Parkkisakkoa webaston käytöstä!

kaikkia_hulluja

Kuulin aika mielenkiintoisen jutun, faija oli istunut autossa räpläämässä puhelinta/kannettavaa niin parkkipirkko tulee viereen kirjottamaan sakkoa. Oli sitten kysynyt että mikä hänellä on hätänä niin pirkko oli saanut päähänsä että auton joutokäynti on kiellettyä ja siitä tulee nyt sakko.

Faija oli sitten asiallisesti valaissut pirkkoa moottorin polttoainetoimisen esilämmittimen toiminnasta ja pirkko oli kadonnut arvailemasta, mutta entäpä jos ei olisi sattunut istumaan autossa kun tuo hörhelö lyö lapun ikkunaan?

Itse en olisi alkanut asiallisesti opettamaan konehuoneen osia vaan kysynyt suoraan että tuottaako tuo yksinkertaisinkin työ sinulle ylitsepääsemättömiä vaikeuksia? Lahdessa kuulemma tämmöisiä sankareita...

10

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikein_Pysäköijä

      Tyypillistä toimintaa kaupunkien niljakkeilta. He laputtavat millä tahansa tekosyyllä, koska luottavat että kukaan ei valita muutaman kympin lapusta koska se on tehty tolkuttoman kalliiksi. Aina joutuessanne tekemisiin kunnan laputtajan kanssa, ottakaa kuvat ja pyytäkää varmuuden vuoksi todistajan yhteystiedot itsellenne. Laputtajan versio tapahtuneesta saattaa muuttua ja silloin kaikki todistusaineisto on ihan oman oikeusturvan kannalta hyväksi.

      • qwertyhujhbv

        Mahtaa sinun elämäsi olla raskasta.


      • sivustaseurannut
        qwertyhujhbv kirjoitti:

        Mahtaa sinun elämäsi olla raskasta.

        Mielestäni edellisessä kommentissa oli erittäin hyvät ohjeet lappuliisojen ja yleensäkin viranomaisten kanssa tapahtumien ongelmien varalta. Viranomaisten asenne on Suomessa muuttunut selvästi aggressiivisemmaksi ja ennen kaikkea rahan himoisemmaksi. Tämä kaikki on seurausta sekä valtion että kaupunkien entistä suuremmasta rahan himosta. Rahaa hankitaan sieltä mistä helpoiten saadaan, keinojen moraalisella oikeutuksella ei sitten niin ole väliä. Tämä koskee pysäköinninvalvonnan lisäksi myös mm. poliisia. Näitä vastaan on vaikea hakea oikeutta, vaikka olisikin oikeassa. Näissä tapauksissa aukottomat todisteet helpottavat asian hoitamista.


    • Onhannoitatarinoita

      Kaikenlaisia juttuja minäkin olen kuullut. Jopa semilennokkaiden tarinoiden tapahtumat ovat aina sattuneet jollekin kertojan tutulle tai sen tutulle. Yhdistävä tekijä näille on se että kertoja ei ole ollut paikalla toteamassa tilannetta.

      • kaikkia_hulluja

        Miksi sitten en olisi suoraan kertonut täällä että sattui omalle kohdalle jos jutun todenperäisyyttä pitäisi vakuutella, on minullakin toimiva webasto autossa.

        Pääpiirtein asia kuitenkin näin: auto parkissa webasto päällä, lappuliisa alkaa kirjoittamaan lappua kertoen syyksi että tyhjäkäyntiaika on ylittynyt ja jätti sakon antamatta kun hänelle ystävällisesti kerrottiin millaisia moottorin apulaitteita konehuoneesta löytyy. Lahdessa tapahtunut.


      • Aila-Elina
        kaikkia_hulluja kirjoitti:

        Miksi sitten en olisi suoraan kertonut täällä että sattui omalle kohdalle jos jutun todenperäisyyttä pitäisi vakuutella, on minullakin toimiva webasto autossa.

        Pääpiirtein asia kuitenkin näin: auto parkissa webasto päällä, lappuliisa alkaa kirjoittamaan lappua kertoen syyksi että tyhjäkäyntiaika on ylittynyt ja jätti sakon antamatta kun hänelle ystävällisesti kerrottiin millaisia moottorin apulaitteita konehuoneesta löytyy. Lahdessa tapahtunut.

        Varmasti tilanne on edennyt juuri niin kuin kerrot. Vebaston käyntiääni on niin hiljainen, että edes lappuliisa ei voi sitä sekoittaa moottorin ääneen, paitsi tarkoituksella jos haluaa lapun kirjoittaa. Mitä olisi tapahtunut, jos auton kuljettaja olisi hetkeksi poistunut autoltaan ja liisa olisi silloin osunut paikalle ja kirjoittanut lapun? Jokainen uudehkolla diesel-autolla ajava tietää, että talvella varsinkin kaupunkiajossa vebastoa on pidettävä päällä käytännössä jatkuvasti. Mikä olisi autoilijan oikeusturva tällaisessa tapauksessa? Uskoisin alkuperäisen kirjoittajan tarkoittaneen juuri tätä asiaa, vaikka hänen näkemyksensä asiasta olikin hieman provosoivasti kirjoitettu.


    • 0la

      Ei kai siinä laissa määritellä mikä moottori on se mikä on käynnissä kun tyhjälaissa on kyse.Jos ne tulkitsevat Webaston myös auton moottoriksi.Olli

    • kaikkia.hullujako

      Tieliikennelain 86§:
      Ajoneuvon käyttäminen
      Moottorikäyttöistä ajoneuvoa on käsiteltävä siten, ettei sen moottorista ja muista laitteista aiheudu kohtuutonta melua, ilman pilaantumista tai muuta haittaa ajoneuvossa matkustaville tai ympäristölle.

      Tuossahan lukee "moottorista ja muista laitteista". Webasto on juuri tuo muu laite,

      Laki rikesakkorikkomuksista määrää annettavaksi 70 euron rikesakon 86§:n rikkomisesta, joten myös poliisi voi asiaan puuttua, jos nyt joutaa.

      • Poliisi voi teoriassa yrittää. Lappuliisa taas ei sakkoja jaa.


    • ei.ole.kielletty

      Jos webastosta aiheutuisi kohtuutonta melua, ilman pilaantumista tai muuta haittaa ajoneuvossa matkustaville tai ympäristölle, niin sen käyttö olisi kielletty aikoja sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe