Ensi kertaa Sunny beachille

ensikertalaiset

Ollaan avopuolisoni kanssa lähdössä elokuussa ensimmäistä kertaa Bulgariaan ja Sunny beachille. Haluaisin kysyä kokeneimmilta Sunny beachin kävijöiltä vähän vinkkejä mitä siellä voi/kannattaa tehdä. Parhaita ravintolaehdotuksia jne otan myös mielelläni vastaan :D Pohdittiin myös noita yölämpötiloja. Tarviiko yöllä kevyttä pitkähihaista yleensä elokuussa? Mikä on hintataso tänä kesänä?

6

1006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apulöytyy

      Viimeisimpään kysymykseesi eli tämän vuoden hintatasoon on vaikea vastata, koska et kerro, mihin hintoihin haluat tämän kesän hintoja verrattavan. Bulgaria on halpa maa ja Sunny Beachkin, turistihinnoista huolimatta, on suomalaiselle edullinen kohde. Ruoka, juoma ja turistikama ovat halpoja, enkä ole huomannut suuria nousuja omassa indeksissäni.

      Olen käynyt SB:llä viidentoista vuoden aikana, ja alue on käynyt läpi aikamoisen muutoksen. Lisää rakennetaan ja vierailijoiden ikäjakauma laajenee, kuten myös vaatimukset ja tarjonta. Entinen brittinuorison kännäilypaikka on muuttunut lapsiperheiden all inclusive -hotelleiksi ja senioreitten kuukausilomailuksi. Tänne mahtuvat kaikenikäiset ja täällä myös viihdytään.

      Iästänne ja ruokamaustanne et maininnut mitään, joten menkää, kävelkää ja nähkää. Baareja, kojuja, ravintoloita, ruokapaikkoja ja iltaviihdykkeitä on satamäärin! Valikoimaa on Nessebarin hummeripaikoista katujen kahden levan pizzapaloihin. Harvoin olen pettynyt. Rantakadun eteläpäässä olen pari kertaa syönyt Morriksen katkarapusalaatin alkupalaksi, mutta hyviä ruokapaikkoja on joka mutkassa.

      Elokuun loppu on yhä helleaikaa, toki sadekuuro saattaa yllättää. Ilmastoitu hotelli on mielestäni ehdoton yötä ajatellen. Kävely on tietty mukavaa näin pienessä paikassa. Traktorijunat kulkevat monia reittejä, ja niiden kyyti on helppo keino tutustua alueeseen.

      Nessebarissa käynti on ehdoton must! Täytyy sulloutua paikallisbussiin 1,30 levan hinnalla, pitää huoli omaisuudestaan ja nähdä kantaväestöä työliikenteessä. Toki taksillakin voi mennä, mutta se on kökköä. Nessebarin vanha kaupunki on jo sellaisenaan laajan kirjaston kokoinen paikka. Ehdotan etukäteistä tutustumista Mustan meren historiaan jo Odysseiasta Jasonin Kultaisen taljan etsinnästä alkaen.

      Ensikertalaisen kehotan käyttämään myös Youtubea. Siellä on shittiäkin, mutta mukana on oikeilla hakusanoilla myös ihan mukavia näkymiä paikasta.

      Mukavaa matkaa!

      • Fjalle

        Miekin ollaan käyty 20 kertaa SB:llä ja meidän jokavuotinen perinne on kävellä rantaa pitkin Nessebaariin ja joskus jopa takaisin. Jalat mukavasti rantavedessä ja matkalla rantabaareissa Sopska salaatit, valkosipulileipää ja olutta ja taas matka jatkuu. Jos ei halua kävellä takakisin, niin suosittelen veneellä tuloa. Maksaa 10levaa per nuppi tai 15 ja on hieno kokemus. Kahden hengen ruokailu illalla juomineen ja jälkkäreineen maksaa yleensä 60-70levaa, kunhan ei ihan kalleimmissa rantakadun kuppiloissa syö. Me lähdetään 14.8 ja ollaan taas 2 vkoa. Tuskin maltan odottaa.


    • hypynen

      elokuun 29 pv mennään pariksi viikkoa.

    • SB96

      Minäkin olen käynyt SB.llä useita kertoja ja tässä muutamia vinkkejä. Oltiin juuri 2 vkoa heinäkuun puolivälistä alkaen ja lämpöä oli päivällä 30C ja illalla 25C. Parina iltana oli villatakki tarpeen. Hyvä tapa tutustua Nessebaariin on kävellä sinne, kyllä kävellä, mutta rantaviivaa pitkin. Muutamien kilometrien matka taittuu mukavasti, kun välillä pysähtyy rantabaarissa ja taas jatkaa matkaa varpaat vedessä. Ainutlaatuinen kokemus, joka kannattaa tehdä. Nessebarista pääsette takaisin laivalla 10levaa tai junalla 3levaa, mutta junia tarvitsee ainakin 2, jotta SB:lle saakka pääsette.
      Hintataso on todella edullinen. Kahdelta aikuiselta illallinen pitkän kaava kautta, siis oluet alkuun, pihviruoat, viinipullo, jälkkärit ja Irishcoffeet maksoi yhteensä 60 levaa, eli n. 30e, ei paha.
      Olut tuoppi maksoi kalleimmillaan 3 levaa ja halvin hinta oli 1 leva. Rahan vaihto on hyvä tehdä pankkiautomaatissa tai Crown vaihtopisteissa. Kadulla ei missään tapauksessa kannata vaihtaa, eikä muissa pisteissä. SB on turvallinen, edullinen ja todella mielenkiintoinen kohde, johon ihastutte varmasti.

    • Tuionparas

      Me lähdetään 9.8 kahdeksi viikoksi. Ekaa kertaa Sunny Beach. Ehkäpä törmäillään 😚👌

    • Kokemustaa

      Nessebarissa kannattaa ehdottomasti käydä, siellä ravintoloista ainakin Plakamoto käymisen arvoinen. Jos matkaa bussilla 1,30 lev/hlö Nessebariin kannattaa katsoa oman pysäkin numero ennalta, jotta voi pyytää rahastajaa vinkkaa milloin jäädä pois bussista, hotellin nimiä eivät tunnista ja bussikuskit päästelevät menemään melkoista vauhtia. Taskuvarkaita varottava, laukun vetoketjun saavat näppärästi auki vaikka laukku olisi kainalossa. Jos meinaa taksilla Nessebariin, halvimman hinnan saa kun menee bussipysäkille seisoo, taksikuskit tulevat ehdottaa kyytiä 15 levaan. Taksit yleisesti tuntuvat eka kokeilevan korkeaa hintaa, eli kannattaa suoraan ehdottaa puolta pyydetystä. Jos tykkää kauneushoidoista niin ne edullisia. Manikyyri 30 levaa samoin pedikyyri. Geelikynnet saa 70 levalla. Hieronta halpaa ja muutenki kaikki palvelut. Ruoka ravintolassa 60-70 levaa 4 hlö ja siinä ruokien lisäksi juomat ja joissain paikoissa jälkkärit mukana. Kaupassa siideri strongbow 2 levaa, paikalliset halvempia. Sipsit 1,50 levaa. Maksaa voi myös euroilla monissa paikoissa, mutta vain setelit käy ja vaihtoraha tulee levoissa. Helpompi vaihtaa levoja esim hotellissa, kurssi 1.9 eli ei kannata vaihtaa valmiiksi forexilla jossa nyt kurssi 1.78.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe