntaa, ei ole paperia rannalla, täytyy pyyhkiä sormilla...


    • Ihanokjuttu

      Ei ole edes kaukana maksulliset vessat. Kajaanista löytyy maksullisia vessoja.

    • kökköpökkö

      No jo on tärkeä juttu, eihän siellä nykyään ees käy juurikaan ketään

      • Pysyykotona

        Niin Kajaanissa vai? No ei kyllä ole sinne mitään asiaa.


    • StOnesta

      Miehet voi kyllä kuseskella sinne huoltamon taakse lepikkoon. Naiset kuskoon housuunsa. Tai sitten Tenat pöksyyn!

    • Niin... ja onko sitä pakko aina kusta?

      • Tapsale

        Joissain mäkkäreissä on kuitissa koodi, jolla vessanoven saa auki. Nykytekniikalla vois myös olla vaihtuva koodi, Ovi aukeaisi kuitin viivakoodilla. Olisi esim tunnin voimassa ostohetkestä. Ja jos henkilöitä on ollut syömässä kolme, niin kuitti kävisi wc; n oveen kolme kertaa.
        Voisi myös laittaa kortinkukijan oveen, josta menisi veloitus. Ja ruokailijoille se voitaisiin hyvittää. Entäs känny sovellus ?


    • allihuuppanen

      Ymmärrän wc-maksuasian täysin. Toisaalta ymmärrän myös asiakkaiden hämmennyksen, pihastapäin katsoenhan ei uskoisi että kyseessä on kahvila, kylmäasema viestii monille huoltoasemasta. Ei tämä asiakkaan vika ole.
      Se mitä minä en ymmärrä, niin minkälainen yrittäjä/asiakaspalvelija palautetta saadessaan lähtee tuolla keinon puolustelemaan julkisella facebook-seinällä itseään/yritystään ja samalla syyttämään palautetta antavaa asiakasta? Seuraava lainaus suoraan yrityksen fb-sivulta omistajan kirjoittamana:
      "Ihan tämä asia ei kyllä ole mennyt niin kuin tämä rouva antaa ymmärtää. Hän itse tuli sisälle kuin myrskyn merkki. Asiakaspalvelija sanoi ystävällisesti,että pihalla on st1 kylmäasema ja meidän yritys ei liity siihen mitenkään.
      wc:n ovessa on selvästi ilmoitettu,että sosiaalitilat on varattu ravintolan asiakkaille ja muilta perimme 1€ maksun.Itse asiassa tämä asia on ilmoitettu jo ulko-ovessakin,että emme ole St1 asema.
      Tätä tämä rouva ei ole maininnut millään tavalla,vaan tuo esille sitä,että kun hän on tankannut niin ei ollut meidän asiakas."

      Sitten siellä nuori tyttö myös yrittää puolustella sukulaisen omistamaa yritystä:
      "Kesätyöläinen erittain asiallisesti kertoi tilanteen, suutui, käännyit kannoillasi ja lähdit. Tulit hetken päästä vihaisena takaisin. Sanoisin, että sinulta puuttui asiallisuus. Jalonhelmessä saa käydä vessassa ensin, tottakai! Sinä et vai edes pyytänyt."

      Aikamoisen maineen itselleen kehittää ko. yritys näiden somekirjoitusten vuoksi. Oikein huokuu läpi miten ei osata ottaa asiallisesti palautetta vastaan vaan aletaan heti puolustelemaan ja syyttämään asiakasta, kun "sinä teit sitä ja sanoit tätä". Olisiko aika opetella sitä asiakaspalvelua ennenkuin viimeisetkin asiakkaat häviää.....?!

      • suomalaisetonmulkkuja

        Mitähän sinäkin kusipää tuumaisit jos ovikelloasi soitettaisiin: päivää, olen pertti ja kävin kylässä naapurissa, tulisin kuselle sun vessaan, muija ja kakarat käy myös.

        Pertin häipyessä pesueineen, olis kuseskeltu pitkin vessan lattiaa ja yhet paskatkin vetämättä pytyssä...

        ps. thaimaassa on baareja, joiden vessat on maksulliset asiakkaillekin, itkeä voit, mut ilmaiseksi et mene kuselle.


    • fröökkynä

      Samaa mieltä, olen kokenut ja kuullut ettei siinä virmassa asiakas ole koskaan oikeassa, vain omistaja on aina oikeassa, meneeköhän se sanontakin näin

      • He_HEE

        "Asiakas yrittää vain kusetttaa"


    • sonenmahti

      On mukava saada asiantuntian lausuntokin tänne sivulle. Some arvoa nostaa kovin se, että täysin asiasta tietämättömät täälla selvittävät selkokielellä asioita. En ymmärtänyt kuitenkaan äskeisestä mitään.

      Onko ylen juttu nyt nostattanut sala kusioiden raivon, vai onko joku jäänyt ilman pissaus mahdollisuutta, vai onko karavaanarit tehnyt jotain.

      Jos joku on saanut huonoa palvelua se on valitettavaa, mutta se ei vaikuta höykäsen pöläystä asiakas virtoihin.
      Täällä on aina joku jonkun hampaissa, mutten ole nähnyt, että kukaan olisi siitä kaatunut.

      Ei kaikkien mieliksi voi olla, riittää kun tekee parhaansa se yleensä riittää tavallisille ihmisille ja sitten on ne jotka hakevat huomioa kärsimistään verisistä vääryyksistä.

    • kusettaa

      Kyllä se panee hermot tiukalle kun oikein kusettaa. Ne jotka muistava 70 luvun, oli ihan normaalia että perittiin maksu wc käynnistä, varsinkin eteläsuomessa et kussu iliman muualla kuin varkain nurkantakana. Mitäpä tuumaisitte jos napuri tulisi jokapäivä teille kuselle eikä maksaisi siitä mitään, laskekaapa minkälainen vesilasku siitä teille tulisi vuojen mittaan. Me ihmiset ollaan yksilöitä, ja on olemassa sellaisia ihmisiä joitten mieliksi ei osaa olla kukaan,he ovat olevinaa sitä jotain mitä ei kehtaa näin julkisesti sanoa. Kun kusettaa , niin kustaan makso mitä makso.

    • samaamieltä1

      Hyvin sanottu.

    • onmullaomahivessa

      Kyllähän se vessa on paras pysäyttäjä, bensamittarin lisäksi. Jos ei Jalonhelmen pihassa olisi bensamittareita, niin ei mahtaisi monta pysähtyjää olla. On aivan vakiintunut tapa, että tienvarren pysäyttäjissä on maksuttoman vessat. Veikka koittaa maailmaa muuttaa ja hankkii ymmärtämättömyyttään itselleen roppakaupalla negatiivista julkisuutta. Mutta ei se maailma muutu somessa ja Ylen uutisessa meuhkaamalla. Ainoa mitä tästä seuraa, on ikävä mielikuva yrityksestä ja yrittäjistä. On niitä mukavampiakin pysähdyspaikkoja Suomussalmella, vaikkapa Teboil tai Hiljainen kansa. Siellä eivät asiakaspalvelijat kyttää ostiko vessassakävijä mitään.

    • tarkistu

      Kahvila tiö poistuuy-yhon vuokranut piha-alueen öljy-yhtiölle eikä ole ymmärtänyt vuokrasopimusta tehdessään kustannuksista joita kylmäasemasta ja kylmäaseman asiakkaista aiheutuu ,tee uusi vuokrasopimus joka kattaa todelliset kulut .Jos sopimusta ei synny ,öljy-yhtiö poistuu ja ongelma poistuu .kävin kerran tankkaamassa ja tarkoitus oli käydä kahvilla ja vessassa näin laut ovissa ja poistuin välittömästi koska en kokenut että olisin haluttu asiakas koska tankkasin auton ja ymmärsin että tankkaajat ei ole toivottuja asiakkaita ! Menin seuraavaan lounaspaikkaan ja söinkin koska minut toivotettiin tervetulleeksi ja olin holuttu asiaks

    • mattiMainioja

      Joo, en ole tosiaan kuullut ennen jossain paikassa kuka käy vessassa, kuka tankkaa, onpa outoa
      Ajelen siitä porukan kanssa vkl, ajellaan ohi !

    • Hulihuli

      On vissiin eukko käynyt tätä keskustelua lukemassa kun oli poistanut kaikki aiheeseen liittyvän yrityksen fb sivuilta xD noloa.. mainettahan ei kyllä tuolla tavalla saa parannettua yhtään..

    • hienohomma

      No on saatu taas pahaa oloa purkaa reilusti ja se on ollut mukavaa terapiaa kaikille.

      Totuus tässäkin asiassa on se, että kaikki toimet on tehty juuri asiakkaita varten ja heidän viihtyvyyttään ajatellen ja se on tärkeintä, mutta se on ohitettu surutta, kun on katsottu tulleen taas mainion tilaisuuden kurmoottaa yrittäjää tuota yhteistä vihollista.

      Te jotka olette täällä vaan räksytelleet tulisi tietää, että tämäkin julkisuus sataa yrittäjän laariin.

      Jos vilkasette ohi ajellessanne huomaatte , että teitte paikasta kertaheitolla kuuluisan ja turistikohteen.

      Oletteko ihmetelleet, että nyt kaikki ovat loukaantuneet ja lähteneet muualle syömään eikä kukaan ole saanut mieleistään palvelua. Kumaa, eikö totta?

      Se ei sovi Suomussalmella oikein yleiseen pirtaan, että joku tekee asioita eikä kysele lupaa täältä somesta , vaan toimii omin päin.

      Toivottavasti alatte pian Hillanostoon, niin saahaan taas olla tuomatta yhtään marjaa teille .

      Ja toivottavasti tuotte paljon Thaimaalaisia tänne, että voimme kantaa kaunaa oikein olantakaa se antaa meille voimia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

      Mitä meillä olisi ilman teitä ei juuri mitään mistä kirjoittaa.

      Onnea Tiina ja Veikka teille ja pysykää lujina, sillä jalokalat ne nousevat vastavirtaan.

      • tosikuvesi

        Vakka kantensa valitsee. näin on!


      • Tottakaimaksu

        Sehän on itsestään selvää, että on WC- maksu, paitsi ei asiakkaille. Näin minusta on melkeinpä joka paikassa Suomessa, missä olen asioinut.


      • ikäviä_asiakkaita
        tosikuvesi kirjoitti:

        Vakka kantensa valitsee. näin on!

        "Asiakkaat tulee sisälle kuset housuisssa"


    • nälkämaanreissumen

      Lopullinen häviäjä tässä asiassa tulee olemaan yrittäjä. Olipa sitten kyse vaikka asiastakin. Hän saa lopullisen kusiputkakyttääjän leiman...ja se pysyy.

      Kävin aamulla Etelä- Savoon mennessä Sukevan Linnanportissa kusella. Enkä ostanut yhtään mitään. Nuori mieskassa huusi jo ovelta, että "hyvää huomenta". Minä vastasin.

      Palatessa kysyin mitä lounaalla tänään. Vastaus oli karjalanpaistia ja oli joku muukin vaihtoehto.

      25 vuotta on reissuhommissa kustu (ja paskottu) monenlaisissa murjuissa. Koskaan ole kukaan perinyt senttiäkään.

      Nälkämaa on nälkämaa ja nälkämaassa on nälkämaan kujeet.

    • TuristiXoX

      Viimeisen neljän viikon aikana on mittariin kertynyt pelkkää hupiajoa 6700km. Kertaakaan ei ole tarvinnut kusta tai paskoa pummilla toisten nurkkiin, sen verran on lompsassa pitoa.

      Edes nälkämaa ei kaipaa edellisen kommentoijan tapaisia köyhiä nurkkiinsa kuseksimaan!

    • riukuonpoikaa

      Taas ne katteelliset ja kommonistit alko jauhamaan paskaa. Mitenkäs se meni, kun kunnia kärsii niin maine kasvaa, tässä tapauksessa on päästy valtakunnan uutisiin,niin mikäpä sen parempaa mainosta. Yleensä ihmisten mielenkiinto herää kun on jotain erikoista tapahtunut. Ihminen on utelias, nytse vasta ostoryntäys alkaa, tietenkin poissulkien nämä edellämainitut ryhmät he saavat kusta housuihinsa.

    • minttuaaaa

      Vuolijokelaisena 25v ex huorana arvostan eri vessa linjaa vaikka tämä pillun antaminen onkin ihan kivaa asiakas läheistä työtä täällä likellä S-market vuolijokea

    • pökköpökö

      Lopullinen häviäjä on varmasti yrittäjä, vaikka kuinka "valtakunnan" uutinen, todella huonoa mainosta !

    • ekueerik

      Panee kyltin ovelle, että 2 ekua kerta .

    • AURINKOINENPÄIVÄxxxx

      KYLLÄ ON JO AIKA VAIHTAA AIHETTA . ON SELLAISIA KOMMENTTEJA JOISSA EI OLE JÄREN "HÄIVÄÄ" JA ONNITTELUT YRITTÄJÄLLE ja VOIMIA YRITYSTOMINTAAN !

    • eiasiaaavessaan

      Yrittäjän ei mahtaisi kannattaa hankkia itselleen negatiivista julkisuutta tuolla tavalla. Van omapahan on asiansa. Kuhanpahan ei kukaan käy vessassa maksamatta.

    • antamisenriemua

      Tässä jutussa ei ole mitään negatiivista heille jotka ruokailevat ja kahvittelevat tai ovat muuten ostoksilla kyseisessä paikasa.

      Päin vastoin heidän senssinsä vain paranee .
      Ketäköhän on ne jotka toitottavat jatkuvasti nekatiivisuutta, voin vain arvailla asiaa.

      Olen istunut useasti kahveella ja seurannut asioideh kehkeytymistä ja monesti on käynyt niin tettä esim. hiihtolomalainen tankkaa autoa ja potkaisee perheen huussiasioille no kellään ei ole edes mitään maksuvälineitä mukana ja siitä käännytään kannoilla ja juostaan viereiseen pitza paikaan jossa myös ovi lukossa siitä jatketaan Jalonnienitaloon ja siellä onnistaa. Siellä ahtaassa huusissa ilma on käsinkosketeltavan sakeaa ja on juostu satoja metrejä, mutta mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa laskea kaapelin ja ilmaiseksi, ah sitä autuutta.

      missä kohti tässä jutussa tulee sitä negatiivista julkisuutta, muutkin asiakaat näyttävät seuraavan episoodia hymyssä suin ja tyytyväisinä.

    • pottamukaan

      Tielaitoshan voisi laittaa vessoja tienvarteen, kyllä ulkohuussikin käy jos on tarvetta. Muistan kun kolikko puhelimet hävisi, niin oli jonoa yrittäjän puhelimelle ja ei saanut omia asiotaan soitettua. Siinä sitten sai huonoa palautetta, kun ei antanut soittaa.

      • ekoekovaihekoheko

        Ekopitäjässä kun paikka sijaitsee, niin eiköhän kannattaisi laittaa ekovessa= kuivakäymälä johonkin pusikon reunaan. Matkailijat toisivat omat paperit ja kuivikkeet ja sitten lopulta veisivät biojätteet kukkamaahansa.


    • Huussiton

      Tulleepahan villisikaravintolaan aito haju, kun porraspielt kellastuu.

    • Kaunismaisema

      Kauniilla paikalla järven rannalla huoltoasema, oisi se voinut olla jossain kuivalla kankaalla ja voihan se joskus vuotaa järveenkin.

    • KikkareenKaapija

      Ikean lihapullat aina rusahtaa peräseinälle.... ei voi mitään. Kyseinen tyyppi ottaa vedestäkin 5 €uroa ! Haiskahtaa muultakin kuin vessaongelmalta. Nurkalle lorotin.... sinänsä polttoaine oli kylän halvinta ;)))

    • hienostikertoo

      Onpa sattunut vitsiniekkakin porukaan, ootsä ajatellut ruveta koomikoksi.
      Oikea Kianto lausumaan.

    • kalukäteen

      Joo, vittuako te seiniin kusette, kuskaa niihin mittareihin se on oikeus ja kohtuus.
      Nurkissa kamerat mittareissa ei mitään.

    • selvitettävä

      Toivottavasti teet rikosilmoituksen tästä kirjoittajasta niin saadaan selville kuinka etelästä hän on ja mikä mieltä painaa.

    • rajansakaikella1

      Asianmukainen ilmoitus on tehty ja tuloksia voi kuulema odottaa aikaisintaan kuukauden päästä, mutta asia kuulema selviää.

      • evpkomisario

        "rajansakaikella1" on tyypillinen kainuulaistollo, joka uskottelee itsensä lisäksi muille tolloille, että tekemällä rikosilmoituksen, jokin asiallinen kirjotus tutkitaan. Ei varmasti tutkita. Tutkinnat priorisoidaan, eikä näitä höpökommunistiakkojen ilmoituksia käsitellä. Höpökommunistiakka saa kuukauden sisällä kirjeen poliisilaitokselta, jossa ilmoitetaan kohteliaasti, että asiassa ei aloiteta esitutkintaa.
        Kyllä kainuun tutkintatoimistoilla on hyvin tiedossa se, että keskimääräinen osaamistaso (sekä koulutustaso) on selvästi maan keskiarvoa alhaisempi. Ylä-Kainuussa on tilastokeskuksen mukaan maan alhaisin koulutustaso.


      • palataanasiaan

        Nyt olet erehtynyt ja tulet sen vielä näkemään.


    • SiisteysJaSivistys

      Euroopassa ei osata käyttää WC:tä siististi, näköjään. Eipä ole tullut täälläpäin vielä sottaista WC:tä vastaan, eikä sen puoleen maksullistakaan, oli kyse sitten bussi/rautatieasemista, huoltoasemista tai puistojen vessoista.

    • pizzaasiakas

      Pizzerian vessa on maksullinen. Kassalta avataan ovi pyynnöstä asiakkaille.

    • ALMEERA

      Et ole eka yrittäjä joka on siivonnut vessaa talkoilla. Pyhäsalmessa on laitettu kyltit 4 tien varteen tekstillä turisti bussit ajakaa ohi, ja kieltoa tehostettu betoni porsain. Yrittäjä kyllästy turisteihin jotka kävi vessassa ja ja aukasivat bussin tavara tilat ja rupesivat kahville ja syömään huoltamon pihassa omia eväitään. Luulempa , moneltako yrittäjältä ei ois menny herne nenään.

      • Fart4U2

        Bussissahan on vessa? Oli ainakin siinä bussissa, jolla minä kävin Tallinnan ostosmatkalla. Pari päivää tuli ryypättyä ja syötyä oikein urakalla sillä reissulla. Palatessa tuli hätä ja menin bussin vessan asioille. Tuli valehtelematta kyynärvarren pituinen ja paksuinen jööti dösän vessanpönttöön. Haisikin niinkuin reon syötti. Eikähän se siitä minnekään lähtenyt, eikä ollut mitään kättä pitempää millä tökkiä eteenpäin. Jätin sinne ja luikin paikalleni.
        ''Kauhiaa, kun on joku sotkenut vessan'', kuului lopun matkaa ämmään asti.


    • tähtäin_viturallaan

      " ilmanen_sontiminen

      Ota lapio mukaan ja mene kyykkypaskalle. Peitä toki jätöksesi.

      ...kukkuu kukkuu kaukana kukkuu saimaan rannalla ruikuntaa, ei ole paperia rannalla, täytyy pyyhkiä sormilla...
      "

      Kissatkin osaa peittää jätöksensä, miksi ihmis oliot jäätävät jätöksensä pytyn viereen lattialle?

    • aslaknulkka

      Ei muuta kuin automaatti vessanovelle, josta voi ostaa rahalla tai pankkikortilla asiakaspalvelua.

    • kunnon_wc

      Liivijengit vois pyörittää yleisiä käymälöitä. Jos et osu reikään tai kuset renkaalle, niin nuolet kaiken ja maksat 1000€. Etteköhän opi tavoille kainuun kusimulkut!

    • Lumilomailija

      Katselin netistä kuvia mainitusta Jalonhelmestä. En reissaile Suomussalmella päin, joten paikka on aivan outo. Se on ilmeisesti entinen huoltoasema, joka on muutettu ravintolapalveluita tarjoavaksi paikaksi.

      On ihan selvää, että julkisivultaan ns. peltihalli-tyyppistä rakennusta, jolla on yhteinen kattolippa tankkauspisteiden kanssa, pidetään helposti huoltoasemana tai samaan yritysryppääseen kuuluvana. Tämä on vääjäämätön seuraus paikan rakenteesta ja vaikeaa sitä on muuksi muuttaa. Vaikutelmaa lisää vielä se, että sisäänkäynti näyttää olevan tankkauspisteiden vierestä. Jos sisäänkäymti olisi esim. sivusta ja vähemmän huoltoasematyyppinen, Paikan mieltäisi helpommin erilliseksi liiketoiminnaksi. Tämä kommenttini siis nettikuvan perusteella.

      Varmasti vessakäynneistä aiheutuu kustannuksia, mutta tämä olisi yrittäjän pitänyt ottaa huomioon kylmäaseman vuokrasopimusta tehtäessä ja määrittää sopimusvuokra alun perin oikealle tasolle.

      En tunne paikkaa, mutta herää myös kysymys, eikö kylmäasema todellakaan vaikuta myönteisesti yrityksen kassavirtaan? Aivan taatusti liikevaihto ja myös liikevoitto on suurempi kuin ilman kylmäasemaa. Nyt vaikuttaa siltä, että yrittäjiä harmittaa oman yrityksen profiloitumisen vaikeus muuna kuin tankkauspisteen jatkeena.

      Kylmäasema tuo säännölliset vuokratulot muuten hyödyttömästä piha-alueesta, mutta se tuo myös lieveilmiöt 'kiukkuiset kusiasiakkaat'. Varmasti ilmaiset vessajonot pännivät, mutta ohikulkijoiden syyllistäminen vessakäynnistäkään ei ole kovin järkevää eikä paranna yritysprofiilia, vaikka nimi jäisikin mieleen. En olisi minäkään muuten yritystä googlettanut :) Tuskinpa tulee silti käytyä.

      Parempi olisi yrittää kalastaa mahdollisimman moni tankkaaja asiakkaaksi ja mieluiten iloisella mielellä ja pilke silmäkulmassa. Pakkoasiakkuus vessamaksun takia ei kuulosta houkuttelevalta. Vessakäynnistä voi veloittaa vaikka 2 euroa, mutta vastineeksi vaikka jotakin pientä, mainosavaimenperä, kynä tai jotakin persoonallisempaa. Miten olisi mainoslause "Meiltä vessakävijöille munkkikahvit puoleen hintaan. Poikkea toistekin." :D

      Toinen vaihtoehto on laittaa bajamaja pihalle, niin tankkaajat saavat valita joko ilmaisen ulkovessan tai kunnon sisävessan, joka edellyttää asiakkuutta.

      Toivottavasti yrittäjä on ymmärtänyt ottaa vuokrasopimukseen ehdon, jossa kylmäaseman ja maanalaisten polttoainesäiliöiden purku ja poisto kuuluvat vuokralaiselle. Se on nimittäin kallista puuhaa.

      Toivottavasti yrittäjä saa ratkaistua myönteisellä tavalla tämän liiketoimintaansa haittaavan "kusisen" asian. Julkisuudessa selittely aika harvoin parantaa tilannetta., vaikka olisikin oikeassa.

      Tsemmpiä kuitenkin harmistuneelle yrittäjälle, valitettavasti asiakas on aina oikeassa, vaikka olisi väärässäkin. En tiedä miten laajaa tai kannattavaa yritystoiminta on, mutta yrittäminen on aina työläs valinta, joka vaatii jatkuvaa panostusta yritykseen.

      • Esson_Baarista

        Entäs tämä:
        ''Kusi ja paska pelkän kusen hinnalla''
        tai
        ''Kaksi kusee yhden hinnalla''
        tai
        ''Pieru kaupnapäälle kusen ja paskan maksjalle''
        tai
        ''Kuse kengillesi samaan hintaan''
        tai
        ''Ählämikyykky sallittu pytyllä''
        jne


      • eivaivaa

        Olin ostamassa kyseietä kiinteistöä silloin kun sen omistama kiinteistöyhtiö meni konkurssiin ja huomasin silloin, että vuokrasopimus oli tehty jo ennemmin sitovaksi ja pitkäksi aikaa ja silloin paikka oli tyhjänä joten nykyinen yrittäjä jonka tunnen kylläkin ei ole sitä tehnyt eikä olisi tehnyt sitä ollenkaan jos se olisi ollut hänen vallassaan aattalen.,

        Omistan nyt huoltamon muualla ja ihmettelen sitä että mikä siinä on hirveätä kun asiakaat saavat käydä vapaasti asioilla se on heistä mukavaa kun ei tarvi jonotaa ja paikat on siistit.


    • kitupiikeillevaihtoehto

      ST-1 -mainoksilla varustettu bajamaja "vain"-tankkaajille pusikon reunaan, siinä se.

    • KuSki123

      Kuseksijoilta voisi joku ottaa rekkarin ylös ja käydä vastavuoroisesti kuseksisimassa vaikkapa kuseksijan postilaatikolle..

    • JorMa091

      Pohjoosen miehet arvioivat väärin vehkeensä koon.. se on jonkin verran lyhyempi, kuin he sen ajattelevat olevan näin yleisesti ottaen.. (uutiset)

      • JormanJorinaa

        Mulla on lyhyt, mutta ohut.


    • Kerjuukielletty

      Sovitaan nyt että jatkossa kun asioidaan ko. kioskissa, jokainen jättää jonkinlaisen vaihdonvälineen kassalle. Varallisuutensa mukaan joku 50c, toinen euron ja oikein rahakkaat kokonaisen 2 euron kiiltävän kolikon. Varsinkin jos käy pelkästään vessassa, eikä nauti jotain maittavia eväitä ravintolan tarjonnasta.

    • y-rit-tä-jä

      Paljon nälkämaan ja pääkaupungin väliä ajaneena valitsen ABC:n. Yhdelläkään asemalla/ ruokapaikalla ole ketään kyttäämässä käykö vessassa ilman kahveja vaiko kahvien kera.
      Jos haluatte tietää kuinka paljon muita matkailijoita tekee samoin, menkää ABC:e vaikka pääsiäisenä, niin näette itse.

      Tämä pienimuotoisuus, jonka alullepanija on nälkämaalainen yrittäjä osittaa, ettei hänellä ole ymmärrystä koko touhusta.

      Jos vessan KOKONAISkulut (kuten yrittäjä itse lehdessä ilmoitti) luokkaa 5000 euroa/a ja oletettava liikevaihto luokkaa 300.000 silloin vessan kokonaiskulut (sis. ostavat asiakkaat) 1,7% liikevaihdosta. Jos homma nytkähtää tähän, silloin joku muu asia on todellisuudessa yrityksellä persiillään.

      • pellirattari

        ABC muuten ok, mutta siellä on helkkarin huonot ruuat. Ei niitä kyllä ihan vapaaehtoisesti viitsi syödä, mutta paskallahan siellä voi ja saa ilman maksua käydä.


      • ChefMatkallaLäpiSuomen

        ABC rakentelee porsaanleikkeen jauhelihasta ja väittää kivenkovaan, että niin se kuuluukin tehdä. Uskoo ken tahtoo. Itse pieraisen koko paikan kohdalla.

        Itse ihmettelen näitä "ravintoloita", jotka katsovat asiakseen huijata asiakkaitaan. Otetaanpa vaikka Pedronas Ylivieskassa; Jääkylmää burritosta tikkupottujen kanssa 16 euron hintaan! Herrajumala sentään, pitäisi kokilla edes jonkin verran olla kunnianhimoa...


    • abcasiakasmyös

      Täysin samaa mieltä, se juurikin noin

    • tapansakullakin

      Mahtaneeko paekasta kelkan vuokrannut ja sen tankannut saaha ilimaseksi käyvä lähtöpaskalla. Kyllä sais käyvä mutta kun niitä vuokraajia ei oo. Hyvä etteivät sotke kalliita pönttöjä.
      Kyllähän tuollaisessa paikassa lafkaansa pitäjän pitäisi tajuta jotta ensin tarjotaan hyvä huusi ja sen jälkeen vasta kutsutaan tyytyväinen asiakas gourmet ruualle.

    • Economi76

      Mulla välähti!
      Mikäli yrittäjä nostaa jokaisen tuotteen hintaa kymmenellä sentillä, niin sillä saataneen vuositasolla katettua kaikkien kusella ja kakilla käyvien kustannukset. Myös ns. ei asiakkaiden.

    • aikalopettaa

      Onko se niin vaikeeta tajuttavaa, että ne jotka ovat asiakkaita paikassa voivat käydä vessassa ja ne jotka tulevat pelkästään vessaan maksavat. Ja jos olet tulossa asioimaan voit sanoa rttä haluat ensin vessaan ja se on sillä siisti. En usko että tällä kirjoittelulla päästään vaikuttamaan tähän juttuun mitään, mutta koitetaan äkistää. Ps. Tuomalla moottorikelkatkin tähän mukaan osoittaa suoraan sen, että kirjoittajalla on hampaankolossa muutakin kuin vessa asiat.
      Ettei vaan kateus laittas panettelemaan ja herjaamaan yrittäjiä, no he kyllä jatkavat työtään ja jatkakaa te haukkuanne sillä mitä se koira voi muuta kun haukkua.

      • palveluamonenlaista

        Tänään ajettiin Suomussalmelta 670 km etelään. Tankki täyteen nesteellä ja kotona kusirakot tyhjiksi ja omat voileivät mukana. Koiran kanssa ei voi pysähtyä välillä lounastamaan. Kusella käytiin Iisalmessa, Juvalla ja Kuortissa. Kaikki vessojen ovet oli auki. Hyvä ettei muutamassa paikassa tullut siivooja pyyhkimään viimeistä tippaa.


      • y-rit-tä-jä

        Niin. Kaikki paikat olivat ABC:ä. Juvalla ja Kuortissa hieman suuremmat, kuin Iisalmessa.

        Sanottakoon vielä lisäksi että em. paikoissa on lisäksi varustettu erillinen vessa lapsiperheille, joissa vaippaikäinen lapsi. On hoitopöytää ja ilmainen vaippa kassalta, eikä velvoiteta pakko-ostamaan mitään villisikaa taikka kahvia.
        Kaikissa em. paikoissa voi ostokset tehdä lisäksi kaupassa, eikä maksaa ylimääräistä.

        Em. ABC:t viestivät matkailijolle selvästi, että lapsiperheelliset vessa-asiakkaat ovat tervetulleita ko. paikkaan. Ilman ostopakkoa.


      • abcauvolaan

        Joo näin on kannattaa käydä siellä aakkospaikassa aina kakkaamassa lasten kaa , siellä ei varmaan tule yllätyksiä ruuankaan kanssa kun joka paikassa sama eväs eikä tarvi miettiä että ottasko villisikaa vai hirveä saatika muuta moskaa, kun on sitä maanmainiota lehtipihviä kokin valmistamana.

        Oli pakko käyä siellä sikapaikassa tänään lasten kanssa ja ärsytti, kun vaipat oli siellä jo valmiina lasten hoitopöydällä niinkuin aina eikä ollut niitä herkkuja kuin apsilla tarjotaan.

        Miksiköhän se abc ei ole tullut Suomussalmelle pitämään sitä maan mainiota taukopaikkaansa tai Hyrylle tai Ristijärvelle.


    • Kusisivat siihen Jalonkoskeen niin alakas taas jotaki siinäki virtaamaan..kuivattivat senkin viheliäiset, kun tekivät voimalaitoksen...se oli hieno koski . Oli tukkilaiskilipailujakin sillon ennen siinä juhannuksen viihykkeenä.

    • kaihollamuistellen

      Luokkanen hukkui viimeisissä tukkilaiskisoissa ja siihen se loppu.

      • Muistatko mikä oli vuosiluku kun oli viimenen tukkilaiskisa? 1957-1958!!


    • myöhäänsyntynnä

      En muista kun synnyin vasta jälempänä vuonna.

    • nälkämaarules

      Onko Ylä- Nälkämaan pikkuyrittelijä tutkinut ohikulkumatkalla olevien akkojen tussuja? Onko he lirauttaneet huoltamonbaariin? Siis vessassa, josta aiheutuu kustannuksia.

      • jahtimikko

        Peräkylän "Huippugourmet ravintolan" yrittäjä, joka kyttää paikallisen kusiputkan käyttäjiä voisi valaista poikkeaako villisian tussu kuinka voimallisesti naishenkilön tussusta?


    • Fart4U2

      Öljymäen yrittäjä kertoi radiossa, että vessojen rikkomisesta aiheutuu vuosittain 20 000 euron kulut. Mielellään maksan euron siististä vessasta. Lisäksi kakkani tulee varsin voimakkaan äänen saattelemana, joten haluan ymmärrettävästi paskoa rauhassa. Kiitos siis siisteistä vessoista ja omasta rauhaisasta kakannushetkestä!

    • ou-nouu

      Jos pitää maksaa, niin sitten kyllä yleensä kusen ja paskannan koko rahan edestä.

      • Näeknytolen

        Ja varmuuen varalta, hajoitatki jotain, että saat koko rahan eestä vastinetta?


    • käytäntöä

      Jos on maksava asiakas wc käynti tulee olla ilmainen ja jos pelkkä wc käynti niin maksullinen.Mitä järkeä jonkun yrittäjän on pitää ilmaista wc:tä ,ostaa wc paperit, kustantaa siivous ja vielä ehkä vessat voivat olla ruuhkaisia jos ovat ilmaisia ja oikeat asiakkaatkin joutuvat jonottamaan.
      Wc maksusta tulee mielestäni olla selkeä iso ilmoitus perusteluineen esim. wc ovessa tai ulko-ovessa.

      Monissa paikoissahan on summerit, jolla wc ovi avataan kassalla asiakkaan pyytäessä tai joku poletti joka annetaan. Sitä varten summerit on monissa paikoissa, että varmistetaan wc käyttö vain maksaville asiakkaille ja ettei wc:tä käytetä yleisenä ja mielletä ilmaiseksi yleiseksi wc:ksi.

      Suomessa on kyllä aivan liian vähän yleisiä vessoja , joten tuo mahdollisuus wc käyntiin jonkun yrityksen tiloissa on hyvä .Tosin 2e maksukin esim. pitkäaikaistyöttömälle on aika korkea hinta tai jos on suuria taloudellisia vaikeuksia.

    • GlobeTrotter63

      Pidän siitä, että taukopaikan vessa on siisti ja, että siellä saa asioida rauhassa. Kakkani tulee yleensä valtavan pierun saattelemana, ja se tuntuu jotenkin nololta, joten mielellään kakkaan rauhassa. Hyvä olisi myös, jos vessassa olisi riittävästi saipuaa ja käsien kuivaus tehty helpoksi.

      Näillä neuvoin jatketaan...

    • etelästä

      2 euroa vessamaksua on ihan liikaa yleensäkin. Euro menee vielä. Ovessa selvä ilmoitus, että wc on maksullinen. Siinähän sitten voi kahvinjuojille sanoa ohimennen, että voitte mennä ilman.

      Hankalaa tuo tankkauspiste kun on samassa, niin se harhaanjohtaa monia kun yleensä on samaa puljua tankkauspiste ja kahvila. Mutta sekin on totta, että ei kahvilassanne pysähdyttäisi, ellei olisi tuota tankkauspistettä. Aikaisemmalla huoltsikalla, Teboilillahan on samaa puljua kaikki. Mutta ymmärrän, että on oikeus periä vessamaksua ja jos yrittäjä haluaa antaa omille asiakkailleen ilmasen käynnin niin se on plussaa ja yleinen käytäntö muutenkin. Yrittäjä pitää kuitenkin vessat siistinä, maksaa vesilaskun ja pyyhintäpaperin. Mielestäni ei tuosta pidä purnata. Jotenkin pitäisi saada asiakkaiden jollakin asiallisella kyltillä tms. ymmärtämään, että ei ole kahvilan bensa-asema. Jep jep.

    • näinonki

      Kaikki pitäisi antaa ilman..? joissakin paikoissa niin tehdään ja joissakin ei. Kaikki käytäntö on ok ja miten sen yrittäjä haluaa. Ei siitä pidä käydä valittamaan, vaan tyytyä kohtaloonsa. Jos ei asiakkaalle käy, niin sittenhän ei maksullisessa vessassa tarvitse käydä. jos on liian kallista, niin siitähän voi asiallisesti sanoa palautetta eikä haukkumalla täällä ihan joutavia.

    • GlobeTrotter2017

      Ongelma ei ole maksun suuruus, vaan sen suorittaminen; Minulla ei ainakaan ole juuri koskaan käteistä, saatikka kolikoita mukana, kaikki maksut hoituu kortilla. Eikä se oikein tee mieli avaintakaan jonottaa, jos kakulin nokka kurkistaa anuksenreiästä! Onneksi on paljon paikkoja, vaikkapa ABCt, joissa vessaan pääsee helposti ja nopeasti.

    • Vanhoja näytätte olevan jo kirjotuksista päätellen.Kun ootte matkalla niin laittakaa vaan Conveen optima paikalle ja kuskaa sillon kun kusettaa eikä tarvihe kysellä.

    • Omatkilibailut

      Mikä se meitä suomalaisia yhdistää?

      Sehän on suunnaton kilpailuvietti ja toisen paremmuuden kateus ja paremmaksi pistäminen.

      Vessan ovelle moppi, luutu, sanko, lista merkattavista ennätyksistä, siivousvälineet, ämmykki-kellokkaan vanha kello ja valtakunnallinen kilpailu pystyyn tyyliin(vielä kerkiää ennen hiihtolomalaisia):

      -"Osuuko kusesi varmasti keskelle vettä?"(tähän on niitä apukeinoja, posliiniin liimattavia "kärpäsiä"). Jos kusi osuu keskelle, merkataan taulukkoon hyväksytysti ja laitetaan puhelinnumero, johon kauden lopuksi voi ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdalle . Jos lorahtaa lattialle, seinille ja myymälän puolelle, niin sakkokierroksena luutuamaan paikat puhtaaksi jonossa seuraavalle, jos moppi on edellisellä, niin Kake-Mane-metsuri voi käyttää sinua

      -"Kuinka pitkään kestää kusisuihkusisuihkusi?"(kauppias kustantaa kiinteän sekuntikellon tuloksia varten). Tämä tulos merkataan listaan ja laitetaan puhelinnumero, johon kauden lopuksi voi ottaa yhteyttä voiton sattuessa kohdalle

      -"Kuinka löysää paskatuotoksesi oli?" Kauppias järjestää viskositeettimittarin pytyn viereen, jolla mitataan viskositeetti paskasta(huomioitavaa, että on vain ripulipaskaa varten). Tulokset ylös ja yhteystiedot siivoamisen jälkeen(jälkeen, koska jonon seuraava on jo siivotussa kopissa)

      -"Saitko pytyn hajalle-paska?" Jos paskatuotoksesi oli niin kiveä, että sait pytyn hajalle, kiirehdi siivoamisen jälkeen kolistamaan ämmykin entistä kelloa minuutin ajan erittäin kovaäänisesti ja sitten vasta kirjalliset työt. Ota yhteys kauppiaaseen järjestääksesi uuden pytyn viipymättä seuraavalle jonossa

      Näitä "siisti wecca"-kisoja voisi olla hyvä järjestää eriöiden siistinä säilymiseksi, sehän on toistaan parempana olemista, kun onnistuu kiillotuksissa ja muissa akrobaattisissa toimissa.

      • teepeeltäkuusamoon

        Mitäpä kun on yrittäjällä vara erotellä asiakkaat. maksavat ja kusevat. eikökän se tasotu siinä kun välttämättä kaikki maksavat asiakkaat ei käy kusella.


    • Ämmälankap

      Eikö asiakas voi ostaa jonkun karkkipötkön eurolla niin saa käydä ripulilla myöskkn

    • ahneitaovat

      ST1 tässähän voisi vaatia provisiota Jalonhelmen myyntituloista, sillä Jalonhelmen moni asiakas on tullut paikalle ST1:n polttoaineen tankkauksen vuoksi, sattuu sitten käväisemään Jalonhelmessä.

      Päälaellaan tuo Jalonhelmen yrittäjien vaatimus, että st1:n pitäisi osallistua heidän paskahuussin kuluihin. Jos kettuilleessaan siis ST1 vaatisi noita osuuksia myynnistä

    • Ruokailia

      Aja vähän vielä pohjoiseen siellä on Neste siellä sinulle on kaikki mitä tarvit.

    • HotFartSpot

      Eikö se oo ollu kiinni jo vuosikaosie?

    • mitäs-pienistä

      ABC:t ovat wc-käyntejä varten. Eihän niissä voi syödä sitä ala-arvoista mättöruokaa. Suurinpiirtein samaa mitä wc-pönttöihin menee.
      Muuten olen sitä mieltä että samalla kun käydään muualla wc:ssä, pysähdytään helposti myös tekemään jotain ostosta. Pikkumaista ruveta ko asiasta kinaamaan. Eivätkä ne ohiajavat matkalaiset ole niitä tilojen sotkijoita välttämättä. Mistä se yrittäjä tietää että tankkaajat ovat sotkeneet paikkoja. Jos hänellä on aikaa jokaisen kävijän jälkeen käydä tsekkaamassa tilanne, on aika vaihtaa alaa. Rupea wc:n siivoojaksi.
      Hyvää matkaa täältä etelästä kohti Lappia. Nykyisin on onneksi niin vähän kuluttavat autot että tankki riittää ohi Kainuun. Jalonhelmi levätköön ulosteet seinillään.

    • ääliöteiymmärrä

      Se maksaa yrittäjälle se wc-paperi, käsipyyhepaperi, vessan pesuaineet. Myös ne sokerit, kermat, maidot ja se servietti, jota otetaan tuosta noin vaan räkäliinaksi. Vedestäkin yrittäjä maksaa, ja sähköstä ja lämmityksestä ja kiinteistön vuokrasta ja teostomaksuista, jos musikkia kuuluu. Kiinteistön hoitomaksut lumitöineen ja muut, ne maksaa.
      Ei ole ilmaisia myöskään kartonkikahvikupit, ne maksaa, vaikka niitä otetaan(varastetaan)noin vaan vedenjuontia varten. Ne kertakäyttölusikatkin maksaa.
      Hinnat ja kustannukset nousevat...ne maksaa yrittäjäkin ja hintoja pitää nostaa sen myötä. Kuvitellaan ja luullaan, että kaikki olisi ilmaista sille asiakkaalle, ei näin ole. Se, mitä näet astuessasi sisään kahvilaan, ketjuraflaan, abceelle, tienvarsikuppiloihin....kaikki näkymä, mitä siellä on...sen maksaa ja kustantaa puljun pitäjä! Eli ne rahnat täytyy laittaa hintoihin, ja myös vessamaksu kaikesta paskaamisesta peritään!

      • ureasotilas

        Olen kerran tarjonnut viissatasesta vessamaksua, ei ollut mistä vastata. Nurkan taakse on ihan mukava kuseskella.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe