Seksitön liitto, naisen näkökulma

Nocturnette

Olen intohimoinen, elinvoimainen, aikuinen 50 v. nainen. Rakastan miestäni syvästi. Hän on osoittautunut parhaaksi ystäväkseni, ihailen hänen älykkyyttään ja rauhallista, vakaata temperamenttiaan, niin erilaista kuin minun.

Olen epätoivoinen. Emme kohtaa toisiamme seksuaalisesti, ehkä emme koskaan ole olleet samalla taajuudella tässä. Ensi vuodet menivät lapsiperheen kiireissä ja nyt,kun tyttäremme ovat aikuisia,meillä olisi aikaa löytää toisemme. Mutta mieheni kiusaantuu ja vetäytyy kun lähestyn häntä. Kun haluaisi puhua siitä,miksi meillä ei ole ollut viimeisen viiden vuoden aikana seksiä kertaakaan (totta!) ja koko avioliittomme aikana harvoin ensimmäistä vuotta lukuunottamatta, hän ei vastaa. Hän ei halua puhua asiasta.

Olemme kumpikin terveitä, sanon,ja kun kysyn,miten hän oman seksuaaliuutensa hoitaa (toinen nainen,naisia, prostituoituja),hän ei vastaa. Hän ei halua kysyä samaa minulta.

Kaupungilla kävellessäni huomaan miesten katseista kiinnostuksen, etenkin näin kesällä kun on saanut kuoriutua pimeän talven ja kylmän kevään untuvatakkipanssarista. Hymynkareeseen vastaan hymyllä, ja tyttärieni ikäiset parikymppiset nuorukaiset, jotka katsovat rohkeammin, ohitan hämmästyneenä päätäni puistellen .
En näköjään ihan vielä ole muuttumassa "näkymättömäksi". Toisin, kuin omalle miehelleni!

Toki ravintoloista voisi löytää yhden yön seuraa, mutta ajatus pelkästä nopeasta suorituksesta täysin vieraan ihmisen kanssa..siinä ei ole minulle mitään eroottista!!
En pysty syttymään roihuun mekaanisesta pikaseksistä, en ainakaan miehen kanssa, jota en tunne tai joka ei tunne kuin oman halunsa tyydyttämisen tarpeen.

Parisuhdeterapiaan mieheni ei suostu tulemaan, enkä siihen toista voi pakottaa. En seksiinkään, koska haluan siinä tuntea olevani haluttu.
Ikävää sikäli,että en avioliitossa ollessani voi lähteä sinkkumarkkinoille jos en eroa miehestäni. Miehestäni,joka kaikin muin puolin on parasta,mitä olen voinut saada.

Jos täällä on samassa tilanteessa olevia naisia, miten te olette asian ratkaisseet?

25

650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uniapnea

      Siihen tottuu et seksi loppuu ,minun mieheni ei ole koskenut minuun vuoteen, muuten ihana ottaa minut kaikessa huomioon, yhdessä touhutaan mökillä ja matkustellaan pari kertaa vuodessa Euroopassa.
      Kun otan asian puheeksi hän vaihtaa puheenaihetta ja ,jos lähestyn häntä niin kyllä siitä tykkää ,mutta seksiä en saa.
      Syynä varmaan runsas pitkäaikainen tupakointi ja oluen lipittäminen viikonloppuisin ja kova työnteko mieheni jo 61v ja minä samanikäinen.

      • 7369

        Elintavat ja terveys?
        Aivan ensimmäiseksi ukon tulisi käydä perusteellisessa lääkärintarkastuksessa johon luonnostaan kuuluvat monipuoliset laboratoriokokeet.

        Ilman labrakokeitakin tiesin 59 vuotisena, että mielenkiintoni väheneminen kaikkeen johtui kolme vuotta jatkuneesta tissuttelusta ja paljon pitempään jatkuneesta liikkumattomuudestani.
        Verenpaine ja kolestroli viheltivät ylälukemilla lääkityksestä huolimatta.

        Radikaali elämäntapojen muutos antoi tuloksia jo puolessa vuodessa ja koheneminen jatkui useita vuosia mutta viime aikoina on ollut havaittavissa lievää laskua joka ei ole vielä tavoittanut "kotiaskareita" mutta näkyy fyysisen suorituskyvyn maksimiponnistuksissa.

        Riittävän raittiuden ja treenaamisen saarnaamistani joku voisi pitää fanatismina.


      • Uniapnea
        7369 kirjoitti:

        Elintavat ja terveys?
        Aivan ensimmäiseksi ukon tulisi käydä perusteellisessa lääkärintarkastuksessa johon luonnostaan kuuluvat monipuoliset laboratoriokokeet.

        Ilman labrakokeitakin tiesin 59 vuotisena, että mielenkiintoni väheneminen kaikkeen johtui kolme vuotta jatkuneesta tissuttelusta ja paljon pitempään jatkuneesta liikkumattomuudestani.
        Verenpaine ja kolestroli viheltivät ylälukemilla lääkityksestä huolimatta.

        Radikaali elämäntapojen muutos antoi tuloksia jo puolessa vuodessa ja koheneminen jatkui useita vuosia mutta viime aikoina on ollut havaittavissa lievää laskua joka ei ole vielä tavoittanut "kotiaskareita" mutta näkyy fyysisen suorituskyvyn maksimiponnistuksissa.

        Riittävän raittiuden ja treenaamisen saarnaamistani joku voisi pitää fanatismina.

        Hän on käynyt työpaikkalääkärissä ja verenkuvan muut kokeet on otettu ja hänellä on ollut verenpainelääkitys jo 10 v
        Kaikki arvot oli ihan hyviä ei edes kolestoli ollut korkealla ja mitään eturauhasvikaakaan ei ole.
        Ylipainoa on ja liikunta on mökillä ja koton ruohonleikkuut ja talojen hoitoa sekä puusavottaa omassa metsässä josta tekee puut mökille ja kotiimme ja koiran kanssa lenkkeily sekä syksyisin metsästys mutta usein rööki huulessa tekee näitä hommia .
        Minusta häntä ei kiinnosta koko seksi, nuorena oli kova poika jatkuvasti oli kimpussani no , se oli sillon se.
        Ehkä hän on tullut vanhaksi.
        Jos puutun hänen tupakointiinsa ja oluen lipittäminen niin suuttuu.


    • 7369

      Kallonporaukseen vaikka pakkopaidassa! Vapaaehtoisuuteen perustuvan polunhan olet jo kulkenut pitkälle.
      Kysyt naislta. Vastaan miehenä.

    • Cloettaent

      Olen vuotta vaille 60, mieheni hieman vanhempi. Viime vuosina minä olen ollut halukkaampi osapuoli seksiasioissa, joka on täysin uusi tilanne meille. Kerran mieheni totesi, että häntä hieman pelottaa onnistuuko akti nykyään koska hän on aina ollut erittäin aktiivinen seksissä ja ollut "aina valmis" hommiin. Eli meillä miehen vähentyneeseen seksikiinnostukseen yksi syy on tuo pelko epäonnistumisesta. Ja aina ei onnistukaan mutta en ole moksiskaan, tosin niin ihana hän on, että varmistaa minun nautintoni vaikkei itse aina loppuun saakka pääsekään.

      En usko, että se ,kuinka nuorekas tai viehättävä muiden miesten silmissä on, on mikään mittari sille, pitäisikö seksin onnistua oman puolison kanssa vai ei. Voi olla, että tuo asenne lisää entisestään ongelmia sille haluttomammalle puolisolle ja hän rupeaa vertailemaan ja ajattelemaan, että hänessä on oikeasti jotain vikaa kun muutkin haluavat vaimoa, muttei hän. Toivottavasti näitä ajatuksia ei ääneen miehelle lausuta.

      Pieneet huomion osoitukset, hyväilyt, suukottelu jne. tepsii minun mieheeni, siis pelkkä läheisyys ei niinkään sanomaton painostus aktiin. Huomioin muutoinkin mieheni ja annan hänelle positiivista palautetta erityisesti kaiken laisista ns. miesten hommista. Voi olla, että miehisyys on epävarmempaa tämän ikäisillä miehillä, en tiedä. Kyllä minäkin välillä vaivun epätoivoon oman naiseuteni suhteen katsoessani vartaloni selluliittimuhkuroita, alaspäin valuvia rintoja tai pakaroita mutta sitten taas muistan, että naiseus on korvien välissä, samoin se miehisyys.

      • Onneksiterve

        Vanheneminen on pakko hyväksyä kaikki me vanhennutaan.


      • Onneakaikkion
        Onneksiterve kirjoitti:

        Vanheneminen on pakko hyväksyä kaikki me vanhennutaan.

        Olen itse vanha ja sairas, mutta libidoni ja mielikuvitukseni ovat kuin nuoren miehen - tällaistakin siis voi olla. Näistä seksittömyysongelmista; seksielämän voi käynnistää uudelleen vanhempanakin. Tarvitaan lisää läheisyyttä, tunnelukkojen availua, kosketuksia, rakkaudellisia sanoja ja tekoja. Mies voi ottaa sildenafilia tarpeen mukaan, nainen voi hankkia liukastetta jos on päässyt kuivumaan. Ensin kuitenkin hoidetaan yläpäätä ja sitten vasta alapäätä.

        Voikaa hyvin! :)


    • tyhmyriX

      Jätä se koska ei kunnioita sinua ja selvitä vaivaansa.

    • Miespuolinenkommentti

      Jos läheisyyttäkään ole, ehkä voit miettiä seksikaveria, joka ymmärtää tilanteesi. Loppuelämä ilman seksiä on aika pitkä. Jos läheisyyttä on, silloin ei ehkä vieraisiin kannata. Ehkä miehesi voi tyydyttää sinut ilman yhdyntää.

    • Nocturnette

      Kiitos kaikille vastauksistanne!
      Tiedän,että mieheni toteuttaa seksuaalisuuttaan jollain omalla tavallaan, johon minä en kuulu. Kunnioitan häntä,sillä itsekin tiedän, miten oma seksuaalisuus on oikeastaan hyvin henkilökohtainen asia. Tämä on siis se asia, jota ei avata, siihen ei kosketa.

      Toki osaan tyydyttää itseni, mutta käteni eivät riitä antamaan itselleni toisen kehon lämpöä. Olen jopa ajatellut naisen löytämistä, mutta vaikka tunnen ihania lesboja, en tunne seksuaalista vetovoimaa kuin miehen kehoa kohtaan.

      Mietin rakastajaa, mutta mistä edes löytäisi fiksun miehen, joka ymmärtää tilanteeni ja osaa olla aikuinen. Oma seksuaalisuuteni on niin haavoittuva jatkuvan hylätyksi tulemisen vuoksi,etten yhtään haluaisi ketään typerystä:"Mä hoitelen ton kiimaisen, epätoivoisen huoran,hehhee.."
      Siksi nämä ns.pettämissivut, Victoria Milan ja mitä niitä on, eivät kiinnosta.

      Eli erotako rakastamastani miehestä,jotta voin ruveta viettämään sinkkuelämää vain erotiikan vuoksi, vai sanoa miehelleni, että vaikka rakastan häntä, minun on pyydettävä ihon kosketus muualta.

      • Molemmillekivaa

        Minusta seksuaalisuus on nimenomaan sitä, mitä pitää avata ja jakaa kumppanille. Ero on iso asia, ehkä löydät samassa tilanteessa olevan parisuhteessa olevan miehen. Sinkun kanssa voi olla mainitsemasi riski tai jos läheisyys alkaa tuntua liian hyvältä, voi riski eroon kasvaa.


      • Olen itse paininut samojen ongelmien kanssa, vaimoni ja minun halut eivät kohdanneet. Oli aikataulu vikaa, myös arkinen pieni koskettelu jäi vähemmälle, kunnes itse luovutin.
        Nyt on asiat paremmin, tidä nyt kuinka kauan, mutta ainakin uskallamme puhua tarpeistamme paremmin.
        Jos haluat juttukaverin, niin sama nimimerkki löytyy treffit puolelta.


    • Gloria50

      Jos miehellä on vaikka jotain häpeälliseksi kokemiaan fantasioita, joita ei vaimonsa kanssa uskalla jättämisen tai naurunalaiseksi tulemisen pelossa jakaa, ja hakee siksi tyydytystä maksullisilta naisilta?
      Kyllä silloin pitäisi sanoa vaimolle,että tällä on oikeus hakea seksuaalista läheisyyttä muualta. Selvät sävelet kummallekin. Vapauttaisi paljon energiaa. Luulisi miehenkin jo aavistavan,ettei hänen vaimonsa jaksa ilman rinnakkaissuhdetta. Mitä pahaa siinä on?
      Kohta varmaan joku tulee Raamatulla lyömään päähän, mutta ei sen kirjoittamisen aikoihin elelty näin vanhoiksi ja näin terveinä, että turha moralisoida.

    • Ohjeistustasulle

      Meillä sama ongelma tuossa iässä ja lapset lähti omilleen. Mies väisteli, häpesi, jopa piilotteli asioita. Kunnes aloitimme pelkän koskettelun hyväily ja muun ensin jota annoimme toisillemme. Kunnes yhtenä päivänä se johti upeaan seksiin. Jatkoimme ja yhä useammin se johti upeaan seksiin. Pikkuhiljaa kun keskustelimme ongelmasta rupesi solmu aukeamaan. Jos ette itse hoida asiaa oikein ja keskustele ei se onnistu. Älä pakota toista puhumaan vaan aloittakaa kosketuksesta katseita ja naurua sillä se lähtee. Lisäät siihen seksikkäitä vaatteita ym. Ja varsinkin romantiikkaa. Esimerkkinä voin kertoa että mies kuulemma yrittänyt romantiikkaa jota en edes huomannut. Menin vain nukkumaan. En vieläkään tajua miten se ohi meni? Näin voi toista loukata huomaamattaan.

    • 7369

      Puhumattomuus!

      Muuten hyvin sosiaalinen ja puhelias vaimoni menee mykäksi kun herättelen keskustelua seksimme sisllöstä ja muodoista.
      Koskaan hän ei ole kieltäytynyt ja hyvin harvoin edes ilmaissut väihäisempää mielenkiintoa mutta koskaan hän ei ole ilmaissut sanallisesti toiveitaan.

      Minä olen llut aloitteellinen ajatellen seksin sisältöä ja vaimo on ollut mukana mutta hänen rajansa ovat tulleet vastaan ennen kuin minä olen edes etsinyt omiani.
      Kuitenkin, nykyisetkin seksuaalisen kanssakäymisemme muodot herättäisivät pahennusta omissa vanhemmissamme.

      Olin jo aikaa sitten hyväksynyt asian, että minun oli oma-aloitteisesti haettava vaimoni toivoma seksin sisöltö ja sen muodot.
      Ei kai tämän kaltainen, pelkästään kumppanin reaktioihin perustuva asioiden päättely ole harvinaista?
      Tähän kysymykseen todella toivoisin kannanottoja vaikka loppukiri onkin jo menossa.

      • Normheterosexi

        Eihän sexiä voi harjoittaa kun yhdellä tavalla, vai tarkoitatko sadomasokismia ryhmäsexiä peppupanoja ym.
        Esileikkejä on montaa sorttia suihinotto ym ihan ok, sairasta on joku piiskaaminen ja alistaminen ym.


      • 7369
        Normheterosexi kirjoitti:

        Eihän sexiä voi harjoittaa kun yhdellä tavalla, vai tarkoitatko sadomasokismia ryhmäsexiä peppupanoja ym.
        Esileikkejä on montaa sorttia suihinotto ym ihan ok, sairasta on joku piiskaaminen ja alistaminen ym.

        Kommenttisi kertoo kaiken!

        Omalla, vaatimattomalla tavallani yritin viestiä, että "mykän" osapuolen lähestymiseen on löydettävä toimiva tapa koska uskon sellaisen olevan aina olemassa koska joskus on valittu yhteinen elämä.


    • Toisille

      Tanssi on myös vaihtoehto seksittömyyteen. Tämä voi aiheuttaa tietysti kateutta toisessa kumppanissa ( vaan tanssimassa sanaa ei kaikki sulata). Tämä vie kyllä aikaa ,että löytää hyvän tanssi kumppanin, jotka ei muuta kinua ja osaa itsekin tästä nauttia.

    • Juulituuliii

      Sanot että yhden yön jutut ei kiinnosta. Ja avioero seksinpuutteen takia on huono idea.
      Jos mies ei suostu keskustelemaan ja hoitaa seksin omalla tahollaan, on sinulla oikeus etsiä muuta seuraa.
      Seksittömässä liitossa kituvia miehiä on paljon. Etsi sellainen!
      Heitä on baareissa esim. Kannattaa tutustua ensin, jutella ja tapailla, ei heti pidä mennä sänkyyn.
      Valitse itseäsi ja miestäsi nuorempi. Naimisissa oleva kannattaa valita sillä vapaa saattaa ruveta riippumaan, soittelemaan, esittämään vaatimuksia., ja siitä voi koitua vahinkoa avioliitollesi ja sehän ei ole tarkoitus kun miehesi on muuten hyvä ja kunnollinen.

    • Nocturnette

      Juulituuliii,

      Kiitos, tuo ehkä on se ratkaisu, johon päädyn. Pitää vain löytää mies, joka on samassa tilanteessa. Ja nimenomaan livenä.
      En oikein luota netin kautta seksin etsimiseen. Naisena varmasti saan vastauksia, mutta siellä lienee ne "taivaan lahjat", jotka pitävät Casanova-vastaanottoaan useille naisille heittäen käytetyt kiertoon vuoden välein. En tarvitse omahyväistä, seksitaitonsa "huippuun" hionnutta ja sillä retostelevaa miestä kertomaan, kuinka hän aina saa naisen silmät muljautettua ja voihkimaan rakastuneena.

      Miesten voi olla vaikeaa ymmärtää naisen seksuaalisuutta, koska heille se on toimintapainotteista. He saattavat oikeasti kuvitella,että painelemalla tietyistä napeista, nainen saadaan nauttimaan. Kulttileffa Barbarellassa oli tästä mainio esimerkki. Siinä mies,Durand Durand, vangitsi Jane Fondan "orgasmiurkuihin" ja rupesi raivon vallassa hakkaamaan hiestä märkänä musakoneen koskettimia, joka lopulta hajosi savuten ilman miehen toivomaa tulosta Barbarellaan :"Mikäs nainen sinä olet..?!"

      Tämän vuoksi miehet niin helposti lähtevät liehittelemään "valtikka"kuvillaan vaikka eroottinen värähdys viipyilevästä katseen kosketuksesta,ohimon iholla pulssin väreestä.

      • 948595984

        "Miesten voi olla vaikeaa ymmärtää naisen seksuaalisuutta, koska heille se on toimintapainotteista."

        Siksi mekin lopetimme seksin. Se vain oli liian vaikeaa. Kumpikin sitä olisi tarvinnut, mutta emme pystyneet tyydyttämään toisiamme hyvästä tahdosta huolimatta.


    • Nocturnette

      Korj.*
      Tämän vuoksiko miehet lähtevät liehittelemään "mahtivaltikka"-kuvillaan, vaikka eroottinen värähdys lähtee ainakin minulla liikkeelle viipyilevän katseen kosketuksesta, ohimon ihon pulssin väreestä. Arvelen monen naisen ajattelevan kanssani samoin noista peniskuvista.

      • valtikatpiiloon

        Miehet vain ajattelevat, että kun he kiihottuvat pelkästä kuvasta, niin naisetkin toimivat samoin. Naiset itse ovat ehkä aloittaneet tämän itse postaamalla niitä heruttelukuvia ja tietysti miehet syttyy. Ajattelevat sitten, että kun lähettävät kuvan omasta vehkeestään, jossa aina kuvakulma ja visualisointi on pielessä, että tulosta syntyy.
        Itseäni ei alastomuus sinänsä sytytä lainkaan, edessäni on turha ropeliaan heilutellen kulkea. Melkein tulee vastareaktio, joka tietysti ei ole heiluttelijan tarkoitus. Ymmärrän vihjeen, mutta joudun tekemään pään sisälläni kaksinkertaisen työn virittyäkseni toivottuun tilaan. Naisena onkin vaikeaa, kun kokee, että eroottinen värähtely on kemiallinen reaktio päänsisällä, joka onnistuu jopa ajatuksen voimalla, kun on sopivan rentoutuneessa tilassa ja sen alku voi olla vain toisen käden hipaisu niskassa.


      • Johanna3754
        valtikatpiiloon kirjoitti:

        Miehet vain ajattelevat, että kun he kiihottuvat pelkästä kuvasta, niin naisetkin toimivat samoin. Naiset itse ovat ehkä aloittaneet tämän itse postaamalla niitä heruttelukuvia ja tietysti miehet syttyy. Ajattelevat sitten, että kun lähettävät kuvan omasta vehkeestään, jossa aina kuvakulma ja visualisointi on pielessä, että tulosta syntyy.
        Itseäni ei alastomuus sinänsä sytytä lainkaan, edessäni on turha ropeliaan heilutellen kulkea. Melkein tulee vastareaktio, joka tietysti ei ole heiluttelijan tarkoitus. Ymmärrän vihjeen, mutta joudun tekemään pään sisälläni kaksinkertaisen työn virittyäkseni toivottuun tilaan. Naisena onkin vaikeaa, kun kokee, että eroottinen värähtely on kemiallinen reaktio päänsisällä, joka onnistuu jopa ajatuksen voimalla, kun on sopivan rentoutuneessa tilassa ja sen alku voi olla vain toisen käden hipaisu niskassa.

        Sä oot kyllä niin oikeassa.
        Ja kyllä nuoret naiset tekevät samaa että ottavat niitä selfieitä rinnat esillä , bikinikuvia jne. Ja miehet ovat innostuneet sitten pilin esittelystä.
        Olisko niin loppujen lopuksi, että ne ovat niitä yksinkertaisimpia miehiä jotka luulevat että naiset kiihottuu pilin kuvista? Koska hekin kiihottuu bikinikuvista? Kyllä naisetki kun kerran me miehekki- periaatteella?
        Uskon kyllä että valtaosa suomalaisista miehistä eivät ole niin yksinkertaisia tolloja.


    • OnksPakkoJos

      Omalla kohdallani olen päätynyt salasuhteeseen. Olen 40-vuotias nainen, aviossa. Mieheni sairastui vakavasti vuosia sitten ja sen jälkeen liittomme on ollut seksitön. Mietin asiaa pitkään ja tulin siihen tulokseen, että en halua viettää loppuelämääni ilman miehen kosketusta. Olen nähnyt ns. kylmiä liittoja. En halunnut sellaista itselleni.

      Tapasin entuudestaan tutun miehen juhlissa ja siitä se sitten lähti. Mies on myös parisuhteessa ja minua vanhempi. Hänelläkään ei ole seksiä kotona. Tunteita on tietysti myös mukana, mutta kumpikaan ei haihattele sen enempää, eikä kumpikaan ole luvannut toiselle mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe