Pankki määräilee

ihmettelev

Pankki meinaa luopua paperisista pankkitunnuksista.Pitäis ottaa vastaan pieni tunnuslukulaite jonka toiminta on tehty tosi hankalaksi käyttää.Vanha systeemi on parenpi ja tosi helppo käyttää Haluan että paperiset pankkitunnukset pidetään erelleen käytössä.Muussa tapauksessa vaihdan heti asiakkuuteni toiseen pankkiin.Brysselistä on tullut määräykset suomalaisille pankeille.Jos asiat toteutuu kaikki asiakkaat sanovat pankkisuuhteensa poikki.Onko pankeilla varaa menettää kaikki asiakkaansa.T.Pena tampereelta.

10

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimierkki007

      eiköhän tuommonen samanmoinen systeemi ole kohta kaikissa pankeissa

    • derfsg

      Tarkoitat ilmeisesti ruotsalaista pankkia, Nordeaa? Pankki haluaa säästää rahaa. Maksavat ajan mittaan postimaksuineen enemmän kuin valmistuskustannuksiltaan muutaman 2-3 euron lukulaite. Osallistut pankin voiton muodostamiseen. En pidä itsekään noista.

    • tlsovellus-ongelma

      olen käyttänyt tunnuslaitetta jonkun aikaa ja enkä nyt näe sitä ongelmaksi. tosin jos laite menee rikki ja silloinhan on ongelma. pankin vaihdolla uhkailu tuskin auttaa koska kilpaileva pankki voi tehdä jotain vielä typerämpää loppujen lopuksi. en nyt kuitenkaan halua puolustaa nordeaa tässä tilanteessa.

      minun tietojen mukaan eu:lla ei ole mitään tekemistä tunnuslukulaitteen ja -sovelluksen kanssa. kaikkea ei voi pistää niin sanotusti brysselin piikkiin.

      tunnuslukusovellusta olen kritisoinut, siitä seuraavassa linkissä.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14666832/tunnuslukusovellus

    • Mik-tääkin-lisävaiva

      Mikähän veetu on, että Nordealta ei voi tilata tuollaista tunnuslukulaitetta muuta kuin pankkiaikana?

      Sentään pankkitunnuksilla tunnistaudun tilkilleni, niin eikö muka sieltä sitten voida lähettää minulle tilaamaani tunnuslukulaitetta? Saakeli kun ottaa pattiin, pitää alkaa jonottaa ties minne numeroon arkiaikaan, että nuo ruotsalaiset pässinpäät osaa lähettää sen kämäsen laitteensa oikeaan paikkaan.

      Miksi tässä välissä muka vaaditaan ihmistä pankin päässä väliin? Ei niitä asiakaspalvelussa muutenkaan enää missään ole. Kai ne alkaa tyrkyttää Nordean sijoitusrahastoja, kun kerran saavat minut langan päähän.

      • hnbvhjk

        Siis ei pysty verkkopankissa lähettämään asiakaspalvelulle viestiä, jossa pyytää lähettämään laitteen itselleen?

        En ole Nordean asiakas, mutta vähän huolestuneena seuraan tilannetta. Pelkona on tietysti, että muutkin pankit siirtyvät vastaavaan systeemiin, jos Nordea ensin saa omansa toimimaan.


    • nordmani

      Nyt olen ulkona, kuin lumiukko. Siis tunnukset annetaan kännykällä. Ladataan sovellus ja toimii.
      On todella helppoa, kun tekee osakekauppaa.

      • Entäs-vanhempi-väki

        Mitäs jos hukkaat sen kännykkäsi tai se varastetaan? Onko uuden pankkikelpoisen puhelimen saaminen tulille ihan yhden päivän operaatio?

        Uusi phelin pitää ostaa, saada SIM-kortti vanhalle numerolle ja pankista kai sitten joku uusi tunnuslukusovellus? Vai kuinka nopeasti tuo tilanne tässä tapauksessa älykännykällä toimii?

        Oma puhelimeni ei ole tällä hetkellä älykännykkä. Eikä ole DORO-puhelimet useilla vanhoilla ihmisellä muutenkaan mitään älykoneita.


    • E220_CDI

      Vuosikymmenet jo käyttänyt SecurID avainta työkoneen VPN yhteyksiin matkoilla. Ei se ole luottokorttilaskinta tai avainperää kummempi, ellei halua käyttää saman asian tekevää kännykkäapplikaatiota. Verkkolaitteen tavoin se kuuluu tyokoneen kanssa nämä kuuluvat aina samaan pakettiin.

      Tämä on teidän omaksi turvaksenne, että loppuu se tunnuslukulistan kantaminen lompakossa.

      Tässä näkyy perinteisen security efficiency - effectiveness tradeoffissa kaksi puolta. Hukattu tunnistautumispalikka, hukattu tunnistautumisapplikaation sisältävä kännykkä ja hukattu tunnarilista kaikki estävät laillisen käyttäjän pääsyn tililleen. Siksi ei kannata hukata tunnistettaan, olipa se mikä tahansa.

      Se toinen puoli on silti vielä rumempi, eli mitä vilpillinen tunnarien löytäjä tai anastaja voi haltuunsa saamallaan turvavälineellä tehdä. Tässä suhteessa oikein käytettynä aktiivinen autentikointitapa on tunnuslukulistaa turvallisempi, koska pelkällä palikalla/luurilla ei vielä voi autentikoitua numerolistan tapaan.

      Vaatiiko Nordean tunnistautuminen käyttäjätunnuksia tuon turvapalikan lisäksi? Ja voiko tunnistautumiseen tarvittavaa turvakoodia saada käyttöönsä ilman salasanaa?

      Oikea vastaus kumpaankin on "ei", mutta miten Nordea tuon toteutti?

      • E220_CDI

        Kerpele, liian monimutkainen lauserakenne lähti lapasista. Oikea vastaus on tietenkin, että pelkällä palikalla ei löytäjä / varas tee mitään. Eli siis odotetaan Nordean vahvistusta vastauksille "kyllä" ja "ei" samassa järjestyksessä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe