Uusi maahantulokäytäntö JFK:llä

Matkamies73

Tiedoksenne, että nykyään kaikki passitetaan ensin automaatille, joka kyselee kaikenlaista ja ottaa kuvan.
Tämän jälkeen porukka jaetaan kahteen jonoon sen perusteella tulostaako kone paperiin ruksin vai ei.
Ruksittomat laitetaan jonoon, jonka päässä virkailija tenttaa vielä kerran, kuvaa ja ottaa sormenjäljet.
Ruksilliset puolestaan ohjataan nopeampaan jonoon, jossa virkailija vain tenttaa.
Ruksittomat ovat heitä, jotka tulevat maahan ekan kerran tai passin uusimisen jälkeen.
Ruksillisilla on ollut sama passi kuin aiemmalla kerralla.
Olkaa varuillanne ja seuratkaa tarkkaan ohjeita, jotta ette jonota turhaan väärässä jonossa siinä hitonmoisessa ruuhkassa, joka JFK:lla on ainakin Finnairin lennon saapumisen aikaan. Ja pitäkää paikastanne kiinni jonossa, innokkaita etuilijoita riittää!

6

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AY5

      Vanha juttu. Johan ESTA automaatit on ollu käytössä 3-4 vuotta Jenkeissä. Tarkennetaan sen verran että kaikki ESTA matkustajat EIVÄT mene ensin automaateille, vaan ne jotka tulevat ekaa kertaa jenkkeihin tai taskussa on uusi passi, menevät sinne normi passijonoon kiinalaisten ja latinoiden joukkoon. USA saavuttaessa on 4 eri passijonoa. USA kansalaiset, Global Entry, ESTA ja muut. Lopuksi vielä että jos menet ESTA jonoon, tullikaavaketta ei tarvitse koneessa täyttää.

    • fdsk

      Keväällä ainakin LAXissa ohjattiin nyt kaikki matkustajat automaattisesti automaatille, välittämättä kansallisuudesta tai onko passi uusi vai ei. Automaatti tietysti tulosti uuden passin haltijalle rastin, mutta virkailijan ei tarvinnut enää ottaa erikseen kuvia eikä sormenjälkiä. Tullikaavake ei liity ESTAan mitenkään, koska se koskee mukana kulkevaa tavaraa ja ESTA liittyy henkilöön itseensä. Eli pitää täyttää.

    • AY5

      Ainakin kahdella viime kerralla olen mennyt läpi ilman käsinkirjoitettua tullikaavaketta. Viimeksi näin kesäkuussa MIA kentällä. Siinähän ne automaatilla kysytään samat kysymykset kuin paperisessa versiossa. Viime vuonna Jenkeissä käydessä täytin koneessa tullikaavakkeen mutta ihmettelin kun passintarkastaja ei ollut siitä ollenkaan kiinnostunut eikä lyönyt siihen leimaa. Tullivirkailija ei myöskään halunnut sitä käsinkirjoitettua versiota vaan automaatin tulostaman paperilapun.

      • fdsk

        Jaa no joo, samat kysymyksethän siinä automaatissa tosiaan oli, nyt kun aloin muistelemaan. Olisi saattanut mennä läpi lappua täyttämättäkin.


    • Cornerstone

      Kaksi vuotta sitten Chicagossa mentiin ensin automaatille,vuosi sitten Detroitissa mentiin ensin automaatiile,tänä vuonna Bostonissa mentiin ensin automaatille.Joten onko tässä mitään uutta?

    • NewYork140702082017

      14.7 n. klo 22:00 saavuttiin JFKn kentälle. Jonot olivat karseat. Jonotetiin yli 2h. maahantulotarkastukseen. Virkailjat kyselivät oliko ensimmäistä kertaa Estalla liikenteessä jos oli,niin joutui siihen pitkään jonoon... Varokaa kyyti huijareita ja käyttäkää vain keltaisia takseja jotka löytyvät kun maahantulotarkastuksen jälkeen poistuu ulos vasemalle. Meille huijari löi lapun käteen ja ilmoitti, että tässä on taksin vuoronumero ja tämä tarvitaan jotta saa kyydin. Tämän jälkeen toinen huijari tuli ohjamaan sivumalle "shuttle" kyytiin. Hintaa yrittivät kiskoa 145$ kyydistä brooklyniin joka on manhattanin matkan varrella. kyselin hinnan perusteluja ja ilmoittivat, että keltainen taksi maksaa 40$/henkilö ja taksit ajavat vain manhattanille eikä brooklyniin. Laskivat kyytihinnan 100$, mutta menimme keltaisten taksien jonoon ja kyyti maksoi (kaksi aikuista 2 lasta) 35€ 3$ tippi.. Jos new yorkissa käyttää ahkerasti metroa, tällöin kannattaa hankkia 7 päivän unlimited metrokortti joka maksaa 33€/henkilö elikä noin 29€. Single tiketti metrossa maksaa 3$ ja taisi olla voimassa 2h. Eli jos viipyy reisussa pitenpää niin ehdottomasti tuo 7 päivän unlmited metrokortti kannattaa ostaa.. Metrolla oli helppo liikkua Jos joku on kiinnostunut kuinka paljon aikaa menee manhattanilta jfk:lle metrolla niin arkipäivänä klo 15:00 East Broaway asemalta yhdellä vaihdolla kesti noin 40min kun päästiin Airtrainiin ( Jos hotelli on syvemmällä manhattanilla kannataa reilusti varata aikaa..koska jos hyppää väärään metroon tällöin voi aikaa palaa...) Taksi olisi yksi vaihtoehto, mutta ruuhkat voivat olla melkoisia, tästä kokemuspohjainen tilanne kun mentiin megabusilla neworkista -->Washington dc:n. Lincolin tunnelissa istuttiin 1.5h ja oltiin edetty n. 1km.
      Ihmiset auliisti neuvoivat mihin metroon piti hypätä kun meni JFKlle. Noita A-metroja oli kaksi kappaletta ja toinen ajoi vain JFK/ Airtrain asemalle. Airtrain maksoi 5$/henkilö ja sillä kyyti kesti n. 10min lentokentälle/ terminaali 1:een. Maastapoistuminen / checkin sekä maastalähtö turvatarkastus kesti n. 30min.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5510
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3527
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1652
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1624
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      77
      1087
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1078
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe