Yks piisi, just heti

ö-Öö

Musaketjualoitukset erittäin tylsiä

No niin on. Kuitenkin, lähes kaikkia musa kiinnostaa jotenkin, niillä jotain tarvetta. Noh, meitsillä omanlaiseni musaan suhtautuminen. Koittanut soittaa, laulaakkin Jopa tehdä lyriikoitakin, heilunut järkkäilemässä festareita jne. Noh, menestys kehno, olen epämusikaalinen :DDD

Kuitenkin, musa aina kai ollut osa elämää, jotenkin.

Tuli mieleen, mikä ois yks piisi, mikä eniten vaikuttanut eloon, musamakuunkin, siis nimenomaan musa. Ok. itellä enenpi kakarasta mielessä rollarit ja piitles. Erittäin tärkeä oli back sabbath, led zeppelinkin. Myös blues niitten kautta, proge juujuu. Ja sitten klassinen. Jostain syystä, jassia en oikein tajua, monenlaista muunlaista musaa kyllä. Ja aivan liikaa virsiä, virret paskoja piisejä. Hirmuisesti kavereista jonninlaisia pelimanneja, aina jotenkin ollut ite musan kanssa tekemisissä.. Hah, eilen illalla yks kamu, tiukka virkamies, soitti tammerfestistä, oli menossa kattoon apulannan keikkaa ja vaikkei hirveesti soitellakkaan, juteltiin myös moottoripyöristä, kitaroistakin jne, mutta soitto oli musa.aiheinen. :DD

No juu, mietin, mikä yksittäinen piisi ois eniten vaikuttanut mun musamakuun, ajatusmaailmaan, elämään suhtautumiseen, kaikenlaiseen muuhunkin. Pitäis kai sanoa jokin kummallinen juttu, ja piisejä ois ehdolla paljonkin. Tässä nyt kuitenkin mun linkki just tällä mietinnällä nyt, fiilisjuttujakin. Ajatelkaa ihan mitä haluatte. sen takiahan kekustelupalsta on olemassa.


Deep Purple; Child in time:

https://www.youtube.com/watch?v=OorZcOzNcgE

Jahas, laittakaatten itellenne tärkeitä yksittäisiä piisejä. net mielenkiintoisia, kertooo ehkä teistä paljon enemmän, kuin loputon palstatrollaus. Kuka uskaltaa kattoa itteään peiliin, musan kautta?

Ja siten linkkejä ketjuun, pitää olla perustelut!

=DW=

62

843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • New-age

      Nuo Rollarit, Purples jne tuttujs.

      Mutta todellakin virsiä laulamalla tuli musiikki. Äidin ystävällä oli todella hyvä ääni. Omituista kyllä iltahartauksissa opin laulamaan.
      Putkiradio ja sunnuntai puolen päivän aikaan klassinen musiikki siitä on syöpynyt muistiin. Mario Lanza. Ääni. Ei ehkä niinkään, mitä. Kirjoitin nyt tämänlaatuisen musiikin, miksi ensin tuli klassinen.

      https://youtu.be/qNSEVV7mILc

      Vähän samanlainen tilanne, kun viime kesänä tutustuin vähän jazziin. Sieltä erottui tämä. Tavattoman korutonta, pelkistettyä siilautui sieltä.

      https://youtu.be/nGHKVg3AuNI
      Tuubiversio ei ole levyn tasoa.

      • New-age

        Enrico Caruso. Mita ma sekoilin. Sori.
        Kyllä tuo toinenkin jäbä osaa laulaa.


    • Herkistyin.nyt

      Olipa leppoisa biisi. Kuuntelen sanoja mutta kyllä joku melodiakin on sieluunkäypä.
      "Se jokin sinulla on" Ronnyt and the Loafers. Aina koskettaa.
      Virsi: Kiitos Sulle Jumalani. Silloin kun on "kaik on niin hiljaa mun ympärilläin, kaik on niin hellää ja hyvää.

    • Espoo vuonna 1974, ensimmäistä kertaa kuulin ja kuvissa näin tämän miehen.
      Että voikin tuollaisesta kookkaasta, valtavassa halatissa esiintyvästä karvaturrista purkautua ilmoille tuonkaltainen ääni.

      Ei vaikuttanut musiikkimakuuni, pälkähti nyt tuo muisto mieleeni.

      https://youtu.be/ZI6Qgvy33Uc
      ...

      • ö-Öö

        Hauskista

        Olin unohtanut koko tyypin. Äänensä omanlaisensa. Sen soolotuotantoa ikäänkuin ei voinut diggailla, liian suosittu ja liian pop. Kas kun se oli jotenkin tuttu Aphrodite's Child. progepändistä ja se ikäänkuin alkoi huoraamaan, tekemällä menestyksekästä popuraa.

        Aikanaan oli helppoa, tiesi, mikä musa on hyvää ja mikä ei.... Nykyisin paljon hankalampaa. Tämän kesän suurin musakokemus kai oli Antti Tuisku. Sen keikkapussi tuli vastaan nelostiellä. Että aika vähän tulee keikoilla käytyä.

        Jotin sun linkittämäsi kaltaista kaipailin, jotain uutta, tai jotain , jonka kerinnyt unohtamaan. Ilman kategorioita. Aloin muisteleen progepändejä, osasto, mitä ei ole tullut muisteltuakaan aikoihin. en oikein tiedä, kuin progea ne nykyaika on, jokatapauksessa pitkiä piisejä, niitä ei nykisin oikein tehdä-----

        =DW=


      • New-age

        Minä en enää tykännyt Demisistä, koska jostain kuulin, että hänelle järjestettiin tytsyjä Kalastajatorpalle. Ilmeisesti pyynnöstä...


      • New-age kirjoitti:

        Minä en enää tykännyt Demisistä, koska jostain kuulin, että hänelle järjestettiin tytsyjä Kalastajatorpalle. Ilmeisesti pyynnöstä...

        Minä en ole hänestä koskaan ihmeemmin tykännyt.

        Oli niitä tytsyjä (venäläisiä) hankittu erään suositun, jo edesmenneen suomalaisen laulajan ja orkesterinsakin viihdykkeeksi.
        Varmaan pyynnöstä.
        Omin silmin konsertin jälkeen tilanteen näin.


      • Tulinostalginenolo

        Ensimmäinen oikea todellinen rakkauteni hyräili tätä korvaani ensimmäisen rakastelumme jälkeen ja viimeisenkin, ihana muisto!


    • eläämää-nähnyt
      • Herkistyin.nyt

        Joo nyt herkistyy lisää.... Pakahdun kiitollisuuteen


    • Heikunkeikku

      Musiikin mystisyys. Ihmeellisyys. Täysin utopistinen juttu minulle, kun n. 4-vuotiaana istuin isännän tv-tuoliin katsomaan Ruotsin television lähettämää sinfoniakonserttia.
      Oikeastaan en paljoa siitä muista, osa on äidin kertomaa. En tietenkään tiedä, mitä orkesteri soitti, mutta sen muistan elävästi, miten käsittämättömältä se kuulosti, kun MONTA soitinta soittaa yhtäaikaa eri juttuja ja lopputulos on kuitenkin hienoa kuunneltavaa.
      Äitini mukaan olin istunut koko ohjelman ajan kuunnellen tuota mystistä taikamusiikkia.
      Aluksi äitini oli luullut, että olen tulossa sairaaksi ja sen takia lepäilen tuolilla.
      Kysyi voinko huonosti, mutta minä tiuskasin, että ei saa häiritä.
      Ohjelman jälkeen minulla oli "miljoona" kysymystä, että miten noin monta soitinta voi soittaa yhtäaikaa. Mistä ne tietää, mitä muut soittaa ja mitä itse soittaa. Miksi välillä jotkut lopettavat soittamisen ja muut jatkavat, miksi-kysymyksiä riitti, mutta eihän vanhempani niihin paljoa osannut vastata. Ainakaan niin, että olisin tarkalleen ymmärtänyt.

      Aina, kun tv:stä tuli klassista musiikkia ryntäsin telkkarin ääreen katsomaan.
      Sen muistan, kun erään kerran (en muista ikääni, mutta ennen kouluikää) katsoin ja kuuntelin pianistin soittoa. Pianon valkoiset koskettimet rivissä, samannäköisinä vieretysten, mustia koskettimia myös. Koska en tiennyt "systeemiä", niin tuntui ihmeelliseltä, että ihminen liikuttelee molempien käsien sormia yli-nopeasti. Miten se tietää mistä valkoisesta tai mustasta pitää painaa.
      Miten ehtii painelemaan?

      Musiikki tuntui ihmeelliseltä. Veljelläni oli Elviksen levyjä ja muitakin levyjä, mutta en niihin reagoinut sillä tavalla, kuten klassiseen musiikkiin, joita en vain kuunnellut, vaan näin soittajat soittamassa tv:ssä.

      Erään kerran (7v.) menin äidin kanss kylään maaseudulle. Siellä perheessä oli piano kamarissa.
      Se oli ensikosketus itse soittimeen. Saatoin sormellani sitä koskettaa.
      Huomasin, että HÄH mitä-mitä, jos painan tästä ja sitten tästä, niin ääni menee ylemmäs, jos taas painan tästä ja meenkin tuonne, niin ääni alenee.
      Huh, huh. Niin ihanaa. Kun olin hetken "testannut" ääniä, niin aloin korvakuulolla soittamaan tuttuja kappaleita. Yhdellä kädellä tietysti.
      Se tuntui NIIN käsittämättömältä, että en osaa kirjoittaa sanoilla sisäistä tuntemustani.

      Tämän kyläreissun merkitys oli todella suuri, koska siten vanhempani (lähinnä isäni) sai idean, että minulle oli pakko ostaa oma piano.
      Sain joululahjaksi pianon. Se oli tapahtuma, jota en unohda koskaan. En ikinä.

      Toinen ihmeellisyys oli se, kun menin soittotunnille. Mustia ja valkoisia pallukoita viivastolla, jotka olivat eri viivoilla ja niistä sain katsoa ja löytää vastaavat äänet pianosta.

      Aloin heräämään hyvin aikaisin aamulla, että ehdin soittaa pianoa, ennen kouluun lähtöä. Soitin niin kauan ja viime tinkaan, että koulun kellot soivat. Asuin koulun vieressä ja kun koulun kello soi, niin äitini sanoi, nyt se soi ja minä lähdin kiiiireesti juoksemaan kouluun, että ehdin jonoon. Silloinhan oppilaat menivät ulko-oven eteen jonoon pituusjärjestyksessä ja opettaja tuli sen jonon sisään hakemaan.

      Kun pääsin koulusta iltapäivällä, juoksin kotiin ja nakkasin koululaukun eteiseen ja aloin soittamaan. NIIN mystistä se soittaminen oli ja nuottien opettelu viivastolta.
      Taikuutta.

      Luulen kuitenkin, että se eka kerta, kun sinfoniaorkesteria telkkarista katsoin ja kuuntelin, niin se sai aikaan kipinän sisällä.

      En laita tällä kertaa musiikkia, kun en osaa päättää mitä laittaisin.
      Ehkä myöhemmin. Jos jaksan, nimittäin on alkava (tai oleva) flunssa ja tosi huono olotila.
      Viluttaakin pirusti.

      Anteeksi pitkä vastaukseni.

      • ö-Öö

        Kiintoisa kertomus.

        Itellä ei noin, mutta tavallaan noin. Ok, ihan kakarana oli sen aikaisia lastenlauluja ja virsiä. Jossain vaiheessa isosisko hankki levysoittimen ja osteli paljon levyjäkin. Sieltä just rollarit, piitles jne -60 lukulainen musa. Se kai oikeestaan ihan aluksi kiinnosti enenpi se levysoitin noin laitteena, mutta kun sen kans salaa värkkäsi, väkiselläkin siis kuuli ja alkoi kuunteleen musaa.

        Himassa, tai hikiällä oli aika hikistä musakulttuuria silloin, kaikki oli enenpi tekniikan varassa. Joopa radio luxemourg. Sieltä kuuli rokkia, suomen radiosta ei. Mä siis aika kakarana istuin radion edessä vääntelemäss nuppia, että löytäis rokkia. Jotenkin siinä kävi, meitä musadiggareita oli hikiällä yllättävänkin paljon, tuli omanlaisensa jengi, tavallaan. Kuunneltiin, diggailtiin musaa, oli itsetehtyjä kitaroita TM. ohjeitten mukaan, oli outoja pändivirityksiä, alettiin kulkeen keikoilla jne.

        Ok, parhaan kaverin fatsi oli kanttori, aina se soitti pianoa, met kamun kans kuunneltiin mankkerilta samaan aikaan heviä. Kamun isosisko soitattu taannoin "Entisten nuorten sävellahjassa" radiossa yhden piisin, muistellen meitä. Meinasi, kun pikkuproidin hevipöndi treenasi kanttorilan yläkerrassa, kattokruunut helisi alakerrassa. Noh, se mun kamu, se soittaa heviä ja laulaa kirkkokuorossa nykyisin. Ai niin. Meitin pändin pasisti kai ainoa tyyppi, joka haukuttu papin toimesta hikiän kirkon sarnastuolissa. Tota, oli aina sunnuntaisin kanttorilassa treenit. Kanttorila kirkon vieressä. Kuumana kesäpäivänä kerrankin kaikki paikalla aamummalla, kuuma, Ikkunat auki ja "Paranoid, isolla", öööö kesken papin saarnan :DDDDDDD

        Hikiä mielenkintoinen paikka. Siellä hitosti lestaateja ja pottujunkkareita, oikein ahdistava meininki. Mutta hitosti kulttuuri-ihmisiä, kuvataiteilijaa ja paljon muusikoita, kaikenlaista muutakin. Sellainen epäyhteisöllinen taideyhteisö, Hassua, useampikin kamu kiertänyt keikoilla pitkin eurooppaa, jollain ollut taidenäyttelyä pariisissa ja japanissa, kaks kertaa peräkkäin tullut yläasteen rock-sm kuntaan. Joku saa teiostokorvauksiakin, joku pändi levyttänyt 8 lp-levyä. Mutta undegroundia., virallisesti kunta käy ahkerasti kirkossa, siellä ei nautita alkoholia, ei harrasteta kulttuuria, siellä vaan tervataan pottua. Ahdistava ilmapiiri, se jotenkin ruokkii luomista, tms.

        Klassinen tuli mulle vaivihkaa, just rockin kautta. Klassiset hevipändit käytti paljon klassisenmusan vaikutteita, samaten progepändit. Jotenkin sitä vaan alkoi kuunteleen klassista. Kun ostin kasarin alussa ekan cd-soittimen, eka levy oli varovaisesti Vivaldia. Nojoo, kohta mentiin Mussourskissa jne. Itänaapurissa opin käymään konserteissa. Joopa Marinskiin ja pändin kapellimestarina Gergijef...

        Mulla siis aika poikkitaiteellinen musasuhtautuminen, vaikka mun mielestä joku musa nyt vaan on hyvää ja joku toinen ei, ei perusteluita. Se vaan harmittaa, meitsi ei soita, mulla ei rytmitajua. Ainoan kerran, kun koitin soittaa pändissä rumpuja, sain potkut kesken harjoitusten, kuulemma paskin rumpali, mitä kukaan ikinä kuullut. Kokeillut juu kaikenlaisia soittimia, jotenkin se vaan ei itellä onnistu, vaikka kuulen just rummutuksessa pinimmätkin sleepaukset ja kiihdytykset, iskuvirheet jne. Vaan, kai ole noin muuten saanut värkättyä musapuolellakin jotain, keikkajulistetta, organisointia, roudaamista jne. Oletettavasti parempi niin.

        Pakkolinkki. Jostain syystä, tämä piisi on mulle hyvin läheinen ja mulla jossain po. singlekin:

        Legendary Stardust Cowboy; Paralyzed:

        https://www.youtube.com/watch?v=9EEZAivzl1Q


    • Jahas.
      Tuli näköjään aloitus lastenkin lauluille.
      -
      "Älä purista kättäsi nyrkkiin kulta
      kun sä nykäiset laskee heinä veret sulta.

      Laita suuhusi Voi-Kukan siementä ainoastaan
      ne sun nenääsi kutittaa kikatusta herttaista kuunnella saan.

      Kait huomasit sinulta vaipat puuttuu
      tuu tuu tulla anna kakan vain pruu pruu."
      -
      https://www.youtube.com/watch?v=NYVCxzfTaZk

      H.

      • Olisihan täällä ollut jo aloitus renkutuksille.

        H.


      • muutlähteneet
        hunksz kirjoitti:

        Olisihan täällä ollut jo aloitus renkutuksille.

        H.

        Meeppä sää riimitteleen sille ainoolle joka sua palvoo.


      • muutlähteneet kirjoitti:

        Meeppä sää riimitteleen sille ainoolle joka sua palvoo.

        "muutlähteneet"

        En minä SITÄ aloitusta tarkoittanut.

        H.


      • muutlähteneet
        hunksz kirjoitti:

        "muutlähteneet"

        En minä SITÄ aloitusta tarkoittanut.

        H.

        Mut mää tarkotin.


      • muutlähteneet kirjoitti:

        Mut mää tarkotin.

        "muutlähteneet"

        Ymmärrettävästi.
        Samaan suuntaan osoittaa myös tämän aloituksen iva.
        Eihän tätä muuten olisi tehty.

        H.


      • hunksz kirjoitti:

        "muutlähteneet"

        Ymmärrettävästi.
        Samaan suuntaan osoittaa myös tämän aloituksen iva.
        Eihän tätä muuten olisi tehty.

        H.

        Saati kommentoitu. :)

        H.


      • mikä.älykääpiö.oot
        hunksz kirjoitti:

        Saati kommentoitu. :)

        H.

        Paras sun luulosairaan pysyy omissa alotuksissas.


      • mikä.älykääpiö.oot kirjoitti:

        Paras sun luulosairaan pysyy omissa alotuksissas.

        "mikä.älykääpiö.oot"

        Olkoon Haima kanssasi... :)

        H.


      • Renkutuksesta

        Ei musiikin kuunteluun mitään aloituksia tarvita, radio tai rammari soimaan sillä siisti.


      • ö-Öö
        Renkutuksesta kirjoitti:

        Ei musiikin kuunteluun mitään aloituksia tarvita, radio tai rammari soimaan sillä siisti.

        Kirjoitin ylempänä, mun musajutut alkoi paljone ennen, kuin netti oli oikeastaan keksittykään.


        Siis ei linkkiketjut ole mielenkiintoisia. Mielenkiintoista musaketjuissa on tietenkin itse musa, mitä se kenellekin merkitsee, mitä fiiliksiä kenessäkin herättää, millaista kulttuuria mikäkin piisi edustaa, etenkin, millaisen mielikuvan se kirjoittajasta antaa, siis kertoo jonkun ihmisen persoonasta.

        Tollasista syistä musaketjuja on, oahimmillaan linkkiketjut rittäin tylsiä, mutta musan kautta saa helposti aikaan keskusteluj, vaikka millasista asioista. Jos ei keskusteluja, ainakin mietteitä.

        Noh, toi kai kaiken kulttuurin perusjuttu onkin, laittaa ihmiset miettimään. esteettisyy, kauneus, kaikenlaista ulkokuorta, sisältöjö ja ajatusten liikkeelle saaminen se taiteen tärkeimpiä perusjuttuja.

        Ihan kiva, sulla radio, jopa grammari. Kertoisitko miksi?

        =DW=


      • hunksz kirjoitti:

        Saati kommentoitu. :)

        H.

        hunksz

        Millähän tavalla esim. minä aloitukseen vastatessani sinua ivasin?

        Voi hyvänen aika, kun ihan kaikki ei liity sinuun, eivätkä kaikkien ajatukset kaiken aikaa pyöri sinun ja musa-aloitustesi ympärilläsi.


      • Renkutuksesta
        ö-Öö kirjoitti:

        Kirjoitin ylempänä, mun musajutut alkoi paljone ennen, kuin netti oli oikeastaan keksittykään.


        Siis ei linkkiketjut ole mielenkiintoisia. Mielenkiintoista musaketjuissa on tietenkin itse musa, mitä se kenellekin merkitsee, mitä fiiliksiä kenessäkin herättää, millaista kulttuuria mikäkin piisi edustaa, etenkin, millaisen mielikuvan se kirjoittajasta antaa, siis kertoo jonkun ihmisen persoonasta.

        Tollasista syistä musaketjuja on, oahimmillaan linkkiketjut rittäin tylsiä, mutta musan kautta saa helposti aikaan keskusteluj, vaikka millasista asioista. Jos ei keskusteluja, ainakin mietteitä.

        Noh, toi kai kaiken kulttuurin perusjuttu onkin, laittaa ihmiset miettimään. esteettisyy, kauneus, kaikenlaista ulkokuorta, sisältöjö ja ajatusten liikkeelle saaminen se taiteen tärkeimpiä perusjuttuja.

        Ihan kiva, sulla radio, jopa grammari. Kertoisitko miksi?

        =DW=

        Vai niin, on mulla erillaisia äänentoisto laitteita joita joskus kuutelen, jossain konsertissa riippuen esityksestä ja esiintyjästä voi saada ahaa elämyksen, muuten renkutukset ja keskustelut niistä on yhden tekevää.


      • Ancelina kirjoitti:

        hunksz

        Millähän tavalla esim. minä aloitukseen vastatessani sinua ivasin?

        Voi hyvänen aika, kun ihan kaikki ei liity sinuun, eivätkä kaikkien ajatukset kaiken aikaa pyöri sinun ja musa-aloitustesi ympärilläsi.

        "Aloituksen iva".
        Sinäkö olit aloittaja?


      • Tellukka kirjoitti:

        "Aloituksen iva".
        Sinäkö olit aloittaja?

        "Saati kommentoitu", aloitukseen vastaamalla ivailtu?

        Lukeeko aloituksen tekijän kohdalla minun nimimerkkini?
        Ellei, en ole aloitusta tehnyt.


      • ö-Öö
        Renkutuksesta kirjoitti:

        Vai niin, on mulla erillaisia äänentoisto laitteita joita joskus kuutelen, jossain konsertissa riippuen esityksestä ja esiintyjästä voi saada ahaa elämyksen, muuten renkutukset ja keskustelut niistä on yhden tekevää.

        Pakko kysyä.

        Onko telkkaria, se kun on uskovaisen huoneeseen kuulumaton huonekalu.

        Aloitukseen, tai kommenttiasi koskevaan kysymykseen et vastannut, tuskin tähänkään.

        =DW=


      • Renkutuksesta
        ö-Öö kirjoitti:

        Pakko kysyä.

        Onko telkkaria, se kun on uskovaisen huoneeseen kuulumaton huonekalu.

        Aloitukseen, tai kommenttiasi koskevaan kysymykseen et vastannut, tuskin tähänkään.

        =DW=

        Perkeleen pakana viimosen päälle, harppukin on istumassa vastapäätä, se renkutuksesta.


      • ö-Öö
        Renkutuksesta kirjoitti:

        Perkeleen pakana viimosen päälle, harppukin on istumassa vastapäätä, se renkutuksesta.

        ?

        Mitens se televisio?

        =DW=


      • Renkutuksesta
        ö-Öö kirjoitti:

        ?

        Mitens se televisio?

        =DW=

        Tarkotatko näköradiota, naapurilla on kuulemma sellanen, on mulla öljylamppu isän ostama. Kide radio on ollu harkinnassa.


    • Täällähän on tapahtunut odotetusti pientä karvan-nousua.
      Liekö on valahtanut köysi omaan kaulaan.
      Alkanut hiertää kuin huono oma-tunto :)
      Noooh...
      Otetaan iisisti.
      -
      "Aika rento oli fiilis nuorella miehellä
      kielletty piippu paloi neito lojui vierellä.

      Housut jalassa venyvää kangasta
      paita kirkui ääneti kuin papu-kaija.

      Eipä paineneet isot huolet maailman
      eikä pienet kruunu-roposet palkka-pussissa."
      -
      https://www.youtube.com/watch?v=_se7RuYuG1s

      H.

    • hmpff

      Kaikkein eniten on mun musamakuuni vaikuttanut kaksi asiaa - lapsuuden musiikkitäytteinen elämä, missä jokaisella viidellä perheenjäsenellä oli oma suuntauksensa, sekä naimisissa-olon musiikiton aika.

      Kumpikin varmaan puski siihen suuntaan, että ei kannata tyytyä vain yhteen musaan. Maku on niiden suhteen ihan samanlainen kuin ruuankin kanssa - kestää noin 10 maistelukertaa ennen kuin mieli tottuu uuteen asiaan. Kaikki uppoo, paitsi jazz ei ehkä ihan vielä. Olen sitä mieltä että se on ikään kuin musiikin aateli. Se on musiikkia harrastavan mielen vapaus, kun ei ole enää kiinni siinä, että miten sen pitää virrata. Mulla ei ole niin vapaa mieli. Vielä.

      Eniten rassaa sellainen ylimielisyys ihmisissä, että jonkun musiikkimaku mukamas on huono. Katsotaan nenänvartta pitkin jotain genreä.

      Musiikki on ihan parasta kun siinä on hiukkasen raspia, pientä särmää. Vatsanpohjalta toiseen vatsanpohjaan.

      Cornelis Vreeswijk - Somliga går med trasiga skor
      https://www.youtube.com/watch?v=IWHxsqOl_v0

      • ö-Öö

        Kah

        Ihan outo juttu mulle, kaiketi leffamusaa?

        Mulla omanlaiseni kokemukset itänaapurinmusasta. Enenpi klassisesta, populaarimusa oli aikaan, vähän niin ja näin. Pakko kertoa pari musajuttua niiltä ajoilta.

        Oli jotain tuttuja, net tiesi, jossain punk-konsertti. Volga alle ja paanalle. Niinno, se rakennus, missä konsertin piti olla, oli purettu. KAteltiin eka narkkaripunkkarin näköinen tyyppi ja udeltiin siltä, Joop. löydettiin paikka. Noh, oikeesti sahajauhot lattialla, hirveesti väkeä, miliisejäkin, nuuskasivat muuten jotaib valkoista nuhaläkettä. Kolme pändiä, sellaista zexpistols tyylistä. Kaks kateltiin, ei uskallettu enää kattoa kolmatta pändiä, alkoi pelottaan. Ihan underground hommelia.

        Ja toinen. Jostain syystä piti mennä konserttiin jonnekin hiton konserttisaliin. Esiintyjänä Aljona Apina. Hyi hitto. Mikäpä siinä, puku niskaan ja skraka kaulaan. Niinno, siellä istuttiin arvokkaasti ja aina piisien välissä taputettiin raivokkaasti. Väliajalla konjakkia ja leivonnaisia. Musa ihan skeidaa. Vaan esittäjä ei.

        Mulla kai kaikki Aljona Apinan levyt. Niitä kiva kuunnella kännipäiissään. Musa toki edelleen täyttä skeidaa, mutta toi Aljona....

        Öf, no jokin peruste linkille piää olla :D



        Алена Апина - Близость;

        https://www.youtube.com/watch?v=w8w7zN2XquU

        =DW=


    • Minä elän musiikkia tavallani. Radio Rockin musiikkiohjelmat ovat iskeneet erilaisia korvamatoja vanhan rouvan korviin. En elä musiikissa menneitä aikoja niillä oli silloin vuonna se ja se omanlainen vaikutuksensa.
      Kuuntelen musiikkia aina autolla ajaessani. Tänään sydämeni sai sykettä tästä linkin kappaleesta.




      https://youtu.be/D3q3BOAlHWk

    • Child in time on pirun hyvä biisi. Deep Purplea olen aikoinaan paljonkin kuunnellut, kuten Led Zeppeliniä, Black Sabbathia ym. Teini-iässä alkoi enempi proge kiinnostamaan, Pink Floyd, Zappa, Gentle Giant ym. Olin hieman "erilainen nuori". Kaveripiiriinkin musiikkimaku vaikutti.

      Olisko ollut pari vuotta tuon Child in time biisin julkaisun jälkeen kun sain ensimmäiset omat musiikkivehkeet ja sain käsiini Pink Floydin Atom Heart Mother albumin. Siitähän se musiikkitaivas repesi. Deep Purple ei enää soittolistoilla juuri ole mutta Pink Floydia kuuntelen edelleenkin. Pink Floydin Atom Heart Mother albumi kokonaisuudessaan on varmaan se eniten meikäläiseen vaikuttanut musiikkijuttu ja ehkä se jotain kertoo ajatusmaailmastakin.


      https://www.youtube.com/watch?v=yusGUGTVAyw&list=PLXRKTcRs-Xs4ASeTJMGm8xNq9fnOcUAmE

      • ö-Öö

        Joop

        Mä kyllä diggaan Pink Floydia. Mulla kai enenpi elämään on vaikuttanut pändin musan sijaan pändin kansitaide. Hitto, pändi, jonka massiivien loistavan progressiivien musiikin klassisen levyn kannessa on lehmä!

        Unohtamatta Dark side of the moonia, tahi, Animals-albumin kantta. Siis aivan huikeita levynkansigrafiikoita. No en monta levynkantta ite ole tehnyt, julisteit tms rojua enenpi. Mutta paljon, siis paljon kaikenlaista muuta. Mua kiehtoo just toi jonkinlainen punkmeininki kansitaiteessa. Kun, oishan ton Atonheart motherin kannessa voinut olla perinteinen tylsä poseerauskuva muusikoistakin. Mun mielestä musan ja graffan pitää tukea toisiaan, siis taideteoksena, kokonaisuutena.

        Niinno, mä en paljoa lyriikoita ole ikinä kuunnellut, mulle edelleen epätietous, miks se lehmä oli siinä kannessa :DDDDDDD

        Noh, Hipgosif oli kiintoisa kansitaiteilija aikanaan, nykyuisin ei oikein levynkansitaidetta edes tehdä. Hieno levy, samaa mieltä.

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Joop

        Mä kyllä diggaan Pink Floydia. Mulla kai enenpi elämään on vaikuttanut pändin musan sijaan pändin kansitaide. Hitto, pändi, jonka massiivien loistavan progressiivien musiikin klassisen levyn kannessa on lehmä!

        Unohtamatta Dark side of the moonia, tahi, Animals-albumin kantta. Siis aivan huikeita levynkansigrafiikoita. No en monta levynkantta ite ole tehnyt, julisteit tms rojua enenpi. Mutta paljon, siis paljon kaikenlaista muuta. Mua kiehtoo just toi jonkinlainen punkmeininki kansitaiteessa. Kun, oishan ton Atonheart motherin kannessa voinut olla perinteinen tylsä poseerauskuva muusikoistakin. Mun mielestä musan ja graffan pitää tukea toisiaan, siis taideteoksena, kokonaisuutena.

        Niinno, mä en paljoa lyriikoita ole ikinä kuunnellut, mulle edelleen epätietous, miks se lehmä oli siinä kannessa :DDDDDDD

        Noh, Hipgosif oli kiintoisa kansitaiteilija aikanaan, nykyuisin ei oikein levynkansitaidetta edes tehdä. Hieno levy, samaa mieltä.

        =DW=

        Meikäläiselle vain sisältö merkitsee mutta eihän se hyvä kansitaidekkaan haitaksi ole. Wikipediassa sanottiin näin: Albumin alkuperäiseen Hipgnosiksen suunnittelemaan kanteen on kuvattu lehmä seisomassa laidunmaata vasten, ilman mitään tekstiä tai muuta viittausta albumin sisältöön. Tätä voitaneen pitää eräänlaisena kommenttina "space rock" -nimitykselle, joka albumin julkaisun aikoihin monesti yhdistettiin Pink Floydiin; yhtye halusi tutkia kaiken tyyppistä musiikkia olematta rajoittunut vain tietynlaiseen musiikkityyliin tai esiintymistapaan. Näin ollen he halusivat uuden albuminsa kanteen "jotakin vaatimatonta", lopulta lehmän maalaismaisemaa vasten.

        Vähän toisenlaista kansitaidetta, ja musiikkia.

        https://www.youtube.com/watch?v=XXiKRJ6E7kA


      • ö-Öö
        ö-Öö kirjoitti:

        Joop

        Mä kyllä diggaan Pink Floydia. Mulla kai enenpi elämään on vaikuttanut pändin musan sijaan pändin kansitaide. Hitto, pändi, jonka massiivien loistavan progressiivien musiikin klassisen levyn kannessa on lehmä!

        Unohtamatta Dark side of the moonia, tahi, Animals-albumin kantta. Siis aivan huikeita levynkansigrafiikoita. No en monta levynkantta ite ole tehnyt, julisteit tms rojua enenpi. Mutta paljon, siis paljon kaikenlaista muuta. Mua kiehtoo just toi jonkinlainen punkmeininki kansitaiteessa. Kun, oishan ton Atonheart motherin kannessa voinut olla perinteinen tylsä poseerauskuva muusikoistakin. Mun mielestä musan ja graffan pitää tukea toisiaan, siis taideteoksena, kokonaisuutena.

        Niinno, mä en paljoa lyriikoita ole ikinä kuunnellut, mulle edelleen epätietous, miks se lehmä oli siinä kannessa :DDDDDDD

        Noh, Hipgosif oli kiintoisa kansitaiteilija aikanaan, nykyuisin ei oikein levynkansitaidetta edes tehdä. Hieno levy, samaa mieltä.

        =DW=

        Mietin kansia.

        Ne aikanaan liittyi musaan, tuki musaa omana taidemuotonaan. Nyt hommeli symbiosoitunut, ei mikään pändi voi julkaist pelkkää musaa, ilman visuaalista tukea. Aina, kun kttoo videon tuupista, aina myös kuvaa. Aikanaan ei ollut kuvaa muuten, kuin jotain lehtijutuista, tahi just levynkansista. Homma tiivistynyt yhdeksi taideteokseksi, mmmm toisaalta, roketinrolli, nyt, vähän kuin ooppera aikoinaan. Kokonaisvaltaisia teoksia, ei pelkkää musaa.

        Muistui mieleen yks kotimainen levyn kansi. Se oikeastaan kopio tosta pink floydin levyn kannesta, siis idealtaan. Laitan linkin kansikuvaan, sekä yhteen levyllä olevasta piisistä.

        Peer Gynt, kansi ja piisi:

        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/fi/3/30/NoPiercingNoTattoo.jpg

        https://www.youtube.com/watch?v=QEwqeRqd6I8

        Noh, tossa asian kolmijako kai kaikille selkee, musa, kuvataide, leffa, kaikki roketinrollin ytimessä.

        Noh, hyvä piisi.


        =DW=


      • ö-Öö
        entinenmiäs kirjoitti:

        Meikäläiselle vain sisältö merkitsee mutta eihän se hyvä kansitaidekkaan haitaksi ole. Wikipediassa sanottiin näin: Albumin alkuperäiseen Hipgnosiksen suunnittelemaan kanteen on kuvattu lehmä seisomassa laidunmaata vasten, ilman mitään tekstiä tai muuta viittausta albumin sisältöön. Tätä voitaneen pitää eräänlaisena kommenttina "space rock" -nimitykselle, joka albumin julkaisun aikoihin monesti yhdistettiin Pink Floydiin; yhtye halusi tutkia kaiken tyyppistä musiikkia olematta rajoittunut vain tietynlaiseen musiikkityyliin tai esiintymistapaan. Näin ollen he halusivat uuden albuminsa kanteen "jotakin vaatimatonta", lopulta lehmän maalaismaisemaa vasten.

        Vähän toisenlaista kansitaidetta, ja musiikkia.

        https://www.youtube.com/watch?v=XXiKRJ6E7kA

        Hahaa

        Mulla oletettavasti toi levy jossain. En muista siitä muuta, kuin kannen ja albumin nimen, Mä pidän kyllä kundin musasta, mainio kitaristikin muuten, mutta jotenkin sen musa jäi etäiseksi.

        Joskus katellut tuupista livevideoita, Ne kovin raskaita kattoa, Siis tarkoitan, musa vaatii keskittymistä, vaikka onkin päällisin puolin viihdettä. Tai miten sen nyt ilmaisisi.

        Joka tapauksessa, hyvä musiikki, hyvä kansi.

        En ala nyt menemään syvemmälle, esim koittamaan analysoimaan Robert Crumpin, tahi Roger Deaniin. Mun mielestä levynkannet oli ennen paljon merkittävämpiä juttuja musassa, kuin nykyyisin, kun kaikki hukkuu kuvamassaan. Hankala kuvitella, että nykyjajara istuu tuntitolkulla kuullokeet pääss kuuntelemassa yhtä lp-levyä ja kattelemassa samalla sen kansia.

        Nojoo.


        =DW=


    • Makustelujutska

      En ymmärrä miten voi valita yhden biisin kaikesta siitä paljoudesta jota muoalima on ylenmäärin pullollaan. Siinä määrässä on niiin paljon hyvää ettei millään voi panna paremmuusjärjestykseen. Tai joku varmaan voi, muttei siinä ole mitään järkeä.

      • ö-Öö

        Ei kyse listauksista.

        Koitin tarkoittaa, mikä piisi tulee mieleen just nyt, kun piisejä miettii. Monet kuitenkin kokee jotain musaa tärkeiksi jostain syystä itelleen. Mikä kivuttomasti tulee mieleen, kertoo paljon, tyylistä tai piisistä riippumatta. etenkin sille, joka sen piisin kirjoittaa ja sen perustelee. Siis kertoo itelleen ja mys muille.,.

        Tarkoitus herättää ajatuksia, mielipiteenvaihtoa, ei ränkätä piisejä paremmuusjärjestykseen. Ja, kikkihan riippuu just minkäkin aikaisesta fiiliksestä. Ite laittaisin nyt jonkin ihan erilaisen piisin ite linkille. Vaan, linkkilistat tympeitä, keskustelu musasta, elämästä, kaikenlaisesta, filosofiasta, elämästä, kaikenlaisesta, siitä kyse, siis musan varjolla.

        =DW=


      • Mielenkevennysriitti

        Ymmärsin että ei ollut kyse sillä lailla paremmuudesta että numeroidaan järjestykseen. Ja se todellakin on fiilarista kiinni mikä lähtee päässä soimaan minäkin hetkenä. Aika usein joutuu funtsimaan, mistä / miksi tämä tuli nyt mieleen. Joskus se on jonkun toisen sanoma sana tai lauselma, joskus tapahtuma, joskus mikä lie ...

        Kerran töissä kylvetin iäkästä, sairasta naisihmistä enkä tiedä mistä päähän poksahti sellainen vanha biisi kuin Pieni punainen mökki. Lauloin sitä kunnes sanat 'loppuivat' mutta hiljainen, miltei puhumaton potilas jatkoi ja sitten minäkin hänen kanssaan. Siihen saakka kunnes kylvetettävän leuka alkoi pomppia siihen malliin että laulaminen ei enää onnistunut. Laulu oli hänelle tuttu, jotenkin merkityksellinen, sai muistoja tulvahtamaan mieleen ja ne itkettivät.

        Meikällä on varaa valita kappale noin neljänsadan laulun omalta listalta. Tilanteeseen sopiva tai sitten ei. Eilen duunissa renkutin jotain, hoidettava sanoi: "tommosen kanssa en lähde ...".


      • Mielenkevennysriitti kirjoitti:

        Ymmärsin että ei ollut kyse sillä lailla paremmuudesta että numeroidaan järjestykseen. Ja se todellakin on fiilarista kiinni mikä lähtee päässä soimaan minäkin hetkenä. Aika usein joutuu funtsimaan, mistä / miksi tämä tuli nyt mieleen. Joskus se on jonkun toisen sanoma sana tai lauselma, joskus tapahtuma, joskus mikä lie ...

        Kerran töissä kylvetin iäkästä, sairasta naisihmistä enkä tiedä mistä päähän poksahti sellainen vanha biisi kuin Pieni punainen mökki. Lauloin sitä kunnes sanat 'loppuivat' mutta hiljainen, miltei puhumaton potilas jatkoi ja sitten minäkin hänen kanssaan. Siihen saakka kunnes kylvetettävän leuka alkoi pomppia siihen malliin että laulaminen ei enää onnistunut. Laulu oli hänelle tuttu, jotenkin merkityksellinen, sai muistoja tulvahtamaan mieleen ja ne itkettivät.

        Meikällä on varaa valita kappale noin neljänsadan laulun omalta listalta. Tilanteeseen sopiva tai sitten ei. Eilen duunissa renkutin jotain, hoidettava sanoi: "tommosen kanssa en lähde ...".

        Mukava kertomus. Olen kuullut joskus ennenkin, että vanhuksille, joilla on muistisairaus jo edennyt pitkälle, herää kuitenkin muistoja jonkin tutun laulun, sävelmän myötä.

        Musiikki tekee sielulle hyvää. Elämän eri vaiheissa milloin minkäkin lainen musiikki puhuttelee, se on sellaista mielen ruokaa.


      • Elämäneliksiiriä

        Kiitti. Eikä vain herää muistoja, vaan pitkällekin dementoitunut voi muistaa sanat ja laulaa aivan oikealla nuotilla kun kappale on tarpeeksi tuttu. Muistille tarvitaan vain avain, jonka laulattaja antaa.




      • viljankukka kirjoitti:

        Muutaman kerran on ollut onni kuulla Marko Haavistoa ihan livenä, Kaurismäen luottomuusikko, tavattoman monipuolinen.
        Jos joskus olisin oikein allapäin, maailma musta, tämä takuulla saisi minut hyvälle tuulelle:
        https://www.youtube.com/watch?v=mfkP2TyJWJw

        Lisää Marko Haaviston ja Poutahaukkojen levyltä Lamppu palaa, osoitus hänen monipuolisuudestaan:

        https://www.youtube.com/watch?v=u-RzPjipu18


    • Haitanneeko

      Mielummin kuuntelen radion asiaohjelmia.

    • jbert
    • por_favor
      • ö-Öö

        Jaa leffamusaa.

        Oishan sitä. Jostain syystä tuli mieleen yks klassikko-

        ClockworkOrange. Singing in the rain scene:

        https://www.youtube.com/watch?v=GnSx7q89y1g

        Noin mainiten, Stephen Spielbergin tulevan leffan trailerissa musana Rush:in Tom Sawyer. Leffamusa kiintoisaa. Siit vois joku tehdä joskus aloituksen, mitens ois kotimainen rillumarei?

        =DW=


      • ö-Öö kirjoitti:

        Jaa leffamusaa.

        Oishan sitä. Jostain syystä tuli mieleen yks klassikko-

        ClockworkOrange. Singing in the rain scene:

        https://www.youtube.com/watch?v=GnSx7q89y1g

        Noin mainiten, Stephen Spielbergin tulevan leffan trailerissa musana Rush:in Tom Sawyer. Leffamusa kiintoisaa. Siit vois joku tehdä joskus aloituksen, mitens ois kotimainen rillumarei?

        =DW=

        "teevee"

        Kaikki kunnia Helismaalle, joka teki muutamia pisteleviä parodioita aikansa kulttuuri-ihmisiä vastaan.
        Ja ihan aiheesta.
        Kuitenkaan se musiikki ei enää ansaitse paikkaansa aloituksena.
        Ne kun sopivat hyvin tuohon renkutuksiin.
        Eivätkä ne ole 60 musiikkia.
        Ovat vanhemmille.
        -
        Minä en ole kiinnostunut leffa-musiikista.
        Tosin Morricone hieman säväytti tyylillään tukea Eastwoodin tyylittelyä.

        H.


      • New-age

        On tässäkin jotain pisteliästä. Mari Palo on laulanut myös jollekin levylle, harmi en löydä hänen laulsmanaan.
        6.12. tulee aina mieleeni....


        https://youtu.be/FmkviyOmh0I


    • Himmelsauge
      • New-age

        Ehkä siksi, että on niitä suosikkeja, eikä niitä kehtaa joka ketjuun laittaa.
        Ja jokin perustelu pitäisi olla mukana, että miksi tärkeä minulle tai sinulle.
        Saako toinen irti kappaleesta samaa, mitä itse tai edes jotain.
        Jos taas aloituksella on teema, voi surffailla tuubissa ja tehdä löydön, uuden tuntemattoman siis kuullaans tätä...

        Vaikkapa nyt

        https://youtu.be/RCMXO9sBIcU

        ja sitten untenmaille...


    • Löysin parikymmentä vuotta sitten muutaman iloisen asian, joita on kiva yhdistellä. Niistä jazz (mieluiten wanha/klassinen) sekä swing liittyvät läheisesti tanssiin, jota aloin samoihin aikoihin harrastaa hiukan rennommalla tempolla kuin ennen, uusien tanssilajien myötä.

      Tässä ne kaikki ovat periaatteessa yhdistettyinä, rentoa ja hauskaa:
      https://www.youtube.com/watch?v=acb-js00c40&list=PLyUKaKIB05bRZnk6sQKplsjjPefWSwiWG

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe