Hallituksen toimien vaikutus?

Pitkäaikaistyöttömänä

Onko työttömyys vähentynyt aikaisempiin vuosiin verrattuna ja maksetaanko siitä oikeaa palkkaa vai onko edelleen entinen systeemi jossa osa töistä on palkkatukityöpaikkoja?
Sain itse kutsun työvoiman palvelukeskukseen ja toivottavasti siellä on jotain uutta verrattuna entiseen suunnitelmaan joka ei johtanut mihinkään.

13

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osa_töistä_puuttuu

      Ei ole parantunut tilanne, pikemminkin päin vastoin. Nykyään ne, jotka suinkin voivat ovat jättäytyneet pois TE-toimiston kirjoilta ja järjestelmä pyörittää lähinnä niitä ihmisiä joiden on pakko saada työtä taloudellisen riippuvuutensa johdosta - eli suurinta osaa työttömistä matalasti koulutetuista ja matalapalkka-aloja. Korkeasti koulutetut ovat jo nähneet pelin hengen ja heillä on varaa odottaa seuraavia vaaleja: Sen jälkeen voi töitä alkaa hakea taas turvallisin mielin! Eli matalapalkkahommat ovat lisääntyneet - korkeaa koulutusta ei välttämättä vieläkään tarvita koska sille ei ole kysyntää koulutusmäärien ylisuuren kasvun takia.

    • helenashemu

      No ei todellakaan!Haloo uskotteko että hallitus on tämän saanut aikaan!

      Suomen nousu lamasta ei suinkaan ole tämän Sipilän ansiota, vaan entiset suomalaisten tuotteiden ostajamme ovat lisänneet ostojaan, he ovat Suomen talouden nostajia. Sipilän aikaansaama työttömyyden lasku on lähes näennäistä, pitkä-aikaistyöttömät on siiirrety ilmaistyöhön.

    • helenashemu

      Ei Todellakaan! Huono hallitus.
      Hallitus on tuonut hyvää mieltä vain hyvä-osaisille. Miltähän Sipilästä, Soinista ja Orposta tuntuisi saada 520 e /kk.

    • nyll

      Eivät näytä työpaikat lisääntyneet yleisesti ottaen. Sitten, kun työpaikkoja on riittävästi kaikkien alojen ihmisille, voidaan puhua tilanteen parantumisesta. On hienoa, että esimerkiksi telakka ja autotehdas työllistävät, mutta ne työllistävät kuitenkin vain joidenkin alojen ihmisiä.

    • TEasiantuntija

      Mitään muutosta ei ole tapahtunut.

    • MassaTyöttömyys

      sama meno on jatkunut 1990 lähtien.
      - ja kaikki isot puolueet ovat olleet hallituksissa !!
      - Mass-työttömyys jatkuu vaan...

    • työkokeilussaKaikki

      Uutisissa hehkutetaan juuri miten pitkäaikaistyöttömyys on vähentynyt. Eiköhän johtune siitä, että pitkäaikaistyöttömiä työnnetään työkokeiluihin ja kursseille, jolloin he eivät näy tilastossa työttömänä työnhakijana. Elävät kuitenkin samoilla yhteiskunnan tukirahoilla kuin työttömänä ollessa eli heidän pitäisi näkyä tilastoissa! Mutta näin meitä hämätään....

      • työttömyysjatkuu

        ja vanhuus eläkkeelle ja työkyvyttömyys eläkkeelle, ja toimenpiteisiin joutuneet,,,,, itse työttömyys ei ole vähentynyt.


    • 35768

      Ei täällä ihmisiä todellisuus kiinnosta. Tarkoitushakuisesti etsitään syitä uskoa, ettei työttömyys ole voinut vähentyä, ei ainakaan hallituksen ansiosta. On kuitenkin niin, että työllisyysaste on noussut, joten on aivan turhaa väittää esimerkiksi työttömien jättäytymisen pois työkkärin kirjoilta voivan olla ilmiön takana. Se ei nosta työllisyysastetta yhtään, vaikka vähentääkin työttömyyttä.

    • käsittääkseni

      Käsittääkseni nämä palkkatukipaikat ovat vähentyneet entisestään, koska suomeen sipilän hallitus laski vuonna 2015 30000matua/laittomasti maassaoleskelevia joiden elättämiseen on nuo vähäiset palkkatukirahat menneet, samoin myös poliisin liikennevalvonnan resurssit on menneet näiden matujan vahtimiseen

    • Hamari
    • Teknlog.kehitys

      Jos teknologian kehitys etenee tätä vauhtia, meidän pitää miettiä sen vaikutuksia yhteiskunnan rakenteeseen. Miten käy, kun keskiluokkaiset ammatit häviävät, eli ne ammatit, jotka ennen riittivät takaamaan kelvollisen toimeentulon loppuelämäksi ?

      Kokoomuksen kansanedustaja kauppaneuvos Eero Lehti sanoi eduskunnassa budjettipuheessaan, että tällä hetkellä Suomessa on ”vanhojen laskukaavojen mukaan” todennäköisesti noin 600 000 ihmistä ilman työtä.
      ( www.verkkouutiset.fi 28.09.2017)

      • työtön.ei.toimeton

        "Miten käy, kun keskiluokkaiset ammatit häviävät, eli ne ammatit, jotka ennen riittivät takaamaan kelvollisen toimeentulon loppuelämäksi ?"

        Johan se tiedetään: seuraa massatyöttömyys. Tämä nähtiin jo 90-luvulla, ja nythän meillä on kymmeniä tuhansia akateemisia työttömiä.

        Tulevaisuudessa esim. lääkäreita tarvitaan huomattavan paljon vähemmän, koska älykone voi tehdä testit ja diagnoosit paljon paremmin kuin vähäisemmän tietomäärän omaksumaan kykenevä ihminen. No minnekäs sitten nykyiset lääkärit? Tervetuloa työttömien pariin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe