Iso-Britanniaan juristiksi?

tulevaisuudenhaaveet

Olen lukiossa ja olen jo pitkään halunnut oikeustietelliseen. Haluaisin juuri Iso-Britanniaan töihin, joten kysymys on käynkö oikeustietellisen suomessa vai jossakin muussa maassa jotta pääsisin helpommin englantiin töihin? Kielitaitoni ja yleissivistykseni ovat hyvät. Olen myös tietoinen, että lakiasiat eroavat paljon eri maissa mutta millä tavalla jos edes on mahdollista saavuttaisit tämän? kiitos nyt jo vastauksista.

3

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemus_maasta

      Siellä on hyvin vaikeata saada töitä. Ulkomaalaiset ovat yleensä opintojen ohella jossakin mäkkärissä, mutta mäkkärien palkoilla ei pysty edes maksamaan vuokria. Asutaan sitten kimpassa.

      Ainoa mahdollisuus olisi suorittaa koko tutkinto siellä, jotta opiskelisi kielen ja lait sekä käytännön.

    • ayppo

      Briteissä oikeusjärjestys on täysin erilainen kuin Suomessa. Googleta tapaoikeus (common law) ja säädöoikeus (civil law). Pelkistetysti ero on siinä, että tapaoikeudessa oikeudeksi muodostuu se, miten tapauksia ratkaistaan tapauskohtaisesti. Säädetyssä oikeudessa puolestaan säädetään ensin laki, jota sitten tuomioistuimissa toteutetaan. Suomessa on käytössä säädetty oikeus, kun taas briteissä mennään tapaoikeuden puolelle.

      Eli jos haluat vain ja nimenomaan britteihin töihin, etsi tapa jolla voit kouluttautua siellä. Tai toinen vaihtoehto voisi olla jenkit, heidänkin oikeutensa on enemmän tapaoikeutta. En tosin ole tehnyt sen tarkempaa vertailua brittien ja jenkkien oikeusjärjestyksen välillä, mutta siis enemmän niillä keskenään lienee yhteistä kuin suomalaisella järjestelmällä brittien kanssa. Suomessa jos kouluttautuisit, joutuisit kuitenkin "muuntokouluttautumaan" päästäksesi britteihin.

    • Barrister

      Ei ole olemassa Iso-Britannian oikeutta, vaan on kolme eri järjestelmää: Englanti ja Wales, Skotlanti ja Pohjois-Irlanti. Jos haluaa varmuudella Englantiin, pitää suorittaa LLB tutkinto Englannissa. Muidenkin maiden tutkinnoilla voi päästä ammattiin kiinni (esim. englanninkielinen Kanada, Australia, Uusi-Seelanti tai Hong Kong). Oleellista on päästä harjoittelemaan sellaiseen toimistoon, jonka alalle haluaa valmistumisen jälkeen töihin. Barrister (tuomiostuinjuristi eli se peruukkipää) harjoittelee eri paikassa kuin Solicitor (nk. toimistojuristi). Civil law (Manner-Eurooppa tai mannereurooppalaiseen oikeuskulttuuriin kuuluvan maan kuten esim. Suomen) koulutus ei kelpaa eli sillä ei pääse harjoitteluun eikä uralla eteenpäin. Lisäksi pitää muistaa, että eri Law Schoolit on rankattu ja vain hyvistä kouluista pääsee kunnollisiin harjoittelupaikkoihin. Mutta; ota huomioon Brexit joka vaikeuttaa työllistymismahdollisuuksia (ja harjoittelupaikan saantia).

      Eli: kannattaa harkita huolella ja hankkia vahvat pohjatiedot ennen kuin rynnii huonoon Law Schooliin ja päätyy ulkomaiseksi "Tesco-juristiksi" eli roskahommiin kurjalla palkalla (=palkkioilla).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe