miten haitata testamentin virallistamista?

kiitostiedosta

sain tietää että veljelleni testamentataan huvila.
miten voin tehdä mahdollisimman paljon haittaa että virallistuminen estyisi tai pitkittyisi?

19

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on.se.niin.väärin

      Mene testaattorin luokse ja pillitä sille.

      • Itku_tulee

        Niinpä. Muuta ei voikaan tehdä. Tai sitten yrittää päästä veljen kanssa parempiin väleihin, niin pääsee joskus hänen luokseen huvilaan kahville.


    • omallatontilla

      eipä tule itku ainakaan.

    • lakiosansuuruus

      Sinulla on lakiosa. Koko omaisuuden arvo lasketaan yhteen ja siitä lasketaan sitten lakiosan suuruus.

      • JuupasEipäs

        Ei välttämättä ole. Emmehän me tiedä, kuka tämä testamentintekijä on.


    • mökinpuolijako

      "Sinulla on lakiosa. Koko omaisuuden arvo lasketaan yhteen ja siitä lasketaan sitten lakiosan suuruus."

      jaahas.
      ei minua kiinnosta lakiosat vaan se että kunnioitetaan sillä testamentilla muitakin
      lapsia!
      Olen hyvin pettynyt ja loukkaantunut että toiselle lapselle luovutetaan huvila josta
      minullakin on paljon muistoja ja jonne haluaisin päästä viettämään aikaani myös
      vanhempana, kun se kuitenkin jossain vaiheessa aina siirtyy muiden käyttöön.

      en ehkä halua mitään perintöä ollenkaan. enkä ole koskaan sellaista edes itse oma aloitteisesti pyytänytkään.

      miten tuoda asia esille jotta minua ymmärrettäisiin?

    • kuivallamaalla

      "Niinpä. Muuta ei voikaan tehdä. Tai sitten yrittää päästä veljen kanssa parempiin väleihin, niin pääsee joskus hänen luokseen huvilaan kahville.
      "


      Miksi menisin, jos perheeseeni ei edes hän pidä ikinä mitään yhteyksiä/välejä?
      Mikä meissä on vikana?
      elämä on kuitenkin aika lyhyt tapella tällaisista asioista ja aika pettynyt olen
      kun meihin ei pidetä yhteyksiä ja toiset ovat kuin paita ja peppu.

      ei tunnu reilulle.

      • vaikea.arvata

        No, jos et ole trolli, niin jo aloituksen ajatus testamentin tahdon toteutumisen haittaamisesta antaa sinusta kuvan, jonka perusteella on helppo ymmärtää, ettei sinuun haluta pitää läheisiä välejä. Antamiesi tietojen perusteella on vaikea arvata mikä teissä on vikana. Kannattaisi ehkä avautua asioista jollekin psykoterapeutille.

        Oli miten oli, jonkun huvilan jättäminen useamman jälkeläisen yhteisomistukseen teidän tilanteessanne voisi olla enemmän paha kuin hyvä ajatus. Ratkaisu on voinut olla raskas.

        Meillä aikoinaan vanhemmilta jäi kesäpaikka ja kaupunkiasunto viidelle perilliselle. Arvot 50/50. Kesäpaikka arvottiin perinnönjaossa kolmen halukkaan kesken ilman, että sen saaja joutui maksamaan muille senttiäkään. Kaikki olemme aina olleet tervetulleita käyttämään paikkaa ja "voittaja" on usein jättänyt menemättä kun joku toinen on kysynyt mahdollisuutta.


    • kiitostiedosta

      Psykoterapeutille ??? Buhahahahah!
      Oletko tosissasi?
      ensinnäkin olet väärässä., Syynä on se, että he eivät tiedä sitä, että minä en pidä testamentista, KOSKA minä olisin halunnut yhteisomistusta, enkä sulata sitä, että minua väheksytään mökistä. Tästä oli aikoinaan pientä riitaakin, mutta se on jäänyt/unohtunut vuosien jälkeen.
      Kysymyksen tein ensinnäkin PIRUUTTANI.
      Mielestäni tällaiset etukäteen ilmoitettavat testamentit ovat perseestä ja moni luulee ettei niistä aiheudu riitoja, mutta kyllä niistä vaan aiheutuu.
      Totta helvetissä minua vituttaa, jos toinen osapuolista saa rantahuvilan kaikkine herkkuineen kaikkine muistoineen. En minäkään ahne halua olla, vaan ehdotin tasajakoa.
      Kyllä nämä aina TASAN kuuluisi jakaa!
      On loukkaavaa epäillä toisen kykyä pystyä jakamaan jotakin!

      Noh, onneksi on omaa ansaittua rahaa pesämunaa, niin ei tarvitse miettiä toisten testamentteja.
      Itse en testamenttaisi IKINÄ lapsilleni mitään niin etten ensin pitäisi heidän kesken PALAVERIA jotta VARMASTI KAIKKI OLISIVAT TYYTYVÄISIÄ !!!
      kaikenlainen saatanan itsekeskeisyys on PERSEESTÄ.

    • Taitaa olla katellisen aloitus. Jos testamentti on laadittu, se on aina laatijan (eli vainajan) tahto. Jostain syystä hän arvostaa testamentin saajaa enemmän kuin muita sukulaisia. Kannattaa mennä peilin eteen ja miettiä miksi itse et ole testamentin saaja (siis miksi vainaja ei arvosta sinua yhtä paljon). Oletko loukannut tai vähätellyt tai arvostellut joskus häntä jollain tavalla josta hän pahoittanut mielensä? Aloittajakaan tuskin arvostaa sukulaisiaan tasapuolisesti, kyllä siellä aina on joku tai jotkut muita "tärkeämpiä" tai suositumpia. Siihenhän testamentin jättäjänkin tahto perustuu eli hän kokenut yhden teistä itselleen tärkeämmäksi.
      Toki testamentti voidaan riitauttaa ja vaatia lakiosaa, mutta lakitaistelun jälkeen voidaan helposti jäädä miinukselle. Eli aina riitauttaminen ei kannata. Lakiosa ei aina välttämättä ole rahallisessa arvossa kovin suuri, sehän on tietty prosentti perinnön verotusarvosta jaettuna muiden perillisten kesken. Lisäksi tulee muistaa, että siitäkin menee perintövero, oletan että aloittajan tapauksessa vainaja ei ole lähiomainen, jolloin perintövero menee korkeamman veroluokan mukaan.

      • eihoitsukundi

        No sitten pitää riitauttaa.
        en mene peilin eteen, koska ei ole mitään syytä.
        typerää synnyttää maailmaan lapsia jos ei osaa olla tasapuolinen ja kuunnella
        kaikkien mielipidettä, ennenkuin alkaa testamenttaamaan.

        paska maailma mutta periksi ei anneta!


      • 00530

        "Lakiosa ei aina välttämättä ole rahallisessa arvossa kovin suuri, sehän on tietty prosentti perinnön verotusarvosta jaettuna muiden perillisten kesken. "

        Höpsis!

        Lakiosa on puolet lakimääräisestä perintöosasta. Jos jäämistö on 1.000.000 € ja rintaperillisiä 2, perintöosa on 500.000 € ja lakiosa 250.000 €. Eikä perinnön verotusarvosta, vaan perinnön todellisesta käyvästä arvosta. Aina tietenkään lakiosa ei "rahallisessa arvossa ole kovin suuri", koska sen arvo riippuu jäämistön arvosta.

        "Toki testamentti voidaan riitauttaa ja vaatia lakiosaa, mutta lakitaistelun jälkeen voidaan helposti jäädä miinukselle."

        Testamentin riitauttaminen (moittiminen) ja lakiosan vaatiminen ovat eri asioita. Viimeksi mainitusta ei "helposti" miinukselle jäädä, jollei lakiosa olisi aivan vähäpätöinen."oletan että aloittajan tapauksessa vainaja ei ole lähiomainen, jolloin perintövero menee korkeamman veroluokan mukaan."

        "Lisäksi tulee muistaa, että siitäkin [lakiosasta] menee perintövero, oletan että aloittajan tapauksessa vainaja ei ole lähiomainen, jolloin perintövero menee korkeamman veroluokan mukaan."

        Lakiosa ei kuulu muille kuin kaikkein lähimmille omaisille eli rintaperillisille! Toki lakiosastakin perintövero menee, jos se on suuruudeltaan vähintään 20.000 euroa (jolloin vero olisi 100 euroa).


    • Esimerkki omalta kohdaltani: iäkäs tätini jätti testamentin meille kolmelle veljensä lapselle. Hänen mies oli kuollut jo aiemmin ja myöhemmin tätini (lapseton) osti asunto-osakkeen uudesta yhtiöstä ja muutti vanhoilla päivillään sinne asumaan. Nuorin veljeni joka asui lähellä huolehti tätini asioista tarvittaessa jos tätiti jotain apua tarvitsi. Tätini perunkirjoituksen jälkeen vanhin veljeni vaati rahavaroja itselleen, koska oli työtön ja elämä tiukkaa. Tädiltä oli siis jäänyt kivasti rahaa tililleen. Koska asunto oli vasta 5v vanha, perunkirjoittaja ehdotti, että vanhin veli voisi hyvin saada kaikki rahavarat yksin ja minä nuoremman veljeni kanssa saisimme asunnon irtaimistoineen. Tästä siis laadittiin keskinäinen jakokirja. Myöhemmin kun tätini asunto myytiin, sen arvo oli huomattavasti korkeampi kuin perunkirjaan merkitty verotusarvo ja vanhin veljeni yritti vaatia sen seurauksena lisää rahaa. Sanoin, että itse olet perintösi jo saanut rahana ja et ole oikeutettu vuosien jälkeen lisärahaan vain sen vuoksi että asuto myytiin verotusarvoa korkeammalla eli ns.käypään hintaan. Vanhin veljeni tietysti luuli jaon yhteydessä että asunnon arvo myytäessä on sama kuin verotusarvo mutta eihän se niin mene. Kyllä asunnosta pyydetään aina paras hinta myytäessä.
      Havainollistava esimerkki jaosta ( ei siis vastaa äskeistä tapausta suoraan):
      Tädiltä esim jäänyt rahavaroja vaikka 45 000€, siitä vähennetty hautajaiskulut ym. Asunnon verotusarvo on perunkirjassa esim 90 000€. Eli suunilleen kaikille perilliselle tulee rahassa mitattuna keskimäärin lähes saman verran. Myöhemmin asunto myydään esim 110 000€. Vanhin veljeni ei siis voi vaatia lisäosuutta myöhemmin tästä verotusarvon ja todellisen myyntihinnan erotuksesta vedoten siihen että hän saa vähemmän kuin muut.

      • 00530

        "Vanhin veljeni tietysti luuli jaon yhteydessä että asunnon arvo myytäessä on sama kuin verotusarvo mutta eihän se niin mene. Kyllä asunnosta pyydetään aina paras hinta myytäessä."

        Vanhimman veljen olisi tullut oman etunsa vuoksi ennen jakoa selvittää, mikä oli sillä hetkellä asunnon käypä arvo. Sen mukaisesti olisi laskettu lakiosuuden arvo.

        Perukirja-arvonkin tulisi lain mukaan vastata asunnon käypää arvoa perittävän kuolinajankohtana. Aina näin ei ole. Perukirja-arvo ei kuitenkaan sido perinnönjaossa, vaan siinä perusteena on, jolleivät kaikki osakkaat toisin sovi, jakoajankohdan käypä arvo.


    • paska-testaattori

      >>> Totta helvetissä minua vituttaa, jos toinen osapuolista saa rantahuvilan kaikkine herkkuineen kaikkine muistoineen. En minäkään ahne halua olla, vaan ehdotin tasajakoa.
      Kyllä nämä aina TASAN kuuluisi jakaa! <<<

      Olen ihan samaa mieltä, mutta kyseessä onkin testamentin jättäjän tahto.

      Testaattori (a) jättää jälkeensä ja antaa itsestään paskan ja epäreilun kuvan ellei vastaavasti testamenttaa jotakin muuta vastaavasti toiselle/toisille; (b) aiheuttaa eripuraa sisarusten kesken myös kuoltuaan; (c) ellei erityistä syytä testamenttaamiseen ole, suosimalla näkyvästi toista sisarusta testaattori on vanhempana totaalisen epäonnistunut.

      Jos testamentin saaja olisi hyvin kasvatettu, hän ei hyväksyisi testamenttia, vaan yrittäisi korjata vanhempansa aiheuttamat eripurat.

      Testaattori päättää omasta omaisuudestaan pl. mahdollinen lakiosa.

    • mitähänvittua

      "Kannattaa mennä peilin eteen ja miettiä miksi itse et ole testamentin saaja (siis miksi vainaja ei arvosta sinua yhtä paljon). Oletko loukannut tai vähätellyt tai arvostellut joskus häntä jollain tavalla josta hän pahoittanut mielensä? "


      mitä vittua? miksi ei arvostaisi? en ole tehnyt heille mitään pahaa. Minulle ei vaan ole jaettu yhtä hyviä kortteja kuin sille toiselle. Sillä on hyvä okt lainalla, minä en edes saisi ikinä lainaa.
      Silti minullakin on perhettä ja olen toinen lapsista, jolle kuuluisi reilu jako,.
      Ei minun tarvitse peilin eteen mennä vaan ehkä jonkun muun.
      On se hauska katsella kun perhe syrjii minua ja itse asun kauempana ja kylmästi vaan tuodaan testamentit nenän eteen.
      repisivät koko vitun paperin vaan.

    • vituttaatällainen

      "Jos testamentin saaja olisi hyvin kasvatettu, hän ei hyväksyisi testamenttia, vaan yrittäisi korjata vanhempansa aiheuttamat eripurat."

      olen tästä vaimolleni sen verran sanonut että jos huvila menee toiselle, niin välit menee sitten samalla, minusta tulee katkera.
      Enkä ota mitään perintöä edes vastaan vaan lahjoitan kaiken hyväntekeväisyyteen.

      en siis tarvi mitään.

      mitä minä jollain v itun omakotitalolla teen enää seitsenkymppisenä kun minulla on jo sellainen ihan omilla säästöillä ostettu.
      katselenko sormieni läpi kun velipoika asustelee tulevalla mökillään kun vanhempana vanhainkodissa ja hänellä hulppea lainalla m aksettu okt mökki pikkumatkan päässä kivalla paikalla, siellä perheineen juhannusta viettelee ja kavereineen grillailee.

      siinä menee sitten välit kaikkiin. onko se reilua?

      eli minut ja perheeni sysätään sivuun, ei haluta kai pitää yhteyksiä meihin enää.
      vituttaa tällainen ihan vitusti.

      vituttaa katsella ja kuunnella kun toiset keskenään lomailee ja toisella annetaan oikeudet mökkiin , remppaamiseen, kaikkeenl. ihan perseestä.

      tuskin veli vaihtaisi minun saappaisiini.

    • turhaaelämää

      mielestäni minua on kohdeltu epäoikeudenmukaisesti aiemmin.
      minulta vedettiin talo alta, josta maksoimme itsemme kipeäksi asuessamme siellä vuokralla.
      emme saaaneet lopulta mitään, vaikka ensin luvattiin.

      jos asuisin vielä samassa kaupungissa, olisi minulla varaa pelkkään vuokra-asuntoon ja katselisin sivusta kun muut käyttävät huvilaa ja minun pitäisi pysyä heistä erossa.
      ei minulla ole rahaa muutenkaan ikinä juuri paljon ollut, perseaukisena synnyin ja olenv ieläkin.
      onnistuin tekemään jotakin kurjalle kohtalolleni ja löysin pari halpaa torppaa jossa aikaani viettelen perheeni kanssa, mutta suhteet muualle päin vittua ja yhä pahemmalta näyttää.

      huomaa kyllä että meitä pidetään idiootteina selvästi.

    • hienoatämä

      "Vanhimman veljen olisi tullut oman etunsa vuoksi ennen jakoa selvittää, mikä oli sillä hetkellä asunnon käypä arvo. Sen mukaisesti olisi laskettu lakiosuuden arvo. "

      Kyllä.
      Sen sijaan kuitenkin minulta vedettiin talo jalkojen alta, heitettiin ulos, kun meillä ei ollut varaa maksaa vuokraa. sitä ennen luvattiin meille talo mutta sen vuokraaminen siis epäonnistui.
      Selän takana sen jälkeen väännettiin joku helvetin testamentti ja eihän siitä minulle mitään aiemmin tiedoteltu.
      hoettiin jo tätä ennen että velipojalle hulppea huvila.
      kyllä sen nyt kelpaa kun on hulppea talo lainalla ja perään hulppea huvila.

      mitenköhän ne välit enää säilyy vai lieneekö ollut ihan tarkoituskin.

      vittu mitä paskaa.
      pitäköön vittu kaikki perinnöt sitten perheellään, en minä niitä ole alunperin edes halunnut vaan olen syvästi pettynyt ettei minulla olekaan mitään omistusta mökilleen jossa perheeni kanssa sain aiemmin vielä lomailla.

      mitä pahaa olen tehnyt? olen perseaukinen ja huonompi osainen ihminen, mutta tässä sitä on elelty ja viimeinenkin mahdollisuus yhteydenpitoon sitten viedään pois.
      ei enää saunomista, uimista, veneilyä. ei mitään.

      kaikki vaan pitää jättää koska ihmiset ovat ilkeitä.
      yksinään pitäisi asustella ja hyväksyä kaikki paska.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe