Petos avoliitossa

Idioottijapetetty

Vinkkejä pyytäisin tilanteeseeni.
Olen ollut avoliitossa ihanan miehen kanssa muutaman vuoden. Hän on kamppaillut velkojensa kanssa ja olen vierestä seurannut hänen ahdistusta ja epätoivoista yritystä maksaa yksityisille velkojille velkojaan huonolla menestyksellä. Olen toiminut perheemme pääasiallisena laskujen maksajana. Yhdessä on maksettu talouden ruokamenot ja mies hoitanut auton kulut ja esim. harvinaiset ulkona syömiset. Reilu vuosi sitten aloin odottaa yhteistä lastamme ja raskaushormoneissani menin ottamaan miehelle yli 30 000e lainan jotta hän saa velkojat perästään ja voi keskittyä perhe elämään. Mies maksoi sovitusti lainan lyhennykset mutta pojan syntymän jälkeen totesi ettei perhe elämä kiinnosta ja jätti meidät. Autosta jouduin jo luopumaan sillä äitiyspäivärahalla en pysty auton maksuja maksamaan. Mies lupasi hoitaa lainan sovittuun tapaan mutta nyt on jo kahden kuukauden maksut rästissä. Lainaa pitäisi lyhentää joka kk yli 500e (kaksi eri lainan antajaa) ja minun maksuvara on max 200e ja sekin on jo muualta pois. Velkakirja on tehty.
Onko minulla mitään toivoakaan selvitä tästä tilanteesta menettämättä luottotietoja? Voitte kuvitella kuinka syvästi kadun että menin ottamaan hänelle lainan.

9

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietää_

      Rakkauden tunne on pelkkää biologiaa, ei ole olemassa mitään sielunkumppanuutta.

    • Virheitä

      Yli puolet liitoista kariutuu joten ensimmäinen virheesi oli edes perustaa perhe. Koska tykkäät tuollaisesta 50-50 pelistä niin kokeile laittaa vaikka 10000e ruletissa punaiselle, koska sehän on rakkauden väri. (Vihreän 0:n takia todennäköisyys jää hieman alle 50:een)
      Onnea peliin :)

    • koitaperinnänkautta

      Jos velasta on mustaa valkoisella, eli paperit löytyy ja olet esim. muistuttanut erääntyneestä erästä (parasta olisi kirjallisesti, niin on todiste siitäkin, esim. sähköpostilla) ja muikkarin eräpäivä on ohitettu, voit laittaa laskun perintään. Tästä koituu sinullekin kuluja, mutta jos uskot, että miehelläsi on maksuvaraa ja pelko esim. luottotietojen menettämisestä, niin perintätie saattaisi olla toimiva. Kyseessä kuitenkin suurehko velka. Kannattaa laittaa kyselyjä perintätoimistoihin tai tutkia hinnastoja kotisivuilta, niin saat vähän käsitystä siitä, että mitä se maksaa. Jos mies on varaton eikä hänelltä voitaisi ulosmitata ja luottotiedotkin jo menneet, niin silloin takaisin periminen on varmaan todella haastavaa ja saattaa vain lisätä sinun kulujasi.

      • Landerouva72

        Katalasti käytetty sinua hyväksi : ( Ilmeisesti miehen luottotiedot ovat jo menneet? Yllä mainittu perintään vaihtoehto on myös yksi ehdotukseni, mutta se maksaa myös sinulle jonkin verran eli jos et ole varma, että jollakin ajanjaksolla voit rahasi sitä kautta saada, niin en ehkä sitä nyt ensimmäisenä kokeilisi. Ehdotukseni on, että käännyt Takuusäätiön puoleen. Jos saisit heidän takaaman lainan, selviäisit varmasti eteenpäin ja voisit rauhassa selvitellä mitä kautta jatkat saatavasi perintää. Ja muista tosiaan lähettää exällesi kirjallisia muistutuksia aika ajoin - jotta velka ei pääse vanhenemaan. Jonakin päivänä hän tienaa jotakin kautta rahaa (perintö, palkka tms) tällöin sinulla on mahdollisuus saada omiasi takasin korkojen kera. Älä luovuta!


    • vastuutonta

      Muista myös elatusapu. Sitä hän ei varmaan myös haluaisi maksaa. Jos ei maksa saat ainakin kunnalta jotain.

    • entiedää

      En nyt millään usko jaksa uskoa, että kyse olisi petoksesta, koska teille on tullut perheenlisäystäkin välissä..ja olette ennen velkaakin ollut pidemmän aikaa yhdessä...eli ei millään tavalla harkittua.
      Luultavasti miehellä omat ongelmat kasvoivat liian suuriksi ja päätti paeta. Eli kun tuli lapsia ja kaikki muuttui..taisi olla liikaa.
      Jos teillä on velkakirja, niin sehän pätee..on vain eriasia saatko häntä maksamaan. Kun ei ole luottotietoja, niin voi olla todella hankalaa. Ihan rehellisesti en oikein osaa mitään tuohon sanoa..?

    • elämäonriskiä

      Eikö nuo Auervaaratkin ollut harkittuja tapauksia. Aika harva nainen vippaa 30000 pikatuttavalle. Elämä on riskejä täynnä. Mäkin jäin vastasyntyneen kanssa miettimään minne se ukko häipyi. Oli ollut toinenkin pesintä menossa, ja oli kuulemma rikkaampi emo siellä. Ei ne kyllä koskaan maksa elatus maksuja, vaikkaolisikin varaa.

      • saahanelarit

        Eikö kuitenkin Kelan kautta saa edes sitä minimiä ja Kela yrittää sitten periä elatusvelvolliselta takaisin sen minkä saa?


    • Idioottijapetetty

      Hei! Kiitos asiallisista vastauksista. En todellakaan ole ylpeä että olen sokeasti mennyt luottamaan mieheen. Takuusäätiötä mietin itsekkin ja taidan kysellä sieltä neuvoa .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe