OLENKO ALKOHOLISTI? 14VUOTIAS

tanssijatat

Hei! Olemme kaverini kanssa alkaneet juomaan. Juomme pääsääntöisesti vodkaa, giniä tai lonkeroita joskus myös vähän mitä tarjotaan. Ennen joimme vain kerran kuukaudessa, mutta nykyään juomme viikossa vähintään 2 kertaa. Juomme niin paljon että on voimakas humala. Molemmat pystyy juomaan kokonaisen vodka pullon, silloin on jo aika hurja olotila. Nykyään juomme paljon lonkeroita ja otamme niiden kanssa lääkkeitä, jotta nousee helpommin päähän. Molemmilla koko ajan himo juoda. Olemme 14 vuotiaita ja molemmat urheilemme kilpatasolla ja käymme joka päivä treenaamassa. Joskus on menty humalassa treeneihinkin. Siispä, onko meillä alkoholi ongelma ja mitä pitäisi tehdä? Tämä juominen on tullut elämäämme puoli vuotta sitten ja nyt olemme koko ajan juomassa.

14

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • holionpaskaa

      Jättäkää se helvetin alkoholimyrkky ja jatkakaa treenaamista ja hoitakaa muutenkin asiat kunnolla (opinnot/jatkoopinnot/työelämä. Voin kertoa että ette jää mistään paitsi jos rupeatte täysin raittiiksi. Ja välttäkää seuraa missä käytetään päihteitä. T:Raitistunut alkoholisti

      • jjhkkhkj

        Ja jättäkää myös kaikki muut huumeet/päihdyttävät lääkkeet/muut päihteet


      • asioista_tietävä
        jjhkkhkj kirjoitti:

        Ja jättäkää myös kaikki muut huumeet/päihdyttävät lääkkeet/muut päihteet

        Mielummin laittomia kuin alkoholi, johan sen monet tutkimuksetkin todistavat että alkoholi on kovin kaikista huumeista, heroiinin veroinen huume.


      • jhgjgj

        Joopa joo. "tosi järkeviä neuvoja" 14 vuotialle. Mieti vähän järjellä mitä kirjoittelet, vaikka tälläinen paskavesiviemäri on tämä koko vitun SUOLI24.


    • 35v_alkoholisti

      Tuossa iässä jos alat dokaamaan tai käyttämään mitä tahansa muuta kovaa kamaa, olet menetetty tapaus. Aivosi kehittyvät vielä parikymppiseksi asti, sitä ennen jos on päihdeongelma, on ennuste aika huono. Usko pois, puhun kokemuksesta. Itse onneksi aloitin päihteilyn enemmän vasta siinä parikymppisenä, muuten en varmaan olisi enää tässä. Kaikki nuorena aloittaneet tutut on kuolleet tai linnassa.

    • asdfh4468

      Jos et ole trolli, tosi vaarallista toimintaa ja korsakoffin oireyhtymä iskee jo todennäköisesti 22-vuotiaana. Jos alkoholia on välttämätöntä juoda, kannattaa aloittaa mahd. myöhään, aikaisintaan 18-vuotiaana. Silloin alkoholismin mukana tuomat taudit puhkeavat tarpeeksi myöhään ettei sitä enää suuremmin tarvii surra.

      14-vuotiaana on maailma vielä auki, on tupakkaa, tyttöjä, rokkimusaa, mopoja, nuuskaa ja kavereiden kanssa bailausta- miksi vaihtaa kaikki tämä johonkin koomakänneihin kun nuoruus vasta puhkeaa kukkaan?

      • aehfkaehf

        Puhut ihan täyttä asiaa, paitsi tuosta alkosta/huumeista kannattaa pysyä erossa,mutta muuten ihan asiallinen kirjoitus.


      • myrkkyjen.myrkky

        Ai suosittelet tupakka lapsille? Kovaa kamaa se on johon kuolee järkyttävä määrä ihmisiä vuosittain.


      • Asdfh3257
        myrkkyjen.myrkky kirjoitti:

        Ai suosittelet tupakka lapsille? Kovaa kamaa se on johon kuolee järkyttävä määrä ihmisiä vuosittain.

        Tupakkakokeilut kuuluvat lähes jokaisen teinin elämään. On naiivia opastaa "älkää pojat polttaako", kun opastaja itsekin on todennäköisesti joskus maistanut. Suurimmalle osalle se jää kuitenkin satunnaiskokeiluihin. Ketjutupakointia en kannata.


      • skjhk

        Juurikin näin.


    • Jos alkoholi maistuu ja tuntuu hyvältä ja vaikuttaisi siltä, että juominen on "sinun juttusi", etkä haluaisi lopettaa, niin luultavasti olet alkoholisti.


      Alkoholismi on synnynnäinen ja parantumaton sairaus, jonka oireet puhkeavat vain juomalla. Täysin raivoraitis esimerkiksi terveysintoilija tai harras muslimi voi olla alkoholisti kehdosta hautaan siitä mitään tietämättä.

      Alkoholistin kannattaa jättää juominen kokonaan muille. Olen lukenut sellaisista tapauksista, mutta en ole koskaan itse tavannut alkoholistia, joka olisi pystynyt rajoittamaan juomisensa terveen aikuisen yleensä kohtuullisena pidettyyn määrään ja taajuuteen.

      Valehtelua, itsepetosta, lankeamisia, katoiluja, sekoiluja ja selittelyjä kyllä näkee ympärillään.

    • Dr.Doom

      Ette ole alkoholisteja (vielä), vaikka ilmeisesti kova hinku sellaiseksi jostain syystä tuntuu olevan. Hetken se juominen meneekin hienosti kun kroppa kestää, mutta sitten se valitettavasti pistää stopin ja siihen loppuukin sitten juhliminen. En edes viitsi alkaa saarnata, että " älkää nyt hyvät pojat juoko" kun olette naiiveja, hölmöjä, idiootteja... ja juotte kuitenkin. Mutta nähdään sitten osastolla myöhemmin, niin näytän sitten hienoja kuvia teille kun maksanne on kuoliossa :D

    • Etkö parempaan pysty? Nythän on kesälomakin. Juokaa nyt vielä oikein kunnolla vaikka parikin viikkoa putkeen ja kun koulut alkaa niin menkää kaatokännissä sinnekkin ja painelette suoraan rehtorin juttusille ja pistätte repusta pullon sille pöytään kun sanotte että "otappa reksi ryypyt,minä tarjoan"

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe