Sairaslomaa bentsovieroitukseen

MrPanic

Voiko psykiatrilta saada A/B-lausunnon sairauspäivärahaa varten bentsovieroituksen ajaksi? Olen tilanteessa jossa bentso rivatril 2mg (paniikkihäiriöön) aiheuttaa masennusta ja itsemurha-ajatuksia, ja en yksinkertaisesti voi jatkaa kauan enää tätä rataa. Olen jäänyt työttömäksi melko stressivapaasta työstä jonka aikana pääsin 5 kk:ssa jopa 0,5mg päiviin, mutta en voisi kuvitellakaan aloittavani uutta työtä tässä kunnossa. Olen jo ahdistuksen takia joutunut nostamaan annosmäärää jälleen pahimmillaan tuohon 2mg päivässä, ja olo on entistä masentuneempi kuin ennen vieroitusyritystäni. Tiedän että lääke pitäisi ajaa alas mutta vieroitusoireina (jo siis aiemmin koettu) on masennusta, ahdistusta, ja unihäiriöitä joka vie voimat kun ei saa nukuttua kunnolla syvää unta.

Vai pitääkö vedota masennukseen sairaslomaa saadakseen ja pyrkiä ajamaan alas salaa asiasta mainitsematta? Masentunut todellakin olen, sitä ei tarvitsisi teeskennellä mutta itse uskon että sen aiheuttaa vähintäänkin osittain bentso. Tuo vaihtoehto ei houkuta sillä haluaisin ensinnäkin vaihtaa rivatril 2 mg versioon 0,5mg (jolloin annosta olisi helpompi pudottaa) tai diatsepaamiin joka on suosituskin, ja olisi muutenkin mukavampi olla avoin ja keskustella voisiko vieroitusta helpottaa jotenkin.

17

324

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaylah

      Mielestäni oireittesi perusteella sairaslomaa pitäisi saada jos sitä pyydät. Lääkevieroitukset ovat inhottavia. Minäkin vieroittaudun juuri bentsoista, ei ole helppoa. Paljon tsemppiä sinulle! Muista ettei ole kiire mihinkään, pääset kyllä lääkkeestä eroon 👍

    • Vieroittautuja_

      Moikka kanssakärsijä! Jos yhtään helpottaa oloa (et ole yksin) täällä kärsitään samoista asioista. Nukkuminen huonolaatuista, heräilen tunnin välein öisin, päivisin yliväsynyt olo. Ihan tokkura ja sumu välillä päällä. Eikö sen pienemmän annoksen pitäis parantaa unta kun näähän bentsot pistää nukkumaan huonommin. Masennuskin ja ahdistus lisääntynyt vieroituksessa. Olen joutunut stoppaamaan koko homman nyt joksikin aikaa. Pitäis vaihtaa Diapamiin kun olo heittelee kokoajan lyhytvaikutteisen lääkkeen takia. En ole itse nostanut annosta yhtään mutta voi jestas mitä paniikkeja on välillä tullut. Ihme kun oon selvinny ilman lääkkeen tukea.

      Sairaslomaa tuskin saa vieroitusoireiden takia. Mutta masennuksen ja ahdistuksen takia saa.

      Kerro kuulumisia Mr. Panic miten homma jatkuu :) Toivottavasti olo alkaa paraneen!

      • MrPanic

        Kiitos! Maanantaina aloitan osa-aikaista, satunnaista hommaa jonka turvin ajattelin selvitä ilman TE-keskusta kokopäivätöineen ties missä. Nyt siihen asti lääkkeet pikaisesti eses tasolle 1,5-1mg/vrk, joka ei aiheuta pahaa masista. Tänään oli työhaastattelu ja 8mg meni että selvisin paikalle. Olo on yllättävän normaali ei hyvä missään nimessä mutta masis ei ole vielä päässyt iskemään pahasti, mutta kunnon laskuja odotellen. Tulee nihkeät seuraavat päivät mutta onneksi ei ole ihmeitä ohjelmassa. Ilman lääkettä en edes haaveile enää olla. Tai sitten olen ilman töitä. Se tuli nähtyä että jo tuo annoksen puolittaminen huolimatta hitaudesta oli työn ja tuskan takana, ja silti paniikkikohtaus iski kesäkuussa junassa.


    • Topipunuttuosta

      Osta kirja paniikin loppu. Paniikkihäiriö on yksi helpoiten hoidettavista häiriöistä. Kun paniikkikohtaus tulee, anna tulla. Älä taistele tai pakene. Olet tehnyt jotain väärin ikävä kyllä, kun sinulla vieläkin on se. Kun hyväksyt paniikin ja vaadit sitä jopa lisää, se lähtee!

      Ei ole mitään pelättävää.

      Lääkkeistä on vain haittaa.

      • MrPanic

        Kirjat ei auta kun takana on pitkäaikainen lääkkeen käyttö ja vieroitus kesken. Jos sen jälkeenkään. Lisäksi kun ongelmiin kuuluu yleistä ahdistuneisuutta ja ihmispelkoa.


      • Kokenutlääkäri
        MrPanic kirjoitti:

        Kirjat ei auta kun takana on pitkäaikainen lääkkeen käyttö ja vieroitus kesken. Jos sen jälkeenkään. Lisäksi kun ongelmiin kuuluu yleistä ahdistuneisuutta ja ihmispelkoa.

        Juuri tuo yleistä ahdistuneisuutta ja ihmispelkoa ylläpitää PELKO.

        Jos juttelet jonkun kanssa, sinulla on varmaan tosi vaikeaa, koska oireita alkaa tulemaan. Todennäköisesti pelkäät niitä ja tästä seuraa paniikki, taistele ja pakene reaktio.

        Mitä pitäisi tehdä?

        Hyväksy kaikki huonot tunteet ja vakuuttele itsellesi, että ei ole mitään mikä pelottaa. Se on vain tunne, ei fakta, jonka alitajuntasi sanoo.

        Kun altistat itsesi ahdistavaan paikkaan, ahdistus häipyy. Samoin ihmispelko.


      • MrPanic

        En yksinkertaisesti pääse altistamaan itseäni liian ahdistavaan paikkaan ennenkuin olen täysin toipunut vieroituksesta, ja erityisherkkänä ei tietynlainen ihmispelko ja ylimääräinen asioista stressaaminen tule koskaan olemaan samalla tasolla kuin normaaleilla ihmisillä. Siitä olen yhtä mieltä, että jos saisin ajettua lääkityksen alas ja kokisin onnistumisen elämyksiä ja itsetunnon vahvistumista, se auttaisi kuten ennen lääkityksen aloittamista. Mutta silti ennenpitkää sain töissä paniikkikohtauksen. Jollaisen olin jo kerran nuoruudessani kokenut juhlatilaisuudessa. Koulussa kärsin esiintyymispelosta yläasteen seiskaluokan lopusta lähtien, ja koulusta tuli helvettiä. Paniikkihäiriö ei siis ole ainoa ongelmani, kuten jo sanottu.


      • Hiiler
        MrPanic kirjoitti:

        En yksinkertaisesti pääse altistamaan itseäni liian ahdistavaan paikkaan ennenkuin olen täysin toipunut vieroituksesta, ja erityisherkkänä ei tietynlainen ihmispelko ja ylimääräinen asioista stressaaminen tule koskaan olemaan samalla tasolla kuin normaaleilla ihmisillä. Siitä olen yhtä mieltä, että jos saisin ajettua lääkityksen alas ja kokisin onnistumisen elämyksiä ja itsetunnon vahvistumista, se auttaisi kuten ennen lääkityksen aloittamista. Mutta silti ennenpitkää sain töissä paniikkikohtauksen. Jollaisen olin jo kerran nuoruudessani kokenut juhlatilaisuudessa. Koulussa kärsin esiintyymispelosta yläasteen seiskaluokan lopusta lähtien, ja koulusta tuli helvettiä. Paniikkihäiriö ei siis ole ainoa ongelmani, kuten jo sanottu.

        Moi! Minulla helpotti todella paha stressi vain painamalla sormilla korvien alapuolella ja leukaluun takapuolella olevaa kohtaa n. 5 min.
        Joillekin voi auttaa kun pitää kummankin käden sormia otsalla kulmakarvojen yläpuolella ja odottaa niin kauan että kummallakin puolella tuntuu yhtenäinen pulssi.


    • Maisa421

      Sairauslomaa voinee saada jonkun aikaa mutta kohtuullisesta bentsomäärästä useamman vuoden käytöllä vieroittuminen vie varmaan yli puoli vuotta tai jopa yli vuoden eikä niin pitkiä sairauslomia tyypillisesti mistään saa. Mikäli bentsoista eroon haluaa oikeasti niin työn tekeminen samaan aikan on tosi vaikeaa, osalle meistä jopa mahdotonta. Itse miettisin irtisanoutumista ja esim. ansiosidonnaisella sitkuttelua vieroituksen ajan jos vaan talous antaa siihen mahdollisuuden. Monessa tapauksessa bentsovieroitus kaikkinen oireineen on lähes täyspäiväinen homma.

    • WaterApricose

      Ohjeet miten vieroittautua bentzodiazepiineistä/pameista:

      Jos käyttää nopeasti elimistössä hajoavia lääkkeitä, kuten loretsepaamia, klonatsepaamia tai alpratsolaamia, on tärkeää ensiksi vaihtaa lääke diapamiin. Tämä vaihto kannattaa suorittaa asteittain, noin 1/8 - 1/2 annoksesta korvataan asteittain diatsepaamilla. Tämä vaihe voi olla haastava, eikä tässä kohtaa kannata hätiköidä, kunhan etenee päämäärätietoisesti eteenpäin eikä koskaan palaa annostuksessa taaksepäin. Joskus tämä vaihe voi olla myös helppo - onhan esim. Diapamkin ihan tehokas lääke, ja saa aikaiseksi suunnilleen samankaltaiset vaikutukset GABA:an kuin nopeavaikutteisemmatkin. Joskus myös hitaasti vaikuttavat lääkkeet, kuten fluratsepaami, kannattaa vaihtaa diatsepaamiin paremmin hallittavien annoskokojen vuoksi.

      Tämän jälkeen ollaan jo voiton puolella! Kun käyttää diatsepaamia tai vastaavaa hitaasti hajoavaa lääkettä, silloin ihminen pystyy lopettamaan lääkkeen syömisen kokonaan neljästä kahdeksaan kuukauteen. 1/8-1/4 vähennys per kuukausi on varsin tehokas ja helppo tapa. Yli 90% potilaista ei saa mitään vieroitusoireita tällä tavalla. Tarvittaessa vieroitusta voi hidastaa jopa pariin vuoteen, mutta silloin siihen pitäisi jo olla erityisen painavat syyt, ei vain se, että ei ole omaa rohkeutta tai viitseliäisyyttä.

      Ne jotka käyvät töissä, pystyvät yleensä vieroittautumisen aikana käymään töissä. Itse asiassa, noin 50% potilaista eivät saa minkäänlaisia vieroitusoireita pitkäaikaisestakaan käytöstä.

      Heilläkin, jotka saavat vieroitusoireita, suurin osa oireista on psykologisia: haluaa noudattaa oppimaansa rutiinia - on ehdollistunut että lääke on turva ja tuki eri tilanteissa. Fysiologiset vieroitusoireet, kuten kouristukset, ovat harvinaisia diatzepaamin kanssa, ja nämä liittyvät yleensä aiempaan lääkeaineiden selkeään väärinkäytökseen esimerkiksi päihtymistarkoituksessa. Diatsepaami puolittuu elimistössä noin 4-9 vuorokaudessa, jolloin rauhoittavan aineen taso ei heilahtele kovin nopeasti, ja elimistö ehtii kyllä tottua tilanteeseen.

      Kun lopettaa bentsodiazepiinit, yksi tyypillinen käytösmuutos on unirytmin siirtyminen iltapainotteisemmaksi - väsynyt olo iltaisin vastaa melko paljon sitä olotilaa, joka on rauhoittavien lääkkeiden käyttäjillä, vähentäen ahdistusta ja lisäten väsymystä ja nukahtamista. Tähä voi kuitenkin vaikuttaa epäsuorasti. Kannattaa syödä ennen nukkumaanmenoa, mutta kevyesti. Tietokoneet, television katselut ja muut kannattaa vähentää. Liikunta ja suihkussakäymiset pitäisi hoitaa hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, esimerkiksi 5-6 tuntia aiemmin. Joskus myös lääkäriä voi olla hyvä konsultoida, mikäli kokee ongelmia unensa kanssa, mutta tulee varoa sellaisia unilääkkeitä, jotka toimivat kuten bentsodiatzepiinit (esimerkiksi tsopikloni).

      Muita yliaktiivisuusoireita mitä voi tulla unettomuuden lisäksi on lihasjäykkyys, mieto ahdistus, aistiyliherkkyys, huimauksen tunne, joskus jopa derealisaation tunne. Nämä ovat kuitenkin harvinaisia ja yleensä mietoja, jos vieroittautumisen tekee maltillisesti. Mikäli käyttää erittäin suuria määriä rauhoittavia, vastaten arvoltaan esim. 80mg diazepamia, silloin on tärkeää hidastaa prosessia riittävän pitkäksi, eikä olla liian päämäärätietoinen - joskus voi hidastaa parikin kuukautta jopa, jos kokee sen tarpeelliseksi.

      Näin pitkän tekstin luettuaan saattaa ruveta tuntumaan, että kannattaako koko vieroitukseen ryhtyä. Haluan vielä korostaa, 50% potilaista ei saa mitään vieroitusoireita, ja yli 90% ei koe mitään vieroitusoireita jotka häiritsisivät arkea. Lisäksi, potilas ei menetä mitään kokeilemalla - mikään laki ei kiellä palaamasta takaisin bentsodiatzepiinien käyttäjäksi jos sen kokee parhaaksi. Eli tarttukaa rohkeasti haasteeseen, ja tehkää riittävän lunki aikataulu. Kun tarvitsette enää Diatsepaamia, olette jo voittaneet.

      YT: Alan ammattilainen

      • MrPanic

        Suositteletko vaihtamaan diatsepaamiin vai onko tämä jopa edellytys homman onnistumiselle? Olen onnistunut lopettamaan aiemmin n. puolen vuoden käytön jälkeen Rivat 0-5mg tasolta er päivä, seinään, tai siten että 4 pv kärsin aamutärinästä ja töissä oli ahdistus kova mutta sitten otin oireita lievittääkseni YHDEN 0,5mg rivan, joka palautti minut pois montusta, enkä enää tarvinnut sen jälkeen. Kunnes työ taas vaihtui ja aloitin 2mg päivässä rivatrilit jota kesti 13kk, ja tammikuusta lähtien olen yrittänyt ajaa alas ja onnistunutkin annoksen 0,5mg päivässä, ja usko ei kadonnut ettenkö rauhallisella tahdilla pystyisi taas lopettamaan kokonaan. Olen tietoinen että vieroitus vaikeutuu kerta kerralta, ja käytännössä huomannutkin sen. Nyt kun työkuviot taas muuttui hommakin meni haastavammaksi.

        Suositteletko vaihtamaan diatsepaamiin jotta vieroitus olisi helpompaa? Rivatrilin murusen 0,25mg pv kun otti kahdesti päivässä niin annoksen tehon huomasi max 4-6h, diatsepaamilla vastaava suhteellinen annos siis voisi kestää pidempään, jolloin veren pitoisuus olisi tasainen ja pystyisi helpommin tekemään sen viimeisen alasajon? Entä tehoaako diatsepaami yhtä hyvin paniikkihäiriöön? Olen jostain muistaakseni lukenut ettei kaikilla tehoa..

        Taidan kuitenkin kokeilla, ainahan sen voi vaihtaa takaisin. Olen henkisestikin niin täynnä rivatrilia ja eikö lääkkeen vaihto voisi auttaa tehoonkin oireitten kurissa pitämisessä? Kiitos vastauksista.


      • Insomniax

        Mitä alan ihminen suosittelet Tenox 20 mg kanssa? Vaihto Diapamiin ja sillä vähennys vai onko se tarpeen? Haluaisin päästä Tenoxista eroon, mutta uni ei meinaa tulla ilman sitä ja käyttö jo niin pitkäaikaista, että riippuvuus olemassa.


    • WaterApricose

      MrPanic,

      Paniikkikohtaus on itse asiassa fysiologinen tila. Paniikkikohtauksessa adrenaliini saa sympaattisen hermoston aktivoitumaan "toimi tai pakene" tilaan, eikä se välttämättä liity henkisesti ahdistavaan tilanteeseen. Esimerkiksi keho saattaa toimia samoin jos suoli kouristelee (vatsavaivojen kanssa), koska sympaattinen hermosto ehkäisee suolen toimintaa (vapinaa, hengitys tiivistyy, huippaus, jne).

      Niin, ja Rivatril on tosiaankin vaikea lääke vierottautua, ja keskimääräistä pidempi hajoamisaika (ei yhtä pitkä kuin diapamissa) voi hämätä. Olennaista olisi ensin, että määrität vakaan tason jonka verran syöt lääkettä joka päivä. Sen jälkeen on helppo korvata 0,25mg klonatsepaamia aina 5mg:llä diatsepaamia parin viikon välein. Diatsepaamilla on unettava vaikutus joten sitä kannattaa syödä etenkin iltaisin. Kannattaa konsultoida lääkäriä, jotta löydät sopivan tason. Joskus sivuoireet voivat olla vakavat joten olisi hyvä että jo ennalta tiedetään lopettamisaikeistasi.

      Jos paniikkikohtausongelmasi on "fysiologinen", ja alkoi jo ennen rivatrilia, silloin voisit harkita beetasalpaajia, joita käytetään mm. sydäntautien ja esiintymiskammon hoidossa. Ne eivät poista henkistä stressiä, mutta ne rauhoittavat autonomista hermostoa ja sitä kautta sydämen sykettä yms. oireita. Kannattaa perehtyä esim Propraliin lääkärin avustuksella. Lisäksi voi olla kannattavaa pyytää samaiselta lääkäriltä kilpirauhastesti jotta ei varmasti ole yliaktiivisuutta (samoja oireita kuin paniikkihäiriössä).

      Insomniax,

      Tenox eli tematsepaami mielletään yhtä lailla nukahtamislääkkeeksi kuin rauhoittavaksi lääkkeeksi. Se on suosittu mm. nopean imeytymisensä vuoksi (pääsee nopeasti uneen illalla). Joskus sen lopetus voi aiheuttaa kuitenkin todella pahoja univaikeuksia (ei kaikille), joten voi olla tarpeen käydä lääkärillä räätälöimässä yksilöllinen ohjelma. Diapamiin vaihtoa voi kokeilla. Puolikas tenox (10mg tematsepaamia) vastaisi noin 5-6mg diapamia.

      Kannattaa myös huomioida elämäntavalliset tekijät. Kun univaikeutesi alkoivat, mikä oli syynä niihin? Jos esim unirytmi on luonnostaan päin prinkkalaa jne, on tietenkin selvää että on vaikea päästä unilääkkeistä eroon. Tämä asia kannattaa huomioida jo ennen kuin rupeaa vaihtamaan Diapamiin.

      YT: WaterApricose

      • Miten_on

        "Paniikkikohtauksessa adrenaliini saa sympaattisen hermoston aktivoitumaan "toimi tai pakene" tilaan, eikä se välttämättä liity henkisesti ahdistavaan tilanteeseen."

        Onko mennyt syy ja seuraus sekaisin?


      • MrPanic

        Joo, olen kärsinyt paniikkikohtauksista jo vuosia ennen rivatrilin käyttöä. Ja minun kohdalla aina niihin on liittynyt henkisesti ahdistava tilanne kuten juhlatilaisuus, jossa piti seistä ja minusta tuntui että happi loppuu ja pyörryn, en pyörtynyt eikä kukaan huomannut varmaan ihmeitä. Mutta sen jälkeen vasta aloinkin kammota tällaisia tilanteita. Nyt vieroitusvaiheessa tullut kohtaus tuli junamatkalla kun lähestyttiin päätepistettä. Koko matkan oli outo olo ja otin siihen aikaan normaaliin verrattuna 1,5-2x isomman annoksen, joka ei tuntunut juuri missään. Taistelin vastaan mutta 5 min ennen pääteasemaa, jossa oli tuttava odottamassa tarkoituksena mennä syömään hamppariravintolaan, iski kohtaus ja syke villiintyi ja tuntui että pyörryn. Äkkiä kielen alle toiset 1mg jonka ansiosta onnistuin horjumaan asemalle naama valkoisena. Paljonhan siitä ei ehtinyt imeytyä siinä ajassa mutta kielen alta kumminkin huomattavasti nopeammin, ja lumevaikutus lisänä. Tilanteet joita en voi välttää ja joista en voi paeta ovat riittävän ahdistavia tässä vaiheessa ainakin.

        Propralit on tuttuja mutta mielellään en niitä käytä koska tekevät entistä väsyneemmän olon, ja yleensä olen pärjännyt pelkällä rivalla. Tuon kohtauksen jälkeen tosin on proput myös mukana pahoissa paikoissa. Nyt olen mennyt 1mg annoksella, maanantaina odottaa työt. Onneksi sain nukutuksi viime yönä paremmin parin todella surkean yön jälkeen. Katsotaan nyt vielä tuota diatsepaamiin vaihtoa, kunnes olen pienemmissä annoksissa, jos olen.


      • MrPanic

        Kiitos muuten vastauksista WaterApricose! Näkee että kyllä bentsovieroituksen vaikeudet ymmärtäviä alan ammattilaisiakin löytyy, jotka eivät väitä että se vie korkeintaan kuukauden, tapauksesta riippumatta. Kuukausi menee jo annoksen vähennykseen totutellessa ainakin itselläni. Tyyliin 0,125mg rivatrilia vähemmäksi/kk.

        Muuten olen miettinyt sellaistakin että olisiko järkeä pyytää joku nopeavaikutteinen, lyhytvaikutteinen bentso niitten pahojen paikkojen varalle. Koska nyt viimeksi ollessani työhaastattelussa jouduin ottamaan ison annoksen rivatrilia, josta selviämiseen menee päiviä, jonka aikana herään aamuyöllä enkä saa enää unta, ja paha masennus/mikään ei kiinnosta fiilis. Nykyäänhän tilanne on sellainen että esim. 2mg rivatrilia ei juurikaan tunnu pahassa paikkaa, ainakaan tarpeeksi. Tämä 1mg päivässä on pelkkää vieroitusoireitten lievitystä. Tai sitten vaihtoehto on että sanon suoraan että minulla on tällainen vaiva, että älkää ihmetelkö jos joudun lähtemään/en pääse paikalle. Työttömänä ollessa vaan oli pakko päästä mainittuun työhaastatteluun, eikä niitä töitäkään olisi varmaan ilmaantunut jos olisin puhissut siinä tuolissa hermostuneesti sätkien, suusta järjellistä sanaa ulos saamatta. Onneksi nyt olen jo voiton puolella tuosta ylimääräisestä annostuksesta toipumisen kanssa, sen huomaa vieroitusoireitten paluusta. Maanantaita vaan odottelen alistuneena ja pelkään että vähintään 1,5mg rivaa tulee menemään, mahd. 2mg ensimmäisenä työpäivänä. Kyseessä on kylläkin epämääräisen ajan kestävä osa-aikainen homma. Yritän hammasta purren olla nostamatta annosta ja ottaa propralia korvikkeeksi. Ei tee hyvää annoksen kanssa sahaaminen.


    • Kirkkaataivot

      Lämpimästi suosittelen vieroitusta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe