Viisikymppiset miehet,avioero ja nuorempi uusi

AMALIIIIA

Viisikymppinen,perheellinen mies on niin paljon elämää nähnyt,että erotilanteessa ja yksin jäädessä IHMETYTTÄÄ todella pikainen eteenpäinmeneminen.Onko se pelkuruutta kohdata lopulta itsensä ja elämän rajallisuus vai silkkaa typeryyttä pinkaista heti uuteen suhteeseen?Pelottaako yksinolo?

Itsekin eronneena tiedän, että sen yksinjäämisen tuskan tuntee vasta kun ovi kolahtaa kiinni vuokrayksiössä entisen kodin ja perheen jäädessä edelliseen elämään.

Tottakai uusien ihmisten kiinnostus imartelee.Mutta,miksi puolet nuorempi?Tai ainakin yli kymmenen vuotta.

40 ja 50 vuotiaiden ikäero on aika rajallista, väitän,että vasta nelikymppisenä alkaa nähdä elämää jokatapauksessa eri tavalla ja tuntee itsensä toisin kuin 25- vuotiaana vaikka olisi miten kypsä ikäisekseen.

Iän sanotaan olevan korvien välissä,kiinnostaa vaan kuulla miehiltä,haluaako mies etsiä sitä kadonnutta nuoruuttaan ja ottaa takaisin perhe-elämälle menetettyjä vuosia?
Miksei nelikymppinen kelpaa?

50- mies on jokatapauksessa mielestäni mies parhaassa iässä,lähinnä ihmettelen tätä ilmiötä ystäväpiirissäni.

55

2446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OletkoHoikka

      Kelpaa, koska naidaan?

    • kamoonhei

      Miehet elää seksistä, jos sitä ei ole, pitää etsiä seuralainen, ei se sen kummempaa ole.

      • MiestenHaavettaVaan

        No heh, heh!
        Kyllä niitä on paljon naisia, jotka toivoisivat enemmän säpinää vällyihin.
        Eikä kyse ole todellakaan aina siitä, että mies juoksisi vieraissa ja siksi kotona ei jaksaisi.


    • ihmetelläänvaan

      Toisten elämää kannattaa aina ihmetellä, sillä oikeastaan koko elämähän on ihme.

    • Oletvaari

      Olet vanha kuppe!

    • blackisback

      Minä puolestani en eronneena ole kokenut yksin jäämisen tuskaa kertaakaan. Ero oli mitä parhain päätös. Ex-liitossa kyllä tunsin olevani yksin tunne-elämäni kanssa ja käytännön elämä oli exän kanssa rasittavaa. Siksi erosinkin.

      Uusia ihmisiä olen aina tavannut, jo työnkin puolesta, mutta myös muulloin. Olen näet sosiaalinen yksilö. Vai miten se meni - yhdessä kirjassa sanottiin ihmisten olevan suhdeloita - ei siis niinkään yksilöitä. Yksilö on aina enemmän tai vähemmän suhteessa toisiin ihmisiin, joten hän on suhdelo. Hauska sana vai mitä?

      Suurin osa sekä mies- että naispuolisista ystävistäni ovat minua nuorempia - jotkut huomattavasti. Mitä siitä? Jokainen on aina jonkun ikäinen. En seurustele ihmisten iän kanssa. Siksi minun ei tarvitse ihmetellä miksi jotkut toiset ihmiset seurustelevat eri ikäisten ihmisten kanssa. Loppuviimein ei kuitenkaan ole kyse iästä vaan yksilöiden persoonasta ja niiden välisestä suhdekokonaisuudesta, molempien asenteesta, elämään, aivan kaikkeen. Usein iästä puhuttaessa ajatellaan vain ihmisen kronologista ikää, ja jätetään huomioimatta hänen biologinen, psykologinen ja sosiaalinen ikänsä, vaikka noilla viimeksi luetelluilla on juuri eniten vaikutusta ihmisten välisiin suhteisiin. Ja on täydellinen fakta, että monella pari-kolmekymppisellä on enemmän elämänkokemusta ja -näkemystä, katsomusta unohtamatta , kuin suurella osalla eläkeiän kynnyksellä olevalla. Tämä johtuu etupäässä juuri siitä, ettei nykyaikana rajoituta valitsemaan esim. ystäviä tai puolisoa ajattelemalla etupäässä toisen ikää. Vaan ollaan kiinnostuttu erilaisista ja -ikäisistä ihmistä, joiden kanssa on mukava vaihtaa näkemyksiä, harrastaa kummallisia asioita tai mitä tahansa.

    • takertuvaasorttia

      ap:lle.

      Miksi 40-50-vuotias mies ei saisi ottaa kumppanikseen aikuista naista, jos tämä nainen kerran vapaaehtoisesti itse on miehen kanssa?
      Miksi sinua nuorempien naisten ikä ja parisuhteet ovat sinulle noin iso ongelma?
      Ehkä sinun kannattaisi sinun käydä terapiassa miettimässä asiaa tarkemmin niin pääsisit tästä pakkomielteestäsi eroon sitä kautta.

    • 3433443

      Eli jätit miehesi jostain "oikeasta" syystä ja nyt se paukutta nuorta mirriä?

    • Kärtty

      Yksi selitys on se, että äijällä on jo toinen nainen ja siksi erosi tai aiheutti eron.
      Ei pidä aina luulla että mies löysi nopeasti uuden nuoremman naisen, se oli jo ehkä valmiiksi katsottuna!
      Näin se menee: Ensin salarakas, sitten äijä haluaa jättää kaiken vanhan taakse, avioero, ja sitten ollaan julkisesti yhdessä kun ollaan vapauduttu ja sitten kaikki ihmettelee että äkkiäpä löysi uuden.
      Eihän kukaan hengaile julkisesti toisen naisen kanssa avioliiton aikana!

    • Eroanhetijospyytää

      Monesti tuon ikäisellä on jo uusi katsottuna. Ja vielä nykyisinkin kun on noita kakkosia jotka tietäen suhteilemaan alkavat on se todellinen syy eroon. Tämä nykyinen meni ja meininki suhde asioissa on monesti surkeaa kuultavaa. Ja aina kun ero tapahtuu pitää olla se syy ja seuraus kerrottuna kylillä oli eron syy mikä tahansa. Monesti kun luulee että tunteet vain loppui ja ystävänä erotaan. Seuraa varmasti muut milloin uudet kuvioissa mukana. Mitä nopeammin sen silloin näkee että olipa tuollakin kakkonen katsottuna valmiina. Jos eroaa pitäisi sinkkuna asustella edes jonkun aikaa ettei muuta esitystä erosta saa. Monesti tuon kakkosen leima on ikävä kuulla. Tässä kuulin yhdestä erosta "mies unohti kertoa naivansa toista naista vaimolleen. Mitkä naurut saatiin. Voitte hyvin kuvitella kuinka tuota miestä nyt kylillä "arvostetaan" unohti kertoa! Anna mun kaikki kestää! Kuinkahan moni ukkomies unohtaa kertoa kotonaan siitä tunteettomuudesta ja kuinka uuden löytänyt. Noloa on jos eron syyt kylillä liikkuu ja monesti myös ystävinä eronneet joutuvat kertoilemaan muille ja vakuuttamaan eron olleen hyvässä hengessä" jne. Tuossa iässä viimeistään pitää se ero ottaa jotta voi loppuelämän vaihdon tehdä ennen vanhuutta. Eron syyt ovat monenlaiset ja kuviot mitä ihmeellisempiä.

      • Hohhoijakkaa

        Asustelet ilmeisesti aika pienellä paikkakunnalla :D


      • jarkitustimunmielestä

        Miksi sinkkuna eron jälkeen pitäisi olla tai no tietty mikä on sinkun määritelmä? Sillä kyllä mun mielestä ainakin muita voi ja kandeekin alkaa treffaileen, sillä tuskin se jonka kanssa kimpassa haluis olla ihan heti välttämättä eteen tupsahtaa, kyllä siinä saattaa joutua kymmeniä ihmisiä treffaan ennenkun eteen tulee sellainen, jonka kanssa olis jollain lailla hyvä olla. Ja mitä ihmettä nuoremmassa on. Itse naisena ja itseasiassa useampikin eronnut tuttava nuori on ottanut nupremman miehen, ei mitään hirveen paljon nuorempaa, ei puumailua mutta joitakin vuosia nuoremman. Onhan ne nyt viriilimpiä ja tosiasia on, että naiset elää muutenkin vanhemmaksi.


      • ytiytid

        Kylillä joo-o. Ikäväkseni taas joudun toteamaan, etten voisi sietää asua "kylillä". Siellä kun ei näytä asuvan ihan täyspäistä kansaa, vaan jokainen elää kaikkien muiden paitsi omaa elämäänsä :D.


      • Eronnutterve

        Tuo on ihan totta. On ahdistavaa elää varsinkin kun kummatkin ovat samalla paikkakunnaalla. Se että huomattavasti nuoremmat naiset ovat kiinostuneet on minullekkin yllätys. En itsekkään käsitä mutta on helpompi tulla juttuun heidän kanssa. Ehkä olen nuorekas enkä juo. Se että nämä ovat niitä muualta tulleita,eikä tarvitse olla piirin mielipiteiden mukaan lienee syy? Kas tämähän luo kahtiajakoa,kateusko???


      • nohuhuhhuijaa

        Huh huh. Vai pitää sun mielestä eron syitä selvitellä ihan kylillä? Ei kuulu ulkopuolisille kenenkään eron syyt. Eikö sua ahdista tuollaisella kylällä elää?
        Itse olen eronnut ja kellekään en ole eromme syitä ruvennut selvittelemään, tuskin entinen puolisonikaan.


    • Tekonivelet

      Niin makaa kuin petaa. Ikäsuhteella 50 / 25 voi olla lystiä vähän aikaa. Tuohon kun laitetaan 10 vuotta lisää, niin jopa alkaa 35-vuotiasta tympiä 60-vuotias pappa. Luultavasti ottaa omanikäisensä miehen ja siinä pappa jää sitten ihmettelemään että mitäs nyt. Entisen perheenkään silmissä ei enää luultavasti nauti arvostusta.

      • kaksinaismoralismikukkii

        Mä en ihan oikeesti ymmärrä teitä. Halutaan, että ihmiset ei petä, halutaan että ihmiset ei eroa. Halutaan, että ollaan rehellisesti yhdessä vain kun rakastetaan ja jos ei en rakasteta niin ei olla yhdessä, mutta kuitenkaan erota ei saa. Mikä logiikka teillä oikeesti on? Mikä mun ymmärryskyvyssä on vikana, kun näen tuon mahdottomana yhtälönä ja vaatimuksina. Arvostetaan vaan kun ulospäin näyttää hyvältä eli arvostetaan kulissielämää ja samalla halveksutaan niitä, jotka sellaista voi elää.


      • Sepelittää
        kaksinaismoralismikukkii kirjoitti:

        Mä en ihan oikeesti ymmärrä teitä. Halutaan, että ihmiset ei petä, halutaan että ihmiset ei eroa. Halutaan, että ollaan rehellisesti yhdessä vain kun rakastetaan ja jos ei en rakasteta niin ei olla yhdessä, mutta kuitenkaan erota ei saa. Mikä logiikka teillä oikeesti on? Mikä mun ymmärryskyvyssä on vikana, kun näen tuon mahdottomana yhtälönä ja vaatimuksina. Arvostetaan vaan kun ulospäin näyttää hyvältä eli arvostetaan kulissielämää ja samalla halveksutaan niitä, jotka sellaista voi elää.

        Onko sulla ymmärryksessä vikaa?


    • No tuossa pikaisessa pariutumisessa voi olla vaikkapa näyttämisen halua, tai kostonhalua tai vain sitä ettei viihdy yksin.

      Nuorempaa naista ei kannata ihmetellä. Jos tietää, että KAIKKI miehet himoitsevat nuoria naisia, niin miksi vapaa mies ei toteuttaisi haaveitaan.

      Suvaitsevaisuutta arvon naiset.

      • nopenope

        Musta on tosi järkyttävää, että jotkut papat haluu nuoria muijia. Mä oon aina ajatellut, jos joku pappa kattoo että se kattoo ihan kilttiyttään. Nyt musta tuntuu ihan kauheelta. Ja oon just nuori muija ite ja ei tod kiinnosta ne papat.


      • Faijaonpappa
        nopenope kirjoitti:

        Musta on tosi järkyttävää, että jotkut papat haluu nuoria muijia. Mä oon aina ajatellut, jos joku pappa kattoo että se kattoo ihan kilttiyttään. Nyt musta tuntuu ihan kauheelta. Ja oon just nuori muija ite ja ei tod kiinnosta ne papat.

        Samoin ei kiinnosta faijan ikäiset miehet.


      • Faijaonpappa kirjoitti:

        Samoin ei kiinnosta faijan ikäiset miehet.

        No niinpä, eikä tarvitse kiinnostaa, mutta joitakin naisia kiinnostaa, kuten aloittajan kirjoituksesta huomaamme.

        Lähinnä siis peräänkuulutan suvaitsevaisuutta. Rakkaus ei ole väärin.


      • Rakennustavaraa

        Höh ,työnnä se suvaitsevaisuutesi sinne......
        Suurin osa suomalaisista yli 50v on tuollaisia Byggmax ukkoja suuren mahansa kanssa, yök.


      • Rakennustavaraa kirjoitti:

        Höh ,työnnä se suvaitsevaisuutesi sinne......
        Suurin osa suomalaisista yli 50v on tuollaisia Byggmax ukkoja suuren mahansa kanssa, yök.

        Voi olla, mutta eivät kaikki. Vaikka kurpat yrittävät kaikin voimin kieltää, ettei nuorempia naisia kiinnosta vanhemmat miehet ei asia muuksi muutu.

        Surullista vain, että suomalainen nainen on niin rasisti, että leimaa ikäeropareissa miehet perversseiksi ja naiset tyhjäpäiksi.


      • Rakenustavaraa
        Miesmannn kirjoitti:

        Voi olla, mutta eivät kaikki. Vaikka kurpat yrittävät kaikin voimin kieltää, ettei nuorempia naisia kiinnosta vanhemmat miehet ei asia muuksi muutu.

        Surullista vain, että suomalainen nainen on niin rasisti, että leimaa ikäeropareissa miehet perversseiksi ja naiset tyhjäpäiksi.

        Mitä rasismii siinä nyt on, sehän on vaan mielipide ja mieltymys, kyllä mulle kelpaa oman ikäinen eri rotuinen ihminen ,kunhan on muuten arvot ja mieltymykset samat.
        Rasismi on rotusyrjintää ja pitää eritotuista huonompana kun omaa rotua👌🏿


      • Sivustakatellut
        Rakenustavaraa kirjoitti:

        Mitä rasismii siinä nyt on, sehän on vaan mielipide ja mieltymys, kyllä mulle kelpaa oman ikäinen eri rotuinen ihminen ,kunhan on muuten arvot ja mieltymykset samat.
        Rasismi on rotusyrjintää ja pitää eritotuista huonompana kun omaa rotua👌🏿

        Rasismi on paljon laajempi asia kuin rotuihin liittyvä juttu. Kannattaa selvittää itselleen käsitteet niin keskustelu on helpompaa, kun ymmärtää mistä puhutaan.


      • Tiedoksisulle
        Sivustakatellut kirjoitti:

        Rasismi on paljon laajempi asia kuin rotuihin liittyvä juttu. Kannattaa selvittää itselleen käsitteet niin keskustelu on helpompaa, kun ymmärtää mistä puhutaan.

        Rasismi on toimintaa jossa ihmisten rodun etnisen taustan tai biologisen eroavaisuuksien tai näihin liittyen fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.


      • Sivustakatellut
        Tiedoksisulle kirjoitti:

        Rasismi on toimintaa jossa ihmisten rodun etnisen taustan tai biologisen eroavaisuuksien tai näihin liittyen fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.

        Joo kiitos että kerroit tuon kaikille, kyllä minä tuon asian tiedän ja tiesin.


      • Sananvapausmielip
        Sivustakatellut kirjoitti:

        Joo kiitos että kerroit tuon kaikille, kyllä minä tuon asian tiedän ja tiesin.

        Ei tuo "rakennustavaraa" mikään rasisti ole, jollei ole mieltynyt 50 v miehiin, hänellä on vapaus valita seuransa.


      • Kolmekymppinenpuuma

        Mutta ne nuoretkin naiset vanhenee joka vuosi. Mitäs sitten, pitääkö esim 5 vuoden välein vaihtaa nuorempaan, kun edellinen tuli liian vanhaksi? Ei meistä kukaan ole ikuisesti parikymppinen.


      • Sananvapausmielip
        Kolmekymppinenpuuma kirjoitti:

        Mutta ne nuoretkin naiset vanhenee joka vuosi. Mitäs sitten, pitääkö esim 5 vuoden välein vaihtaa nuorempaan, kun edellinen tuli liian vanhaksi? Ei meistä kukaan ole ikuisesti parikymppinen.

        Niin vanhenee, mutta kysymys olikin siitä, että 20- 25 vuotiaat valitsee puolisokseen lähinnä oman ikäisiä ja silloinhan he vanhenevat samaan tahtiin.


      • SuuriSalaisuus
        Miesmannn kirjoitti:

        No niinpä, eikä tarvitse kiinnostaa, mutta joitakin naisia kiinnostaa, kuten aloittajan kirjoituksesta huomaamme.

        Lähinnä siis peräänkuulutan suvaitsevaisuutta. Rakkaus ei ole väärin.

        Rakkaus?
        Heh, luuletko tosiaan, että 25v nuori nainen olisi rakkaudesta 50v miehen kanssa..?
        Voin kertoa sinulle suuren salaisuuden! Älä kerro miehille, mutta kyllä se nainen saa siitä suhteesta jotain muuta kuin rakkautta. Esim. katon päänsä päälle, joka on mukavampi kuin opiskelijayksiö, matkoja, auton, vaatteita...
        Käsi ylös kaikki, jotka tietävät ison ikäeron parin, jotka asuvat laitakaupungin yksiössä tai kaksiossa! Ei noussut montaa kättä...
        Tosin mikä siinä jos kumpikin on aikuisia ja saa mitä haluaa eikä ketään hyväksikäytetä.


      • SuuriSalaisuus kirjoitti:

        Rakkaus?
        Heh, luuletko tosiaan, että 25v nuori nainen olisi rakkaudesta 50v miehen kanssa..?
        Voin kertoa sinulle suuren salaisuuden! Älä kerro miehille, mutta kyllä se nainen saa siitä suhteesta jotain muuta kuin rakkautta. Esim. katon päänsä päälle, joka on mukavampi kuin opiskelijayksiö, matkoja, auton, vaatteita...
        Käsi ylös kaikki, jotka tietävät ison ikäeron parin, jotka asuvat laitakaupungin yksiössä tai kaksiossa! Ei noussut montaa kättä...
        Tosin mikä siinä jos kumpikin on aikuisia ja saa mitä haluaa eikä ketään hyväksikäytetä.

        Eli leimaat siis kaikki suurien ikäeroparien naiset parisuhdehuoriksi.


      • Pohdintaa
        Miesmannn kirjoitti:

        Eli leimaat siis kaikki suurien ikäeroparien naiset parisuhdehuoriksi.

        Huora on vähän karkea ilmaus, mutta olisi hyvä hahmottaa, että rahattomista miehistä, joilla ei ole edes uskottavia pyrkimyksiä hankkia rahaa ja statusta, eivät ole kiinnostuneet minkäänikäiset naiset. Yksipuolisuus naisten ja miesten välisissä nettoresurssivirroissa ei rajoitu pelkästään rahaan ja statukseen. On tavallista, että miehet joutuvat kuuntelemaan parisuhteissa loputtomiin naisten valitusta ja purkautumisia kaikenlaisista asioista. Mies, joka luulee voivansa samalla tavoin purkaa mieltään naiselleen ja avautua itseään vaivaavista asioistaan ja omista heikkouksistaan, joutuu ennen pitkää huomaamaan, että vaikutukset suhteeseen ovat kielteisiä. Tyypillinen mies on seksuaalisesti voimakasviettisempi kuin tyypillinen nainen ja sen takia tyypillisen pariskunnan mies saa enemmän iloa irti pariskunnan seksielämästä kuin tyypillinen nainen. Lisäksi aviovaimo on lähes korvaamaton miehelle oikeastaan yhdessä asiassa: lasten äitinä, joka heidät synnyttää ja hoitaa. Mutta yksi tärkeimmistä asioista miehille parisuhteissa on seksin ja lasten lisäksi omana itsenään rakastetuksi ja hyväksytyksi tuleminen. Juuri tässä asiassa kaikkein pahimmat pettymykset koetaankin. Useimmat miehet sietävät rakastamiltaan vaimoilta monenlaista, jos kokevat arvostusta ja hyväksyntää omana itsenään. Tämän kanssa ristiriidassa on kuitenkin perusasetelma, jossa mies on loppujen lopuksi naiselle resurssi ja että naisella on sisäsyntyinen pyrkimys hyödyntää tuo resurssi niin täydellisesti kuin pystyy.

        Ei ole kovin yleistä, että nuori mies on ymmärtänyt ja sisäistänyt tuon. Silloin on mahdollisuus etsiä elämälle tarkoitus ja mielekkyys jostain muusta kuin parisuhteista. Mahtoiko olla Freud itse, joka jossakin kirjoituksessaan sanoi, että parhaat onnellisuudet edellytykset on ihmisellä, jonka onnellisuuden lähde on jossakin muualla kuin toisissa ihmisissä.


      • Pohdintaa kirjoitti:

        Huora on vähän karkea ilmaus, mutta olisi hyvä hahmottaa, että rahattomista miehistä, joilla ei ole edes uskottavia pyrkimyksiä hankkia rahaa ja statusta, eivät ole kiinnostuneet minkäänikäiset naiset. Yksipuolisuus naisten ja miesten välisissä nettoresurssivirroissa ei rajoitu pelkästään rahaan ja statukseen. On tavallista, että miehet joutuvat kuuntelemaan parisuhteissa loputtomiin naisten valitusta ja purkautumisia kaikenlaisista asioista. Mies, joka luulee voivansa samalla tavoin purkaa mieltään naiselleen ja avautua itseään vaivaavista asioistaan ja omista heikkouksistaan, joutuu ennen pitkää huomaamaan, että vaikutukset suhteeseen ovat kielteisiä. Tyypillinen mies on seksuaalisesti voimakasviettisempi kuin tyypillinen nainen ja sen takia tyypillisen pariskunnan mies saa enemmän iloa irti pariskunnan seksielämästä kuin tyypillinen nainen. Lisäksi aviovaimo on lähes korvaamaton miehelle oikeastaan yhdessä asiassa: lasten äitinä, joka heidät synnyttää ja hoitaa. Mutta yksi tärkeimmistä asioista miehille parisuhteissa on seksin ja lasten lisäksi omana itsenään rakastetuksi ja hyväksytyksi tuleminen. Juuri tässä asiassa kaikkein pahimmat pettymykset koetaankin. Useimmat miehet sietävät rakastamiltaan vaimoilta monenlaista, jos kokevat arvostusta ja hyväksyntää omana itsenään. Tämän kanssa ristiriidassa on kuitenkin perusasetelma, jossa mies on loppujen lopuksi naiselle resurssi ja että naisella on sisäsyntyinen pyrkimys hyödyntää tuo resurssi niin täydellisesti kuin pystyy.

        Ei ole kovin yleistä, että nuori mies on ymmärtänyt ja sisäistänyt tuon. Silloin on mahdollisuus etsiä elämälle tarkoitus ja mielekkyys jostain muusta kuin parisuhteista. Mahtoiko olla Freud itse, joka jossakin kirjoituksessaan sanoi, että parhaat onnellisuudet edellytykset on ihmisellä, jonka onnellisuuden lähde on jossakin muualla kuin toisissa ihmisissä.

        Sama asia sanottuna kauniimmin.

        Tämän sanoit hyvin:
        "Mutta yksi tärkeimmistä asioista miehille parisuhteissa on seksin ja lasten lisäksi omana itsenään rakastetuksi ja hyväksytyksi tuleminen. Juuri tässä asiassa kaikkein pahimmat pettymykset koetaankin. Useimmat miehet sietävät rakastamiltaan vaimoilta monenlaista, jos kokevat arvostusta ja hyväksyntää omana itsenään."

        Tämä asia on tullut esiin jopa useammassa henkirikoksessa, jossa mies on tappanut puolisonsa. Miehet eivät niinkään kaipaa rakkautta tai romatiikkaa, vaan hyväksyntää ja kunnioitusta, mutta todellisuus on usein tämä:

        " On tavallista, että miehet joutuvat kuuntelemaan parisuhteissa loputtomiin naisten valitusta ja purkautumisia kaikenlaisista asioista. Mies, joka luulee voivansa samalla tavoin purkaa mieltään naiselleen ja avautua itseään vaivaavista asioistaan ja omista heikkouksistaan, joutuu ennen pitkää huomaamaan, että vaikutukset suhteeseen ovat kielteisiä. "


    • tosi_noloa

      Minäkin olen samaa mieltä, että 50 ihmisen ei pitäisi treffailla puolta nuorempia.
      50 ja about 37 vuotiaiden suhde on vielä ok, mutta sitä suurempi ikäero on jo aikamoista hyväksikäyttöä puolin ja toisin.

      Ihan sama kumpi sukupuoli on iältään vanhempi, tollasten 50 / 25 vuotiaan seurustelu-
      seksisuhde näyttää mun silmissä tosi sairaalta,

    • nimimerkkiäeiole

      Voi teitä pikku mussukoita. Ikä ei ole mikään ongelma, ellei sitä sellaiseksi tee.

      Kannattaisi tapailla ja seurustella eri ikäisten ihmisten kanssa muutenkin, niin voisi jopa itse huomata ihmisten olevan pelkästään erilaisia, iästä riippumatta. Saman ikäiset eivät ollenkaan välttämättä ole samanlaisessa kuosissa, kunnossa, puhumattakaan persoonasta ja asenteesta elämään.

      Itse pidän esim. ihmisistä, joiden kanssa voi oikeasti keskustella, pohtia eri näkökulmia, ja löytää uusia. Improvisoida. Nauraa, tai itkeä. Sen sijaan en pidä ihmistä, joiden kanssa keskustelu loppuu tyrmäykseen, millaiseen tahansa. Tyrmäyksellä tarkoitan toisen tiukkaa lokerointia, ja sitä, ettei osaa suhtautua toisen erilaiseen asiaan. Ikä on mitä parhain lokerointikeino, mutta lokerointi menee siinäkin usein miten pieleen. Se nyt vaan on niin, etten minuakaan ole lokeroitavissa 54v vuotiaan heteronaisen lokeroon. Ei tosin kukaan ole lokeroitunutkaan. Asun pääkaupunkiseudulla... täällä voi olla oma itsensä ja seurustella vapaasti ihmisten kanssa. Olivat he minkä ikäisiä, mitä sukupuolta (nainen/mies/muu) tahansa. Sukupuolisella suuntautuneisuudellakaan ei ole väliä. Ei ulkonäöllä, ei nimellä ym.

      Niin, ja yleisesti ottaen, jos mies tai nainen hypähtää seksiparisuhteeseen pian eron jälkeen (tai jo ennen eroa), niin kyse on lähes 100%sesti himosta. Ts. suhteen toivotaan olevan kevyt, huoleton, ehkä pinnallinenkin.

      Ja onhan sitten vakavampiakin "ikäero" suhteita ihan julkisuuden henkilöillä, eli Sauli Niinistöllä ja Jenni Haukiolla on ikäeroa 28v. Uudemmalla taiteilijaparilla Sami Yaffalla ja Meeri Koutaniemellä ikäeroa myös reilu 20v. Heti ei tule julkimoista mieleen muuta kuin Madonna, jolla on itseään nuorempia miehiä... mutta lähipiiristäni niitä löytyy vaikka kuinka.

      • Säälistäkuulen

        Vai ei iällä merkitystä. Kuule kun kuulisit mitä me muut puhutaan ihan perhe piirissä kun isä otti nuoremman kuin oman lapsensa on. Sanoo lapsikin että ei voi olla tekemisissä enään kun nolottaa isän puolesta. Eikä tuo ikä ole siis se syy? No mitäs lapsen noloa tunnetta pitäisi sitten ymmärtää? Selittää pitäisi siis se syy niiden suhteeseen? Kyllä meillä ainakin on väliä tuolla iällä vaikka sanoisit mitä. Eli häpeääkö isäänsä turhaan? Ihanaa kun sukulaiset Kehuvat upeaa nuorta naista joka kelpasi isälle muttei pojalle. Vai ei iällä merkitystä. Minähän se kaiken säälin kohde olen nyt kun olen se vanha ruma vaimo joka vaihdettiin. Ilmankos lapsia hävettää tilanne. Ovat varmasti kuulleet samat kommentit tilanteesta. Minua säälivät nyt lapsetkin. Joten kyllä sillä iällä on vaikutus ihan varmasti vaikka miten selität ihmisten jutut.


    • nytSinkkku

      Olen itsekin 40 ikäinen nainen ja tiedän, että oman ikäistä miestä on ihan älyttömän vaikea saada. Ehkä jos mies on yli 10-v vanhempi, niin sitten saattaa tärpätä, mutta silloinkin vain, jos on itse hyvin säilynyt.

      Tässä 40-50 ikähaitarissa näkyy kummastakin sukupuolesta se, että miten paljon harrastaa liikuntaa, huolehtiiko suuhygieniastaan, ryyppääkö, tupakoiko ja kuinka paljon maistuu roskaruoka. Hyvin itsestään huolta pitävät näyttävät helpostikin 10 vuotta nuoremmilta kun taas punakan pönäkät näyttävät helposti 10-v vanhemmilta.

      En oikein osaa muuta neuvoa antaa 40 ikäisille kuin tehkää asioita, joista nautitte. Opetelkaa terveellisiä elämäntapoja viimeistään nyt. Hommatkaa ainakin osa harrastuksista sellaisia, joissa tapaa vastakkaista sukupuolta esim. lavatanssit, keikat, kaikki työpaikan tapahtumat. Pelkkä baarissa istuminen ei pidemmän päälle tuo mitään hyvää. Treffaile ennakkoluulottomasti ihmisiä aina kun siihen on tilaisuus.

      • mnmb

        "oman ikäistä miestä on ihan älyttömän vaikea saada"

        Entä nuorempia? Nykyinen mieheni on minua viisi vuotta nuorempi. Ystäväni mies 8 vuotta häntä nuorempi. Ystäväni äidin mies on peräti 11 vuotta nuorempi. Kolmikymppisen tyttäreni mies on kolme vuotta nuorempi. Mummoni oli aikoinaan (hyvin kauan sitten) isoisääni 3 vuotta nuorempi. Siihen aikaan se oli sensaatiomaista. Miehen "kuului" olla vähintään 2v vanhempi. Nykyään on ihanan vapaamielistä. Ellei sitten asu maaseudulla. Siellä elämä toisinaan on sellaista kuin 100 v sitten.


      • Oikoluitko
        mnmb kirjoitti:

        "oman ikäistä miestä on ihan älyttömän vaikea saada"

        Entä nuorempia? Nykyinen mieheni on minua viisi vuotta nuorempi. Ystäväni mies 8 vuotta häntä nuorempi. Ystäväni äidin mies on peräti 11 vuotta nuorempi. Kolmikymppisen tyttäreni mies on kolme vuotta nuorempi. Mummoni oli aikoinaan (hyvin kauan sitten) isoisääni 3 vuotta nuorempi. Siihen aikaan se oli sensaatiomaista. Miehen "kuului" olla vähintään 2v vanhempi. Nykyään on ihanan vapaamielistä. Ellei sitten asu maaseudulla. Siellä elämä toisinaan on sellaista kuin 100 v sitten.

        No ei kai tuo isovanhempiesi ikäero niin huima ollut. Jos "normaali" ikäero oli 2v miehen ollessa vanhempi niin miksi isoisäsi ollessa 3v isoäitiäsi vanhempi olisi ollut joku ihmetyksen aihe? "Sensaatiomaista"...heh ja hih...


    • Näitäriittääkyllä

      Avioero on aina huonompi juttu. Varsinkin jos tuossa iässä huomaa että on tunteeton ja haluaa eron. Mikä ihana kiitos toiselta kun ei anna toiselle mahdollisuutta löytää ajoissa uutta onneaan. Tuhlannut toisen elämän täysin ja "unohtanut mainita että jokin vaivaa. Samaan aikaan löytänyt uuden jonka katsonut valmiiksi. Voitte kuvitella miksen aikanaan hyväksynyt enkä tule ikinä hyväksymään. Yritti väittää että erotaan ystävinä ja kun ei kiihkeämpää ollut enään meidän suhteessa. Uskoin kaiken ero otettiin ja kun kaverit tiedon sai räjähti asia vasten kasvoja. Oli jo kuvioissa ollut pitkään enkä nähnyt. Että tälläistä meillä kun mies täytti 50v. Mikä ihana loppu meille.

      • yiytdidty

        Toistamieltä. Avioero on hyvä juttu. Ihan missä iässä tahansa, jos haluaa erota. Tunteista; useinkin se menee että huomaa liiton/puolison vievän vain energiaa, aiheuttavan pahaa niin silloin pitää erota. Muuten tulee tunteettomaksi, apaattiseksi, katkeraksi jne.


      • eihyvyyskannata

        Toisin päin samoin näitäriittääkyllä nimimerkille eli jäänyt liittoon ja toinen vakuutellut parempia aikoja ja kuin jatkossa toimii toisin ja tsädäm siinä ne ainoat mahdolliset vuodet, kun mahdollista löytää enää uutta kumppania kuluu hukkaan. Naisten arvo, kun putoo palstajuttujen perusteellakin hurjasti joka vuosi kolmenkympin ikäpyykin jälkeen niin mitähän helvettiä näillä kaiken maailman terapioilla yritetään eroja pitkittää, nopeasti ero, jos ei koko loppuelämää yksin halua viettää. Eikä nykymaailmassa ole paskankaan vertaa sillä, että ajattelet lastesi etua ja muiden etua. Vallalla on minä-minä ajattelu, jos et itse ajattele niin, niin itsepähän kärsit ellet sitten kicksejä saa hyvyydestä ja oikein toimimisesta. Mutta se nyt ei vaan korvaa toisen ihmisen läheisyyttä. Syntyvyys on hurjassa laskussa Suomessa, enkä muuten yhtään ihmettele. Eli mun neuvo: älä jää ratkomaan ongelmia, ne harvemmin ratkeaa ja menetät vaan aikasi löytää koskaan kumppania.


    • No hohoh mitä hubaa tämäkin stringi...
      Olen itse 49-vuotias hiljan eronnut akateeminen mies, jolla näkyy vatsa- kuten muutkin lihakset, harrastukset on samat dynaamiset kuin 20 vuotta sitten ja voisin nytkin lähteä klubi-DJ keikalle...

      Jos katson ikäisiäni, niin harvassa on naiset jotka millään tapaa tontilla elämäni kanssa.

      Ei, en kaipaa 30-vuotiasta rinnalleni... mutta, nelikymppinen nainen olisi aika luonnollinen juttu.

    • Timo-1962

      Katopas kun mies ei elämässään kaipaa kuin kahta oleellista asiaa: hellyyttä ja läheisyyttä kauniilta naiselta silloin tällöin ja seksiä sitten vähän useammin eli mieluiten päivittäin. Siinä on miehen elämän tarpeet parisuhteeseen.
      Valitettavasti viiskymppinen mies ei sellaisia saa samanikäiseltä tai itseään vain hiukan nuoremmalta sillä naiset alkaa rupsahtaa viimeistään 45 täytettyään ja 50-vuotias nainen on jo kuivapilluinen kurppana. Ketä sellainen jaksaa pitemmän päälle kiinnostaa, vaikka olisi yhteisiä lapsiakin, kun on mahdollisuus saada rinnalleen ja petiin ihana ja seksikäs nuori nainen? Ei oo kahta sanaa siitä etteikö mies valitse nuorempaa.
      Tämä juttu miesten ja naisten eri tahtisesta vanhenemisesta on biologinen fakta. Mä esimerkiksi täytän tänä vuonna 55 ja näytän ikääni 10 v nuoremmalta ja heppi pelittää kuin 20-vuotiaalla. Ex-vaimo on mua pari vuotta nuorempi mut näyttää vähintään 65-vuotiaalla. Ilman liukkareita se ei oo panohommiin pystyny vuosikausiin eikä oo ollu niistä kovin kiinnostunutkaan. Vanhenevat naiset ovat myös ilkeitä ja kateellisia eikä kukaan sellaista jaksa.
      Nykyinen naisystäväni on 24-vuotias ja kyllä mä ymmärrän että ei se mua nuorenna tai muuta vastaavaa, mut on sitä vaan paljon mukavampi katsoa kuin vanhaa naista.
      Simple as that!

      • Kärtty

        Onko se 24 vuotias jotenkin vammainen, henkisesti jälkeenjäänyt tai jotain?
        Muu ei tuota selitä, tai sitten oot hyvin rikas.
        Miksi ihmeessä joku nuori nainen olis äijän kanssa joka pian on 60?!
        Ei mene jakeluun. Sinä siis valehtelet.

        Useimmiten tuollaista tekstiä suoltaa joku avioerossaan kovasti katkeroitunut mies.
        Vaimo otti ja lähti, vaikka luulit että liitto kestää loppuun asti, luulit että vaimo kestää ja kestää vaikka mitä tapahtuisi ja vaikka mitä tekisit, - kestihän äitisikin , ja isoäiti - niinkö siinä kävi?
        Mutta ei, vaimo teki toisin, ja sinä jäit ihmettelemään että miten helvetissä tässä näin kävi....

        Nyt sitten etsit vähän helpotusta kun solvaat exää täällä.
        Helpottiko?


    • Syvällä

      Jos naiset rupsahtaa niin miehet kupsahtaa nuorempina ja tosielämässä aika monella rupee olemaan ongelmia hepin kanssa. Itse satut olemaan onnekas ja olet ilmeisesti myös elänyt terveellisesti, mutta jos katsot ympärillesi yleensä miehiä, kyllä niillä ukoillakin alkaa olla iän tai elämäntapojen tuomaa kosmeettista ja toiminnallista ongelmaa. Nuo on sitten omia valintoja, vaihtaako nuorempaan. Luultavasti se nuori nainen tykkää nauttia jonkin vuoden ekstraihailusta, paksun lompakon eduista, jota vanhemmalta gubbanalta saa. Mutta todennäköisesti lähtee aika pian liihottamaan, kun kello tikittää, ja gubbana alkaa tarvita ennemmin omaishoitajaa kuin sexyladya, ja nainen alkaa haaveilla perheestä lapsineen.

      • Omaishoitajaolen

        Tuo on täyttä totta.


    • ninjaX69

      Mjaa. Minun näköpiirissä eronneiden naisten uudet miesystävät ovat naisia nuorempia - ei tietenkään puolta nuorempia, koska suhteessa on aina kyse paljon muustakin kuin seksistä. Itselläni on kaksi puolet nuorempaa "poikakaveria", mutta kertaakaan en ole ajatellut ryhtyä sekstailemaan heidän kanssaan. Menisi pelleilyn puolelle, ja pilaisi suhteen.

      Muutamat eronneet miehet ovat löytäneet suurinpiirtein ikäisensä uuden naiset. Useimmat miehet ovat kuitenkin yksin vielä viidenkin vuoden päästä erosta.

    • 5342

      Mun kaikki miessuhteet ovat olleet niin että he ovat olleet minua vanhempia. Jokainen vähän rehvasteli sillä kun on nuorempi naisystävä. Se rupesi kyllästyttämään.
      Nykyinen miesystävä on minua 9 vuotta nuorempi. Olemme olleet yhdessä kolmisen vuotta.

      Ei kyse ole siitä minkäsuuruinen on ikäero. Ei kyse ole siitä minkälainen on ulkonäkö. Itse en rehvastele sillä että minulla on paljon nuorempi mies, tajusin jo aikoinaan että moinen rehvastelu on äärimmäisen keskenkasvuista ja kertoo siitä että ihminen on jotenkin takussa itsensä kanssa.

    • Tampereenex

      Ek-mies löysi itselleen kymmenen vuotta nuoremman naisen, eronneen ja kolme lasta. Hänellä oli potenssiongelmia joitakin vuosia, ei halu, mutta kestävyys. Sitä en tietenkään tiedä miten seksi sujuu uuden kanssa, mutta voisin kuvitella, että hyvin, koska suhde jatkuu. Kaikki hyvin siis, no päällisinpuolin ainakin, mutta lapset jäivät tästä uudesta elämästä aika heti ulkopuolelle, joten sitä minun on aika vaikea hyväksyä. Tosin hyväksyntää ei minulta tietty kysellä, mutta arveluttaa kuinka kauan tuo kestää ja aiheuttaako lopullista vahinkoa hänen ja lasten välisiin suhteisiin. Ei olisi eka kerta kun jonkun aikaa uutta huumaa omassa kuplassaan elänyt pari palaa todelliseen arkeen ja alkaa katsella ympärilleen, missä kaikki ovat, missä kaikki entinen on?

      • Vuhyt

        Voin kertoa että ei ne potenssiongelmat mihinkään häviä. Mulla oli miesystävä jolla niitä oli, kertoi että edellisessä suhteessa ei seksi sujunut ja että nyt ehkä sujuu minun kanssa, että syy häiriöihin oli siinä naisessa.
        No eihän se niin mene, monet miehet luulee että syy on aina naisessa ja kun löytää uuden, sen kanssa sujuu. No ei suju.
        E n vaatinut viagran hankkimista tms. Suhde kaatui melko äkkiä muihin syihin, tosin täytyy sanoa että kyllä tajusin tuon suhteen aikana seksin tärkeyden! Sen tajuaa sitten kun sitä ei ole.

        Kirjoitat että arveluttaa kuinka kauan tuo suhde kestää.
        Mielestäni sinun ei pidä pohtia ex miehen uuden suhteen kestämistä. Kun on erottu niin on erottu. Se ei ole enää sinun huolesi. Päästä mies vapaaksi myös ajatustesi tasolla.


      • jfdsljfsl
        Vuhyt kirjoitti:

        Voin kertoa että ei ne potenssiongelmat mihinkään häviä. Mulla oli miesystävä jolla niitä oli, kertoi että edellisessä suhteessa ei seksi sujunut ja että nyt ehkä sujuu minun kanssa, että syy häiriöihin oli siinä naisessa.
        No eihän se niin mene, monet miehet luulee että syy on aina naisessa ja kun löytää uuden, sen kanssa sujuu. No ei suju.
        E n vaatinut viagran hankkimista tms. Suhde kaatui melko äkkiä muihin syihin, tosin täytyy sanoa että kyllä tajusin tuon suhteen aikana seksin tärkeyden! Sen tajuaa sitten kun sitä ei ole.

        Kirjoitat että arveluttaa kuinka kauan tuo suhde kestää.
        Mielestäni sinun ei pidä pohtia ex miehen uuden suhteen kestämistä. Kun on erottu niin on erottu. Se ei ole enää sinun huolesi. Päästä mies vapaaksi myös ajatustesi tasolla.

        Potenssiongelmat voivat myös johtua huonosta omatunnosta tilanteessa, jossa on useampia naisia kuviossa. Usein juurikin niille satunnaisille naisille pitää näyttää suurta ja mahtavaa, joten vedetään nappi huuleen, mutta puolison kanssa sujuu ilman nappejakin. Napin käytön paljastaa helposti tukkoinen nenä, joka kuuluu ihan puhelinkeskustelussa, että käytetty on. Mitä kyseinen temppu kertoo, huono itsetunto ja joku nainen on matkan varrella haukkunut pienipiliseksi ja että siitä johtuu kaikki haukkuja naisen ongelmat.
        On herkkä asia miehelle, jota ei oikein ymmärretä, jos on kestävyys ongelmaa tai mitä tahansa muuta, joka vaikuttaa tähän miehisyyden symboliin. Onko se edes miehisyyden mitta? Kaikenlaisen lehtikirjoittelun perusteella saa sellaisen kuvan, että olisi, ainakin tässä seksikeskeisessä nykyajassa.


      • fjyj
        jfdsljfsl kirjoitti:

        Potenssiongelmat voivat myös johtua huonosta omatunnosta tilanteessa, jossa on useampia naisia kuviossa. Usein juurikin niille satunnaisille naisille pitää näyttää suurta ja mahtavaa, joten vedetään nappi huuleen, mutta puolison kanssa sujuu ilman nappejakin. Napin käytön paljastaa helposti tukkoinen nenä, joka kuuluu ihan puhelinkeskustelussa, että käytetty on. Mitä kyseinen temppu kertoo, huono itsetunto ja joku nainen on matkan varrella haukkunut pienipiliseksi ja että siitä johtuu kaikki haukkuja naisen ongelmat.
        On herkkä asia miehelle, jota ei oikein ymmärretä, jos on kestävyys ongelmaa tai mitä tahansa muuta, joka vaikuttaa tähän miehisyyden symboliin. Onko se edes miehisyyden mitta? Kaikenlaisen lehtikirjoittelun perusteella saa sellaisen kuvan, että olisi, ainakin tässä seksikeskeisessä nykyajassa.

        "puolison kanssa sujuu ilman nappejakin"
        No jaa. Ei se ihan noinkaan mene. Kyllä puolison kanssa potenssiongelmat ovat yleisempiä ja myös haitallisimpia. Toisten naisten kanssa kun ei ole "pakko" vehdata alkuunkaan.

        Ihan sama, jos kärsii parisuhteessa haluttomuudesta, niin se on parisuhteen ongelma enemmän kuin sivusuhteen ongelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe