Työpaikkoja siirtyy ulkomaille S A K:n takia

mahdotonajatus

Menepä itseesi S A K ja katso kuinka paljon suomalaisten yritysten työpaikkoja siirretään muihin maihin. Miksi?

23

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Työnantaja

      Koska Kotkalainen duunari ei jaksa ja kykene.

    • faktaruutu

      Vuoden 2008 ylisuurten palkankorotusten jälkeen on Suomesta siirretty ulkomaille yli 100.000 teollisuustyöpaikkaa. Nyt Kiky antoi yrittäjille pienen ruiskeen uskoa tulevaan ja työpaikkoja on synnytetty myös Suomeen. Työttömyys on vähentynyt ja konkurssien määrä on pienentynyt. Tämän kehityksen voi ammattiliitot sössiä tulevana syksynä,

      • aiKotkassakinOn

        maalaisliiton mustapaitoja suoltamassa paskaa...


      • LoikataanKilpaa

        Ulosottovelallisten lukumäärä nousi vuonna 2016

        Vuoden 2016 aikana oli ulosoton perintätoimien kohteena 550 345 velallista, mikä on 1,8 % enemmän kuin edellisvuonna. Velallisista luonnollisia henkilöitä oli 496 492 (90 %) ja oikeushenkilöitä 53 853 (10 %). Luonnollisten henkilöiden lukumäärä nousi edellisvuodesta 11 186 velallisella (2,3 %). Oikeushenkilöiden määrä sen sijaan laski 1 263 velallisella (-2,3 %).


        Kotitalouksien velkaantumisaste kasvoi edelleen ja oli vuoden 2016 lopussa 126,4 prosenttia eli 2,2 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Velkaantumisaste on rahoitustilinpidon mukaisten lainojen suhde vuoden käytettävissä olevaan nettotuloon.

        Kotitalouksien kulutusmenot kasvoivat vuonna 2016 nimellisesti 2,8 prosenttia ja reaalisesti 1,9 prosenttia. Asumisen osuus kulutusmenoista kasvoi hiukan 28,4 prosenttiin.


        Toukokuun työttömyysaste 10,7 prosenttia

        Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2017 toukokuussa 297 000 (virhemarginaali ±22 000), mikä oli lähes saman verran kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 149 000 ja naisia 148 000 henkeä.

        Työttömyysaste oli toukokuussa 10,7 prosenttia eli lähes saman verran kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 10,4 ja naisten 11,1 prosenttia. Työttömyysasteen trendi oli 8,8 prosenttia.


    • loputtava

      yrittäjät saa nytkin aivan liikaa helpotuksia vero etuja ym..

      • Greenpow

        Yritysten on loputtava. Kotkassa on vain riistäjäkapitalisteja.


    • Jaksat_sitten

      massapostata viestiäsi.

    • KYSY123

      KOTKASSA AKT JA DEMARIT HOITAVAT HOMMAT.

      • rikkaita_paskoja

        AKT = vasemmistoliitto


    • hjöördistädintalous

      Ei vaan lyhytnäköisen talousajattelun vuoksi. Ei investoida uuteen. Palkat luo kotimaista kysyntää ja kulutusta, laajempaa hyvinvointia. Maa on palkkavetoinen, korotukset tuli aikanaan julkiselle, muut sai sen mitä alakohtaisesti neuvoteltiin. Eli tuottojen mukaan. Sak on turvannut, että palkalla voisi elää. Mutta täällä on turhaa alkaa laajemmin pohtimaan asiaa, kun paskanmättöön ollaan lähinnä keskitytty.

      • Kotkakuihtuusosdem

        Niin. Siis demarien ansiota koko tilanne.


    • ÄLÄVALEHTELE

      EI PIDÄ PAIKKAANSA!

    • Tfgcvh

      Jaetaan kaikille tasapuolisesti ,mitä se on toimiiko?

      • NÄINONSE

        LIITTO ON AINOA JOKA ON DUUNARIN ASIALLA


      • Luikkijat

        Ja vapaamatkustajat kuuluvat loimaan kassaan.


    • ite-mennyt-tyämiäs

      Työpaikkoja on myös saatu aikaan melko monta mm. Saksasta Uuteenkaupunkiin (Mersut) ja telakalle Turkkuuseen (Meyer) ja tilauskirjassa riittäö tekstii. Karhulan valimoonkin. Eikä se ole ainakaan Sipilän ansio eikä kauhean SAK:n vika? Kuis täs näin on käynykki.

      • 90019

        Vähille kaakonkulma on tässä työpaikkojen jaossa jäänyt.


    • oligopoli

      Totta. Johtuu hyvin paljon siitä, että ei ole riittävästi liikeideoita eikä yrittäjiä toteuttamaan niitä eikä siis kaupaksi käyviä tuotteitakaan - paitsi jo olemassa olevat menestystarinat Kotkassakin. Se taas ei ole ollenkaan työttömien työntekijöiden syy. Kapitalisti on ainakin kohta jo vuosisadan syyttänyt kaikkia muita, jos yritys ei toimi: valtiota, ay-liikettä, kuntaa, verottajaa, työntekijöitä ja jopa asiakkaitaan... Mutta ihan aina unohtuu peiliin katsominen. Näitä jatkuvasti kaikesta kaikille marisevia nappikauppiaita on Suomessa aivan liikaa jo nyt. Ja mikä pahinta päivittäistavarakaupassahan Suomessa on totaalinen oligopoli.

    • pekkulispäkkylis

      Ei johdu näistä, vaan suurimmalti siitä, että ei ole pääomia. Velka on monelle yksinyrittäjälle liikaa kun riskiä. Lisäksi on pieni kulutuspohja ja kohtuullisen varaton. Missä on yrittämisen helpottamiseen oikeasti johtavat toimet. Itse olen nyt muutamana vuotena käynyt verottajan juttusilla, jotta voisin työnohella yrittää saada pystyyn firmaa, jonka ehkä lähtiessä etenemään voisin siirtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Nimenomaan niin, että ilman isompaa velkaa kehitetään ansiotyön tuloilla ja ohella hommaa pisteeseen, jossa voi siirtyä. Ei onnistu, liian jäykkää on suhtautuminen työn eri muotoihin. Olisin halukas siinä siirtymässä palkkaamaan heti yhden ja myöhemmin toisen henkilön. Eli luomaan 2 työpaikkaa, mutta näemmä kiinnostus on yksipuolista, valtio ja verottaja ei ole kiinnostunut. Helpotuksia ja tukia en kaipaa, vaan mahdollisuuden yrittää hiljalleen tulorahoituksella. Mutta hankalaa on, nyt ihan mahdotonta minun tapauksessa. Samoja ongelmia on monilla muilla.

      • Piiqoo

        Sinä sen yrityksen perustat eikä verottaja tai valtio. Liikesuunnitelman pitää olla niin hyvä että se tulee toimimaan. Pienestä on moni aloittanut. Lopeta valitus ja itkeminen. Onneksi en asu enää Kotkassa.


    • jäykkyyskanki
    • fiksuuuu

      SAK on koko historiansa ajan halunnut tehdä työehtosopimuksia yhdessä työnantajien kanssa. Niissä on sovittu mm. palkoista. Kukahan niitä työpaikkoja siirteleekään Suomesta pois - puhtaasti ahneuksissaan? Onnekei kaikissa sivistysvaltioissa ainakin on yleensä myös toimiva ay-liike, kuten 100-vuotiaassa Suomessammekin. Se kelpaa kaikesta huolimatta mm. saksalaiselle telakkajätille ja autojätille ja monille muille. Jopa fiksuille suomalaistyönantajille, Ja painotus on tässä kohdassa sanalla f i k s u.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe