Ihailen todistajia

Beauty-77

Olen katsonut JW.orgin videoita. Kaikki todistajat ovat kauniita ja pukeutuvat hyvin, ja asuvat siisteissä kodeissa. Ja ratkovat arkielämän ongelmat hengellisesti.

85

887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eijehovalainen

      Minun isän sisko on ollut jt yli 50 vuotta ja on 75-vutias. Hän on ikäisekseen nuorekas ja pukeutuu klassisen tyylikkäästi, mutta ei hänen koti nyt erikoisemmin siisti ole.
      Järjestön sääntöihin kuuluu että ulkopuolisille on annettava edustava ja siisti kuva ja kai siellä joitain vaatimuksia että konventteihin pitää ostaa jotain muodikasta ja uutta. Ryhmäkuri on kova.

      • Tyylikästäporukkaa

        Mutta miksi jehova miehet eivät saa pukeutua konventtiin niihin ihaniin mummohameisiin ?
        Klassisen tyylikäs yli polvien ulottuva muodikas musta asustekokonaisuus pitkähihaista kauluspaitaa tyylillään tukien.
        Räväkkä smurffiasuste olisi myös paikallaan karnevaalitunnelmaa luomaan.
        Hiusten tulisi antaa myös kasvaa valtoimenaan olakapäille muodikasta ja uutta olemusta tukien.


      • Tyttönä_kaapissa

        Todellakin !
        Nyt kun näitä kuumia ja kosteita kesäöitä viimeinkin tuli. Mikäpä se parempaa kuin minäkin jehova transmies saisin vapaasti siistissä mekossa ja farkkutakissa iltakävelyille kaupungin vilinään korkokenkineni kopinalla jalkautua.
        Terassille istuskelemaan ja lämpimistä illoista jonkun kevyen drinksun kera nauttimaan.

        Kyllä sekin vapauden aika vielä tulee. Nyt vielä joutuu hieman varautuneesti salaa tyttöilyä harrastaa.


    • yhb12

      Mukava lukea myönteistäkin tekstiä kaiken repivän keskellä. Saamme jatkuvasti opetusta persoonallisuuden kehittämisessä noudattamaan hengen hedelmiä. Toivo saa kasvot sateilemään ja ilo kuulua maailmanlaajuiseen joukkoon, joilla on yhteiset tavoitteet kirkastaa Jumalamme nimeä.
      Emme ole mitään teeskenteleviä friikkejä, joiksi jotkut haluavat meidät leimata. Haluamme vilpittömästi noudattaa Raamatun ohjeita ja auttaa muitakin näkemään sen järkevät opetukset.

      • Kauspe

        Kehitätte persoonallisuuttanne jotta noudatatte hengen hedelmiä, mitä tämä tarkoittaa ?


    • Irila

      Ja ovat pohjimmiltaan polla sekaisin ja ahdistuneita.

      • Beauty-77

        No siitä en tiedä, mutta fiksu ulkoasu ja ystävällinen käytös helpottaa monia sosiaalisia tilanteita.


      • opetustajollaonarvoa

        Kyllä itsekin olen sellaisten ihmisten seurassa, jotka osaavat käyttäytyä hyvin. Hyvään käytökseen kuuluu kaunis ja asiallinen pukeutuminen. Katselen myös paljon JW.ORG-sivuston hienoja videoita, jotenkin ne ovat niin aidon tuntuisia. Samaa vilpittömyyttä ja aitoutta kokee kyllä salillakin. Kaikki ovat vain niin onnellisia, kun tietävät totuuden.


      • satuntietämään
        Beauty-77 kirjoitti:

        No siitä en tiedä, mutta fiksu ulkoasu ja ystävällinen käytös helpottaa monia sosiaalisia tilanteita.

        Ei se ystävällisyys ja siisti ulkoasu ihan "uskonlahjana" jt:lle tule. Heitä opetetaan ja koulutetaan jatkuvasti kohtaamaan ihmisiä, miten päästään juttuun ihmisten kanssa, on esiintymisharjoituksia ja luentoja ja tietenkin myös otetaan huomioon ulkoinen edustettavuus. Tietääkseni tätä opetusta on ihan säännöllisesti valtakunnasaleilla. Ei tällainen tietenkään huono asia ole ja siitä on hyötyä työelämässä, sosiaalisissa kanssakäymisissä, mutta todistajilla tämä tähtää tehokkaaseen ovelta ovelle työhön.
        Tästä syystä jehovantodistajia toimii esiintymis- ja tyyliluennoitsijoina jopa bisneskoulutustilaisuuksissa. Olen itsekin ollut sellaisella luennolla ja paikalla oli myös yleisön joukossa rivijehovantodistajia.


    • nimesi_kunniaa

      You Tubessa voi myös kuunnella kaunista musiikkia ja lauluja, joita Jehovan todistajat laulavat kokouksissaan ja konventeissaan ja tietenkin ihan kotonaankin. Kokeile niitäkin, ihastut varmasti.

      • monenmoistalaulua

        Minusta Pohjois-Koreassa ihmiset ovat vielä siistimmin pukeutuneita ja ovat vielä kaikki nuoriakin.
        Lapsetkin ovat tottelevaisia.
        Kun he laulavat niin koko Pjöngjang kaikuu.

        Itse pidän eniten hengellisistä lauluista kuten "Jeesus pelastaa" ja "Pyhä Henki kosketa minua.".
        Eikä nämä ole mitään Jehovan todistajien työväenlaulujen kaltaisia marsseja.
        Hae youtubesta ja ylläty.



    • qazxde

      Kaikilla on omat laulunsa niin täällä kuin Pohjois-Koreassakin. Eipä mallttanut nimim. monenmoista pysyä poissa tältäkään palstalta. Sen lauluja laulat, kenen jne.

    • nimesi_kunniaa

      Niinpä olisi välillä mukava vaihtaa ajatuksia myönteisistä asioista ilman hänen ilkeilyään, mutta eipä yllätä.

    • qazxde

      Syy on kai siinä, ettei kestä sitä, että todistajia kehutaan.

    • InhottavaRealisti

      Avaus on joko typerä vitsi tai kirjoittaja on sekaisin.

      Kumpiko on totuus?

      • ilkeilyalas

        Aina ei tarvitse olla oikeassa. Sekin on tavallaan oikein. Kohteliaisuudet jäävät täällä liian usein jalkoihin. Todistajat ovat hienoa väkeä!


    • yhb12

      Inhottava realisti, miksi olisi sekaisin, eikö asia pidä mielestäsi paikkaansa, miksi ei saisi mitään miellyttävää sanoa todistajista? Oletko katsonut noita videoita?

      Tavallisia ihmisiä ja kaikennäköisiä, mutta on kiva lukea joskus hyviäkin toteamuksia.

      • Kaupse

        yhb12, laitoin sulle tänään kysymyksen klo 12:34


      • Eikös Hitlerin väelläkin ollut hienot asut? Kovasti korrektia ja jämäkkää väkeä?


    • yhb12

      Kauspe, Galatalaiskirjeen 5: 22: "Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, huomaavaisuus, hyvyys, usko, lempeys, itsehillintä." Kun näitä Jumalan hengen hedelmiä pyrkii lisäämään elämässään, ihmisen persoonallisuus heijastaa enemmän Jumalan kuvaa, joiksi hän on luonut ihmisen.

    • juu-uuu

      Onpa tullut nähtyä tuo todistajien "hienous" ihan käytännössä.

      "Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te tekopyhät! Te olette kuin valkoisiksi kalkitut haudat. Ulkoapäin ne näyttävät kauniilta, mutta sisältä ne ovat täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa."

    • Kauspe

      Mutta eikös nämä hengen hedelmät tule niille jotka pyhän hengen ovat saaneet

    • Juu. Kuin kiiltokuvasta ovat. Lisäksi jehova on pistänyt kilteille rahanlähteille vähän "hyvän miehen lisää" : miehillä löytyy iso mukku ja naisilla isot tissit

    • yhb12

      Kauspe, ei hengen hedelmät tule kenellekkään itsestään, näitä ominauksia tulee pyrkiä kasvattamaan, koska olemme epätäydellisiä.
      Ennen hengen hedelmiä luetellaan lihan teot ja niistä varoitetaan ja niiden vastakohdiksi luetellaan hengen hedelmät. Näitä ominaisuuksia täytyy osoittaa voidaksemme miellyttää Jumalaa.

      • justsayin

        Hengen hedelmä. Yksikössä


    • Kauspe

      Ei itsestään kenellekään vaan pyhä henki ainoastaan voi antaa pyhän hengen hedelmän ilon rauhan ym kuten room 14:17 sanoo , omasta voimasta voimme kyllä yrittää olla lempeitä pitkämielisiä ym mutta se ei ole hengen hedelmää ne on meidän omia tekoja joita lihassa yritämme tehdä ja lihan teoissa me vaellamme kunnes pyhä henki meidät uudistaa Tiitus 3:5

    • yhb12

      Lueppa uudelleen Galatalaisille 5:19-22.

      • Kauspe

        Ymmärrän kyllä että ihminen luonnostaan (lihassa)on juuri tätä , olemmehan me syntisiä jo äidin kohdusta ja sen takia tekomme on pahoja mutta kun saamme pyhän hengen olemme Jeesuksen omia , uudestisyntyneitä, synnit anteeksi saaneita, armahdettuja, olemme haudanneet vanhan luontomme jae 24 , tällöin meissä asuva pyhä henki antaa hedelmäänsä meille jotka olemme hengessä emme ole enää "maailmassa "


    • kovapäisiä

      Eipä tuo vuosikymmeniä jt:nä olokaan saa kaikkia todistajia muuttamaan huonoja asenteitaan ja käyttäytymistään juuri lainkaan. Ihmettelen vaan mitä ovat esim. ne muutamat tehneet kun ovat kokouksissa istuneet ja kentällä ravanneet jopa 50 vuotta tai enemmänkin kun opit eivät ole menneet perille missään määrin.

    • mnaat

      Herää kysymys: "kumpi on ensinnä; armo vai teot?
      Tai; usko vai teot?
      On päivän selvää että ensin on armo ja sitten uskon kautta syntyvät teot, jotka syntyvät Pyhän Hengen voimasta.
      Ei niin, että teot synnyttäisivät armon ja uskon.
      Hyviä tekojahan on myös ilman uskoa, mutta milloinkaan mitkään teot eivät täytä sitä syntien määrän poistoa jota tarvittaisiin jos ei ole uskoa ja armoa. Ei edes Jehovan todistajilla vaikka he niin luulevat.
      On ymmärrettävä että vain Jumalan armo pelastaa loppupeleissä.
      Jos toisin opetaa on metsässä ja vaarassa joutua ikuiseen kadotukseen.

    • Kaupse

      todellakaan itse emme voi itseämme pelastaa omilla teoillamme , sanoohan sen raamattukin ef 2:1-10

    • nnniin

      Niin mitäs edes yrittää, kun pääsee vähemmälläkin, sehän on ollut kristikunnan linja jo kauan. Ajatuksia voi kuitenkin herätellä lukemalla Jaakobin kirjeestä 2:18-26.

    • Raljuuna

      Kirje Efesolaisille 2:6 Jumala herätti meidät yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa ja antoi meillekin paikan taivaassa 7 osoittaakseen kaikille tuleville aikakausille, kuinka äärettömän runsas on hänen armonsa ja kuinka suuri hänen hyvyytensä, kun hän antoi meille Kristuksen Jeesuksen. 8 Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. 9 Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.

      -Siis, pelastus on taivaan Isän luona
      -Pelastus on armosta
      -Ei teoista

    • Kauspe

      Näin juuri ja jaakobissa jakeessa 22 sanotaan kuinka usko vaikutti , ei ole jumalan mieleisiä tekoja ilman uskoa ja usko tulee jumalalta , jakeessa 26 sanotaan että usko on kuollut ilman tekoja ja niinhän se on, mikäli meillä ei ole pyhää henkeä on usko kuollut eikä tällöin ole myöskään pyhän hengen antamaa hedelmää , voihan maailmassa olevakin ihminen olla lempeä pitkämielinen ym mutta ihmisenä hän on jumalan silmissä syntinen

    • Kauspe

      1kor 12:1-11 emmehän me armolahkojakaan syntisenä saa vaan joissa pyhä henki asuu hän jakaa kullekin niin kuin tahtoo

    • Kauspe

      Hebr luku 11

    • nnniin

      Raljuuna, mikään tekomme itsessään tuo pelastusta, koska syntisinä emme siihen kykene, mutta kuten jo mainitsin rakkaus Jumalaan saa meidät toimimaan häntä miellyttävällä tavalla ja tekemään hänen tahtonsa mukaisia tekoja. Sitä varten hän kirjoitutti sanansa Raamatun, jossa hän kertoo käskynsä ja tahtonsa ihmisten suhteen. Se on paksu kirja, jossa on paljon hänen tahtonsa mukaisia tekoja ja sekä varoittavia että hyviä esimerkkejä ihmisten toiminnasta. Jeesus suurimpana mallina jäljiteltäväksi. Samoin Hebr. 11. luku kertoo ihmisistä, jotka tekivät uskonsa mukaisia tekoja ja saivat Jumalan hyväksynnän.
      Se,että on mahdollisuus pelastua on tietenkin täysin armoa ja ansaisematonta hyvyyttä Jumalan puolelta. Siksi haluamme, että tekomme ja ponnistelumme miellyttävät häntä ja saa hänen hyväksymyksensä.

    • Kauspe

      teoillamme emme voi saada jumalan hyväksyntää , uskon teot on tekoja jolloin olemme siis jo uskon saaneet ja uskon saamme kun pyhä henki tulee meihin eli ensin armo ja sitten teot kuten mnaat sanoo , usko ei siis synny meidän tekemisistä vaan armosta saamme uskon ef 2:8-9
      8Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. 9Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.
      Ja voiko syntinen ihminen rakastaa jumalaa kuten sanot ?

    • Oikeatotuus

      Näillä palstoilla ei kannata järkevän ihmisen ottaa kantaa mihinkään. Täällä vain pöljät ja paskalle haisevat hanttipulit heti räkyttää ja jauhaa suustaan sitä itteensä

      • Kauspe

        Milllainen ihminen on järkevä


      • väärätotuus

        Sinulle nimim."oikeatotuus".
        Vain ainoan oikean totuuden omaava tiedottaja osaa kommentoida noin.
        On se hyvä että edes yksi Jehovan todistaja uskaltaa sanoa mitä ajattelee, eikä suolla rakkauspommitustaan.


    • Lallaikka

      nnniin 23.7.2017 19:10

      "Raljuuna, mikään tekomme itsessään tuo pelastusta,"
      -Miksi kirjoitit juuri kuten Raljuuna jo kirjoitti ?

      " rakkaus Jumalaan saa meidät toimimaan häntä miellyttävällä tavalla ja tekemään hänen tahtonsa mukaisia tekoja "
      -Rakkaus Jumalaan ei tarkoita kenttätyöraportin laatimista, ei totella käskyn mukaan mököttämistuomion täytäntöönpano, ei toimia osana verensiirtokiellon murhissa, kun jo 3 Moos 17:15 salli veren syömisenkin ("lihaa josta verta ei ole laskettu") eikä jakeessa ole kieltoa, rangaistuksesta puhumattakaan. Verensiirto on elämän pelastava hoitomuoto, rakkaudenteko.

      "Sitä varten hän kirjoitutti sanansa Raamatun, jossa hän kertoo käskynsä ja tahtonsa ihmisten suhteen. Se on paksu kirja, jossa on paljon hänen tahtonsa mukaisia tekoja ja sekä varoittavia että hyviä esimerkkejä ihmisten toiminnasta."
      -En pidä siitä että todistajuuden mainosmiehet laitetaan puhumaan Raamatusta. Lahkossa on vartiotorni, joka on ristiriidassa Raamatun kanssa. Tosin itsensäkin kanssa, opit muuttuvat edestakaisin. Esim. Pyramidin, muinaisegyptiläisen uskonnon pyhän monumentin mitat saivat todisteen aseman vartiotornissa. Toisessa vartiotornissa pyramidille annettiin saakutin raamatun asema. Entä niiden iäisyys, jotka kuolivat uskoen vartiotornilaiseen saakutin raamattuun ?

      " mahdollisuus pelastua on tietenkin täysin armoa ja ansaisematonta hyvyyttä "
      -Miten vartiotorniuskontosi selittää "ansaitsemattoman hyvyyden" ? uteliaana kun otit puheeksi kysyn.

    • nnniin

      Lallaikka, eikö sana jo itsessään kerro sen, hyvyys, jonka saamme, vaikka syntisinä ihmisinä emme sitä ansaisisi. Olemme täysin riippuvaisia hänen hyvyydestään. Rakkaus häntä kohtaan saa meidät kuitekin toimimaan. Vastaamme hänen rakkauteensa.

      • Tosistaattius

        Eli se on vartiotornista, jonka numeroa et muista.

        Raamattu onkin Jumalan Sana. Joh. 1:1 "Sana oli Jumala" - Jeesushan se.

        Room. 10:9: Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut


      • pata.kattilaa.soimaa
        Tosistaattius kirjoitti:

        Eli se on vartiotornista, jonka numeroa et muista.

        Raamattu onkin Jumalan Sana. Joh. 1:1 "Sana oli Jumala" - Jeesushan se.

        Room. 10:9: Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut

        "Raamattu onkin Jumalan Sana. Joh. 1:1 "Sana oli Jumala" - Jeesushan se."

        Kuten myös Jeesuksen mukaan Isä on ainoa tosi Jumala (Joh. 17:3), ja Poika on Jumalan KUVA ja luomakunnan esikoinen, siis osa luomakuntaa (Kol. 1:15).

        "Room. 10:9: Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut"

        Kuten myös usko ilman tekoja on kuollut, eikä jokainen, joka sanoo "Herra, Herra!", vaan se, joka tekee taivaassa olevan Jeesuksen Isän tahdon.

        Raamatusta löytyy.


      • Tapulikko

        Koloss. 1:15 Raamatussa: . ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. (UM-pamflettiin en ota kantaa, ja se onkin foorumin aiheena, lahko.)

        ja Koloss. 16. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,
        17. ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa.

        Joh. 17:3 on luettava jakeen "otti orjan osan (Jeesus) kanssa.
        Ja Joh. 17:11: Pyhä Isä, suojele heitä nimesi voimalla, sen nimen, jonka olet minulle antanut, jotta he olisivat yhtä, niin kuin me olemme yhtä

        "Herra, Herra!", vaan se, joka tekee taivaassa olevan Jeesuksen Isän tahdon."
        -Tuo luetaan valtakunnansalilla: "joka tekee vartiotornin tahdon" Room. 10:9 on Jeesuksen tahto.


    • nnniin

      Tositattius, eikö jokaisen Raamattua tutkivan pitäisi tajuta asia jo sen perusteella, miten sen voisi muuten ymmärtää.
      Mutta Vartiotorni-lehti on jo yli satavuotta ilmestynyt katkeamatta ja on paras Raamatun ymmärtämisen opas. Onko itselläsi mitään vastaavaa.
      Vartiotorni on ollut vartiopaikalla ja miljoonat ihmiset on saaneet ensikosketuksen Raamatun opetuksiin sen kautta. Lehdellä on todella ollut Jumalan siunaus ja suojelus. Kutakin numeroa painetaan 61 651 000 kappaletta 300:lla kielellä. Mitä muuta uskonnollista lehteä voit verrata siihen. Joka kuukausi painetaan siis n.130 000 000 Vartiotorni lehteä, mikä määrä. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1879 lähtien ilman keskeytystä ja pitää auktoriteettinaan Raamattua.

      • pata.kattilaa.soimaa

        Vartiotorni pitää nimellisesti auktoriteettinaan Raamattua, mutta todellisuudessa oppi ankkuroidaan omiin perinteisiin ja vanhoihin opinkappaleisiin, siis vanhoihin Vartiotorneihin. Vastaavaa tekevät toki kirkotkin uskontunnustustensa ja tulkintojensa kanssa.

        Raamattua voi ymmärtää monella tavalla, eikä niistä mikään ole ehdottoman oikea, vaan eri asioista voi saada erilaisia käsityksiä sen mukaan, miten Raamattua tulkitsee ja mitä asioita siellä painottaa. Ristiriitainen opus kun on.


    • Kauspe

      Raamattua tutkitaan hengen avulla, ilman meissä asuvaa pyhää henkeä emme voi raamattua ymmärtää 1 kor 2:14
      Ihminen ei luonnostaan ota vastaan Jumalan Hengen puhetta, sillä se on hänen mielestään hulluutta. Hän ei pysty tajuamaan sitä, koska sitä on tutkittava Hengen avulla.

      • pata.kattilaa.soimaa

        Eikä Henki saa aikaiseksi yhteisymmärrystä uskonasioista, vaan uskovien täytyy lahkoutua, tuomita ja vainota toisiaan.


      • yhteisymmärryson

        Jehovan todistajilla on keskinäinen yhteisymmärrys, jokaisella on mahdollisuus liittyä Jumalan ainoaan tosi uskontoon. Kaikki siitä poikkeava on saatanasta.


      • pata.kattilaa.soimaa
        yhteisymmärryson kirjoitti:

        Jehovan todistajilla on keskinäinen yhteisymmärrys, jokaisella on mahdollisuus liittyä Jumalan ainoaan tosi uskontoon. Kaikki siitä poikkeava on saatanasta.

        Niin, pakolla ja pelolla ylläpidetty "yhteisymmärrys", jossa ihmiset pelkäävät kertoa läheisilleenkin, mitä todella ajattelevat opinkappaleista ja järjestön tekemisistä.


      • Kaupse
        pata.kattilaa.soimaa kirjoitti:

        Eikä Henki saa aikaiseksi yhteisymmärrystä uskonasioista, vaan uskovien täytyy lahkoutua, tuomita ja vainota toisiaan.

        Vaikka ihminen on uudestisyntynyt ja pyhän hengen saanut asuu hänessä silti myös vanha luonto, liha, joka yrittää koko ajan viedä ihmistä pois jumalasta (room8) jos ihminen tekee omia päätelmiä tulee oppi ihmisestä , hän elää siis lihan mukaista elämää jos taas elät hengen johdatuksessa tulee oppi jumalasta , saman seurakunnan sisältä löyty kyllä molempia


    • jopae

      Pata kattilaa..... kuinka tuttu kirja Raamattu on itsellesi?

      • pata.kattilaa.soimaa

        Vähän vaikea tietysti itse arvioida, mutta tunnen mielestäni Raamatun sisältöä, syntyhistoriaa ja erilaisia tulkintatapoja vähintäänkin kohtalaisen laajasti. Syntyhistorian suhteen ehkä olisi eniten opittavaa vielä.

        Entä kuinka tuttu kirja Raamattu on sinulle?


      • muistaeroavaisuudet

        Miten teet eron saarnaustyössäsi UM-raamatun ja oikean Raamatun välillä? Muistatko varmasti aina korostaa, että esim. Jeesuksen Herrautta on lievennetty Vartiotornilaisten UM-versiossa?


      • pata.kattilaa.soimaa
        muistaeroavaisuudet kirjoitti:

        Miten teet eron saarnaustyössäsi UM-raamatun ja oikean Raamatun välillä? Muistatko varmasti aina korostaa, että esim. Jeesuksen Herrautta on lievennetty Vartiotornilaisten UM-versiossa?

        Toisaalta myös "oikeassa" Raamatussa on kaksi keskenään yhteensopimatonta kertomusta Jeesuksen varhaisvaiheista, ja Juudas ostaa pellon rahoilla, jotka heittää temppeliin (mitä ei voi tehdä).

        Eroavaisuudet voi muistaa, mutta unohtaa ei pidä myöskään sitä, että UM ja valtavirran mukaiset käännökset sisältävät myös paljon yhteisiä virheitä ja ristiriitoja.


    • jopae

      Pata kattilaa..... Raamattu on tullut tutuksi kymmenien vuosien tutkimisen kautta. Päivittäin ahkerassa käytössä
      Ristiriidoista, ovatko ne mielestäsi niin suuria, että koko kirjan sisältö pitäisi hylätä sen perusteella. Kun ottaa kokonaisuuden huomioon, se on sopusointuinen kirja ja sen teema on hyvin selvä. Kirjoittajat ovat saattaneet nähdä jonkin asian eri näkökulmasta ja siksi voivat näyttää ristiriitaiselta.

      • <>Ristiriidoista, ovatko ne mielestäsi niin suuria, että koko kirjan sisältö pitäisi hylätä sen perusteella.><

        Ei ihmeessä kannata hylätä kirjan sisältöä, se on tehokkain työkalu sen osoittamiseen mitä kristinusko todella on.

        <> Kun ottaa kokonaisuuden huomioon, se on sopusointuinen kirja ja sen teema on hyvin selvä.

        Nimenomaan noin, teema on selvä. Teema alkaa lättymaan luomisella ja auringon kierrättämisellä maata suojaavassa taivaanvahvuudessa. Sitten teema esittää vedenpaisumussadun ja seuraavaksi Mooses-nimisen mielikuvitushenkilön ja hänen mielikuvituksellisen erämaamatkustelunsa. Sitten pikakelauksella UT:n puolelle ja Jeesuksen katteettomaan paluulupaukseen, jonka teeman mukaan ajanlaskumme alussa elettiin lopun aikaa ja odoteltiin tempausta Jeesuksen pakeille jonnekin taivaanvahvuuden lähettyville.

        Teeman mukaisesti Raamatusta ei löydy ensimmäistäkään toteutunutta ennustusta, pieleen menneitä sitä enemmän.


      • pata.kattilaa.soimaa

        "Kun ottaa kokonaisuuden huomioon"

        Kokonaisuuden taakse onkin hyvä mennä, kun joku ottaa esille konkreettisen ongelman yksityiskohtiin liittyen. Vastaavasti jos toinen puhuu kokonaisuudesta, voi itse tarttua yksityiskohtiin.

        "Kirjoittajat ovat saattaneet nähdä jonkin asian eri näkökulmasta ja siksi voivat näyttää ristiriitaiselta."

        Vartiotorniseura ei ole suinkaan yksin, kun se surkuhupaisuuteen asti yltävällä tulkinta-akrobatialla yrittää selittää pois ilmeisiä ristiriitoja. Vastaavaa fundamentalistiporukoiden materiaalia löytyy varsinkin englannin kielellä.

        Raamattua ei tarvitse eikä pidäkään hylätä, sillä se on iso osa kulttuurihistoriaa hyvässä ja pahassa. Fundamentalismin voi mielestäni hylätäkin, mutta tehköön jokainen oman ratkaisunsa ilman mökötystuomiota - emmehän sentään elä Vartiotorniseuran hengellisessä Pohjois-Koreassa.


    • Minäkin ihailen jt kykyä laskea siionin suolikaasua aivan yhtenään rektaaliontelosta käsin.

    • RakkausRakkaus

      Äiti-Teresa, joka teki pyyteetöntä rakkauden työtä auttamalla köyhistä köyhimpiä koko ikänsä. Eli hyvin vaatimattomasti ja teki rinta rinnan työtä Rakkauden lähettiläiden sisarten- ja veljien kanssa hänen perustamissaan orpokodeissa. Nousi aamulla aikaisin työhön, sillä autettavia oli paljon. Rukouksen voimalla he jaksoivat tehdä tätä raskasta työtä. Näin hänen muistelmistaan olen lukenut.
      Äiti-Teresa oli katolilainen, mutta ei väheksynyt muita uskontoja. Hänen sanomansa oli Rakkaus. "Rakastakaa toinen toisianne, niinkuin Jumala on meitä rakastanut". Luen Äiti-Teresan tie kirjan yhä uudelleen ja uudelleen. Hän oli jo aika vanha kun vielä jaksoi tehdä auttamistyötä Kalkuta slummeissa.
      Hänen viitoittamaa tietä haluan kulkea, rakastamalla ja auttamalla lähimmäisiä niin hyvin kun pystyn. Eikä sillä ole väliä mitä uskontoa tunnustaa tai tunnustaako joku mitään. Lähimmäistä voi rakastaa ilman sääntöjä ja määräyksiä.

      • pitäämuistaa

        Laitanpa tähän myös historiallisen kertomuksen apostoli Johanneksesta. Kertomus ei ole raamatun sivuilla vaan on poimittu muualta. En muista mistä.

        Hän oli jo vanha mies, mutta matkusteli siellä ja täällä ennen joutumistaan vankeuteen.
        Häntä sitten pyydettiin aina paikkakunnilla jossa hän vieraili, pitämään joku puhe.
        Niinpä hän sitten sanoi:" mielelläni" ja hänet talutettiin yleisön eteen, jalkansa kun oli huonot.
        Hän piti puheen joka meni näin. "Rakkaat veljet ja sisaret; rakastakaa toisianne. Vilä minä sanon teille; rakastakaa toisianne".

        Siihen sitten puhe loppui.
        Seuraavana päivänä tapahtui sama. "Veli Johannes; pitäisitkö meille puheen?" "Mielelläni", sanoi Johannes". Taas hänet talutettiin yleisön eteen ja hän piti lyhyen puheen; "Veljet: Rakastakaa toisianne. Vielä minä sanon teille; rakastakaa toisianne".

        Mutta kerran kun hän oli meneossa saattajien kanssa eräälle lammikolle peseytymään ja hänet oli laskettu altaaseen, hän vihastui ja pyysi että hänet nostetaan heti pois. Miksi? Koska pesupaikkaan oli tullut eräs toinen mies jota hän ei rakastanut, eikä hän halunnut olla samassa paikassa. Mies oli Jeesuksen hylännyt harhaoppinen joka opetti omia oppejaan. (2 Joh.9-11).

        Johannes rakasti erityisesti ihmisiä, siihen asti jos ei ollut kysymys harhaoppisesta.
        Jehovan todistajien, noihin harhaoppisten kanssa ei pidä veljeillä.


      • minäkinihailen

        Mutta ihailla saa heidän iloisuuttaan ja pyyteettömyyttään. Ilmaiseksi antavat, vaikkeivat todellakaan ole ilmaiseksi saaneet - vaikka niin asian muille haluavat ilmaista.


      • Joopaa
        pitäämuistaa kirjoitti:

        Laitanpa tähän myös historiallisen kertomuksen apostoli Johanneksesta. Kertomus ei ole raamatun sivuilla vaan on poimittu muualta. En muista mistä.

        Hän oli jo vanha mies, mutta matkusteli siellä ja täällä ennen joutumistaan vankeuteen.
        Häntä sitten pyydettiin aina paikkakunnilla jossa hän vieraili, pitämään joku puhe.
        Niinpä hän sitten sanoi:" mielelläni" ja hänet talutettiin yleisön eteen, jalkansa kun oli huonot.
        Hän piti puheen joka meni näin. "Rakkaat veljet ja sisaret; rakastakaa toisianne. Vilä minä sanon teille; rakastakaa toisianne".

        Siihen sitten puhe loppui.
        Seuraavana päivänä tapahtui sama. "Veli Johannes; pitäisitkö meille puheen?" "Mielelläni", sanoi Johannes". Taas hänet talutettiin yleisön eteen ja hän piti lyhyen puheen; "Veljet: Rakastakaa toisianne. Vielä minä sanon teille; rakastakaa toisianne".

        Mutta kerran kun hän oli meneossa saattajien kanssa eräälle lammikolle peseytymään ja hänet oli laskettu altaaseen, hän vihastui ja pyysi että hänet nostetaan heti pois. Miksi? Koska pesupaikkaan oli tullut eräs toinen mies jota hän ei rakastanut, eikä hän halunnut olla samassa paikassa. Mies oli Jeesuksen hylännyt harhaoppinen joka opetti omia oppejaan. (2 Joh.9-11).

        Johannes rakasti erityisesti ihmisiä, siihen asti jos ei ollut kysymys harhaoppisesta.
        Jehovan todistajien, noihin harhaoppisten kanssa ei pidä veljeillä.

        Päätit sitten nousta ylös ja laskea kissan ulos.


      • pitäämuistaa
        Joopaa kirjoitti:

        Päätit sitten nousta ylös ja laskea kissan ulos.

        En pidä kissoista, jotka kyllä ulkoisesti ovat kauniita ja söpöjä, mutta sisältä niissä voi olla vaarallisia loisia, jotka voivat olla ihmiselle jopa vaarallisia. Siksi en omista kissaa.
        (Lue: Jeesuksen keskusteluista kirjanoppineista; Ulkoisesti kyllä kauniita, mutta sisältä kuolleiden luita)


    • Kauspe

      Ystäväpiiriini kuuluu myös jehovan todistajia ja he ovat kyllä ystävällisiä ja auttavaisia kuten myös lähiomaiseni jota ei millään lailla kiinnosta isä jumala, poika eikä pyhä henki eikä raamattukaan ja hänestä voin sanoa ihan samaa on ystävällinen ja auttavainen mutta nämä heidän kummankaan teot ei ole pyhän hengen hedelmää eli uskon tekoja ellei he ole saaneet pyhää henkeä , joka omilla teoilla pyrkii pelastukseen on hänen tuomionsa iankaikkinen kadotus

      • vartiotornitietää

        jehovat ei usko helvettiin


      • tutkimustenmukaanmyös

        7-10% jehovantodistajista pelkää ikuista kidutusta helvetissä.


    • Minäkin ihailen kovasti. Ihmisinä vaikutuksen ovat tehneet erityisesti eestiläiset jt Muso Ilkku ja Pilja Vällu.

    • näkyypienissäasioissa

      En tiedä liittyykö tämä aiheeseen, mutta monella tuntemallani todistajalla on oikein nätti auto. Sellainen tyylikäs ja hyvin pidetty sekä puhdas. Ei aina mitään kallista merkkiä, mutta siistissä kunnossa ja kivan värinen.

      • Saman olen huomannut. Monella on myös potkukelkka kielen ruskea tai terskan lila.


      • kyllälähteemuuten

        Niin on minullakin. 2v vanha ja valkoinen. "Hyvää länsimaista merkkiä" vartiotornia siteeraten.
        Enkä muuten kuulu tuohon amerikkalaiseen lahkoon.


      • näkyypienissäasioissa

        Tarkoitin, että, kun todistajien auto pysäköi meidän pihaan ja he nousevat ulos autosta käsitavaroineen, auto näyttää uskonnon takia nätimmältä kuin se sinänsä merkin mukaisesti tavallisesti liikenteessä vastaan tulevana näyttäisi. Siunattu toiminta ja siunatut työvälineet. Sama koskee tablet-tietokoneita, ihan tavallinen riittää, kun on kaunista nähtävää!


    • Fotokopiofani

      nnniin 24.7.2017 18:39

      "Mutta Vartiotorni-lehti on jo yli satavuotta ilmestynyt katkeamatta ja on paras Raamatun ymmärtämisen opas. Onko itselläsi mitään vastaavaa."

      Minulla on valokopioita vartiotorneista.
      Sivuilta, joilla povataan maailmanloppu vuosiksi 1914, 1975. Sivuilta joilla sanotaan Jeesuksen palanneen maan päälle vuonna 1874. yms.

      Saatan vetää punaviivan ydinkohdan alle, sitten toimitan semmoisen valokopion todistajan postiluukkuun. Yhden kerrallaan, seuraavalla viikolla sitten seuraava.

      Siteeraan Raamattua: Mene ja tee sinä samoin.

      Niitä vartiotornisivuja löytyy scannattunia, olisiko Johanneksenpojan sivuilla, mutta varmastikin Johanneksenpojan antamien sivulinkkien joukosta löytyy.

      Niin todistajat saavat kattavamman tiedon lahkostaan ja ovat siten tyytyväisempiäkin.

      • SKx

        No maailmanloppua ei sitten tullut. Jeesus on aina joukossamme, vaikka resuisen kerjäläisen hahmossa seuraamassa ihmisten tekemisiä jne.
        Eikä Jeesus pelottele niinkuin jotkut uskonnot. Jeesus on hyvä ja kiltti ja ymmärtää ja rakastaa ihan kaikkia ihmisiä, olipa hän minkä uskonnon edustaja tahansa tai ei minkään.
        Ei hän vaadi ulkoista kauneutta vaan toivoo näkevän ihmisen sisäisen kauneuden ja hyvyyden.


    • Kauspe

      Raamatun lukeminen ei tarvi mitään ymmärtämisen opasta rinnalleen

    • rewyed

      Tulee mieleen nimimerkki pienissäkinasioissa kirjoituksesta Jesajan sanat: "Kuinka miellyttävät ovatkaan vuorilla hyvän uutisen tuojan sanat, sen, joka julistaa rauhaa, joka tuo hyvää uutista jostakin paremmasta, joka julistaa pelastusta, joka sanoo Siionille: Sinun Jumalasi on tullut kuninkaaksi."
      Hyvän uutisen, jostain paremmasta, täyttää sydämen ilolla.

      • valtakunnanilossa

        Niin se on. Ja kaunis pukeutuminen on vain sivuseikka meille naisille!


    • Oikeatotuus

      Jehovan todistajat on ainoa oikea uskonto

      • taisiunohtua

        Jehovan todistajat väittävät noin, mutta saman väitteen tekevät omasta uskonnostaan; adventistit, lestat, mormonit, scientologit y.m. humpuukilahkot.


      • suurenmaailmanuskonto

        Väittää saa mitä haluaa. Totuus on JW.org -sivustolla. Siellä voi tutustua kauniisiiin ja viehättäviin todistajiin! Tässä o nyt vähän erilaisesta asiasta kysymys ja todistajat ovat ainoa Jumalan valtakuntaa edustava ryhmä maan päällä. Siksi heidän elämänsä on jo ajassa niin hohdokasta!


    • kaiken-varalta

      Taisiunohtua, miksi unohdit luterilaiset, katolilaiset, ortodoksit, nehän pitävät itsestään selvänä, että ovat oikeassa, tai helluntalaisten sadat eri lohkot, ovatko ne myös humpuukilahkoja?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe