Suonenjoen mansikat

Hyihometta

Kuinkahan vanhoja marjoja Suonenjoen mansikanmyyjät kauppaa toreilla? Ostin tänään Jyväskylästä rasian, niin ehkä viisi mansikkaa siinä oli normaalia syötäväksi kelpaavaa. Oli osittain litsaantuneita ja linnun/etananpureskelemia ja isoin osa maistui homeelle, parissa silminnähden hometta. Jos mahdollista, niin käyn paikanpäällä kertomassa mitä sain. Huijausta myydä sellaista monen euron hinnalla.
Tästä lähtien ainakin kartan Suonenjoen mansikaksi mainostettavaa. Keski-Suomalaiset mansikat tulevat tuoreina aamulla poimittuina myyntiin ja ovat olleet hyviä. En erehdy enää.

22

1572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3698547

      Tuliko mieleesi että mansikat ovat olleet myyjällä mahdollisesti useamman päivän? Tuottajilla ei ole varaa lähettää huonoja mansikoita koska tilauksia ei sen jälkeen tule. Myyjäthän myyvät vaikka minkälaista, liekö ees suonenjoelta olleet ettei vaan vironperältä.

    • tahvojenkaupankäynti

      Jos ihmiselle myydään vain viisi kunnollista mansikkaa, niin ei aivan varmasti ei ole ensimmäinen kerta kun tulee huijatuksi. Sellaiseen kaupankäyntiin tarvitaan jo ylimääräistä lahjakkuutta ostajan osalta. Siihen ei pelkkä hölmöys riitä.

    • Jyskän_taapertaja

      Olisit pyytänyt myyjältä tiedot mansikan alkuperästä, niillä voidaan jäljittää tarkasti miltä tilalta, milloin ja kuka poiminut. Ei rehellisesti toimivan torimyyjänkään intreissessä ole myydä huonoa mansikkaa.
      Jyväskyläänkin tuodaan mansikat jopa samana aamuna poimittuja tai edellis-iltana mitkä olleet kylmäsäilytyksessä Pakkasmarjan varastossa. Et varmaan edes tunne/tiedä että poimijat aloittaa työnsä jo enne kukonpieraisua.

      Taidat olla vaan jokin sortin suunsoittaja, kateellinen paskanjauhaja.

      Ei ole ensimmäinen kerta että mansikkaa myydää toreilla ja turuilla Suonenjokisena kuten aikaisemminkin tuolla joku epäili ja se pitää todistetusti paikkaansa.

      • Hyihyihome

        Tiedän toki mihin aikaan poiminta alkaa. Tyttäreni oli kolme viikkoa poimimassa ja häntä herättelin klo.3.20 joka aamu. Rankkaa hommaa se on ja huonosti palkattua siihen nähden. Hyvä kuitenkin että nuorille on työtä tarjolla.
        Kateutta ei todellakaan ole, mitä siitä kadehtia? Olet joku marjatilallinen ja kynsin hampain puolustat mansikoitasi. Peläten että jonkun kokemus syöksee ammattisi turmioon. Ei kannata.


    • Hyihometta

      Kyllä marjat myytiin ihan S-marketin sisällä mainostettuina Suonenjoen mansikoina. Enhän minä sitä tiedä, jos valehtelevat. Päällä olivat ne muutamat hyvät mansikat, enkä kehtaa siinä koko rasiaa kaivaa, koska olen luottanut hyvään laatuun aiemmin. Tahallani en ketään mustamaalaa, olen vain pettynyt. Minulle on kerrottu, että sielläpäin myydään kylmiöstä viikonkin vanhoja mansikoita. Onko se totta?
      Voihan olla että myyjätytöt eivät ymmärrä, ettei pilaantuneita voi myydä.

      • Jyskän_taapertaja

        Aloituksessa puhuit mansikan torimyynnistä ja saa sen käsityksen että ostit mansikat sieltä. Nyt väität ostaneesi ne S-marketista SISÄLTÄ.
        Et tunnu käsittävän eroa tori vs. kauppaliike, mitähän seuraavaksi väität.....!!!!!!!!


      • JutunAloittaja

        S-marketin sisältä, mansikanmyyjältä, jolla oli siinä oma pöytänsä. Suonenjoen mansikkaa sanottiin olevan. Anteeksi väärä sana, miellän sellaisen toripöydäksi, mitään keksittyä tässä ei ollut. Mutta samapa tuo, ne mansikat ovat olleet ja menneet biojätteeseen. Uusia olen ostanut eri myyjiltä paremmalla menestyksellä.
        Ei ostajana tule ajateltua siinä hetkessä, mistä tiloilta tarkalleen marjat on tuotu, kun ei päältäpäin selvästi laatua voinut nähdä. Vain päälimmäiset marjat, ja kai sitä luottaa, että alla on samanlaista. Aina ei ole mahdollisuutta rynnätä takaisin viemään, jos ei asu vieressä.


    • Huijausta

      Ostin tänään kyseisestä mansikkapitäjästä sokoksen viereisestä kioskista tuokkosen mansikoita, jotka totesin kotona olevan suureksi osaksi mädäntyneitä tai niin pehmentyneitä että puolet piti leikata pois. Käsittämätöntä laadunvalvonnan puutetta. Kannattaa hakea mansikat torilta.

      • Lomailija_keskisuomesta

        Siihen tuli mansikat keskisuomen puolelta oiskohan ne niitä Jyväskylän hyviä marjoja.
        Itsekin olin ostamassa niitä mutta myyjä ei terkemmin tiennyt mistä ovat tulleet kuin sanoi että kait Jyväskylästäpäin. Menin marketin sisälle ja paketin päällä luki selvästi missä pakattu , olivat Suonenjokisia ja hyviä


    • Mansikkasota

      Mansikkasota on kiihkeää ja käynnissä kiivaimmillaan Suonenjoella. Arka asia kosketella näköjään.

    • Jyskän_taapertaja

      Ei tätä sotaa käydä Suonenjoella vaan Jyväskylässä tapahtuneen ostoksen tiimoilta, ehkä myös muutkin asuvat Jyväskylässä.
      Itse olen myös Jyväskylästä ja olen huomannut että Suonenjoem mansikkana myydään muualla kasvatettuja ja siitä kai tässä perimmältään on kyse

    • kiertäkääkaukaa

      niin minäkin kartan, on huijareita , nää viljeliät, kokemusta on.

    • Myrkynmäärä

      Ostin torilta laatikon mansikoita ja pakastin ne. Samalla napsin myöskin suuhuni. Niissä oli joku vieras maku, jonka olen tuntenut joskus ennenkin Suonenjoen mansikoita syödessä. Onkohan kysymyksessä joku myrkkyjäämä? Suuta kirveli jälkeenpäin enkä tietääkseni ole allerginen millekään.
      Olisi mielenkiintoista tietää totuus itse viljelijöiltä, mitä kaikkia torjunta-aineita niihin viljeltäessä laitetaan. Ja laitetaanko poiminnan jälkeen myös säilyvyyden vuoksi.
      80-luvulla poimin itsekin mansikoita eräällä tilalla. Iltaisin olivat kämmenselkäni ihan punaisina (ei mansikasta) ja kirvelivät.
      En kirjoita tätä kiusatakseni ketään, vaan haluan tietää, onko muilla samanlaisia kokemuksia. Olen huolissani ravinnosta saamistamme lisäaineista.

    • Höpöhöpölöpö

      Myrkynmäärittäjällä on varsin vihreitä ajatuksia, joten pitäisi välttää punaisten marjojen syömistä.
      Luultavasti syöt kuitenkin valmisruokia, eineksiä, makkaroita ja tuontihedelmiä? Entä maistuuko kanamunat? Miten uppoaa pulla ja leivokset. Keksit ja makeiset, jäätelö, limsat ja muut virvoitusjuomat. Saat todella olla huolissasi monesta asiasta.
      Yksi asia jutussasi kertoo paljon: Laitetaanko mansikoihin poiminnan jälkeen jotakin säilyvyyden parantamiseksi. Juttusi täytyy olla trolli, tai olet todella pihalla.

    • Olenvegaani

      Voi olla että olen pihalla, mutta todellakaan en tiedä, siksi kysyn.
      Olen vegaani, joten useimpia mainitsemiasi elintarvikkeita en syö. Kukaan ei voi kokonaan välttää lisäaineita, jos aikoo syödä ja elää.

    • aaaaaååekememelele

      määtte kuule kukkahattu tätiset ite poimimaan ne mansikkanno niin saatte justiin semmosia kun haluvatte!!!!

    • Mikälajike

      Nyt oli eräässä marketissa myynnissä tosi hyvän näköisiä oikein tummanpunaisia mansikoita. Olivat virheettömän näköisiä. Ostin lootan.
      Ne olivat napakoita, ei yhtään pehmeyttä mukana. Näyttivät kiiltäviltä, kuvankauniilta, kuin olisivat olleet muovisia.
      Syödessä tuntui myös jotenkin 'kovalta', tiiviiltä. Ja sitten maku oli hieman erikoinen, karvas, ei kovin makea. Ei voi sanoa että pahanmakuinenkaan, mutta jäin miettimään, että olikohan kyseessä joku erikoisempi uusi lajike? Kuka tietää? Veitsellä leikatessa näkyi, että sisältäkin olivat ihan läpi tummanpunaisia.
      Laatikossa ei ollut tuottajan nimeä eikä lajiketta kirjattuina, ainoastaan että suomalaista. Enkä ole trolli. Haluan tietää lajikkeen.

    • Homekolkytviiseuroo

      No jo tärppäs taas homeiset Suonenjoen mansikat Jyväskylästä. Myyjätyttö kertoi että poimitut 2 päivää sitten kun kysyin tutustuttuani kotona lastiin! Säilyvät kuulemma yleensä kylmässä pari päivää.
      Onkohan sitten huolimattomia poimijoita jotka laittavat huonoja sekaan. Homehan tarttuu nopeasti. Poimittaessa pitäisi myyntiin menevien marjojen olla terveitä. Ei kukaan homeesta maksa!

      • Tietoaon

        Ne manasikat oli muuten Tikkakoskelta ei Suonenjoelta ja olleet myyjällä yön yli liian lämpimässä säilitystilassa.


      • Homettaostanut

        Ei olleet Tikkakoskelta, vaan Suonenjoelta. Ainakin niin sanottiin, ja tietääkseni myyntipaikka on ennenkin ollut Suonenjokelaisten. Aina kysyn mistä ja milloin poimittu.
        Ja eihän sillä paikkakunnalla muuten ole väliä, kunhan myyvät tuoreina, eivätkä pimitä tietoja.


    • ostamuualta

      huijareita ovat myyjät, valitettavasti.

      • Tietoaon

        Joo mutta ei kaikki myyjät..!!!
        Eräät jotka eivät osaa hankkia oikeita määriä myyntiinsä ja mittatapioita välttääkseen sitten kauppaa seuraavinakin päivinä vaikka myyntitiskillä mansikat säilyy hyvinä vain sen poimintapäivän


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5248
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3407
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1542
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      186
      1410
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    Aihe