Kun menee epäuskoisen kanssa avioon, miten käy?

avioon

AVA:lla on menossa juuri tätä käsittelevä elokuva.
Onko sinulla kertoa kokemuksia?

28

534

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietotuusjaelämä

      Ei mitenkään, jokainen vastaa itse viimeisellä tuomiolla jokaisesta sanastaan ja teoistaan. Ei sillä ole merkitystä jos menee avioon epäuskoisen kanssa. Eihän sitä tiedä onko sen "uskovaisena" itseään pitävänkään usko sellainen jolla pelastuu.

    • uskon.todiste

      Yleisperiaate on, että avioliittoon vain uskovan kanssa. Israelin historiasta löytyy kuuluisin esimerkki henkilöstä, jonka epäuskoiset puolisot saivat uskottomaksi tosi Jumalaa kohtaan: Salomo. Hänelle Jumala oli vielä ilmestynyt joten tuon viisaan miehen traaginen luopumus on varoittava esimerkki. Malakia kertoo miehistä, jotka laittomasti erosivat vaimoistaan ja ottivat nuorempia pakanavaimoja tilalle ja sanoo, että Jumalan alttari täyttyi erotettujen vaimojen kyynelistä.

      Joten periaate avioitua vain Herrassa on hyvin perusteltu.
      Hollywood elokuvat ovat kovin kuorrutettuja makealla. Aihe sinällään on joskus vaikeissa olosuhteissa oleville uskoville uskon koettelemus. Jos naimisissa olevat käyttävät pettäviä vehkeilyjä saadakseen eron puolisostaan, niin sen täytyy olla Jumalan silmissä hyvin pahaa.

      • etsivä-xxx

        Tässä on taas yksi esimerkki joka on kummastuttanut minua. Otetaan yksi esimerkki mutta ei niitä joissa on toinen todiste. Avioituminen saman uskon käsityksen omaavan kanssa on tietenkin helpointa koska silloin ei tule ristiriitoja. Raamatussa on kuitenkin myös vahvana toisenlaisia kertomuksia mistä yksi esimerkki on Ruut. Hän on pakanakansasta mutta kääntyy miehensä uskoon ja seuraa anoppiaan.
        1 Siihen aikaan, kun tuomarit hallitsivat Israelia, tuli kerran nälänhätä maahan. Muuan mies Juudan Betlehemistä muutti silloin vaimonsa ja kahden poikansa kanssa siirtolaiseksi Moabin maahan.
        2 Miehen nimi oli Elimelek, hänen vaimonsa oli Noomi, heidän poikansa olivat nimeltään Mahlon ja Kiljon, ja he olivat efratalaisia Juudan Betlehemistä. He tulivat Moabin maahan ja jäivät sinne asumaan. [1. Moos. 35:19]
        3 Elimelek, Noomin mies, kuoli, ja Noomi jäi yksin molempien poikiensa kanssa.
        4 Pojat ottivat itselleen moabilaiset vaimot; toisen nimi oli Orpa ja toisen Ruut.

        Minulle on opetettu kun olen tätä kysynyt että Jeesuksen esivanhempien joukossa hänen sukupuussaan on pakanakansoihin kuuluneita koska myös pakanakansat kuuluvat pelastuksen piiriin.

        Kun Timoteuksen äiti ja isoäiti ovat olleet kristittyjä ja Timoteuksen isä on kreekkiläinen eikä siis kristitty ovat apostolien aikaan seka-avioliitotkin olleet tavallisia.

        Avioliitto sinänsä on aina pyhä, koska se on Jumalan asettama. Sellainenkin avioliitto missä toinen on vanhoillislestadiolainen ja toinen ei.


    • avioon

      Elokuva on Loving Leah 2009 ja käsittelee ortodoksi-juutalaisen Leah'n elämää, joka jää leskeksi 26-vuotiaana lapsettomana. Juutalaisen lain mukaan edesmenneen aviomiehen veljen tuli avioitua hänen kanssaan ja synnyttää jälkeläinen, joka jatkoi kuolleen sukua. Kuolleen veli on kihloissa omalla tahollaan ja vieraantunut perheen uskonnollisuudesta. Hän joutuu kuitenkin rabbien uskonnonmenoon, jossa kun hän kieltäytyy naimasta Leahia, hänen täytyy hylätä veljensä side. Tässä rituaalin vaiheessa hän lopettaa, se on hänelle liikaa, ja neuvoteltuaan Leahin kanssa he päättävät ratkaisuksi mennä kulissiavioliittoon, Leah muuttaa veljen asuntoon sitten ja he päättävät elää ikään kuin omaa elämäänsä nukkuenkin eri huoneissa.

      Leah säilyttää vilpittömän uskonsa ja asia kääntyy mutkien kautta lopulta siihen, että nämä rakastuvat toisiinsa ja rakkaus voittaa kaikki esteet.
      Elokuva valottaa juutalaista uskontoa ja siinä tulee esille haasteet kahden elämänkatsomuksen kohtaamisessa.
      Ehkä ei aivan prikulleen käy yksiin otsikon kysymyksen kanssa, mutta sitäkin valottaa.

    • Uskon osalta on todistustaakka juuri VL;illä, sillä heillä on hyvin epävakaa käsitys Raamatun uskosta Jeesukseen ja jopa siitä, kuka on kaikkivaltias.

      Suurinmpia ongelmia heillä on Lain (käskyjen) sovittaminen omaan toimintaan, josta Jeesuksen veli Jaakob sanoo selvästi
      Jaak. 2:10
      Sillä se, joka muuten kaikessa noudattaa lakia mutta rikkoo sitä yhdessä kohdassa, on syypää kaikilta kohdin.

      On muuten päivän sana.

      Ei ehkäisyssä, ei kielloissa naida muista ryhmistä, ole apua, vaan saa tuomion.

      • eikumottu

        Room. 3:31

        Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.


      • tietotuusjaelämä
        eikumottu kirjoitti:

        Room. 3:31

        Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Vanha liitto oli ja meni. Jotkut jotka eivät tunne Jeesusta elävät edelleen vanhan liiton käskyissä. Missä ovat uhrilampaat ja kyyhkyt, surmaatteko ihmisen joka ei vietä sapattia...? Siis kertakaikkinen sokeus uskonnollisen lahkon oppeihin ja eksytykseen.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Vanha liitto oli ja meni. Jotkut jotka eivät tunne Jeesusta elävät edelleen vanhan liiton käskyissä. Missä ovat uhrilampaat ja kyyhkyt, surmaatteko ihmisen joka ei vietä sapattia...? Siis kertakaikkinen sokeus uskonnollisen lahkon oppeihin ja eksytykseen.

        Vanha liitto oli ja meni. Jotkut jotka eivät tunne Jeesusta elävät edelleen vanhan liiton käskyissä. Missä ovat uhrilampaat ja kyyhkyt, surmaatteko ihmisen joka ei vietä sapattia...? Siis kertakaikkinen sokeus uskonnollisen lahkon oppeihin ja eksytykseen.

        Jumalan tekemiä liittoja on enemmän, mitä nämä kaksi.

        Panen aikoinani laatiman Liittojärjestyksen, asia selviää sieltä.

        JUMALAN LIITOT.

        Jumala antama liitto on voimassa Hänen osaltaan, tahtoi ihminen mitä haluaa, tai haluaako ylipäätään mitään.

        Uusi Liitto korvaa edellisen aina kokonaisuudessaan, kun ihminen on sen hyväksynyt.

        Ihmiselle, joka luottaa Jumalaan, on voimassa Jumalan Liitto (Lakiliitto), mutta ihmiselle, joka ottaa vastaan Jeesuksen Messiaana, saa itselleen uuden Liiton Jeesuksessa, jossa uhraaminen ei tule enää kysymykseen, ihminen saa vapauden siitä Jeesuksen tekemällä sovitustyöllä.

        Jos ihminen turvaa eisegeettisesti yhteenkään Lain kohtaan, toteuttamalla sitä oman etunsa vuoksi ja hakee näin ”vanhurskauttaan”, on Hän syypää koko Lakiin (Jaakobin kirje: 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

        Mm. Paavali vaihtoi liittoa Damaskon tiellä, Daavidin liitosta Jeesuksen liittoon, Uuteen Liittoon jolloin entinen kumoutui.

        Vanha liitto aina voimassa, mutta viimeinen on toimiva Jeesuksessa, jos tunnustaa Jeesuksen Herraksi, muille on entiset liitot, Laki- liitto voimassa. Liitot on osoittelu juutalaiselle 3,4,5,6 Pakanoille ja juutalaisille 1,2, 6.

        1. AADAM — d"a'
        (1Ms 1:26-30 ja 3:14-19)
        Lupaus ja siunaus (tai liitto) ensimmäisille ihmisille, johon kuuluu lisääntyminen ja maan täyttäminen sekä maan viljeleminen ja varjeleminen, samalla Jumala antoi ihmiskunnalle ja kaikille eläimille vihreät kasvit ravinnoksi. Tähän liittoon usein yhdistetään lupaus ensimmäisille ihmisille syntiinlankeemuksen jälkeen, jossa Jumala lupasi, että vaimon Siemen on polkeva rikki käärmeen pään. Tämä on ensimmäinen lupaus Lunastajasta ja Messiaasta.

        2. NOOAH — x:nO
        (1Ms 9:1-17)
        Liitto Nooahin ja koko ihmiskunnan kanssa. Tässä liitossa Jumala lupasi, ettei Hän enää tuhoa koko ihmiskuntaa ja eläimiä vedenpaisumuksella. Herra lupasi myös, että maa antaa satonsa ajallaan ihmisille ja kaikille luoduille niin kauan kuin ihminen maan päällä vaeltaa. Tämän liiton merkkinä on sateenkaari pilvissä. Jumala antoi myös lihan ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Jo Nooah tunsi puhtaat karjaeläimet ja linnut, josta on todistuksena vedenpaisumuskertomus 1Ms 7:2 ja 8:20 (vrt. Tooran määräyksiin puhtaista ja siten syötäväksi kelpaavista eläimistä 3Ms 11 ja 5Ms 14).

        3. AVRAHAM — h'r"b.a;
        (1Ms 15:1-21 ja 17:1-21)
        Ympärileikkauksen liitto Abrahamin kanssa ja lupaus, johon kuuluu Luvattu maa Abrahamin jälkeläisille Iisakista ja Jaakovista, joille Jumala myös vahvisti tämän liitonsa (1Ms 26:2-5 ja 28:10-22).

        4. ISRAEL — laer"f.yI
        (2Ms 19-20, 24:1-18, 34:10-17 ja 5Ms 29-30)
        Liitto Israelin kansan Mošen välityksellä Siinain vuorella. Tämä liitto, sekä Tooran ja Luvatun maan antaminen Israelille, ovat vahvistus Abrahamin liitolle. Tässä liitossa koko Israelin kansasta tehtiin pappiskansa (2Ms 19:3-6), mutta kuitenkin Herran palveleminen Ilmestysmajassa annettiin vain Aharonin pojille ikuisesti ja vain heille kuuluu ns. Leeviläinen pappeus (esim. 2Ms 28-29, 32:25-29, 39:1-31 ja Jer 33:14-26). Herra uudisti tämän liiton Mooavin maassa ennen kuin Israelin kansa
        pääsi luvattuun maahan (5Ms 29-30).

        5. DAAVID — (dywID") dwID"
        (2Sm 7 ja 1Aik 17) Lupaus ja liitto kuningas Daavidille, että hänen jälkeläisensä saavat istua Israelin (Juudan) valtaistuimella ikuisesti. Tämä ikuinen hallitsija on Ben-Daavid Ješua HaMašiah.

        6. JEŠUA HAMAŠIAH — x:yviM'h; [:WvyE
        (Mt 26:26-29, Mk 14:22-25, Lk 22:14-20 ja Jh 13:21-30)
        Uusi Liitto Ješuan Veressä, jonka kautta myös pakanat ovat päässeet uskossa osallisiksi Israelin kansan rinnalla Israelille annettuun yleiseen pappeuteen eli Jumalan Liiton Perheeseen, tätä salaisuutta Paavali julisti (esim. Ef 3:6, Gal 3:14, 3:28-29, Room 11:17-24). Tästä liitosta, jossa Pyhä Henki asuu jokaisen uskovan sydämessä, myös profeetat puhuivat ja kirjoittivat (esim. Jer 31:31-34 ja Hes 36:16-37). Tämä liitto on Daavidin lupauksen vahvistus, sillä Ješua on ikuinen kuningasten
        Kuningas. Tässä liitossa täyttyy myös lupaus ensimmäisille ihmisille vaimon Siemenestä, joka polkee rikki käärmeen pään (Hepr 8:13, lue myös Hepr 7:11-8:13).

        Jumalan antamista liitoista edellinen aina jää voimaan, niin kauaksi, kunnes uusi otetaan vastaan. Esimerkkinä liitto 4 on voimassa niin kaunan kunnes liitto 6 otetaan vastaan tunnustamalla, että Jeesus on Herra.

        Liitoissa on yksi liitto voimassa Uuden Liiton aikana, se on liitto, jossa Jeesus on Messias.

        Vaatimus on Liiton hyväksyminen, jos ei tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi Messiaaksi, Jumalan Pojaksi, jään vanha Liitto voimaan.

        Jatkuu,,,


      • Kesitas kirjoitti:

        Vanha liitto oli ja meni. Jotkut jotka eivät tunne Jeesusta elävät edelleen vanhan liiton käskyissä. Missä ovat uhrilampaat ja kyyhkyt, surmaatteko ihmisen joka ei vietä sapattia...? Siis kertakaikkinen sokeus uskonnollisen lahkon oppeihin ja eksytykseen.

        Jumalan tekemiä liittoja on enemmän, mitä nämä kaksi.

        Panen aikoinani laatiman Liittojärjestyksen, asia selviää sieltä.

        JUMALAN LIITOT.

        Jumala antama liitto on voimassa Hänen osaltaan, tahtoi ihminen mitä haluaa, tai haluaako ylipäätään mitään.

        Uusi Liitto korvaa edellisen aina kokonaisuudessaan, kun ihminen on sen hyväksynyt.

        Ihmiselle, joka luottaa Jumalaan, on voimassa Jumalan Liitto (Lakiliitto), mutta ihmiselle, joka ottaa vastaan Jeesuksen Messiaana, saa itselleen uuden Liiton Jeesuksessa, jossa uhraaminen ei tule enää kysymykseen, ihminen saa vapauden siitä Jeesuksen tekemällä sovitustyöllä.

        Jos ihminen turvaa eisegeettisesti yhteenkään Lain kohtaan, toteuttamalla sitä oman etunsa vuoksi ja hakee näin ”vanhurskauttaan”, on Hän syypää koko Lakiin (Jaakobin kirje: 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

        Mm. Paavali vaihtoi liittoa Damaskon tiellä, Daavidin liitosta Jeesuksen liittoon, Uuteen Liittoon jolloin entinen kumoutui.

        Vanha liitto aina voimassa, mutta viimeinen on toimiva Jeesuksessa, jos tunnustaa Jeesuksen Herraksi, muille on entiset liitot, Laki- liitto voimassa. Liitot on osoittelu juutalaiselle 3,4,5,6 Pakanoille ja juutalaisille 1,2, 6.

        1. AADAM — d"a'
        (1Ms 1:26-30 ja 3:14-19)
        Lupaus ja siunaus (tai liitto) ensimmäisille ihmisille, johon kuuluu lisääntyminen ja maan täyttäminen sekä maan viljeleminen ja varjeleminen, samalla Jumala antoi ihmiskunnalle ja kaikille eläimille vihreät kasvit ravinnoksi. Tähän liittoon usein yhdistetään lupaus ensimmäisille ihmisille syntiinlankeemuksen jälkeen, jossa Jumala lupasi, että vaimon Siemen on polkeva rikki käärmeen pään. Tämä on ensimmäinen lupaus Lunastajasta ja Messiaasta.

        2. NOOAH — x:nO
        (1Ms 9:1-17)
        Liitto Nooahin ja koko ihmiskunnan kanssa. Tässä liitossa Jumala lupasi, ettei Hän enää tuhoa koko ihmiskuntaa ja eläimiä vedenpaisumuksella. Herra lupasi myös, että maa antaa satonsa ajallaan ihmisille ja kaikille luoduille niin kauan kuin ihminen maan päällä vaeltaa. Tämän liiton merkkinä on sateenkaari pilvissä. Jumala antoi myös lihan ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Jo Nooah tunsi puhtaat karjaeläimet ja linnut, josta on todistuksena vedenpaisumuskertomus 1Ms 7:2 ja 8:20 (vrt. Tooran määräyksiin puhtaista ja siten syötäväksi kelpaavista eläimistä 3Ms 11 ja 5Ms 14).

        3. AVRAHAM — h'r"b.a;
        (1Ms 15:1-21 ja 17:1-21)
        Ympärileikkauksen liitto Abrahamin kanssa ja lupaus, johon kuuluu Luvattu maa Abrahamin jälkeläisille Iisakista ja Jaakovista, joille Jumala myös vahvisti tämän liitonsa (1Ms 26:2-5 ja 28:10-22).

        4. ISRAEL — laer"f.yI
        (2Ms 19-20, 24:1-18, 34:10-17 ja 5Ms 29-30)
        Liitto Israelin kansan Mošen välityksellä Siinain vuorella. Tämä liitto, sekä Tooran ja Luvatun maan antaminen Israelille, ovat vahvistus Abrahamin liitolle. Tässä liitossa koko Israelin kansasta tehtiin pappiskansa (2Ms 19:3-6), mutta kuitenkin Herran palveleminen Ilmestysmajassa annettiin vain Aharonin pojille ikuisesti ja vain heille kuuluu ns. Leeviläinen pappeus (esim. 2Ms 28-29, 32:25-29, 39:1-31 ja Jer 33:14-26). Herra uudisti tämän liiton Mooavin maassa ennen kuin Israelin kansa
        pääsi luvattuun maahan (5Ms 29-30).

        5. DAAVID — (dywID") dwID"
        (2Sm 7 ja 1Aik 17) Lupaus ja liitto kuningas Daavidille, että hänen jälkeläisensä saavat istua Israelin (Juudan) valtaistuimella ikuisesti. Tämä ikuinen hallitsija on Ben-Daavid Ješua HaMašiah.

        6. JEŠUA HAMAŠIAH — x:yviM'h; [:WvyE
        (Mt 26:26-29, Mk 14:22-25, Lk 22:14-20 ja Jh 13:21-30)
        Uusi Liitto Ješuan Veressä, jonka kautta myös pakanat ovat päässeet uskossa osallisiksi Israelin kansan rinnalla Israelille annettuun yleiseen pappeuteen eli Jumalan Liiton Perheeseen, tätä salaisuutta Paavali julisti (esim. Ef 3:6, Gal 3:14, 3:28-29, Room 11:17-24). Tästä liitosta, jossa Pyhä Henki asuu jokaisen uskovan sydämessä, myös profeetat puhuivat ja kirjoittivat (esim. Jer 31:31-34 ja Hes 36:16-37). Tämä liitto on Daavidin lupauksen vahvistus, sillä Ješua on ikuinen kuningasten
        Kuningas. Tässä liitossa täyttyy myös lupaus ensimmäisille ihmisille vaimon Siemenestä, joka polkee rikki käärmeen pään (Hepr 8:13, lue myös Hepr 7:11-8:13).

        Jumalan antamista liitoista edellinen aina jää voimaan, niin kauaksi, kunnes uusi otetaan vastaan. Esimerkkinä liitto 4 on voimassa niin kaunan kunnes liitto 6 otetaan vastaan tunnustamalla, että Jeesus on Herra.

        Liitoissa on yksi liitto voimassa Uuden Liiton aikana, se on liitto, jossa Jeesus on Messias.

        Vaatimus on Liiton hyväksyminen, jos ei tunnusta Jeesusta Kaikkivaltiaaksi Messiaaksi, Jumalan Pojaksi, jään vanha Liitto voimaan.

        Jatkuu,,,

        Kysyt; Missä ovat uhrilampaat ja kyyhkyt? Vastaan, missä on Temppeli jossa uhraus tapahtuu. Temppelihän uupuu vielä, ja siellä tulee olemaan aikoinaan kun se tehdään, kaikki tarpeellinen.

        Miksi ihminen, ja kuka ihminen surmaa sapatin viettämättä jättämisen?

        Perustele vähän, olen Messiaaninen juutalainen.

        >> Siis kertakaikkinen sokeus uskonnollisen lahkon oppeihin ja eksytykseen.** Juuri näin, lahkojen suhteen. Yhtään Liittoa Jumala ei ole tehnyt lahkojen kanssa, pakanoidenkin kanssa vain yhden.


      • eikumottu kirjoitti:

        Room. 3:31

        Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

        Aika ajattelematon kysymys, sillä et ottanut aika- akselia huomioon.
        Siis; 1 Mitä etuja sitten on juutalaisilla, ja mitä hyötyä on ympärileikkauksesta?

        Jumalan Lain, käskyn yksi osa on seuraava.
        1. Moos. 17:11
        Leikkauttakaa pois esinahkanne. Tämä on merkkinä liitosta, joka on meidän välillämme, minun ja teidän.

        Siinä se, näin pitää tehdä, jollei ota Uutta Liittoa vastaan.

        Toisaalta se koskee vain Jumalan omaisuuskansaa Israelia, ei pakanoita.

        Muuten, ympärileikkaus oli myös merkki Israelin kansalle, että Jumala on antanut heille Kaanaan maan.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Aika ajattelematon kysymys, sillä et ottanut aika- akselia huomioon.
        Siis; 1 Mitä etuja sitten on juutalaisilla, ja mitä hyötyä on ympärileikkauksesta?

        Jumalan Lain, käskyn yksi osa on seuraava.
        1. Moos. 17:11
        Leikkauttakaa pois esinahkanne. Tämä on merkkinä liitosta, joka on meidän välillämme, minun ja teidän.

        Siinä se, näin pitää tehdä, jollei ota Uutta Liittoa vastaan.

        Toisaalta se koskee vain Jumalan omaisuuskansaa Israelia, ei pakanoita.

        Muuten, ympärileikkaus oli myös merkki Israelin kansalle, että Jumala on antanut heille Kaanaan maan.

        Meillä ei ole muita liittoja kuin uusi liitto Jeesuksessa. Näin lyhyesti ilmaistuna. Joka haikailee vielä vanhan liiton aikaisia säädöksiä ja käskyjä ei tunne Jeesusta eikä Jumalaakaan.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Meillä ei ole muita liittoja kuin uusi liitto Jeesuksessa. Näin lyhyesti ilmaistuna. Joka haikailee vielä vanhan liiton aikaisia säädöksiä ja käskyjä ei tunne Jeesusta eikä Jumalaakaan.

        Lue heiman tarkemmin laatimani liito- järjestelmä.

        Edelliset liitot muuttuvat vasta uuden Liiton vastaanottamisen jälkeen.

        Kaikille, juutalaisille sekä pakanoille on aina uskon sammuessa Lain liitto tuomion perusta, Jeesuksen istensä mukaan.

        Luuk. 16:17 Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa.

        Eihän muuten Lestadiolaiset omia sääntöjään sieltä ammenna ja siksi he, yhdenkään mukaanottaen, ovat koko Lain alla, ilman pelastusta.

        Esimerkkinä
        - kuvan (liikkuvan), jota ei ole Raamatussa vetoaminen,
        - Ehkäisy, jota sieltä ei löydy.
        - Jumala on kaikkivaltias, oli silloin, mutta ei nyt.


      • Kuuntelepa
        Kesitas kirjoitti:

        Kysyt; Missä ovat uhrilampaat ja kyyhkyt? Vastaan, missä on Temppeli jossa uhraus tapahtuu. Temppelihän uupuu vielä, ja siellä tulee olemaan aikoinaan kun se tehdään, kaikki tarpeellinen.

        Miksi ihminen, ja kuka ihminen surmaa sapatin viettämättä jättämisen?

        Perustele vähän, olen Messiaaninen juutalainen.

        >> Siis kertakaikkinen sokeus uskonnollisen lahkon oppeihin ja eksytykseen.** Juuri näin, lahkojen suhteen. Yhtään Liittoa Jumala ei ole tehnyt lahkojen kanssa, pakanoidenkin kanssa vain yhden.

        sinäkin Kesitas elävää Jumalan sanaa Ranualta nyt:

        http://vod.kepit.tv/kesaseuraradio.html

        Ethän sinä omalla sekoilullasi mihinkään pääse. Sinuakin haluttaisiin auttaa Jumalan valtakuntaan.


      • Kuuntelepa kirjoitti:

        sinäkin Kesitas elävää Jumalan sanaa Ranualta nyt:

        http://vod.kepit.tv/kesaseuraradio.html

        Ethän sinä omalla sekoilullasi mihinkään pääse. Sinuakin haluttaisiin auttaa Jumalan valtakuntaan.

        Oliko Liittojen asemointi oikein.
        Kaikissa oli Raamatun kohdat, nimet myös Hebreaksi, Liittoen kohteet sekä asettajat.
        Vai tympiikö se, ettei SRK ollut mukana, eikä Suviseurapuhujat, ja Sinä tajua Raamatun totuuksia?


      • kasteenharhaa
        Kesitas kirjoitti:

        Lue heiman tarkemmin laatimani liito- järjestelmä.

        Edelliset liitot muuttuvat vasta uuden Liiton vastaanottamisen jälkeen.

        Kaikille, juutalaisille sekä pakanoille on aina uskon sammuessa Lain liitto tuomion perusta, Jeesuksen istensä mukaan.

        Luuk. 16:17 Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa.

        Eihän muuten Lestadiolaiset omia sääntöjään sieltä ammenna ja siksi he, yhdenkään mukaanottaen, ovat koko Lain alla, ilman pelastusta.

        Esimerkkinä
        - kuvan (liikkuvan), jota ei ole Raamatussa vetoaminen,
        - Ehkäisy, jota sieltä ei löydy.
        - Jumala on kaikkivaltias, oli silloin, mutta ei nyt.

        jussi pellikka:"Tätä ei suostunut tekemään kirkko, joten oli pakko etsiä seurakunta, jolla Kristus on pää, ja He sen tekivät todistukseni jälkeen. Sinne jäi altaan pohjalle vaha ruumiini, ja uusi, Kristus ruumis nousi vedetä, johon ei synti tartu, ja sain sen mitä olin Jumalan vetämänä etsinyt, rauhaa."
        Olet suuresti erehtynyt. Kristus-ruumiisi on saatanan vallassa. Miten yhdessä ihmisessä voi olla loputtomasti pahaa.


      • tietotuusjaelämä
        Kesitas kirjoitti:

        Lue heiman tarkemmin laatimani liito- järjestelmä.

        Edelliset liitot muuttuvat vasta uuden Liiton vastaanottamisen jälkeen.

        Kaikille, juutalaisille sekä pakanoille on aina uskon sammuessa Lain liitto tuomion perusta, Jeesuksen istensä mukaan.

        Luuk. 16:17 Mutta laista ei häviä piirtoakaan, ennemmin katoavat taivas ja maa.

        Eihän muuten Lestadiolaiset omia sääntöjään sieltä ammenna ja siksi he, yhdenkään mukaanottaen, ovat koko Lain alla, ilman pelastusta.

        Esimerkkinä
        - kuvan (liikkuvan), jota ei ole Raamatussa vetoaminen,
        - Ehkäisy, jota sieltä ei löydy.
        - Jumala on kaikkivaltias, oli silloin, mutta ei nyt.

        Uuden liiton ehtona on vain se uskotko Jeesukseen vai et usko. Ei siellä ole mitään vanhan liiton aikaisia lakeja joilla epäuskoinen tuomitaan. Siis vanhaa littoa ei ole olemassakaan missään muodossa enää.
        Mark. 16:16
        Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Siis pelastus tai kadotus, muita vaihtoehtoja ei ole.


      • kasteenharhaa kirjoitti:

        jussi pellikka:"Tätä ei suostunut tekemään kirkko, joten oli pakko etsiä seurakunta, jolla Kristus on pää, ja He sen tekivät todistukseni jälkeen. Sinne jäi altaan pohjalle vaha ruumiini, ja uusi, Kristus ruumis nousi vedetä, johon ei synti tartu, ja sain sen mitä olin Jumalan vetämänä etsinyt, rauhaa."
        Olet suuresti erehtynyt. Kristus-ruumiisi on saatanan vallassa. Miten yhdessä ihmisessä voi olla loputtomasti pahaa.

        Minä en ole sinulle mikään jussi pellikka, tajuatko mäntti, rikollinen.


      • tietotuusjaelämä kirjoitti:

        Uuden liiton ehtona on vain se uskotko Jeesukseen vai et usko. Ei siellä ole mitään vanhan liiton aikaisia lakeja joilla epäuskoinen tuomitaan. Siis vanhaa littoa ei ole olemassakaan missään muodossa enää.
        Mark. 16:16
        Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Siis pelastus tai kadotus, muita vaihtoehtoja ei ole.

        Juuri näin, Amen.
        Tämähän on se juttu, minkä vuoksi olen paikalla, kertomassa uskosta Jeesukseen.
        Hyvä, että löysin yhden matkaveljen


      • Kuuntelepa kirjoitti:

        sinäkin Kesitas elävää Jumalan sanaa Ranualta nyt:

        http://vod.kepit.tv/kesaseuraradio.html

        Ethän sinä omalla sekoilullasi mihinkään pääse. Sinuakin haluttaisiin auttaa Jumalan valtakuntaan.

        Oletko kuullut, että muualla uhrataan Jumalalle, kun Temppelissä?


      • kasteenharhaa
        Kesitas kirjoitti:

        Minä en ole sinulle mikään jussi pellikka, tajuatko mäntti, rikollinen.

        Et olekaan minulle mikään jussi pellikka vaan hankala mjulkku.
        jussi pellikka 24.2202.2009 klo 6:25:"Miten sinä olet kokenut ajatuksesi uskontoa/uskontoja kohtaan kehittyneen irtautumisesi aikoihin ja sen jälkeen? *’ Tiedän, olen siitä saanut tiedon, RY;llä saadaan vielä kirkastaa Jeesusta Kristusta, ja minä olen niistä evankelistoista yksi."
        Veijarilta ymmärrys hukassa, saatanan evankelista.


      • kasteenharhaa kirjoitti:

        Et olekaan minulle mikään jussi pellikka vaan hankala mjulkku.
        jussi pellikka 24.2202.2009 klo 6:25:"Miten sinä olet kokenut ajatuksesi uskontoa/uskontoja kohtaan kehittyneen irtautumisesi aikoihin ja sen jälkeen? *’ Tiedän, olen siitä saanut tiedon, RY;llä saadaan vielä kirkastaa Jeesusta Kristusta, ja minä olen niistä evankelistoista yksi."
        Veijarilta ymmärrys hukassa, saatanan evankelista.

        Mistä tiedät mulkkuni iän.
        Kiinnostaako, älä luule en ole sellainen mies.


      • selvennys
        Kesitas kirjoitti:

        Mistä tiedät mulkkuni iän.
        Kiinnostaako, älä luule en ole sellainen mies.

        Kun sinun sanotaan olevan mulkku, niin olet epämiellyttävä henkilö, kusipää.


    • tietotuusjaelämä

      Yleisperiaate naimisiin menossa on se, että sydämessä on oikea rakkaus, niin toisiinsa kuin kaikkiin lähimmäisiin. Eikä siihen sukulaisilla ole mitään sanomista. Se että Salomonit ja kumppanit aikoinaan touhusivat mitä touhusivat, se ei kuulu tähän päivään.
      Eli rakkaus, toisen kunnioittaminen ja yhteenkuuluvuus ovat avioliiton perusta, olipa sitten avioon aikovista toinen uskova ja toinen ateisti.

    • Parisuhde on joka tapauksessa kompromisseja täynnä. Jos jompi kumpi ei niihin pysty, yhteen ei kannata mennä.

    • tietotuusjaelämä

      Just noin, kuunnelkaa sisimpäänne ennen kuin menette naimisiin. Raamatulla ei ongelmia ratkota. Ketään muuta ei tarvitse kuunnella - kyllä se siitä.

    • kyrtikken

      Minkä "epäuskoisen ihmisen kanssa".
      -
      Meinaatko siis, että tavallisen ihmisen kanssa.
      -
      Eikä minkään vl pedofiilin , mummujen saatanalleheittäjän,
      tai salaamiskultturisen muumion kanssa,-

      Valitse puoliso vl pf joukosta, hyvät seuraa..............................

      • Puhujaveli_Oulunsalo_vl

        ###Minkä "epäuskoisen ihmisen kanssa".###

        Epäuskoisia ovat kaikki muut ihmiset kuin kuninkaallinen heimo (= vanhoillislestadiolaiset).

        Terveisin
        puhujaveli Oulunsalosta
        saanko minäkin uskoa...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe