Venäjäasiantuntija: Putinin omaisuus 200 miljardia

painavaa.asiaa

– Magnitski-laki on Putinin Akilleen kantapää. Hän haluaa kumota sen, koska se jäädyttäisi hänen omat varansa. Hän haluaa hallita korruptiolla, petoksilla ja uhkailulla, jotta hän voi antaa alaisilleen ohjeita rikosten tekemisestä immuniteettilupauksilla

Browder arvioi, että Putinin henkilökohtaiset varat olisivat noin 200 miljardia dollaria. Hän voisi menettää ne, mikäli Yhdysvallat kohdistaisi häneen henkilökohtaisia pakotteita.

Browder väittää, että Magnistki-laki liittyy Donald Trumpin pojan tapaamiseen venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan kanssa.

– Veselnitskajan tehtävänä oli pysäyttää Magnitski-laki. Se on Putinin tärkein ulkopoliittinen tavoite, sanoo Browder Dagens Nyheterille.

Browderin mukaan Putin toivoo Trumpin pysyvän presidenttinä.

– Jos Trump eroaisi presidentin virasta, ja joku perinteisempi republikaani nousisi hänen tilalleen, se olisi murskaavaa Putinille. On todennäköistä, että häntä vastaan asetettaisiin pakotteita, joilla olisi vakavia seurauksia hänen hallinnolleen, sanoo Browder.

https://yle.fi/uutiset/3-9736720

Browder oli muuten Putinin tukija aikoinaan mutta joutui siitä huolimatta kuuluisan "venäläisen puhalluksen" uhriksi eli paremmat suhteet huipulle omaavat korruptoituneet liike- ja virkamiehet veivät väkivalloin (usein kirjaimellisesti) hänen investointinsa.

Interpol on luokitellut Browderin poliittisen ajojahdin uhriksi Venäjän vaadittua hänen luovuttamistaan.

29

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Igor33

      Putin pitäisi saada tuomiolle rikoksistaan ja sen varastama omaisuus palautettava takaisin venäläisille.

      Ihmettelen kovasti, miksi venäläiset hyväksyy moisen putinin rikolliset toiminnat? Putinista ei ole venäläisille kuin haittaa.

    • HullyaMenoa

      Venäläiset näyttävät arvostavan psykopaatteja rikollisia johtajinaan.

      Stalin oli sadistinen kiduttaja ja tappaja, Iivana Julma tappoi oman poikansa, Putin kähveltää venäläisten rahoja ja haukkuu sukellusvene Kurskin miehistön leskiä kymmenen taalan huoriksi.

      Outo maa.

      • TiltutIhmissyöäjät

        Ihmitelen kun suomen media uskalsi sanoa "Magnitski laki", kun ennen oli puhuttu adoptio lakista. Media yrittä puhua adoptio lakista joka oli Putinin keksintö. Putin kun aina käyttii lapset kilpinä. 90% venäläisiä hyväksyi tämä laki ilpmielisesti.
        Venäjän propagandistit ovat sitä mielistä että parempi kuoluttaa orpot Venäjällä kun päästää nitä Länteen. Tiltut ovat ihmissyyöjä laiji.
        P.S. Putinin uusi historian tutkimus," Ivana Julma ei taappoi poiknsa, se on puolalaisien valhe".


    • abiaterskenten

      Putin on hullu.

      • ei-ole-

        Ei se ole hullumpi kuin perusdiktaattori Etelä-Amerikasta tai Afrikasta.


      • PutininAfrikka

        Venäjä on perustanut Afrikan Eurooppaan.


    • Kertokaapa

      Niin. Mistä ja miten omaisuus hankittu?
      Virkamiespalkoillako? Tuskinpa sentään.
      Edes Venäjän presidentti ei ole edes kovin suuripalkkainen. Aikaisemmat Putinin virat, kgb-agentti, kaupunginjohtaja ja jotain muita virkamiestehtäviä. Ei niillä moista omaisuutta rehellisin keinoin hankita.
      Perintö ei se ole huomioiden Putinin omien kertomusten mukaan köyhistä vanhemmistaan.

      Mitäpä trollit arvelevat , mistä omaisuus on kertynyt?

    • Turhaa hopinää. Putinin omaisuuksia ei kukaan tiedä.

      • Kertokaapa

        No ei varmasti tiedä eikä taida olla turvallista kenenkään alkaa selvittämäänkään.
        Kukapa edes noiden pitkin Venäjää olevien kymmenien kartanoidenkaan arvoa kukaan pääsee tarkasti arvioimaan. Puhumattakaan länsimaihin siirretystä omaisuudesta.

        Voi olla, että tuokin arvio on alakanttiin.... niin uskomattomalta kuin sekin kuullostaa


    • SeAvarakatseinen

      Putinin omaisuudesta ei tosiaan ole todellista tietoa, muutenkin Putin pitää omat henkilökohtaiset asiansa visusti piilossa, mikä on oikein.
      Länsimedia sekottaa pakkaa helposti luokittelemalla esim. valtion omistaman huvilan tai kiinteisteistön Putinin omaisuudeksi, kuten taannoin huomattiin Ahvenanmaalla.

      • OmittuVäärää

        Putin on sen verran neukkumoraalin läpitunkema, ettei varmasti osaa erottaa omaansa ja "valtion" omaa.


      • ludvig.xiv
        OmittuVäärää kirjoitti:

        Putin on sen verran neukkumoraalin läpitunkema, ettei varmasti osaa erottaa omaansa ja "valtion" omaa.

        "Valtio olen minä."


      • OngelmaOnkinToinen

        Mikäs ongelma se olisikaan, jos länsilehdistö noin tekisi? Minusta Venäjän ongelma nimenomaan onkin, jos Putin niin tekee.
        Niinkuin luultavasti tekeekin, koska tuollaisen omaisuuden hankkiminen virkamiestuloilla on varmasti mahdotonta rehellisesti Venäjälläkin.


    • PutinOnMafioso

      Mistäs Putinin ranteeseen on hänen kehnolla palkallaan ilmaantunut miljardimiesten rannekello?

      Onko Venäjä todellakin niin huonosti hoidettu kansantalous, että ostelee hyperkalliita sveitsiläisiä rannekelloja presidentille ja muille mafiakoplan jäsenille, kuten ortodoksikirkon päämiehelle?

    • natottajien.kuningas

      Venäjällä on hyvät miljardibisnekset soitinkauppiaille!

      Putinin ystävä, sellisti Sergei Roldugin on Panama-vuodon mukaan käyttänyt monimutkaisia veroparatiisijärjestelyjä siirrelläkseen liki 2 miljardin euron edestä varoja pois Venäjältä. Rolduginin ja Putinin historia ulottuu 1970-luvulle asti. Sellisti on Putinin tyttären Marinan kummi.

      Vladimir Putin on kiistänyt jyrkästi paljastukset Rolduginista.

      ”Olen ylpeä Sergei Pavlovitsin kaltaisista ihmisistä. Hän on käyttänyt liki kaikki ansaitsemansa rahat soittimiin ulkomailla ja tuonut niitä Venäjälle”, Putin kommentoi toimittajille

      Putinin mukaan Rolduginin tulot rajoittuvat hänen 3,2 prosentin omistukseensa Venäjän eliitin pankkina pidetyssä Bank Rossijassa.

      Jo 3,2 prosentin omistus Bank Rossijassa on arvoltaan noin 250 miljoonaa euroa. Lisäksi Panaman papereista ilmenee, että sellisti omistaa myös esimerkiksi 12,5 prosenttia Venäjän suurimmasta televisiomainontayhtiö Video Internationalista. Brittilehti Guardianin mukaan yhtiön vuotuinen liikevoitto on liki miljardin euron luokkaa.

      • miljoonatipit

        Venäläiset ovat rikasta kulttuurikansaa ja avokätisiä lahjoissaan hyvälle sellistille :D


    • RysländKohtalo

      Hauska kun suomen media tukkaa turpansa Putinin saaresta.
      Voin sanoa, miten ystävällisempi maa Venäjälle, sen isompi miehityksen riski.
      Ukraina oli veljeskansa, venäläiset hyökkää sinnekin.
      Ymmärrän suomen iso bisnes on Putinin puolella kun SDP ja vasurit. Keskusta on toivossa todella iso raha ja vasurit ovat vain propagandan vanha uhri.
      Ei vasurille mahtaa mitään, kepule voin kertoa, venäjä ryösti ukrainalaisia oligarkiat venäjän kannattajat viimeistä sakka. Tyhmä on toivorikas, oligarkit voi olla tuhmiakin, jostain syystä, ne uskovat että putin pitää sanansa. Tyhmä se on kohtalo, kysyy vaikka Hodorkovskilta, joka oli aikanaan Putinin ystävä.

      • fdghgfv

        Voi hitsi! Eikö asialle mitään mahda? Voi kauheata sentään! Hae nessuja! Itketään yhdessä?
        Vittu mitä vollotusta! Mitä kukaan täällä millekään asialle voi? Jos täällä yhteen liityttäisi ja kehiteltäisi ideoita toteutettaviksi, se olisi eri asia!
        Maailman menoa palstalla kehiteltiin uutta valtiota ja kerrottiin faktoja mediasta, mutta pelkurit poisti ne!

        Kerro idea mitä Putinille ja venäjälle aiot tehdä? Et mitään! Kirjoitat yhtä tyhjää tänne! Luuletko muuttavasi maailmaa?
        Puhu ideoita! Et voi! Niitä sinulla ei ole! Vain sarvet omistat, joilla pusket kipeästi, ja myrkkyhampaat joilla myrkytät kaikki!


      • NeoNaziRossija

        Venäjä on natsien maa, joka on kyvytön uudistumaan, koska niin monet ovat varkauksillaan ja murhatöillään sotkeneet koko maan asiat.


    • aihirvityskamala

      Täällä paasaaminen virkamiesten rahoista ei muuta mitään. Mitään toteutuskelpoisia ideoita tällä palstalla ei ole näkynyt.

      Viisaat ihmiset puhuvat ideoista.
      Keskinkertaiset puhuvat asioista.
      Pienet ihmiset puhuvat toisista ihmisistä.

      • NäytäpäEsimerkkiä

        No niin.
        Siirrypä sitten tuosta 'pienten ihmisten' -kategoriasta tuonne 'viisaiden ihmisten'- kategoriaan ihan itse. Ikäänkuin mallia näyttääksesi meille muille.

        Mitä toteutuskelpoisia ideoita tästä aiheesta sinulla on?


    • sisäpiiritietoa

      Yhdysvaltalainen investointipankkiiri Bill Browder, yksi Venäjän suurimmista ulkomaisista sijoittajista, on arvioinut Venäjän presidentin Vladimir Putinin omaisuudeksi 200 miljardia dollaria eli 175 miljardia euroa, kertoo CNN.

      Tämän arvion perusteella Putin olisi maailman rikkain mies.

      "Putin on hallinnut Venäjää 14 vuotta. Valtio on saanut tänä aikana merkittävästi tuloja, mutta sitä ei olla investoitu kouluihin, teihin tai sairaaloihin, vaan raha on kiinteistöissä, sveitsiläisillä pankkitileillä, osakkeissa ja Putinin ja hänen lähipiirinsä hallinnoimissa rahastoissa", Browder kertoo CNN:n haastattelussa.

      Browderin mukaan ensimmäisen 8 tai 10 vuoden aikana Venäjän johdossa Putinin ensisijainen päämäärä oli haalia itselleen niin paljon rahaa kuin mahdollista.

      Putin tuli valtaan vuosituhannen vaihteessa, ja 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä maan talous kasvoi nopeasti, 4-5 prosentin vuosivauhtia, mikä paitsi kasvatti hänen suosiotaan kansan keskuudessa mahdollisti myös mojovien rahavirtojen ohjaamisen hänelle ja hänen lähipiirilleen.

      “The power is very simple in Russia - whoever has the power to arrest people is the person in power."

      http://cnnpressroom.blogs.cnn.com/2015/02/15/putins-net-worth-is-200-billion-says-russias-once-largest-foreigner-investor/

      • SeAvarakatseinen

        Putinin omaisuudesta on 'vain' arvailuja, ei tietoa....tämä on fakta.
        Tyypillistä Putinin panettelua, ja koska muilla keinoilla enää ei päästä oikein käsiksi, on keksitty tämä 'rahapuoli'??


      • kerro.kvanteistakin
        SeAvarakatseinen kirjoitti:

        Putinin omaisuudesta on 'vain' arvailuja, ei tietoa....tämä on fakta.
        Tyypillistä Putinin panettelua, ja koska muilla keinoilla enää ei päästä oikein käsiksi, on keksitty tämä 'rahapuoli'??

        Sinä arvailet huomattavasti enemmän kuin Venäjällä ison luokan investointikuvioissa pyörinyt. Siksipä media ei s i n u a asiasta haastattelekaan.


    • SeAvarakatseinen

      Lapsellista jauhamista, onhan rikkaita ihmisiä maailmassa, esim. Saudeista löytyy ja Clintonien bisnekset, jotka tosin eivät kestä päivänvaloa mutta kuitenkin?

      • VähänEriJuttu

        Millä tavalla se, että on mahdollisesti muitakin joiden rikkaudet ja niiden hankkiminen ei kestäisi päivänvaloa, tekee Putinin rikkauksista 'puhtaampia'?

        Eiköhän Saudien rikkauksien lähde ole jokaiselle selvää ja Clintonien rikkauksista tuskin voi Putinin rikkauksien rinnalla edes kunnolla keskustella.

        Se, mikä Putinin rikkauksissa arveluttaa on nimenomaan, että Putin ei ole koskaan ollut missään erityisissä bisneksissä mukana, vaan on köyhistä oloista lähtöisin ja puhtaasti virkamiestausta köyhän ja korruptioista tunnetun ei-demokraattisen eikä eikä oikeusvaltion valtion leivissä. Palkkatulot ei varmasti ole rikkauksien lähde, kuten ei perinnötkään.

        Voi vain arvuutella mistä nuo huikeat miljardit ovat peräisin. Mikä olisi sinun arvauksesi?


      • SeAvarakatseinen

        Jauhaminen on lapsellista koska kukaan ei ole varma asiasta, on vain juorupuheita.


      • harmiettäneryssii
        SeAvarakatseinen kirjoitti:

        Jauhaminen on lapsellista koska kukaan ei ole varma asiasta, on vain juorupuheita.

        Oikeassa olet, kun puhutaan Venäjästä ja kaikesta siihen liittyvästä, ei voida olla varmoja mistään...


      • VähänEriJuttu
        SeAvarakatseinen kirjoitti:

        Jauhaminen on lapsellista koska kukaan ei ole varma asiasta, on vain juorupuheita.

        Jauhaminen....
        Koko tämä sivusto on jauhamista varten. Erityisesti jauhamista harrastatte juuri te itätrollit ja nimenomaan juorut tai muut sen tasoiset tarinat pohjanaan.

        Nyt taitaa vaan olla sinun mielestäsi kiusallinen aihe, josta et kykene vääntämään minkäänlaista vastinetta, koska asia on niin ilmeinen. Ja siksipä et ole halukas sitä kommentoimaan. Toki hyvin ymmärrettävää kannaltasi.

        Nimimerkkisi 'SeAvarakatseinen' ' osoittautuu myös tässäkin asiassa todella harhaanjohtavaksi. .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe